Találatok a következő kifejezésre: Miért kell halaknak (14 db)

Miért kell a halaknak olyan vízfújó?

Egy szomszéd kérdezte hogy nekünk nincs e mert az övé elromlott, néztünk nagyot, mert nekünk tekijeink vannak:O. De nem értem. A halaknak minek vízfújó? A tengerben sincs...:S Mert mondta, h különben holnap reggelre elpusztulnak.

Legjobb válasz: Mert az oxigén magától csak lassan megy be a vízbe. A tengerben meg jóval kevesebb a hal, mint a víz. És több a hullámzás meg az örvény.

Mert az oxigén magától csak lassan megy be a vízbe. A tengerben meg jóval kevesebb a hal, mint a víz. És több a hullámzás meg az örvény.
Hogy levegõt " adjon " a vízben élõ halaknak. Azok a halak akik nagyon hozzászokatk ehhez a " lexus " élethez azok nélküle könnyen életüket is veszthetik a hiányában.
2 válaszoló vagyok :*luxus bocsi
A tengerbe az oxigén természetes körforgással cserélõdik.Az otthoni akváriumban erre nincs lehetõsége, ezért kell úgynevezett levegõztetõ a halaknak.
vízfújó az kell. legalábbis egy tengeribe. édesvizi az más tészta. oda inkább levegõztetõt raknak. az édesviziek nem bírnák a vízfújó miatti több ezer liter per órás áramlást.
ööö azért kell az a vízfújó, hogy amikor túl meleg van, azzal a halak hûccsék'le magukat. Nekem pompával van megoldva, amikor döglõdnek a halak, pompálok a biciklipompával párat bele a medenceéjbe...
Jó h nem má' azt mondod h nem fürgyé' le! Jönnél hozzám látni halakat... azokat a vérszomjas dögöket... a mulkor is az a tengeri alma majdnem beszívta az ujjam... ezeket kell lehûti vízfújóval, de támogatom a tûzoltós fecskedõt is. az a tuthi
Azzal a géppel jut a vízbe friss oxigén.Mert a levegõ könnyebb mint a víz ezért az akváriumba magától nem fog oxigén menni.Amikor elõször tartottam akváriumot akkor én sem tudtam mire jó csak akor amikor már másnapra elpusztult az eggyik hal. A tengerekben és a tavakban meg az élõ vizinövények(Pl.Érdes borzhínár, átokhínár stb.) gazdagítjáka vizet friss oxigénnel és ott azért nem fulladnak meg a halak.Olvastam a könyvben. Akváriumba is lehet venni ilyen vizinövényeket a halasboltokban.

Temető - miért kell nagy szerepet sajátítani neki? Pedig ott, csak a test van eltemetve, az ember korábban halt meg, ráadásul egy másik helyen. Miért nem, a csataterekről, kórházakról szólnak a rémmesék?

Nekem fura, hogy a temet? is misztikus helyként van mondva, hogy a halottak szelleme ott kisértenek, pedig kötve hinném, hogy követnék a testüket, ráadásul, kiket ijesztenétek? Mi alapon? Azt, akinek semmi köze sincs a halálához?

Legjobb válasz: hát nem tudom, sztem ez beidegzõdött az emberekbe.és lássuk be, mind1, hogy hiszel benne vagy nem, de azért 12.00kor a temetõben járkálni elég...

