Találatok a következő kifejezésre: Miért kell beleszólnia hogyan (6 db)

"Kifelé ne! " - Miért kell beleszólni abba, hogyan csinálom?

Elmúlt 2 hétben folyamatosan "kapom az ívet" anyukáktól, hogy ne kifele toljam a babakocsit.

Legjobb válasz: hûû,nagyon nem irigyellek..Én is olvastam errõl,aztán kicsit hajlottam is rá,aztán rájöttem,h hülye vagyok én....:D Nekünk forgathatós,így nálunk változó a dolog,de ha felém néz,akkor sem beszélek hozzá folyamatosan,és nálunk is tök sokszor, van,h azért fordítom meg,mert látom,h unja a fejem... A kifelé hordozás más téma,azzal én sem értek egyet,de,hogy odamenjek valakihez,és ezért beszóljak neki,na az már nevetséges..Õ dolguk,õ gyerekük,és valószínûleg akkora károkat azért nem okoznak ezek a dolgok(ahogy a kenguru sem),mint ahogy néhányan beállítják...Nekem van egy babás könyvem,és abban még illusztrációként is kifelé van hordozva a gyerek,kenguruban..(pedig nem egy régi darab..) Szóval én legközelebb megkérdezném,hha õ olyan tökéletes mintaanya,akkor miért nem a saját gyerekével foglalkozik,a tiéd helyett..

Szia! Nekem is állandóan mondták, hogy miért kifele nézõ babakocsit vettem, aztán egy idõ után, meg azt is még hozzátették, miért nem forgatható fogantyúst, így elkezdtem más környékekre járni, nem a szokásos úton, mentem ahol lépten- nyomon beleütköztem volna az Okos Ismerõsökbe. Akkor kezdtem újra arra felé járni, amikor már mindkettõ gyermekem elhagyta a babakocsit. Én mondjuk meg tudtam tenni, mert amúgy se vagyok egy óriási társasági lény.
hûû, nagyon nem irigyellek..Én is olvastam errõl, aztán kicsit hajlottam is rá, aztán rájöttem, h hülye vagyok én....:D Nekünk forgathatós, így nálunk változó a dolog, de ha felém néz, akkor sem beszélek hozzá folyamatosan, és nálunk is tök sokszor, van, h azért fordítom meg, mert látom, h unja a fejem... A kifelé hordozás más téma, azzal én sem értek egyet, de, hogy odamenjek valakihez, és ezért beszóljak neki, na az már nevetséges..Õ dolguk, õ gyerekük, és valószínûleg akkora károkat azért nem okoznak ezek a dolgok(ahogy a kenguru sem), mint ahogy néhányan beállítják...Nekem van egy babás könyvem, és abban még illusztrációként is kifelé van hordozva a gyerek, kenguruban..(pedig nem egy régi darab..) Szóval én legközelebb megkérdezném, hha õ olyan tökéletes mintaanya, akkor miért nem a saját gyerekével foglalkozik, a tiéd helyett..
Agy rém!!! Szólj vissza nekik frappánsan! Mondd pl azt, hogy eddig olyan szinten mûködött a kommunikációtok, hogy amikor egy nap magaddal szemben volt a gyermeked, megszólalt, és azt mondta, hogy :" Édesanyám! Unom már, hogy semmit sem látok a városból, tégy meg egy szívességet! Vegyél kérlek nekem egy olyan babakocsit, amibõl rendesen kilátok!" :) Én valami ilyesmit mondanék. Vagy ha rosszabb napom lenne, elküldeném a búsba. :)
Na igen. Azt meg még ráadásul elfelejtették mondani az õsanyák, hogy a kifelé tolástól ráadásul két feje, három szeme lesz a gyereknek, a füle 2, 5 évesen veszettül elkezd szõrösödni, és csigák nõnek a pocakjában. Ezt ausztrál -új zélandi szakértõk mondták, akik kizárólag a kiskegyednek nyilatkoztak.
Jézusom, ez a legújabb baromság, amit hallok!Nekem 2 fiam van, jelentem makk egészségesek, a kommunikáción is nagyon jó, és igazi érzelem gombócok.Pedig kifelé tudtam csak tolni(nem átfordítható a kar).Hamarosan megérkezik a 3. pici, és neki is ilyen kocsija lesz/van.Szerintem ne foglalkozz velük.Ez már az agybaj elsõ jele.Vagy nagyon unatkoznak.
Azt hiszem, egy anyukának legalább olyan fontos megtanulni nem meghallani másokat , mint megtanulni foglalkozni a kisbabájával. Rémes, manapság milyen területen vezetik le egyesek saját belsõ feszültségeiket. Elképesztõ! Tedd csak, ahogy Te jónak látod! Nem csinálsz semmi rosszat!
Úristen!!!Mi van??? Jajj ezt nem hiszem már el.Milyen hülyeség ez már megint könyörgöm.Mert miért jó, hogy a baba kocsiban mondjuk 1 órás séta során téged bámul???Nem jobb a fákat, autókat stb..nézni??Azzal nem tágul a kis tudata?Új dolgokat fedez fel, te meg így is tudsz vele kommunikálni. Érdekes eddig engem senki nem állított meg semmilyen dologgal, de megkapná tõlem a magáét az biztos. Könyörgöm ne foglalkozz ezekkel, mert csak becsavarodsz.Tégy mindent a saját legjobb belátásod szerint.Nem is értem egyesek, hogy veszik a bátorságot, hogy más életébe bele szóljanak!!!
Akkor most dobjam ki a kis esernyõkocsimat, amit városi rohangáláshoz a kocsi csomagtartójában szoktam tartani? Na ne már :-) Vegyél be leszarint, kedves kérdezõ, és sétáljatok sokat!
Jézusom! Én még ilyet nem is hallottam. Sõt, nem is nagyon láttam még olyan babakocsit, amiben egy ennyi idõs gyerek ült, és befelé volt fordulva. Jó biztos van ilyen is, de az esetek 90%-ban az ilyen babakocsikban már nem az anyjukat bámulják a gyerekek. Ne törõdj velük, frappánsan szereld le õket.
AZ ilyen anyukák gyerekei meg azt fogják megtanulni, hogy kell beledumálni más dolgába... Baromság amúgy. Nekem ikreim vannak, mindig kifelé voltak. Semmi gond a kommunikációjukkal. Komolyan mondom egyes anyukák már minden marhaságba belekötnek. Ennyire unatkoznak???

