Találatok a következő kifejezésre: Miért kell kérni (20 db)

Valaki magyarázza el nekem légyszi, hogy miért kell KÉRNI császármetszést, ha van lehetõség a természetes szülésre is?

Ez az élet rendje, így szülnek a nõk évmilliók óta. Miért kell kérni egy mûtétet, ami veszélyesebb, mint a természetes szülés???

Legjobb válasz: Félnek a fájdalomtól, meg félnek hogy kitágulnak és aztán fuccs a jó szexuális életnek. Sok indokot olvastam már itt de ezek a legfõbbek.

Félnek a fájdalomtól, meg félnek hogy kitágulnak és aztán fuccs a jó szexuális életnek. Sok indokot olvastam már itt de ezek a legfõbbek.
Most miért teszel fel ilyen vitaindító kérdést? Ha tényleg érdekel a téma, olvass utána korábbi kérdéseknek. Ott jó páran leírják a császár melletti vonzalmukat!
Én két ilyen nöt ismerek. az egyik halálosan félt a szüléstöl ezért döntött igy. de szó szerint pánik rohama lett ha rágondolt. A másik ismerösömék azért döntöttek igy mert 8 évet vártak arra a babára és mint tudjuk a baba szempontjából eza alegbiztonságosabb. NAgaoyn nagy volt a baba és a feje is igy az orvos azt mondta nagy lenne az esély az oxigén hiányos állapotra ha elalkad. ök ezt nem akarták kockáztatni ennyi év várakozás után. Egyébként ez külföldön volt szóval még az sem igaz rá hogy mert itthon mennnyi császsár van.... Mi is sok éve várjuk hogy megfoganjon a babánk de én azért mindenképp meg fogom próbálni megszülni ha tudom, de azt sem bánom ha császár csak ott tartanánk már. Én azt sokkal nehezebben értem meg aki amiatt depresszios mert nem tudta megszülni és császár kellett mint az aki a programzott császsár mellett dönt. egyébként ez nem olyan gyakri egyáltalán.
Abban semmi meglepõ nincs szerintem, hogy egyesek a császárt biztonságosabbnak vagy könnyebbnek gondolják leendõ anyukaként. (Holott nincs így, hiszen a császár nagy hasi mûtét) Én inkább azt nem értem, hogy a sok orvos hogyan mehet bele ezekbe az "indokolatlan császár kérésekbe". Sajnos sok esetben a pénz diktál, és ez nagyon szomorú az orvosokra nézve, mert egy kismamától nem elvárható, hogy átlássa azt, hogy a császárnak mennyivel nagyobb veszélyei vannak, mint a természetes szülésnek, de egy orvostól igen. Az orvosnak mindig mérlegelnie kellene az elõny-kockázat kettõst, és az alapján döntenie. Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor tényleg mondjuk nem fizikai, hanem pszichés okai vannak egy császárnak, nem ezekre gondolok, hanem amikor tényleg semmi oka nincs...
Számtalan oka lehet, testi is, lelki is. Az indokolt császár életmentõ, akár program akár sürgõsségi. A laikus által kért császárral nem értek egyet. Az orvosok pontosan tudják, mekkora mûtét ez, a laikus meg annyit tud róla, hogy aktuálisan nem fáj. Ez pedig nagy hiba. Én a tájékoztatás hiányát látom ezek mögött. A szüléstörténetek nagyon nagy része hüvelyi szülés, a császárról nem hallani mást, mint hogy nem éreztek semmit és szép lett a baba és pont. Nem tudom, hány császárt kért anyuka nézte meg mondjuk videón, mi is fog vele történni, mennyire drasztikus és van tisztában egy nagy nyílt hasi mûtét lehetséges szövõdményeivel. Én úgy érzem, hiányos a tájékoztatás, ezért érzik biztonságosabbnak a mûtétet. Úgy gondolják, hogy az orvos irányítása garancia az eredményre.
Ez tényleg egy provokáló kérdés. Annyian és annyiszor összevesztek már rajta, hogy megszámolni nem lehet. Lehet egyetérteni vagy nem egyetérteni azokkal, akik császárt kérnek, de közünk semmi nincs hozzá. Õ testük, õ gyerekük, ö döntésük. Ennyi.
miért kell provokáló kérdést feltenni?? én jobban biztonságban érzem magunkat a császárral. Ennyi. Pont. Neked meg semmi közöd más szüléséhez, törõdj a sajátoddal.
Én is ezen vagyok mindig kiakadva, hogy miért kell, de csak magamban vagyok kiakadva, ha valaki császárral akar szülni, akkor tegye. Nem az én dolgom.
Az okok nem titkosan, ezt szerintem mindenki maga érzi odabent... viszont császár ELVILEG csak orvosilag indokolt esetben alkalmazható, nem pedig kívánság kérdése. Hangsúlyozom ELVILEG. Aztán, ha olyan a doki, meg olyan a boríték...
"fogót ma már nem alkalmaznak, vákuumot sem nagyon" Jó nagy tévhit, hogy már nem alkalmaznak fogót, vákuumot pedig mindig alkalmaznak, ha kell, több ismerõsöm szült vele még idén is. És a fogónak is rendesen utánajártam, hidd el, alkalmazzák. Sajnos.
