Találatok a következő kifejezésre: Miért kell beleszólnia (17 db)

Egy általános iskolai tanárnak miért kell beleszólnia abba, amit a gyerekek szeretnek csinálni? (bõvebben lent)

A 4 osztályos ált. iskolában volt egy tanárnõnk, aki mindig beleszólt a dolgainkba. Például szerettem a Tini Nindzsa teknõcöket (meg más is). Ilyen matricákkal díszítettem a tolltartómat. Mindig mondta szörnyülködve, hogy ilyeneket nézek. Az sem tetszett neki, ha valamelyik diák szeretett valamit gyûjteni. Egy lány pl. szerette gyûjteni a ceruza végére helyezhetõ radírfigurákat, ami gorillás és dinós volt, többféle színben lehetett kapni akkoriban. Neki azt mondta, ne gyûjtögessen ilyeneket.

Legjobb válasz: Vannak olyan emberek, akik csak azért beszólnak, mert miért ne. Nem kell velük foglalkozni, Ha tanárról van szó, és emiatt negatívan kivételez veled, akkor kell szólni az igazgatónak, õ elrendezi a dolgot.

Vannak olyan emberek, akik csak azért beszólnak, mert miért ne. Nem kell velük foglalkozni, Ha tanárról van szó, és emiatt negatívan kivételez veled, akkor kell szólni az igazgatónak, õ elrendezi a dolgot.
Szerintem is túlzás, amit felsorolsz. Olyan volt velem általánosban, hogy a tanár úgy általánosságban mondta, hogy ez meg az, de konkrétan nem beszélt le senkit semmirõl. Amúgy a tini nindzsákhoz: egyik magyartanárunk inkább azt mondta, tanuljuk az õ neveiken a reneszánsz festõket. :D Szóval nekem hál istennek nem volt ilyen rossz tapasztalatom, de szerintem igazad van. Mondjuk azt megértem, ha pl. abba szól bele, hogy hogyan vezessék a füzetet a kicsik, mert azt ott kell megtanulniuk, vagy hogy ne írjanak zselés tollal, mert a tanárnak kisül a szeme, ha olvassa. Én gimiben utáltam, hogy az ofõnk folyton közösségi feladatokat csinált, hogy mindenki mindenkivel barátkozzon (32-en voltunk). Nem arról van szó, hogy nem bírtuk egymást, vagy bármi, de most mindenkivel nem lehetett barátkozni. neki az volt a mániája, hogy ne klikkesedjünk... -.- Az agyamra ment. Egyik osztálytársam kérdezte: õ talán az összes tanárral jóban van? Na hát épp ez az.
Olyan 50 éves körülinek saccolom, és neki még az a fixa ideája, hogy csak úgy lehet valami jó, ahogy õ képzeli. Sajnos vannak ilyen tanárok. Addig nem szólhat bele, amíg nem vélelmezhetõ akár rövid, akár hosszú távon károsnak vagy egyéb módon problémásnak. Amúgy jó tanár minden ilyet ki tud használni a munkája javára, azaz a tanításra.

Miért kell beleszólniuk ebbe a családomnak? Miért nem mindegy nekik?

Lassan betöltöm a 18-at és jöv? nyáron megyek plasztikai sebészetre, mellm?tétre. Undorító a mellem, 11 évesen 120 kg voltam a pajzsmirigyem miatt, képzelhetitek, hogy néz ki, most 64 kg vagyok.

Legjobb válasz: Ha tényleg ennyire szeretnéd, csináltasd meg :) Szerintem úgyse fognak kidobni, csak fenyegetõznek. Én a fülemet mûtettem meg néhány hét múlva, de mellettem kiáll a családom. 17/L

Na látod, ez a tipikus hozzáállás :) Meg kell magyarázni nekik hogy nem dinnyényi mûmájer melleket szeretnél, hanem normálisakat. Hány mellrákos nõ van aki kénytelen plasztikáztatni mert kivágták a fél mellét? Meg sem látszik rajtuk. Anyósom barátnõjének is "mûmelle" van, és senki nem tud róla. Neki is mellrákja volt.
A 6-os jól mondja, szerintem is azok közül lehet valami a bajuk. Azt mondtad már nekik, hogy nem dinnyéket akarsz növeszteni? Szerintem korrekt dolog, ahogy akarod, amit, meg is dolgoztál érte. Nem egy histis pláza cica vagy, aki unja a régi méretét. A tiéd indokolt eset. Kidobni biztosan neö fognak. Max nem kisérnek el a vizsgálatokra. De ha aggódnak a kórházban tuti meglátogatnak majd.
Én alapból ellenzem a mû cicit. De ilyen, indokolt esetben azt mondom, csináltasd meg! Nem értem, hogy a családod miért nem hajlandó ezt elfogadni.
Ha tényleg ennyire szeretnéd, csináltasd meg :) Szerintem úgyse fognak kidobni, csak fenyegetõznek. Én a fülemet mûtettem meg néhány hét múlva, de mellettem kiáll a családom. 17/L
Ha elmúlsz 18, és a saját pénzedbõl van, akkor szíved joga. Aztán vagy megbánod, vagy nem. De én utálom a mûmelleket. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
a.) A családod biztos félt az altatástól vagy hogy valamit elrontanak. b.)A családodnak buta a gondolkodásmódja :"Jaj mit fognak mondani az emberek" "jaj , mit fognak gondolni az emberek". c.)Lehet úgy gondolják hogy másra kellene költened a pénzt.
Egy nem mellékes kérdés: mibõl finanszíroznád?
Meg értelek. Igaz nekem más gond van a melleimmel de tudom milyen rossz érzés úgy élni hogy nem tökéletesek.
A kérdező hozzászólása: 13 éves korom óta erre gyûjtök, minden nyarat végigdolgozok.
A kérdező hozzászólása: Nem a többi ember véleményére adok, hanem a saját magaméra. Ilyen ocsmány melle szerintem másnak nincs is, tényleg 1 tenyérnyi hely van a 2 között, a mellbimbóm a föld felé néz, nem normálisan elõre, mint másnak.. Amúgy olyan csepp alakút akarok, nem azt a nagyon természetelleneset.
Nekem is lefele néznek a mellbimbóim és tenyérnyi hely is van köztük (bár nekem kicsi kezem van). B-s mindig panaszkodok rá de én nem feküdnék kés alá. Egyébként nem hiszem hogy kidobnának ezért bár te tudod hogy alapjában véve mennyire szeretnek és támogatnak. Csak félnek a rossz döntéstõl. Én is sok olyat láttam már hogy elrontották, meg egy csajnak volt két szilikonja simán bennt a szekrényben és az egyikbõl csak úgy elpárolgott a "cucc" pedig nem eresztett nem volt lyukas
Én is megcsináltatnám a helyedben. Én a család nõ tagjait próbálnám elsõ körben puhítani. Anyukádat például, hogy õ hogyan érezte volna magát ilyen mellekkel 17 évesen. Esetleg kérd meg, hogy kísérjen el valamelyik elõzetes vizsgálatra, mert szükséged lenne az õ támogatására és véleményére (na és az sem utolsó szempont, hogy akkor õ is láthatja a dokidat meg az általad választott implantátum méretét, hogy nem két gimnasztikai labdát fogsz viselni)

"Kifelé ne! " - Miért kell beleszólni abba, hogyan csinálom?