hát nem tudom, sztem ez beidegzõdött az emberekbe.és lássuk be, mind1, hogy hiszel benne vagy nem, de azért 12.00kor a temetõben járkálni elég...
De ez butaság, hogy ott támadnak fel. Miért? Akkor már inkább támadnak fel a kórházban, vagy máshol, ahol meghaltak.
talán mert ott támadnak fel a lelkek.?!:DD
A kérdező hozzászólása: tegnap 18:45 - kezdem úgy érezni, hogy direkt rá kerestél a nevemre...
Talán onnan indulhatott ki ez az egész, hogy ugye a temetõben hullák vannak, ami nekünk, élõknek azért mégiscsak ismeretlen dolog. Fõleg a néhány évszázada élt embereknek, akik még kevésbé ismerték a halált. Õk kitaláltak meséket, rémtörténeteket, amik persze megmaradtak, és még most is ijesztõek. Mivel ezek a történetek a temetõkhöz kötõdnek, a félelmünk is a temetõkhöz kötõdik. A kórházakhoz, csataterekhez kevesebb ilyen sztori kapcsolódik szerintem.
Krekonex, aszzem te is válaszoltál az én kérdésemre tudod a szellemteleppel kapcsolatban ugyhogy éniis a tiedre:) Valószínüleg azért, mert ott a legtöbb hulla és ott van rá SZINTE a legnagyobb esély, hogy elõjöjjenek bár nemtom...
19:39, hülye vagy te...
maga a temetõ az a hely ahol a szellemek gazdái a testek vannak és ha onnan indulnak ki a gazda testbõl akkor lesz olyan lélek aki csak bolyongani fog vagy csak egyszerûen félnek a halottaktól...
jaj nem kell itt a nagyfiús szöveg! persze hogy az élõk a félelmetesebbek. az élõ-halottak! :D
Ja, szerintem is inkább az élõktõl kell tartani. Na, köztük tényleg vannak félelmetesen hülyék és pszichopaták. Nem hiszem, hogy egy félig (vagy épp teljesen) lebomlott test 2 méterre a föld alatt bármilyen kárt tudna okozni bárkinek. Egyébként nem vagyok szkeptikus, tehát nem tartom kizártnak a szellemek és a túlvilág létezését, de az esetleges kísérteteknek egyszerûen nincs okuk arra, hogy random embereket támadjanak meg. 12:40-tõl kérdem; ha téged felébreszt valaki, kegyetlenül megtorolod a dolgot? Néhány sor anyázástól eltekintve nem hiszem. Akkor meg?
en elobb felek egy elotol mint egy halottol.
12:40 ne ijezgess!:)
"kötve hinném, hogy követnék a testüket" Miért ne követhetnék? ilyen alapon az összes szellemes rémmesét is kritizálhatnád, hogy kötve hiszed, hogy a szelleme ittmarad a földön :) Meg ez egy kulturális dolog, hogy a holttesteket hagyjuk nyugodtan pihenni, békében. Mert ha megzavarjuk a pihenésüket akkor kitudja mi történik! Meg ott vannak a zombik, vámpírok is, a temetõk azért is misztikus helyek
Maga a halál egy szomorú és egyben félelmetes dolog, hisz valljuk be nem szeretnénk meghalni. ehhez hozzátesszük azt, hogy a temetõ mint misztikus hely , nem most jutott el a köztudatba , hanem elég régen , szerintem már lehet hogy jóval idõszámításunk elõtt . amibõl az következik , hogy a régi temetõk , úgy sem voltak "ilyen jó állapotban " , gondolom lehetett különbözõ szagokat is érezni , ha nem temették elég mélyre az embereket, valamint ha nem volt karbantartva , akkor a különbözõ vadállatok is megjelenhettek , ijesztgetve az embereket az esti órákban akár. aztán persze késõbb ott volt drakula , ugye aki eredetileg egy erdélyi gróf volt aki úgy vonult be a köztudatba , hogy az elsõ vámpír , és hogy koporsóban alszik . aztán késõbb jöttek rá a különbözõ mende-mondák a szellemekrõl, majd zombikról , hollókról így aztán kialakult az amit ma hallani a temetõkrõl.

Hogyha valaki kórházban hal meg, akkor miért kell utána felboncolni?

Mit néznek, mi értelme van? Hova teszik addig, amíg le nem zajlik a temetés?

Legjobb válasz: Nem kell, a hozzátartozó kérheti a boncolás mellõzését.

Nem kell, a hozzátartozó kérheti a boncolás mellõzését.
A kérdező hozzászólása: Mi kértük, de a doktornõ ragaszkodott hozzá.
Biztos meg akarják tudni, hogy mi okozta a halálát. Esetleg olyan betegsége volt, amirõl még keveset tudnak az orvosok, és a késõbbi betegek javát szolgálja a boncolás.
amíg nem jön a temetés, az ÁNTSZ ki nem adja a boncolási leleteket, addig a boncteremben fekszik, hûtött közegben. Akkor szoktak boncolást végezni, amikor nem teljesen egyértelmûen állapítható meg a halál oka. Nem tudom kórházban miért nem tudják megállapítani, de valószínûleg mégsem sikerült nekik, és ezért akarják felvágni. Részvétem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :(


Egy halastavon miért kell mindiv csendbe lenni mikor a halaknak nincs is füle?

