Találatok a következő kifejezésre: Miért kell használata (9 db)

Miért kell óvszer használata után fiúknak zokniban zuhanyozni?

Legjobb válasz: :D Te vagy félreértettél vmit, vagy csak szimplán szórakozol! :) Azt szokták mondani, hogy a pasiknak gumival, olyan, mintha zokniban mosnának lábat! :) Érted? NEM kell óvszer használatután zokniban zuhanyozni! :)

:D Te vagy félreértettél vmit, vagy csak szimplán szórakozol! :) Azt szokták mondani, hogy a pasiknak gumival, olyan, mintha zokniban mosnának lábat! :) Érted? NEM kell óvszer használatután zokniban zuhanyozni! :)
Lol ez de jó:D igen szokták azt mondani, h a férfiaknak olyan gumiban szexelni, mint zokniban lábat mosni vagy gázmaszkban ibolyát szagolni:D ez egy kicsit buta kérdés. má bocsi:)
Aztaaaa mindenit neki XDXDXD sírva röhögtem Gázmaszkban ibolyát szagolni :DDDD ezis nagy volt
sztem a drága utolsó hozzászoló is félreértette a kérdést.
DIKK!Öcsém de aranyos!!Jaaaaj...
Ez tényleg durva? Hány éves vagy?
Szerintem azért ne nevessünk! Lehet félre értett valamit! Megesik az ilyen! Szóval az óvszer nem fürdéshez kell. Azért használják, hogy megakadályozzák a nemi betegségek terjedését, és a nem kívánt terhességet!
A kérdező hozzászólása: :D

Szülés után miért kell várni 1 évet a tampon használatával?

Nekem most jött meg harmadszor, a babám 5 hónapos.

Legjobb válasz: Ezt ki mondta? Én már az elsõ alkalomnál használtam tampont.Írtózom a betéttõl olyan büdinek érzem magam tõle.Ha nem fáj a felhelyezés nyugodtan használd.

Ezt ki mondta? Én már az elsõ alkalomnál használtam tampont.Írtózom a betéttõl olyan büdinek érzem magam tõle.Ha nem fáj a felhelyezés nyugodtan használd.
3 hónapos volt a lányom amikor elõsször megjött, tampont használtam, semmi bajom nem volt. Nem is hallottam hogy nem lehetne használni.
Nekem most jött meg elõször, 5 hónapos múlt a fiam. Tampont használok, és azt is fogok, mert nem szeretem a betéteket...
Nem kell várni 1 évet! Én pl: 1 alkalommal nem tudtam használni a tampont, a gátseb miatt.Bár azt mondták, hogy szülés után az elsõ mensinél célszerübb a betét.
A kérdező hozzászólása: Rákerestem, és itt a válaszolók írták sorra régebben. A neten eddig nem találtam róla infót.
Nekem a doki csak az elso mensinel nem javasolta. Akkor elvileg meg tavozhatnak nagyobb darabok, amelyekkel a tampon nem tud megbirkozni. De vagy tavozik, vagy nem. De az egy evrol en meg nem hallottam...

Hasfájós a 4 hetes lányom, Infacolt ajánlottak, na most akárhogy olvasom a használatát, nem értem. Miért kell 2x felszívni, visszaengedni, majd újra felszívni?

Hány szívás egy adag amit adnom kell?

Legjobb válasz: nem hogy kimenjen belõle a levegõ? lehet hülyeséget írok..bocsi. annyira nem ismerem, de ezért szokták, nem?

nem hogy kimenjen belõle a levegõ? lehet hülyeséget írok..bocsi. annyira nem ismerem, de ezért szokták, nem?
szia! sajnos nem ismerem az infacolt, de a 3 hetes kislányomnak én espumisan cseppet adok. nekünk bevált, és minden le van írva a betegtájékoztatóba.
Természetesen azért hogy a levegõ kimenjen belõle, és amúgy az Infacolt nem lehet túladagolni. De egy pipettányi az egy adag. Viszont elég drága és annyira nem jó. Irass fel a dokival Papaverines cseppet. Sokkal jott és 200 Ft nem pedig 2000. Az infacol öt napig elég. A Papaverines cseppet úgy keverik ki a patikában és nem tartalmaz gyógyszernek minõsülõ dolgokat. 6 hós kislány anyukája
elsõ vagyok: akkor jól írtam.. :) ja és nekünk is felírták a Papaverines oldatot és nincs hozzá hasonló, nekünk! nagyon jó és tényleg csak 200 ft.- egy próbát megér. Na meg mi is adtunk néha Espumisan cseppet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat

Tegnap óta van egy Prestigio MultiPad PMP3084B táblagépem, és ma -első használatkor azt írja ki, hogy újra kell kalibrálni. Miért írja ezt ki? Mi az a kalibrálás? Hogyan kell kalibrálni? Mi kell ahhoz, hogy megjelenjen végre a főmenü?

