Találatok a következő kifejezésre: Miért kell cicáknak (22 db)

Miért kell megmutatni és megtanítani a szoptatást az anyának? Cicire kell tenni a babát, vagy nem?

ocsánat nem rosszindulatból kérdezem, csak olyan sok helyen hallom, hogy nem mutatták meg neki, hogyan kell, és nem tudta. vagy van valami speciális tudnivaló err?l?

Legjobb válasz: Nem minden baba tudja rendesen bekapni a cicit, és segíteni kell neki.

Nem minden baba tudja rendesen bekapni a cicit, és segíteni kell neki.
Nekem is befelé forduló a mellbimbóm, nem is tudtam szoptatni csak bimbóvédõvel és azt is megmutatták. Ha nem segít egy kedves csecsemõs nõvér a kórházban, akkor szerintem nem tudtam volna szoptatni. Pedig a bimbóvédõt könnyen szívja a baba, csak nem mindegy hogyan, mert nem biztos, hogy rendesen stimulálja a cicit.
Én azt hittem, hogy tök egyértelmû hogyan kell mellre tenni mikor még csak terhes voltam. Aztán nagyon nagyot tévedtem. Nekem befelé forduló mellbimbóm van, és sehogy nem tudott a babám szopizni. Illetve õ akart, csak nem tudta bekapni. Sõt én azt sem tudtam, hogy mennyire kell hogy a szájába legyen, kezdetben próbáltam minél nagyobb részt a szájába tuszkolni, de szinte semmit nem sikerült bekapnia. Szóval ez hidd el, nem olyan egyszerû!
Egyik barátnõmnek 5 hósan derült ki, hogy le van tapadva a kicsi nyelve.Senki nem foglalkozott vele addig, hogy miért nem tud szoptatni.
Én sokat sírtam, mert nem tudtam hogyan kell szoptatni.A babán nagyon ügyes lett volna, ha a cicim és a bimbóm nem lett volna olyan kemény, hogy ne tudja normálisan bekapni.Rengeteg levegõt nyelt.Ma már tudom hogy kicsit fejnem, vagy maszíroznom kellett volna.Van hogy azért sebesedik ki a bimbó, mert csak a hegyét kapja be.
Bizony, van. A kórházban én mellre tettem a babám, cumizta is, de mivel elsõ baba, nem tudotam, milyen az, ha rendesen szopik. Aztán másnap a fõnõvér tette a cicimet a szájába, mutatta, hogyan kell. Ég és föld volt a kettõ. Szóval nehogy azt hidd, hogy a babát odateszed, õ bekapja és kész. Ha nem mutatja meg a fõnõvér, talán nem is tudtam volna szoptatni.
A bimbóudvar nagy részét be kell, hogy kapja, az ajkainak pedig kifelé kell állnia, nem befelé (ez elég gáz fogalmazás, de remélem, érthetõ). Az én babámnak sem ment elsõre :)
Gondolom nincs babád még... Nagyon sok dolog elõfordulhat amitõl nem szopizik a baba rendesen amit egy szakértõ segítség nagyon könnyen orvosolhat és így sok fáradtságtól kíméli meg a mamát és a babát is. Gondolok itt arra hogy mi a teendõ abban az esetben ha sok a mama teje vagy befelé forduló a mellbimbója, ha begyullad a mellbimbó...vagy akár a baba lusta szopizni! Szóval "nem csak mellre teszed" és kész bár biztosan létezik olyan is.
majd ha oda kerül a sor neked is lesznek problémáid, nem olyan egyszerû ez mint ahogy hangzik
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat.

Vessetek meg-de nem értek egyet a cicin elalvással-miért kell ehhez szoktatni a babát?

imádom a kislányomat-ölelgetem egész nap-de szerintem nem jó,hogy igy altatják a babát-mert hónapok,évek múlva rengetegen teszik fel a kérdést,hogy lehet erről leszoktatni.nem jobb,ha megtanitjuk magától eleludni?

Legjobb válasz: Szerintem mindenki úgy altasson, ahogy jónak látja. Te ne altasd a tiéd cicin, más meg tegye, ha jólesik nekik. Nincs felnõtt ember, aki az anyja mellén aludna el, tehát a vége ugyanaz. Mindenki tegye, ahogy jónak látja! (mi még csak most várjuk a miénket, de majd kialakul, nekünk hogy jó).

