Találatok a következő kifejezésre: Miért kell kötelező (22 db)

Miért kell kötelezően úszásra járni tesi órákon?

Én komolyan nem értem. Miért jó nekem az, ha úszok? Oké, más fajta mozgás. De ezt a más fajta mozgást nehogy már ilyen rohadt hidegbe kelljen nekünk csinálni! Van egy kinti medence, és felhúznak egy nagy buborékot, hogy az majd jó lesz. Hát rohadtul nem! A tanár pulcsiban ácsorog, mi meg fázunk egy szál fürdőgatyába. A fülem is be dugult. Rendszeresen tisztítom, akkor szokott bedugulni, mikor két hétig nem takarítom ki, de tegnap ki takarítottam. Meg "Nem foghatod be az orrod, már nem vagy óvodában, ja és fejessel kell ugrani". Nem teljesen mindegy?? Miért kell nekem tökéletesen úsznom 600 féle módon, meg tökéletesen tudni fejest ugrani. Minek? A legjobb, hogy a környező iskolákban kilehet váltani az úszást azzal, ha bejársz valamilyen szakkőrre. Nálunk nem. Miért is kéne. "Majd bejársz rendesen úszni, és tüdőgyulladást kapsz, én meg lecseszlek, hogy miért nem úszol?" Meg lehet vinni felmentést úszás alól, de akkor sem úszod meg. Körbe körbe kell futkároznod a medence körül. Biztos én vagyok az egyetlen ember, aki nem szereti az úszást, mert bedugul a füle, tele megy szar klóros vízzel az orra, és nem szeretne hamar megkopaszodni, mert egy normális hajszárító sincs az uszodába, csak vedd fel a sapkádat oszt cső. Amúgy ha már itt tartunk... Milyen betegséggel lehet igazolni, hogy nem úszhatok? Óh, és nyugodtan lecseszhettek, a véleményemen nem fogtok változtatni, és köszönöm, hogy időt szakítottatok a kérdésemre.

Legjobb válasz: Csak tippelek. Talán mert az úszás kötelezõ tananyag és benne van a tantervben? Talán azért, hogy mindenki megtanuljon úszni? Ha a tanár fürdõnadrágban állna a medence szélén, az elégedetté tenne?

Csak tippelek. Talán mert az úszás kötelezõ tananyag és benne van a tantervben? Talán azért, hogy mindenki megtanuljon úszni? Ha a tanár fürdõnadrágban állna a medence szélén, az elégedetté tenne?
mivel sok a ferde gerincû gyerek, és az úszás erõsiti a gerinc melleti izmokat, ezért is kötelezõ , és a gyerekek sokat ülnek egész nap, és ezért van gerincproblémájuk, amit úszással lehet korigálni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekünk - hála Istennek - csak két évig kellett úsznunk, de valóban horrorisztikus volt. Azt hiszem, nem is magával az úszással van gond, hanem a körülményekkel. A harmadik-negyedik osztály számomra rettegéssel telt, folyton könyörögtem anyáéknak, hogy írjanak felmentést. Az úszómester amolyan igazi vadállat volt, konkrét terrorban tartotta a gyerekeket, de nemcsak szóban: rángatott meg vízbe is lökött. Mindenki félt a drága hölgytõl, hiszen nyilván kilencévesen nem sokan olyan tökösek, hogy ellent merjenek mondani neki. A slusszpoén, hogy ez a nõ tanította a kezdõ csoportot, ahol szinte mindenki víziszonnyal recegett a medence szélén. Ahogy telt-múlt az idõ, persze elkezdték felszámolni a kezdõk csoportját - vagyis elkezdték volna, de két gyerek kivételével mindenkinek halálfélelme volt a brancsban. A kedves edzõnõ pedig nyilván a legkézenfekvõbb megoldást választotta: felvezényelt mindenkit a mély vízhez és elvárta, hogy fejeseket ugorjunk - miközben a legtöbben még mellig érõ vízben is rettegtek. Olyan opció, hogy nem ugrasz, nem volt, ugyanis a tanárnõ nem hagyta. Ha valaki mégis sírógörcsöt kapott, ordítozni kezdett vele. Tehát ilyen elmebetegre SOHA, semmilyen körülmények között nem szabadna kisgyerekekbõl álló csoportot bízni. Mai, 14 éves fejjel nekem is furcsa visszagondolni ezekre az idõkre, de könyörgöm, az ember nem tud kiállni magáért, mikor még ki se lépett a tojáshéjból! Ha ma lennék ott, biztosan nem hagynám, hogy rángasson, beszólogasson, pláne vízbe lökdössön (!), mert szerintem ilyen "tanár" egy fikarcnyi tiszteletet sem érdemel. A másik csoport edzõjét mindenki kedvelte, mert kedves és határozott volt, nem pedig arrogáns.
Itt is hasonló a helyzet, az oké hogy mindenkinek jó ha megtanul úszni, de minek kell cifrázni ilyenekkel hogy hátúszás meg fejes stb.És már második éve úszunk, pedig sztem 1 tanév alatt bõven meg lehet úgy tanulni hogy nem fulladj meg ha esetleg vmi baj ér, és akkor lehetne 2 értelmesebb óránk helyette. És a hajszárító itt is egy fos -.-"
Ugyan ez a véleményem, kérdezõ;)) hasonlóak a körülmények:D amùgy valamilyen fertõzõ bõrbetegséged kellene hogy legyen, ha kerülni akarod az úszást, vagy nem tom mik vannak még:l a füleddel minden rendben? Általában csak úszás közben szokott bedugulni, aztán ha vége akkor kidugul:D nálad nem így van? Menj el dokihoz, hátha mond valamit ês melletted áll:)
Szeretni nem is kötelezõ. :-)
A kérdező hozzászólása: Ezektõl az okoktól függõen még nem fogom szeretni. De köszönöm a normális választ.
Például azért, mert más mozgásforma, és meg akarják ismertetni mindenkivel. Például pont azért, hogy akit a szülei nem vittek el úszni tanulni, annak is legyen esélye túlélni egy balesetet. Ami nemcsak hajón történhet, akár az autódat is belökhetik egy balesetben a Dunába. Az elsõ világháborúban pl. nagy szenzáció volt, hogy a Szent István csatahajó elsüllyedésekor alig haltak meg matrózok. A Monarchiában olyan furcsa dolgot találtak ki, amit más országokban nem: úszni tanították õket. És jé, túlélték, amíg megjött a mentõhajó. Az ellenség meg csodálkozott. A tanárnak nem az a dolga, hogy ússzon, mert akkor nem tudná a munkáját végezni. Valószínûleg sokkal szívesebben úszna, de nem teheti. A matektanárnak se az a dolga, hogy leüljön a hátsó padba matekpéldákat megoldani.
A kérdező hozzászólása: Miért lett kötelezõ tananyag? A második ellen nem tudok mit mondani... És engem az tenne elégedetté, ha õ is úszna velünk.
Az utolsó hozzászóló orbitális, botrányos, hatalmas hülyeséget írt. Az úszás nemhogy segít a gerincferdülésen, egyenesen rontja azt - legalábbis amíg a csontosodás nem fejezõdik be, addig biztosan.

