Találatok a következő kifejezésre: Miért kell is (749 db)

Tegnap voltam uh-on. 8 hetes vagyok, a babám 15.9mm. A doki nem mondott semmi konkrétat csak azt, hogy pénteken ismét uh. Miért kell 3 nap múlva ismét uh? Babám mérete jó?

Legjobb válasz: Az én babám 7 hetesen volt 13 mm,úgyhogy teljesen jó.:) Hogy miért kell visszamenned azt sajnos nem tudom,de ez ismét "kiváló példa" arra,milyen remek orvosok dolgoznak ebben az országban. Igazán elmondhatná a mamának,hogy miért kell megint menni... Vagy ez luxus?

Az én babám 7 hetesen volt 13 mm, úgyhogy teljesen jó.:) Hogy miért kell visszamenned azt sajnos nem tudom, de ez ismét "kiváló példa" arra, milyen remek orvosok dolgoznak ebben az országban. Igazán elmondhatná a mamának, hogy miért kell megint menni... Vagy ez luxus?
Én csak azt nem értem, miért nem kérdeztél rá atta, hogy miért kell újra menned!? Mert azt bizony csak az orvosod tudja megmondani, mi nem. Nem megszokott az, hogy ilyen hamar menned kell megint és ha nem tudsz valamit és nem kérdezel akkor... Én mindíg mindent megkérdezek inkább kétszer, mint egyszer sem! A baba mérete az biztos hogy jó, talán a szívverését nem látta még rendessen. Sok sikert, én drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!
A mérete jó. De miért nem kérdezted meg, hogy miért kell visszamenned? Akkor nem kéne izgulnod. Sok olyan doki van, aki csak akkor mondja el, hogy mi az ábra, ha kérdez a kismama. Bátran kérdezz, õ az orvos, az a dolga, hogy mindenrõl tájékoztasson.
Karácsonykor volt rendelés? Nem kekeckedni akarok, csak úgy feltûnt hogy tegnap írtad, és tegnapelõtt voltál uh-n, azaz 25.-én. Na mindegy, biztos valahol fogadtak. Szerintem minden rendben a baba méretével. Azért érdemes lett volna megkérdezned a dokitól, hogy miért kell megint menned, hiszen rólad van szó. Nem biztos hogy én az orvost hibáztatnám, te érdeklõdj!

Samsung Star II-n miért nem lehet sem a Samsung Appsról letölteni valami normális dolgot, és az opera mini (amit letöltök) java böngészőért (és a facebookért is) miért kell fizetni?

Van wifi is meg minden, de a sima böngésző egy rakás sz*r, mert 'nincs elég memóra, zárjon be mindent mert kevés az erőforrás'.

Legjobb válasz: A Samsung Apps-en értelmes alkalmazás nincs.Ami van, az sem nagy kunszt.Ez van, ezzel kell beérni. Ha pedig a T-mobile oldalán elolvasod az ingyen facebook feltételeit, ki van írva ott is, hogy opera böngészõbõl nem elérhetõ, ott már fizetni kell érte. A kevés memóriával meg nem tudsz mit csinálni.Töröld az smseket, a képekbõl, ami a telefon memórián van, letöltött alkalmazásokat, amik nem kellenek, és talán megoldódik a gondod.

A Samsung Apps-en értelmes alkalmazás nincs.Ami van, az sem nagy kunszt.Ez van, ezzel kell beérni. Ha pedig a T-mobile oldalán elolvasod az ingyen facebook feltételeit, ki van írva ott is, hogy opera böngészõbõl nem elérhetõ, ott már fizetni kell érte. A kevés memóriával meg nem tudsz mit csinálni.Töröld az smseket, a képekbõl, ami a telefon memórián van, letöltött alkalmazásokat, amik nem kellenek, és talán megoldódik a gondod.
A kérdező hozzászólása: Csak én nem T-mobile-os vagyok. :/ Alig van a telefonon már mi (kb 2-3 zene, amik kellenek, pár kép, sms meg szinte nincs), és még így se jó... De köszi :)
Ha meg nem is T-mobile-os vagy, akkor max wifi-rõl tudsz ingyen facebookozni.