Miért kell beleszólni abba hogy ki mikor és hová szül? Ez nem magánügy lenne?

Valaki mindig ítélkezik ha korán szülsz azért ha későn azért. Mintha ez a döntés az egészu világra tartozna. Pedig csak is két ember az anya és az apa dolga senki másé. Vagy nem így van? Akkor meg miért alkotnak véleményt más életéről. Talán annyira unalmas és egysíkú a sajátjuk?

Legjobb válasz: Az ember okosabbnak érzi magát attól, ha másoknak megmondhatja a frakót, pláne névtelenül és arctalanul. Ettõl megerõsítve érzi magát a saját döntésében/sorsában. És mivel szüksége van erre a megerõsítésre, nyilván bizonytalan - ez húzódik meg a dolog mélyén...

Sokan, nagyon sokan azért írják ki a kérdésüket, hogy megerõsítést nyerjenek: ez a szuper, ahogy te csinálod. Ez teljesen rendben is van, mindannyiunknak szükségünk van néha megerõsítésre. Csak akkor nem szabad kiakadni, ha az emberrel nem mindenki ért egyet, és ezt nem lehet azzal alintézni, hogy aki nem ért velem egyet az mind hülye. Mert könnyedén megeshet, hogy nekik (is) van igazuk.
Az ember okosabbnak érzi magát attól, ha másoknak megmondhatja a frakót, pláne névtelenül és arctalanul. Ettõl megerõsítve érzi magát a saját döntésében/sorsában. És mivel szüksége van erre a megerõsítésre, nyilván bizonytalan - ez húzódik meg a dolog mélyén...
Egyszerû. Nem kell ide kiírni a GYK-ra ilyen kérdést, és nincs mibe belekötni. Aki ide beír, vállalnia kell a kompromittációt is vele együtt. Magánügyet igaz név nélkül is itt "kiteregetnek", aztán megsértõdnek ha valakinek más a véleménye a dologról. Könyebb anoním módon ítélkezni mások felett, mint szemtõl szembe.
Ha valaki feltesz egy kérdést, amire választ vár, és segítséget, amire csak úgy lehet válaszolni, ha ismerik a hozzászólók a családi hátteret, akkor vállalnia kell azt is, hogy esetleg nem mindenki lesz vele azonos véleményen. És ilyenkor derülnek ki dolgok, amiket a kérdezõ valamilyen oknál fogva nem ért, de mások kívülállóként igen. Pl aki otthon lakik, nem dolgozik, igenis, hogy ne szüljön gyereket mert azt nem õ fogja nevelni, hanem anyuci meg apuci. Oké, õ szülte, õ az anyja, de ennyitõl még az a gyerek éhen hal. Ha viszont fáj az igazság, akkor nem kell tanácsot kérni és kérdést kiírni.
Igen, azért. Országos viszonylatban szokás mások életébe belemászni és ítélkezni. Nézd meg a mûsorokat, akármi is legyen a fõ téma, tuti megjelenik a magánéletük is a képernyõn, mint ha bármi köze lenne a teljesítményhez, vagy ahhoz amit épp csinálnak. Ez valami vírus, amit nem tudnak leküzdeni az emberek, muszáj mások dolgával foglalkozniuk és abban semmi poén nincs, ha pozitívat mondanak. Az nem ad kellõ feszültséget, ha dícsérnek... szidni, azt igen! Az színt visz a szürke, szánalmas életekbe! A jó hír nem hír! A híradó már szinte krimi, 16-os karikáznám minimum. Minél rosszabbat és minél cifrábbat tudnak mondani egymásra, annál jobban érzik magukat, mert addig sem kell belátniuk, milyen üres és szánalmas a _saját_ életük!
Addig a magnügy mig a saját hülyesége miatt nem rinyál állandóan. Amikor húszadszor mondja el, hogy nem veszik fel sehova mert gyereke van közbe meg 8 általánosra megszülte a gyereket úgy hogy életébe nem dolgozótt. Akkor is más hibás soha nem önmaga.
Engem egész addig nem érdekel, amíg nem tõlem kéreget. Van egy csaj a házban, aki elég rendesen dohányzik. Minden hónap végén hozzám jön pelenkát kérni. A múltkor a városban találkoztunk, akkor pénzt kért, hogy ki tudja váltani a gyereknek a gyógyszert. Persze, sosem adja vissza . Na neki tényleg nem kellett volna egy gyerek sem, nemhogy kettõ
Szerintem azoknak rossz, akik ferde szemmel neznek masra vagy beszolnak. Gondolj bele, mikor boldognak erzed magad, akkor magad korul sem bantasz senkit es szebbnek is tunik minden. Amugy en is igy gondolom, maganugy. Gyerekvallalas meg plane.
A kérdező hozzászólása: Nem csak feltétlenül erre az oldalra gondoltam hanem a valóéletre is. Például mikor a fiatal anyukára ferde szemmel néznek a postán. Vagy megjegyzést tesznek egy 40 nõre hogy hú de öregen szül.
Nem beszélget az osztálytársaival szünetben? és ez jó? na mindegy, hagyjuk mert sok az off..
Tényleg nem kenyerem a pletyizés, megvan a saját gondom, bajom, örömöm, boldogságom! :-) Nincs olyan unalmas életem, hogy mással foglalkozzam! Ha látok valamit nem érdekel, még a Páromnak sem mondom! Hát, ha egyedül vagyok ilyen idióta, hogy a saját dolgommal foglalkozom.. hát Istenem! nem fogok azért megváltozni, hogy ne lógjak ki a sorból :-D A nagylányom is alsós- elsõ osztályos- és csak játszani szokott a szünetben, beszélgetni nem. A mostani alsósok jó részét nem érdemes megemlíteni, mert egy -némelyik brutálisan viselkedik sajnos!
Mert az emberek szeretnek okosabbnak tûnni a másiknál, és az ilyen okoskodók képtelenek belátni, hogy máshogy is lehet csinálni, mint ahogy azt õk csinálták.
Na azért ne essünk túlzásba, azt elég nehéz elhinni, hogy "másról még soha nem pletykáltam". Már az alsó tagozatosok is pletykálnak...
"Pedig csak is két ember az anya és az apa dolga senki másé." Hát ez az. Mégis mindenki elpofáz mindent boldog-boldogtalannak. Aztán meg sír az õszinte véleményektõl. Úgy kell neki.
Magánügy - amíg nem sírja tele a fél világot és az egész netet azzal, hogy nincs ideje aludni, milyen fáradt, 15. után már csak száraz kenyeret esznek stb. Az én magánéletemen nem csámcsognak a neten, mert nem teregetem ki.
6-osnak szólt, Õ volt az "utolsó" amikor írni kezdtem
Nézd, az ember olyan, hogy véleményt alkot a dolgokról. Még te is, ebben biztos vagyok. Az már persze más dolog, hogy ha nem kérdezik, akkor nem osztom meg a véleményemet (fõleg, ha mást esetleg bántana), ha pedig kérdezik, akkor megpróbálom kulturáltan elõadni. De sajnos gyakori, hogy valaki közvélemény-kutatást tart egy témáról, és ha olyan véleményt hall, ami esetleg nem egyezik az övével, akkor meg van sértõdve, és duzzog, hogy mindenki "beleszól" az életébe. Pedig egyszerû, nem kell megkérdezni, és senki nem fog beleszólni.
Mégis honnan tudná egy ismeretlen, hogy hány éves az a kismama/anyuka? Én is fiatalon szültem mégsem szólt be senki, pedig aztán emberek között voltam egész nap. Sokan megbolondulnak a hormonoktól, paranoiásak, beképzelik, hogy rájuk mindenki rossz szemmel néz... ugyan már.

