Találatok a következő kifejezésre: Miért kell lustaságot és (1 db)

Miért kell a lustaságot és nem tanulást beállítani diszlexiának?

A barátn?m fia 12 éves lesz. Látszik rajta hogy sosem tanul. SOha nem olvasott el egy könyvet sem, még a kötelez? olvasmányokat sem. Tanulni nem tanul csak annyit ami a suliban ráragad. Az irása is csúnya, de szintén azért, mert sosem gyakoroltatták. Én azt mondom, hogy ez a szül?k hibája, mert nem tanultak vele sosem. Ahelyett hogy belátnák saját hibájukat, a diszlexiára fogják. Elvitték orvoshoz aki nem állapított meg diszlexiát. De ?k mégis azzal takaróznak. Hogy nyithatnám fel a barátn?m szemét arra a tényre hogy a gyerek nem beteg csak iszonyatosan lusta és nem is akar tanulni? Régen miért nem volt ennyi diszlexiás gyerek? Miért csak most jött divatba?

Legjobb válasz: A dislexia veleszületett "betegség", ami általában jól korrigálható. Sem a szülõ, sem a gyerek nem tehet róla. De ha a doki azt mondta, hogy nem az, akkor nem az. Ha lusta, azzal te sokat nem tudsz tenni, azon csak a szülõ tudna változtatni, de láthatóank nem akar. Talán neki ez is jó az értékítéletéhez, ha ilyen a gyereke. Én is azt mondom, hogy légy õszinte, a tanácsod vagy megfoadja vagy nem, de ettõl még nem lehet harag. Ha meg nem fogadja meg tanácsod, ne foglalkozz vele, nem tudsz mit tenni. (én keresztlányom születésénl voltam így, mert az anyja 16 volt és nagyon tudatlan. De mégsem fogadta meg a tanácsaim, és rájöttem, az õ élete, azt tesz, amit akar, azóta nem szólok bele)