Legjobb válasz: Rezgéseket keltesz a kiabálással. Amennyire én tudom. Azt meg érzik fül nélkül is.

Rezgéseket keltesz a kiabálással. Amennyire én tudom. Azt meg érzik fül nélkül is.
Mert az ott pihenõ embereket zavarod a kiabálással.

Miért kell sózni a halak vizét?

Legjobb válasz: mert a klóros csapvizbõl nem tudnak elég kalciumot és magnéziumot meg vitamint felvenni , de ha raksz bele egy pici sót akkor igen

mert a klóros csapvizbõl nem tudnak elég kalciumot és magnéziumot meg vitamint felvenni , de ha raksz bele egy pici sót akkor igen
A népszerû elevenszülõ halak (molly, platti) a természetben a folyótorkolatok környékén élnek, ezeknek a fajoknak kedvezõ, ha kicsit sós a víz. Sok betegség gyógykezelésében is hatásos a sózás. Egyesek szerint minden akváriumba jó sót rakni, de szerintem ha nem kifejezetten ilyen halakról van szó, akkor felesleges, és egyes esetekben(pl. lágyvizes halak) egyenesen ártalmas lehet. Az elõzõ válaszoló csak rossz infót adott, a konyhasó az nátrium klorid, esetleg néha van benne kálium klorid, nem tartalmaz se kalciumot, se magnéziumot, vitamint véletlenül se és a klórt se szedi ki a vízbõl. Az átlagosan kemény csapvízben elég kalcium és magnézium van.
Fertõtlenít, gátolja az algák, baktériumok, gombák és paraziták szaporodását. Erõsíti az immunrendszert, védõréteget képez a kopoltyún, így akadályozza a méreganyagok (például nitrát) felszívódását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
hülyevagymár attól megdöglik

A halaknak miért kell levegőztető?

Anélkül megfulladnak vagy csak a közérzetüket javítja?

Legjobb válasz: Te is megfulladnál egy idõ után, ha sok társaddal lennél összezárva egy kis szobában.