Miért kell anyósomnak beleszólnia hogyan nevelem a babám. Miért van ez?

mindenbe beleszól meg ezt kell csinálnom peddig már elmondtam egy párszor hogy hadjon békén de nem!! saját anyám nem oktat ki de ? igen!!ráadásul elkényezteti a lányom és nekem van vele gondom utánna!!szóval kiborít!!szerintetek mit tegyek hogy abba hadja az anyáskodást??

Legjobb válasz: Szia! Ne is mondd! Nálunk nem olyan vészes a helyzet, de volt pár sértõdés, mert én másképp láttam a gyerekneveléssel kapcsolatban a dolgokat, mint õ. Persze lehet, hogy jót akar, " hisz õ már nevelt fel gyereket" és szerinte te még nem tudhatod. Ha egyébként jóban vagytok, akkor próbáld neki elmondani szépen, hogy te is meg szeretnéd tapasztalni ezzel kapcsolatban a dolgokat, olyan jó anyának lenni és biztos õ is nagyszerûen nevelte az övéit, de te is szeretnéd ezt megpróbálni a saját meglátásod szerint a gyermekednél. Sok sikert!

Szia! Ne is mondd! Nálunk nem olyan vészes a helyzet, de volt pár sértõdés, mert én másképp láttam a gyerekneveléssel kapcsolatban a dolgokat, mint õ. Persze lehet, hogy jót akar, " hisz õ már nevelt fel gyereket" és szerinte te még nem tudhatod. Ha egyébként jóban vagytok, akkor próbáld neki elmondani szépen, hogy te is meg szeretnéd tapasztalni ezzel kapcsolatban a dolgokat, olyan jó anyának lenni és biztos õ is nagyszerûen nevelte az övéit, de te is szeretnéd ezt megpróbálni a saját meglátásod szerint a gyermekednél. Sok sikert!
Nem lehet, hogy anyósaink rokonok? Nálunk még meg sem született a baba (33 hetesek vagyunk), de õ már abba is megpróbál beleszólni, hogy milyen ruhát vehetek neki, és azt is hogy hol, mire mennyit költhetünk (pedig a férjem már párszor rendesen helyretette). Szerencsére minket 5km választ el, ezért nem kell naponta ezt elviselni...én is csak a költözést tudom javasolni, mert kiborítóak tudnak lenni! Addig is ne hagyd el magad, légy karakán!
szerintem nem neked kellene ezeket neki elmondani, hanem a fiának, vagyis neked is, de szerintem a fiára egybõl hallgatna. Szerencsére nálunk ilyen gond még nincsen, de én tuti a férjemet, azaz a fiát fogom ráuszítani erre a témára.
A kérdező hozzászólása: hát próbált már õ is vele beszélni de semmit nem ért!! ezért most fogjuk magunkatamilyen messze csak lehet elköltözzünk innen!!és legalább ugyrendezem be a szobákat ahogy én akarom!!szóval mindenbe õ akar dönteni!!már tisztára kiakaszt!!
Szia! Azért szólhat bele, mert gondolom fiatal vagy.Azt gondolja, õ jobban tudja a dolgokat.Mond meg neki, hogy elég "nagy vagy", hogy eldötsd, mi a jó a családodnak.A Te családodban Te vagy a fõnök, Õ foglalkozzon a saját dolgával.Ha semmi nem használ, költözni jó messzire.Gondolom a párod anyuka párti!Ha más nincs koptassa Õ le!
A kérdező hozzászólása: én már nem tudom mi lenne jó már mondjuk észre vette magát mert már nem jár olyan gyakran át hozzánk!majdnem minden nap itt volt ez már kikészített!ha bírtam volna pihenni egy kicsit nem lehetett mert állandóan a nyakamba lihegett!!nagyon rossz számomra így!!köszönöm a válaszokat!:)
Szia, megértem a helyzetedet az én anyósom is ilyen ha nem is ennyire, nálunk is már útban van a baba, de mindent megmagyaráz.Van egy kiskutyám éjjel nappal velem van, de ha õ meglátja kb..2hónapban egyszer..mert hála istennek 200km-re lakik..., hogy ölbe veszem már kezdi, hogy tegyem le azonnal mert megnyomja a hasamat stb.a múltkor már úgy kiosztottam azt hittem elmegy.D emondtam neki én élek vele és tudom, hol a határ, ha lenne egy gyerekem már és az lógna a nyakamon egész nap, az nem lenne gond, pedig az is megnyomhat.szerintem mindenki tudja a korlátait.Már be is jelentette, hogy kiírta a szabiját a születéskorra..de ha nem akkor jön is át tudja rakni..már elõre félek, hogy milyen csatáink lesznek az elsõ héten is.Nekem az anyukám megmondta, hogy annak idején õket sem zavarta senki és tök jó volt, hogy egyedül jöttek rá mindenre és mondta ha felhívom szivesen segít mindenbe de õ csak látogatóba fog eljönni egy napra nem ül a nyakamba egy hétig, mert tanuljam meg egyedül ellátni a kicsit. Én amúgy az anyósomat a te helyzetedben simán kiosztanám akár ordítva is, hogytérjen észhez..ha máshogy nem megy, de az tuti a férjemnek is neki esnék, ha nem áll mellém.Meg kell értenie, hogy õ is felnevelt már x gyereket és te is fel akarod egyedül és ha mejd segítséget kérsz akkor segítsen, addig meg gyönyörködjön az unokájában és ne problematikus kodjon, mert az csak mégjobban kiidegel téged és a babát is.Remélem hamar tuljuttok zen, bár én tuti elköltöznék jó messzire, érzem éha a 200km is kevés, de még mindig jobb mintha a közelben lakna.Ja ha meg jkopog ne nyisd ki ha késõbb számon kéri mondd meg, hogy nem hallottad, vagy , hogy lementetek sétálni stb..én tuti ezt tenném. Sok sikert ehhez és remélem nekem sem lesz nagyon kemény az anyóssal...bár én nem félek tõle, meg is sértõdhet ha máshogy nem megy-bár azért nem szeretnék rosszban lenni vele, mert egy tündéri asszony csak kicsit gyerek függõ. 21hetes kismama