Tegnap kivettem a dobozból a készüléket... Feltöltöttem az aksit... Ma bekapcsoltam a gépet... Megjelent az a bizonyos zöld android a képernyőn, és angolul azt kéri, hogy: "óvatosan fogjam meg és húzzam a főmenühöz"... Kérdem én: "Hol van az a főmenü?", mert itt a zöld androidon kívül más nem látható, max. egy szöveg, hogy helytelen a kalibrálás, kalibráljam újra... Mi az a kalibrálás? Hogy kell azt csinálni? Attól minden rendben lesz?

Legjobb válasz: Tablethez úgy látszik ész nem jár. :) Gondolom apuka pénzébõl van, hát kérdezd õt.

Tablethez úgy látszik ész nem jár. :) Gondolom apuka pénzébõl van, hát kérdezd õt.
A kérdező hozzászólása: Amúgy, ha valaki segítséget kér, nem szokás belerúgni! Gondolom, neked is így szoktak segíteni... Nagyon sajnállak!... :( Különben játszani kellett vele egy kicsit, és sikerült! :D Azért leírom a tapasztalatom, hátha másoknak is gondja akad a legelsõ használatkor... Minden újraindításkor a mindig máshol felbukkanó kereszt közepére kell bökni addig, amíg ki nem írja, hogy a kalibrálást elfogadta (tehát nem húzogatni, hanem bökdösni kell, és nem az androidot, hanem a keresztet!)... Kb. háromszor ugrik körbe a kereszt, aztán végre megjelenik a fõmenü. Azon viszont már simán el lehet igazodni. (Elején van egy kis gubanc a nyelvi beállításnál, mivel meg kell szokni az érintõkijelzõ érzékenységét, mûködését)... A mobilom érintõkijelzõje sokkal egyszerûbb (azt nem kell kalibrálni) ;) Különben nagyon bejön! Laptophoz képest kicsi, könnyû, (utazáshoz használom - nyelvleckéket teszek rá, és idegen nyelvû filmeket nézek rajta, miközben megnézhetem az e-maileket is -többek között!)Kategóriájában az egyik legolcsóbb készülék (32-36.000-ért árulják, nagyon esztétikus és persze okos! :) Kiváló ajándék lehet mindenkinek! :)

Melyik magyar nyelvű és ingyenes vírusirtót ajánljátok otthoni használatra? És miért azt? Továbbá honnan lehet azt letölteni? Majd pedig mit kell rajta beállítani, hogy jól működjön?

Úgy válaszoljatok, hogy érthető legyen nekem is, aki nem vagyok számítástechnikus! Köszi!

Legjobb válasz: Ha ingyenes akkor Avast! Nem tudom, hogy magyarul van-e.

Ha ingyenes akkor Avast! Nem tudom, hogy magyarul van-e.
Van:)
ingyenes és magyar és jó teszteltem http://free.pandasecurity.com/hu/

Miért írják az elektromos cuccok használati utasításában hogy külön konnektorba kell dugni? Ha külön konnektorba tenném mind a szobám fala konnektorból lenne.

Legjobb válasz: Azokon a helyeken, ahol egy fázis van a lakásba bevezetve az egyenlõtlen terhelés nem okozhatna gondot. A fogyasztó felõl nézve "legkésõbb" a villanyóránál úgyis minden fázisvezetõ közösítve van. Ami nagyon fontos, hogy a falba beépített vezetékek összes terhelhetõsége mennyi. Ha megfelelõen épített elektromos rendszerrõl beszélünk, nem lehet problémás a teljes terhelhetõség egy konnektoron való levétele sem. Tehát ha a hálózatunk pl 16-25 amperes kisbiztosítóval van védve, az egész kijöhet egy konnektorból. Viszont régebbi házakban, vagy ismeretlen kiépítés esetén, vagy ha tudjuk, hogy a hálózat rossz állapotú, valóban célszerû lehet a terhelést megosztani, és más más konnektorból kivenni az energiát. Ez amúgy általában a nagyfogyasztókra (mikrosütõ, klíma, hõsugárzó, elektrogrill, komolyabb vasaló, esetleg porszívó, hajszárító) érvényes, amiknek a fogyasztása kilowattos nagyságrendbe esik. A DVD lejátszók, borotvák, ventilátorok, de az újabb TV-k Monitorok, notebookok nem ilyenek. maci