Te is megfulladnál egy idõ után, ha sok társaddal lennél összezárva egy kis szobában.
Neked is szükséged van friss oxigénre. Hogy éreznéd magad, ha bezárnának egy olyan szobába, ahol nincs ablak, friss levegõforrás? És ott kellene élned folyamatosan. Képzeld el így, és akkor rájössz, hogy kell.
Azért, mert ezzel növeled a vízben lévõ, oldott oxigén mennyiségét. Anélkül meg ugye meghalnának. :)
ha egy légmentesen tárolt akváriumban tartanád a halakat akkor megfulladnának ... a víznek is van oxigéntartalma, az élõvízben a víz alatti növények és bakrtéiumok is termelnek oxigént, meg ahogy a tenger hullámzik a vizmolekulák közé bemásznak az oxigén molekulák is... szóval jóideig el vannak a vízben ha nem levegõztetünk , de nem napokig ... vízesést is azért szoktak kistavakhoz csinálni hogy megmozgassa a vizet és oxigéndúsabb legyen.
Szûrõ nélkülözhetetlen, annak 0-24 órában mennie KELL. A szûrõanyagokon megtelepszenek a hasznos baktériumok, amik a mulmot lebontják (gyk halkaki és kajamaradékok), ami ha nem történik meg, akkor felhalmozódnak a mérgezõ vegyületek (pl. nitrit) és elpusztulnak a halak, romlik a vízminõség. Valamint persze a szûrõ is szívja kifelé a koszt meg mindent.
szûrõ az azért kell mert te sem oda szarsz ahol eszel xD ... egy idõ után teli lesz halguánóval a víz ... és a halak is kezdik majd magukat pöcegödörben érezni xD
A levegõztetõ használatával növelni lehet a víz zoxigéntartalmát, ezáltal az egységnyi vízre jutó halak számát lehet növelni. (a Dunában sincs levegõztetõ, mégis élnek benne halak, bár a közérzetükrõl nincs infóm )
20:58 Ha te egy pár guppit tartasz egy 60 literes aksiban akkor oda minek levegõztetõ meg szûrõ? Mitõl is fognak elpusztulni?
Olvass te is!
Most magad ellen beszélsz: szóval, ha van növény akkor az a co2-bõl oxigént állít elõ ergó nem, szükséges levegõztetni.
Igen én is errõl beszélek. Meg arról, hogy ha a szûrõ is fodrozza a felszínt, akkor az is forgat bele vizet, ugyanúgy, mintha a folyóban/tengerben/tóban lenne hullám.
A hullámzás csak NÖVELI a gáz oldódását->nagyobb felület, vízben oldott gázok sûrûségének kiegyenlítésével, de az álló felszínû vízben is van oxigén oldódás.
Na jó tényleg meguntam már. De azért megnézném, kinek maradnak életben a halai egy szûrõ és levegõztetõ nélküli akváriumban, és meddig marad friss a vize. :)
a vízeben nem cserélõdik magától az oxigén...
levegõztetõ olyan mint az embereknek levegõ ha nicnsen levgõnk meghalunk hal is meghalna ha levegõztetõ nem lenne
Akkor meg miért mondasz hülyeséget? Magadnak mondasz ellent. De mindegy, hagyjuk.
85%-os szerinted, ha nem hullámzik a víz, akkor nincs gázcsere? Én tudom, hogy kerül a vízbe az oxigén legyez az a Duna vagy az akvárium vize.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval az életbemaradásuktól függ, hogy van-e levegõztetõ! És a szûrõvel is ugyanez a helyzet, az is nélkülözhetetlen? Vagy ha nincs szûrõ akkor csupán gyakrabban kell takarítani az akváriumot?
A kérdező hozzászólása: És ha takarítom az akváriumot ezek a káros anyagok (nitrit) távoznak az akváriumból?
Kedves 79%-os, nem tudom feltûnt-e, hogy a Duna egy természetes vízfolyás, és mint olyan, nincs szüksége levegõztetõre.
Szûrõ még azért is kell, mert mozgatja a vízfelszínt, a vizet. Ha ez nincs, akkor beáll, bedöglik a víz. Miért nem tudtok rászánni 3-5ezer ft-ot egy belsõ szûrõre? Aki ennyit sajnál, az ne tartson halakat!
Az oxigén miatt. Egyébként ha nincs túlzsúfolva az akvárium és elég növény van, akkor nem kell. Viszont a szûrõ is visz levegõt a vízbe, és keringeti, tisztítja. Anélkül undorító lenne a víz, mert egyszer, mikor nyaralni mentünk egy hétre, lekapcslotuk az áramot, így a szûrõ se ment, az etetést is automata haletetõvel oldottam meg. Sok a növény, így a halak túlélték, de irtó szutykos lett a víz, szerintem elõbb-utóbb abba pusztultak volna bele.
Ha nincs túl sok halad, akkor nem KELL a levegõztetõ. Tudod a légköri oxigén oldódik a vízben, hacsak nincs a fedõüvegig feltöltve vízzel. Tanulhatnál némi fizikát és némi halélettant. És a természetes vízfolyásba hogy megy bele az oxigén?
Utolsó: szerinted ha nem mozog a vízfelszín, hogy oldódik bele oxigén? Sehogy...ezért van az, hogy ha a szûrõ kimeneti csöve fodrozza a vízfelszínt, akkor kevés halnál és sok növénynél nem fontos. És szerinted a folyónál hogy kerül bele az oxigén? Tanulj te egy kis fizikát, mert ennyire hülye nem lehet valaki. A folyó folyik, ergo hullámzik, ez által beleforgatja a hullám a levegõt a vízbe...ha nem mozog a víz, akkor bedöglik. Lásd pocsolyák, belvizek, árkok. Milyen büdös tud lenni nyáron, amikor belerohad minden. Gondolkozz, mielõtt másokat oktatnál ki.
Ja különben a co2 vízbõl való eltávolítása ugyanolyan fontos, mint az oxigénutánpótlás.
Már megint hülyeséget beszélsz. Miért kellene eltávolítani a CO2-t? És akkor a növényeid mit vesznek majd fel? Azonnal kidöglik az összes. Ezért kell sok növény. Felveszi a CO2-t amit termelnek a halak, és oxigént bocsátanak ki, amit pedig a halak vesznek fel. Természetes körforgás.
Az igenis kell, hogy valami mozgassa a vizet. Mert a növények bár anélkül is termelnek elég oxigént, a víz állott lesz, ha nem mozog. Szóval a levegõztetõ nem kell, mert anélkül is megvan a természetes körforgás, de a szûrõ kell, nem muszáj mindig 24 órát mennie, de fontos. Amúgy ha hullámzik a vízfelszín, akkor a víz molekulái közé "becsúsznak" a levegõ molekulái és ezért oldódnak jobban a gázok. Kéne tanulni egy kis fizikát.