Annyira elegem van, miért kell folyton beleszólni, hogy hogyan nevelem/táplálom a gyermekem?

A kislányom 10 hónapos. A helyzet az, hogy egészen 9 hónapos koráig m?ködött a hozzátáplálás dolog tökéletesen. Majd ahogyan beköszöntött a nyár, elkezdte visszautasítani a f?tt ételeket, bébiételeket, zöldségeket, gyümölcsöket. Néha-néha megeszegeti, de nagyon sokszor csak kiköpködi vagy elutasítja, csak az anyatejet, gyümölcsleveket fogadja el. Beszéltem akkor a véd?n?vel, amikor többször is bukott a babám például egy nap és azt mondta semmi baj nincs ezzel, most ilyen id?szakot él meg, hogy csak az anyatejre vágyik. Mondta, hogy próbálgassak Neki más ételt is adni kés?bb, ha kicsit megnyugodott a gyomra de ha nem kéri, ne er?ltessem. Nagyon jó húsban van a babám, semmiben nem szenved hiányt. Viszont a Párom nagymamája és anyja folyton azzal piszkálnak, hogy szerintük anyatejjel nem lakik jól a gyerek ennyi id?sen és, hogy én nem etetem normálisan a kislányomat. Folyton jönnek, hogy hozzanak -e valamilyen ételt, ha én nem tudok adni a gyereknek normális kaját ... Például múlt hónap végén, amikor kicsit nehézkesebben éltünk, azzal jött hozzám anyósom, hogy vegyen -e valamilyen bébiételt mert ha én nem tudok enni adni a kislányomnak akkor nehogy éhes maradjon ... Annyira feldühít! És ne értsetek félre, nem a túlzott jószándék beszél bel?le. Ugyanis a kezdetek kezdetén Õ nagyon ellene volt a gyermekvállalásnak, inkább az abortusz felé hajlott ... Mostmár szereti az unokáját, látom rajta, csak azt mondom, hogy nem volt ez mindig így. Tegnap is lejött hozzánk és megkérdezte, hogy tudtam -e valamit enni adni a gyereknek? Mintha én direkt éheztetném a gyereket ... Ma délben a nagymama kérdezte t?lem, hogy abból a krumpliból amit ? f?zött nem akarok -e enni adni a gyereknek esetleg? A másik amivel folyton zaklatnak, hogy tejeset miért nem adok még Neki, holott ezerszer elmondtam már, hogy nálunk több allergiás is van a családban, nekem is allergia alapú az asthma-m, de folyton kérdezik, hogy egy kis tejszínes tésztát, vagy kinder tejszeletet miért nem adok Neki, hiszen semmi baja nem lesz t?le ... Annyira zavaró már ez a folytonos akadékoskodás és okoskodás. Rendben van, ha valaki jó tanácsokkal akar ellátni, de ha én nem úgy szeretném csinálni, hanem inkább a véd?n?mmel, gyerekorvossal konzultálnék az miért baj?

Legjobb válasz: Ismerõs, nálunk apósom élettársa volt ilyen. Aztán egyszer meguntam és szépen (nem durván) kiosztottam. Megmagyaráztam neki, hogy õ az én gyermekem, úgy nevelem, azt adok neki amit akarok, és akkor amikor én akarok. Mert õ mindég az õ fiával példálózott, mert a Jocika már ezt és ezt evett ilyen idõs korában. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy ülj le velük, és beszéljetek. Ha nem megy szépen akkor durvábban. Egyébként az én kisfiam 3,5 éves. De õ is alig evett a nyáron szilárd ételt. Inkább csak ivott. Tejes dolgot én is csak 1 éves kora után adtam neki. Addig nem is akartam, fõleg hogy 25 hós koráig szopizott is. DE ha nálatok van allergiás, akkor szerintem te várhatsz akár 1,5 éves koráig is. De ezt egy védõnõ vagy gyerekorvos jobban tudja. Ha megsértõdnek akkor így jártak. A gyermekedet nézd, ne õket, a gyermeked érdekeit tartsd szem elõtt.