Elmúlt 2 hétben folyamatosan "kapom az ívet" anyukáktól, hogy ne kifele toljam a babakocsit.

Legjobb válasz: hûû,nagyon nem irigyellek..Én is olvastam errõl,aztán kicsit hajlottam is rá,aztán rájöttem,h hülye vagyok én....:D Nekünk forgathatós,így nálunk változó a dolog,de ha felém néz,akkor sem beszélek hozzá folyamatosan,és nálunk is tök sokszor, van,h azért fordítom meg,mert látom,h unja a fejem... A kifelé hordozás más téma,azzal én sem értek egyet,de,hogy odamenjek valakihez,és ezért beszóljak neki,na az már nevetséges..Õ dolguk,õ gyerekük,és valószínûleg akkora károkat azért nem okoznak ezek a dolgok(ahogy a kenguru sem),mint ahogy néhányan beállítják...Nekem van egy babás könyvem,és abban még illusztrációként is kifelé van hordozva a gyerek,kenguruban..(pedig nem egy régi darab..) Szóval én legközelebb megkérdezném,hha õ olyan tökéletes mintaanya,akkor miért nem a saját gyerekével foglalkozik,a tiéd helyett..

Szia! Nekem is állandóan mondták, hogy miért kifele nézõ babakocsit vettem, aztán egy idõ után, meg azt is még hozzátették, miért nem forgatható fogantyúst, így elkezdtem más környékekre járni, nem a szokásos úton, mentem ahol lépten- nyomon beleütköztem volna az Okos Ismerõsökbe. Akkor kezdtem újra arra felé járni, amikor már mindkettõ gyermekem elhagyta a babakocsit. Én mondjuk meg tudtam tenni, mert amúgy se vagyok egy óriási társasági lény.
hûû, nagyon nem irigyellek..Én is olvastam errõl, aztán kicsit hajlottam is rá, aztán rájöttem, h hülye vagyok én....:D Nekünk forgathatós, így nálunk változó a dolog, de ha felém néz, akkor sem beszélek hozzá folyamatosan, és nálunk is tök sokszor, van, h azért fordítom meg, mert látom, h unja a fejem... A kifelé hordozás más téma, azzal én sem értek egyet, de, hogy odamenjek valakihez, és ezért beszóljak neki, na az már nevetséges..Õ dolguk, õ gyerekük, és valószínûleg akkora károkat azért nem okoznak ezek a dolgok(ahogy a kenguru sem), mint ahogy néhányan beállítják...Nekem van egy babás könyvem, és abban még illusztrációként is kifelé van hordozva a gyerek, kenguruban..(pedig nem egy régi darab..) Szóval én legközelebb megkérdezném, hha õ olyan tökéletes mintaanya, akkor miért nem a saját gyerekével foglalkozik, a tiéd helyett..
Agy rém!!! Szólj vissza nekik frappánsan! Mondd pl azt, hogy eddig olyan szinten mûködött a kommunikációtok, hogy amikor egy nap magaddal szemben volt a gyermeked, megszólalt, és azt mondta, hogy :" Édesanyám! Unom már, hogy semmit sem látok a városból, tégy meg egy szívességet! Vegyél kérlek nekem egy olyan babakocsit, amibõl rendesen kilátok!" :) Én valami ilyesmit mondanék. Vagy ha rosszabb napom lenne, elküldeném a búsba. :)
Na igen. Azt meg még ráadásul elfelejtették mondani az õsanyák, hogy a kifelé tolástól ráadásul két feje, három szeme lesz a gyereknek, a füle 2, 5 évesen veszettül elkezd szõrösödni, és csigák nõnek a pocakjában. Ezt ausztrál -új zélandi szakértõk mondták, akik kizárólag a kiskegyednek nyilatkoztak.
Jézusom, ez a legújabb baromság, amit hallok!Nekem 2 fiam van, jelentem makk egészségesek, a kommunikáción is nagyon jó, és igazi érzelem gombócok.Pedig kifelé tudtam csak tolni(nem átfordítható a kar).Hamarosan megérkezik a 3. pici, és neki is ilyen kocsija lesz/van.Szerintem ne foglalkozz velük.Ez már az agybaj elsõ jele.Vagy nagyon unatkoznak.
Azt hiszem, egy anyukának legalább olyan fontos megtanulni nem meghallani másokat , mint megtanulni foglalkozni a kisbabájával. Rémes, manapság milyen területen vezetik le egyesek saját belsõ feszültségeiket. Elképesztõ! Tedd csak, ahogy Te jónak látod! Nem csinálsz semmi rosszat!
Úristen!!!Mi van??? Jajj ezt nem hiszem már el.Milyen hülyeség ez már megint könyörgöm.Mert miért jó, hogy a baba kocsiban mondjuk 1 órás séta során téged bámul???Nem jobb a fákat, autókat stb..nézni??Azzal nem tágul a kis tudata?Új dolgokat fedez fel, te meg így is tudsz vele kommunikálni. Érdekes eddig engem senki nem állított meg semmilyen dologgal, de megkapná tõlem a magáét az biztos. Könyörgöm ne foglalkozz ezekkel, mert csak becsavarodsz.Tégy mindent a saját legjobb belátásod szerint.Nem is értem egyesek, hogy veszik a bátorságot, hogy más életébe bele szóljanak!!!
Akkor most dobjam ki a kis esernyõkocsimat, amit városi rohangáláshoz a kocsi csomagtartójában szoktam tartani? Na ne már :-) Vegyél be leszarint, kedves kérdezõ, és sétáljatok sokat!
Jézusom! Én még ilyet nem is hallottam. Sõt, nem is nagyon láttam még olyan babakocsit, amiben egy ennyi idõs gyerek ült, és befelé volt fordulva. Jó biztos van ilyen is, de az esetek 90%-ban az ilyen babakocsikban már nem az anyjukat bámulják a gyerekek. Ne törõdj velük, frappánsan szereld le õket.
AZ ilyen anyukák gyerekei meg azt fogják megtanulni, hogy kell beledumálni más dolgába... Baromság amúgy. Nekem ikreim vannak, mindig kifelé voltak. Semmi gond a kommunikációjukkal. Komolyan mondom egyes anyukák már minden marhaságba belekötnek. Ennyire unatkoznak???


