Találatok a következő kifejezésre: Miért kell lustaságot (1 db)

Miért kell a lustaságot és nem tanulást beállítani diszlexiának?

A barátn?m fia 12 éves lesz. Látszik rajta hogy sosem tanul. SOha nem olvasott el egy könyvet sem, még a kötelez? olvasmányokat sem. Tanulni nem tanul csak annyit ami a suliban ráragad. Az irása is csúnya, de szintén azért, mert sosem gyakoroltatták. Én azt mondom, hogy ez a szül?k hibája, mert nem tanultak vele sosem. Ahelyett hogy belátnák saját hibájukat, a diszlexiára fogják. Elvitték orvoshoz aki nem állapított meg diszlexiát. De ?k mégis azzal takaróznak. Hogy nyithatnám fel a barátn?m szemét arra a tényre hogy a gyerek nem beteg csak iszonyatosan lusta és nem is akar tanulni? Régen miért nem volt ennyi diszlexiás gyerek? Miért csak most jött divatba?

Legjobb válasz: A dislexia veleszületett "betegség", ami általában jól korrigálható. Sem a szülõ, sem a gyerek nem tehet róla. De ha a doki azt mondta, hogy nem az, akkor nem az. Ha lusta, azzal te sokat nem tudsz tenni, azon csak a szülõ tudna változtatni, de láthatóank nem akar. Talán neki ez is jó az értékítéletéhez, ha ilyen a gyereke. Én is azt mondom, hogy légy õszinte, a tanácsod vagy megfoadja vagy nem, de ettõl még nem lehet harag. Ha meg nem fogadja meg tanácsod, ne foglalkozz vele, nem tudsz mit tenni. (én keresztlányom születésénl voltam így, mert az anyja 16 volt és nagyon tudatlan. De mégsem fogadta meg a tanácsaim, és rájöttem, az õ élete, azt tesz, amit akar, azóta nem szólok bele)

A dislexia veleszületett "betegség", ami általában jól korrigálható. Sem a szülõ, sem a gyerek nem tehet róla. De ha a doki azt mondta, hogy nem az, akkor nem az. Ha lusta, azzal te sokat nem tudsz tenni, azon csak a szülõ tudna változtatni, de láthatóank nem akar. Talán neki ez is jó az értékítéletéhez, ha ilyen a gyereke. Én is azt mondom, hogy légy õszinte, a tanácsod vagy megfoadja vagy nem, de ettõl még nem lehet harag. Ha meg nem fogadja meg tanácsod, ne foglalkozz vele, nem tudsz mit tenni. (én keresztlányom születésénl voltam így, mert az anyja 16 volt és nagyon tudatlan. De mégsem fogadta meg a tanácsaim, és rájöttem, az õ élete, azt tesz, amit akar, azóta nem szólok bele)
Ez egy nagyon nehez kerdes. Finoman valoszinu en is pedzegetnem aztan ugyis latod erti-e amit mondassz vagy csak meghallgatja es sertodes fele veszi az iranyt. Nekem is van egy kicsi dyslexiam - kevertem a betuket gyerekkoromban de micsoda csoda, hogy kikupalodtam. Azonban ha a baratnodnek ugy jo ahogy van, megha nehez is szamodra, legyen neked is jo.
Nem minõsítést kért, hanem segítséget, ahhoz, hogy segíteni tudjon. Persze igaza van az elsõ hozzászólónak. Én egyenesen szoktam mindent megmondani, ha a másik fél árzi, hogy szereted, és biztosan, ha a barátnõd, és mentesülsz mindenfajta ítélkezéstõl, akkor szerintem mondd meg egyenesen! Üdv
A dislexiának lelki okai vannak. Amúgy szerintem a barátnõd úgy gondolta, h kijön a gyerek, és akkor kész is a mini felnõtt.Tud magától mindent, meg elég leültetni a TV elé és jó az neki...No a gyerek ez nem ilyen.Én úgy érzem, h manapság a szülõknek kellene tartani valami tanfolyamot a gyereknevelésrõl, mert a szülésrõl már nagyon sok van, most mi lenne, ha nem csak megszülni tanítanák meg, hanem felnevelni is?
A diszleksziának lelki oka van?????? Na ennek a hozzá szólonak kéne tanulnia egy kicsit. A diszlekszia egy tanulási figyelmi zavar, nem betegség és nagyon jól orvosolható, sok gyakorlással, odafigyeléssel.Kérdéss: Van betû tévesztés olvasás közben, vagy keresi a szavakat ha beszél?? Sok minden van még ami erre utal. de ez nem betegség. Vannak felnõtek akik diszleksziások és diplomások. Csak régen erre nem figyeltek.Ahogy sok másra sem...
Egy: Nem a te gyereked, szerintem semmi közöd hozzá. Kettõ: A diszlexia nem "divat", egyszerûen mostmár jobban tudják, mi az, és hogy hogyan lehet fejleszteni a diszlexiás gyerekek készségeit. Ha a barátnõdnek segíteni akarsz, akkor ajánlj nekik gyógypedagógust, aki ilyesmivel foglalkozik. Bizony, lehet az olvasási készséget fejleszteni, de ehhez szakember kell. Pl. anyám is ezzel foglalkozik és nem könnyû felzárkóztatni az ilyen gyerekeket, akkor is, ha nagyon igyekeznek.
és neked mi közöd van ahhoz, hogy más gyereke diszlexiás e vagy sem? jó hogy nemí rod le itt nevét cimét telefonját... istenem az égbe, milyen g'ci emberek vannak.
Sziasztok! A hörcsögöket milyen növényekhez tehetném a szabardban? vagy milyen fübe?
A diszlexiát általában logopédusok szokták megállapítani és nem orvosok. Szóval nincs kizárva hogy a gyerek nem diszlexiás! Szakemberrel kéne megnézetni.
1. azok akik bírálják a kérdezõt: a barátnõjérõl volt szó, szerintem ti is meg szoktátok mondani a barátaitoknak, hogyha valami gond van 2. a kérdezõnek: teljesen biztos vagy benne, hogy nem diszlexiás? csak mert nem lenne jó, ha rámenne egy barátság (senki nem szereti ha a nevelési stílusát bírálják). Ha biztos vagy benne, akkor finoman próbáld meg elmondani, de ne mint az õ hibáját, csak úgy hozd fel, hogy szerinted nem diszlexia, csak "kicsit" lusta, stb., stb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti megmondanátok egy közeli nagyon jó barátnőtöknek, akivel rokoni viszonyba is vagytok, hogy súlyos gondok vannak a kisfiával?