Ez mire jó? Miért kell megnehezíteni a Volánnak az am. Is nehéz helyzetben lévők életét?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Ezt nem 2010-ben találták ki. Amióta az eszemet tudom mindig is kellett. Lévén ha nem lenne, a "30km" feliratú bérlettel bárhonnan bárhová mehetnél 30 km-t... Valamivel igazolni kell honnan hová szól. Csak néha az emberek szeretnek a semmin meglepõdni. Csak nem tudom miért nem születnek tömegével cikkek arról, hogy "Jájj, adóbevallást kell írni????" O_o

Ezt nem 2010-ben találták ki. Amióta az eszemet tudom mindig is kellett. Lévén ha nem lenne, a "30km" feliratú bérlettel bárhonnan bárhová mehetnél 30 km-t... Valamivel igazolni kell honnan hová szól. Csak néha az emberek szeretnek a semmin meglepõdni. Csak nem tudom miért nem születnek tömegével cikkek arról, hogy "Jájj, adóbevallást kell írni????" O_o
A kérdező hozzászólása: Ebben a megyében kb. 2010 óta felkapott ez a dolog. Elõtte csak néha-néha kértünk, de ha nem volt az ellenõr akkor se szólt érte. Am. értem miért írod ezt és ok, legyen kötelezõ az útvonal igazolás, de azért ne csesszenek már ki olyanokkal akik nem tehetnek arról, hogy a legközelebbi busz megálló 5 km-re van a házuktól. Vagy Ó igen, várjanak csak napi 4-5 órát télen a -20 fokba mire a környékükre indul egy busz meg Ó igen, reggel nyugodtan késsenek csak el, úgy se kell az a családi meg a tanulói jogviszony. Kár is volt megemlíteni...
Összefogsz néhány embert, a kik ebben a cipõben járnak. Megírtok egy szép levelet a Volánnak. Már elõrébb vagytok valamivel.
Nem tudom hogy megy a kedvezményes jegyeknél, az én bérletigazolványomat a Volán-ügyfélszolgálaton bemondott viszonylatra állították ki. Kérdezte a kiscsaj, hogy honnan és hova, mindkettõt megadtam. Kb. ennyi, semmi gond/probléma/nézeteltérés nem volt belõle.
Nekem is van ilyen kis cetlim, már 2008 óta. Már elég viharvert. Egyébként nem egy nagy valami kérni, nem értem mi vele a problémád. Nekem egyszer egy ellenõr még azt is ráírta hogy melyik buszmegállóig utazhatok (mondjuk pont [email protected]).
Utolsó: ez a pontleszarom-mentalitás vezet aztán a miértbüntettekmegjogtalanul-típusú kérdésekhez a gyakorin :) A kérdezõ baja az, hogy kiadják ugyan az igazolást, de csak olyan viszonylatra, amiben nagyon ritkán közlekedik busz. Sajnos ezek szerint nem elég rugalmas ez a rendszer. Javaslom, hogy a problémával írásban keresd meg a területi Volán-társaságot és kerülj képbe, milyen (jog)szabályok alapján tagadják meg a használhatóbb útvonalra az igazolás kiadását. Ha ez megvan és nem tûnik rugalmasabbnak a Volán, akkor gyûjts össze pár hasonló helyzetben lévõ embert és forduljatok az önkormànyzati vagy akár orszàggyûlési képviselõdhöz, aki kezdeményezni tudja a szabályok módosítását. Gyors sikerre persze ne számíts, ehhez idõ kell
A kérdező hozzászólása: Ismerek egy esetet ahol a srác a közeli faluba járt be és onnan busz a nagy városba... csak, hogy egyik felszálláskor kérték ezt az igazolást és mivel nem volt diákjegyet kellett vennie. Nem zavarta a dolog, bement a nagyváros buszállomására, ott hiába mondta honnan-hová nem adták ki csak arra a címre ami a diákigazolványon van. A srác megköszönte és vissza adta, neki az nem kell. Bement a faluba melyhez területileg tartozik amely persze a legmesszebb található, de hát ügye bürökrácia és ott is vállvonogatva idén meg már egyáltalán nem adtak neki ilyen papírt. Innentõl nem tehet semmit. Annak aki azt írta, hogy 2008 óta ugyan az van, azt nem árt cseréltetni, mert maximum egy tanévre jó!
Viszont nekem nyomtak rá pecsétet, amivel meg lehetett hosszabbítani az érvényességét. Mondjuk már így is lejárt... Egyébként a diák bérlet a diákigazolványon szereplõ cím és az iskola között érvényes. Más címre nem adhatják ki.
A kérdező hozzászólása: De ez egy hülyeség, ha 1x az adott címen nincsen vagy elhanyagolható a buszközlekedés. Azért az ilyen embereknek legalább az önkormányzat kiadhatná másik járatra


Miért érezzük azt, hogy fizetnünk kell az orvosnak, pedig lehet, hogy nincs is ott a szülés elejétől a végéig? Vagy miért "kell" egyáltalán fizetni, hiszen a fizetésemen kívül én sem kapok az ügyfelektől semmit pluszba (nem is várom el).