A dislexia veleszületett "betegség", ami általában jól korrigálható. Sem a szülõ, sem a gyerek nem tehet róla. De ha a doki azt mondta, hogy nem az, akkor nem az. Ha lusta, azzal te sokat nem tudsz tenni, azon csak a szülõ tudna változtatni, de láthatóank nem akar. Talán neki ez is jó az értékítéletéhez, ha ilyen a gyereke. Én is azt mondom, hogy légy õszinte, a tanácsod vagy megfoadja vagy nem, de ettõl még nem lehet harag. Ha meg nem fogadja meg tanácsod, ne foglalkozz vele, nem tudsz mit tenni. (én keresztlányom születésénl voltam így, mert az anyja 16 volt és nagyon tudatlan. De mégsem fogadta meg a tanácsaim, és rájöttem, az õ élete, azt tesz, amit akar, azóta nem szólok bele)
Ez egy nagyon nehez kerdes. Finoman valoszinu en is pedzegetnem aztan ugyis latod erti-e amit mondassz vagy csak meghallgatja es sertodes fele veszi az iranyt. Nekem is van egy kicsi dyslexiam - kevertem a betuket gyerekkoromban de micsoda csoda, hogy kikupalodtam. Azonban ha a baratnodnek ugy jo ahogy van, megha nehez is szamodra, legyen neked is jo.
Nem minõsítést kért, hanem segítséget, ahhoz, hogy segíteni tudjon. Persze igaza van az elsõ hozzászólónak. Én egyenesen szoktam mindent megmondani, ha a másik fél árzi, hogy szereted, és biztosan, ha a barátnõd, és mentesülsz mindenfajta ítélkezéstõl, akkor szerintem mondd meg egyenesen! Üdv
A dislexiának lelki okai vannak. Amúgy szerintem a barátnõd úgy gondolta, h kijön a gyerek, és akkor kész is a mini felnõtt.Tud magától mindent, meg elég leültetni a TV elé és jó az neki...No a gyerek ez nem ilyen.Én úgy érzem, h manapság a szülõknek kellene tartani valami tanfolyamot a gyereknevelésrõl, mert a szülésrõl már nagyon sok van, most mi lenne, ha nem csak megszülni tanítanák meg, hanem felnevelni is?
A diszleksziának lelki oka van?????? Na ennek a hozzá szólonak kéne tanulnia egy kicsit. A diszlekszia egy tanulási figyelmi zavar, nem betegség és nagyon jól orvosolható, sok gyakorlással, odafigyeléssel.Kérdéss: Van betû tévesztés olvasás közben, vagy keresi a szavakat ha beszél?? Sok minden van még ami erre utal. de ez nem betegség. Vannak felnõtek akik diszleksziások és diplomások. Csak régen erre nem figyeltek.Ahogy sok másra sem...
Egy: Nem a te gyereked, szerintem semmi közöd hozzá. Kettõ: A diszlexia nem "divat", egyszerûen mostmár jobban tudják, mi az, és hogy hogyan lehet fejleszteni a diszlexiás gyerekek készségeit. Ha a barátnõdnek segíteni akarsz, akkor ajánlj nekik gyógypedagógust, aki ilyesmivel foglalkozik. Bizony, lehet az olvasási készséget fejleszteni, de ehhez szakember kell. Pl. anyám is ezzel foglalkozik és nem könnyû felzárkóztatni az ilyen gyerekeket, akkor is, ha nagyon igyekeznek.
és neked mi közöd van ahhoz, hogy más gyereke diszlexiás e vagy sem? jó hogy nemí rod le itt nevét cimét telefonját... istenem az égbe, milyen g'ci emberek vannak.
Sziasztok! A hörcsögöket milyen növényekhez tehetném a szabardban? vagy milyen fübe?
A diszlexiát általában logopédusok szokták megállapítani és nem orvosok. Szóval nincs kizárva hogy a gyerek nem diszlexiás! Szakemberrel kéne megnézetni.
1. azok akik bírálják a kérdezõt: a barátnõjérõl volt szó, szerintem ti is meg szoktátok mondani a barátaitoknak, hogyha valami gond van 2. a kérdezõnek: teljesen biztos vagy benne, hogy nem diszlexiás? csak mert nem lenne jó, ha rámenne egy barátság (senki nem szereti ha a nevelési stílusát bírálják). Ha biztos vagy benne, akkor finoman próbáld meg elmondani, de ne mint az õ hibáját, csak úgy hozd fel, hogy szerinted nem diszlexia, csak "kicsit" lusta, stb., stb.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van valaki hasonló helyzetben? Érdekes dolgokat produkál a fiam

ez alatt azt értem, hogy a 8 éves fiamnak fura kitörései vannak. Elváltunk, közös felügyelet alatt neveljük a gyereket. Egy hét itt, egy hét ott. Mikor hozzánk jön vannak kirohanásai, pl elkezdi magát rángatni, a tükör előtt fintorog, vagy produkálja magát, saját magának... flegmázik mindenkivel, olyan lazásan visszaszól, fura hangokat ad ki, és mindezt csak úgy. Nem tudunk elmenni sehova, anélkül hogy ne lenne gyomoridegem, hogy most mivel fog leégetni, vagy miket fog tenni.

13

Aspergeres autista es liszterzekeny gyerekre milyen tämogatäsokat lehet igenybevenni Ausztriäban?

Mind a kettö 50 %- ot meghaladja sulyossägi fokban- azt tudom hogy kb 2-300 euro jär egy ilyen problemära pluszban. De azt nem tudom- hogy a kettö problema eseten is ugyanennyi järna?

0

Mitévő legyek? 2 éves és 2 hónapos a kisfiam és még semmit sem beszél, nem gagyog!

Rám se figyel, ha megkérem valamire, vagy csak rászólok hogy nem szabad, tudomást sem vesz róla! Iszonyatosan akaratos és hisztis! Ha valamit nem kap meg vagy nem úgy van ahogy ő akarja, nyílt utcán is képes és földhöz vágja magát sőt még meg is csap!

Mindennél jobban szeretem, de egyszerűen már nem bírom! Iszonyatosan nehéz ! Enni sem akar semmit, csak ami neki a legmegfelelőbb, semmi főtt kaja csak húsleves! Arra figyel csak ami őt érdekli és szereti!
A hallásával nincs gond az biztos! Még gagyogni sem gagyog!
Sajnos másfél éves koráig nem volt mellettünk senki, csak én és a kisfiam!
Mit tehetek? Mit csináljak?