Barátnőm fia, négy éves lesz októberben, érthetetlen nyelven halandzsázik, nem is hallottam még gyermektől ilyen beszédet. Egy két érthető szava van anya, apa sziasztok stb. Viselkedése nagyon nem átlagosnak mondható, kortárs kapcsolatot kezdeményez, de úgy, hogy oda szalad egy másik gyermekhez egy helyben futkos toporzékol, egyébként nagyon gyors, céltalanul futkos, figyelme nagyon rövid ideig van. Szerepjátékot nem játszik, kirakóst nem tud kirakni 3-db-ost sem. Megítélésem alapján mivel minden nap látom a kisfiú autizmus sprektumzavarral élő gyermek.

19

Normális, hogy a 7éves lányom belekakilt a kutyának kitett alomba? A wc-ben van kitéve neki és a Lányom inkább odacsinált.

Azt mondta, hogy azt játszotta, hogy kutya...szerintem ez totál defektes dolog...ki mit gondol, baj van a kis agyában, vagy mi is csináltunk sok marhaságot? Én ilyenre nem emlékszem....

16

S. O. S! Autizmushoz értő szakemberek vagy tizenéves autista gyerekek szülei! Autista vagyok? 17/L (bőv. Lent)

Privàtban leìrom,nehogy valaki ràmismerjen.Kérlek ìrjatok ide,hogy küldhetek privàtban üzenetet,és fogok küldeni.Azèrt kérem ezt,mert nagyon el vagyok keseredve,mert anyukàm már régòta nem èl,pedig nagyon durva problémáim vannak a tàrsas kapcsolatokban,beszédben,tanulàsban.
Aki segìt,annak előre is köszönöm szèpen!

7

Mennyi idős korukban vállnak szobatisztává és ágy tisztává az Autista gyermekek?

9

Rossz anya lennek?

A kslanyom 3 eves lesz, folyamatosan harcol a figyelemert, de ha 5 percig nem o van a kozeppontban kepes megserteni ,agat, ha wc-re szaladok el elbujik es odapisil...ma annyira kiakadtam h sirva ordibaltam vele miert csinalja ezt, mikor kb minden szobaba van bili, tudja hasznalni a wc-t, es csak nevet. Kiborit, tonkretesz mndent, ha fozo szethajigal dogokat, telefont firkal, neha mar ugy erzem nem birom. Folyamatosan olelgetem, puszilgatom, gyontolom de o teljesen maganak akar..

8

Nevelő apukák/anyukák főleg apukák, hogy bírjátok?