"fogót ma már nem alkalmaznak..." De. A fiam is fogóval született tavaly. Semmi baja nincsen, szakértõ kezekben a fogóval sincs gond.
Nem a császárt kell kérni, meg a mellett kardoskodni, jó az ha életet kell menteni vagy komoly indoka van. A mellett kell lenni, hogy a hüvelyi szülés ne úgy nézzen ki, ahogy ma a legtöbb helyen- indítás, hasbakönyöklés, értelmetlen protokollok értelmetlen hajhászása... A hüvelyi szülés nemegyenlõ ezekkel, elvileg. Ha a gyakorlat más, akkor azon kéne változtatni, és a nõknek ezt szorgalmazni minden lehetséges "fórumon".
Na hát errõl van szó. Eleve nevetséges természetesnek hívni a rögtön oxytocinnal indított szülést. Bármennyire császárpárti vagyok, ha elcserélhetném a hasfelmetszést egy szép, max 10 órás, nyugiban vajúdásos, mindenféle szer és eszköz nélküli, szakadás, repedés, vágás nélküli hüvelyi szülésre, akkor megtenném. De lássuk be, ilyen ma már nincs, annyira ritka.
Sziasztok! Én a 22 órás vajúdásom után a második szülésnél, ha lenne rá lehetõségem, biztosan császárt kérnék. Persze, nem ez a természetes módja, de még egyszer 22 órát nem bírnék ki. Utána 3 napig szinte csak aludtam.
Ez is érdekes lehet (annak akit még érdekel a téma), ma olvastam: http://www.minimumplusz.hu/2013/09/18/sok-baba-kozt-a-hazai-..
35-ös, ez is attól függ, hogyan bántak Veled abban a 22 órában! Nekem is 26 órás volt az elsõ szülésem, mégsem jutott volna eszembe császárt kérni másod vagy harmadjára, sõt...
A kérdező hozzászólása: http://csaladhalo.hu/cikk/egeszseg-es-lelek/mi-jo-csaszarban
Neked ez miért nem mindegy? Neked ettõl jobb vagy rosszabb lesz valami? Szerintem nem. EZ mindenkinek a LEGBENSÕBB MAGÁNÜGYE.
Én azt nemértem miért nem epidurált kérnek? Nagyon sok komplikáció megelõzhetõ....hosszú vajudás, magas vérnyomás, szemproblémák esetén és még sok egyéb ok miatt nagyon hasznos lehet és legalább nem vagdalnak szét. A gátmetszés pedig csak otthon divat szerintem...lehet rá edzeni, gátolajat használni...stb de mindenesetre a legtöbb idokolatlan császáros esetén én nem ertem miert nem jut eszukbe az epidural...amelett szövõdményes is lehet egy császár, ami volt a családban és azért négy hétig fetrengeni egy alhasi nagy vágással...
Indított szülésem volt, elõzõ nap 3700 grammra saccolták a fiamat, totál be voltam tojva, bíztam a császárban, de nem kértem, bár megnyugtatott, hogy a dokim azt mondta, nem jól van a feje, mert nem jött lejjebb a méhszáj és 3 szülésznõ ismerõsöm is tapogatás után tutira mondta a császárt. Bejött. Szegény dokim félve mondta, 6 óra és 2 oxi után, hogy semmi változás és valószínû császár. Én ilyen boldog még nem voltam, mint akkor (azóta igen :) )Álom volt, a vajúdás alatt nem volt fájásom, végig nevettük a napot, 1 ágyas szobában a felkeléstõl elláttam a fiamat, nagyon hamar felépültem, egyáltalán nem fájt. A bátyám fogós szülésbe halt bele. Már nem lennék nyuszi és a 2. babánál, ha lesz, kérni fogom a császárt.
A 21-es válaszolónak tökéletesen igaza van. Nem arról van szó, hogy indokolt esetben ne császározzanak, hanem arról, hogy nyakra-fõre nem érdemes, mert ha nincs komplikáció, mindenkinek a hagyományos út a legjobb. Ha engem is napokig hagytak volna szenvedni, nyilván császárpárti lennék én is minden körülmények között. Így meg volt egy 2 órás normál szülésem, másnap ültem, harmadnap itthon takarítottam. És nem vagyok mártíranyu, hanem egyszerûen nem esett nehezemre megcsinálni bármit.
Kedves utolsó, megértem az aggodalmaidat, nem tudom mennyire tájékozódtál szülés elõtt, fogót ma már nem alkalmaznak, vákuumot sem nagyon, a szexel lehet problémád császár után is, aranyered ugyanúgy kijöhet stb. Itt minden annak a kérdése, hogy ki mire hajlamos, mert a hüvelyi szülés legrosszabb esetét vázoltad fel, és azt hasonlítottad össze a császár legjobb verziójával. Ha a császár legrosszabbul elsült verzióján kellett volna átmenned (nem kívánom senkinek, félre ne értsd!), akkor az a hüvelyi szülésnél adódó komplikációkat mind túlszárnyalja.
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam volna, hogy ennyire zavarna bárkit is ez a kérdés. nem volt szándékomban senkit sem megsérteni, de úgy látom, ezzel nem mindenki van így. egyszerûen tényleg érdekel, hogy valaki miért dönt a császár mellett. nem ítélkezni akarok, nem provokálok senkit, csak az okok érdekelnek. tényleg ekkora probléma ez??