Miért kell "beleszólnunk" az orosz-ukrán konfliktusba?

Nem értem mi a fsznak kell ezeknek a balfszoknak beleszólniuk abba, ami nem is a mi dolgunk... Rendezzék le maguk között! Ne hozzák az országra a köcsög Fideszesek a bajt....

Legjobb válasz: 2 oka van: Terület ( minél nagyobb annak jobb, de min. Kárpátalja ), olaj.

2 oka van: Terület ( minél nagyobb annak jobb, de min. Kárpátalja ), olaj.
A kérdező hozzászólása: Nekünk igazság szerint csak rossz lenne, ha háborúzna a két ország, mert ne felejtsük el, hogy az oroszoktól és ukrajnán keresztül kapjuk a gázt... Meg ugye mindkét országgal jóba vagyunk. Nem hiszem, hogy az oroszok minket akarnának elfoglalni. Már rég megtehették volna ezt, ha annyira akarnák.
Nem azt mondtam, hogy eladósodni. Egy nagy piacot megtartani és fejleszteni. Valami hülye ejus szankciók miatt nem elveszteni egy térséget ahol mûködhet az üzlet. Nem függõvé válni tõle, de használni. Mint mikor 1989 után a volt Csehszlovákia megszakított minden üzleti kapcsolatot a SZU-val (az olajon és gázon kívül), a szlovákiai ipar azonnal a padlón volt. Mi volt a óhajtott nyugat segítsége? Nem új piac. Hitel. Hitel az õ árujuk megvásárlására. Miért is lenne nekünk jó haragban lenni az oroszal, csak azért mert összeverekedett a két testvér az apai örökségen? Ezt megengedhetné magának Magyarország akkor, ha a zalai olajmezõk termelése kitenné a kuwajti tizedrészét.
#9: mitõl jobb az oroszok felé eladósodni?
#2: Ukrajna nem NATO tag Amúgy meg azért kell beszólni, mert: 1. nagy számú magyar lakósság él Ukrajnában 2. nem tudni, az orosz hadsereg marad kelet- ukrajnában, vagy a magyar határig nyomul
Csak azért, hogy az ejunak és ájemefnek legyen egy 46 milliós új gyarmatja, ha már elvsztett egy 10 milliósat az ejun belül Orbán jóvoltából, nem kellene a biztos nagy orosz picot elvesztenie Magyarországnak.
Igazából csak annyiban szóltunk bele mint a többi Európai ország , azaz , mi is elitéltük , hogy az oroszok katonai lépésekhez folyamodik , de ez kb. semmit sem jelent. Mondjuk azt Megértem , hogy jelezték az ott élõ magyaroknak , hogy ne álljanak egyik oldalra se álljanak. Jó persze rendezzék le maguk között, de azért mégiscsak itt vannak a szomszédban.
A kérdező hozzászólása: Remélem igazad van "utolsó elõtti". Ez igaz! Az meg már kit érdekel, hogy anno az a miénk volt... Kb. senkit...
Mi az hogy semmit nem fogunk kapni? Mert ki gondolta hogy kapnank? Gondolom teruletre gondoltok. Mar mi okbol kapnank barmit is? Nekunk ehhez az egesz szituhoz semmi kozunk nincs, nem ertem miert gondoljak itthon egyesek hogy valaki majd azt mondja hogy "itt van, ma jo napunk van, ez a tietek!" Ilyenrol sehol nincs szo, egyenlore a Krimbe vonultak be az oroszok (ahol eddig is ott voltak) es nem Orban feher lovon Ungvarra. Ukrajna meg egyben van, de ha szet is esne se lenne semmi sanszunk elfoglalni barmit is belole.
Eddig ahogy figyeltem, a fidesz kiakar maradni ebbõl az egészbõl, nem hiányzik nekik ez választások elõtt 1 hónappal. Azt nyilatkozták hogy maradjon meg Ukrajna így ahogy eddig volt. Nem is mondhatnának mást mert akkor az ottani magyarokat érhetné atrocitás az ukránok részérõl. Azt persze gondolhatod hogy a háttérben folyik a kommunikáció, nem kizárt hogy már van megállapodás a jövõre nézve. Nekünk nem kell félni, a fidesz semmit sem fog tenni amivel kihúzhatnánk a gyufát bármelyik félnél is. Kicsik vagyunk mi ahhoz, hogy bármelyik oldallal is újat húzzunk. Kárpátalját is csak akkor kaphatnánk vissza ha Ukrajna szétszakadna, és az ottani magyarok + a ruszin nagy többség ide akarna-e valamilyen formában csatlakozni. Olyan nem lesz hogy majd mi annektáljuk a területet erõszakkal, nyugi.
A kérdező hozzászólása: Na igen.. Lófszt se fogunk kapni... Csak azt nem értem miért az ukránokat támogatják az okosok, mikor az ukránok gyûlölik a magyarokat... Az oroszokkal megj óban vagyunk. Hiába! A hülye kormány mindigis kereste a bajt...
Majd akkor koppannak a legnagyobbat mikor vége ennek az egész hajcihõnek, aztán rájönnek, hogy nem kapunk semmit, na mindegy itt nyugat MO-n legalább relative nyugi van.
Azt hiszem, és bár nem vagyok biztos benne, de Ukrajna is NATO tag. Innentõl kezdve bármiféle problémájuk adódik a közelben lévõ NATO tagoknak kötelességük segíteni. Ezért szûnt meg a sorkatonaságunk, és ezért fogjuk ótvar módon megszívni. :) Bár nem a fideszt védem, messzi álljon tõlem, nem gondolom ez az õ hibájuk lenne. Alapjában tolták el az egész rendszert. :) Csak azt nem értem, hogy ilyenkor hol van az EU különleges kommandója, amit direkt az Ukrajnában folyó lázongásokra fejlesztettek ki.
#13: Az ukránok se hitték

Miért kell beleszólni abba hogy ki mikor és hová szül? Ez nem magánügy lenne?

Valaki mindig ítélkezik ha korán szülsz azért ha későn azért. Mintha ez a döntés az egészu világra tartozna. Pedig csak is két ember az anya és az apa dolga senki másé. Vagy nem így van? Akkor meg miért alkotnak véleményt más életéről. Talán annyira unalmas és egysíkú a sajátjuk?

Legjobb válasz: Az ember okosabbnak érzi magát attól, ha másoknak megmondhatja a frakót, pláne névtelenül és arctalanul. Ettõl megerõsítve érzi magát a saját döntésében/sorsában. És mivel szüksége van erre a megerõsítésre, nyilván bizonytalan - ez húzódik meg a dolog mélyén...