Miért kell/kötelező ajándékot vásárolni karácsonyra?

Úgy látom senki nem szereti ezt az eröltetett fogysztói szokást, ett?l már egy ny?g lett a karácsony, mert ha nincs jó ötlet,(akkor venni kell valami szart) vagy kevés a pénz akkor is menni kell és vásárolni! (akár hitelb?l) Aki ad az azért adjon mert adni jó,támadt egy jó ötlete amivel a másikat megajándékozhatja, nem vár cserébe semmit, és nem azért teszi mert karácsony van.

Legjobb válasz: A karácsony a szeretett ünnepe. Csak sokan azt felejtik el hogy szeretni nem csak karácsonykor kell, és ajándékot sem csak karácsonykor lehet adni!!!! De sok emberkének csak ilyenkor jut eszébe hogy hoppá -.-''

A karácsony a szeretett ünnepe. Csak sokan azt felejtik el hogy szeretni nem csak karácsonykor kell, és ajándékot sem csak karácsonykor lehet adni!!!! De sok emberkének csak ilyenkor jut eszébe hogy hoppá -.-''

Az amerikai rendezőknek/producereknek miért kell kötelezően szerepeltetniük feketéket a filmjeikben?

Elő van írva valamilyen kisebbségi kvóta?

Legjobb válasz: Mostanában a fõszereplõ mellett szokás szerepeltetni egy ázsiai és egy afro-amerikai szereplõt is, mindegy, hogy mirõl van szó. Lásd: Thor. A fõhõs fehér, a mítosz szereplõi és a képregényfigurák fehérek, de a filmben Heimdall fekete és Thor egyik haverja egy ázsiai fickó.

Mostanában a fõszereplõ mellett szokás szerepeltetni egy ázsiai és egy afro-amerikai szereplõt is, mindegy, hogy mirõl van szó. Lásd: Thor. A fõhõs fehér, a mítosz szereplõi és a képregényfigurák fehérek, de a filmben Heimdall fekete és Thor egyik haverja egy ázsiai fickó.
Dehogy kell kötelezõen szereplniük. Szó sincs iylesmirõl, a "kisebbségi kvóta" pedig a nap vicce - már bocs, de ez röhejes.
az valóban érdekes.
Valószinûleg van valami megegyezés, hogy a filmekben legyen egy pozitiv fekete szereplõ is
Pont erre gondoltam ma, hogy van olyan amerikai film amiben egy fekete sincs.De gondolom azért, hogy ne tûnjenek rasszistának.
Samuel l. jackson nem fekete? Jamie foxx nem fekete? Jamie foxx-ot láttam egy dijátadón, ahol jelen volt mindkét szülõje. Mind kettõ néger. Kérlek javts ki ha tévedek, mert nem nagyon tudom hol a hiba.
Mindkettõ fekete, de egyik sem szerepelt a filmben.
Az itt kommentelõk közül valaki valószínûleg az 1966-os Django-ról, míg más valaki a Django Elszabadul-ról beszél. Vicces hogy így elbeszéltek egymás mellett, és egyikõtök sem jön rá hogy valszeg nem ugyanarra a filmre gondoltok... :D
A kérdező hozzászólása: Most, hogy tisztázódott a Django probléma, visszatérhetnénk az alap kérdéshez.
Jaj de szeretsz kötözködni Django barátom. De nyugodj meg okos vagy. Neked van igazad. Büszke lehetsz magarda, hogy ismersz egy 1966-os sza.r filmet.
Ez eszembe se jutott, azt hittem az Elszabadulról beszél :D Vagyis sztem arra gondol, csak szándékosan trollkodik, már akartam írni, hogy ne foglalkozzatok vele :D
Tanuljátok meg, hogy a filmeknek a címeire hivatkozunk. Kismillió Django-nál illendõ pontosan megmondani, fõleg, hogy a Django Unchained-ben több kikacsintás volt az eredeti '66-os western remekmûre. #19-es Te pedig menj és ..... meg magad, hogy látatlanban leszarozol egy filmet, csak mert régi. Hány éves vagy, tizenkettõ?
*Django-ban
Igen, a Fjango-ban egy fekete(/néger) sincs. (A fõ karakterek között biztosan, de fekete statisztára sem emlékszem). Ajánlom, hogy nézd meg újra a filmet.
Tudod a feketét a néger emberre mondják. Nincs a Djangoban néger? Azaz fekete?
De jó, hogy lepontoznak miközben igazam van...
Abban tényleg nincs egy sem..
Én a Djangoban egy feketére sem emlékszem már megbocsáss. Miért teszed félre a viccet?
Ezzel nem is lenen baj, csak az nem tetszik amikor fehér karaktert (regény vagy képregényhõs) fekete játszik.
én tudok egy olyan filmet amelyben nem szerepel fekete figura. django viccet félretéve egyáltalán nem kötelezõ csak ez a szokás. az amerikai nép nagyon összetett. életszerûtlen lenne csak fehérekbõl álló film
Nincs semmiféle elõírás. Ha nem is voltatok még amerikában, akkor is illene tudni hogy milyen az ottani rasszok összetétele, hogy milyen mértékben alkotják afro-amerikaiak a társadalmat. Egyszerûen arra figyelnek, hogy életszerû legyen a film. Ha nem lennének benne feketék, az teljesen életszerûtlen lenne.
19-es vagyok. Láttam az 1966-os Django-t. Sz.ar. Nekem nem tetszik. És baz, d meg magad Te. 23 éves vagyok nem 12, és a véleményem, hogy az eredeti Django sz.ar még akkor is, ha Tarantinonak tetszett is.


