Találatok a következő kifejezésre: Miért kell higítani festéket (1 db)

Miért kell lakkbenzinnel higítani festéket?

Vettem egy festéket, amivel az erkély korlátját szeretném lefesteni. Azt írták rá, hogy lakkbenzinnel hígítható. Alapból kell hígítani, vagy kenhetem ala nature?

Legjobb válasz: Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!

Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!
A kérdező hozzászólása: Szal mindenféleképp kell hígítani. ÉS milyen arányban, mert errõl viszont semmit nem ír.
Na ehhez azért már tapasztalat kell. 1 vmi rossz mûanyagedénybe (ne legyen lyukas) töltesz ki 1 kis festéket és adsz hozzá hígítót. Aztán ugy saccra amikor jónak tûnik akkor végzel vele 1 próba festést. Ha túl híg akkor hamar lefolyik és nem is fed rendesen, ha túl sûrû akkor meg alig tudod kenni, ragad, pazarolsz. Ezt ki kell tapasztalni.
Higítható, de nem minden esetben kell higítani a festéket! Ha szórópisztollyal dolgozol akkor kell, mert eltömíti a fúvókát, vagy akkor ha hidegben használod. Ilyenkor vékonyabb rétegben kerül fel, és gyorsabban is szárad, de veszíthet a fényébõl! Az elsõ rétegnél is szoktuk higítani. Ecsetelésnél, vagy hengerelésnél általában nem szükséges. A higító fajtáját azért is írják rá a dobozra, mert ha felbontás után hosszabb ideig tárolod a festéket besûrûsödhet, mert akkor már nem zár olyan jól a fedél! Az ecsetet is a saját higítójával lehet kimosni, a lecsöppent festék feltakarításánál is hasznos a higítóba mártott rongy.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Teljesen új IKEA-ban vásárolt bútort, milyen módszerrel tudok saját elképzeléseim szerintire festeni? Mi a menete? Kb mennyibe kerülhet?

Fehér bútor, 140*50*180

3

Könnyű fa képkeretre mivel lehet jó akasztót csinálni, akár ragasztani?

7

Az új kádamról lepattant kb egy 5-forintos nagyságú zománc. Hogyan javítható? Szállítás közben sérült meg.

A válaszokat előre is köszönnöm szépen! :)

1

A kis színes guminak, amit a kulcs "fejére" lehet tenni, van valami neve?

3

Szerintetek nekiálljak? Ajtó javítás házilag.

14 éves vagyok és betörtem az ajtómat. Az ajtó erősebb kartonból van, tipikus panel ajtó. Az az ötletem támadt hogy mi lenne hogyha folyékony fával kitölteném a 10*15-ős lyukat, csak kívülről látszik. Utána lefesteném. Szerintetek nekiálljak? Saját pénzből menne mert ha én törtem össze én akarom kifizetni, csak édesanyám nagyon kiakadt. és hogyha nekiállok mire figyeljek oda? Tanácsok most jól jönnének..

4

Hogyan lehet festett fényes felületet mattá tenni?

megvan a festék, spray változatban, de csak fényes kivitel létezik, matt nem.
van valami technika, hogy a fényesből matt felületet csináljak?
Akryl festékről van szó

7

Öntapadós tapétára lehet olyan festéket kapni, ami megmarad rajta?

5

Régi ('80-as évek), dupla (alul+felül) katedrálüveges (nagyon nehéz) fa szobaajtóban mi tartja a katedrálüvegeket?

Ilyen szobaajtóba kellene beépítenem macskaajtót, mert télen csak a szoba van fűtve, tehát enni, wc-re menni valahogy ki kell jutnia a cicának éjjel is, és napközben is, mikor nem vagyok otthon, viszont félek, ha 4-5 cm-rel az alsó katedrálüveg alatt kivágom a lyukat a macskaajtónak, nehogy nyaktiló legyen belőle.

3

Bicikli szinterezése?

Tudtok mondani Nagykanizsán olyan szakit aki színterezik? Vagy esetleg házilag is lehetne színterezni?

1

Kétszárnyú, teljesen nyitható, ill. bukóra is állítható műa. Ablakra öntap. Szúnyoghálót hogyan tegyek, hogy valamelyik oldal kifelé nyitható legyen pl. virágláda öntözés miatt?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!