Találatok a következő kifejezésre: Miért kell higítani festéket (1 db)

Miért kell lakkbenzinnel higítani festéket?

Vettem egy festéket, amivel az erkély korlátját szeretném lefesteni. Azt írták rá, hogy lakkbenzinnel hígítható. Alapból kell hígítani, vagy kenhetem ala nature?

Legjobb válasz: Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!

Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!
A kérdező hozzászólása: Szal mindenféleképp kell hígítani. ÉS milyen arányban, mert errõl viszont semmit nem ír.
Na ehhez azért már tapasztalat kell. 1 vmi rossz mûanyagedénybe (ne legyen lyukas) töltesz ki 1 kis festéket és adsz hozzá hígítót. Aztán ugy saccra amikor jónak tûnik akkor végzel vele 1 próba festést. Ha túl híg akkor hamar lefolyik és nem is fed rendesen, ha túl sûrû akkor meg alig tudod kenni, ragad, pazarolsz. Ezt ki kell tapasztalni.
Higítható, de nem minden esetben kell higítani a festéket! Ha szórópisztollyal dolgozol akkor kell, mert eltömíti a fúvókát, vagy akkor ha hidegben használod. Ilyenkor vékonyabb rétegben kerül fel, és gyorsabban is szárad, de veszíthet a fényébõl! Az elsõ rétegnél is szoktuk higítani. Ecsetelésnél, vagy hengerelésnél általában nem szükséges. A higító fajtáját azért is írják rá a dobozra, mert ha felbontás után hosszabb ideig tárolod a festéket besûrûsödhet, mert akkor már nem zár olyan jól a fedél! Az ecsetet is a saját higítójával lehet kimosni, a lecsöppent festék feltakarításánál is hasznos a higítóba mártott rongy.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy kisebb szaunát át lehet 'rakni' máshová?

2 személyes kis szauna,az lenne akérdésem hogy egyáltalán lehetséges-e ezt átrakni valahogy egy másik szobába,ha igen kb mennyibe kerülhet? Annyit tudok hogy Simon szauna,az ilyen szaunatipusokhoz nem értek
köszi előre is a válaszokat!

2

Lehet valami baja emiatt a fűnyírónak?

MTD 395 SPO olajtankját teleöntöttem motorolajjal, minimum 1,5 liter van benne. Ennek az lett a következménye hogy oldalt kifolyt az olaj, beindításkor hatalmas fehér füstöt árasztott, a kipufogóbél pedig folyik az olaj. Beindítottam, alapjáraton ment, majd benyomtam a sárga gombot és a gyárilag beállított fordulaton lefulladt pár másodperc múlva, járattam kb 20percet, aztán már a sárga gomb benyomása után is stabilan futott. A fűnyírót ha oldalra fordítom elkezd jönni belőle a benzin (nem a legújabb akcióm miatt van, előtte is így volt). Kicsurgattam belőle valamennyi olajat, és azt vettem észre hogy az olaj benzin szagú és fémszemcsék vannak benne. Mi a teendő, lett emiatt valami baja, vagy honnan mentek bele a fémszemcsék? A kérdésre válaszoljatok, személyes megjegyzések nem érdekelnek!

3

Flexbe mennyi, illetve milyen zsírt tegyek?

2

Szerintetek milyen jó cuccot lehet csinálni papírból vagy őaőírmaséból, ha nagyon unatkozik valaki pl:én?

1

Hogy tudnék ilyen pultot csinálni a konyhába? Milyen munkalapot vegyek, és milyen lábat?

http://butorgyartas.co.hu/images/gallery/4_15_158_pic_konyha..

Étkezőpultnak szeretném használni, és jó lenne, ha stabilan állna. Hogy csináljam?

6

3 fázisú motor 4 eres vezetékkel kötöm be akkor nincs nulla, ha 5 eres vezetékkel akkor pedig van?

3

Hogyan javíthatom ki kerítés lábazatot?

A képeken láthatjátok, hogy mi a probléma.Írjatok néhány tippet, köszi

képek:3

Kinti padra vastag vagy vékonylazurt?

11

Hogy lehet kiszedni egy teljesen elkopott beszorult csavart?

az a csavar szorult be ami a kerékpár első villáját tartja.ami fent van a kormány tetején.

5

Mi a neve ennek az alkatrésznek, illetve hol tudnám beszerezni?

Szeretnék csináltatni egy érmetartó ládikát. A ládika már meg van csak valami díszes kis pánt kellene hozzá amivel betudom zárni,de nem tudok utánna keresni mert nem tudom mi a neve ennek.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!