Sokan, nagyon sokan azért írják ki a kérdésüket, hogy megerõsítést nyerjenek: ez a szuper, ahogy te csinálod. Ez teljesen rendben is van, mindannyiunknak szükségünk van néha megerõsítésre. Csak akkor nem szabad kiakadni, ha az emberrel nem mindenki ért egyet, és ezt nem lehet azzal alintézni, hogy aki nem ért velem egyet az mind hülye. Mert könnyedén megeshet, hogy nekik (is) van igazuk.
Az ember okosabbnak érzi magát attól, ha másoknak megmondhatja a frakót, pláne névtelenül és arctalanul. Ettõl megerõsítve érzi magát a saját döntésében/sorsában. És mivel szüksége van erre a megerõsítésre, nyilván bizonytalan - ez húzódik meg a dolog mélyén...
Egyszerû. Nem kell ide kiírni a GYK-ra ilyen kérdést, és nincs mibe belekötni. Aki ide beír, vállalnia kell a kompromittációt is vele együtt. Magánügyet igaz név nélkül is itt "kiteregetnek", aztán megsértõdnek ha valakinek más a véleménye a dologról. Könyebb anoním módon ítélkezni mások felett, mint szemtõl szembe.
Ha valaki feltesz egy kérdést, amire választ vár, és segítséget, amire csak úgy lehet válaszolni, ha ismerik a hozzászólók a családi hátteret, akkor vállalnia kell azt is, hogy esetleg nem mindenki lesz vele azonos véleményen. És ilyenkor derülnek ki dolgok, amiket a kérdezõ valamilyen oknál fogva nem ért, de mások kívülállóként igen. Pl aki otthon lakik, nem dolgozik, igenis, hogy ne szüljön gyereket mert azt nem õ fogja nevelni, hanem anyuci meg apuci. Oké, õ szülte, õ az anyja, de ennyitõl még az a gyerek éhen hal. Ha viszont fáj az igazság, akkor nem kell tanácsot kérni és kérdést kiírni.
Igen, azért. Országos viszonylatban szokás mások életébe belemászni és ítélkezni. Nézd meg a mûsorokat, akármi is legyen a fõ téma, tuti megjelenik a magánéletük is a képernyõn, mint ha bármi köze lenne a teljesítményhez, vagy ahhoz amit épp csinálnak. Ez valami vírus, amit nem tudnak leküzdeni az emberek, muszáj mások dolgával foglalkozniuk és abban semmi poén nincs, ha pozitívat mondanak. Az nem ad kellõ feszültséget, ha dícsérnek... szidni, azt igen! Az színt visz a szürke, szánalmas életekbe! A jó hír nem hír! A híradó már szinte krimi, 16-os karikáznám minimum. Minél rosszabbat és minél cifrábbat tudnak mondani egymásra, annál jobban érzik magukat, mert addig sem kell belátniuk, milyen üres és szánalmas a _saját_ életük!
Addig a magnügy mig a saját hülyesége miatt nem rinyál állandóan. Amikor húszadszor mondja el, hogy nem veszik fel sehova mert gyereke van közbe meg 8 általánosra megszülte a gyereket úgy hogy életébe nem dolgozótt. Akkor is más hibás soha nem önmaga.
Engem egész addig nem érdekel, amíg nem tõlem kéreget. Van egy csaj a házban, aki elég rendesen dohányzik. Minden hónap végén hozzám jön pelenkát kérni. A múltkor a városban találkoztunk, akkor pénzt kért, hogy ki tudja váltani a gyereknek a gyógyszert. Persze, sosem adja vissza . Na neki tényleg nem kellett volna egy gyerek sem, nemhogy kettõ
Szerintem azoknak rossz, akik ferde szemmel neznek masra vagy beszolnak. Gondolj bele, mikor boldognak erzed magad, akkor magad korul sem bantasz senkit es szebbnek is tunik minden. Amugy en is igy gondolom, maganugy. Gyerekvallalas meg plane.
A kérdező hozzászólása: Nem csak feltétlenül erre az oldalra gondoltam hanem a valóéletre is. Például mikor a fiatal anyukára ferde szemmel néznek a postán. Vagy megjegyzést tesznek egy 40 nõre hogy hú de öregen szül.
Nem beszélget az osztálytársaival szünetben? és ez jó? na mindegy, hagyjuk mert sok az off..
Tényleg nem kenyerem a pletyizés, megvan a saját gondom, bajom, örömöm, boldogságom! :-) Nincs olyan unalmas életem, hogy mással foglalkozzam! Ha látok valamit nem érdekel, még a Páromnak sem mondom! Hát, ha egyedül vagyok ilyen idióta, hogy a saját dolgommal foglalkozom.. hát Istenem! nem fogok azért megváltozni, hogy ne lógjak ki a sorból :-D A nagylányom is alsós- elsõ osztályos- és csak játszani szokott a szünetben, beszélgetni nem. A mostani alsósok jó részét nem érdemes megemlíteni, mert egy -némelyik brutálisan viselkedik sajnos!
Mert az emberek szeretnek okosabbnak tûnni a másiknál, és az ilyen okoskodók képtelenek belátni, hogy máshogy is lehet csinálni, mint ahogy azt õk csinálták.
Na azért ne essünk túlzásba, azt elég nehéz elhinni, hogy "másról még soha nem pletykáltam". Már az alsó tagozatosok is pletykálnak...
"Pedig csak is két ember az anya és az apa dolga senki másé." Hát ez az. Mégis mindenki elpofáz mindent boldog-boldogtalannak. Aztán meg sír az õszinte véleményektõl. Úgy kell neki.
Magánügy - amíg nem sírja tele a fél világot és az egész netet azzal, hogy nincs ideje aludni, milyen fáradt, 15. után már csak száraz kenyeret esznek stb. Az én magánéletemen nem csámcsognak a neten, mert nem teregetem ki.
6-osnak szólt, Õ volt az "utolsó" amikor írni kezdtem
Nézd, az ember olyan, hogy véleményt alkot a dolgokról. Még te is, ebben biztos vagyok. Az már persze más dolog, hogy ha nem kérdezik, akkor nem osztom meg a véleményemet (fõleg, ha mást esetleg bántana), ha pedig kérdezik, akkor megpróbálom kulturáltan elõadni. De sajnos gyakori, hogy valaki közvélemény-kutatást tart egy témáról, és ha olyan véleményt hall, ami esetleg nem egyezik az övével, akkor meg van sértõdve, és duzzog, hogy mindenki "beleszól" az életébe. Pedig egyszerû, nem kell megkérdezni, és senki nem fog beleszólni.
Mégis honnan tudná egy ismeretlen, hogy hány éves az a kismama/anyuka? Én is fiatalon szültem mégsem szólt be senki, pedig aztán emberek között voltam egész nap. Sokan megbolondulnak a hormonoktól, paranoiásak, beképzelik, hogy rájuk mindenki rossz szemmel néz... ugyan már.