A kérdező hozzászólása: és az okok titkosak ezek szerint? mint pl. valaki írta, hogy biztonságban érezte magát. ezt megértem, ez egy indok.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Fiatalabb koromban úgy gondoltam, hogy én is császármetszést fogok majd választani természetes szülés helyett. Nem akartam "részt venni" a szülésben, csak vegyék ki a gyereket belõlem, az mindenkinek egyszerûbb és kevésbé fájdalmas (azóta láttam, hogy ez így nem állja meg a helyét). Aztán most évekkel késõbb mégis természetes úton szültem. Eszemben sem volt császármetszést kérni, mert azóta helyreállt a testembe vetett bizalmam és biztos voltam benne, hogy tök normális természetes szülésem lesz. Így is volt. Mára már inkább a mûtétektõl félek, mert sosem jó, ha feleslegesen szétvagdossák az embert. Elég akkor, ha tényleg muszáj.
Elõfordulhat, hogy valakinek nagyon rossz élmény volt az elõzõ szülése, és nem akarja ugyanazt még egyszer átélni.
5. vagyok. Mégis mi rosszat írtam, amiért így le kellett pontozni?
én válaszoltam, hogy ÉN jobban biztonságban érzem magam, miért lettem lepontozva?? Nem ti gyereketeket kötelezem császáros születésre! de hogy "igazságos legyen" én is nyomtam mindenkinek piros pacsit ;)
Ha Te ettöl jobban érzed magad utolsó akkor örülök hogy örömet szerzett neked. Nem igazán értem mit kell törödni ezzel aa pontozgatással.... Ha te tudod hogy hasznos volt a váladsz a válaszolónak és igaz dolgot irtál akkor ez a lányeg nem az hogy ki mit pontoz. Mint tudjuk sok olyan van aki nem is szól hozzá csak belép egy topic-ba és mindenkit lepontoz olvasás nélkül csak ugy heccböl. De nem birom felfogni ezzel miért kell foglalkozni? Engem egyáltalán nem érdekel mivel tudom hogy olyan választ adtam amit bárhol bármikor felvállalnék és legjobb tudásom szerint adtam, ennyi a lényeg szerintem.
Pontozással foglalkozni tényleg gyerekes. Sokszor azt pontozzák le aki igazat ír egy válaszhoz nem a mézes madzagot.
24 hetes kismama vagyok. A lányomat 4 éve császárral hozták világra, miután 3 napot voltam a szülõszobán. Most nagy dilemmában vagyok. Nagyon szeretném, ha gyorsan és könnyen megszületne a babám, de bennem van a félelem is, hogy mi lesz , ha ismét napokig elhúzódik. Persze elõre meg kell mondanom ha császárt választok, de elõre nem tudhatom mi lesz a folyamat menete. Valahogy biztonságosabbnak érezném a császárt, de a remény is bennem van, hogy minden simán menne a szüléssel. Várom az Isteni sugallatot...
Én undorodtam a gondolattól is, hogy hüvelyi szülésem legyen. Nekem valahogy nem természetes az, hogy az ember reped, szakad, vágják, hasba könyöklik, a babát vákuumozzák, fogóval szedik ki, ha kell csontját törik, aztán vagy egészséges lesz, vagy nem. És akkor a két amivel érvelnek, hogy "de a fontos baktériumokat nem kapja meg", "nem jó neki, ha csak úgy kiveszik". Miért is? Származik belõle akárkinek orvosilag bizonyított kára, hogy császárral születik? NEM. Szóval én elsõsorban a baba miatt szerettem volna császárt, de õszintén szólva magam miatt is. Rengetegszer hallottam a hüvelyi szülés utóhatásairól, csúnya vagina, fájdalmas szex, vizelet és széklettartási gondok, vadhús nõtt a metszésen, stb. Hát köszönöm, ebbõl nem kérek. Végül nem kértem császárt, mert azért annyira nem vagyok fanatikus, de napokig tartó vajúdás után megcsászároztak, és azt kell mondjam nagyon is jó volt. Egyáltalán nem voltak fájdalmaim utána, pár nap alatt olyan voltam, mintha mi sem történt volna. Persze nem mindenki jár ilyen jól, de én úgy gondoltam, hogy inkább legyen egy egészséges gyerekem, és a hasamon egy seb, mint esetleg egy fogó használata által károsodott beteg gyerekem, hüvelyi gondokkal.
10 órát "fetrengtem" nagy hasi vágással, utána csináltam mindent. Nem törvényszerû, hogy hetekig fetrengjen valaki. 12 óra után 1 ágyasban voltam a fiammal és mindent megcsináltam, 1 percre nem adtam le. Gyermekágyi vérzésem alig volt, a dokim teljesen rendbe tett, 1 hét után csak rózsaszín csík volt a vágásom helyén, 18 hónap után már nem is látszik, hajszálvékony fehér csík. Tesó is császárral szeretném szülni. Nálunk a családban a természetes szülés komplikációiba halt bele (vagy utána néhány héttel több baba). Köszönöm, nem szeretném átélni amit anyukám és unokatesóm.....