Szerintem mindenki úgy altasson, ahogy jónak látja. Te ne altasd a tiéd cicin, más meg tegye, ha jólesik nekik. Nincs felnõtt ember, aki az anyja mellén aludna el, tehát a vége ugyanaz. Mindenki tegye, ahogy jónak látja! (mi még csak most várjuk a miénket, de majd kialakul, nekünk hogy jó).
ja és az 5-ösnek, nem a cumit sem fogadta el, köpte kifelé rögtön! Nem is cumizott soha!
Nekem a kezdetektõl fogva csak úgy aludt el, sehogy máshogy! Nem én erõltettem hidd el.... és örültem neki hogy egyáltalán elaludt és én is tudok egy kicsit pihenni, vagy a dolgomat végezni. Nem aludt el máshogy... és így is napközben pici babaként 3x fél órát aludt csak. Simán sikerült róla leszoktatni másfél évesen.
Az enyém is cicin aludt el esténként piciként (cumit pedig hiába kinálgattuk bõszen a hasfájós korszakban), magától leszokott róla, kb. 8-9 hós kora körül már magától aludt el, pedig még 16 hós koráig szopott. Vannak nagyon makacs babák ám - én nem ítélem el azt az anyukát sem, akiknél akár saját döntésbõl, akár végül a szép elveket feladva így alakult.
ÉN sem értettem vele egyet, de a gyerek nem foglalkozott az én elveimmel és miután már 5 hónaposan magától mondott le a szopiról, így még küzdeni sem kellett. Nem minden gyerek egyforma, aki meg így szokatta a gyerekét, õ fog vele szenvedni, nem mi tehár semmi közünk hozzá.
Mindenki dontse el mi jo neki es a babanak.En cicin altattam mind a 4 gyerekemet, maguktol leszoktak rola, nem kellett leszoktatnom.
Én nem vetlek meg :) , amúgy szerintem is mindenki maga döntse el, hogy neki mi a jó, bár én sem szeretném a gyerekemet rászoktatni semmiképp, ha viszont valaki rászoktatta, akkor ne "sírjon", hogy nem tudja leszoktatni. Vállalja, hogy ez ezzel jár.
Szerintem senki nem jókedvébõl szoktatja erre a babát. Nagyon sok baba - nem mind, de sok - egyszerûen belealszik a szopizásba, és máshogy nem tud elaludni. Nem azért, mert az anyja erre szoktatta, hanem mert így van programozva. Nekem is cicin alvó volt csecsemõként mindkettõ, pedig nagyon nem így akartam. Viszont amikor láttam, hogy ez nekik biztonságot ad, belenyugodtam, mert én meg a babák dresszírozásával nem értek egyet. Le is szokott róla mindkettõ saját magától. Komolyan nem értem, miért nem mindegy az egyeseknek, hogy vadidegenek hogyan altatják a gyereküket.
egy ismerõsöm is így altatta el ma már közelmásfél éves a lánya, kb. 2 hete alszik el egyedül, rengeteget panaszkodott, hogy már unja, meg hogy mennyire fáj, nem tudja letenni maga mellé az ágyra stb...ha nem akarja valaki rászokatni, adjon neki cumit. az én gyerekem 16 hós és még mindig cumival, a kis takarójával, kocsian tologatva alszik el!
De jobb, ha magától elalszik. De az enyémek is mindig cicin aludtak el. Olyan jó érzés volt. Késõbb szenvedtünk egy darabig velük az altatással. Most már egyedül alszanak el. 4 és 6 éves gyerkõcök anyukája
A kérdező hozzászólása: kicsit sok volt a dolgom-de nem tûntem el.természetesen nem ébresztem fel, ha elalszik.miért rideg az, ha megkap mindent-evás, cirógatás, ének, bebugyolálás-és aztán magát elaltatja, megnyugtatja a kis kezével.hogy hagynám ott, ha ordit-csak egész nap a férjemet sem látom, ha egy órát ülök bent a szobában évekig-és 2mondatot nem váltok vele, nekem az is hiányzik..
Egyébként mennyi idõs a pici?
A kérdező hozzászólása: 2hónapos
A kérdező hozzászólása: de egyébként azért tettem fel a kérdést-mert, nézzétek meg, minden 3kérdés arról szól, hogyan lehet leszoktatni a cicin elalvásról, miért ébred fel 20perc múlva, meg, ahogy leteszi a kiságyba.senkit nem akarok megbántani-tegye úgy, ahogy jól esik, csak ez az én gondolatom..
Ja, gondoltam. :) Elárulok neked valamit: nekem a fiam 6, a lányom 4 hónaposan szokott rá a cicin alvásra. Elõtte letettem õket az ágyukba, és elaludtak. Aztán a fiam egyre nehezebben aludt el, folyton sírt, megváltás volt, amikor kialakult nála, hogy legalább a cicin el tudott aludni. A kislányom meg egyszerûen elkezdett belealudni a szopiba, és mire észbe kaptam, már nem is ment neki máshogy. Nem állítom, hogy nálatok is tuti ez lesz, de azért egy 2 hónaposról beszélünk, aki nagyon-nagyon sokat fog még változni.
Látom itt se sok "hasznos" válasz van!! :-)
A kérdező hozzászólása: remélem nem lesz igy-mint irtátok minden gyerek más
