Találatok a következő kifejezésre: Miért kell hülyeséget (15 db)

Ha lattok egy normalis, komoly kerdest, akkor miert kell hulyesegeket valaszolni?

Aki nem hulyesegeket kerdez, az valoszinu, hogy kivulallo emberek velemenyere kivancsi, mert valamilyen problemaja van. Haggyatok meg a trollkodast az idiota kerdesekre es segitsetek azoknak, akiknek tenyleg kell.

Legjobb válasz: mert a kutya szõrös és nem borotvalkozik...

mert a kutya szõrös és nem borotvalkozik...
A kérdező hozzászólása: 4-es: nem! :) )
Ömmmm mert sajtból van a hol és kerek ?
Ömmmm mert sajtból van a hold és kerek ?
Akik "trollkodnak" ilyen estekben azoknak a kérdés valószínû nem normális, komolytalan. Én most remélem nem "trollkodtam"! :)

Miért kell a hülyeségre biztatni egymást? Honnan tudná egy csecsemő, hogy mi jó neki hosszú távon?

A babahordozóval kapcsolatban naponta osztogatják a kedves mamák, hogy nyugodtan altassa benne a babát. Hogy szoptassunk félóránként és sorolhatnám... Mert szerintük a baba tudja mi a jó neki. A baba azt tudja mit szeret: ringatva aludni, ha rászoktatja anyuka, nassolni és nassolni, egész nap cicin lenni. Ez valóban az ? érdekük, vagy csak egyszer?bb ezt elhinni,mint most következetesnek lenni és egészséges feln?tteket nevelni bel?lük? Szerintem minden embernek néha kedve lenne megfojtani valakit, mert neki jó lenne...

Legjobb válasz: A baj az, hogy sokszor a hülyeségben kap megerõsítést az anyuka. Gondolok itt például a hason fektetésre, amit a legtöbb baba utál, mégis tény, hogy enélkül nem fejlõdik rendesen a háta, a babahordóban altatásra, amire bármelyik szakorvos megmondja, hogy isten ments, mégis is itt aki ezt leírja, egybõl lepontozzák az okosok. Miért kell pl lepontozni az ilyen válaszokat: "Azt mondta az orvos..., azt mondta a védõnõ..." Ezek szerint a lepontozók okosabbnak gondolják magukat a dokiknál, akik azért nem 2-3 babát láttak már. Engem az ilyenek bosszantanak, akik mindent jobban tudnak és hülyeségeket írnak.