Miért van az hogy egy párkapcsolatban a társunk kötelezően nem lehet mással, csak a miénk? Sok esetben nem nézhet másra, ami a legfontosabb nem szexelhet mással. Ez miért alakult ki? Miért kell kisajátítani párunkat?

Ha párunk mással is érintkezhetne nem lenne féltékenykedés , hisz nem hagyna el minket ha egyébként minden jó. Sőt szabadnak érezhetné magát.

Legjobb válasz: Az ember (hormonok és érzelmek szintjén) ismétlõdõ monogámiára van programozva. Ezt az egyházi esküvõk holtomiglan-holtodiglan hozzáállása annyiban módosította, hogy ki kell tartanod a párod mellett, akkor is, ha már nem vagytok boldogok egymással.

Talán azért, mert PÁRkapcsolat.
Amúgy jó esetben nem kell kötni az embernek a párját, mert magától sem jutna eszébe másokkal lenni.
Az ember (hormonok és érzelmek szintjén) ismétlõdõ monogámiára van programozva. Ezt az egyházi esküvõk holtomiglan-holtodiglan hozzáállása annyiban módosította, hogy ki kell tartanod a párod mellett, akkor is, ha már nem vagytok boldogok egymással.
Én teljes mértékben egyet értek veled, sztori következik. Van egy spanom, aki a csajának megtiltotta például hogy facebookon más csávókkal beszélgessen, szerintem ez nagyon nagyon durva. Viszont egy egészséges "kisajátítás" azért, szerintem kell.
Én már próbáltam a nyitott kapcsolatot, de nem az én világom, nem tetszik. Nekem egy párkapcsolat két emberrõl szól és a legjobb nekem azzal a szex, akit szeretek és lelkileg is nagyon közel áll hozzám, másokra nem igazán vágyom. A szex azzal, akit szeretünk, aki a párunk, szerintem egy nagyon intim kapcsolat. Ha mással csináljuk (mondjuk nincs állandó partnerünk és befigyel egy-két egyéjszakás kapcsolat), az csak pótlék, nem az igazi. Ha pedig egy komoly kapcsolatban valamelyik félnek pótlékra van szüksége, az szerintem valami problémát takar.
Azért a nyitott kapcsolat az emberek nagyon nagy részének egyáltalán nem kényelmes dolog, sõt igen. A hûség és a hûség elvárása egyáltalán nem egyenlõ a kisajátítással.
a nem lehet mással alatt a szexet érted?
Attol hogy neked viszket a gomba a sunàdon, màs még lehet boldog, ha ez neked degradàlo, akaszd fe magad egy fàra.
döntsd el, csak ne gyere a közelembe.
Olvasom itt egyesek véleményét!Mi az, hogy férfi és nõ között nincs barátság?Igen is van!Attól, hogy én szeretem a páromat, hûséges vagyok hozzá, had döntsem el én kiket tartok barátaimnak!Ugyan is a szerelem olykor megy, a barátok meg maradnak!
Itt az érzelmek és a testiség összefonódásáról van szó, ha szeretek valakit, akkor csak vele vagyok. Emellett valóban érdemes lenne vigyázni az olyan kijelentésekkel , hogy a párom az enyém stb. Mindenki saját magáé, nem tárgyak vagyunk, nem birtokolhat senki. Akár férfi akár nõ legyen a illetõ, ha megérzi a póráz szorítását, elõbb utóbb elege lesz. Tartsd lazán és ha szerencséd van örökre a tiéd marad. Egy rossz példa sajnos, hogy egyes nõk úgy gondolják, ha távolodik tõlük a párjuk gyorsan teherbe esnek, és így majd minden megváltozik. Helytelen taktika: egyedül fog maradni egy gyerekkel.... 27L
Mert önzõek vagyunk. Egyetértek az elgondolással, én is azt mondom, hogy nem kell tiltani a másikat semmitõl, sõt, ezt sose tûrném el, minimális szinten se, és az ellenõrizgetésnek se semilyen fajtáját. Ezt tisztázom is mindig, hogy ez gondolkodás nélküli szakítást von maga után. Egyébként szerintem a legtöbb ember úgy van ezzel, hogy egy kis flört vagy ilyesmi nem árt semmit a kapcsolatának, ha õ csinálja (és valóban nem is árt), és azt hangoztatja, hogy milyen elfogadható ez... na de ha a párja flörtölget mással, az már fájdalmas. Szóval kár itt lázadozni a rendszer ellen, ilyesmiket soha senki nem fog száz százalékos nyugalommal elfogadni a párjától. Ez van.
Gyûlöltem, amikor megpróbáltak kisajátítani. A szüleim a példák nekem. Van egy közös életük, de megtartották a sajátjukat is mellette. Apám elmegy a haverjaival inni, mulatni, anyám úgyszintén a barátnõivel és egyik sem szól a másiknak ezért. Megbíznak egymásban és nem is csalták meg egymást soha. Pedig apám nagyon jóképû férfi és tapadnak rá a nõk. Szerintem az õ kapcsolatuk a normális. De az nem normális, amit itt a 69%-os ír. Beteges. Egyetértek a kérdezõvel, hogy minél hosszabb a póráz, annál hûségesebbek vagyunk. 22L.