Ha kést ajándékozunk valakinek akkor pár forintot kell kérni érte. Miért? És mi a helyzet ha zöldség szeletelőt adok ajándékba?

Legjobb válasz: hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.

hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.
Csak babona. Ha nem vagy babonás, ne kérj semmit. Én már többször adtam kést ajándékba. Nem vágta el a barátságot :) ))
Elvileg minden éles vagy hegyes (vágásra vagy szúrásra alkalmas) tárgyra vonatkozik a dolog, ha ilyet kapsz / adsz, azt egy forinttal szokás viszonozni (de megteszi bármi ami lehet cserealap, csokipénz például, vagy játékpénz, szerencseérme, de akár sütemény amit cserébe kapsz).

Biztos páran már jártak így, miért kell mindig újra kérnem a kódot mivel a régivel soha nem enged be, ide a gyakori kérdésekre?

Legjobb válasz: Újra kérned, mámint jelszó-emlékeztetõként? Biztos jól írod be a kódot, a Caps Lock nincs benyomva?

Újra kérned, mámint jelszó-emlékeztetõként? Biztos jól írod be a kódot, a Caps Lock nincs benyomva?
Sokakat az zavarhat meg (engem is), hogy automatikusan a felhasíználónevet írják be, pedig a gyik bejelentkezéskor e-mail címet akar.
Lécci írd ide -természetesen elváltoztatva-, hogy bejelentkezéskor miket és hová írsz be és valószínû, hogy tudunk segíteni .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sgítségképpen küldött válaszokat. Az volt a gond, hogy megszokásból csak a kódot változtattam, holott email címet kér felhasználó helyett, amit automatikusan tett be.

Szülésnél milyen érzéstelenítőt szeretnétek kérni? Miért? Egyáltalán kérni kell?

Legjobb válasz: Nálunk úgy volt hogy ha epit szerettem volna azt a 30 valahány hétig el kellett döntenem elõre!Viszont én úgy voltam vele hogy meg szeretném élni a fájásokat.Mikor már benne voltam sajna nem kaptam semmit mert nem igényeltem meg elõre:(

Nálunk úgy volt hogy ha epit szerettem volna azt a 30 valahány hétig el kellett döntenem elõre!Viszont én úgy voltam vele hogy meg szeretném élni a fájásokat.Mikor már benne voltam sajna nem kaptam semmit mert nem igényeltem meg elõre:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást mindenkinek:-)
szia, Ha szeretnél akkor kérni kell igen. Én az elsõ bébit epi nélkül szültem. Remélem a másodikat is sikerül így megszülni. Csak ott tudod eldönteni, hogy kell e, lehet e epidurális. Ha gyorsan tágulsz akkor nincs értelme, mert elhúzódik a szülés.
Szió! Epidurális van és hát ha szeretnél kérhetsz de ezt a szülésnél kell eldöntened. Boldog Baba várást! 37+5 hetes pocis
Szia ! Én azt ajánlanám neked, hogy elõbb érdeklõdj utána, hogy ott ahol szülni fogsz milyen fájdalomcsillapító módszereket lehet igénybe venni, mert létezik más is, nem csak az epidurális, bár kétség kívül azt mondják ez a leghatékonyabb, de ahol én szültem ott a fõorvos álláspontja a következõ: itt még mindenki megszült fájdalomcsillapítás nélkül is! Könnyû szülést kívánok!
Én epit nem akartam semmiképp kérni, úgyhogy a szülésznõ javaslatára egy görcsoldó kábító koktélt kaptam a popóba. (No-Spa + Papaverin) Kb. 2 órán át tartott a hatása, de valóságos megváltás volt. Igazából a fájásokat ugyanúgy lehetett érezni, csak letompította az agyamat, és minden mást teljesen ki tudtam zárni. A fájások közti szüneteket egyszerûen végigaludtam. Csak halványan dereng, hogy mirõl beszélgettem akkor a férjemmel. :) Ezt is jókor kell megkapni, különben a legkeményebb résznél nem hat. Nekem pont azelõtt múlt el, hogy jöttek a tolófájások, úgyhogy azt már teljes erõbedobással tudtam csinálni. A köv. gyereknél is így szeretnék szülni.
nálam úgy volt, hogy nehezen tágultam erõs fájásokkal.Rákérdeztem, lehetne e fájdalomcsillapítót kapni, mire annyit válaszoltak, még várni kell vele, mert az leállítja a tágulást...és valamikor a burokrepesztés és a szülés között(3 óra volt)kaptam egy szurit az oldalamba, de had ne mondjam semmit se ért