Legjobb válasz: Jó a kérdés! Engem is zavar a dolog.Fõleg, ha kiszámolod az 1 hónap alatt zsebbe kapott pénzt...durva. Pedig még fel is esküdtek a gyógyításra. Ami nagyon tetszik. azt hallottam hogy a Tapolcai kórházba(lombikkal is foglalkoznak) aláíratnak egy nyilatkozatot a beteggel, hogy nem ad pénz és, hogy az orvosok nem kérnek és nem is várják el a hálapénz,és hogy anélkül is lelkiismeretesen ellátják a beteget stb. Jó lenne, ha máshol is így mûködne.

Jó a kérdés! Engem is zavar a dolog.Fõleg, ha kiszámolod az 1 hónap alatt zsebbe kapott pénzt...durva. Pedig még fel is esküdtek a gyógyításra. Ami nagyon tetszik. azt hallottam hogy a Tapolcai kórházba(lombikkal is foglalkoznak) aláíratnak egy nyilatkozatot a beteggel, hogy nem ad pénz és, hogy az orvosok nem kérnek és nem is várják el a hálapénz, és hogy anélkül is lelkiismeretesen ellátják a beteget stb. Jó lenne, ha máshol is így mûködne.
Elsõnek: és mikor többtízezret kifizet a kismama, aztán mégsem a várt ellátást kaja? Pl. nem megy be a fogadott orvos, vagy le sem tojja, stb. Mert ilyeneket is hallani! Akkor pedig felesleges pénzkidobás volt.
Jav: kaja=kapja
Elsõ vagyok, én megbiztam a fizetett dokimban, de igen, ilyen is van, hogy elõre kér pénzt, és nem megy be. Az enyém szerencsére nem ilyen volt, és utólag kérte, mondta, hogy elõbb látnia kell, hogy minden rendben van.
10:55 vagyok 11:10-nek: Sajnálom! De sajnos sokszor a fizetés ellenére is megtörténik a baj. Én azt hiszem, hogy szerencse kérdése. Sajnos. Egyébként szerintem problémamentes szülésnél a szülésznõnek van sokkal nagyobb szerepe, tehát érdemesebb õt felfogadni.
Én inkább fizetek, mert a többi dokitol egyenesen rettegek!
Én úgy tapasztaltam, hogy sok orvos elvárja a hálapénzt. Az elõre adott "foglalkozz velem" pénznek nagyon ellene vagyok, mert többször hallani, hogy zsebre rakja a doki a pénzt, és [email protected] rád. Az utólagos hálapénznek is ellene vagyok, de vannak esetek, amikor az ember úgy érzi, hogy a háláját ilyen módon szeretné kifejezni. Én ügyeletesnél szültem császárral, és ez az orvos többet foglalkozott velem a mûtét alatt és a bent töltött napok alatt is, mint azokkal, akiknek fogadott orvosuk volt. Ezért adtam pénzt varratszedéskor.
Én nem érzem, nem is fizetek. :)
Én azért éreztem úgy, hogy fizetnem kell, mert nem egy példát olvastam, hogy az ügyeletes orvosok és nõvérek hogyan nem látták el a szülõ kismamát, nem azt a szolgáltatást kapta, amit amúgy az orvosi etika diktálna. A gond az, hogy én egyedül nem csinálhatok forradalmat, azaz nem akartam a saját szülés élményemet és a baba elsõ óráit azzal elrontani, hogy esetleg egy lelkiismeretlen orvost kapunk. Kivételek vannak persze, de olyan, mint az orosz rulett, az utólagos panasszal meg nem sokra megyek. Egyetértek amúgy veled, a fizetésért dolgozni kell, ezért kapjuk, a minõség biztositása pedig az illetõ fõnökének a felelõssége lenne, aki szintén a fizetéséért kellene, hogy dolgozzon, nem a csúszópénzekért.
10:55-ösnek. Én is így gondolkoztam, meg is lett a baj... A kérdésre válaszolva, azért mert ha nem fizetünk akkor nem bíztos, hogy azt az ellátást kapjuk ami járna. Hiába a Hippokratészi eskü... Alig van orvos aki betartja...
Szia! Nálam két aranyszabály van: a nõgyógyászomhoz, fogorvosomhoz tíz körömmel ragaszkodom. Egyik sem maszek, mind a kettõ sztk-s, de még ha a halálomon vagyok, akkor sem megyek máshoz. Nagy nehezen találtam meg mindkettõt, nem eresztem õket :) Én azért éreztem úgy, hogy "kell", mert elég problémás volt az elsõ terhességem, nagyon nem akartam az elejétõl a végéig az ügyeletesnek elmesélni, hogy mi is van, volt a terhesség alatt. Ugyanis hiába a kiskönyv, meg a marha nagy adminisztráció, a kutya nem nézte meg se a kiskönyvet, se az abba át nem vezetett leleteket. És miért is kérném ingyen, hogy bekocogjon, ha eljön az idõ a szülésre? Nem az én hálapénzembõl fog magának csilivili palotát venni, de ettõl függetlenül majdnem az elsõ perctõl az utolsó utáni percig velem volt.
A kérdező hozzászólása: Ezt a tapolcai dolgot még nem is hallottam, de szimpatikus kezdeményezés. Legjobb barátnõmnek fogadott orvosa volt, aki nem ment be a szülésre, ezért a szülésznõnek adtak pénzt. Nem hiszitek el, de a szülés utáni napon bement a doki, és nem célozgatott, hanem megkérdezte, hogy hol a pénz. Én ezen teljesen kiakadtam...