A kérdező hozzászólása: A baj az, hogy sokszor a hülyeségben kap megerõsítést az anyuka. Gondolok itt például a hason fektetésre, amit a legtöbb baba utál, mégis tény, hogy enélkül nem fejlõdik rendesen a háta, a babahordóban altatásra, amire bármelyik szakorvos megmondja, hogy isten ments, mégis is itt aki ezt leírja, egybõl lepontozzák az okosok. Miért kell pl lepontozni az ilyen válaszokat: "Azt mondta az orvos..., azt mondta a védõnõ..." Ezek szerint a lepontozók okosabbnak gondolják magukat a dokiknál, akik azért nem 2-3 babát láttak már. Engem az ilyenek bosszantanak, akik mindent jobban tudnak és hülyeségeket írnak.
14:44 a válaszod szerintem azért hasznos 36%ban (ha van még annyi) mert semmi de semmi köze a kérdéshez. Olvas el mégegyszer!
Lehet, h ami számodra hülyeség, másnak hasznos, vagy legalább is egyetért vele.Pl.a bébikomp.Nekem 2 gyerekem van-egy nagy és egy pici-de én ellenzem.Ettõl függetlenül van olyan védõnõ(!!!)aki azt mondja, h ha kis idõt van csak benne, semmi baja nem lesz.Vagy:én nem hagyom sírni, egy kis ideig sem, ettõl függetlenül a nagy sem volt elkényeztetve, és a pici sincs kézhez szokva.A hordozó:én minden félelem nélkül hagyom benne napi 1-2-3 órát, mert elég sokat autózunk, vásárolunk, jövünk-megyünk.Nem gondolnám, h ettõl baja lesz.A pelenkás korszakkal is úgy vagyok, h ha majd eljön az ideje-lehet, h 2-3 éves lesz már akkor-leszokik.Más ezt úgy gondolja, h sokkal korábban el kell kezdeni a leszoktatást.Na, szerinted kinek van igaza???Ezt nem lehet eldönteni.Én úgy gondolom, minden anya tudja, h mi a legjobb a babájának, és aszerint cselekszik.Persze, vannak "alap szabályok"de most nem erre gondolok.És úgy gondolom, h ezen az oldalon valóban segíteni próbálnak egymásnak az anyukák, a legjobb tudásuk szerint!!!
Nem kell megfogadni. Én sem teszem igy. Pl: babamérleg. A kismamàk 70%-a ajànlja. Ettöl függetlenül én se nem veszek, se nem bérlek, majd viszem a védönöhöz eleinte. Ez csak egy példa volt. Nem muszàly megfogadni minden tanàcsot. Nekem a szomszéd is azt mondta hogy a gyereket lavorba fürdessem, ne külön kiskàdba, mert azzal is sporolok. De kit érdekel? Meghallgattam a véleményét, de nem tartom be. Te sem tudhatod, hogy a kérdezö megfogadja-e a kismamàk àltal adott tanàcsot, vagy sem, hisz nem vagy minden kismamànàl jelen. Lehet valaki megkérdi_: -jo a kokuszmatrac? -persze, tökéletes ok. **** de honnét tudod biztosra hogy ez a kismama meg is vette-e azt a matracot? Mondjuk pelenka terén, ha nem jött be a libero, és valaki pamperst ajànl, szerintem a kismama nyugodtan kiprobàlhatja, ebben nincs semmi rossz.$Hisz én is kezdö vagyok, lehet most nekem nem jo a x.y màrkàju sampon, de màs szol, hogy neki az a.w màrkàju bevàlt. Miért ne? Lehet nekem is bevàlik, akkor feleslegesen kutakodok még 100 fajta sampon között. Az alvàsi , evési szokàsok tényleg a babàkon mulnak, de ha egy az anyuka, kezdö, vagy nem magabiztos, akkor szerintem jogosan kér tanàcsot.
Leginkább azért is különböznek a válaszok, hisz mi magunk is különbözünk, mást hoztunk otthonról, másként neveljük a gyerekeinket is.De minden baba mást is igényel, a kérdezõ meg valóban el tudja dönteni megfogadja-e vagy sem.nekem is válaszoltak már olyasmit amire azt gondoltam, hogy én a gyerekemnél dehogy próbálom ki, de aztán megköszöntem a választ és kész, hisz neki ez vált be, biztos nem akart rosszat.Szerintem is kár idegeskedni ezen, annyi minden van a mai világban ami bosszantó, és idegesítõ, azon hogy különbözõek vagyunk, tényleg nem kéne .
Szerintem itt nem biztatásról van szó.Fõleg a kezdõ anyukák (mint ahogyan én is) sok dolgot nem tudok kitõl megkérdezni.... Nálunk például nincs babaklub, ahol más anyukákkal tudnék beszélgetni.Sokszor kérek itt tanácsot, szívesen meghallgatom más anyukák véleményét, van amit elfogadok, és van amit nem. Anyukák, akinek már van két-három gyerekük, több tapasztalattal rendelkeznek, mint én:-) És egyébként itt az anyukák többsége nagyon aranyos, és segítõkész, nekem már ez sokat jelent!!!
Attól függ kinek mi a hülyeség.Én is mindig elolvasok minden tanácsot ha kérdezek és amelyiket a legjobbnak tartom azt próbálom ki, ha nem megy akkor a következõt.És, igen van amikor már úgy teszem fel a kérdést, hogy határozott elképzelésem van, és csak megerõsítésre várok, ha sok az olyan válsz, ami a meggyõzõdésemmel egyenlõ akkor megnyugszom és a dolgot nem forszírozom tovább senkitõl.És egyébként meg mások tapasztalataiból (vagy jó vagy rossz) szerintem lehet tanulni.Mert nyilván mindenki azt írja le ami vele történt vagy valakivel a környezetébõl.Én is azt mondom tegyen mindenki belátása szerint, erre a témára kár idõt és energiát pazarolni.Egyébként meg az okos ember más kárán tanul buta meg a magáén.
Szerintem sem tudhatja a csecsemo, hogy mi jo neki hosszu tavon. Engem mindenki leorditott (itt is), amiert 3 orankent etetem a gyerekem, meg hogy fejem a tejem, stb. Az en gyerekem amikor azt szokta meg, hogy felorankent szopott, akor egesz nap es egesz ejjel orditott a hasfajastol, amikor meg anyosom azt szoktatta meg vele, hogy allandoan razta az oleben, akor meg csak ugy volt hajlando elaludni, szoval szerintem minden anya tudja, mi a legjobb a sajat gyerekenek, ne szoljon abba bele mas. En orvosra hallgatok, masra nem szivesen.
Én egyetértek a kérdezõvel!!! Volt itt olyan aki megkérdezte hogy mit csináljon ha a babája nem akar elaludni, és csak a cici nyugtatja meg, de ha nem kapja meg sír. írta is a birka a választ, hogy fektesse le és ha sír adjon neki vizet cumisüvegbõl, és itassa míg el nem alszik. Visszaírt a kérdezõbirka, hogy jó, kipróbálom. Vedeltessük álomba szerencsétlen babát!!Namármost szerintem a kérdezõ az ilyenekre gondolt. Szerintem sok esetben igaza van. Ha valaki nem biztos benne hogy jó amit ír, az ne írjon tanácsot azért hogy rontsa a rossz helyzetet. Aki tudással bír a kérdésben, mert utánaolvasott, szakembermondta és nem légbõl kapta, az írjon!
A 15.47-nek: te sem állsz sokkal jobban, mint akinek üzensz!!!!
A 14.44 válaszoló vagyok, és én nem rád gondoltam, h szakember vagy, hanem aki elõttem válaszolt és elég alpári volt a stílusa!!!A kérdéseddel és veled semmi bajom nincs!!!
húúú de érdekes. Jókat szoktam mulatni az ilyen "dolgokon". Amugy meg nem mindegy, hogy lepontoznak, van sem, ugyis elolvassa mindenki. Bocs... felkelt a babám..... és cumit dugtam a szájába, na ez is örök vita lesz, cumi vagy nem cumi. Na mindegy. 6 és fél évvel ezelõtt örültem volna ennek az oldalnak, vagyis az internetnek, mert senki sem mondta, sem az orvos, sem a védõnõ, hogy anyuka, mindkét mellbõl lehet szoptatni a babát!!!!Ne csak 1-bõl, és pótolni, ha kevés neki. 6 hetesen tápszeres lett emiatt, a tejem meg szépen elapadt. de rájöttem, miután több anyukával is találkoztam, hogy sajnos az internet sem elég ahhoz, hogy ezt tudják, mert például mikor a 6 hetes kontrollon voltam a kislányommal, ott egy anyukával szoptattam a szoptató helyiségben, és mondta, neki kevés a teje, pótolni kell, mire én mondtam, szoptass két mellbõl.....hát látni kellett volna az arcát, hogy hát akkor hogy lesz a köv. szoptatásra tejcsi?- és hát megszoptatta egy mellbõl, jól bepótolta tápszerrel, és igy el van intézve. Ezzel azt akarom kinyekegni, hogy valaki megkérdez valamit, még korán sem biztos, hogy betartja, vagy alkalmazza majd azt a sok "hasznos" tanácsot, amit kap. Ezen nem érdemes agyalni, mert nagy az isten állatkerje. Én ugy nevelem a gyerekem, ahogy én akarom, ha éhes megetetem, ha álmos elaltatom. És kiviszem minden nap levegõzni, kivéve ha szakad az esõ. Engem is néha "zavarnak" az olyan kérdések, hogy 3 hetesa babám, csak cicin tud elaludni, hogyan szoktassam le, vagy 2 hetes babám nem alszik egyedül, mit tegyek, vagy 3 hónapos és nem alussza át az éjszakát, jajj mi lesz, meg ilyenek, háttttt aki nem tudja, hogy a picinek RÁ van szüksége, majd rájön magától. és hogy még 6 évesen is felkelnek éjszaka, ez van. Mindenki megtapasztalja, és mindenkinek felnõ a gyereke, ha hordózóban alszik ha kiságyban, ha cicin, ha cumival. Ez az én véleményem, na megyek, mert sír a pici, felveszem, és megnyugtatom, imád ölben lenni :)
14:44-nek üzenem: -te agyatlan barom! neked is pont 86 %od van! Idióta! Mellesleg ha mégegyszer elolvasod amit írtam, rájössz, hogy az egész szövegben egyetlenegy tanács van, az hogy senki ne adjon rossz tanácsot. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor szerintem vonulj be valahova, ahol kezelni tudnak!
Jó kis összeveszés lett ebbõl a kérdésbõl is.Elolvastam a válaszokat.Én a múltkor tettem fel egy kérdést, amire tudtam hogy más-más álláspontú válaszok érkeznek, és külön kértem, hogy ne vesszenek a válaszolók össze, mert nem lehetnek egyformák a vélemények.Talán 12 válasz kaptam.Elolvastam mindet, mindben volt valami elgondolkodtató.Az ÖSSZES válaszból kiszedtem valami megfontolandót, és ha nem is teljesen volt hasznos, azért mindben találtam valami érdekeset.SENKI nem kezdte bírálni az ellentétes véleményû válaszolót!Az a baj, hogy amikor már eljut egy kérdés az 5. válaszig utánna már csak veszekedés van.Nem jól van ez így, olyanok vagyunk mint a gyerekek!Ne veszekedjünk lányok, inkább segítsük egymást! Én mindenesetre mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszait. Na most lehet lepontozni, és megírni, hogy mekkora egy hülye vagyok.De ne mondjátok, hogy benneteket nem zavar ez az ellenségeskedés!
Hûûû érdekes vizekre eveztetek már azt hiszem. Sajnos van, hogy egy orvos is bromságot mond, de ami leírva mûködik az a gyakorlatban nem feltétlen válik be.Pl nekem is azt mondta a doki, hogy itassam forralt vízzel a picit, mert neki már 4 óránként kellene ennie, és túlsúlyos.Na bammeg, hiszen 4, 5 kg-al született, szerinte mennyinek kellee lennie??most 8, 5 kg, ez van, és marhára nem fogadja el egy jól szoó baba a cumisüveget/hál'istennek/a vizet meg pláne, szal eszünk 3 óránként. Nekem soxor jobban jön az anyukák tapasztalata, mert az orvos sok esetben csak a szakirodalmat fújja és kész.
A kérdező hozzászólása: Ez válasz akart lenni a kérdésre? Olvasd el mégegyszer, hátha sikerül ahhoz is hozzászólni :-))
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak: nem tartom magam szakembernek, csak ha valaki leírja, hogy pont mondjuk gyógytornász mondta, hogy ezt vagy azt ne csináljak, akkor meg se fordul a fejemben, hogy felülbíráljam! Okoska!
A kérdezõ egy idegbeteg õrült:-)
Ezek szerint, te szakember vagy, vagy legalábbis 100% biztos vagy abban, h MINDIG jó tanácsot adsz...igaz, elolvasván amit válaszoltál, én ebben nem vagyok biztos.És, ha a hasznos válaszaidat nézem, 14 % velem ért egyet...
A kérdező hozzászólása: Az igény szerint etetés és az, hogy etetem akkor is, mikor azért sír, mert fáradt, két külön dolog, és azt itt nagyon sokan összekeverik! Azok a babák, akik állítólag mindent tudnak, anyának fárasztó következetesen nevelni, na pont az ilyenek miatt szívnak a pedagógusok, az ilyenek rúgják térden az embert, mert éppen arra van szükségük. Akik ide kérdés írnak, azoknak értelmes tanácsra van szükségük, és sajnos van esély, hogy a hülye tanácsot fogadják meg. Ha valaki babahordóban altatja a gyerekét, akkor egészségére, de azért még ettõl az egészségtelen!
Megértem a kérdezõ felháborodását.Jogos is bizonyos szempontból.Mégis úgy gondolom hasznosabb ez a fórum egy okoskodó babamagazinnál vagy dogma gyártó tanácsadó könyvnél, füzetnél, és a kéretlenül(is)kotyogó , , jóakaróknál". Szerencsére nem csak 1-2 ember válasza alapján dönthet az, aki bizonytalan saját magában, tanácstalan a rá zúduló információ halmaz összeférhetetlensége miatt.Itt mindenki leírja a tapasztalatát, igazságát, bevált módszereit.Ezek befogadása és hasznosítása már úgyis a kérdezõn múlik.Elvégre pont azért teszünk fel itt is kérdéseket, mert keressük azt a választ ami a bennünk búvót megerõsíti.Szelektálni annál könnyebb..engem senki nem loval bele hülyeségbe, csak ha én magam is hülye vagyok.:) )))))No meg néha picit meg kéne nyugodni az anyukáknak, magunkba nézni és LAZULNI.