6

Vadaskertben vegeztek a kisfiam autistaszüreset. Igaz az hogy a Delej uti autista központnäl kimeletesebb es gyermek szämära kevesbe megterhelö a vizsgälat? Az en gyerköcöm nagyon megviselte - öszinten engem is.

autizmus , vadaskert, autistaszüres, vizsgälat

6

Mit csináljak ha a gyerekem nagyon idegesít és semmi nem használ neki mert megütni nemakarom de nagyon idegesít mindig fáj tőle a fejem?

4

Hiperaktív gyerekek anyukája!? !

Hány évesen volt a legnehezebb időszakotok?
Nekem 6 éves de mintha súlyosbodna az állapota. Egyre nehezebb... :(
Nálatok voltak hullám völgyek az állapotában?

6

Miért nem kapnak a neveletlen fiatalok egy-két pofont?

Még fiatal vagy(15), de az osztályba pont feljött a téma, hogy hogyan lehetnek ilyen elvakult szülök, hogy a 'nem emelek kezet a gyerekre' nevelési módszert folytatják? Pl. az osztály normálisabbik része bevallotta, hogy kapott, egy egy apai pofont, és tök normálisak tisztelettudóak, a lányok is tök normális nem olyanok mint a mai dísz ribancok. Az osztály másik része másképp reagált a dologra idézem: 'Csak merne megütni az apám, feljelenteném.' Ezek elmondták, hogy soha nem ütötték meg őket. Ezek azok aki ilyen mai köznyelven páwák, és a csajokon is a fél osztály már végigment. Tök felelőtlenek és parasztok. Voltak az egyik ilyen parasztnál, mert közös projectmunkát kaptunk, és aztláttam, hogy úgy beszél a szüleivel mint a kutyákkal , és még a szülők mamuszkodtak és megalázták magukat a gyerek elött. Ezen felűl rengeteg ilyen példát láttam. Nagyon ritkán találkoztam olyannal, hogy ahol nem volt fenyítés ott a gyerek vagy drogos, vagy iszik.

9

Szerintetek könnyű testi sértésnek minősül az alábbi eset? A 3, 5 éves kisfiam minden nap véres karmolásokkal (az arcán és a szeme környékén) jön haza az óvodából.

Az agresszív kisfiú minden előzmény nélkül karmol. Szerintetek vetessek látleletet a sérüléseiről?

14

Mikor lesz már a számlán az ápolási dij?

2

Lehet, hogy Asperger-szindrómás vagyok? Anyával megosszam ezt a gyanúmat?

17 éves, gimnazista lány vagyok. Kiskoromtól kezdve érzékelem, hogy valamiben "más" vagyok, de soha nem vittek semmilyen vizsgálatra, így diagnózisom nincs semmiről. Szeptembertől azonban osztálytársam lett egy Asperger-szindrómás fiú, és mivel érdekelt a dolog, sokat utánaolvastam ennek a szindrómának. Ahogy olvastam a tüneteket, kicsit megállt bennem az ütő, mert nagyon sok dologban magamra ismertem.