Miért ír mindenki olyan rémisztő dolgot: "hogy nem túl szerencsés, ha a melső falon van a placenta"? Nekem is ott van, de miért kell rémisztgetni az ember lányát?

Egy 18 hetes kismami.

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a doki, hogy mellsõ falon mélyen tapadt meg.Kérdeztem is rögtön,hogy akkor ez gond-e, vagy jár-e valami problémával, de azt mondta ne aggódjak nincs semmi baj.Úgy is tettem, de itt én csak rosszat olvastam róla. Írták, hogy sokat kell pihenni, meg ilyenek. Én nem tettem, mert a doki nem mondta. Most rákérdeztem újra, de szerencsémre, ahogy növekedett a méhem szépen a lepény is feljebb ment. Ne izgulj,nem lesz gond! 27 hetes boldog kismama

Nekem is azt mondta a doki, hogy mellsõ falon mélyen tapadt meg.Kérdeztem is rögtön, hogy akkor ez gond-e, vagy jár-e valami problémával, de azt mondta ne aggódjak nincs semmi baj.Úgy is tettem, de itt én csak rosszat olvastam róla. Írták, hogy sokat kell pihenni, meg ilyenek. Én nem tettem, mert a doki nem mondta. Most rákérdeztem újra, de szerencsémre, ahogy növekedett a méhem szépen a lepény is feljebb ment. Ne izgulj, nem lesz gond! 27 hetes boldog kismama
Nem értem...nekem is a melsõ falon tapad, nekem a doki azt mondta, hogy az kifejezetten jó...Hetente kétszer sportolok, rengeteget mozgok, 36. hetet átlépve még mindig dolgozom, a babám pedig szép nagy....Mi is a hátránya a melsõ fali placentának???
Sziasztok! Nos, az egyáltalán nem mindegy, hogy mélyen van-e vagy sem. Ha mélyen van, közel a méhszájhoz, akkor arra kicsit jobban kell ügyelni. De az, hogy a melsõ falon van semmi rosszat nem jelent, nagyon jó helyen van ott! Nem tudom az illetõ hol hallotta azt, hogy nem túl szerencsés...
Na jaa. De te ne aggódj, nem kell senkivel foglalkozni, a placenta ott van, a baba pedig így is úgy is jól érzi magát és egészséges. Minden rendben lesz, nem kell ilyen apróságon kiakadni :) Én is mindenen aggódtam, terhességi diabéteszem volt, hát hallgattam, h majd milyen bajai lesznek a babámnak, és láss csodát, fent csucsul az ágyikójában egy csodaszép és egészséges hercegnõ, aki épp holnap lesz két hónapos és problémamenntesen szültünk a kiírt idõpontban. Úgyhogy szarni mindenkire, csak a magad és környezeted boldogságával foglalkozz :) Sok boldogságot!
Lányok, az az igazság, orvosa válogatja, ki mit tart kicsit rizikósabbnak, és mit nem. Van, akit mellsõ-alsó tapadásúval fektetnek, van, akinek nem is szólnak, hogy kímélni kéne magát. Sok mással is ez a helyzet, az én dokim minden trimeszterben nézet toxot, van, akinek az elsõt is kérni kell, mert nem tartja a doki kockázatnak. Az, ha megosztjuk egymással ezeket a tapasztalatokat, inkább segítség, mint ijesztgetés. De ez persze csak az én véleményem.
Szia, en irtam, h nem tul szerencses, de nem ijesztgeteskepp, csak a placenta altalaban a hatso falon tapad, oda van "tervezve". ennnyi :) Sogornom is babas, neki is mellso falon van, kicsit lennt, es en csak azt ideztem, amit neki mondott a doki: h nem tul szerencses helyen van. Ez nem ijesztgetes, hanem egyszeru teny, az ember ilyenkor jo, ha tudja, mire kell figyelni, tobb kimeles, keves nehez emelgetes, stb stb! Minden jot! 27 hetes kismami (Ja, mikor az alacsony AFP-mre tettem fe lkerdest, volt, aki azt irta, 0.7-nel biztos beteg a baba... Na, az az ijesztgetes!)
Én még életemben ilyen marhaságot nem olvastam, hogy a "placenta a hátsó falravan teremtve", ott van jó helyen, kedves 2. válaszoló. 3 gyermekemnél volt a mellsõ falon, semmi rizikó... Most a fundusban van, na az sem jó hely?????!!!!! Kérlek, ha nem vagy valamivel tisztában, vagy csak félmûveltséged van a témában, inkább ne válaszolj.
Akkor nem szerencsés, ha lent tapad, nem elõl. Ha hátul és lent, az sem "szerencsés". Nõvéremnek hátul volt lent, és épúgy feküdnie kellett. amikor én voltam terhes, nekem is itt sokan mondták, hogy a mellsõ fali nem jó, meg császároznak vele stb. Megkérdeztem az orvosom, és azt mondta hogy ez hülyeség. Én a 38. hétig dolgoztam és egy egészséges kislányt szültem természetes úton a 42. héten 4350 grammal :) . egy 5 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, nem is gondoltam, hogy éjfélkor ennyien válaszoltok...;)
Sziasztok! Biztos, hogy a második válaszoló sem ijesztegetésnke szánta, csak kicsit alul van informálva. Úgy van, ahogy páran leírták: teljesen mindegy, hol tapad a placenta, elöl vagy hátul, akkor nehezebb talán a szülés, ha "mellsõ falon tapadó, elöl fekvõ', tehát érinti vagy eltakarja a méhszájat. DE: mindenhol azt olvastam, hogy a méh növekdésével vándorol a méhlepény! Nekem is mellsõ falon tapad és így rákérdeztem a sok rémhír miatt. Amúgy én is tornászom, és csak akkor pihenek többet, ha úgy érzem, kell. 22 hetes kismama

