Találatok a következő kifejezésre: Miért kell higítani festéket (1 db)

Miért kell lakkbenzinnel higítani festéket?

Vettem egy festéket, amivel az erkély korlátját szeretném lefesteni. Azt írták rá, hogy lakkbenzinnel hígítható. Alapból kell hígítani, vagy kenhetem ala nature?

Legjobb válasz: Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!

Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!
A kérdező hozzászólása: Szal mindenféleképp kell hígítani. ÉS milyen arányban, mert errõl viszont semmit nem ír.
Na ehhez azért már tapasztalat kell. 1 vmi rossz mûanyagedénybe (ne legyen lyukas) töltesz ki 1 kis festéket és adsz hozzá hígítót. Aztán ugy saccra amikor jónak tûnik akkor végzel vele 1 próba festést. Ha túl híg akkor hamar lefolyik és nem is fed rendesen, ha túl sûrû akkor meg alig tudod kenni, ragad, pazarolsz. Ezt ki kell tapasztalni.
Higítható, de nem minden esetben kell higítani a festéket! Ha szórópisztollyal dolgozol akkor kell, mert eltömíti a fúvókát, vagy akkor ha hidegben használod. Ilyenkor vékonyabb rétegben kerül fel, és gyorsabban is szárad, de veszíthet a fényébõl! Az elsõ rétegnél is szoktuk higítani. Ecsetelésnél, vagy hengerelésnél általában nem szükséges. A higító fajtáját azért is írják rá a dobozra, mert ha felbontás után hosszabb ideig tárolod a festéket besûrûsödhet, mert akkor már nem zár olyan jól a fedél! Az ecsetet is a saját higítójával lehet kimosni, a lecsöppent festék feltakarításánál is hasznos a higítóba mártott rongy.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet igy vakolni?

alapvakolat fent van a falon ,arra gondoltam hogy glettvasra kőmüves kanállal ráteszem a habarcsot és lassan felhúzom a falra és szivacsos simitóvall vagy hungarocel lapall lesimitom, fándlival nem tudom felvinni a vakolatot sajnos nincs olyan rutinom

2

Lépcsőfokokat kell lefestenem ( kültériek, tehát ráesik az eső, fenyőből ), mivel fessem le őket?

1.Arra gondoltam , hogy lealapozom őket , kétszer-háromszor lefestem vastaglazúrral , utána pedig lelakkozom
vagy
2.Lealapozom őket , és háromszor átkenem vékonylazúrral

3

Egy kockát kéne színesre befestenem. Milyen festéket ajánlanátok olyasmit, amit gyerekjátékokhoz használnak? Nem az a lényeg, hogy ne legyen toxikus, hanem az, hogy tartósan befedje, és az éleknél se legyen gond, ha dobálják.

6

Hőenergia átvezetés?

Sziasztok, az érdekelne, hogy mivel lehet a felturbózott (tükrök) napfény hőenergiáját egy zárt térbe átvezetni.

Grafitrúd?

Ha pl kemencét szeretnék koncentrált napfénnyel fűteni.

7

Kerítésnek drótfonat, vagy ponthegesztett háló? Melyik miért?

Milyet érdemes telepíteni? A régi betonoszlopok jó állapotban vannak, csak a drótot kell kicserélnem. Vastagabb ponthegesztett háló esetén elhagyható a vezérdrót?

9

Kapucsengőt meg lehet úgy buherálni, hogy csak akkor csöngessen, ha csöngetnek, és akkor nem ha a kapukódot beírják? Mert így a kisbabám mindig felébred, ha valaki hazajön.

8

Hogyan hívják azt a fajta fúróhegyet, ami nagyon nagy átmérőjű és már nem fúróhegynek hívják? Készletben szokott lenni.

4

Téglából készült konyhabútor?

Bontott téglából fogjuk megépíteni a konyhapultot. Az érdekelne, hogy a tetején a munkalapot, illetve benne a polcokat mi tartja, milyen megoldással lehet megcsinálni, ami tartós? Ajtók nem lesznek, azt nem akarunk, max függöny, vagy azt se.

3

Kikapcsolt telefonvonalban van áram?

A telefonvonalakat távirányítással, fizikai eltávolítás nélkül kapcsolják ki. De a kérdésem az hogy vonalfeszültség marad-e a telefonálásra már alkalmatlan vonalban? Mert telefonvonalas lámpával akarok világítani. :-) D

3

Több évtizedes fát szeretnék lakkozni, előtte lenolajjal be lehet kenni?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!