Miért van az, hogy minden alkalommal amikor be akarok jelentkezni ide, új jelszót kell kérnem?

hiába írom be az újat, akkor sem enged belépni a rendszer az oldalra... ma már 3x kértem linket -.-

Legjobb válasz: Miért kell? szerintem csak türelmetlen vagy és mikor kéred az jelszót akkor még a régi van érvényben. Így ha sokszor kértél újat lehet még az elõzõt dolgozza fel az oldal.Várd meg míg az utolsó kérelmed megérkezik a póstaládádba (aktivácios email), az lesz az utolsó. rég regeltem, nem tudom hogy mûködik most. Amúgy meg nem tudom, küldj egy üzenetet a face-ra, hátha valaki kompetens az ügyben, erre vonatkozó info-t nem találtam az oldalon.Vagy várd meg míg valaki nem járt hasonlóképpen és ideír.

Miért kell? szerintem csak türelmetlen vagy és mikor kéred az jelszót akkor még a régi van érvényben. Így ha sokszor kértél újat lehet még az elõzõt dolgozza fel az oldal.Várd meg míg az utolsó kérelmed megérkezik a póstaládádba (aktivácios email), az lesz az utolsó. rég regeltem, nem tudom hogy mûködik most. Amúgy meg nem tudom, küldj egy üzenetet a face-ra, hátha valaki kompetens az ügyben, erre vonatkozó info-t nem találtam az oldalon.Vagy várd meg míg valaki nem járt hasonlóképpen és ideír.

Miert kell azon meglepodni, hogy en nem szeretnek sem EDA-t, sem mast kerni szules alatt?

Gondolom vagyunk meg ezzel igy paran es egyszeruen nem tudom megerteni, hogy miert kell ram furcsan nezni emiatt. Nem is mondom direkt senkinek, csak ha szoba kerul a vajudas es rakerdeznek, akkor emlitem meg es egybol furcsa, cinikus nezest/megjegyzest kapok. Van mar ket gyermekem, az elso babanal azert nem akartam Eda-t, mert regen volt egy igencsak rosszul sikerult gerincviz vetelem, akkor megfogadtam, hogy amig az eletem (vagy mas elete) nem mulik rajta, addig a gerincem kornyekere ne szurjanak semmit se. Tudom, hogy mashova szurnak eda-nal, de akkor sem szeretnem. Mas erzestelenitesi modszer pedig nem gyozott meg annyira, hogy ki is probaljam. Fajt a vajudas, persze, magamba fordultam kozben, de nem vajudtam hosszan, siman kibirtam. Igy masodik szulesnel is mondtam, hogy nem szeretnek. Kozben is kb 10szer kerdezett ra a szuleszno is es a doki is, noszogattak, mar en untam, hogy mondani kell, hogy nem kerek. Tervben van a harmadik baba, tobb baratnom/ismerosom most kismama, ha szoba kerul a szules es kerdezik az eda-s tapasztalataimat, akkor neznek ram kozuluk paran, mint egy ufora. Merthogy mi az, hogy mar volt ket szulesem es nem probaltam semmilyen fajdalomcsillapitot/erzestelenitot/kabitot es miert vagyok olyan buta, hogy nem tervezem harmadszor sem. Most komolyan ilyen erthetetlen dolog ez? En nem vagyok csodabogar, nem vagyok bio anyu, sem "osanya" (ahogy ma divat sok not ezzel a jelzovel illetni), csak egyszeruen tudom, hogy nincs szuksegem ra, kibirom, sot, szep emlek nekem mindket szules igy is es nem is felek tole. De en amugy is eleg jol birom a fajdalmat, az elmult 5 evben talan 20 szem fajdalomcsillapitot szedtem be osszesen, mindet par nap leforgasa alatt, amikor kivestek a bolcsessegfogamat. Azt mar tenyleg nem birtam.