Miért kell ennyi hülyeséget tanulni az iskolában?

16 éves vok, napi hét órán keresztül szinte csak olyan dolgokat tanulunk, amire soha az életben nem lesz szükség, és utána házi feladat címen elvárják, hogy otthon is órákon át ezekkel a faszságokkal foglalkozzak... kb. hat éves korom óta tudom, mivel szeretnék foglalkozni, legalább kiválaszthatnék olyan tárgyakat, amik ehhez kapcsolódnak, de nem, minden baromságot muszáj, azt is, amihez nincs semmi tehetségem, és egy rohadt szót nem értek bel?le, kész kínszenvedés. A szüleim se emlékeznek bel?le semmire, mégis tök jól elélnek. Úgy érzem, az iskola csak elveszi az id?met, hogy azzal foglalkozzam, ami érdekel... meg a tanárok is gecik... a barátaimon kívül semmi értelme nincs!!

Legjobb válasz: Én is sok mindent utáltam a középsuliban. A mai napig nem értem, miért kell verset elemezni. Mivel se te, se a tanárod, se egyik osztálytársad nem tudja, nem tudhatja pontosan elemezni azt, ami a költõ fejében volt. És a törit sem szerettem tanulni. Viszont meglepõ módon sok olyan évszámot meg tudtam tanulni, ami pl számítástechnikához, vagy matematikához kellett. De csak kitartás. Majd jön az egyetem/fõsuli. De készülj fel, ott sem csak azt tanítják, amit te akarsz megtanulni. Lesznek kötelezõ, kötelezõen választható és választható tárgyak. Ha nem vagy humán beállítottságú, akkor is kell vmit tanulnod belõle, és fordítva. Itt annyi a szerencse,hogy te választhatsz is egy kicsit. És még annyit, hogy sosem tudhatod milyen tudásra van szükséged, vagy mit hoz a jövõ.