Természetesen nem azt nevezem ridegtartasnak, amikor a gyerkoc igénye az egyedül elalvas, hanem azt amikor ennek a hátterében tudatosan erre szoktatas áll kényelmi szempontból és hidd el sajnos az a gyakoribb!
Kedves 16-os! Nem gondolom, hogy ridegtartás az, ha valaki beteszi a babáját az ágyba és különösebben nem altatja. 2 és fél éves fiam sosem igényelte az altatást, Õ simán elaludt és alszik magától a mai napig. 3 hónapos picikém nagyon sokszor cicin alszik el vagy a kezembe. Neki ez az igénye. Szóval szerintem ez sok esetben nem az anyukán múlik. Nekünk is kétfélét dobott az a bizonyos gép :)
Kérdezõ! Nagyon eltûntél :) Utolsónak teljesen igaza van!
A másik meg, hogy nem kell neki egyedül, magától elaludnia, sok évig ez is az anyák egyik feladata: altatni a gyermeket, ha mar nem cicin akkor mesével énekkel cirogatva stb. Ha egy kisgyermeket beraknak az agyba és ennyi az nem altatás, arra van egy kifejezés : ridegtartas
Mondjuk mert a babonak ez a legjobb! Nem cicizik senki felnõtt koráig, de mikor elalszik a cicin este és velem összebujva szuszog és olyan mint egy boldog angyalka, akkor tudom h a lehetõ legjobbat adom neki. És kész és nekem igy jó , engem nem érdekel h majd nehézség lesz egyszer leszoktatni, amikor az ember gyereket vállal , akkor a nehézségeket is vállalja. Az a baj sok mai anyukaval, hogy megpróbálnak mindent a számukra lehetõ legkényelmesebben megoldani. Nem errõl szól , itt azt kell adni magunkból ami a gyereknek a legjobb.
Bocsi, a válaszokat nem olvastam, csak azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha a Te babád elalszik cicin, akkor felébreszted és úgy teszed a kiságyba? Egyébként az enyém 2 év 2 hónapig aludt el cicin. Amikor el kellett választanom, semmi probléma nem volt vele. Délután még azon aludt el, este meg már nem kapott. Szóval nem értem mi ezzel a baj.
A nagy fiam már 9 éves, két éves koráig cicin aludt el éjszaka is és délután is. Nekem nagyon kényelmes volt így, maximum 10 perc altatás, aztán kijöttem a mélyen alvó gyerek mellõl. A kicsi még csak másfél éves, a helyzet ugyanez, de most már tudatosan nem tettem ellene, mert nekünk ez így bevált, nekünk így nagyon jó. Mondjuk nekem a szoptatással kapcsolatban nagyon õsanyás a felfogásom, úgy gondolom a cici nem csak táplálékforrás, hanem nyugtató, altató, fájdalomcsillapító stb. Egy babának sokkal megnyugtatóbb úgy elaludni, hogy ott van mellette az anyukája, közben "cumizgathat", és nem egyedül a kiságyban, esetleg sirdogálva. (én is szeretek a páromhoz bújva elaludni, hát még egy védtelen csöppség)
A lányom sokáig cicizve aludt el, mégis 15 hónaposan nehogy azon aludt volna el, de egyszerûen nem is kérte többet. Ez nem elsõsorban szoktatáson múlik, hanem a baba igényeitõl függ. Egyébként a mai napig (két éves) összebújva/ ölben alszik el. Van, hogy nem is tudom letenni az ágyába, mert megébred, és hozzám akar bújni, mert ott jó neki. Más éjszakákat meg simán végigalszik a kiságyában reggel hétig. Engem nem zavar, ha sokszor köztünk alszik, az pedig egy cseppet sem érdekel, ha ez valaki szerint nem normális. Feltételezem, hogy normális lelki fejlõdés esetén úgyis leválik anyáról, és ezek az együtt alvások egyre ritkulnak majd. Amíg szüksége van rám, addig mellette leszek. Csak azért, mert nekem kicsit kényelmetlen, nem fogom feltétlen számûzni. Persze minden esetben megpróbálom letenni az ágyába, csak akkor marad mellettem, ha nem sikerül. :-) Az éjszakák kb. 50 %-át tölti velünk, a többi éjjel a saját ágyában alszik.
Vannak akik "nem tehetnek " arról hogy cicin alszik el.. nekem kisfiam 5 hós koráig az esti cicizés alatt mindig bealudt.majd csak regggel ébredt napközben nemvolt ezzel gond : Kiságyban, babakocsiban is elaludt De estére mindig így...fáradtság vagy megnyugvás !!? Leginkább ezek miatt alszanak el így soxor
Esõ babám nem aludt el cicin. Eleinte ringatni kellett, utána paskolni a fenekét, aztán elég volt csak mellé feküdni pár 10 percre és "halottnak tettetni" magam. A második cicin aló. Lényegesen könnyebb az életünk, mert így hamarabb elalszik, a szoptatás rész egyiknél sem rövidebb. Nem értem, miért lenne probléma, hogy erre szokik rá, hiszen úgyis szoik, késõbb pedig alakulnak a szokások, szopikendõvel, játékkal, öleléssel, énekkel, mesével fel lehet áltani apránként. Szerintem a közös igények a mérvadók, kinek mi jó. De természetesen a gyerek(ek) az elsõk....