A farmerama-ban miért kell a halakat is itatni?

Legjobb válasz: ez jó kérdés

ez jó kérdés

Miért, és mennyi időt kell várni az akvárium beüzemeltetésétől kezdve a halak berakásáig? Bővebben lent.

Kicsi az akvárium,és most hogy megy 1 napja a leveg?ztet? sz?r?,tiszta buborék az akvárium a fala,az nem baj? mit kell csinálni az akváriummal amig bele nem kerülnek a halak? Sz?r?t kell pucolni? Nagyon kezd? vagy,a boltba semmit nem mondtak,csak azt hogy járassam pár napig a leveg?ztet?t,és majd utána menjek a halakért. 20 literes az aksi,abba 8 neont ajánlottak,szerintetek??? Azért neonba gondolkodtam,mert az bírja a 18-20 fokos vizet,ha füt? nélkül 20-22 fokos a víz,akkor is kell bele f?t?? Köteked?k kíméljenek!

Legjobb válasz: Ha jót akarsz magadnak nem pár napig járatod a szûrõt hanem minimum 2,5 hétig jobb lenne tovább.Nem kell pucolni a szûrõt, majd csak akkor ha halaki is lesznek benne.Levegõztetõt nem muszáj mûködtetni, mert nincs benne még hal.20 literes aksiba nem való neon, fõleg nem 8 db.Az térigényes hal.20 liter nagyon kicsi.Inkább 3-4 hím guppit kéne tartanod, vagy sok red cherry garnélát mert azoknak a 20 liter pont jó.Fûtõ nem árt bele.24-25C ra beállítva nagyon jó mindenféle jószágnak.Tehát hagyd nyugtod az aksit, de tegyél bele minden felszerelést és járasd üresben legalább 2 hétig.Ha nem, akkor nem fog kialakulni a szivacson a megfelelõ bacikultúra és mikor belerakod a halakat, akkor azok szépen elpusztulnak a saját bomlástermékekben és kész vége az egésznek.Érdemes sokat várni.1-2 szem halkaját dobhtsz be a baciknak mert gyorsabban fognak szaporodni.

