Találatok a következő kifejezésre: Miért kell higítani (3 db)

Miért kell lakkbenzinnel higítani festéket?

Vettem egy festéket, amivel az erkély korlátját szeretném lefesteni. Azt írták rá, hogy lakkbenzinnel hígítható. Alapból kell hígítani, vagy kenhetem ala nature?

Legjobb válasz: Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!

Nos elõször is, ha az van ráírva tedd azt, mert õk értenek hozzá!:) Másodszor, minden festéket kell hígítani, mert nagyon sûrû és tömény! Hígítással fogja befedni rendesen a felületet! Továbbá valószínûleg tartósabb lesz és hígítással nagyobb mennyiségû festéket kapsz!
A kérdező hozzászólása: Szal mindenféleképp kell hígítani. ÉS milyen arányban, mert errõl viszont semmit nem ír.
Na ehhez azért már tapasztalat kell. 1 vmi rossz mûanyagedénybe (ne legyen lyukas) töltesz ki 1 kis festéket és adsz hozzá hígítót. Aztán ugy saccra amikor jónak tûnik akkor végzel vele 1 próba festést. Ha túl híg akkor hamar lefolyik és nem is fed rendesen, ha túl sûrû akkor meg alig tudod kenni, ragad, pazarolsz. Ezt ki kell tapasztalni.
Higítható, de nem minden esetben kell higítani a festéket! Ha szórópisztollyal dolgozol akkor kell, mert eltömíti a fúvókát, vagy akkor ha hidegben használod. Ilyenkor vékonyabb rétegben kerül fel, és gyorsabban is szárad, de veszíthet a fényébõl! Az elsõ rétegnél is szoktuk higítani. Ecsetelésnél, vagy hengerelésnél általában nem szükséges. A higító fajtáját azért is írják rá a dobozra, mert ha felbontás után hosszabb ideig tárolod a festéket besûrûsödhet, mert akkor már nem zár olyan jól a fedél! Az ecsetet is a saját higítójával lehet kimosni, a lecsöppent festék feltakarításánál is hasznos a higítóba mártott rongy.

A monohidrátot miért kell így hígítani? 1G=1dc víz, folyadék

aj lenne ha nem így csinálnám nem bírok ennyit inni...

Legjobb válasz: egyébként szinten tartáskor csak max fél litert kell meginni egyszerre mert 5gnál nem kell több egyszerre.

egyébként szinten tartáskor csak max fél litert kell meginni egyszerre mert 5gnál nem kell több egyszerre.
A kérdező hozzászólása: Igen, te mondtad és köszönöm, még egy kérdés, lázas vagyok nyirokcsomó gyulladásom van így edzeni se tudok menni...lehet valami hátránya, hogy most feltöltök?
akkor várd meg még túl leszel rajta, akkor érdemes kreatin kúrát csinálni ha minden tökéletes, kaja, edzés minden
Ha túl kevés vízbe rakod, akkor nem oldódik fel teljesen.
pedig annyit kell, abban jól oldódik és mivel vizet köt meg ezért kell a sok víz fogyasztása.
A kérdező hozzászólása: de most töltök fel..
akkor meg ki kell bírni azt a pár napot ha netán én mondtam hogy hogy szedd akkor 3nap lesz szerintem a vészes utána 2nap már könnyebb valamivel.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm
Ha napközben megvan a 20 testtömeg kilogrammonkénti 1 liter víz akkor nem muszáj fél litert lenyomni egyszerre. A kreatinnak nem létszükséglet, hogy oldott állapotban idd meg, tehát ha 3-4 decivel le tudod tuszkolni az már elég. Csak fontos, hogy meglegyen a napi vízfogyasztás. Ha pedig túl kevés vízzel próbálod letolni, akkor ritkán ugyan, de a gyomrod lehet hogy panaszkodni fog. A lényeg, hogy a lehetõ legtöbb vízzel idd meg, de ha nem megy le a fél liter akkor az sem egetrengetõ probléma.

Csak az ára miatt népszerűbb a fröccs a rövid italoknál? Miért kell mindent higítani? Aki 3 centtől beájul az igyon kávét!

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy az alkeszok,miért isszák fröccsként(biztos,hogy tovább tartson :) ). De a jobb minõségû borokat azért szokták a nagy borimádók fröccsként inni,mert pont,hogy a szóda nem tompítja a bor ízét,hanem még jobban kihozza annak zamatát! Felszolgáló vagyok,és ezt így tanultuk. 25/N

Azt nem tudom, hogy az alkeszok, miért isszák fröccsként(biztos, hogy tovább tartson :) ). De a jobb minõségû borokat azért szokták a nagy borimádók fröccsként inni, mert pont, hogy a szóda nem tompítja a bor ízét, hanem még jobban kihozza annak zamatát! Felszolgáló vagyok, és ezt így tanultuk. 25/N
A szódában lévõ "szénsav" meggyorsítja az alkohol felszívódását.Ezért rövidebb idõ alatt "hat" Ezért isszák inkább az alkeszok. Meg ugyanezért árt meg hamarabb a pezsgõ is, mint a bor.
Semmi, én úgy vettem le a kérdésbõl (meg más kérdéseidbõl is), hogy aki csak az íze miatt iszik alkoholos italt, az szerinted fölöslegesen iszik ilyesmit. A másik lehetõség, hogy szerinted minden ital PONTOSAN azon az alkoholfokon tökéletes, ahogyan palackozták, pedig sokan megmondták már, hogy nem mindenkinek úgy ízlik:)
ácsi....a fröccs nem csak az alkeszok piája. egy jó fröccshöz igenis jó bor kell, amit nem szabad agyonhigítani. ez egy nagyszerû ital pl táncoláskor vagy akár diszkóban is, ugyanis hatása az van, de nem lesz az ember seggrészeg tõle (vagy nagyon sokat kell hozzá inni). kitûnõ alternatíva pl a sör ellenében (mindkettõt szeretem, de nem az ihatatlan sz*rokat). mellesleg a benne lévõ szóda remekül pótolja a tánc közbeni folyadékveszteséget is.
Van aki italként tekint az italokra, és nem kábítószerként. Ha be akarsz illeszkedni a társadalomba, akkor ezt is meg kell értened. Sok sikert hozzá. Amúgy sok bort azért isznak fröccsként, mert magában ihatatlanul sz*r. Van ilyen bor, gondolom egyetértesz.
A kérdező hozzászólása: A válasz megírásának idõpontja: ma 19:59 Ma a fene bajod van?
A kérdező hozzászólása: Jólvan ne haragudjatok, ilyen a stílusom, másrészt haragszom a világra, hogy nem dolgozhatok, (tankötelezettség) illetve az oszt. társaim vedelhetnek, én nem, ezért imádok provokálódni, kukacoskodni.
Én mindig azt iszom, amihez kedvem van. mindig van itthon mindenféle pia (tényleg minden, egy bárszekrény tele). És mindig mértékkel!
nagyfater házipáleszébõl meginnál 3 centet ember... :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!