Miért kell a cicákat évente oltatni?

A kiscicámnak beadattam minden fontos véd?oltást. Nem volt olcsó, de nem sajnáltam rá a pénzt. Viszont azt mondták, hogy évente meg kell ezeket ismételni. Miért van erre szükség, amikor az embereknél például nem kell évente ismételni a himl?oltást?

Legjobb válasz: 2.-nak: Fertõzõ betegséget simán bevihetsz cipõn, ruhán is a benti cicának. Enyém így lett macskanáthás, pedig soha nem járt kinn. Mivel oltva van, két antibiotikum injekció elég volt, bár az is igaz, 3. nap már vittük, mikor nem múlt a köhögése kezelés nélkül.

2.-nak: Fertõzõ betegséget simán bevihetsz cipõn, ruhán is a benti cicának. Enyém így lett macskanáthás, pedig soha nem járt kinn. Mivel oltva van, két antibiotikum injekció elég volt, bár az is igaz, 3. nap már vittük, mikor nem múlt a köhögése kezelés nélkül.
Az oltas egy rendkivul enyhe mértéku irritacio, amire az immunrendszer reagal, védoanyagot képez, és ezért a beoltott betegségnek ellennall a szervezet. Egy ido multan, ha nincs stimulacio, vagy nagyon enyhe, akkor az immunrendeszer mar nem védekezik olyan nagy mértékben, vagy egyaltalan nem, és a szervezet kitett a betegségnek. Azaz, macskaknal, kutyaknal, az eltelt ido, amikor még biztosak vagyunk abban hogy az immunredszer aktivan védekezeik, az kb 1 év. Ezért kell ismételni az oltast, azaz felhergelni ujra az allat immunredszerét. Akar kinti akar benti allat, cipotalpon, ruhan rengeteg fertozést hordozunk, tehat ha ragaszkodsz az allatodhoz, akkor oltani kell.
Ha benti, ha kinti évente ismételni kell! Mert ez a szabály a macskák oltóanyagánál! Kérdezd meg az állatorvost, és biztos szívesen elmondja!
Azé hogy ne pusztuljon el miért mit hittél minek kell hogy nagyobb legyen a micsodája az én macskám 5 éves eddig mindig megkapta az oltását azon a helyen ahol én lakom csak az én macskám ilyen kivételes és egészséges és azért mert minden oltással rendelkezik ezen felül tablettákat, vitaminokat veszek neki és el na mongyam hogy már egy bõ 100-asomba benne van de megérte mert sokáig velem lesz és boldogít engem ezért kell az oltás
Ha bent tartott cica, akkor nem kell oltani.
A kérdező hozzászólása: A legtöbben félreértettetek. Nem sajnálom a macskámtól a védõoltást, és semmi máson sem spórolok. Egyszerûen érdekel, hogy míg az embernél a legtöbb oltás elég egy életre, a macskáknál miért nem. Aki nem képes tisztelettudó, értelmes hozzászólások írására, azt arra kérem, hogy ne írjon.

Miért kell a cicáknak külön helyere rakni az ételt és a vizet? Ez valami pszihés dolog? Akkor miért van olyan itatószökőkút, aminek van olyan része, ahova a kaját kell rakni?

Legjobb válasz: Állítólag van olyan macska, amelyik hogy jobban szereti úgy, ha messzebb vannak egymástól. Szerintem a szag miatt lehet, meg hát a macskák amúgy nem igazán szeretik a vizet, talán zavarja õket, hogy ott van az a félelmetes valami, amibe nem lenne jó belelépni. :)

Állítólag van olyan macska, amelyik hogy jobban szereti úgy, ha messzebb vannak egymástól. Szerintem a szag miatt lehet, meg hát a macskák amúgy nem igazán szeretik a vizet, talán zavarja õket, hogy ott van az a félelmetes valami, amibe nem lenne jó belelépni. :)
Nekünk két tálba volt egymás mellett:/ Én nem halottam még arról, hogy két fele kéne rakni:/ Szerintem nem befolyásol semmit:)
Én sem hallottam még hogy külön kell a vizet és a kaját tenni. Nekem egymás mellett van, és nincs vele gond..
A kérdező hozzászólása: Ehh, köszi :)
Ilyet én sem hallottam még! Az alomtól kell messze rakni, mert ahol eszik ott nem fogja elvégezni a dolgát!
Én sem hallottam... Igen, az alomtól kell messze rakni. Egyébként érdemes a lakásban 2 kajástálat, és 2 vizestálat kirakni. Viccen kívül, többször jut eszébe enni.
A kérdező hozzászólása: Hát jó :DD Köszi mindenkinek!
Mivel a macska a természetben eredetileg a zsákmányból veszi fel a szükséges nedvességet, és így keveset/alig iszik- az egérre nem iszik...- ezért ajánlják, hogy ne közel legyen a kajás és az itatótál. Nálam pl azóta, hogy messze vannak egymástól, (több is), azóta többet hallom és látom õket lefetyelni. De biztos van olyan cica, akinek ez mindegy.. Ha a tiéd nem iszik eleget, akkor a konzervet is fel lehet vízzel higítani egy kicsit pl. Én biztos olyan itatókutat nem vennék, de mindenre van vevõ!!
Ezt a jelenséget én is megfigyeltem. Az én kiscicáimnak a kajája a pincében van, a vizük pedig a konyha ajtóban. Érdekes, hogy amíg a pincében volt a vizük a kajájuk mellett nem ittak, de most h a vizük egy szintel feljebb került így már isznak.

Miért kell koplalni a cicáknak az ivartalanító mûtét elõtt?

Legjobb válasz: Hogy ne hányjon miután elaltatta.