Ismerõs, nálunk apósom élettársa volt ilyen. Aztán egyszer meguntam és szépen (nem durván) kiosztottam. Megmagyaráztam neki, hogy õ az én gyermekem, úgy nevelem, azt adok neki amit akarok, és akkor amikor én akarok. Mert õ mindég az õ fiával példálózott, mert a Jocika már ezt és ezt evett ilyen idõs korában. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy ülj le velük, és beszéljetek. Ha nem megy szépen akkor durvábban. Egyébként az én kisfiam 3, 5 éves. De õ is alig evett a nyáron szilárd ételt. Inkább csak ivott. Tejes dolgot én is csak 1 éves kora után adtam neki. Addig nem is akartam, fõleg hogy 25 hós koráig szopizott is. DE ha nálatok van allergiás, akkor szerintem te várhatsz akár 1, 5 éves koráig is. De ezt egy védõnõ vagy gyerekorvos jobban tudja. Ha megsértõdnek akkor így jártak. A gyermekedet nézd, ne õket, a gyermeked érdekeit tartsd szem elõtt.
Nem baj, és ez valóban borzasztó lehet. Ha gondolod meséld el nekik milyen a tejallergia pl., sajnos nekem volt szerencsém hozzá. A kislányom az elejétõl tápszert kap sajnos, 2, 5 hónaposan jött ki a tejfehérje érzékenység. Iszonyú csúnya véres hasmenéssel, jópár napig járkáltunk a kórházba. Nos, ha ezután is a tejes cuccokkal kínálják, hajrá. Nagy igazság, hogy a te gyermekednek TE tudod, hogy mi a jó, és a sok zavaros katyvasz helyett valóban jobb a gyerekgyógyásszal/védõnõvel konzultálni. Mi az elején lefektettük, hogy mit hogyan tervezünk, a szüleink is ehhez igazodnak. Jó lenne esetleg nálatok is egy nagy beszélgetés, amiben lefektettek pár szabályt. Sok sikert ehhez! :)
Mert mindig mindenki okosabb az anyukánál... Sógornõm (akinek fingja sincs a csecsemõkrõl, nem is lesz sajátja), azt tanácsolta, hogy a 3 hónapos(!) gyerekemnek fõzzek híg tejbegrízt, krumplipürét, és hogy a keresztlánya 3, 5 hós korában csilisbabot evett kenyérrel. Megmondtam neki, hogy ÉN vagyok az anyja a kislánynak, és amíg ez így lesz, addig az lesz amit ÉN akarok, és azt eszi a gyerekem, amit ÉN és az APJA jónak lát. Ne próbáljon senki beleszólni, mert csak az idejét vesztegeti vele, úgysem fogom azt csinálni amit más akar. Értett a szóból. :) Fektessétek le a szabályokat a férjeddel, ne hagyd, hogy beleszóljanak. :)
Na akkor a "mamák" engem keresztbe ennének meg, mert a lányom 16hónapig kb csak szopizott.... Na, alig evett valami "szilárdat" a gyerekem. Nem mintha most is zabálna, de érdekes szépen fejlõdik. Okosak, mindent tudnak. Akik már neveltek azért tudják, akik meg nem azok azért, ne aggódj csak mi ÉDESANYÁK vagyunk sülthülyék a gyerekeinkhez. "lexarom" tabletta:)
MOST LÉPTÜNK 17 HÓNAPBA ÉS MÉG MINDIG NAGYON SOKAT SZOPIZIK A KICSIKÉM.MOST KEZD APRÁNKÉNT ESZEGETNI.PÁR FALATKÁT.HA ÉHES UGYIS JEZLI A KICSID.MOND AZT ANYOSODNAK Ö MÁR FELNEVELT EGY GEREKET TE SZERETNÉD A TIÉDET.SZOPIZTASD AMIG CSAK LEHET AZ ANYATEJNÉL JOBB NINCS.
Hm... úgy látom mindõnk találkozott már akkor ezekkel segítünk ha akarod ha nem emberekkel...! Én lányomnál kérdezõ pont a ti korotokban kezdõdött ez a válogatok dolog.... Sokszor csak a tápszert fogadja el.. Erre, jönnek a rokonok és látják hogy ha mi eszünk két falat kínálása után (ami sikertelen) feladom és hagyom játszani! Hát persze hogy okoskodnak, ilyenekkel leggyakrabban :ha erélyesebb lennél, ne engedd felállni, mindet dugd bele stb stb......! Meg a legjobb, ilyeneket miért nem kínálsz neki????? Kolbász, szalonna stb..... hozzáteszem 1 ÉVES :O persze mondom ilyenkor, pacalt akarok holnap kóstoltatni vele.... Áááááá sokszor kiakasztó ez de hát én vagyok az anyja, mást ugyse adok amit én nem akarok...
Nálunk nem ennyire durva a helyzet, de... 5 hós korában voltunk nagyilátogatóban, erre mondja a dédi, hogy milyen jó lesz majd (!) a darált keksz a babának. Mondom erre, hogy az még sokára lesz, mert tej, tojás, meg egy csomó mûszr van benne, nem igazán szeretném adni neki a közeljövõben. Dédike meg is értette, erre anyós: "hát már soha nem fog ez a gyerek semmit kapni?" Gyermekem akkor volt 73 centi és 8 kiló. Biztos éhezik, nem? Nem szóltam semmit, de a Férjemmel megbeszéltük, hogy még egy ilyen és beszél vele, hogy eddig és ne tovább, ne stresszeljük az anyukát (engem :) ). Egyébként az én anyósom jóindulatú, csak baromi okos :) )) Szerintem a pároddal, férjeddel beszélj, hogy ácsiztassa le õket. Te pedig próbáld az egyik füleden be, a másikon kiengedni.
A kérdező hozzászólása: Sokszor már csak azért erõltetném ezt az egész hozzátáplálást, hogy békén hagyjanak végre ... Szépen fejlõdik a babám, nem marad le semmirõl ha még nem eszik tejeset, vagy állandó jelleggel fõtt ételt. (szerintem)

Amerikát nem érdekli hogy a szíriai bombázás során sok ártatlan ember fog meghalni? Nem haltak meg még elegen? És miért kell mindenbe beleszólniuk?

Legjobb válasz: Európában érdekelte õket?Japánban?Vietnamban?Koreában? Amcsik híresen nagy arányú polgári áldozatot szedtek mindig, araboknál is.