örülj a hét órának, én szakközépbe járok és napi 9-10 órám van egy- egy nap. Megjegyzem, hogy heti 35 a megengedett, nekünk 41 van :S. és neked még nem kell olyan hülyeségeket tanulnod mint a népmûvészet.
Én is sokáig töprengtem ezen és a választ egy, már dolgozó barátom adta meg (diplomás jólkeresõ könyvelõ egy nagyvállalatnál) Azt mondta a munkáját kb egy majom is el tudná végezni de a tény h diplomája van azt bizonyitja h ha nem is szeret de hajlandó és képes tanulni valamint kitartó (nem hagyta ott a sulit az érettségi után) ezt pedig minden nagyvállalat elvárja a beosztotjaitól akit késõbb betanitanak a menõ diplomája ellenére ennyi
Én is sok mindent utáltam a középsuliban. A mai napig nem értem, miért kell verset elemezni. Mivel se te, se a tanárod, se egyik osztálytársad nem tudja, nem tudhatja pontosan elemezni azt, ami a költõ fejében volt. És a törit sem szerettem tanulni. Viszont meglepõ módon sok olyan évszámot meg tudtam tanulni, ami pl számítástechnikához, vagy matematikához kellett. De csak kitartás. Majd jön az egyetem/fõsuli. De készülj fel, ott sem csak azt tanítják, amit te akarsz megtanulni. Lesznek kötelezõ, kötelezõen választható és választható tárgyak. Ha nem vagy humán beállítottságú, akkor is kell vmit tanulnod belõle, és fordítva. Itt annyi a szerencse, hogy te választhatsz is egy kicsit. És még annyit, hogy sosem tudhatod milyen tudásra van szükséged, vagy mit hoz a jövõ.
Amikor ezt a kérdést tettem fel ennyi idõsen, a kedvenc tanárom azt mondta, hogy igaz, hogy ezeknek a szarságoknak a felére sem fogsz emlékezni, de hozzátartoznak az általános mûveltséghez.Úgyhogy tanulj csak millióan túlélték már elõtted!(köztük én is)!Tudom sovány vigasz, de ez van.
Tudom, hogy egy csmó minden hülyeségnek tûnik, de szerintem próbálj a lehetõ legtöbbet a javadra fordítani belõlük, ez a legbiztosabb túlélési módszer.. :) Pl. verset elemezni sem azért kell, hogy kitaláljuk mi volt a költõ fejében ahogy egy elõttem szóló mondta, de valamiben lehet hasznos: megtaníthat arra hogy gondolkodj egy szövegrõl, amire a teljesen hétköznapi életben is szükség van, mondjuk ha olvasol egy cikket, vagy ilyesmi... Az a baj, hogy túl elméleti dolgokat tanulunk a suliban, és nem mutatják meg, hogy mi van mõgõtte, mit mire használhatsz a gyakorlati életben... Ez nagyon sokszor az elavult tanítási módszerek hibája. Szóval más ötletem nincs, próbáld meg mindenbõl kihámozni ami számodra hasznos lehet, ha már a tanáríid nem segítenek ebben... :( Aztán meg majd ha továbbtanulsz többé-kevésbé azt tanulhatod ami igazán érdekel! :)
Ami az egyiknek hülyeség, a másiknak nem az. Tegyük fel, hogy minden tanulót abba az osztályba helyeznek, amit õ választ. Itt, ugyebár, már semmi sem hülyeség, de: mi lesz a többi ismerettel? A társadalom állandóan fejlõdik, nem szabad, sõt, nem is lehet kimaradni belõle. Lehetsz például kitûnõ zenész, de mivel számolni nem tudsz, ti. azt lenézted, hülyeségnek tartottad, úton-útfélen becsapnak, a boltban, piacon stb. Folytassam? Vannak dolgok, amin mindenkinek át kell esni, és ez az iskola, mely az élet igényeinek megfelelõen igyekszik minél sokoldalúbbá nevelni bennünket.
Teljesen igazad van. Egyetértek az elõttem "szólókkal". Azt még hozzáfûzném, hogy az elõzõeken kívül még azért is kell ezeket tanulni, mert lehet, hogy valaki az osztályból viszont pont ezt szeretné tanulni a továbbiakban is. Lehet, hogy író, színész lesz. Vagy mondjuk gyógyszerész (kémia). És még sorolhatnánk. Én is örülök neki, hogy ilyen biztos vagy abban, hogy mit szeretnél tanulni, de ha jobban körülnézel szerintem nem sok ilyet találsz az osztályban. Õk még nem tudják, és ezért is van általáns oktatás. Viszont amivel nem értek egyet az az, hogy ezt miért kell ilyen stílusban, ilyen szavakkal írni? Tényleg igazad van, annyira, hogy én felnött fejjel a mai napig így látom. Ha a tantárgyakat nem is kell eltörölni, de szükíteni a fölösleges, elavult tananyag törlésével. De fiatalon sem fogalmaztam ezt így meg. És helytelenítem is. Hisz erre valaki írhatná, hogy bizony szükséged lenne egy-két magyarorára, etika, illemtan órára még.
tobbek kozt arra is jo hogy legyen egy kis inteligenciad, en lediplomaztam aztan sehol nem tudtam elhelyezkedni, kulfodre jottem, itt se a szakmamba dolgoztam, de nagyon sok temarol tudok beszelgetni mert tanultam rola.az h mivel szeretnel foglalkozni szep h mar 6 evs korod ota tudod, en is tudtam es mindent megtanultam erte a szarsagokat is, es megsem tudtam megelni belole.amig otthon voltam.de amig sulis vagy biztos a megelhetesed, enni inni kapsz meleg helyen vagy telen, es nem halsz bele a fardtsagba.vannak jo oldalai is.es vannak emberek akik sokkal tobbet tanultak nalad a semmiert, akkor minek haborogsz?miert nem mondod meg otthon h nem erdekel az iskola es tok jol ellenel munkanelkul, penz nelkul.mert lehet h a tanulassal se viszed tobbre, de legalabb az eselyt megadod magadnak.es magyarorszagon nagyon nehez elhelyezkedni egy tanultnak is nem egy tanulatlannak.kulfoldon jobb eselyeid vannak.ha beszelsz nyelveket es van iskolai vegzettseged.
Nem csak te vagy így ezzel, szinte mindenki.. Én is tudom már ovis korom óta, mi szeretnék lenni, és kisebb változtatássl ezen az úton haladok. De mégsem bántam meg így 20 éves fejjel, hogy tanulnom kellett gimiben bioszt, fizikát, kémiát, geometriát, mert utólag már látom a szépet és hasznosat benne... viszont tényleg voltak nagyon felesleges óráim, aminek még a mai napig sem tudom hasznát venni (pl etika, jogi ismeretek pfff) Szerencsére ezek elenyészõ számban voltak, és mindig péntek 7. órára rakták be õket :P Érettségig ki kell tartani, és csak a fõtantárgyakat tanulni, na meg azt, ami érdekel, a többi le van szarva. Vagy menj át egy érdeklõdésednek megfelelõ szakképzõbe, ha van ilyen, bár lehet az sem sokkal jobb...
16 évesen sokan így látják, és való igaz:rossz a magyar oktatási rendszer.Mivel ezen változtatni nem tudsz ezért jobb, ha beletörõdsz, és kihúzod az érettségiig.Utána megváltoznak a dolgok, és lesz elég haverok, buli, fanta.Addig is kitartás, többen kibírák már.

Ha valaki tényleg kövér, miért nem ismeri be hogy az? Miért kell körbemagyarázni, és hülyeségeket mondani? Te megsértődsz/nél ha a szemedbe mondanák hogy kövér vagy?

Anyósom ma elkezdett panaszkodni hogy nincs ruhája amit feltudna venni. Mert ? nem szereti a sz?k ruhákat. Az igazság az hogy mind ki hízta. Erre a párom,minden rossz szándék nélkül megjegyezte hogy fogyókúrázni kéne,akkor jók lesznek a ruhái. Erre a mama elkezdett össze vissza magyarázkodni hogy ? nem kövér,csak vizes,meg a melegt?l felpuffad,meg dagad a lába,és hasonló süketelés. Az istennek nem ismerné be hogy az utóbbi pár hónapban kb 20kgot hízott. Rengeteget eszik,nem olyan régen bevágott 2db tölcséres jégkrémet. Engem nem zavar hogy kövér,és a páromat sem. Csak idegesít? hogy mellébeszél,és az a baj hogy néha úgy fújtat mint aki meg akar fulladni.

Legjobb válasz: a barátnõm ugyan ilyen.Akkora önbizalmat mutat magábol,hogy még egy modellnek sincs annyi.Sokat eszik,és büszkélkedik azzal,hogy mennyit meg bir enni.Szeretne lefogyni,de esze ágába sincs diétázni vagy hasonló.Pedig 20 évesen 96 kg-nak lenni nem egy leányálom:S