29-es, de a kérdezõ nem azt írja, hogy bízzunk meg egymásban, ne tartsuk pórázon a másikat, mert ha hosszabb a póráz, hûségesebbek vagyunk, hanem azt, hogy szexeljünk másokkal is, ne csak a párunkkal, mert ez az igazi szabadság. Azért a kettõ nem ugyanaz. :) Egy dolog, hogy bízom a páromban, nem ellenõrizgetem, nem féltékenykedek, de az már megint más, hogy közben ezzel-azzal szexelgetek, mert úgy érzem magam igazán szabadnak. :D Nekem ez valahogy nem lenne felszabadító érzés.
Mert nem állat, vagy neandervölgyi vagy, hanem rendes, normális ember. Remélhetõleg.
Mért kellene a párunk mellett még valaki?Nálam a szerelem és a testiség kéz a kézben járnak!Sosem tudnék valakivel csak úgy szexelni.Nekem ahhoz kell egy bizonyos érzelem. Barátokkal meg az ember nem kamatyol, hiába szeretjük mint barátot. Nyitott kapcsolatokban meg nem hiszek, mert többet ártanak mint használnak!Az emberbõl csak egy roncs maradna!
Azért, mert párkapcsolatot úgy érdemes kialakítani, h a másikat szeretjük és, ha tényleg szerelmesek, akkor nem akarnak másikkal kavaarni. A kíváncsiság persze más tészta, nyilván benne van az emberben, h milyen lehet mással.
nyilván a kedves kérdezõ az a fél, aki szeretne szabadon repdesni, míg a párja ezt nem kultiválja. Nemtudom, hogy õszinte lenne-e a mosolya a kérdezõnek, ha a párjáról kiderülne h mondjuk megcsalta. Az a baj, hogy egyre többen gondolkodnak így...mit akartok valami kibeba**ott második woodstock-ot??
WoodStock :) ) Nem lenne rossz :DD
Kezdjük ott, hogy normális ember nem akar a párján kívül mással szexelni, meg semmi olyan tevékenységet, amit amúgy a párjával csinálna annak pársági státusza miatt. Ha akar, de mindig visszamegy, az inkább pofátlan kihasználás, te adsz nekem kaját, én meg mulatok mással. Marhajó, tényleg. Az emberben van kötõdés, és ez így van jól. Felelõsségtudatként is megjelenik, mondjuk ez hiánycikk mostanság...
#16 Nem vagy semmi:D Nem rövid póráz ez egy kicsit? xD
Ezt hívják nyitott kapcsolatnak, nem?
egy gyerek is féltékeny. emberi érzés, mindig lesz. álmodozzál
Mert egy kapcsolat jó esetben két ember között van. Ha többen vannak, akkor az nem kapcsolat.
A kérdező hozzászólása: értem hogy ki kell tartani, sõt egy erõs kapcsolatban ott vagy a párod mellett bármi történjen. de egyesek úgy kötik a párjukat mintha tulajdonuk lenne. szerintem minél szabadabban engeded annál inkább a tiéd. senki nem gondolja így?
Mert mi értelme akkor összejönni, a kapcsolat (egyik) lényege ez... Aki összevissza akar kefélni mindenkivel az ne kezdjen kapcsolatba.
természetes hogy nem beszélgethet más férfiakkal facebookon.
Ez nagyon személyfüggõ... van, aki tényleg akkor nem megy el, ha szabadon enegdik, viszont van akit igenis rövid pórázon kell tartani. Embere válogatja.
#11-es, ezt viccbõl írtad? :D
A kérdező hozzászólása: én úgy gondolom, hogy azok a legerõsebb kapcsolatok, ahol mindkét fél tudja a másikról, hogy szereti és megbízik benne annyira, hogy tudja ezt.nem kell más a párjának, tehát nincs féltékenykedés. ha bármilyen módon fogjuk a társunkat még ha kis dolog is az, akkor van. azt mondják egy minimális féltékenység kell. szerintem nem kell. tudd hogy õ van neked örülj neki, de õ ugyanolyan szabad ember mint te, ha akar kitart melletted.
Kérdezõ, én egyetértek veled, minden eddigi komoly kapcsolatomban engedtem, hogy ha megkíván valaki mást, nyugodtan menjen és csak addig jöjjön haza hozzám, amíg ezt szívbõl tudja tenni. Általában nem léptek félre, bár volt egyvalaki, aki lehet, hogy megcsalt, de nem tudtam róla. (#4)
komolyan írtam. férfi - nõi barátság nincs, nem beszélgethet facebookon. kivéve ha átküldi folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: igen én is ezt írom, amit te is, ha szeret, nem kell kisajátítani, mert nagy valószínûséggel akkor nem is fog másfelé lépni
Majd a legjobb fiú barátja lefekteti. Gyerekek vagytok.
Én nem bírnám elviselni, hogy a PÁROM egy másik FÉRFIVAL legyen bizalmas viszonyban vagy vele szexeljen. Ez beteges. Az ember nem erre van beprogramozva. Persze, csinálja ezt aki akarja, de az ne akarjon az Én párom lenni. Mert aki az akar lenni, az fogja fel, hogy ROSSZUL ESIK látnom ezt. Olyan érzés, mint ha egy tõrt forgatnának a szívemben. Szó szerint. Bizonyára még sosem éreztél ilyet és ezért nem bírod felfogni és ezért a kérdés. Ha majd érzel te is ilyet, akkor érted meg, miért PÁRkapcsolat a párkapcsolat és miért két ember van benne. 22/F
mert nekem fgadott hûséget.