Európában érdekelte õket?Japánban?Vietnamban?Koreában? Amcsik híresen nagy arányú polgári áldozatot szedtek mindig, araboknál is.
Hirosimánál érdekelte?
Miaz hogy nem tesz semmmit?? Elõbb még azt írtad, hogy bombázzák.
okos bombáink vannak, nem szépek. és ha nem tesznek semmit, még hányan fognak meghalni? belelátsz a jövõbe és tudod, hogy úgy kevesebb áldozat lesz? vegyi fegyverek bevetését nemzetközi egyezmény tiltja, mi értelme az egyezménynek, ha megszegéséért nem jár retorzió? a következõ mi lesz? valami jó kis vírus? vagy atomfegyver?
Ha egy ország vegyi vagy bármely fegyvert vett be, ami nem megengedhetõ, persze hogy bele kell avatkozni. Sziria jobban jár, ha az Usa beleavatkozik a konfiktusba és végre rendet tesz.
27-es elmondom neked hogy drezda bombázásáért 90%-ban a brit légierõ a felelõs nem az amerikai...
Tokió-: amerikát megtámadja japán váratlanul hadüzenet nélkül leöldösi az embereket..hajókat robbantgat fel...az amerikai katonák ezrei halnak meg azért hogy ausztrália, Új zéland stb.. ne kerüljön japán kézre..és kiakadsz hogy tokiót lebombázták.. szerinted mit kellett volna tennie? békésen "bevonulni"? A japánokhoz vagy mi? tudod mennyi idõbe került volna elfoglalni japánt? több évbe is akár.... de azért sírnak hogy miért bombázták le..örüljél hogy nem amerikai apa/anya voltál aki azért izgult hogy a drága fiát ne robbantsa fel egy öngyilkos õrült japán katona.. de azért sírsz mert lebombázták és amerikát nem érdekelte... az egész 2.vh-t az amerikaiak és az oroszok vívták mindenki mást simán elfoglalták a németek (kis hazánkat egyetlen lövés nélkül) és látszik hol tart a világ -->amerikai "megszállás" modern világ kommunista megszállás (nem véletlenül nincs zárójel -.-) 1956..
24-es te inkább örüljél hogy az amerikaiak visszafoglalták európát és nem hagyták magukra az angolokat franciákat hollandokat stb...annyira odavagy mert amerikát nem érdekelte "drezda" -.- ujjáépítik ..de ha nem segít akkor még mindig németül beszélnél feltéve ha a nagyszüleid vagy szüleid nem egy gázkamrában fulladtak volna meg..szóval örülj hogy most ilyen körülmények között élhetsz beszélheted a nyelvedet és nem vagy terrorizálva nap mint nap
A kérdező hozzászólása: Ez az obama is nagy senkiházi hogy csak nézi de nem tesz semmit.
Kedves 23-as belinkelt egy videót amiben katonák egy üres sötét teremben találtak fegyvereket... ezzel bizonyára 100% hogy a lázadóké...honnan tudod hogy nem a kormányerõk pakolták be és vették fel..ha a lázadók elvesztették volna azt az állást inkább felrobbantják mint hogy az ellenség kezére kerüljön..tehát az is lehet hogy a kormányerõk pakolták oda akik ezt aztán lefilmezték és ez sokkal reálisabb mint hogy azt csak "úgy" otthagyták volna...szerinted ez amerika mûve..érthetetlen
Amerikát ez mikor érdekelte? Drezdában sem, Tokióban sem, ...
53%-os, németül 3 éves koromban tanultam az utcán a többi gyerektõl kisvároskánkban, ahonnan a fele lakosságot kitelepítették 50 kg-s csomaggal csak azért mert németek voltak. Apámnak szerencséje az volt hogy túlélte az amcsi terrorbombázásokat Bpesten (második szerencséje az volt, hogy sikerült megszöknie a szovjet fogságból, ahová a pesti utcáról vitték el). De sok magyar civil áldozat nem. Tokióban a második bombázáskor 1945.3.9. elpusztult a város 90%-a 330 000 épület és meghalt 130 000 civil ember. De szerinted megérdemelték.
az elõzõ válaszom az 59%-osnak szól.
ah gondolj csak londonra...gondolj angliára..mit tett vele a luftwaffe? no mostmár rémlik?
31-es te szerinted szíriában 2.vh-s gépek fognak bombázni amik mindent letarolnak? megsúgom nem.. tudod eltelt azóta 60 év..
Ha a kongresszus is rábólint, Amerika légi csapásokat indít Szíria ellen, ahol a polgárháborúban a kormány és a felkelõk már így is rommá lõtték Szíria három legnépesebb városát. Aleppó és Homsz egyes részei már tényleg posztapokaliptikus sivatagra hasonlítanak, Damaszkusz még jobb állapotban van. Több mint kétmillióan már a szomszédos országokba menekültek
59%-os, te valóban csak 59%-os vagy. Ki mondta (rajtad kívül), hogy II.vh-s gépek fognak bombázni? És már nemcsak az oroszok szerint, de a német hírszerzõk szerint sem Aszadék vetették be a vegyifegyvert!
35-ös nézz képeket szíriáról nincs már mit lebombázni, de mindegy..
Obamat egy befojasos csoport iranyitja, aki fizette a megvalasztasat is. Nekem csak egy kerdesem lenne, hogy legyetek szivesek felsorolni azokat az orszagokat akiket Sziria az utolso 30 evben megtamadott. Masik; kinek az erdeke ez a "harc a demokraciaert?"
# 17: Mondod ezt úgy, hogy még a saját katonáikat is lövik néha... Nem a kormány, hanem a lázadók alkalmaztak vegyi fegyvereket. Úgyhogy ha valakit, akkor a zsidókat, vagy az USA-t kéne lebombázni, mert õk szállították nekik és fizetik õket. Itt egy videó, amit már ötvenedjére linkelek be erre az oldalra. Van angol felirat, tessék megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=-ehDWgEL-GI
A kérdező hozzászólása: "ha ilyen minimál érzelmi közhelyeknél leragadsz." Egyetértek, akkor atomot nekik!
nem tudom kedves kérdezõ te nem olvasol hírlapokat? a civil lakosság menekül a kormány által irányított körzetbõl a kormány "hívei" pedig mennek be a városba.. akkor mi a probléma? a szír hadihajók az ártatlan halászhajókkal teli kikötõkben horgonyoznak találd ki miért... a szír kormányt nem érdekli a népe sorsa.. az oroszok már megmondták ha támadás lesz nem fognak beleavatkozni..irán semmit sem tehet kína sem fog semmit tenni ez üzlet.. a civilek jól járnak lehet meghal"100" de ezért az árért több millió embernek nem kell majd szenvednie hazamehet már ha van hova... és ha megnézed a városokat amiket a földbe döngöltek NEM az USA tette azt velük hanem a saját kormányuk!!