a barátnõm ugyan ilyen.Akkora önbizalmat mutat magábol, hogy még egy modellnek sincs annyi.Sokat eszik, és büszkélkedik azzal, hogy mennyit meg bir enni.Szeretne lefogyni, de esze ágába sincs diétázni vagy hasonló.Pedig 20 évesen 96 kg-nak lenni nem egy leányálom:S
Nekem a "két tölcséres fagyit bevágott" tetszett a legjobban, mit szólnál ha látnál engem ahogy lány létemre bevágok egy fél családi pizzát xd
Hagy éljen már öregkorára abban a tudatban, hogy nem kövér:)
A leírásra adott válaszom: "õ nem kövér, csak vizes, meg a melegtõl felpuffad, meg dagad a lába, és hasonló süketelés". Nem tom kérdezõ te hány éves vagy, de majd ne lepõdj meg ha nálad is beindulnak ezek a biológiai foylamatok úgy 35 éves korod után kb. A kedves mama egyáltalán nem süketel, ez a szív elöregedése, és a keringési zavarok, és a nem megfelelõ vesemûködés miatt alakul ki elõbb utóbb annál aki hajlamos rá, és akármit is csinálsz vele nem lesz jobb.
Mellesleg többnyire mindenkinél elkezdõdik a folyamat, csak aki többet sportolt fiatalabb korában annál nem 35 éves kor után hanem mondjuk 58 éves kor után.
A kérdésre adott válaszom: 1 "Mert egyszerûbb körbemenni mint belátni és átugorni" 2 Nem sértõdnék meg, akinek van némi élettapasztalata az tudja, hogy ennél cifrábbat is kaphat még.
Hát jól nem esne ha valaki megjegyezné hogy fogyókurázni kéne, a férjed lehet kicsit tapintatlan volt.. De szerintem a néni is túlreagálta, azt kellett volna mondani hogy "lehet kicsit híztam, de nem kell ezt felvetni" 13L
Hát ha így mondanák, akkor igen :) De ahogy párod mondta, az egész rendben van, viszont azért ez elég kényes téma, nem lehet elég óvatosan mondani. Szerintem neked is jobban esne, ha finoman hívnák fel a figyelmedet, hogy fogyóznod kéne. És az önbecsülés is visszazuhan, ha az ember beismeri ezt magának. Tényleg idegesítõ a mellébeszélés, de empatikusnak lenni semmibe se kerül.
mert könnyebb hárítani mint szembenézni a ténnyel és tenni ellene.
Mert minden kövér vékony szeretne lenni /ha bevallja, ha nem/, de ezért szinte semmit nem tesz. Inkáb sajnáltatja magát és persze ámítja is magát. Így megmagyarázza elsõsorban magának.
Na bumm minek lepontozni?Majd ha öreg korotokba járni nem bírtok, minden porcikátok fáj és egy szemtelenül fiatal nõ a fejetekhez vágja, hogy "ugyan mama, tessék már lefogyni"gondolom mind ugrálni fogtok az örömtõl. Annyi boldogsága meg hagy legyen már, hogy megeszik 2 fagyit.
Mert van olyan hogy emberi méltóság/büszkeség. SZerintem tudja õ, csak nem vallja be, vagy nektek (az nem baj, és tiszteletben illik tartani) vagy magának (az a nagyobb baj, finoman nem árt rávilágítani ha a mérleg tényleg ennyivel többet mutat - elvégre ez veszélyes lehet az egészségére is).
"miert nem ismeri be?" Mert nagyon nehez idoszak mar az ove, amikor oregszik es a valtozo korral a hormonhaztartasa is megvaltozik, es a gyermekei sincsennek mar otthon, tehat ilyenkor mar a gondolataival tul sokat van egyedul, nincs tars, nincs szeretet... Erezz vele egyutt, talan vigyetek el egy orvoshoz, hogy kivizsgaltassa magat, mivel ezek egy belso betegsegnek a tunetei, mint mar elottem is leirtak, tehat az okot kellene kideriteni, hogy miert vizesedik...stb. Erendszer, vese, stresszes eletmod, tehat legyetek vele kedvesek, hiszen Ti is megfogjatok erni ezt a kort!
Kövér vagyok, és tisztában vagyok vele. Nem sikerül lefogynom sehogysem, ezért elmentem orvoshoz, hogy segitsen, mi lehet a baj. Megvizsgált, és mondta, hogy egyszerüen felborult a hormonháztartásom, és kész. Nem tudok vele mit tenni, gyógyszer kellene, de nincs rá pénzem. Enni nem eszek sokat, valójában még a felét sem eszem meg, mint pár évvel ezelõtt. Tisztában vagyok vele, hogy kövér vagyok. Pontosan ezért nincs rá szükségem, hogy bárki is a képembe vágja.
m kellemetlen elismerni, h igen, nem volt elég akaraterõm megfékezni az étvágyamat. én fordított példa vok., és nekem is rosszulesik, ha állandóan az arcomba vágják, h "hízzál már, h nézel ki?" hát köszi. de én felvállalom, h igen, gebe vok, és igen, nem tom rászorítani magam arra, h több kaját erõltessek a gyomromba, mit amihez szoktam.
"A kedves mama egyáltalán nem süketel, ez a szív elöregedése, és a keringési zavarok, és a nem megfelelõ vesemûködés miatt alakul ki elõbb utóbb annál aki hajlamos rá, és akármit is csinálsz vele nem lesz jobb." Ez mind igaz, de ez még nem eredményez pár hónap alatt 20 kg-t. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy csak azért nem kéne sértegetni a mamát. Hagyjátok rá és kész. Nem értem miért jó az a te lelkivilágodnak ha a másik rosszul érzi magát. Ha nem akarja bevallani, akkor ez van, neked ettõl nem lesz kevesebb az életed.
attól hogy valaki idõs még nem kell elhagynia magát. anyukám 62 éves mai napig 56 kiló körül van (fiatal korában 53 körül volt) persze egy bizonyos kor után jobban vizesedik az ember meg lelassul az anyagcsere is , de ha egy picit figyel az ember az étkezésekre és mozog akkor nem szed fel 20-30 kilót. nembeszélve arról hogy a túlsúly magával hoz nagyon sok egészségügyi problémát. szóval szerintem nem baj hogy a párod megjegyezte hogy fogynia kéne, valószínû a háziorvosa is felhívta a figyelmét hogy sokat hízott.
HA ennyire rövid idõ alatt ilyen sokat hízott, lehet, hogy orvoshoz kellene vinni a kedves mamát.
Igen azért :@
aha pontosan... szerintem am unatkoznak... bezzeg ha õket cseszegetik így akkor fel vannak háborodva...xD
kötöszködnek, így vezetik le frusztrációikat, itt névtelenül megtehetik, nincs következménye.
Neked is hülye a kérdésed mégsem cseszegetlek
Én azért mert élvezem xd. És tetszik, amikor felháborodnak a semmiért. Imádom az emberi hülyeséget/primitív észjárást xd. Továbbá agybajos kocka vagyok :P. És sok idõm van...illetve páran tuti azt gondolják xd. Additív információ: olyan tipusú hozzászólásom az életben nem volt, hogy teszem azt pl. :" igen, rákos vagy ! Menj azonnal orvoshoz, bár valszeg már holnap meghalsz sajna :S" Ennyit errõl, a többi titok :)
A kérdező hozzászólása: Látod 20:!! ezért vagy te normális.(vagy legalább burkoltan adod tudtomra h. hülye vagyok)
A kérdező hozzászólása: 20:44-es
én is feltettem normális kérdést, de az "okos" válaszadók egy része... mivel õ annyira "okos" ... egyáltalán nem is értett a témában semmit, és ezért még engem anyázott, meg hülyézett le.. idióta (legalább ne írna, fõleg hülyeségeket), IQ szintje nagyon alul lehet az ilyennek!!

Miért kell a Jobbikosoknak minden politikai kérdést telefirkálni, még azokat is, ahol külön megkérik őket rá, hogy ne tegyék? Miért írogatnak olyan kérdésekhez is hülyeségeket, ahol nem őket kérdezik, hanem más párt (ok) szavazóit?

Itt azokra az óvodásokra gondolok, akik azonnal lecsapnak az új kérdésekre, és oldalakat firkálnak tele a "Szebb jöv?t!"-"Hajrá Jobbik!" mondatokkal, anélkül, hogy bármi értelmeset írnának mellé... Akik miatt semmi értelmesr?l nem lehet vitázni, mert jönnek, és szétzúzzák az értelmes vitát. Miért nem lehet ezeket kizárni innen? (Természetesen nem az értelmes, indoklásokkal, érvekkel és mocskolódásmentesen írogató kevés kivételre gondolok.)