Azokon a helyeken, ahol egy fázis van a lakásba bevezetve az egyenlõtlen terhelés nem okozhatna gondot. A fogyasztó felõl nézve "legkésõbb" a villanyóránál úgyis minden fázisvezetõ közösítve van. Ami nagyon fontos, hogy a falba beépített vezetékek összes terhelhetõsége mennyi. Ha megfelelõen épített elektromos rendszerrõl beszélünk, nem lehet problémás a teljes terhelhetõség egy konnektoron való levétele sem. Tehát ha a hálózatunk pl 16-25 amperes kisbiztosítóval van védve, az egész kijöhet egy konnektorból. Viszont régebbi házakban, vagy ismeretlen kiépítés esetén, vagy ha tudjuk, hogy a hálózat rossz állapotú, valóban célszerû lehet a terhelést megosztani, és más más konnektorból kivenni az energiát. Ez amúgy általában a nagyfogyasztókra (mikrosütõ, klíma, hõsugárzó, elektrogrill, komolyabb vasaló, esetleg porszívó, hajszárító) érvényes, amiknek a fogyasztása kilowattos nagyságrendbe esik. A DVD lejátszók, borotvák, ventilátorok, de az újabb TV-k Monitorok, notebookok nem ilyenek. maci
Mert ha túl sok fogyaztót csatlakoztatsz ugyanarra a konektorra, akkor túlterheli a vezetéket.
Ha egy konnektorra teszed és nem egyenletesen terheli a hálózatot, akkor az zavarja a másikat, amelyik azonos csatlakozón van.

Kezdő angolosnak ki mondaná meg pontosan a "I'll" jelentését, használatát? Nagyjából sejtem, de nem vagyok benne biztos. Miért így kell:I'll give /adok/?

Legjobb válasz: I'll - I will ez jövõidõ (az I'll az I will összevont alakja). I'll give - I will give = én adni fogok :D

I'll - I will ez jövõidõ (az I'll az I will összevont alakja). I'll give - I will give = én adni fogok :D
I'll = I will A will-let fejezzük ki az olyan olyan jövõidõt, ami: 1. vagy nem biztos -> pl jóslás -> You will pass the exam. (sikerülni fog a vizsgád) 2. ígéretet -> I won't tell it anyone (senkinek sem fogom elmondani) 3. spontán döntést, pl szól anyukád, hogy elfogyott itthon a tej és abban a percben úgy döntesz, hogy -> I'll buy some milk. a te példádban a spontán döntés miatt lehet, hogy valaki kér tõled egy ceruzát pl és te adsz neki. a will tagadása a won't.
I'll = I will. A jövõ idõ kifejezésének egy módja. Akkor használjuk pl., amikor jóslatokat teszünk, hírtelen döntést hozunk, nem annyira tõlünk függõ jövõbeli tervezésrõl van szó, mint a "be going to"-nál.
Na, jó lassan írtam le... :)
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam! Van itt egy másik rémség: "I'd" Errõl aztán halovány ibolyám sincs!
I'd = I would Jelentése: -ná, -né Pl.: I'd be a doctor = Lehetnék egy doktor. Használjuk feltétes módban, de spontán is. 2-es típusú feltételes mondatokban az if-es mondat past simple, a második rész lesz would-os. Pl.: If I were you I would go abroad. = Ha a helyedbe lennék, külföldre mennék.
Illetve lehetne 'I had' is. Azt legtöbbször akkor használjuk - az ige harmadik alakjával -, ha a múltról beszélve visszautalunk azt megelõzõ dologra. Pl. "When I arrived at home I realised that I had lost my key."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Hoznátok még példamondatokat?
Mert dugulást okozhat!A betétet sem a wc-be dobják(jobb esetben!)
Most gondolj bele, ha lehuzod és eldugul , akor visszajön az egész adag és mi van ha a szülök huzzák le és feljön :) , látják hoy jó volt a gyermekük éjszakája :D
Hát pedig nem ezekért:D Egyszerû az oka: nem lehet lehúzni, mert nem süllyed el az óvszer a vízben:)
tegyél bele kavicsot mielõtt lehúzod

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!