A kérdező hozzászólása: "és ha nem tesznek semmit, még hányan fognak meghalni?" És ha például az egész családod, barátaid ott lennének kint és meghalnának a bombázásban akkor is megveregetnéd Obama vállát hogy szép volt csak így tovább? Drága obama elvetette a katonai beavatkozást, csak bombázni fog.http://alfahir.hu/obama_elutasitotta_a_katonai_beavatkozast_..
A kérdező hozzászólása: "És ha például az egész családod, barátaid ott lennének kint és meghalnának a bombázásban akkor is megveregetnéd Obama vállát hogy szép volt csak így tovább?" Ezt nem sértésnek szántam félre ne érts csak gondolj bele.
"vegyi fegyverek bevetését nemzetközi egyezmény tiltja, mi értelme az egyezménynek, ha megszegéséért nem jár retorzió?" Értem. Ha a magyar hadvezetés úgy dönt, hogy vegyi fegyvereket vet be remélem a te házad bombázza le az Usa elsõként, a te családod döglik meg elsõként és remélem te fogsz a legjobban örülni. :)
Tehát, mi ilyenkor a teendõ? Áruld már el, szerinted mi az a folyamat, amit ilyenkor végig kéne vinniük, és elégedett lennél! USA (egészen pontosan az ENSZ, aki fel fogja hatalmazni várhatólag erre) húzza be fülét-farkát. Mutassa meg a világnak, hogy bárki felrúghat bármilyen nemzetközi egyezményt? Az tényleg, csodálatos lesz! Vegyi fegyverek után jöhetnének a biológiai fegyverek, szórjunk ki egy kevés ebolát, esetleg csináljunk egy-két mesterséges vírust! Aztán ha a biológiai fegyvereknek hála meghal a családod valamelyik tagja (vagy az egész, mert valamit "elszúrnak" és járvány söpör végig a környéken, és behurcolják a menekültek Európába) akkor kit fogsz hibáztatni?
kedves kérdezõ! azért 56-ban nagyra értékelted volna, ha mondjuk az amerikaiak beavatkoztak volna, és sok civilt lebombáztak volna cserébe, hogy megszabadul az ország az elnyomástól
Vannak fent videók, ahol vegyifegyvernek tûnõ dolgokat lõnek ki, nem teljesen reguláris küllemû egyének. Nem tudom. Sok mindent bele lehet látni. http://www.youtube.com/watch?v=99xQv4yFVjU#t=18
A képlet rendkívül egyszerû. A nagypolitikában mások a szempontok. Az érzelem például rossz szempont, mert aki ezt veszi figyelembe, veszít. A politikába nyerni mennek, legfeljebb nem jön össze. Amerikát (az USA-t, Amerikában van még néhány ország) érdekli a sok ártatlan ember. De van sokkal fontosabb szempontja. És a kettõ együttes érvényesítése nem lehetséges, tehát választania kell. Mindenbe beleszólnak. Ez a dolguk. Ahogy az oroszoknak, araboknak, kínaiaknak és mindenki másnak is. Mert felelõsek vagyunk egymásért, csak nálunk próbálják kiölni (vagy ha nem megy, elferdíteni) a felelõsségtudatot. Hogy ez mennyire így van, az a goromba, meggondolatlan válaszokból látszik. Ha felelõs országok ebben a stílusban tárgyalnának, már kiveszett volna a világ. Több méltóságot!
"És ha például az egész családod, barátaid ott lennének kint és meghalnának a bombázásban akkor is megveregetnéd Obama vállát hogy szép volt csak így tovább?" Inkább ne vizsgáld a különbözõ konfliktusok célszerûségét, okait, ha ilyen minimál érzelmi közhelyeknél leragadsz. De ha már itt tartunk. Mit szólnál hozzá, ha te is meg a famíliád is Szíriában élnétek és a lázadók/kormányerõk folyamatosan harcolnának egymással, tömegpusztító fegyvereket is bevetve, ezzel veszélyeztetve titeket. Ettõl függetlenül senki nem csap szét köztük és próbálja meg helyreállítani a "békét".
"Vannak fent videók, ahol vegyifegyvernek tûnõ dolgokat lõnek ki, nem teljesen reguláris küllemû egyének." amit kilõnek, az egy stabilizátorokkal szerelt teljesen átlagos PB tartály. ennyi biztos. ha lemész a videó jobb felsõ sarkában lévõ oldalra, ott már szó sincs arról, hogy lelõtt katonánál találták, csupán annyit jegyeznek meg, hogy imigyen lehet gáztartályból vegyi fegyvert csinálni. azt, hogy ténylegesen mi van a tartályban, meg azt, hogy egyáltalán hol, mikor készült (legalább körülbelül) a videó, nem lehet tudni. a vegyi fegyverek egyébként nem egyszerû dolgok, nem úgy van az, hogy a hátsókertben töltögetem egyik tartályból a másikba, mert abba gyorsan belehal az ember. a tömény vegyszerek ellen a védõruhák sem érnek semmit, fõleg nem az olyanok, amik a szír ellenzéki erõknél lehetnek. nekem eléggé valószínûtlen, hogy pb palackokba képesek lehetnek átfejteni õket az ottani körülmények között.
Az USA a második világháború óta nem alkalmaz szõnyegbombázást. Kizárólag precíziós légicsapásokat használ amivel katonai és stratégiai célpontokat támad. Jelen esetben a vegyi fegyverek gyártásában közremûködõ épületeket és egyéb stratégiailag fontos épületeket fog támadni. A civil áldozatok száma a lehetõ legkevesebb lesz.
"Az USA a második világháború óta nem alkalmaz szõnyegbombázást." hát azért Vietnam, Korea egyszer-kétszer bejátszott. egyébként igazad van, azzal a kitétellel, hogy esetleg jó arab szokás szerint az ilyen központokat betelepítik kórházak, iskolák, lakótömbök közvetlen közelébe/alá.
"azért 56-ban nagyra értékelted volna, ha mondjuk az amerikaiak beavatkoztak volna, és sok civilt lebombáztak volna cserébe, hogy megszabadul az ország az elnyomástól" ja csak minket nem jöttek "felszabadítani" ja tényleg se olajunk, se semmi ásványkincsünk nincs de ha a balaton nem vízbõl hanem kõolajból lett volna simán lebombázzák az egész országot hogy "felszabadítsanak"
könyörgöm szálljatok már le az olaj témáról az USA-nak nincs szüksége szíria olajacskájára.. ugyan már kanada teljes területe alatt több milliárd liter olaj van + szaúd arábia +észak európa... az USA nem az olaj miatt fogja megtámadni ez az olaj duma már csak a lejártásról szól.. nincs rendes ellenérvetek akkor odavetitek h az olaj miatt...élettelenek -.-..
37-es, és az utolsó mondatodat kiegészíteném: és kinek nem érdeke az Észak Kóreai demokrácia és kit nem zavar az õ atombombájuk?