Legjobb válasz: Igaza van az elsõnek, minden oldalon vannak értelmes, és kevésbé értelmes emberek. A vélemény nyilvánítás jogát nem tagadhatod meg senkitõl. Az pedig hogy azt milyen formában közli, már az egyént minõsíti.

ma 23:02 Nocsak nocsak. Csak nem "jobbikosokra jellemzõ" általánosítást látok? Hidd el sokkal tahóbb vagy, mint sok az általad tahónak tartott jobbikosok közül :)
Igaza van az elsõnek, minden oldalon vannak értelmes, és kevésbé értelmes emberek. A vélemény nyilvánítás jogát nem tagadhatod meg senkitõl. Az pedig hogy azt milyen formában közli, már az egyént minõsíti.
ha tudnád hány kérdésemhez írtak már be fideszesek mszp-sek ahol kifejtettem , hogy nem õ rájuk vagyok kíváncsi. ne csak a dolgok egyik oldalát nézd. mind2 pártban vannak hülye emberek.
én sem kezdtem el zsidózni meg szidni, pedig jobbikos vagyok. elsõ voltam.
A fideszesek nem teszik a Jobbikot ocsarolo iromanyaik utan hogy kit partolnak.Egyebken meg volt egy kerdesem a jobbikosokhoz{kulon kertem hogy ne vadasszanak le az 'ellenesek"}hogy milyen egyszeru erveket mondanak olyan embereknek akik totalisan el van zarkozva a politikatol.Na, 42 valaszbol 2 normalis volt az osszes tobbi kemeny ocsarolas. Ugyhogy tartsd meg az ilyen ovodas kerdeseket magadnak es addj valaszt sajat magadnak.
Igen, sajnos hülyék mindenhol vannak, de ez egyik hülyét sem menti fel:( Egyébként kedves kérdezõ mindjárt megkapod, hogy ez a kérdés provokáció, te meg húzz vissza Izraelbe:)
Mert egyesek nem tudják megállni, h bombázzák a véleményükkel az embert, akkor sem, ha ezt elõtte a kérdezõ kifejezetten kéri.A vallás kategóriában is sok helyen ki van kötve, h szektások ne válaszoljanak, aztán egy-két hsz. után már megy is a jehovás blabla. Egyébként nem is lenne problémám a jobbikkal, ha nem szimpatizálna vele ennyi zsidómániás divatnáci.
A jobbikosok tahó ösztönlények, ne lepõdj meg, ha nem értenek a szép szóból :)
Kedves sötét barátom! Azért teszik ezt, mert nem kapnak médiafelületet, hála a cionista sajtónak. Gondolom ezért teszik.....
Miért kell a Jobbik elenzõinek telefirkálnia provokatív kérdésekkel az oldalt? Miért kérdezik meg mindig ugyan azt, tele ferdítésekkel, úgy, hogy senkit nem érdekel a csipogások? Fizet nekik valaki ezért, vagy önszorgalomból ilyen sötétek?
A kérdező hozzászólása: Nem ismerem az általad említett válaszolók politikai beállítottságát, sajnos nem derül ki a válaszaikból. A kérdésem azért született, mert felbosszantott egy másik kérdés, ahol nem lehetett sem szépen, sem csúnyán kérni a Jobbikosoktól, hogy fejezzék be a hülyeségek írogatását. Igaz, a kérdésem provokáció. De emellett valóban kíváncsi lennék rá, hogy a fent említett viselkedésnek mi értelme van. Akkor holnap visszatérünk a témára, jó éjszakát, és köszönöm a válaszokat!
Kérdezõ: Mit szólsz az elõzõ két kötekedõ hozzászólóhoz. Egyébként is igaz, hogy rengeteg kérdés csak a provokációról szól (aminek természetesebben a "gyengébbek" bedõlnek) és máris rá lehet fogni az összes jobbikosokra, hogy gyûlölködõ kulturálatlan rasszista bunkó. Ha nagyon kell, holnap keresek linket. Ma már nincs kedvem.
23:28 "A vallás kategóriában is sok helyen ki van kötve, h szektások ne válaszoljanak, aztán egy-két hsz. után már megy is a jehovás blabla." Csodálkozol? A jobbik is egy szekta :)
23:17 Mikor szoktok le errõl a "ne általánosííííccsatok" sírásról? Roppant unalmas. Legyetek kreatívabbak.
A kérdező hozzászólása: 23:43: Nem, rád nem igaz, hogy nem írsz semmi értelmeset! Hiszen odaírtad, hogy "sötét vagy"... :) (Elnézést!) Na de komolyan! In-do-kol-ja-tok! Itt egy kérdés, nektek! Gyõzzetek meg! Linkeljetek! Árasszatok el érvek garmadájával, ami az igazatokat bizonyítja! Szeretni akarom a Jobbikosokat! :)
Szebb jövõt. Sötét vagyok.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer mondom: Kérek szépen LINKET!
köszönöm a kultúrált reagálást :)

Ez a harmadik munkahely ahonnan azert kuldenek el mert nem mosolygok. Kerdezem en miert kell minden hulyeseghez mumosolyt bevagni? Letezik olyan munka ahol emberek kozott lehetsz, onmagad es nem kell mosolyogni 24 oran keresztul?

Legjobb válasz: Na ez az amitõl én is rosszul vagyok. Én sem vagyok egy mosolygós de beszélgetõs sem és mindig ezzel b*sztatnak. Amúgy biztos vannak ilyen munkák. Pl: éjszakai pakolás egy raktárban, vagy takarítás éjszaka. Én hajnalban szoktam eljárni takarítani kiegészítésnek de kerülöm az embereket mert itt is megmondták hogy ha találkozunk valakivel akkor mosolyogjunk. Nem értem minek. Nem elég ha elvégzem rendesen a munkámat?

Na ez az amitõl én is rosszul vagyok. Én sem vagyok egy mosolygós de beszélgetõs sem és mindig ezzel b*sztatnak. Amúgy biztos vannak ilyen munkák. Pl: éjszakai pakolás egy raktárban, vagy takarítás éjszaka. Én hajnalban szoktam eljárni takarítani kiegészítésnek de kerülöm az embereket mert itt is megmondták hogy ha találkozunk valakivel akkor mosolyogjunk. Nem értem minek. Nem elég ha elvégzem rendesen a munkámat?
A kérdező hozzászólása: Hat igen, ma mar a" wc pucolashoz" is fogsort kell villantani csak tudnam miert.... Ha egyszer nem vagyok mosolygos tipus de tisztessegben elvegzem a munkam, baratsagos vagyok es segitokesz es akkor ez a hala mert mosolyogni meg nem tudok.... Pfff
Milyen munkakörben dolgozol? Én 57 éves vagyok. Minden eddigi munkahelyemen elvárás volt - a szaktudás mellett - a kellem. Hogy a többiek szívesen dolgozzanak velem, s a fõnök is szimpatikusnak találjon. Naponta sok órát töltenek egy légtérben a kollégák. Lehet valaki precíz, pontos, szorgalmas, készséges, s mégsem szívesen vagy vele együtt napról napra. A mûmosoly rosszabb, mint a zord tekintet. Nem azt várják el. És még egy valami: abban a dolgozóban lehet megbízni, arra számíthat a vezetõ, aki jól érzi magát a munkahelyén szívesen, lelkesen dolgozik. Rossz vezetõ kicsavar és eldob. De aki érti annak a módját, hogyan lehet valódi teljesítményt elérni, az tesz azért, hogy a beosztottja akkor is maximumot nyújtsa, ha nem áll mögötte ostort csattogtatva. És a jó közérzet jele a szívbõl jövõ derûs arc, a mosoly.

Miért kell az emberi hülyeséget a médiára fogni?

Sokan úgy válaszolnak, mintha nem lenne szabad akarata egy embernek mit hisz el, tart jónak, stb. Azt is az egyén dönti el mennyire tartja fontosnak a média által állított dolgokat.