Miért kell az ilyen huligán öltözködésű fiataloknak bunkónak lennie? Mással is bunkóznak pők, vagy csak engem szeretnek bántalmazni?

Na most ne sértődjön meg senki! Nem az öltözködést akarom leszólni, azt sem tudom milyen stílus ez, de leírom kikre gondolok!

Legjobb válasz: Hát ha egyedül van az alany akkor nincs ekkora pofája amúgy. 2 dolgot tehetsz vagy próbálsz haverkodni velük vagy lenézed õket. Az légy aki vagy! Miért ilyenek? : azért mert azt hiszik így menõbbek(de beér majd az eszük) Miért kell bunkón viselkedniük, ha így öltöznek? : Én nacionalista vagyok öltözködésem inkább hooligan stílus és nem vagyok bunkó senkivel persze ha nem add rá okot... csúnyán néznek olykor az emberek az utcán rám de nem mintha érdekelne... 3. Milyen stílus ez? Akik az utcán lógnak,.... -Ez pedig "Amerika"...Majmolják az amerikai trendit...mert tényleg azt hiszik, hogy õk királyok közbe csak egy sz*rjankók

Hát ha egyedül van az alany akkor nincs ekkora pofája amúgy. 2 dolgot tehetsz vagy próbálsz haverkodni velük vagy lenézed õket. Az légy aki vagy! Miért ilyenek? : azért mert azt hiszik így menõbbek(de beér majd az eszük) Miért kell bunkón viselkedniük, ha így öltöznek? : Én nacionalista vagyok öltözködésem inkább hooligan stílus és nem vagyok bunkó senkivel persze ha nem add rá okot... csúnyán néznek olykor az emberek az utcán rám de nem mintha érdekelne... 3. Milyen stílus ez? Akik az utcán lógnak, .... -Ez pedig "Amerika"...Majmolják az amerikai trendit...mert tényleg azt hiszik, hogy õk királyok közbe csak egy sz*rjankók
Vannak bunkó emberek a discos, a punkok és a rockerek között is.. Azért ilyenek mert menõnek érzik.. Szerintem mindenkivel ilyenek, akivel tudnak (aki gyengébbnek tûnik) Én ugyan nem lógok az utcán, de hasonló stílusom van.. Nem tudom van-e valami neve, azt hordom, ami kényelmes, ami tetszik.. Imádom a descas cipõket, a kapucnis pulcsikat, bár én nem szoktam feltenni az akapucnit állandóan.. Nevezhetsz trógernek, ettõl függetlenül egy értelmes, jó tanuó, kedves ember vagyok, csak máshogy öltözöm és az emberek ugye szeretnek általánosítani..
Olyan zsúfoltan laknak a panelputriban, hogy nincs meg az a kicsi magánéletük se az ötcombú Marival, tehát feszültek jól.