Hogy ne hányjon miután elaltatta.
Az altatószer miatt. Az emberek mûtétei elõtt is így szokott lenni. Megelõzendõ a hányást
Mert esetleg hányhat altatás alatt, és így megfulladhat. Ha üres a gyomor akkor pedig nem.
Hogy ébredéskor ne hányjon.
A kérdező hozzászólása: Erre nem is gondoltam, köszönöm a válaszokat.
AZ altatóban olyan anyag van, ami az agyra hat és ez aktiválja a hányinger központot. Mûtét elõtt 20-24 órával már nem célszerû ételt adni a cicának, vizet pedig 9 órával. A macskák hamar megemésztik az ételt, így biztosan kimegy belõle mindezalatt az elfogyasztott étel/ital. Ha nem tartjuk be az idõpontokat, akkor a mûtét közben hányhat a macska, ami fulladáshoz vezethet! Az is elõfordulhat, hogy nem ürül ki a húgyhólyagja és mivel meg van duzzadva, egy hasi mûtét belevághat az orvos. (Tudom, ez rutinmûtét már, de kis százalékban elõfordulhat.) A mûtét végén pedig bevizelhetnek. Ha odafigyelünk az orvos utasításaira és be is tartjuk, akkor vélhetõleg semmi probléma nem fog adódni!

Lányok! Ha nagyon miniben vagytok, vagy nagyon kirakjátok a ciciket és megbámúlnak a pasik, akkor miért kell grimaszokat vágni?

Nem azért csináljátok, hogy megnézzenek benneteket?

Legjobb válasz: Lehet,hogy nem tetszik nekik a bámuló személy. De ez van, ha valaki kipakolja mindenét akkor elég sokan megbámulják, és nem csak a 20-35 év közötti tökéletes külsejû hímnemû egyedek. Ha hasonlóan öltözök, csak akkor zavar a bámulás ha az nagyon látványos és szemeket meresztõ egyén tekintetében látom a fejében lezajló dolgokat.

Lehet, hogy nem tetszik nekik a bámuló személy. De ez van, ha valaki kipakolja mindenét akkor elég sokan megbámulják, és nem csak a 20-35 év közötti tökéletes külsejû hímnemû egyedek. Ha hasonlóan öltözök, csak akkor zavar a bámulás ha az nagyon látványos és szemeket meresztõ egyén tekintetében látom a fejében lezajló dolgokat.
Én a napokban farmerban meg zárt felsõben voltam, és egy pasi olyan nyálcsorgatva nézett, meg még utánam is fordult, hogy már én szégyelltem.
Nem szoktam nagyon minibe lenni, és a mellem se szokott ki lenni, de hogyha valami oknál fogva mégis 16 éves létemre egy über 40-es pasi bámul, olyan szarul érzem magamat, hogy még grimaszokat se merek vágni. Különben meg DISZKRÉTEN kell nézni.
érdekes én szeretem ha megnéznek a pasik és nem vágok grimaszokat a pasim az aki ezt nem szereti.
Nem, nem azért! Én személy szerint ha miniruhát veszek fel, vagy valami szép kivágott felsõt, nem azért veszem fel, mert azt akarom, hogy engem megbámuljanak. Egyszerûen csak jól esik nõnek lenni, és nõiesen öltözködni, szépen ízlésesen. :)
Szerintem sok nõ elfelejti a "mindig csak egy dolgot emelünk ki" szabályt. Ha miniszoknyában vagy, akkor nem rakod ki a melled, mert közönséges hatása lesz. (Ugyanez igaz a sminkre is, erõs, fekete, füstös szemek mellé nem szabad élénk rúzst felvinni.)
"Miért hiszik sokan, hogy azért veszünk fel szép ruhákat hogy bámuljanak?" A szép ruhával semmi gond nincs, de ha úgy nézel ki, mint egy ringyó, akkor ne csodálkozz. 18/f
hatos: a szép ruhák és a mellkirakás/túl rövid szoknya nem ugyanaz szerintem, mondom ezt férfi létemre. egy igazán dögös csaj nyakig becipzározva is dögös.
(az 5-ös vagyok:) Még annyit hozzátennék, hogy lehet azért is felvenni valamit, mert azt akarom, hogy az ismerõseim azt gondolják, hogy hû milyen csinos, vagy hogy esetleg ismeretlenek is. De a bámulás irritáló. Nézzen rám maximum és könyvelje el magának.
Miért hiszik sokan, hogy azért veszünk fel szép ruhákat hogy bámuljanak?? Utálom, ha bámulnak, de nekem tetszenek a miniszoknyák meg mindenféle hasonló cuccok. Azért hordom mert jól áll, de ha bámulnak az zavaró.
10-es válaszolóval egyetértek. Én is szeretek csinosan öltözködni, nõiesen, de miniszoknyához nem húzok kivágott felsõt, és fordítva. Aki meg utcaszélinek öltözik, az ne vágjon pofákat, ha bámulják.

Szoptatás után, miért kell kiüríteni a cicit? Nekem szopi után kevés jön csak. De az is csak kézzel fejve. Géppel nem jön, csak alig. Urtica Urens 5CH-t szedek. Szeretném ha még több lenne a tejem. Javaslatok?

