Találatok a következő kifejezésre: Miért kell lustaságot (1 db)

Miért kell a lustaságot és nem tanulást beállítani diszlexiának?

A barátn?m fia 12 éves lesz. Látszik rajta hogy sosem tanul. SOha nem olvasott el egy könyvet sem, még a kötelez? olvasmányokat sem. Tanulni nem tanul csak annyit ami a suliban ráragad. Az irása is csúnya, de szintén azért, mert sosem gyakoroltatták. Én azt mondom, hogy ez a szül?k hibája, mert nem tanultak vele sosem. Ahelyett hogy belátnák saját hibájukat, a diszlexiára fogják. Elvitték orvoshoz aki nem állapított meg diszlexiát. De ?k mégis azzal takaróznak. Hogy nyithatnám fel a barátn?m szemét arra a tényre hogy a gyerek nem beteg csak iszonyatosan lusta és nem is akar tanulni? Régen miért nem volt ennyi diszlexiás gyerek? Miért csak most jött divatba?

Legjobb válasz: A dislexia veleszületett "betegség", ami általában jól korrigálható. Sem a szülõ, sem a gyerek nem tehet róla. De ha a doki azt mondta, hogy nem az, akkor nem az. Ha lusta, azzal te sokat nem tudsz tenni, azon csak a szülõ tudna változtatni, de láthatóank nem akar. Talán neki ez is jó az értékítéletéhez, ha ilyen a gyereke. Én is azt mondom, hogy légy õszinte, a tanácsod vagy megfoadja vagy nem, de ettõl még nem lehet harag. Ha meg nem fogadja meg tanácsod, ne foglalkozz vele, nem tudsz mit tenni. (én keresztlányom születésénl voltam így, mert az anyja 16 volt és nagyon tudatlan. De mégsem fogadta meg a tanácsaim, és rájöttem, az õ élete, azt tesz, amit akar, azóta nem szólok bele)

A dislexia veleszületett "betegség", ami általában jól korrigálható. Sem a szülõ, sem a gyerek nem tehet róla. De ha a doki azt mondta, hogy nem az, akkor nem az. Ha lusta, azzal te sokat nem tudsz tenni, azon csak a szülõ tudna változtatni, de láthatóank nem akar. Talán neki ez is jó az értékítéletéhez, ha ilyen a gyereke. Én is azt mondom, hogy légy õszinte, a tanácsod vagy megfoadja vagy nem, de ettõl még nem lehet harag. Ha meg nem fogadja meg tanácsod, ne foglalkozz vele, nem tudsz mit tenni. (én keresztlányom születésénl voltam így, mert az anyja 16 volt és nagyon tudatlan. De mégsem fogadta meg a tanácsaim, és rájöttem, az õ élete, azt tesz, amit akar, azóta nem szólok bele)
Ez egy nagyon nehez kerdes. Finoman valoszinu en is pedzegetnem aztan ugyis latod erti-e amit mondassz vagy csak meghallgatja es sertodes fele veszi az iranyt. Nekem is van egy kicsi dyslexiam - kevertem a betuket gyerekkoromban de micsoda csoda, hogy kikupalodtam. Azonban ha a baratnodnek ugy jo ahogy van, megha nehez is szamodra, legyen neked is jo.
Nem minõsítést kért, hanem segítséget, ahhoz, hogy segíteni tudjon. Persze igaza van az elsõ hozzászólónak. Én egyenesen szoktam mindent megmondani, ha a másik fél árzi, hogy szereted, és biztosan, ha a barátnõd, és mentesülsz mindenfajta ítélkezéstõl, akkor szerintem mondd meg egyenesen! Üdv
A dislexiának lelki okai vannak. Amúgy szerintem a barátnõd úgy gondolta, h kijön a gyerek, és akkor kész is a mini felnõtt.Tud magától mindent, meg elég leültetni a TV elé és jó az neki...No a gyerek ez nem ilyen.Én úgy érzem, h manapság a szülõknek kellene tartani valami tanfolyamot a gyereknevelésrõl, mert a szülésrõl már nagyon sok van, most mi lenne, ha nem csak megszülni tanítanák meg, hanem felnevelni is?
A diszleksziának lelki oka van?????? Na ennek a hozzá szólonak kéne tanulnia egy kicsit. A diszlekszia egy tanulási figyelmi zavar, nem betegség és nagyon jól orvosolható, sok gyakorlással, odafigyeléssel.Kérdéss: Van betû tévesztés olvasás közben, vagy keresi a szavakat ha beszél?? Sok minden van még ami erre utal. de ez nem betegség. Vannak felnõtek akik diszleksziások és diplomások. Csak régen erre nem figyeltek.Ahogy sok másra sem...
Egy: Nem a te gyereked, szerintem semmi közöd hozzá. Kettõ: A diszlexia nem "divat", egyszerûen mostmár jobban tudják, mi az, és hogy hogyan lehet fejleszteni a diszlexiás gyerekek készségeit. Ha a barátnõdnek segíteni akarsz, akkor ajánlj nekik gyógypedagógust, aki ilyesmivel foglalkozik. Bizony, lehet az olvasási készséget fejleszteni, de ehhez szakember kell. Pl. anyám is ezzel foglalkozik és nem könnyû felzárkóztatni az ilyen gyerekeket, akkor is, ha nagyon igyekeznek.
és neked mi közöd van ahhoz, hogy más gyereke diszlexiás e vagy sem? jó hogy nemí rod le itt nevét cimét telefonját... istenem az égbe, milyen g'ci emberek vannak.
Sziasztok! A hörcsögöket milyen növényekhez tehetném a szabardban? vagy milyen fübe?
A diszlexiát általában logopédusok szokták megállapítani és nem orvosok. Szóval nincs kizárva hogy a gyerek nem diszlexiás! Szakemberrel kéne megnézetni.
1. azok akik bírálják a kérdezõt: a barátnõjérõl volt szó, szerintem ti is meg szoktátok mondani a barátaitoknak, hogyha valami gond van 2. a kérdezõnek: teljesen biztos vagy benne, hogy nem diszlexiás? csak mert nem lenne jó, ha rámenne egy barátság (senki nem szereti ha a nevelési stílusát bírálják). Ha biztos vagy benne, akkor finoman próbáld meg elmondani, de ne mint az õ hibáját, csak úgy hozd fel, hogy szerinted nem diszlexia, csak "kicsit" lusta, stb., stb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem durva egy picit?