Minden középiskolában kötelező megvenni az évkönyvet? Tulajdonképpen mi az, és miért kell egy leendő tanulónak befizetni rá?

Legjobb válasz: Most hoztam haza, nálunk kötelezõ megvenni. Én el szoktam olvasgatni miket csinálgatnak az osztályok.

Most hoztam haza, nálunk kötelezõ megvenni. Én el szoktam olvasgatni miket csinálgatnak az osztályok.
Nálunk tudtommal nincs ilyen.
A kérdező hozzászólása: De mi, ez egy éves terv, hogy ez várható, vagy hogy ez volt az elmúlt tanévben?
Az adott tanévben történtekbõl van válogatva a tartalma.
Ilyenrõl még nem is hallottam :D Szóval nálunk még híre sincs :D
Érdemes megvenni, mert sok mindent megtudhatsz az iskoláról
A kérdező hozzászólása: Köszi! Kíváncsian várom.

Vérvizsgálat. Miért kell az alábbi esetben és hol van elõírva, hogy kötelezõ? Mit néznek a vérbõl?

A barátnõm jó ideje nyugtatót szed. Most találta ki a háziorvosa, hogy vért kell venni tõle és máj- és vesefunkciót kell nézni nála, mert ez elõírás. Mit jelent ez pontosan?

Legjobb válasz: Ha tartósan szedi és gondolom, hogy igen / nem csak 2 hétig/ a gyógyszer lebontásában és kiválasztásában résztvevõ szerveket ellenõrizni kell. Bizonyos gyógyszereknél ez eleinte akár 3 havonta is történhet elõírás szerint, ha rendben akkor majd fél évente. Más gyógyszereknél évente egyszer, de ezt az orvosnak tudnia kell, hogy mi a protokoll.

Ha tartósan szedi és gondolom, hogy igen / nem csak 2 hétig/ a gyógyszer lebontásában és kiválasztásában résztvevõ szerveket ellenõrizni kell. Bizonyos gyógyszereknél ez eleinte akár 3 havonta is történhet elõírás szerint, ha rendben akkor majd fél évente. Más gyógyszereknél évente egyszer, de ezt az orvosnak tudnia kell, hogy mi a protokoll.
A kérdező hozzászólása: Igen, tartósan szedi, most muszáj neki szednie. Köszönöm a választ!
Azért, mert máskor nem jutunk el egymáshoz. Megvallom, nekem sincs sokszor kedvem hozzá, aztán mégis jót mulatunk :)
Mert a szülõk, a testvérek is a családhoz tartoznak. Legalábbis egy normális családban.
Nem kötelezõ, ha valaki nem szereti. De nekem például mindig sokat jelentettek ezek a nagy családi összejövetelek, meg amúgy is nagyon hasznos, ha az ember ápolja a kapcsolatait. De mondom, nem muszáj, ha nem akarjátok.
Én tökéletes házasságban élek, de ettõl függetlenül fontosak a testvéreim, a nagymamám, és az édesapám. Õk is a családom részei, és a nagy rohanó világban örülök hogy van egy olyan nap amikor összejön a nagy család. Még ha ez a karácsony napja is.. Legtöbbször sajnos csak temetéskor jönnek össze a családok.
Egy jó házasságban SEM akarnak mindig kettesben lenni. Ha igen, akkor nagyon hamar megromlik a házasság. Minden embernek szüksége van bizonyos távolságtartásra, önállóságra is.
Hát nem tudom, ami engem illet én szeretem a családomat, sõt a férjem családját is, én szeretem ezeket az ünnepeket és nem idegesítenek... Sajnálni tudom az olyanokat, akiknek csak az egymáson csüngés az élete, kérdezõ :S
Tökéletes házasságban sem lehet éjjel-nappal a másikkal.Én szeretem ezeket az ebédeket mert ugyan nem tul gyakoriak de jol szorakozunk mindannyian.
Az mondjuk engem is zavar kicsit, hogy a szülinapom minden évben azzal kell teljen, hogy bevásárolok, sütök fõzök egész nap és megvendégelem az egész családot. Csmó pénzem, idõm és energiám elmegy rá, de persze étteremben mégdrágább lenne, meg igazából el is várja a család, hogy én fõzzek. Azonkívûl szeretem a vendégeskedést, de inkább ha én vagyok a vendég, ha én kell fõzzek 10 embernek már nem olyan király.
Ez nálunk is gond. Fõleg mióta unoka van, állandóan zargatnak minket a nagyszülõk. Megértjük õket, szeretnék látni minél többet az unokák, de azt nem bírják felfogni, hogy mi szinte csak hétvégén vagyunk hármasban, hétköznap dolgozunk, nap végén visszük haza a kicsit a bölcsibõl, olyankor már alig van idõ kis játékra, beszélgetésre és fürdetés, vacsi, alvás van. A hétvégét szeretnénk hármasban tölteni. Meglátogatjuk a családot is, elég messze laknak, ráadásul az ország két végében, de állandóan nyaggatnak minket, hogy maradjunk az ünnepekre, de másképp akarjuk az ünnepeket, más terveink vannak, és már más szokásokat alakítottunk ki. Van ebbõl feszültség, de túléljük, meg õk is, nem vészes a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Így is lehet nézmi. Meg úgy is hogy ha tökéletes egy házasság akkor oda már nem kell más rokon mert mindeig kettesben akarunk lenni.
Mondjuk azért, mert valakinek meg kellett csinálnia és felnevelni? Gondolom nem a férjedtõl születtél... Vagy hogy gondoltad, megszültek, feleneveltek, normális ember lettél miattuk feltehetõleg stb, és 18 éves korodban pislogsz egyet és többé nem ismered õket? Sajnos az élet nem úgy mûködik, hogy rögtön a tökéletes házasságodba ugrasz, az nem jöhetett volna létra, ha nem lett volna a családod aki felépítit az alapjaidat... És mi van ha mondjuk neadji isten egyedül maradsz mert a tökéletes házasságod elromlik, vagy meghal vagy akármi? Az idõpontokat meg nem kell észben tartani, arra ott van a naptár, de már egyszerû telefonba is elég egyszer beírni és minden évben emlékeztet. Látogatni pedig senki sem kötelezõ.
mert bajban csak a családjára számíthat az ember és hogy nézne ki, hogy évekig ejtve vannak, de amikor kell valami meg fel vannak keresve.
Mi nem vagyunk jóban a rokonsággal, így sosem voltak ilyen látogatások, se nagy közös vacsorázások. Egyáltalán nem is hiányzik, hogy olyan rokonoknak jópofizzak, akiket amúgy szinte nem is ismerek, de csak azért velük kéne lenni egy-egy napot minden évben, mert vérrokonok.
Majd egyszer te is leszel szülõ, sõt nagyi is.Aztán a kutya sem nyitja rád az ajtót mert a gyereked is tökéletes házasságban él majd.Ami persze majd elmúlik, aztán jó lenne a család aki átsegítene a nehéz napokon.Sok ember vágyik családra de neki már nincs, szivessen szülinapozna karácsonyozna velük, de nincs már hová kihez haza menni.mennyire önzõ vagy ...
"Meg úgy is hogy ha tökéletes egy házasság akkor oda már nem kell más rokon mert mindeig kettesben akarunk lenni." Ez úgy hülyeség ahogy van. Persze vannak idióta családok, családtagok akiktõl jobb a távolságot tartani, de õk mindig a családod maradnak, míg a társad dönthet egy szép napon úgy, hogy akkor õ már mással szeretne együtt lenni. Ez az egymáson lógás is maximum a kapcsolatok elsõ heteire lehet jellemzõ, akik együtt élnek már X éve, azok már nem minden szabad percüket szeretnék a társukkal tölteni. Na és normál esetben a család támogat, pl. nálunk a hitelfelvételnél a tesóm volt a kezes, de gyerekvigyázásra is bármikor ugrunk egymásnak. Engem az egyik munkahelyemrõl úgy rúgtak volna ki mint a szél, ha nincs a nagymama, aki vigyázott az unokákra amikor betegek, bébiszitterre meg nem volt lehetõség úgy, hogy pl. egy hétig napi 8 órában, de persze ugorjon azonnal ha én kérem...