Legjobb válasz: Ha több tejet szeretnél, akkor erõltesd a fejést!Ha elég a babának, akkor ne fejj, ha csak pár csepp marad!Én szopiteát ittam, és sok narancslevet!Az is nagyon jó tejserkentõ! (100%-os)

Ha több tejet szeretnél, akkor erõltesd a fejést!Ha elég a babának, akkor ne fejj, ha csak pár csepp marad!Én szopiteát ittam, és sok narancslevet!Az is nagyon jó tejserkentõ! (100%-os)
Szia! Én este fejek fél órán keresztül utolsó szopi után így: 7-7, 5-5, 3-3 perc. Esetleg sûrûbben szoptathatnád.
A 3 órás "etetés" már régóta nem ajánlott, érdemes lenne ennek utánaolvasni! Mindennel baj van benne: a 3 óra a több hónapos babákra vonatkozik és még így is csak egy átlag, amit nem minden baba "üt meg" (az enyém se ütötte soha). A szoptatás nem etetés, hanem jóval több.. A tejtermelés mindig a szükséglethez igazodik, ha tehát több tej kell, többet (vagyis gyakrabban) kell szoptatni - ha mindig csak x óránként kap, akkor a termelés nem fogja tudni követni az igényeket. Bizonyos összefüggések figyelembevételével(!) nyugodtan lehet akár félóránként is szoptatni, ha a szükség úgy hozza; a pocaknak se lesz tõle semmi baja (pláne, hogy csak átmenetrõl van szó, pl. serkentés idején). És még sorolhatnám... Nem véletlen, hogy az idõhöz kötötten szoptatott babák körében sokkal több probléma van a tejmennyiséggel és általában hamarabb is apad el a tej (tisztelet a kivételnek). Kérdezõ, miért akarsz több tejet? Nem elég, hogy a babád igény szerint szopik? Ha gyakrabban szoptatod, biztosan nõni fog a mennyiség. (Ha szopás után már nem tudsz fejni, az azt jelenti, hogy beállt a kereslet-kínálat, ami teljesen rendben van, ez a cél.:)
Jó az ha igény szerint szopik??Nálad ez mit takar??Óránkét??Szerintem a 2 óra minimumot ki kellene várni a megfelelõ tejtermelás miatt.Régi jó bevált módszer nem véletlenül a 3 óránkénti szoptatás.Ha rendesen eszik akkor ki kell bírnia legalábbis nekem ez mûködik.
Ha viszont elfelejtesz este fejni, reggelre durranásig lesz a cici.:)
A kérdező hozzászólása: Segít, mert azóta mióta feltettem a kérdést, megpróbáltuk újra a gyakoribb szoptatást, és sikerült is. Több lett. De vásároltunk More Milk kapszulát, és szerintem fölöslegesen. Segít az is, de korántsem olyan jó, mint amilyennek mondják. Szóval majdnem csak azt mondhatom, hogy kidobtam az ablakon 10 000 forintot. De hát a hülyeségbõl tanul az ember. Ha elfogy, veszek görögszénamagot vagy mi az, és az csak 700, ami állítólag megindítja a tejet, mint az állat :) De egyébként én is ilyen céllal szeretnék fejni, pluszba, hogy el tudjam tenni a fagyasztóba.
Ja még annyit hagy kérdezzek: miért nem segít most a több szopi?
Második vagyok. Én este fent maradok, és fejek, ha jön, ha nem, fél órát. Így minden este el tudok rakni általában 80-at, amit vagy odaadok másnap (ha kevés a tejem), vagy lefagyasztom. Papit hígítani jó késõbb, vagy néha elfogadja felmelegítve is .
Értem. Így szerintem akkor próbálj meg fejni, amikor érzed, hogy még van benne valamennyi: ez általában a reggeli, délelõtti szopi után szokott lenni, amikor az éjjeli bõséges termést egyszerre nem eszi ki a baba. Napközben viszont én nem javaslok több fejést, mert ekkor folyamatosan csökken a termelt mennyiség, úgyhogy pár cseppnél többet nem tudnál kipréselni. Vannak, akik az esti "utolsó" szopi után még fennmaradnak 2-3 órát és akkor fejnek egy adagot, ez is egy megoldás - én este mindig hulla voltam, úgyhogy a saját módszeremmel fejtem és az is hatásos volt. Végül, ha van rá módod és erõd, akkor pár napig éjjel is felkelhetsz 1-2x fejni, bár ez eléggé fárasztó tud lenni. (Éjjel a legmagasabb a prolaktin hormon szintje, ezért az éjjeli szopi/fejés igen hatásos serkentõ.) Ha szopi után közvetlenül úgy érzed, hogy még lehet benne tej, akkor nekieshetsz a fejõvel; de ha nem érzed vagy nmégse jön semmi, akkor várj fél-1 órát és utána próbáld meg. Lehet, hogy a mellnek szüksége van egy kis pihenõidõre; a kiürülés után már több idõbe telik, amíg jön egy következõ tejleadó-reflex; kb. ennyi idõ alatt már összegyûlik a mellben egy "fejésre alkalmas" tejmennyiség. Sok sikert! :)
Ha tudsz, feküdj, amikor a baba alszik. Nekem ez is sokat segített. Esetleg cicin altasd, akkor alvaszopik.:)
A kérdező hozzászólása: Igény szerint szopik. Mindenképpen több tejet szeretnék. Olvastam a More Milk kapszuláról. Szerintem kipróbálom, mert az Urtica nem hozza meg a hatást. És a laktoherb sem.
Nuláti, a természet ingyé elvégzi a dógot. ;) Gratula!