Paks bõvítésének kérdése szakmai vitának kéne lenni, energetikus szakemberek között. Miért akar minden jött-ment, hozzá nem értõ ember beleszólni, SÕT eldönteni, hogy kell-e ez Magyarországnak?

Ha lenne népszavazás, akkor az átlag 60-as iq-val rendelkezõ "nép" el tudná dönteni hogy mi lenne jobb Magyarországnak? Ebben a kérdésben tényleg csak az számít, hogy melyik oldalon nagyobb a tömeg és kinek nagyobb a hangja? Nem inkább a szakmai érveket kellene szem elõtt tartani?

Legjobb válasz: azért, mert egyáltalán nem energetikai a vita a vita arról folyik, hogy miért kell 10 évvel a szükségesség elõtt egy olyan az orosz politikai maffiával felvett hitelt az emberek nyakába tenni, aminek a részletei 10 évre titkosítva lettek

azért, mert egyáltalán nem energetikai a vita a vita arról folyik, hogy miért kell 10 évvel a szükségesség elõtt egy olyan az orosz politikai maffiával felvett hitelt az emberek nyakába tenni, aminek a részletei 10 évre titkosítva lettek
A kérdező hozzászólása: "8-9 milliónak a tv-n kívül semmi kapcsolata nincs a külvilággal" Milyen igaz! Na, nekik van átlag 60-as IQ-juk.
10 millió szakértõ országa vagyunk ... ebbõl 8-9 milliónak a tv-n kívül semmi kapcsolata nincs a külvilággal...
Nem tudom, kérdezd meg Orbánt.
Pont azt jelenti a demokrácia, hogy "minden jöttment" véleményt alkothat szabad akarata és meggyõzõdése szerint. Vajon az egészségügy vagy az oktatás kérdésében miért volt annak idején legitim a népszavazás? Azért mert az a viktor kezdeményezte? Egyébként ha ez annyira jó üzlet, akkor miért van körülötte ilyen titkolózás? Miért lettek titkosítva az adatok? Miért nem lett megpályáztatva a tender? Mennyibe fog nekünk ez kerülni? Hol vannak a háttérszámítások? Nem csak a "60 IQ-s nép" (amihez hozzá teszem te is hozzá tartozol) de a szakmai szervezetek és a szakemberek se tudnak semmit a témáról. Egyébként ez pont olyan, amirõl népszavazást kellene tartani. Több ok miatt. Minimum ötven évre meghatározza az életünket. A jelenlegi GDP minimum 10%-ába fog kerülni, valószínûleg többe, de pontos számot nem ismerünk. A világ, többek között Németország is egészen más irányba tendál. Azért, mert viktorkának kötelessége alávetnie magát a népakaratnak, és nem csak a hozzád hasonló birkákról beszélek, akiknek csorog a nyáluk a hírtv-re és azt várják, hogy a békemeneten mantrázhassák a jelszavakat, miközben imádkoznak a szent vezérhez, hanem az összes többi magyar ember akaratának. Persze nekem nincsenek illúzióim, ez a suttyó bûnözõ nem teszi meg azt a szívességet nekünk, hogy azt teszi, ami helyes, de azért te légy továbbra is büszke a 61 IQ-dra, hogy ezt így ki tudtad találni magadtól!
hát hol bizony, pont ez a kérdés :)
Hol látott volna?
Igazad van, ezek a 60-as IQ-s emberek arrol se döntsenek, hogy ki kormányozza az országot, döntsön inkább errõl egy bizottság, aminek mondjuk én leszek az elnöke, a tagokat késõbb nevezném meg. Amúgy drága kérdezõ, szakmai vita volt? Bármilyen egyeztetés, környezeti hatástanulmány, a megvalósitás részletei nyilvánosak? Láttál te ilyet?
Pont azért tartunk itt, mert az emberek az ilyen fidesz "szakértõkre" bízza ezt a kérdést. Pont ezért. És pont ezért van most az értelmesebb állampolgár felháborodva, mert átverték. Nem szakértõk vizsgálták, és nem is demokratikus módon lett eldöntve a részletei (és itt nem a lakosságot értem, hanem a többi párt bevonását) Ennyi. Mehetsz is vissza a viktátorhoz nyalni.
A kérdező hozzászólása: 2009-ben volt parlamenti döntés arról, hogy elõ kell készíteni Paks bõvítését. Azóta 5 év eltelt, 5 évet dolgoztak szakemberek a kérdésen. Miért nem elég ez? Hány év kellene még? Még szerencse, hogy ebben az országban mindenki ért mindenhez... Csak akkor tudnám, hogy miért tartunk még mindig itt?!
"Miért akar minden jött-ment, hozzá nem értõ ember beleszólni, SÕT eldönteni, hogy kell-e ez Magyarországnak?" ez a sok jött-ment a nemzet, õk a magyarok
maffiától, bocs
"Miért akar minden jött-ment, hozzá nem értõ ember beleszólni, SÕT eldönteni, hogy kell-e ez Magyarországnak?" Mert sok jött-ment, hozzá nem értõ embernek, gyermekeinek és unokáinak kell majd itt élnie Magyarországon. "Ha lenne népszavazás, akkor az átlag 60-as iq-val rendelkezõ "nép" el tudná dönteni hogy mi lenne jobb Magyarországnak?" Természetesen. "Ebben a kérdésben tényleg csak az számít, hogy melyik oldalon nagyobb a tömeg és kinek nagyobb a hangja?" Reméljük. "Nem inkább a szakmai érveket kellene szem elõtt tartani?" Nem, semmi szín alatt. "Szerintem ez pont nem egy olyan kérdés, amirõl népszavazást kéne tartani." És ebben a mondatban a kulcsszó a szerinted.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Talán épp ez a szerencse, hogy nem volt szavazás, mert lenne a sok " az atom rossz, sose legyen " aztán mikor a jelenlegi blokkok mûködési ideje lejár akkor meg csak lesnének az emberek, hogy mér megy fel a villanyszámla, csak mert épp vehetjük külföldrõl az áramot, vagy épp termelhetjük hõerõmûvekkel. Minek ennyivel elõbb foglalkozni vele? Talán mert fel is kell építeni, nem egy olyan munka, hogy megy 2 brigád építõmunkás és felhúzzák egy hónap alatt... Mért az Orosz " maffiától " ? Talán mert Paks jelenlegi reaktorai is tõlük vannak, az üzemanyag úgyszintén, és hozzájuk kerül ki az elhasznált üzemanyag is... 2009 óta meg volt elég szakembernek ideje számolgatni, hogy megéri-e vagy nem, azért egy atomerõmûvet még akkor se húznának fel füttyszóra, ha ajándékba kapnánk az egészet valamelyik országtól...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!