Miért kell mindig jó pofát vágnom azoknak a rokonoknak is, akik bunkóznak velem?

Elvárják a szüleim, meg mindenki más. Vannak rokonaim, akik folyton bunkóznak, kötözködnek, kioktatnak, hogy nem csináltam jól "hallottuk hogy..." de egész évben nem keres egyik sem, de ha találkozunk, mindent tudnak mégis rólam... És sokak bunkóznak, de a szüleim, meg a többi rokon elvárja, hogy mégis jó pofát vágjak az egészhez, és boldogan menjek oda köszönni nekik, meg dumáljak velük. Miért?

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló szitum. Mérgelõdtem is sokáig, hogy miért kell ezt nekem állandóan megélnem, míg végül kitaláltam egy jó megoldást (valami film kapcsán). Mikor olyat mondtak ami sértõ volt, vagy bántó, megkérdeztem, nyugodtan, hogy mivel érdemeltem ki ezt a megkülönböztetett bánásmódot, vagy, remélem örömöt okoz számodra ha engem megbántasz, vagy õszintén nem lenne jobb mindkettõnk számára, ha mindenki a saját dolgával foglalkozna, ha hápognak mondhatod,hogy legközelebb kérem több tisztelettel. Eleinte nagyon furin néztek rám, késõbb már nem piszkáltak.