Legjobb válasz: de bizony mossa. az atv mossa erre, az echo arra. még jó, hogy a pornócsatornán az van, amit vársz :D

Egy ember se úgy születik, hogy mindenrõl van véleménye. A három fõ befolyást a szülõk, az ismerõsök-barátok és a média adja.Amit tõlük látsz, hallasz, azokat veszed alapul etikai és szellemi szinten. Vannak olyan szerencsések, akiknek jó szülei és barátai vannak/voltak, vannak akik rossz környezetbe születtek és vagy a TV és az internet lett a legjobb barátjuk vagy már az eleve agymosott szülõk és/vagy barátok befolyása alá kerültek. Egyéb kérdés?
Mert döntésképtelenek. Ha nem lennének azok, akkor ez az oldal éhenhalna.
de bizony mossa. az atv mossa erre, az echo arra. még jó, hogy a pornócsatornán az van, amit vársz :D
na én nem nézek így tv-t a másik az emberek miért nem használják az agyukat, ezt nem értem N
Manipuláció, ja. Ha ügyesen csinálják, fel se fogod, hogy mi történik igazából.
Manipuláció. Hallottad már ezt a szót?
A politika az más, de amikor valaki egy egyszerû sorozatba (amibõl 1 epizódot sem látott még) azt mondja, hogy emiatt ilyenek a fiatalok, az [email protected] a csõrömet.
Köszönöm szépen, erre ha lehetne menne most a zöld kéz! Én is utálom amikor valaki azt mondja, hogy "a média mossa az agyadat".
már miért a média lenne a hibás? az emberek a gyengék és a hülyék. a pisztoly sem magától sül el, nem nyír ki senkit magától mert az ember húzza meg a ravaszt
Lényeg a lényeg, mindig van valami a háttérben. Úgy értem, senki se úgy kel fel egyik napról a másikra, hogy "mostantól egy szerencsétlen lúzer [email protected] leszek" és aki pozitívan látja a világot és sikeres, az se tegnap kezdte.
A kérdező hozzászólása: Szerintem legnagyobb hatása az embernek önmaga van.
Ha ez igaz lenne, akkor nem lennének lelki sérült emberek.
fontos a pozitív elhatározás és gondolkodásmód, de az emberi lelket meg lehet törni. van akit nagyon könnyen, van akit nehezen, egyénfüggõ. a médiának hosszú távon fontos szerepe van! egy buta ember bármit elhisz amit a médiában hall-olvas, egy értelmes pedig szelektál. ugyanakkor senki se bölcsen született, hanem egy tanulási folyamat révén éri el a "bölcsességet". ebbõl a megközelítésbõl a hiteles és minõségi média fontos lenne, de ez a különbözõ érdekek miatt sosem fog megvalósulni. mindamellett tartom, hogy az ember a hülye mert a médiát õ formálja, emberek készítik.
Én sose hittem ebben a "média manipulálja a népet" dologban. Ahhoz tényleg nagyon hülyének kell lenni, hogy valakit így befolyásoljanak, fõleg úgy, hogy észre se vegye. Ez egyszerûen csak egy kifogás, egyetértek a kérdezõvel.
28. A média a tudatalattidra hat, azért hívják így, mert nem vagy tudatában.
Vannak, akiket nem befolyásol ez különösebben. Szerencsére mindig akadnak értelmes emberek, akikre ez nincs olyan hatással, mint a birkábbakra. Csak sajnos ez a kevesebb. Lépten-nyomon ér minket a manipuláció. Ott vannak akár a reklámok is. Nem csak a tévében, hanem az utcán, stb. Egy egyszerû sétaközben millió ilyen hatás ér. A manipuláció sem úgy mûködik, hogy azt észreveszed. Akkor nagyon rosszul csinálnák. Tudat alatt mûködik, hogy csak megfészkeljen az agyadban a gondolat, aztán mikor elõ kell jönnie, elõjön, és te aszerint cselekszel anélkül, hogy tudnál róla.
Az emberek 85%-a gyökér, ez bizonyított tény (alacsony IQ stb) A hülyék könnyen manipulálhatóak. Mivel manapság már nincs udvari pompa, és a plebs se jár gladiátorviadalokra, azok az emberek akik befolyásra szeretnének szert tenni, nem állhatnak ki szónokolni az utcára (max néha...). Ennél sokkal egyszerûbb módszer valamin keresztül (médium - média) eljuttatni hozzájuk a demagógiát, reggel délben este. Az h a TVben SOHA nem a pontos valóságot látjuk az remélem mindenkinek tiszta. Tehát a híradó önmagában egy agybecsapó dolog. Mivel a felvétel pl. a közelkeleti híradásról egy kiragadott kép, kb 10 mpben nem lehet átadni annyi infot, mi egy téves képet kapunk. Ráadásul azt se tudni soha, h a felvétel mikor készült. És itt kezdõdik a tudatalatti része a dolognak, vagyis amikor a híradón, tényeken keresztül próbálnak meg befolyásolni minket... mert valljuk be ezt könnyebb elhinni mint a Pokémont... és sokan még az intellektuálisok is bedõlnek ennek. Ha TV-t nézel azt sose szabad elfelejteni, hogy amit nézel nem a valóság, hanem egy másik ember (jó esetben az operatõr, rossz esetben egy politikus) nézõpontja.... De mivel szerelem szexhez tetted fel a kérdést, gondolom arra is vontakozik, h a média mennyire van rossz hatással a mai tinédzserek szexuális életére... hát eléggé sajnos :/ felvilágosítást nem kapnak, érzelmi intelligenciát nem kapnak, az elvált családokban hibás a férfi/nõi képe a a gyereknek. A suliban szintén nincs felvilágosítás, ráadásul a tanárok és sok szülõ hozzáállása hihetetlen prûd, ezért a hülyegyerek azt hiszi h a nõkkel úgy kell bánni mint Alekosz v mittoménki :D ezen a téren sztem nem csak "a média" a hibás, hanem a tanárok, szülõk is, sõt õk a legjobban! Mert a média egy profitorientált dolog, õk azt fogják kiokádni ami a népnek kell. De a mai világban jóra csak a szülõk és az iskola nevelhetne de ez már rég nem divat sajnos. Vannak azért normális szülõk, de tanár sajnos egy se. És ez szomorú.
31. Tökéletes összefoglalás!
A kérdező hozzászólása: "Mert a média egy profitorientált dolog, õk azt fogják kiokádni ami a népnek kell." Ezek szerint a média csak alkalmazkodik az igényekhez. Vagyis önfenntartó folyamat. Azt nem értem miért arra figyelünk ami nem tetszik. Miért érzünk rá ingert, hogy fikázzuk a rosszat. Pl. megy valaki az utcán és tegyük fel hülyén áll neki a ruha azt nekiállnak hangosan röhögni és feltûnést kelteni, ahelyett, hogy csak észrevennék és arra figyelnének milyen gyönyörûen ragyog a nap. Át lehet kapcsolni vagy lehetne a tv helyett értelmes tevékenységet mûvelni.
Jó, lehet, de akkor ne azt mondják ilyenkor, hogy MINDENÉRT az a hibás.
A kérdező hozzászólása: Az meg pont azért mondhatja, mert elszigetelt és mindent betudhat ennek.
A kérdező hozzászólása: Hallottam errõl, hogy az emberek 80%-a egy manipulálható birka, de valahogy nem tudom elhinni, hogy valakinek ennyire ne legyen egyénisége.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom... Sosem tudtam teljesen semmivel sem azonosulni amit másoktól hallottam, akár szülõ, akár barátok, a médiával sem.
Az emberi elmét a legmélyebb behatások általában 3-5 éves korban érik, szóval jó eséllyel már nem is emlékszel rá, de mégis azonosulnod kellett valamivel.
Oké, de ha veszünk egy sorozatot, az közvetít egy véleményt, nézetet egy alapot, amire az egész épül. Meg egy üzenetet ezzel az egésszel, amit eljuttat a nézõkhöz. Ha ezt nézed rendszeresen, akkor ezt megeszed, ezzel szembesülsz, ott van a fejedben tudat alatt is. Így tök jól lehet reklámozni márkás cuccokat, idióta tinisztárokat, akiket zabálnak a kis p*csák, meg akikhez hasonlítani akarnak a kissrácok. Persze, hogy hatással van rájuk ez a sok szemét. Minél fiatalabb valaki, annál könnyebben manipulálható, nem is csoda hát, ha csinálják. Nagyon jó üzleti fogás ez a médiának. Meg persze nem csak annak.
Jó, de valahol az is közre játszik, hogy könnyebb minden rosszat valami olyanra fogni, amin nem tudsz változtatni.
Mindenrõl a jackass tehet.
A média kiskorodtól fogva manipulál tudat alatt. Ezt nem te döntöd el koránt sem. :D Késõbb tehetsz ellene, akkor még nincs veszve a helyzet.
Oké és ha valakit nem ér semmilyen módon, pl. agorafóbiás, tv és számítógép nélkül, azzal mi van?
Persze nem minden rossz forrása ez, de azért közrejátszik sajna. Ha állandóan a szemetet nézed a te agyad is tele lesz azzal a szeméttel és lekoppintod azt a viselkedésformát, amit ezáltal helyesnek tartasz. Nem is fognak ezen változtatni, mert nagyon jó népbutító eszköz. Mindenki úgy változtathat rajta a saját életedre nézve úgy, hogy nem figyel rá, hanem kinyitja a szemét, hogy lásson is.
foley - mindenkit ér befolyás. Ha más nem, hát a gyerekkori életmódod, hogy milyen emberek vettek körül.
Mert így nem kell felelõsséget vállalniuk a saját életükért. A média csak azt közvetíti, amire éppen társadalmi igény van, de nem kötelezõ fogyasztani.
Azt lelövik, mert kilóg a társadalmi normából, irányíthatatlan és az olyan nem jó fogyasztó. :D Mégis mit gondoltok, miért van néhány ember akik országok teljes vagyonával rendelkeznek, meg pár milliárd akik minden nap "küzdenek" a túlélésért... Nem véletlen sík a legtöbb cégvezetõ, igazgató stb. Õket lehet fentrõl erre arra lökdösni, mikor épp hol a jobb. Viszont tény, hogy az emberi faj birka természetû. Uralkodik a csordaösztön, a vezérmarha meg követve van. Csak épp senki nem veszi észre, hogy valójában nem az a vezér... :) ) De mélyebben szerintem ebbe felesleges belemenni, mert akarja úgyis átlép ezen az egészen, a többi kis rabszolgadroid meg éli tovább a tudatlanok boldog életét, akármit is mondanak nekik. 24/F
Az a baj, még, h az óvónõ/tanár a szülõre mutogat s viszont, így ez egy ördögi kör. Nagynénim óvónõ volt, s láttam, ahogy kerianyu unokáival bánik, hát így kéne mindenkinek, nem ráordítani, ütni, hanem szépen higgadtan elmondani, ha mégsem használ büntetni, persze elmagyarázva, miért kapja a büntetést. pl. ahány éves, annyi ideig csak ülnie kell egy helyben, ha 5 akkor 5pecig. Sokszor van pl. az, h az óvónõ hiába tanítja a szépre, ha a szülõ otthon csúnyán beszél, s még a szülõnek áll feljebb. Mer nem veszi észre/látja be kin is múlhat. Van egy régi ált. sulis, tanárnõm (egyik kedvence voltam, s tanárok közül nekem is Õ volt, /magyart tanított/), néha szoktam Vele beszélni, ha találkozunk. Kérdeztem is Tõle, mi a helyzet a mai fiatalsággal, mondta sokkal rosszabb a helyzet, mint anno volt, inkább beszélgetni szoktak/kell, mint tanítani, annyi a lelki sérült gyerek. Hát nem csodálkozom. De ez csak pár kiemelt pl., nagynénim mesélni is szokott, az Õ csoportjában sokan szerették, gyerek/szülõ egyaránt. Nem az lenne a természetes, hisz szülõk/rokonok azok, akikkel többet találkozik a gyerek, h úgy neveljék, mer nem mindegy mit visz magával, mit tanul?.. Manapság ott van az, h nincs idõ semmire.. Mindenki rohan. Nem egypár családot ismerek, ahol már eleve nincs tv. Mivel kötik le a gyerekeket? Olvasással, énekkel, társasjátékkal, zenével, természetjárással, de nem autóval, hanem biciklivel. Bírom mikor a sok városi kiszabadul a szabadba persze kocsival.(Tisztelet a kivételnek!) S ahogy nõ íratják be, szakkörbe, járnak zenélni, sportolni, persze lehet ennek is két oldal, 1, gyerek is szereti, nem erõszak, szépen meg lehet beszélni, ha nem, h mihez lenne kedve. 2, a szülõ a gyerekén akarja bepótolni, amit õ anno nem tudott, ilyen v olyan okokból. Az egyik szülõ az szépen, és rávezetve nevel, következetesen, a másik, nem riad vissza a veréstõl sem, s az van, amit õ akar/mond. De ez is kiemelt pl. Nem azt mondom, h egyik v másik szülõ rossz, hisz nincs jogom elítélni, nem is teszem, neki ez a meggyõzõdése, ezt véli helyesnek. Mamim szokta volt mondani, anyum mesélte, majd kíváncsi leszek, h ti hogyan nevelitek a gyerekeiteket. ^^ Még egy eszembe jutott nemcsak a mai fiataloknál van/fordul elõ, az ilyesfajta beszélgetés, mint említettem, már alsóban is, egy tanárnõ rokonom mesélte, mikor hétvégérõl v. szünetrõl jönnek suliba, megkérdik, milyen volt meséljenek, mi volt a jó? S vissza kérdez kisgyerek lehet rosszat is mondani? S mondják, ami a kicsi szívüket nyomja, h pl. anyu apuval ordítozott..

