Találatok a következő kifejezésre: Miért kell kérni egy (3 db)

Ezt szabály írja elõ.Mindig oda kell adni a labdát a bírónak, akkor is ha az oldalvonalon megy ki a labda.
Úgy látom erre nem válaszol senki, erre én is kiváncsi vagyok ez olyan mint a streebalban kezeltetni kell a labdát, valami szabály gondolom elõírja.. A bíró meg onnan tudja az idõkérést hogy jelezik neki, általában ha valami személyi hiba történik akkor ránéz az eredménykezelõkre és mutatja hogy XY játékos személyit kapott, vagy lehet duduával is jelzik, ezt még én sem figyeltem meg:S Most kezdtem a játékot..

Miért kell engedélyt kérni egy fakivágásra a kertben?

Honnan tudja a helyi önkormányzat, ha az udvaron ki lett vágva egy fa? Ha engedély nélkül történik, mennyi a büntetés? Mi az ügyintézés módja és mennyi ideig tart? Esetleg fizetni is kell érte???

Legjobb válasz: Amikor vettem a telket, én legyalultattam a tetejérõl 20 cm-t, mert olyan szemetes volt. Ezzel együtt a vegetáció is megszûnt rajta, bár nagy fák nem voltak rajta, inkább cserjék. Nekem senki se szólt érte, bár azóta tele ültettem a kertet dísz, és gyümölcsfákkal! A fák fontosak a jó levegõ, és a madarak miatt is! Van általános rendelkezés, de a helyi önkormányzat eltérhet tõle! Itt van bõvebben: http://www.c3.hu/~levego/9809/980910.htm Gyomaendrõdön így néz ki: http://www.gyomaendrod.hu/text/doc/dokumentumok/onkormanyzat..

Amikor vettem a telket, én legyalultattam a tetejérõl 20 cm-t, mert olyan szemetes volt. Ezzel együtt a vegetáció is megszûnt rajta, bár nagy fák nem voltak rajta, inkább cserjék. Nekem senki se szólt érte, bár azóta tele ültettem a kertet dísz, és gyümölcsfákkal! A fák fontosak a jó levegõ, és a madarak miatt is! Van általános rendelkezés, de a helyi önkormányzat eltérhet tõle! Itt van bõvebben: http://www.c3.hu/~levego/9809/980910.htm Gyomaendrõdön így néz ki: http://www.gyomaendrod.hu/text/doc/dokumentumok/onkormanyzat..
én ugytudom hogy csak akkor kell bejelentened ha az utcán van . de ha a kertben akkor nem.
Szerintem azért kell bejelenteni, mert lehet, hogy a nagy fák tájékozódási pontok háború idején, mikor nincs légiirányítás. Vagy valami hasonló. A nagymamám kertjben lévõ ivõkút is regisztrált kút, így nem lehet betemetni. Pont ilyen miatt, hogy háború idején a szomszédoknak is legyen friss víz.
Egyes térképeken bejelölik a nagyobb fákat is... Tájékozódási pontnak számítanak. azért kell bejelenteni a kivágásukat...
Igen , a tájékozódás miatt.Ezt megfigyelheted, ha esetleg utazol.Én sokszor láttam ilyet, hogy nagy szántó, és a közepén egy nagy fa.Ezek a sárkányrepülõknek is irányul szolgálnak.Ha egész kicsi a fád, akkor nem érdekes.
Én úgy tudom, hogy ha magánterületen van a fa, akkor semmi köze nincs hozzá az önkormányzatnak se senki másnak. Legalábbis mi már vágattunk ki fát és elég feljelentgetõsek a szomszédaink, mégse szólt senki semmit. Bár kertvárosi részen lakunk, szinte minden kertben van több fa is, ráadásul amit kivágattunk nem egy óriási pusztán álló magányos fa volt, hanem egy 6-7m-es fenyõfa. Nem hiszem, hogy ezt bárki is nyilvántartaná, hiszen nem tartom kizártnak, hogy több fa van a környéken, mint ahány ember lakik erre.

Miért vesznek olyanok iPhone-t akiknek gőzük sincs, hogy kell használni és miért itt és nem egy szakmai oldalon próbálnak segítséget kérni? És miért nem ismerik a google-t?

Legjobb válasz: Kérdezõ, nézted te már az Androidos kérdéseket? :D Egyébként aki ilyet csinál az meg is érdemli. Egyrészt az iPhone direkt úgy van teljesen megcsinálva hogy egy papucsállatka értelmi szintjével megegyezõ ember is tudja használni, csak a józan paraszti észt kell használni. Másrészt meg nem igaz hogy nem böki ki a szemét a használati utasítás (de minimum egy quick start guide" Sajnos már én is futottam bele olyan kérdésbe hogy "hol kell belerakni a sim kártyát?"

Kérdezõ, nézted te már az Androidos kérdéseket? :D Egyébként aki ilyet csinál az meg is érdemli. Egyrészt az iPhone direkt úgy van teljesen megcsinálva hogy egy papucsállatka értelmi szintjével megegyezõ ember is tudja használni, csak a józan paraszti észt kell használni. Másrészt meg nem igaz hogy nem böki ki a szemét a használati utasítás (de minimum egy quick start guide" Sajnos már én is futottam bele olyan kérdésbe hogy "hol kell belerakni a sim kártyát?"
Addig míg valakinek nem volt kezében iPhone addig nem is tudhatja hogy kell használni, azért itt kérnek segítséget mert egyszerûbb átláthatóbb mint valamilyen fórum, ismerik a google-t csak nincs kedvük keresgélni
Nem csak az iPhone-osok bénák, az Androidosok is. Ugye Android-dal sokkal több mindent meg lehet csinálni, mint iOS-en, tehát a használata nagyobb tudást igényelne (alap használatra mondjuk elég ugyanaz a tudás is), de hidd el, hogy a nem tudom hányszáz millió Androidos felhasználónak is max a 10%-a tudja, hogy egyáltalán mi is az a root.
A gugli használata némi agymunkával jár. Jól kell beírni a kérdést és utána még ott van az a gond, hogy a sok találat közül melyikre nyomjon a szegény tudatlan. Nem egyszerûbb itt beírni egyszer?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!