12. hetes vagyok, és még nincs kiskönyvem. Az egyik ismerősöm letolt emiatt, hogy nem lesz meg a kötelező 10 bejegyzés a baba születéséig. Az orvosom mondta, hogy elsőként az uh-n, és a vérvételen legyek túl. Miért kell a 10 bejegyzés?

Akkor nekem már esélyem sincs arra hogy meglegyen?

Legjobb válasz: 4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.

4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.
4 kell. de a kiskonyv jo lenne, ha mar lenne, mert bele kene irni a vizsgalatokat, meg ilyenek. gyorsan jelentkezz be a vedonodhoz
Védõnõ ügyben itt keresgélj, de ha az egyiktõl megérdezed biztos tudni fogják, de amelyik a legközelebb van a lakhelyedhez. http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazis&megye=1&varos=Kecsk.. 30 heteske
szia, ha van háziorvosod szerintem õs is szívesen eligazít majd, ráadásul õ fog majd kiírni táppénzre, ha már nem akarsz dolgozni. Nekem sem volt a 12.hétig kiskönyvem, mert próbaidõn voltam a munkahelyen és nem kaptam szabit, hogy el tudjam intézni. Úgy tudom a nõgyógyásztól kell majd egy igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a kiskönyvet csak mellékelni kell, úgyhogy ne izgasd magad, nem késtél le semmirõl!
12hetesen még nekem sem volt védõnõm, és már 5 bejegyzés van benne.23hetesen.Mikor vizsgálatokra mész vagy vérvételre azt mindig bejegyzik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy bugyuta kérdés: hol kell keresnem a védõnõmet akihez tartozom(Kecskemét)? Elsõ babás vagyok, fogalmam sincs ezekrõl a dolgokról.

Miért kell ennyi kötelező terhességi vizsgálat?

Lehet, nagyon hülye kérdés, de nekem nagyon fontos. Egy-két éven belül szeretnénk babát a férjemmel, de én nagyon félek, mert nem értem, minek szükséges ennyi vizsgálat a terhesség során... Minden héten legalább egyszer a dokinál kellene ülni, ezt én a munkám miatt nem tudnám bevállalni! Értem én, hogy a lehet? legtöbb betegséget és rizikófaktort ki akarják sz?rni, de muszáj állandóan szurkálni, ultrahangozni, turkálni, stb. még teljesen egészséges terheseket is? A magzatvíz-vizsgálat leírása egy horrorfilmbe is beillene! Vagy csak én látom így?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem sem olyan vészesek a vizsgálatok. A vérvételek elviselhetõk, és nincsenek túl gyakran. 21 hetes vagyok, eddig háromszor volt vérvétel (ebbõl egy soron kívül, mert volt egy kis gond), a doki kétszer vizgált meg, és volt három ultrahang,ami kifelyezetten élvezetes. A kilenc hónapban eloszlanak a vizsgálatok, fel sem tûnik, hogy megint van valami. Szóval nem kell hetente a dokinál ülni. Ráadásul ahogy telik az idõ a munkám egyre kevésbé tûnik fontosnak:-)