Nekem is volt hasonló szitum. Mérgelõdtem is sokáig, hogy miért kell ezt nekem állandóan megélnem, míg végül kitaláltam egy jó megoldást (valami film kapcsán). Mikor olyat mondtak ami sértõ volt, vagy bántó, megkérdeztem, nyugodtan, hogy mivel érdemeltem ki ezt a megkülönböztetett bánásmódot, vagy, remélem örömöt okoz számodra ha engem megbántasz, vagy õszintén nem lenne jobb mindkettõnk számára, ha mindenki a saját dolgával foglalkozna, ha hápognak mondhatod, hogy legközelebb kérem több tisztelettel. Eleinte nagyon furin néztek rám, késõbb már nem piszkáltak.
nem vágnék jópofákat, de nem is találkoznék velük! Vagy csak egyszer, de fordítanék a helyzeten! :D
Szerintem az alapvetõ tiszteletet add meg nekik, ide tartozik a köszönés, vagy hogy válaszolsz a standard , , hogy vagy" jellegû kérdéseikre.Innentõl nem vagy köteles tovább beszélgetni velük, végighallgatni a beszólásaikat.Csendben félrevonulhatsz, vagy figyelmen kívül hagyhatod õket, mintha meg sem hallanád a prédikációt.
Nekem az unokaöcsémet csesztették mert mikor 10 éves volt kiváncsiságból megbaxott egy disznót amég vigyázott a majorban rájuk. Az én segitségemet kérte hogy, védjem meg a rokonok megvetésétõl. És úgy oldjuk meg hogy, amikor a rokonok inzultáni akarják akkor én leszólitom õket és neki nem kell beszélni velük.
ááá...ismerõs a helyzet.az én rokonaim közül néhányan lenéznek amiért a fõváros közelében lakom.azt hiszeik hogy egy elkényeztetett városi kölyök vagyok és emiatt bunkóznak velem, pedig semmi rosszat sem mondtam, vagy tettem ellenük, mindig visszahúzódó és kedves vagyok velük.szóvaaal..kár
Ha konkrét megalázó élményeid vannak, elvileg ezt szüleidnek kézben kéne tartaniuk (akár õk a házigazdák, akár Ti mentek látogatóba). Lehet, hogy itt szüleid mulasztást követnek el. Beszélj át szüleiddel néhány konkrét esetet, kérd, hogy legyenek szívesek ezeket a helyzeteket kézben tartani. Ha passzívak maradnak továbbra is az ilyen helyzetekben, vedd kézbe a dolgokat, pl. tagadd meg a látogatásokat, vagy - ami nehezebb - élõben helyben tagadd meg a további beszélgetést. Szélsõségesen durva vagy tendenciózus, rendszeres megaláztatást a gyámhatósággal állítathatsz le. Szüleiddel beszélgess, jó esetben nem fogják hagyni, hogy idáig jussanak a dolgok. Rokonlátogatásnál, fõleg ha az kényszerlátogatás is, a szüleid felelõssége a dolgok kézbentartása legalább alapszinten, a bántalmazásokat elvileg azonnal le kéne állítatniuk. Ha nem ennyire egyértelmû a dolog, akkor szüleiddel próbáld meg átbeszélni elõre, mi az amirõl nem veszik észre, hogy Neked megalázó.
És neked miért kell sírni? Kis depis.
mert élõben nem sírhatják ki magukat, vagy nincs kinek. itt meg anonim mindenki, azt tehetnek, amit akarnak. kiadják magukból, amit a neten kívül el "kell" fojtaniuk, mert "egy férfi nem sír".
Azért, hogy többet tudjatok kérdezni! :)
A kérdező hozzászólása: Na tessék errõl beszéltem...ilyenek pl.Öngyilkosnak kellene lennem és hasonló szövegek.Olyan nincs hogy ronda, én már láttam nagyon ronda srácot jó csjjal.Miért kell ezt de komolyan?Nagyon kiábrádító.Itt nem azzal van a baj hogy nem Brad Pitt vagy, hanem azzal hogy úgy viselkedik egy két pasi mint egy fürdõs ku.rva.
Jajj, az a kérdés mélyen a lelkembe gázolt, olyan durva. Máris ömlenek a könnyeim és taknyom literszám! Brühühühühühühü :'(
Ooáá ooáá! Anya nem veszi meg nekem a ps vitát!:( Látod kérdezõ? Sírok, csak azért, hogy legyen miért bosszankodnod :D
Azért mert van szívem, lelkem. De ha neked erre nincs szükséged, akkor mondd el és úgy kezellek. Az a baj sajnos, hogy legtöbbször ez késõn derül ki...
Kérdezõ, az a helyzet, hogy vannak férfiak, akinek vannak problémáik és itt próbálnak a kérdéseikre választ találni. Valószínûleg te egy szerencsés nõ vagy és nem nyomorította meg senki se a lelkedet vagy a testedet, de ez nem jogosít fel arra, hogy nálad szerencsétlenebbeket b*szogass.
Azért van ennyi síró, férfinak mondott valami, mert kevés manapság az igazi kedves, érzékeny, érzelmes IGAZI NAGYBETÛS NÕ, és sok a magadfajta, egoista, magát nõnek képzelõ, de attól fényévekre leledzõ önzõ, és kegyetlen véglény, akiben a szeretetnek, vagy az empátiának a leghalványabb szikrája sem fellelhetõ.
utolsónak üzenném, hogy a szeretet illetve az empátia ku.rvára nem létfeltétel, meg vagyok én ezek nélkül is, anélkül hogy egy árva lesajnáló mosolyt eleresztenék a "sírós-nyafogós" kérdéseken. Szánalmas ha valakinek érzelmileg férfiként egy nõre kell támaszkodnia, valamint azt vettem észre hogy az ilyen férfiak túl magasra eresztik a lécet, õ maguk UGYANÚGY kinevetik/elhajtják a hozzájuk hasonló ("ronda/kövér/alacsony") lányokat. Szval nem értem mi a problémájuk, ha annyira empátiát várnak akkor a minimum hogy õk is aszerint viselkednek....
Kedves elõzõ, jah, neked nem kell szeretet? Ezek szerint csak a szex kell... Na EZ a szánalmas. Az pedig a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy párkapcsolatban érzelmileg a férfi a nõre támaszkodik, a nõ pedig a férfira. Sivár a lelkivilágod, mint egy sivatag! Továbbá kisgyerekkorom óta senkit nem gúnyoltam ki, vagy aláztam meg a külseje miatt, szóval ez nem nyert.
Az a baj, hogy a csajoknak olyan jó dolga van, hogy semmit sem kell csinálniuk és próbálkoznak náluk a fiúk, de mivel minden csaj csak a legjobbképû, legmagasabb fiúknak ad esélyt, így a fiúk 99%-a ronda és önbizalomhiányos. Míg a csajok azok élvezik és habzsolják az élvezeteket.
mármint a "kedves utolsó" a 6#-nak szólt
kedves utolsó: akkor miért nem leszel öngyi? -.- rühellem a nagyszájú "meg kéne halnom" embereket, akik jobban félnek mint egy gyáva nyuszika attól h meghalnak... szánalmas. halj meg ha valóban úgy gondolod, senkinek se fogsz hiányozni.
egyfolytábaN ha ezt sem tudod, akkor hiteltelen vagy a kritikáddal
Mert nem találják a helyüket az életbe
Mert kövér vagyok és rusnya. Engem soha nem fog szeretni senki. Lehet jobb lenne ha öngyilkos lennék.
A kérdező hozzászólása: Senki nem sír.Ti sírtok itt egyfolytában....jaj így meg úgy.Jaj elhagyott a csajom, jaj hogyan kell pun.cit nyalni.Jaj mit szól a barátnõm jaj jaj és jaj..ez megy.Nem csak itt, az életben is.
Azért leírhattad volna helyesen is a sirámodat! Miért kell ezt?
önbizalom hiány, a média meg azt st gallja h csak a legjobbak érhetik el pl. A legjobb nõket.
Akkor nem kell elolvasnod. Miért fáj ez neked? Örülj, hogy csak itt sírnak, nem pedig elõtted a való életben!
"Senki nem sír.Ti sírtok itt egyfolytában....jaj így meg úgy.Jaj elhagyott a csajom, jaj hogyan kell pun.cit nyalni.Jaj mit szól a barátnõm jaj jaj és jaj..ez megy.Nem csak itt, az életben is." És akkor a napi 15 "terhes lehetek" kérdés? Az nem zavar ha már kinyitottad a lepénylesõdet?
Na 22-es. Azt hiszem minden szót leírtál amit gondoltam. Csak szeretném jelezni, hogy egyet értek.