Miért kell beleszólni más dolgába?

Engem nagyon irritál, ha beleszólnak oylan dolgokban egyesek, amihez semmi közök. F?leg, ha ezt a hátam mögött teszik. Undorító dolog. Miért kell ezt csinálni?

Legjobb válasz: ha a barátod, akkor ülj le vele és tedd fel neki ugyanezt a kérdést. ha nem változik, akkor nem a barátod.

ha a barátod, akkor ülj le vele és tedd fel neki ugyanezt a kérdést. ha nem változik, akkor nem a barátod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igazad van. Általában túlteszem magam ezeken a dolgokon, csak ha egy barátomnak hitt személy tesz ilyet, akkor nehezebb.
Szerintem aki beleszól más dolgába annak vágjuk le a kezét!!!Vagy csak a kisújját!! :)
Engem is rodadtul idegesít, legtöbbször szó nélkül hagyom. Ha meg megmagyarázom, akkor még én vagyok a hülye csak mert nem az õ felfogásuk vagy értékrendjük szerint cselekszem. Mindenki egy szemüvegen keresztül át látja a világot, hiába tekintünk ugyanarra a dologra, mindenkinek ezek a dolgok mást jelentenek. Vagy észreveszi magát az ilyen vagy nem (ha csökött az illetõ akkor kár vitázni vele).... Az ilyenek vagy unatkoznak (ha elégedett lenne magával valaki az tuti hogy nem szekálna és nem is adna tanácsot amíg nem kérem) vagy csak piszkálódni akarnak.
Legjobban ez zavar: Nem akarok beleszólni, DE... Ha nem akar beleszólni akkor minek a DE? Utána általában olyan félmondat következik ami tuti kiakaszt :) )

Miért kell beleszólni ha valaki korán vesztette el a szüzességét?

Miért kell valakit azzal cseszegetni, kibeszélni, ha korán elvesztette a szüzességét? (el?z? pár kérdés miatt teszem ezt fel). Nem lenne ez mindenkinek a saját dolga, hogy ki hány évesen vesztette el? Én pl. nem nézek le senkit ha 14 évesen vesztette el, de kezdem egyre jobban megutálni azokat akik ez alapján ítélkeznek.

Legjobb válasz: de azért nekem arról az osztálytársamról megvan a véleményem amelyik 2hónapja töltötte a 14et és már igy meg....ugy meg....3pasival(nem egyszerre:D) egy nyár alatt...hááát azért..na mind1