Szia! Szerintem sem olyan vészesek a vizsgálatok. A vérvételek elviselhetõk, és nincsenek túl gyakran. 21 hetes vagyok, eddig háromszor volt vérvétel (ebbõl egy soron kívül, mert volt egy kis gond), a doki kétszer vizgált meg, és volt három ultrahang, ami kifelyezetten élvezetes. A kilenc hónapban eloszlanak a vizsgálatok, fel sem tûnik, hogy megint van valami. Szóval nem kell hetente a dokinál ülni. Ráadásul ahogy telik az idõ a munkám egyre kevésbé tûnik fontosnak:-)
Magzatvízvizsgálat nincs mindenkinél, és hát sajnos a saját érdekünkben, kisbabánkért muszáj.De abban igazad van, hogy sok országban van vagy 4 alkalom, és a kutya nem törõdik a kismamákkal, csak majd ha szülnek.és nem is idegeskednek annyit mint mi.De szerintem biztos meg tudod oldani majd meló mellett is a vizsgálatokat, ezt sajnos úgy kell igazítani, hogy legyen rá idõ, de azért nem olyan rengeteg.
Tapasztalt anyukaként írhatom , nekem olyan dokit hozott a jósorsom , hogy 3-szor vizsgált meg , elég volt havonta járni hozzá, nem turkált feleslegesen .Engem addig zavart különben a vizsgálat amíga pocim el nem takarta.A magzatvízvizsgálat nem vészes , ha már nyitott egy kicsitr a méhszájad.Ha szeretnél babát úgyis elviseled ezeket a kellemetlenségeket !
Nem kell minden héten a dokinál ülni, azt majd csak a terhesség végén a 36-37. héttõl és gondolom akkor már nem akarsz dolgozni. Egyébként én 3 hetente jártam dokihoz és nem vizsgált meg minden alkalommal hüvelyen keresztül, csak megnyomkodta a hasam, aztán már mikor mozgott a baba megnézte a szívhangot, ilyesmi. Nem kell beparázni! Amúgy ha odajutsz, hogy babád lesz, akkor már alig várod hogy mehess és hallhasd a szívhangját, az ultrahangot, hogy láthatsd, hogy fejlõdik, mennyit nõt stb. A védõnõhöz meg kinek hogy kell járni. A magzatvíz vizsgálat pedig tényleg nem mindenkinek szükséges és annyira nem katasztrófa. Szóval nem kell idejekorán beaggódni!!! 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, némileg megnyugtatott. A munkám csak azért necces, mert 12 órában dolgozom reggel hattól este hatig, a fõnököm pedig hallani sem akar arról, hogy napközben elmenjek akár csak egy órára is...
Szia, még annyit, hogy a fõnöködnek KÖTELESSÉGE elengedni a vizsgálatokra. Ha nem szeretnél vele konfliktust, akkor is vannak olyan magánrendelések, ahol akár este 8-kor is adnak idõpontot, viszont tényleg törvény által van meghatározva, hogy a kismamákat el kell engednie a munkáltatónak a kötelezõ vizsgálatokra. Úgyhogy csak rajta, ez ne akadályozzon benneteket! :)

Ha valaki nem hisz az ezotériában miért kell szinte kötelezően minden ember kérdéseihez hitetlen, lenéző, udvariatlan választ adni?

Ez igazából tényleg nagyon érdekelne. Szerintem, ha valaki valamivel nem ért egyet mondja el a véleményét, de udvariasan, normálisan. Nem vagyunk állatok, hogy ennyire lealacsonyodjunk és ismeretlen emberek életét, személyiségét bíráljuk. Ha van véleménye valakinek persze mondja el, de azt szépen. Nem kötekedésként írom, csupán feltűnt, hogy egyes személyek szinte szánalmasként kezelik a kérdezőket.

Legjobb válasz: A válaszok általában a kérdezõ színvonalán vannak megfogalmazva. Vannak valóban, akik csak "trollkodnak", de akik a kérdésnek megfelelõen válaszolnak, azok általában tényleg le vannak pontozva. Azoknak magas a pontszámuk, akik igyekeznek a "nép" és a kérdezõ szája íze szerint válaszolni. (általában) Ennek ellenére, valóban vannak kivételek. Aki mindig õszintén válaszol, annak nem lehet magas a pontszáma! A "szörnyû" igazság tetszik legkevésbé az embereknek. A "trolloknak", meg a "simulékonyaknak" lehet hogy ez a tizenhetedik regisztrációja, így magas a pontszámuk. Majd, ha lepontozzák õket, regiznek újra. Én egyébként az ezotériában hiszek, ahol nagyon nehéz határvonalat húzni, hogy mi a hókusz-pókusz és mi az, ami tényleg ezotéria.