Exemmel lassan 1éve h szakítottam, durva dolgokat tett. Viszont mai napig utál és gyűlöl, szid mindenkinek! Nem értem miért kell ennyi idő után. Barátnője is van már. Miért kell ennyi idő után is utálnia?

eleinte jött h fogadjam vissza,sokáig próbálkozott,majd miután belátta,h nincs rá esély,onnantól kezdve csak szidott gy?lölt,utált.de h még most is??mi értelme?:S

Legjobb válasz: gyerekes a magatartása.. ne is figyelj rá.. nem birsz másik városba elköltözni????

gyerekes a magatartása.. ne is figyelj rá.. nem birsz másik városba elköltözni????
ez egy [email protected]! annak ellenére h van barátnõje még mindig sokat foglalkozik veled, nem tudja elviselni h szakítottál vele. [email protected] le, aki ismer téged ugysem érdekli h az a [email protected] mit mond.
A kérdező hozzászólása: tényleg gyerekes:S fõleg ennyi idõ után..
ne reagálj rá, pl telefon, email-mindenrõl tiltsd le...majd csak abba hagyja..az igazi barátok, meg úgy sem fognak neki hinni....
Ne törõdj vele, agyilag éretlen. Keress mást

Most miért kell hazudni? Miért nem mondják meg, hogy úgy is nekünk kell kifizetnünk? Mindig azt ígérik, hogy nem fogják továbbhárítani, de ez egyszerű hazugság.

"a tranzakciós adót pedig a bankokkal fizettetnék meg - ezt mondta Orbán Viktor a Fidesz-frakció rendkívüli ülésén, ahol Matolcsy Györggyel együtt az új Széll Kálmán-tervet magyarázták." "Orbán erről a frakcióülésen azt mondta, arra törekednek, hogy a tranzakciós adó ne adó, hanem illeték legyen, mert, mint fogalmazott, pénzt nem lehet adóztatni, viszont az illeték az intézeteket terheli. A kormány pedig azon dolgzoik, hogy ezt ne tudják a bankok lakosságra hárítani - tette hozzá."

Legjobb válasz: Nem merik kimondani, hogy újabb adót találtak ki, mert az embereknek már elegük van belõle. Persze, hogy mi fizetjük ki. Az EON-ra kivetett különadó óta is kb. kétszer annyi a rendszerhasználati díj, pedig ott is állítják, hogy nem lett továbbhárítva.

Nem merik kimondani, hogy újabb adót találtak ki, mert az embereknek már elegük van belõle. Persze, hogy mi fizetjük ki. Az EON-ra kivetett különadó óta is kb. kétszer annyi a rendszerhasználati díj, pedig ott is állítják, hogy nem lett továbbhárítva.
MINDEN adót mi fizetünk. Ezt azért nem árt tudni. Ez csak egy kis manipuláció, hogy ne a kormányt szidjuk, hiszen nem minket adóztat, hanem az ilyen-meg-olyan cégeket... De amit ezek a cégek befizetnek adóban, azt is mi fizetjük. A sor végén mindig mi állunk, állampolgárok.
Nem értesz a kommunikációhoz. Ezt nem "bántásból" írom. Van egy réteg, - egy olyan másfél millió ember - aminek a tagjainak a véleményét az határozza meg mindenrõl, hogy Orbán mit mond egy témáról. Ha Orbán azt mondja, hogy "nem terhelhetik át", de átherhelik, akkor ez a réteg kap egy mentális mankót, hogy itt bizony törvény, meg szabálysértés van, nem Orbán hazudott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!