Miért kell a cicáknak ivartalanítás után alacsony pH-értékű tápot adni?

Legjobb válasz: Mert az ivartalanított kandúrok pénisze kicsit sorvadtabb lesz, ezért a hólyagjukban képzõdõ homok, nem tud távozni a húgycsövükön keresztül így hólyagkövük képzõdhet, amit sajnos csak mûtéttel lehet eltávolítani.

Mert az ivartalanított kandúrok pénisze kicsit sorvadtabb lesz, ezért a hólyagjukban képzõdõ homok, nem tud távozni a húgycsövükön keresztül így hólyagkövük képzõdhet, amit sajnos csak mûtéttel lehet eltávolítani.
Vedd komolyan a Ph tápot. Nekem nem szólt az állatorvos, hogy ivartalanítás után másképp kell étkeznie a cicáknak, így én ugyanazt adtam neki. (10 féle konzervet reggelire és 8 féle száraztápot vacsorára.)Elõször vesehomokja lett, megmûtötték ekkor szóltak a Ph tápról, de másfél év múlva vesebajban elpusztult a cica.
Az ivartalanított cicáknak hólyagköve lehet.Ez elkerülhetõ, ha nem hízlaltatjuk túlsúlyosra, mert hajlamosak rá ivartalanítva(napi 1-szer kapjon enni).És havonta 1 hetes vitamin kúrát kell tenni.Ez azt jelenti, hogy egy hétig minden nap kapjon c-vitamint.Mézbe keverve, vagy az eledelükbe rakva.Érdemes ezeket betartani, mert ha húgyhólyagköve lesz, azt mûteni fogják, és utánna csak speciális ételt kaphatnak csak, ami jóval drágább az átlagosnál!!!

Miért van ma egész nap a cicimen a babám? Csak pár perceket alszik, és már fent is van! Mi baja lehet? Csak a cici kell neki egyfolytába! Ugye nem lesz beteg?

Legjobb válasz: még kicsi.lehet nem a cicó kell neki,hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta,nekem is a védõnõ mondta.