Legjobb válasz: Tipikus van sapka rajta vagy nincs sapka rajta :) Azért mert az emberek szeretnek véleményt formálni kéretlenül is. Mert õk biztos, hogy jobban tudják, mint te. Mert nekik borzasztóan fájt és akkor neked is fog, és nehogy már te kibírd, õk meg nem. De ugyanez van fordítva is: Nekem nem fájt, neked hogyhogy fájt annyira, hogy EDA-t kérj. És különben is a természet erõi elleni szer, én kaptam olyat is, hogy az ördögtõl való... Elsõ csemetémnél nem kértem, hanem kaptam, mert leesett a bébi szívhangja és ez volt az utolsó lehetõségem a császár elõtt. Bejött. Második csemetémnél a végén kértem (az utolsó 1 óra pokol volt, akkor rohamosan tágultam - mint utóbb kiderült), de addigra már kiröhögtek. Fél óra múlva már a kezemben tartottam a babámat. Amikor egy rokonnak meséltem, hogy a ketteskét simán szültem, akkor kaptam meg, hogy "jó, hogy most kibírtad érzéstelenítés nélkül" és "kár, hogy akkor éltél az ördög eszközével"- vagy valami hasonló megjegyzést. Erre már nem figyeltem, mert úgy felment bennem a pumpa. Kinek mi köze, hogy én hogyan szültem a gyerekeimet??? Lehet, hogy aki most kardoskodik amellett, hogy õ bizony soha és fúj, az lehet, hogy 30 óra intenzív vajúdás és 50 óra fennlét után könyörögni fog fájdalomcsillapítóért, hogy egy picit tudjon pihenni. Arról viszont megvan a véleményem, hogy az orvos és a szülésznõ állandóan azt kérdezgette, hogy kérsz-e. Szerintem ez olyan dolog, hogy az elején meg kell beszélni, hogy mi a terved, és ha úgy látja a doki/szülésznõ, hogy lehet, hogy ezt módosítanád, akkor felhozza egyszer. És pont. Ha akkor nemet mond a vajúdó nõ, akkor nem hiszem, hogy még egyszer rá kell kérdezni. Van annyira felnõtt ember még abban a más tudatállapotban, hogy tudjon annyit mondani, hogy most kérek valamit. Szerintem.