de azért nekem arról az osztálytársamról megvan a véleményem amelyik 2hónapja töltötte a 14et és már igy meg....ugy meg....3pasival(nem egyszerre:D) egy nyár alatt...hááát azért..na mind1
Én azokat nézem le, akik 14 évesen divatból vesztik el, vagy úgy ébrednek egy buli után h hopp, nem vagyok szûz, esetleg több f.aszt fogtak mint kilincset. De nem ítélem el azokat, akik szerelembõl tették vagy megbánták, mert mindenki hibázhat az életében.
Üdv. Nem tudom te hány éves vagy, szûz vagy-e még... De hidd el, nem viccbõl írják/írjuk hogy most ez divat... Nagyon sok osztálytársam egyéb témát sem ismer mint a szex... Így megb*sztam, úgy megb*sztam, így lecidáztam, stbstb. Én nem vagyok az a könyvmoly, vagy akármi, hogy ezért zavar, mert még nem voltam nõvel... Szerintem aki dicsekedik vele haverok elõtt, az eláshatja magát. Én speciel sosem tenném, megtartanám magamnak, és kb. ennyi. 18/F.
Amúgy meg ez azért van, hogy elmondjuk a véleményünket... Ami mellesleg nem lehet annyira nemigaz, ha már ilyen sokan mondják... De azért az ember nagyjából számíthat rá, hogy mi lesz a reakció. Ha nem akarja hallani, akkor ne írja ide!
Én nem osztok senkit, csak Te 15 évesen nem láthatod azt amit én 25 évesen. Amikor én 14 voltam azt sem tudtam szinte mi az a sex és a társaim sem...tokmás világ volt, és hidd el majd rájössz, hogy mennyivel jobb volt.
jogosnak tartom a kis mérgelõdésedet. én férfi létemre 13évesen voltam elõször a gyönyör kapujában és nem szenvedek ez miatt semmi hátrányban. de a mai hozzám hasonlók már igen mint pl a megvetõ tekintetek és beszólások...na ettõl biztos nem fog fejlõdni a kis emberke max. eltöpreng azon hogy hibázott-e és sztem nem kéne :) éljenek a fiatalok, milyen jó is nekik akik még csak most kezdik el...hmmm....:D
osztom a véleményt..:) igazad van sztem...am te szûz vagy még? hány éves vagy? 15/L
Kedves utolsó csak azt felejted el hogy te is egy ilyen gyerek vagy, durcás kamasz stilusban irtad a hozzászólásodat.Lehet hogy e miatt szolnak be neked, nem pusztán a korod miatt.
Ha normális és komoly kapcsolatban él, felelõsségteljes az a 14 v 15 éves, akkor szexeljen. De vannak dolgok, amiket akármennyire is fáj, nem tudnak, mert még nem tanították, nem olvasott róla, nem is hallott róla. Ha a szex pusztán élvezetbõl állna, mint a hintázás (bár ott is le lehet esni, az sem veszélytelen), akkor semmi baj nem lenne. Valószínû azért szólják le sokan, mert egy GYEREKNEK nem a szexszel kellene foglalkoznia, ami rendjén is van. Aztán jön sorra a sok abortusz, meg a sok kiégett kis ribi tizenévesen, és majd sírnak, hogy õk sose voltak igazán szerelmesek, meg blabla... Hát ezért! De mégegyszer mondom, ha valakinek komoly kapcsolata van, és a korát meghazudtoló módon viszonylag felvilágosult, akkor semmi akadálya. De valljuk be, ezekbõl a ritka példányokból tényleg nagyon kevés van. Én 16 éves voltam, és nagyon sok dolog van most, amirõl akkor még csak nem is hallottam, bár nem csináltam volna másképp semmit. Most 20 vagyok. (És a mostani barátom a 2. az életemben.)
Azért mert NORMÁLIS esetben ha valaki elveszti, akkor onnantól felnõtté vál vmilyen szinten, felelõsséget kell vállalnia, és NORMÁLIS esetben tartós kapcsolatban teszi meg, szóval onnantól gyakran csinálni fogják és majdnemhogy mindennapossá válik (kinek hogy). Na de... Te gondolod, hogy egy gyereknek ilyen hamar hipp-hopp felnõtté kéne válnia? Lehet, hogy akkor vonzza a dolog, meg hú de szerelmes, de késõbb visszatekint és nem fogja látni a gyerekkorát, és egy nagyon fontos életszakasz marad ki az életébõl. De igaz, senki nem fog megtérni, az agresszív beszólásokra pedig csak mégagresszívabban és makacsabban reagál. Senki nem fog itt megtérni, csak én egyedül azt nem értem, hogy akkor minek teszi fel a kis kérdéseit? Vakon ragaszkodik a saját álláspontjához és mondogatja, hogy érett és mindent tud, aztán mégis itt kérdezget. Na mindegy, mindenki maga dönti el, a lényeg, hogy másnak ne ártson a tetteivel.
Jaj...ez egy olyan oldal ahol véleményt kérnek...a negatívat is tudni kell elfogadni....én 21 éves leszek most, te 15 vagy..nem vagyok sokkal idõsebb...és 18 voltam mikor elvesztettem , másfél év után...hogy miért?Mert engem anyukám így nevelt, nem tudnám megmondani, mert nyilván kivántam apárom , szerettem(vagyis most is, mert még mindig vele vagyok) de egyszerûen ugy éreztem, hogy nem akarom akkor csinálni, ha közben tudom, hogy anyukám szégyenkezne miattam ha tudná...én tiszta lelkiismerettel akartam csinálni, ugy hogy ha anyu megkérdezni, öszintén mondhassam hogy igen megtörtént....a legtöbb 15-16 éves itt sipákol, hogy jaj anyu el akar vinni orvoshoz, jaj nem engedik..hát ha valaki elég érett a sexre akkor könyörgöm legyen már elég érett ahhoz is hogy anyunak ne kelljen hazudnia... én nem ítélek el senkit ..vagyis hát mindenkinek megvan a véleménye , ezen nem lehet változtatni, emberek vagyunk..mindenki más értékrend szerint méri ezt a dolgot..nekem fontos volt, hogy várjak vele, igy eszerint gondolkodok errõl, és nem tudom elfogadni , mikor 13 évesek írják , hogy 3 hónapja járnak valakivel és hu de akarják...sztem ez nagyon durva...ja és hogy ki hány fiúval volt?van olyan barátnõm aki már most volt 10-15 tel és még életében nem volt hüvelyi orgazmusa...nekem csak egy párom volt, és mindig van...ennyit a tapasztalatról... szerintem ha szeretsz valakit megéri várni, mert minek kapkodnátok?ki kell élvezni a kamaszkort!!!ez a ti érdeketek...a csókok a simogatások:D ezek az izgalmak olyan dolgok amiket késõbb már nem pótolhatsz...aki 14 évesen már sexel egy csomó lelki lépcsõrõl lemarad...és sztem a többi kapcsolatában is elõbb ugrik majd bele a sexbe... P.Rita
Kedves utánam író, azon nem gondolkodtál, hogy azok a bizonyos "felnõtt emberszerû lények" milyen stílusban írnak? Amúgy megkeresném neked a kérdésem nagyon szívesen, de ez már másik acc, szal nem tudok mit tenni. Normális hangnemben írtam az biztos. Egy szóval se mondtam, hogy nem fogadtam el a negatív kritikákat is, tudtam is, hogy biztos, hogy lesznek ilyenek. Miért ne lennének? Én megértem, hogy a legtöbben, akik ilyenkor kezdik, nem szerelembõl/divatból/miegymásból csinálják.. Ez nincs így rendjén, szerintem tudják õk is. De könyörgöm.. miért kell általánosítani? Csak ennyi a probléma. De épp elég ahhoz, hogy páran ellenszenvvel viseljék ezt.. Amúgy akinek agresszíven jött át az írásom, attól elnézést, nem olyannak szántam, de a betûkön keresztül nem fognak átmenni az érzelmek (:
A kérdező hozzászólása: amúgy csak feltettem ezt a kérdést. én se nagyon fogom még elveszteni 2-3 évig.
A kérdező hozzászólása: Meg itt mondják sokan, hogy tartogatják x éves korukig, meg hogy 25 évesen még csak 1-2 emberrel voltak, aztán hallom, hogy késõbb pár év után megcsalják párjukat mert hogy 'nem éltem ki magam'...
Akik szerelembõl tették azokat nem kell elítélni deh aki 14 évesen szórakozást csinál a szexbõl az azért már egy kicsit durva és hogy csak egy kis játékból fekszik össze vkivel!!!
Nekem egy fiú ismerõsöm mesélte, hogy 14 éves volt mikor elvesztette, nekem korainak tûnt, de nem ítéltem el ezért sohasem.
Na végre egy jó kérdés (: Engem ebben az oldalban ez az, ami a legjobban irritál. Ki nem állhatom azokat, akik e szerint ítélkeznek.. Egyszer kiírtam egy kérdést, segítség kellett volna, elég sürgõs volt.. Mi volt az elsõ? Miért kell nekem már 15 évesen elveszteni? Asszem az én dolgom, hogy mikor vesztem el, és amúgy is tök mindegy, ha szerelembõl volt.. Nemde? Csak általánosítanak, ugatnak, pattognak, papolnak, hisziznek, bunkóznak és mindemellé azt hiszik, hogy jól teszik.. Nem érdeklik õket a körülmények, az elõzmények és SEMMI. Komolyan azt gondolják, hogy ettõl majd valaki megtér? Ha le akar feküdni valakivel, akkor le is fog, nem egy ilyen névteleneknek szóló névtelenül írogatóknak a véleményén fog állni a dolog.. Ki kéne már nyitni a szemünket.. Ébresztõ! Mit vártok a gyerektõl, mikor még a csapból is a szex folyik? Talán a gyerekek tehetnek róla? Kötve hiszem. Respect azoknak, akiknek normális felfogásuk van
Én 15 évesen vesztettem el, és gimi elsõ osztályában én éreztem kellemetlenül magam, hogy ilyen fiatalon megtörtént. Szerelmes voltam, és ennyi. Nem bántam meg. 13 évesen még nem elég érett ehhez az ember, hiába mondjátok hogy igen, én tudom, hogy NEM. Írta itt egy lány pár hete, hogy 12 évesen aktív szexuális életet él, és az anyukája nem engedi neki a fog.gátlót. Akkor mirõl is beszélünk? Amíg a tvben azt lehet hallani, hogy egy 13 éves fiú felcsinál egy 15 évest, és megszületik a gyerekük, akkor szerintem lehet azt mondani, hogy 14 év alatt még éretlenek az emberek, mert védekezni sem tudnak rendesen. 19/L
A kérdező hozzászólása: igen szûz vagyok, de soha nem ítélkezek ez alapján :) 15/F
A kérdező hozzászólása: csak itt azzal volt a gondom, hogy valaki beírt egy számot (hány emberrel volt), semmi dicsekedés vagy ilyesmi és le lett szavazva ..
"Nem lenne ez mindenkinek a saját dolga, hogy ki hány évesen vesztette el?" De, igazad van, az lenne. Tartsa csak meg mindenki szépen magának, akkor nem "bántják" emiatt. Csak azt tudják bántani, aki kiírja ide, meg dicsekszik vele, nemdebár?? Aki meg kiírja, az meg is érdemli, h (jogosan!) beszóljanak neki. Amúgy a legtöbb "beszóló" nem nagyi-korú, hanem huszonéves, aki nemrég élte át ezt a kort és van viaszonyítási alapja, meg kialakult értékrendje is, és nem csak a beszólás vágya hajtja, meg a papolásé, hanem a fiataloknak akar jót. Aki ezt nem érti, az elég sajnálatra méltó.
Tudod, ma ilyen rohanó világban élünk, mindenki azt hiszi, hogy ha már elmúlik húsz éves akkor mehet nyugdíjba és ennyi. Hiába ki kell élni magadat már 14 évesen, nagykanállal falni kell az életet, mert csak a hedonizmus a nyerõ, piálni kell, cigizni, füvezni, kábszerezni, dugni orrba szájba, még mielõtt személyi igazolványt kaphatnál, mert amúgy nem vagy ember. Én 18 és fél vagyok, kb egy hónapja volt elõször partnerkapcsolatom, és az elmúlt 3 és fél évben olyan közösségben voltam (osztály, évfolyam, baráti kör), ahol mindenki már 2 éve legalább megkezdte a szexuális életet és miegymást. Sosem izgatott, hogy ki mit mond arra, hogy nekem még nem jött össze, aki azzal nagyzol, hogy már dugott, meg azért nézi le a másikat mert az még nem, az egy fogyatékos nyomorék és Te sokkal különb vagy nála! F/18
Talán még reménykedünk abban, hogyha sokat ugatunk a "gyerekeknek", fiataloknak akkor megállhat ez a folyamat! Én félek belegondolni abba, hogy az én idõmben az volt csak ciki, ha valaki érettségi évében még szûz volt, most a 16 a "legelfogadottabb", de lehet mire az én lányom felnõ, teljesen természetes lesz, hogy 13 évesen már dugdossa valaki, olyan korban, amikor én még babáztam! Elõbb éri csalódás, amit ilyen fiatalon talán még nehezebb feldolgozni, és értékes évek vesznek el a gyerekkorból, az önfeledt szórakozásból. Én igyekszek senkit se megszólni érte, de nem hiszem, hogy lelkileg erre ilyen fiatalon meg lehet érni, bármennyire hamar érnek is a ami fiatalok! Bocs! Pontozzatok 24 L
Én is elég fiatalon, 16 évesen vesztettem el, 10éve.Talán ma másképp csinálnám(de csak mert csalódtam).Saját kárán tanul az ember.De nem lettem k-a, és azóta is stabil párkapcsolataim vannak.Szóval szerintem mint minden másban is, emberfüggõ hogy kire hogyan hat.
22 vagyok, és ha egyszer lányom lesz, tuti nem fog 13 évesen fiuzgatni, meg dugni senkivel, ez biztos (nem eltiltom csak úgy nevelem majd). Lehet akkor majd írni fog egy ehhez hasonló oldalra és panaszkodni fog mennyire tapló apa vagyok, de tuti, hogy 18 évesen örülni fog annak, hogy 14 évesen nem engedtem, hogy a fiujánál aludjon. az meg nemhat meg, hogy más szülõ hogyan cseszi el a gyerekét.
18.00 Én írtam! És én se arra vágyok, hogy 13 évesen ilyen életet éljen! Azt hittem egyértelmû volt véleménynyílvánításom!
Ha divatból csinálják a gyerekek, ezt a dolgot akkor nem lehet õket megvetni, mert a divat az húzza az embert. Ha meg a fene nagy szexuális felhevültségbõl, ami minden egészséges emberben benne van akkor se lehet elítélni, maximum szomorkodni, hogy milyen sekélyes is tud lenni ez a világ. Ha ilyen dolgok gyerekkorban kezdõdnek, mi marad a felnõtt korra? A kiégettségen, gyógyszerfüggésen, és a depresszión kívül.