Ha jót akarsz magadnak nem pár napig járatod a szûrõt hanem minimum 2, 5 hétig jobb lenne tovább.Nem kell pucolni a szûrõt, majd csak akkor ha halaki is lesznek benne.Levegõztetõt nem muszáj mûködtetni, mert nincs benne még hal.20 literes aksiba nem való neon, fõleg nem 8 db.Az térigényes hal.20 liter nagyon kicsi.Inkább 3-4 hím guppit kéne tartanod, vagy sok red cherry garnélát mert azoknak a 20 liter pont jó.Fûtõ nem árt bele.24-25C ra beállítva nagyon jó mindenféle jószágnak.Tehát hagyd nyugtod az aksit, de tegyél bele minden felszerelést és járasd üresben legalább 2 hétig.Ha nem, akkor nem fog kialakulni a szivacson a megfelelõ bacikultúra és mikor belerakod a halakat, akkor azok szépen elpusztulnak a saját bomlástermékekben és kész vége az egésznek.Érdemes sokat várni.1-2 szem halkaját dobhtsz be a baciknak mert gyorsabban fognak szaporodni.
Igen, túl nagy növényt vettél bele, fél méteresre is megnõ, és terebélyes lesz. Én régen ilyen kis akviba jávai mohát tekertem egy fûzfaágra damillal. És lilaeopsis füvet tettem alulra. http://akvateka.hu/wera/garnela/sajat/uj/20_lit.jpg Itt 4 amanda lazac van benne, de az nem volt jó ötlet részemrõl, mert ezek túl félõs halak és mindig az egyik sarokban paráztak 4-en, el is ajándékoztam õket. Ha veszel törpe gömbhalat ugyanez a helyzet, hogy még 4-en is nagyon tudnak félni, de többet viszont nemigen lehet beletenni egy ilyen pici akviba. Én egy ilyen 20 literesbe neveltem fel 5db galaxyt, azok nem voltak félõsek, jól elvoltak benne, de csak fél laktak ott, mikor nagyobbak lettek, kaptak nagyobb akváriumot :) A kis akváriumba pedig úgy csináltam a vízcserét, hogy kb 5 literes flakon ioncserélt vizet (tescóban 200Ft) öntöttem a vizükbe. Tehát a víz negyede ioncserélt víz volt, mert õk a picit lágyabb vizet kedvelik. Garnélát tartani pedig csak úgy lehet, ha 30db-nál több nincs benne, mert amikor túlszaporodnak nagyon le tudják rontani a vízminõséget és elkezdenek egyenként elhullani. Ezért szinten kell tartani, mindig csak kevés legyen benne. A felét néha el kell ajándékozni, vagy meghírdetni és eladni. A garnélák alatt pedig nem fogsz tudni talajt porszívózni, ezért 3 hónap elteltével, totál retkes lesz a kavics. Akkor át kell õket halászni kis hálóval egy vödörbe és kimosni az akváriumot ecettel, majd vízzel jól kiöblíteni, a kavicsot is átmosni és vissza az egész. Hát ezért volt nekem 2 ilyen kis akváriumom, és az egyikbõl kiszedtem, a másikba átpakoltam õket, mikor már nagyon koszos volt a talaj. Így tartottam red cherryket például. Így egyszerûbb :) Nekem egy 2300 Ft-os elite mini szûrõvel ment, levegõ nélkül. Levegõztetõ nem ment bele külön. Csak a szûrõ fodrozta a vízfelszínt így jutott elég oxigén a vízbe és teljesen csöndes volt, nem bugyogott a víz. Vízmelegítõ nem olt benne, mert nálam mindig 24 fok van a lakásban úgyhogy minek. Egy 11 wattos lámpácska volt fölötte. Itt a képen 20wattos van, de ezt csak összehekkeltem egy kompakt izzót ráraktam, késõbb vettem egy normális csiptetõs kis lámpát, mert a 20wat már tudja fûtieni a vizet, a 11 watt még nem, fõleg ha nyitott. Nem zártam le üvegtetõvel, sztem jobb ha szellõzik. Kb 30% vizet cseréltem benne hetente. Red cherry garnéláknak sima csapvíz volt, de megmondom õszintén azok még azt is bírták ha nem állott vizet öntöttem bele, hanem csak egybõl a csapvizet, persze megfelelõ hõmérsékletût, arra fogyeltem csak, de semmi bajuk nem volt, simán szaporodtak és Shrimp naturals garnéla kajával etetem õket. Ennyi. A garnélák mellé jó ha sok növény van, és pl a mohákat nagyon frankón tisztítják, olyan szép mohákat lehet nevelni mellettük, tök jól tudnak kertészkedni. Soha nem volt algás egy mohám sem, ami náluk volt. Másik mohám meg algásodik, ahol nincs garnéla :)
A növényed nem alkalmas kis akváriumba, ha megindul, akkor egyszerre az üveg 3 oldalát is érinteni fogják a levelei. Inkább cseréld el mohákra, törpe anubiasra, gömbalgára. 20 liter elég kicsi garnélázni is, érdemes csak nõstényeket venni bele. Így nem fognak túlszaporodni, és szebbek is, mint a hímek. Fûtõre nem lesz szükséged, a garnélák szeretik a hûvösebb vizet.