Tipikus van sapka rajta vagy nincs sapka rajta :) Azért mert az emberek szeretnek véleményt formálni kéretlenül is. Mert õk biztos, hogy jobban tudják, mint te. Mert nekik borzasztóan fájt és akkor neked is fog, és nehogy már te kibírd, õk meg nem. De ugyanez van fordítva is: Nekem nem fájt, neked hogyhogy fájt annyira, hogy EDA-t kérj. És különben is a természet erõi elleni szer, én kaptam olyat is, hogy az ördögtõl való... Elsõ csemetémnél nem kértem, hanem kaptam, mert leesett a bébi szívhangja és ez volt az utolsó lehetõségem a császár elõtt. Bejött. Második csemetémnél a végén kértem (az utolsó 1 óra pokol volt, akkor rohamosan tágultam - mint utóbb kiderült), de addigra már kiröhögtek. Fél óra múlva már a kezemben tartottam a babámat. Amikor egy rokonnak meséltem, hogy a ketteskét simán szültem, akkor kaptam meg, hogy "jó, hogy most kibírtad érzéstelenítés nélkül" és "kár, hogy akkor éltél az ördög eszközével"- vagy valami hasonló megjegyzést. Erre már nem figyeltem, mert úgy felment bennem a pumpa. Kinek mi köze, hogy én hogyan szültem a gyerekeimet??? Lehet, hogy aki most kardoskodik amellett, hogy õ bizony soha és fúj, az lehet, hogy 30 óra intenzív vajúdás és 50 óra fennlét után könyörögni fog fájdalomcsillapítóért, hogy egy picit tudjon pihenni. Arról viszont megvan a véleményem, hogy az orvos és a szülésznõ állandóan azt kérdezgette, hogy kérsz-e. Szerintem ez olyan dolog, hogy az elején meg kell beszélni, hogy mi a terved, és ha úgy látja a doki/szülésznõ, hogy lehet, hogy ezt módosítanád, akkor felhozza egyszer. És pont. Ha akkor nemet mond a vajúdó nõ, akkor nem hiszem, hogy még egyszer rá kell kérdezni. Van annyira felnõtt ember még abban a más tudatállapotban, hogy tudjon annyit mondani, hogy most kérek valamit. Szerintem.
Szia! Hát a 2. válaszoló tökéletesen leírta az én gondolataimat:) Tényleg így van, hogy az emberek imádnak mindenbe beleszólni. Az elsõ terhességemnél én is rengeteg "okosságot" kaptam, amiért felment bennem a pumpa. Én is úgy álltam a szüléshez, hogy nem fogok kérni EDA-t, de amikor ott voltam a szülõszobán, akkor már kértem, de nem kaptam, így simán szültem meg. Most azt mondom, hogy a második babámat is minden fájdalomcsillapító nélkül fogom szeretném megszülni. Ez mindenkinek a maga döntése.
Szerintem most annyira felkapott dolog lett a fájdalomcsillapítás mint a több évig való szoptatás és a futóbicikli.-))Egyikkel sincs semmi bajom.Én EDA-val szültem és megmondom öszintén , hogy volt amikor már könyörögtem, hogy toljanak a mûtöbe és császározzanak mert nem bírom tovább.De végül is kinyomtuk a "kis"drágámat, és nem itélkezem másokon mert máshogy csinálják:-))
Az 5ös vagyok, én és a fehérvári kórházban szültem:) )
Nem tudom, szerintem nagyon sokan olyanok sem kapnak EDA-t, akik egyébként kérnének, mert már lekéstek róla... Szerintem egy szülés elõtt tökre nem lehet eldönteni, hogy fogsz-e kérni majd, vagy sem. Én sem nagyon akartam, nem is gondolkodtam túl a dolgot, úgy voltam vele, hogy majd ott eldõl. Persze mire már majd "megdöglöttem", addigra késõ volt, persze nem is bánom utólag, hogy nem kaptam. Simán ki lehet bírni anélkül is... Olyanokkal meg ne foglalkozz, akik még nem is szültek, inkább legyél rá büszke, hogy mind2 szülésedben végig "rész tudtál venni" és igenis átérezted az ezzel kapcsolatos összes fájdalmat. Szerintem sokkal inkább kéne az ilyet megbecsülni, mint furcsállni. Az ilyen anyukák azok, akik inkább kérnének császárt, mert hogy az nem fáj. Jah, muhhaha...
Én sem kértem fájdalomcsillapítást. Írtam szülési tervet, amit odaadtam a szülésznõmnek és az orvosomnak, abban is leírtam, hogy nem szeretnék, de majd szólok, ha mégis... így nem kérdeztek rá vajúdás közben. Amikor meg kértem, hogy adjanak má' valamit, akkor már nem adtak, mert a kitolás szakasza következett. Az edáról azt hallottam, hogy erõs fejfájás elõfordulhat szülés után, szóval már csak ezért sem akartam. A Sote I.-en szültem, ott nemigen reklámozták az edát, mondván, hogy nem is szokták kérni. Az orvosnak én megmondanám, köv. alkalommal, hogy ne szekáljon folyton ezzel, értse meg, hogy ha kérsz, majd szólsz...
Nyáron szültem a székesfehérvári kórházban, még csak meg sem kérdezték kérek-e EDA-t, vagy bármi más érzéstelenítõt-fájdalomcsillapítót , minden ilyesmi nélkül szültem, és kibírható volt! Utána kérdeztem a dokit, hogy ha kértem volna, lett-e volna rá lehetõség, és mondta, hogy nem, mert nincs anesztes orvos, aki ráérne megcsinálni... szerintem teljesen kibírható a szülés, nem kell semmi hókuszpókusz ( természetesen a normál, komplikáció mentes szülésrõl beszélek) , mondom ezt úgy, hogy 12 órát vajúdtam, tehát nem a könnyebbik végét fogtam meg a dolognak!
Én sem akartam edát. Két indított szülésem volt, mert egyszerûen nem voltak fájásaim. Az oxitol elég brutál, szünet nélküli fájások lettek, de gyorsan ment. 3, 5 óra alatt született mindkét lányom. A vajúdás utolsó félórájában gázt szívtam, ennyi volt. Ez a babának sem árt, nekem meg segített tágulni. A kitolás már pihi volt a vajúdáshoz képest :) Gyönyörû emlékként maradtak meg a szüléseim.
Elso szulesnel azert nem kertem, mert kivancsi voltam, mennyire faj a szules. A doki nezett nagyot, hogy nem kertem, de senki mast nem erdekelt. Azota se torodott vele senki. :-) ilyen is van.
Én egyik gyereknél sem kértem, kétszer szültem teljesen természetes módon, a másodiknál még oxitocint se adtak. Én át akartam élni a szülést, és így elmondhatom magamról, hogy minden percét valóban éreztem, és nem haltam bele a fájdalomba. Fájt, fájt, na de túl lehet élni. Minek terheltem volna a szervezetünket ilyenekkel. Hála a jó égnek gyors szülés volt mind a kettõ. Amúgy meg írózom a gondolattól is hogy egy bazi nagy tûvel hátbaszúrjanak. :)
Utolsó vagyok, még annyit, hogy az én esetemben pl. pont az oxitocin és vele együtt a fájdalomcsillapítás is egy olyan biztonsági dolog volt szerintem ami megkönnyítette a szülésemet, és a babám születését, én hiszek ebben, legalábbis azok alapján amit olvastam errõl. Pl. nem húzódott el a vajúdás, nem fáradtam ki teljesen mire tolni kellett, stb. Összesen másfél-két órára kaptam EDA-t, pont a 3-ról 5 ujjnyira tágulást nem éreztem, ami a legjobban fáj(na). A szülésznõm is azt mondta, õ is eda párti ilyen formában, mert ad egy másfél óra pihenõ idõt a kismamának mielõtt nyomni kellene. Szép szülést neked a 3. babával is! :)
Ezt szabály írja elõ.Mindig oda kell adni a labdát a bírónak, akkor is ha az oldalvonalon megy ki a labda.
Úgy látom erre nem válaszol senki, erre én is kiváncsi vagyok ez olyan mint a streebalban kezeltetni kell a labdát, valami szabály gondolom elõírja.. A bíró meg onnan tudja az idõkérést hogy jelezik neki, általában ha valami személyi hiba történik akkor ránéz az eredménykezelõkre és mutatja hogy XY játékos személyit kapott, vagy lehet duduával is jelzik, ezt még én sem figyeltem meg:S Most kezdtem a játékot..