http://www.youtube.com/watch?v=aSovi7BQMV0

4

Hátrafelé mászni tökéletesen mikorra kell tudni, hány hónapos/éves kor körül?

7

Figyelemzavaros, túlmozgásos kisgyerekeknek milyen sportok ajánlottak? Melyik sport fejleszti mozgásukat, teszi kitartóbbá figyelmüket?

Mennyi idő múltával vehető észre fejlődés?

8

Hol lehet megnézni magyarul a Segítség, gyerekeim vannak!?

5

Hogyan lehet egy 2 éves gyereket megtanitani arra hogy rágjon a fogaival, és arra hogy az itatópohárból igyon?

A kislányom 2 éves elmult.Most kezdtem el adni neki darabosat pár napja de nem rágja az ételt hanem szopogatja mint a cukorkát.De az a baj hogy ha mutatom neki hogy kell rám sem figyel és csak szopogatja.Az itató pohárral is csak játszik párszor még régebben is megprobáltam neki megmutatni hogyan fogja meg de csak hisztizett hogy ö nem akarja megtanulni vártam egy kicsit hogy hátha mst hogy két éves elmult hátha sikerül megtanitani de most is csak hisztit vágott le.Akinek volt ilyen gondja a gyerekével irja meg hogyan vezette rá hogy én is megprobáljam

6

2 éves kislányod, aki NEM SZERET BABÁZNI, mivel játszik? Mi köti le?

19

Mi lelte a lányom? Mit tehetnék?

Az a probléma áll fent, hogy a lányom nagyon polgárpukkasztó. Ez nem tinédzserkori lázadás, mert már egészen kisgyerek korában ilyesmi volt, csak még normális és ez az állapot fenn áll körülbelül három éve. Lázad, csúnyán beszél, Nirvanát, The Exploitedet, The Casulaltiest, Tankcsapdát, Pokolgépet, Ossiant és egyéb szörnyűségeket hallgat, feketében jár, bőrdzsekiben, bakancsban, szakadt nadrágokban, anarchista kitűzőkkel! És semmi nőiesség nem szorult belé! Nem sikerült eddig rá hatnom, mit tegyek?

19

Kötelességtudat 8 évesen? Mit tegyek, hogy ...

Kislányom egy tündér, ha játékról van szó, vagy az történik, amihez kedve van. De ha iskolába kell menni, aznap nem akar felkelni, pedig este 8-kor ágyban vagyunk. Nyugodtan alszik./Hétvégéken már hajnalban kuruttyol./ Ha leckeírásra kerül a sor, mindent megtesz, hogy húzza az időt, önállóan sem fog hozzá. Az íróasztalnál csak tekereg, izeg-mozog, játszadozik. Fél óra egy feladat. Amúgy okos,93%-os a felmérője. Ettől függetlenül gyakorolni muszály. Hogyan ébresszem fel benne a kötelességtudatot? Egy aggódó szülő.

9

Jogosan büszke a szülő a hiperaktív gyerekére?

Étterembe ment a szüleivel az 5 éves hiperaktív gyerek .
Kiöntötte a meggylevet a terítőre,mert véletlenül felborította a poharát...

Az asztalnál végig ülve maradt,sokat beszélt,nevetett a vacsora közben,még evett is szépen lassan csipegetett,ami nagy szó,mert nagyon rossz evő,mikor hozta a pincér a számlát megdícsérte a vacsorát-"Nagyon finom volt a főztje" .

Végre nem volt botrány ,nem sírt,nem szaladgált,jól érezte magát az egész család...a meggylé kiborult,de ennyi!

9

Agressziv a kisfiam. Mit csinálòjak vele?

"8 honapos nem beszèl ès folyton mindenkit bànt.De o ugy gondolja,hogy mindezz csak jàtèk.Nincs vele tisztàban ,hogy fàjdalamat okaoz a màsiknak mert utànna nevet.Hiàba mondom nki,hogy nem szabad..vagy làtja ,hogy sir a màsik o nevet...maj d joval kèsobb esetleg oda megy ès megoleli azt akit bàntott.De sajnàlom mert màr minden anyuka tàvol tartja a gyerekèt tole..amit persz megèrtek..de sokszor csak azèrt ut vagy rug mert jàtszani szeretne...nem tudom mihez kezdjek...tudnàtok valami tanàcsot adni??Koszonom

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!