még kicsi.lehet nem a cicó kell neki, hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta, nekem is a védõnõ mondta.
második vagyok, tuti a hülye idõjárástól ilyen...próbálkozz cumival két etetés között, vedd az öledbe, ringasd és adj neki cumit, hogy a cicid is pihenjen.
Utolsó: semmi köze a cuminak a leszokáshoz.Ennyi erõvel minden egyéb plasztik dolog miatt leszokhatna, pl:cumisüveg.Én ráadásul bimbóvédõvel szoptatok, mert kicsik a bimbóim, és alig bírom levakarni magamról, az enyém is egész nap cicizne.Szájcumi nélkül meg pl.boltba el se merek indulni, mert éhenhalnék - sose jutnék el, mert egyfolytában sírna, más meg nem végzi el helyettem a bevásárlást.
Könnyebb lenne válaszolni, ha megírnád hány hetes.
Teljesen igaza van annak aki nem ajálja a cumit! 3 gyerekem van! Az elsõt még a koházban leszoktatták a cicirõl a cümisüveggel. A második rászokott a cumira, és leszokott a cicirõl. A harmadik nem cumizik és cumisüveg is nuku, elmúlt 1 éves és még mindig szopizik! Van némi tapasztalatom, cici, cumi éscumisüveg terén! Aki csak azért tömi a szájába, hogy addig is csöndbe legyen, és gõze sincs arról, hogy éhes, az ne ossza az észt! És mióta is van cumi??? Elötte mit adtak a gyereknek? Nem is udom, hogy nõttek fel a gyerekek 200-300 évvel ezelõtt, és annak elõtte!!!
3 hetes növekedési ugrás? Akkor is van egy, de ez kevésbé látványos, mint a késõbbiek. A cumis veszélyekkel egyetértek. Kedves hozzászóló, azért, mert sok gyereknél nem okozott gondot a cumi/üveg/védõ, és esetleg nálad sem, még nem jelenti, hogy a kérdezõ babájánál sem fog! Senki sem lát át az éteren, vagy épp a jövõbe, hogy biztosra kijelenthetné, "nem, nálatok nem lesz gond, csak nyugodtan". Ha te ezt meg mered tenni minden pontosabb ismeret és alaposabb szakmai tudás nélkül, szerintem már TÚL bátor vagy. Én magam is használtam/lom mindhármat a lányomnál, aki még mindig szopik is (3 éves), de ennek ellenére sose mondanám azt másnak, hogy csinálja, mert tudom, milyen gondokat okozhat (nálunk is majdnem), ha az adott baba történetesen érzékeny rá. Célszerûbb néha kicsit óvatosabb tanácsokat adni.
Nálunk beütött a cumizavar. Sebes volt a bimbóm és azt tanácsolta a doki, hogy bimbóvédõvel etessem meg lefejt tejet adjak amíg helyrejön a cicim. Nem mert sokáig ezt csinálni, de 4 nap múlva már csak rángatta és hisztizett, az istenért nem volt hajlandó dolgozni.A végén már bimbóvédõvel se kellett, mert a cumisüvegbõl ugye könnyebben jött. Én idegeskedtem és vége volt mindennek. A 2. gyerekemnél nem követem el ezt a hibát, nagyon jó kis tanácsokat kaptam mit ne mondjak, de egy kezdõ kismama akinek nincs nete nyilván a környezetébõl informálódik. Az orvos is egy nagy hülye volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Azóta nagyjából helyreállt a dolog :) Szerintem olyankor én kellek neki, nem kifejezetten a cici :) Sõt, sokszor ha már nagyon fáradt, és nem tud máshogy elaludni, akkor is szopizik egy picit, és már szundít is. A cumi kérdés meg, hát...én nem merek neki adni, mert még az esélyt sem szeretném megadni annak, hogy le szokjon a cicirõl!
Kérdezõ, szerintem ügyesen csinálod, csak így tovább! A szopómozgás nagyon jó altató..! ;)
Mondod te kedves utolsó, mert te tanultad hogy mi a jó a szoptatás szempontjából?! Elhiszem hogy van tapasztalatod, de hidd el sok gyereknél kialakul cumizavar.
ugyan már!!gyerekek ezrei, sõt tízezrei nõnek fel úgy, hogy cumiznak és mellette szopiznak szépen!Azért okosak, meg tudják különböztetni!A fiam már 2 hetesen totál dühösen kezdett el sírni, ha éhes volt és cumit adtam a szájába(akkor még nem ismertük annyira egymást, nem tudtam, hogy a hasa fáj azért sír, vagy éhes)Szóval meg tudják különböztetni! Az más, ha cumisüvegbõl is eszik, mert abból esetleg könnyebben jön, ehhez hozzászokik, aztán nem akar dolgozni a cicivel.De ez sincs minden esetben. Szóval nyugodtan adhatsz neki cumit!
Azért a cuminál érdemes résen lenni. http://www.lll.hu/node/6 A cumit, cumisüveget más technikával kell szopni, mint az anyamellet, és mivel a gumicumi erõteljesebb inger a szájban, mint az anyamell, a helytelen technika rögzülhet, cumizavar alakulhat ki. Ilyenkor a baba kevésbé hatékonyan szopik, nem biztos, hogy elég tejhez jut, elképzelhetõ, hogy emiatt alszik be hamar a cicin (ha nem áramlik a tej, a baba elveszti az érdeklõdését!), és pár perc múlva meg ébred és sír. Mivel a tej a kereslet-kínálat elve szerint termelõdik, ha a baba nem szopik hatékonyan, az a tejmennyiség csökkenéséhez is vezethet." "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ! Akkor ezek szerint ez nem csak nálunk mûködik így :)
Ma az én fiam is tiszta nyûgös. Utálom ezt az idõjárást!
Az enyém 9 hetes, mégis vannak ilyen napjai.Õt se lehet levenni róla szinte egész nap.
A kérdező hozzászólása: 3 hetes.Hát, ennyire zavarná a front?Akkor ez sokszor lesz...
Igaz nem tudom mennyi idõs, de lehet a hülye idõjárás miatt...én fiam is alig aludt ma, igaz már 6 hónapos, szóval kap mást is, nem lógna egész nap a cicimen, de mióta jönnek-mennek a frontok és fúj a szél totál nyûgös...lehet nálatok is ez van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Nagyon igyekszünk :)

Miért nem kell a Picimnek a jobb cici?

2 hetes babám pár napja szinte csak a bal mellemböl hajlandó enni,a jobbot csak cumizza. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: szia pont igy voltunk mi is vele az en kicsi lanykamnak se kellett sosem csak almaban tudtam becsalizni a bal cicit a pofiaba.hat probald meg eloszor a balt adni neki mikor almaban adsz neki cicit. 10 hos a kiscsajszim 7 hoig szopott de szinte csak a jobb mellembol. nem tudtam segiteni de leirtam hogy nem vagy egyedul. minden jot es jo egeszseget.ne haragudj de sietve irok es lehet nem irok hellyese ertelmesen valamit.

szia pont igy voltunk mi is vele az en kicsi lanykamnak se kellett sosem csak almaban tudtam becsalizni a bal cicit a pofiaba.hat probald meg eloszor a balt adni neki mikor almaban adsz neki cicit. 10 hos a kiscsajszim 7 hoig szopott de szinte csak a jobb mellembol. nem tudtam segiteni de leirtam hogy nem vagy egyedul. minden jot es jo egeszseget.ne haragudj de sietve irok es lehet nem irok hellyese ertelmesen valamit.
Lehet, hogy nem tud eléggé kijönni a bimbó ezen a mellen, és a másikat könnyebb szopizni.
Nekem is ez volt! A balból nem jött olyan könnyen a tej. A lényeg (ha ugyanaz van mint nálam volt) hogy nem adtam fel, és ha az a cici jött, akkor meg kellett küzdeni vele, hiába köpködte ki és sírt közben. (Persze az látszott hogy jön tej mert nyeldekelt, csak nem folyt magától annyira mint a másik) Hamar feladta, meg õ is erõsödött gondolom, és pár nap, talán 1-2 hét alatt beindult a cici is, most már ugyanúgy topon van mint a másik! Kitartás, remélem nálad is beválik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!