Miért kell mellszívó? Lehet buta kérdés bocs, de tapasztalt anyukák javaslatát kérném, mert nem tudom valóban van e szükség rá?

Legjobb válasz: Akkor kell, ha túl sok tejed van, nem eszi meg a baba, ha a mellben marad, begyullad. Vagy akkor, ha kevés van, fejéssel lehet szaporítani. Olvass utána, mi az a kereslet-kínálat. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/tevhitek-a-keves-anyatej.. http://www.lll.hu/node/4 http://dietakucko.hu/index.php?option=com_content&task=view&.. http://www.kismama.hu/baba/hogyan_kepzodik_tej/3067/

Akkor kell, ha túl sok tejed van, nem eszi meg a baba, ha a mellben marad, begyullad. Vagy akkor, ha kevés van, fejéssel lehet szaporítani. Olvass utána, mi az a kereslet-kínálat. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/tevhitek-a-keves-anyatej.. http://www.lll.hu/node/4 http://dietakucko.hu/index.php?option=com_content&task=view&.. http://www.kismama.hu/baba/hogyan_kepzodik_tej/3067/
Van amikor kézzel nem lehet teljesen kifejni a tejet a cicibõl, ezért jó az elektromos mellszívó.
De nem KELL mellszívó, mert kézzel is jól lehet fejni. Mindenkinek más jön be: kézzel fejés, kézi mellszívó vagy elektromos mellszívó.
Bérelj, az a legjobb. Ha kell, akkor megveszed, ha nem, akkor visszadod. Szerintem jó ha van. Én párszor "meghaltam" volna, ha nincs nekem. Tejszaporításra is jó. Kézzel nem tudtam volna fejni. Mert erõm nem sok volt szülés után és 5 hónapig inhüvelygyulladásom is volt a kezemben.

Ha van beutalóm laborba (vérvételre) miért kell időpontot kérni? !

Ma kértem és csak 2 hét múlvára kaptam. Már nagyon régen voltam vérvételen, de akkor úgy emlékszem mehettem egyből nem kellett időpontot kérni.. ez most hogy van?

Legjobb válasz: Csak nem Veresegyházára?

Csak nem Veresegyházára?
Én tegnap voltam vérvételen (BP) és nem kellett idõpontot kérni .
Mert egy gabona és tejevõ társadalomban élsz. Következésképp a lakosság nagy része beteg. Következésképp orvoshoz járnak. Hát jelenleg még nincs annyi orvos hogy minden emberre jusson egy, így sorba kell állni. Szerencse amikor nem, de alapvetõen ki kell várni míg sorra kerül az ember, mert a sok krónikus beteg folyton terheli a rendszert. Állandó jelleggel.
Azért, hogy még aznap sorra kerüljél, megvan az x létszám, amennyi betegtõl egy nap levehetik a vért.
A kérdező hozzászólása: Értem, mondjuk amikor több évvel ezelõtt voltam akkor nem volt ez az idõpontos rendszer. Beutaló megvolt mehettünk amikor akartunk. Nem Veresegyháza, Fejér megyei vagyok.
Régen úgy volt, aztán volt olyan, hogy valakire nem került sor.
Mert egyre inkább elterjed, minden szakrendelõben más a szokás, van ahol opcionális, van ahol kötelezõ, van ahol még nincs. Egyébként érdemes részletesen rákérdezni, mert a XVII. kerületi szakrendelõ laborjában például alapesetben kell idõpont, de vannak kivételek. Ilyen kivétel például, ha a szakrendelõhöz tartozó orvos adta a beutalót, vagy ha SOS kell. A hivatalos indoklás az, hogy korlátozva van az elszámolható vizsgálatok száma, ezért gond lenne, ha számolatlanul jönnének a "külsõs" betegek. Itt ezzel együtt nincs gond, mert egy héten belül lehet idõpontot kapni. Vagy lehet menni a Medical Centerbe.

A project x-ben az elejen kiktol es miert kell elnezest kerniuk?

Legjobb válasz: North Pasadena rendõri szerveitõl és lakosaitól a filmben látott események miatt :)

North Pasadena rendõri szerveitõl és lakosaitól a filmben látott események miatt :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!