úszni nem nagyon tudnak a garnélák, inkább ugranak és utána kicsit tudnak úszást imitálni. De javarészt a berendezésen matatnak kaja után. A kavics nem gond nekik.
A kérdező hozzászólása: Ja, és ha garnélát választom, akkor nem gáz hogy csak kavics van az aksi alján? Ezek úszkálnak, vagy az alján vannak?
Szerintem hanyagold azt a boltot, vagy ha legközelebb vásárolni akarsz, akkor elõtte informálódj. Mondjuk azt más esetben sem árt. Az egy bazinagy növény egy ekkora akviba, és nagyon sok fényt igényel! Táp, persze kell neki, pl. valamilyen folyékony növénytáp.
Ja, még annyi, hogy ha egész véletlenül eltévesztetted a akvi méretét, vagy félregépelted, és az elõzõ 14 literes versenyzõ vagy, akkor a fentebb linkelt halakat is villámgyorsan elfelejtheted. Ne csinálj hullagyárat, ostoba és felelõtlen emberre vallana!!! Inkább cseréld be a boltban egy 30 literesre, nem kerül nagyságrendekkel többe a berendezése és fenntartása, és még akad is olyan hal, ami nem múlik ki benne pár hónap alatt!
A kérdező hozzászólása: Annyira köszönöm hogy "felvilágosítotok" :) Szóval Vízi hortenzia- Nomaphila stricta adott a kereskedõ, más nincs benne. Kell valamivel "tálálni" õket? Gondolok, valami, oldatra pl.
Elõzõ vagyok, a világítás az akváriumban tartott növényektõl függ. Tartasz élõ növényt benn? És ha igen, akkor milyet? A vizet 30 liter alatt heti kétszer kell cserélni, inden alkalommal 30%-ot. Fogsz egy gumicsöveg, egyik vége az akváriumba, másik egy vödörbe, ami alacsonyabban kell, hogy legyen az akváriumnál, megszívod és elkezd folyni a víz. Ezt használhatod arra is, hogy leszívod vele az aljzaton lévõ mulmot = halkaki, maradék eleség (nyilván hal nélkül ezt még nem kell). De a vízcsere akkor is fontos, ha nincs még benne hal.
A kérdező hozzászólása: hûûû, nagyon köszönöm a válaszodat, sokat segítettél :) Szóval most bacikat kell nevelgetnem :) És utána mennyi idõközönként cseréljem a vizet, és pucoljam a szûrõt? Milyen világítást érdemes vennem?
elírtam: "fél laktak ott" - Fél évig laktak ott, a galaxyk.
A kérdező hozzászólása: ja és jol votak tartva (aranyhal keszeg kárász stb volt benne)
Mekkora a tó? Mennyire van növényesítve, árnyékolva? Milyen a vízforgató és szûrõrendszer? Milyen gyakran frissíted a vizet? Nem volt permetezés, mûtrágyázás a közelben?
Így látatlanban oxigénhiány miatti fulladásra gondolok, de ha pontosabban le tudod írni a körülményeket (hõmérséklet, tó mérete, tó mélysége stb.) akkor tudok segíteni.
A kérdező hozzászólása: árnyékos hely 1 köbméter viz fér bele árn yékos nád volt benne kicsit zöld volt a viz de mindig be volt dugva a vizforgató
A kérdező hozzászólása: mütrágyázva nem volt se permetezve
Így már 100% hogy megfulladtak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen h segitetél értékelem
Ha elfogatsz egy tanácsot, akkor tegyél be vízinövényeket (pl: hínárféléket) a tóba az optimális oxigénháztartás miatt + 1 köbméter vízbe ne zsúfolj össze 40 halat.
szerencsétlenek...

Miért menő a manó? Ti szoktátok az akváriumi halakat itatni, ha igen milyen időközönként kell?

Legjobb válasz: A mano azert meno, mert Mikinek hivjak. A halakat naponta 3szor itatom, mert allatvedo vagyok, es aki nem ad nekik inni legalabb ennyiszer, az allatkinzo!!!

A mano azert meno, mert Mikinek hivjak. A halakat naponta 3szor itatom, mert allatvedo vagyok, es aki nem ad nekik inni legalabb ennyiszer, az allatkinzo!!!
Miért menõ a manó? És miért morgó a forgó?
És miért tapsi a hapsi?
Akkor már mért hapsi a tapsi??? XD
ittatni kell minden nap különben éhenhalnak.
6 :)
Én szoktam inni a halat, nem fordítva szerintem rossz a kérdés. A manó meg menõ?Ezt nem is tudtam. Egyébként meg ha beszélsz a mikulással mondd meg neki amit akarsz. Na megyek fénykardozni.
én csak akkor itatom a halakat, ha már megitták a régit...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!