Miért kell mindig beleszólniuk mindenbe? Miért nem tanulhatok meg magam sütni-főzni?

Anyukámról meg a n?véremr?l van épp szó...tudom,ez nagyon kicsi probléma és örüljek,h van anyukám meg családom stbstb. ilyen kommentekkel légyszi kíméljetek.

Legjobb válasz: Szerintem örülniük kéne, hogy önállóan akarod csinálni, és csak akkor kéne beleszólniuk, ha igényt tartasz rá. Nem hiszem, hogy ki kéne venniük a kezedbõl, és belisztezni helyetted, mintha te képtelen lennél rá. Elég ha elmagyarázzák, hogy még egy kis lisztet kell bele tenni. Persze az jó dolog, ha anyukád elmondja, mit hogyan szokott csinálni.

Szerintem örülniük kéne, hogy önállóan akarod csinálni, és csak akkor kéne beleszólniuk, ha igényt tartasz rá. Nem hiszem, hogy ki kéne venniük a kezedbõl, és belisztezni helyetted, mintha te képtelen lennél rá. Elég ha elmagyarázzák, hogy még egy kis lisztet kell bele tenni. Persze az jó dolog, ha anyukád elmondja, mit hogyan szokott csinálni.
Nyugi, nálam is ugyanez van, csak nálam apum meg anyum, meg húgom szól bele... Nálam alig engedik meg, hogy fõzzek vagy süssek, azzal az indokkal, hogy utánam kell takarítani, holott megszoktam csinálni... De máskor meg közlik, hogy ezt vagy azt azért illene már tudni ennyi idõsen, hisz ennyi idõsen õ már sütött meg fõzött... Mindig mindent jobban tudnak, ha meg elrontok valamit akkor meg megmondták és adjam oda nekik... Holott mindent a recept szerint csináltam, de amikor elveszik és nem tudok mit csinálni, akkor meg miért nem csinálok már valamit, csak ott állok nem is segítek, nem is én csinálom, mikor õk azt hitték, hogy én fogom stb. Gondolom nem szeretik, ha más jobban csinálná mint õk, vagy lehet náluk is így volt... Parancsolgatósabb típusúak, szeretnek valaki felett lenni... 16/L
A kérdező hozzászólása: igen..és utána a szakácskönyv a hülye, meg én, hogy könyvbõl sütök...ismerõs :D a tesóm tuti féltékenységbõl csinálja, mert õ is szokott néha néha sütögetni, és sztárolja magát állandóan, pedig elsõre neki sem sûrûn jönnek össze a dolgok...nehogymár a kishugi valamit jobban csináljon. -.-
ezt úgy is meg tudnám közelíteni , hogy az okos a más kárából tanul a h... meg a sajátjából! híg a palacsinta tészta? hogy vették ki a kezedbõl?
A kérdező hozzászólása: természetesen nem magát a folyós tésztát, hanem az edényt vették ki a a kezembõl... igen, de ha mindig megcsinálja valaki helyettem, én hogy fogom legközelebb tudni, hogy mit kell akkor csinálnom?
*vagánykodva
A kérdező hozzászólása: Nem vagánykodva állok hozzá... Aznap 2 adag palacsintát csináltam.. As elsõvel semmi baj nem volt, a másodikba kicsit több kett a víz... Talán ment volna másodszorra az nap.. ( kismillioszor csináltam már, kikor egyedül voltam)