Ti bele szóltok a párotok gyerekeinek nevelésébe? Mit tesztek ha a gyerek nagyon pimasz,rosszindulatú és agresszív veletek?
A következő a helyzet:Nemrég költöztünk össze a párommal van egy 14 egy 6 és egy 2 éves lánya (nő uralom!!! :D ).
1 éve vagyunk együtt fél éve költöztünk össze most jegyeztem el és minden olyan lenne mint amire egész életemben vágytam ha a legnagyobb lányka nem lenne ennyire ellenséges.Tudom,hogy kamaszodik meg nehéz neki az apja nélkül,de már komolyan néha nagyon össze kell szorítanom a fogam,hogy ne vágjam pofon amiket csinál .A párom is és én is egy klinikán dolgozunk,én mint orvos ő pedig a gazdaságin van és van,hogy sokáig bent kell maradnia.Olyankor én vagyok a gyerekekkel és annyit kérek tőle,hogy adjon a nagyobbiknak egy szendvicset vagy valamit amíg én fürdetem pelenkázom a kicsit... áhh dehogy.De ez még a legkisebb baj,állandóan a tv és a net előtt ül és csínyeket keres ellenem. Csak azt nem fogja fel,hogy ami a tv-ben vicces és nincs következménye annak a való életben komoly következményei lehetnek.Egy példa: A lépcsőre erősített valami gumit nekem ,hogy leesek,csak azt nem számította bele,hogy a kicsi beteg lesz és az anyja hozza le az éjszaka közepén a szerencsén múlt,hogy nem gurultak le mind a ketten.Nem vagyok egy erőszakos ember de akkor majdnem elgurult a gyógyszer.A büntetése 2 hét szobafogság volt Õ ezt megoldotta mert suli után átment a barátaihoz amíg mi melóztunk 6-ra itthon volt,mire mi is.Lehet ez csak számomra elfogadhatatlan de én ezt nem hagynám.A párom nagyon kimerült és már mindent kipróbált ő is, lelkére beszélt, leordította, ráuszította az apját (mondjuk vele jó a kapcsolata,nem nagyon dorgálta meg a kisasszonyt),büntetés. Ahogy beszél velem arról ne is beszéljünk.Ti mit tennétek?Ha rászólok azt mondja nem vagyok senkije ne szóljak bele,de nem bírom már sokáig.Tapasztalatok,megoldások?
34/F

28

Idegrendszeri éretlenség esetén melyik fejlesztés hatásosabb, a kondutív vagy az alapozó terápia?

A kisfiú 3,5 éves.

3

A pszihologus hogy tudja kideriteni hogy mitol szorong egy kisgyerek?

6

Miért változott meg ennyire a lányom? (rossz irányba, és nagyon)

Lányom, most júniusba lesz 16 éves, és 9.-edikes.
A 7. osztályt már egy másik városban kezdte egy hatosztályos gimnáziumban. Nem sokat, de romlottak a jegyei 7.-ben. 8. félév után már alig volt iskolába, rengeteget lógott. Általános végig kitűnő volt, mindenféle biológiai versenyt megnyert, ezért mondta az összes tanár, hogy vigyük el az általános iskolából egy hatosztályos hadd használja ki az eszét.
Azért, hogy ne kelljen osztályozóznia átment egy másik, megye első gimnáziumba, kollégista lett az idén. Az első kollégiumából lopott, kicsapták, aztán a magántanuló lett, annyit hiányzott. Második kollégiumból azért csapták ki, mert részegen ment be.
Jövőre egy másik iskolába megy megint.
Mivel magántanuló, nem tanul, csak nyelvből jár különórára, mert csak az érdekli, de eljár folyamatosan bulizni, ha nem engedjük, akkor is megy. Régebben többször részegedett le, mostmár drogozik.
Mi történt vele?

11

Szerintetek van okunk aggodni?

Ferjemnek szuletett egy hazassagon kivuli gyereke(10eve vagyunk hazasok, van kozos gyerekunk, ez a kisfiu egy botlasabol sikerult, megbocsajtottam, de ez hosszu tortenet)Kisfiu 4eves lesz juliusban, anyukajaval el de nalunk van ket hetente,a velhetoen baj az hogy a kisfiuval nincsen foglalkozva, se jatszira nem jar se oviba(anyuka szult azota masnak is gyereket, igy a kicsi miatt nem jarhat elvileg oviba)kisfiu egesznap tevezik, keveset es nagyon rosszul beszel(alig van ertheto szava) kanallal villaval nem tud enni, ha nalunk van es probaljuk sem sikerul neki, poharbol leissza magat. A kozos gyermekunket mindig terrorizalja 1 ev van koztuk.Elvileg szept-tol ovis lesz ha beiratja, de addig is hova lehetne vinni hogy tudjon "viselkedni" a tarsadalomba. Mint anya rossz nezni hogy elkallodik az a gyerek.Velemenyek? Otletek? Koszonom

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!