Miért kell Hamletnek meghalni a mű végén? (Nagyon nagy hülyeségre gondolok? )

Én erre azt válaszolnám, hogy azért,mert a drámák többségében a f?szerepl?nek szinte törvényszer? a halál,ezáltal magasztosulnak fel a tettei és személye.

Miért kell ezt csinálni velem? Amikor elfelejtem akkor keres fel ilyen hülyeségekkel?

Nem érdeklem mert nem keres olyan s?r?n,akkor miért ír olyanokat hogy merre vagyok? Meg mindig hátulról jön a kérdéseivel hogy megtudja merre voltam?Nem volt pasim,csak kialakulóban lett volna ha nem bolondult volna meg.

Legjobb válasz: Ezzel a problémával buktam el a kialakuló kapcsolatom a minap.. :((

Ezzel a problémával buktam el a kialakuló kapcsolatom a minap.. :((
A kérdező hozzászólása: *Nem volt a pasim bocsi elírtam!!
Szeretet és torodeset akarja kifejezni.
Ez is csak 2hónapos kialakuló volt, de úgy látom ezt nem nagyon szeretitek. Ilyet nem szoktam, de most én kérdeznék tõled. Idegesítõ az ilyen a csajnak? Vagy csak azért nem akart inkább se látni se hallani rólam mert összejárkál az exével...? (ma tudtam meg, most szakítottam érte.. mérgemben jöttem gyk-zni..) 5napja kiborított a csaj bármit mondtam neki, egybõl én leharapom a fejét meg veszekszek vele stb.. ht mostmár tudjuk miért..:S Szval, ha tényleg csak egy kis magányra vágysz, nem másokkal akarsz épp összejárkálni, akkor idegesít, ha jön a srác?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!