Nekem a kedvenc témám. Annyi hülyeséget lehet írni, de fõként olvasni. Nem is beszélve a kérdésekrõl. Viccesek.
A válaszok általában a kérdezõ színvonalán vannak megfogalmazva. Vannak valóban, akik csak "trollkodnak", de akik a kérdésnek megfelelõen válaszolnak, azok általában tényleg le vannak pontozva. Azoknak magas a pontszámuk, akik igyekeznek a "nép" és a kérdezõ szája íze szerint válaszolni. (általában) Ennek ellenére, valóban vannak kivételek. Aki mindig õszintén válaszol, annak nem lehet magas a pontszáma! A "szörnyû" igazság tetszik legkevésbé az embereknek. A "trolloknak", meg a "simulékonyaknak" lehet hogy ez a tizenhetedik regisztrációja, így magas a pontszámuk. Majd, ha lepontozzák õket, regiznek újra. Én egyébként az ezotériában hiszek, ahol nagyon nehéz határvonalat húzni, hogy mi a hókusz-pókusz és mi az, ami tényleg ezotéria.
Nekem is feldobják a napomat. Pláne mikor érkezik egy ilyen: Igaz, hogy Béla õrangyal stb.
Nos én szkeptikusnak tartom magam.De azért érdekelnek az ezoterikus kérdések ha bár nemis hiszek a kérdésben megpróbálok segíteni, a kérdezõnek mert tiszteletben tartom mások vallását, feltéve ha a kérdés nem trollkodás.
Az ezoterikát, ezotériát nem szabad összekeverni a vallással. Semmi köze hozzá, még akkor sem ha lehetnek közös pontjai. A természetgyógyászatnak milyen köze lehet a valláshoz? Talán annyi, hogy a távol keleti papok akupunktúrával kezeltek esetleg? Ha a pap lovagol, attól még a galopp nem vallás!
A hülye válasz a válaszadót minõsíti.Õk nagyon okosnak érzik magukat.De illik rájuk a mondás:ha csendben maradtál volna, okosabb lettél volna.
Az orvosnak mi a kötelessége? Szerintem a gyógyítás. Hinni egy vallás dogmáiban vagy az ezotériában, az egy betegség -Stockholm-szindróma. Az ebben szenvedõ betegeknek is szükségük van orvosra, és ki megfelelõbb orvos egy szkeptikusnál?
Azért van ez, mert 10 válaszolóból 9 trollkodik, onnan lehet tudni ki a hívõ vagy ki ad hasznos választ aki le van pontozva . Ezen kívül szerintem vannak normális szkeptikusok is szóval ne általánosíts :-)
Azért meg kell(ene) különböztetni a trollokat, a megvezetõket, a hívõket és azokat, akik tapasztalataikat osztják meg. Csak az egy elég fogós kérdés, hogy hogyan... Nyilván a trollokat a legkönnyebb kiszûrni.
A moderátorok is szkeptikusok és itt verik a nyálukat. Az egyik egyszer el is szólta magát, hogy õk nagyon utálják a fórum ezen részét de vezetõi utasításra fent kell tartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Igen az ember sajnos nehezen magyaráz meg másnak olyan furcsaságot, amit még más nem élt át. Ez talán normális is, de azért igen, nem kéne semmibe venni az embereket. A vámpíros "krikszrakszos" emberkének meg üzenem, hogy persze, vannak teljesen bugyuta kérdések, de mondjuk a meditáció is az ezotériához tartozik, ami nagyon is létezõ dolog, furcsa élményeket nem egy ember tapasztalt már vele, még is egy-két válasz adó õket is lehurrogja. Persze tudom én is, hogy vannak lehetetlen kérdések, ezekre amilyen a kérdés olyan a válasz. Ezt elfogadom én is.
Laylah: szkeptikus vagyok, de velem is történtek fura dolgok. Mégsem osztom meg, mivel nem tudom bebizonyítani. A másik: itt is olvastam már, kitalált történeteket. Vagyis igen: itt is vannak olyanok, akik titeket megvezetnek. Mivel hívõk vagytok és szeretnétek benne hinni, ezért nincs nehéz dolga az illetõnek. Persze, ha egy szkeptikus hozzászól, akkor meg mit képzel és így tovább. Nem a kamu sztori kitalálója lesz leszólva, hanem az, aki kételkedni merészel a történetben (az is megeshet, hogy õ, már olvasta ezt korábban).
Valóban nem kellene általánosítani. Én a magam részérõl mindig igyekszem józan hangvételû választ adni, és sohasem név nélkül teszem ezt. Erre jönnek az anonim ezósok, hogy takarodjak errõl az oldalról a zivataros pitsába, ha nem hiszek az õ hókuszpókuszaikban. Mert én vak vagyok, nem látok tovább az orromnál, ellentétben velük. Bevallom, nekem mindig gyengém volt a hit. Ha valamit HINNEM kell, ahelyett, hogy némi utánajárás, vagy logikus gondolkodás árán alátámasztást nyerne, kihátrálok, és maradok a tudomány biztonságot nyújtó kebelén. Erre persze én vagyok a tudatlan paraszt, meg bunkó, meg tudomisénmifene.
Mert a tûzmágiához 80-as szintû Paladinnak kell lenni, a Földet a reptoidok, krixkraxok és lumbulábiak meg akarják szállni, vámpírok igenis léteznek, és az Érmelléki Kuglófember elvisz és megesz. (most komolyan, idióta kérdésekre miféle válaszokat vársz?)
A kérdező hozzászólása: Ezeket mind-mind megértem amiket írtok, és köszönöm, hogy mindenki normális hangvételben írta le a véleményét!:) Nekem sem azzal van a bajom, hogy troll kérdésre troll a válasz, hanem azzal, amikor valaki tényleg egy komoly kérdést tesz fel, és olyan válaszokat kap rá, hogy a fülem ketté áll. :)
Én leírom a válaszomat, de idáig, még sosem kötekedtem. Ellenben, én itt kaptam már hideget, de nem lep meg. Ezotériások is, viselkednek így, szkeptikusokkal, mert egyszerûen, nem tûrik el, hogy mi is itt vagyunk. Vajon miért? Mert mi, nem elégszünk meg a hittel, hanem a tényt fogadjuk el. Egy félreértést oszlatok szét: nekem nem a hittel van a baj Jó dolog hinni, de ami itt mûködik, az már más: te is higgyél nekem, illetve jósolok neked, mert ez és ez történhet (ezek üres szavak). Az emberek tudatos, vagy tudattalan megtévesztése az, ami itt folyik. Egy pár, vérezós, ezért is küld el engem a ..., de nem érdekel.
Péld 26, 5
A kérdező hozzászólása: Ment a felfelé mutató kezecske mindenkinek. Köszönöm, hogy megosztottátok velem a gondolataitokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!