Az óvodában soha nem játszottam senkivel, féltem a gyerekektől és az óvónéniktől is. Nem szóltam senkihez, elvonultam egy sarokba és ott játszottam. Nagycsoportban végül lett egy kislány, akivel néha beszélgettem, játszottam kicsit. Általános iskolában kicsit javult a helyzet, de így is én voltam a legvisszahúzódóbb gyerek az osztályban. Mindentől és mindenkitől féltem. Középiskolában viszonylag normalizálódott a helyzet, de még mindig nagyon félénk vagyok, szinte soha nem kezdeményezek (beszélgetést, barátkozást), csak akkor válaszolok, ha valaki kezdeményez. Félek közeledni az emberekhez, de egyre jobban érzem magam társaságban. De így is sokszor feszélyezettnek érzem magam, és gyakran nem tudom, hogy egy adott szituációban mit kellene éreznem, gondolnom. Még mindig rettenetesen szorongok az új helyzetektől, vagy ha idegennel kell beszélnem. Még a háziorvoshoz sem merek egyedül elmenni, anyának el kell kísérnie, különben nem mennék el.
Attól függetlenül, hogy nem beszéltem és nem játszottam, 4 évesen olvasni tudtam és nyomtatott betűkkel írtam. Az intelligenciámat átlagon felülinek mondanám, a tanulással soha nem voltak különösebb gondjaim, néhány tárgyból (nyelvek, matematika) kiemelkedek a korosztályomból, versenyeket nyerek és 2 felsőfokú nyelvvizsgám van. Magyarból viszont pl. a gyengébbek közé tartozom, sokszor nem is értem meg, miről szólnak a versek.
A mozgásfejlődésem is elég "érdekesen" alakult: sokáig jellemző volt rám a kezekkel "repülés", csapkodás, hogy ha izgatott vagyok, akkor még most, 17 évesen is előfordul. Néha észre sem veszem, csak anyukám szól rám, hogy miért csapkodok. Néha nagyon erős késztetést érzek, hogy csak úgy hirtelen elkezdjek futni, rohanni, akármerre, akár lakáson belül is. Kisebb koromban többször egyszerűen nekifutottam a falnak...
A ritmusérzékemmel gond van, alsós koromban többféle hangszerrel próbálkoztam, de már az alapoknál is csak kudarcélményem volt, utáltam. Táncolni egyáltalán nem tudok, egyszerűbb lépéseket sem tudok megcsinálni, vagy nagyon esetlenül nézek ki. Már előre rettegek a szalagavatótól.
Jellemző rám, hogy túlzottan ragaszkodok bizonyos dolgokhoz. 8 éves vagyok, amikor másik lakásba költöztünk, az nekem óriási trauma volt. A polcon a játékaimnak mindig ugyanolyan sorrendben, elrendezésben kellett lenniük, este az ágyamban is a plüssállatoknak. Ha anyukám törölgetett, és a polcon az egyik állatkát rossz sorrendben rakta vissza, ordítottam.
Nagyon ragaszkodom tárgyakhoz is, a kiskori játékaimat, kedvenc ruháimat nem engedem kidobni, zsákokban állnak a szekrényben. Rettegek a gondolattól, hogy meg kell válnom tőlük, pedig amúgy évek óta rájuk se nézek.
Ami az étkezést illeti, nagyon válogatós vagyok, rengeteg dologra rámondom, hogy nem szeretem, pedig még nem is kóstoltam. A legtöbb gyümölccsel, húsfélével így vagyok: még soha nem ettem, de szinte undorodom tőlük. Kiskoromban alig volt párféle kaja, amit megettem, szinte vajaskenyéren és teán éltem.
Soha nem akartam felnőni, utálom a korommal járó változásokat, mindig gyerek akartam maradni.
Eddig még nem voltam szerelmes, és egy fiú sem közeledett felém, pedig amúgy szép lánynak tartanak, még modellügynök is felkeresett, hogy fotózhat-e (nem nagyképűségből mondom, csak furcsa, hogy minden osztálytársam fiúzik, én meg nem érdeklek senkit.)

Már többen megjegyezték (vagy a hátam mögött, vagy a szemembe) hogy milyen fura vagyok, de nem tudom, pontosan mire gondolnak. Társaságban igyekszem a normáknak megfelelően viselkedni, a jelek szerint mégis látnak rajtam valamit. Anya soha nem mondott erről semmit, csak mindig próbált rávenni, hogy barátkozzak többet, mozduljak ki, ismerkedjek (legszívesebben itthon vagyok, egyedül - olvasok, rajzolok, tanulok, barkácsolok).

Leginkább azokat a szülőket kérdezném, akiknek Aspergeres a gyerekük - a leírt dolgok alapján van esély, hogy én is az vagyok? Mert pont ezekről a tünetekről olvastam... Nem tudom, változtatna-e valamit az életemen, ha ez most 17 évesen kiderülne, de legalább tudnám, miért érzem magam másnak, amióta csak az eszemet tudom.

Megköszönöm, ha valaki végigolvassa hosszú irományomat!

17/L

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!