Találatok a következő kifejezésre: Miért kell higítani festéket (1 db)

Miért kell lakkbenzinnel higítani festéket?

Vettem egy festéket, amivel az erkély korlátját szeretném lefesteni. Azt írták rá, hogy lakkbenzinnel hígítható. Alapból kell hígítani, vagy kenhetem ala nature?

Legjobb válasz: Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!

Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!
A kérdező hozzászólása: Szal mindenféleképp kell hígítani. ÉS milyen arányban, mert errõl viszont semmit nem ír.
Na ehhez azért már tapasztalat kell. 1 vmi rossz mûanyagedénybe (ne legyen lyukas) töltesz ki 1 kis festéket és adsz hozzá hígítót. Aztán ugy saccra amikor jónak tûnik akkor végzel vele 1 próba festést. Ha túl híg akkor hamar lefolyik és nem is fed rendesen, ha túl sûrû akkor meg alig tudod kenni, ragad, pazarolsz. Ezt ki kell tapasztalni.
Higítható, de nem minden esetben kell higítani a festéket! Ha szórópisztollyal dolgozol akkor kell, mert eltömíti a fúvókát, vagy akkor ha hidegben használod. Ilyenkor vékonyabb rétegben kerül fel, és gyorsabban is szárad, de veszíthet a fényébõl! Az elsõ rétegnél is szoktuk higítani. Ecsetelésnél, vagy hengerelésnél általában nem szükséges. A higító fajtáját azért is írják rá a dobozra, mert ha felbontás után hosszabb ideig tárolod a festéket besûrûsödhet, mert akkor már nem zár olyan jól a fedél! Az ecsetet is a saját higítójával lehet kimosni, a lecsöppent festék feltakarításánál is hasznos a higítóba mártott rongy.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ronda színű konyhapultomat szeretném feldobni egy modern színnel, melyik a legolcsóbb megoldás? Öntapadós tapéta/ fólia/ új bútorlap? Melyik megoldás a legjobb?

9

Hol tudnék venni jó minőségű és tartós keretes fűrészt?

Linket is kérnék, ha lehet!

9

Hogyan csinálhatnék kendő ill. sál tartò álványt?

A szobámba szeretnék egy olyan sál tartò álványt amien ha már járt-tok a BijouBrigitte-ben amien ott a sáltartò álvány na olyasmit szeretnék!Köszi és azt létszi ne írjátok hogy vegyél mert otton akarom sajátkezüleg csinálni:)

0

Vettem 6 m kábelt a praktikerben, de mégsincs rá szükségem, levásárolhatom? Számla megvan.

3

Hogyan kell falat/ fát fúrni?

Milyen fúróheggyel, hogyan néz ki a fafúróhegy, illetve a tégla, betonfúrófej?

Hogyan fúrjak szigetelt téglaházat kívülről?
Meg minden ami fúrással kapcsolatos dolgot szívesen fogadok.

Egy kezdő.

Köszi

6

Vályog ház 10-es nikecell-el szigetelés? Jó ötlet?

azt hallottam hogy nem érdemes vályogházat nikecell-el szigetelni mert nem szellőzik a vályog és el kezd penészedni a fal belülről.
lehet ebben igazság??
ha igen akkor hogy szigeteljem a házat?

10

Mit jelent az hogy kihabosítani a pengét?

http://www.gyepgazdalkodas.hu/index.php?inc=oldal&csoportID2..

2 résznél.

2

Normstahl kapunyitó motor programozása?

1

Van egy kaszám. Hogyan csinálhatnék rá takaró gereblyét, vagy valamit?

ilyesmit:

de leginkább ilyen kéne és ha igen miből?

van itthon egy brúgó de nem szeretem hordozni magammal jobb lenne ha a kaszán lenne egy gereblye vagy valami..

2

Kreatív hobbisok! Hogyan szoktatok üvegpoharakat díszíteni? Milyen módszereket ismertek?

Várom tippjeiteket üveg vizes - és borospoharak kidíszítésére. Nem csak üvegfestés érdekel. Képet is linkelhettek!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!