Miért kell az anyósomnak beleszólnia mindenbe?

Mintha a falnak beszélnék, szarik arra amit szeretnék. Megmondja hogy szoptassak, hogy milyen szín? legyen a gyerekszoba, miért külön szobában van a pici fiam, stb. Nem akarom megbántani durván, mert alapvet?en nagyon szeretem, de mintha most kifordult volna magából, pedig nem az els? unokája a miénk!

Legjobb válasz: Mi is ettõl féltünk így aztán anyósom azt sem tudja, hogy terhes vagyok. Egyenlõre könnyû mert nem látszik semmi még olyan kicsi. Egy házban lakunk, csak más emeleten nekünk szerencsénk van, mert 2 hónapon belül elköltözünk. A párom nem akarja elmondani neki, hogy ne kezdjen tanácsokat osztogatni. Azt sem tudja, hogy áprilisban elment egy baba. Tanácsot adni én sem tudok, de legalább már tudom, hogy a párom miért nem akarja megmondani, amíg csak nem muszáj. Sok türelmet kívánok nektek.

Mi is ettõl féltünk így aztán anyósom azt sem tudja, hogy terhes vagyok. Egyenlõre könnyû mert nem látszik semmi még olyan kicsi. Egy házban lakunk, csak más emeleten nekünk szerencsénk van, mert 2 hónapon belül elköltözünk. A párom nem akarja elmondani neki, hogy ne kezdjen tanácsokat osztogatni. Azt sem tudja, hogy áprilisban elment egy baba. Tanácsot adni én sem tudok, de legalább már tudom, hogy a párom miért nem akarja megmondani, amíg csak nem muszáj. Sok türelmet kívánok nektek.
szia, szerintem azért mert te vagy a "leggyengébb láncszem".valószínüleg a sógornõd erõsebb karakter, és anyósod ezt tudja!csak azt próbálják meg irányítani az ilyen emberek aki hagyja magát!figyelj, ezentúl mond el hogy te mit akarsz, ne durván csak határozottan!!ha azt mondja, miért van a gyerek különszobába, mond azt hogy mert nektek így jó!vagy ha valami nem tetszik neki, mond azt hogy ti így döntöttetek, és kész!hidd el lefog pattani rólad.ne hagyj rá mindent, mert teljesen rád fog szállni.
Az én anyósom is próbál beszólógatni, meg anyukám is. Külön élünk mindenkitõl. Külön házban. Anyukám egy másik városban, az anyósom meg sok utcával arrébb. Meghallgatom õket. Ha úgy gondolom, jókat mondanak, akkor elfogadom, kipróbálom a tanácsot. ha meg nem, akkor megrántom a vállam és már el is felejtem, hogy mit akarnak. Nem engedek beleszólást az életünkbe és ezt a párommal is közöltem még a legelején. Szerencsére, õ teljesen egyetért velem.
A párom azt mondta annyira kell messzire költözni, hogy papucsba ne lehessen átjönni. Hát mi most ezt tesszük. Én elõször csak röhögtem ezen a szövegén, de titeket olvasva, hát van ebben valami ami nem annyira nevetni való. Kitartás én még ezeknek elõtte vagyok 9 hetesen.
Szerintem is ez általános, sajnos. Szakértõnek érzik magukat, csak mert már felneveltek pár gyereket. Az én anyósom még a névválasztásnál is nyomást akart ránk gyakorolni. Nem tudom mivel lehetne õket leállítani, azzal valószínûleg nem, ha megmondod hogy nincs szükséged a tanácsaira, mert tutira megsértõdik, azt pedig általában nem veszik észre, hogy a kismama nem kiváncsi a véleményére.
Az én "anyósom" is jött a nagy ötleteivel. Pl: fekve szoptassak, tegyek párnát a baba dereka alá, stb. Én kerek-perec megmondtam neki, hogy eléggé feszült vagyok és kimerült az éjszakázástól és az új helyzettõl, na meg a megfelelni akarástol, hogy beleszóljanak (nem beleszóljón, hanem mindenkinek szólóan BELESZÓLJANAK a dolgaimba). Így visszavett az okoskodásból, de még sem vette csak magára a többesszám miatt. A minap is kertipartyn voltunk. Õ lelkesen kivette a 8 hetes fiacskámat a kezembõl, hogy én csak szórakozzak, egyek-igyak õ majd dajkálja az unokáját. Villantani akart a rokonok elött, de én már tudtam, hogy a félálomban lévõ fiam fel fog ébredni és üvöltve fogja követelni imádott anyuciját. Így is lett. Jól beégett anyósom én meg visszavettem tõle a gyereket, hogy nálam nagyobb biztonságban érzi magát a baba mert engem ismer-, engem szokott meg. TUDOMÁSUL VETTE. Óvakodik az eset óta az újbóli leégéstõl.
A kérdező hozzászólása: na, akkor nem csak én vagyok ezzel a problémával. csak nálunk az az érdekes, a sógórnõimmel nem csinálta ugyanezt! van már két unokája a két fiától, most a harmadiktól is lett, nem értem miért engem tüntet csak ki ezzel a "áldással" :)
Szia!Megakadt a szemem az anyósos témán....Hát bizony én is jóban voltam az anyósommal az elején(10éve ismerem a páromat)aztán vettünk házat(mindenbe beleszólt)született 2 gyerkõc azthittem majd akkor is jön aztán fontoskodik, hát az én anyósom az szart a fejünkre, hazajöttem a gyerekkel a kórházból a másik 18 hónaposan itthon az apjával és arra nem volt képes hogy fõzzön nekik vagy nekünk az elsõ pár napban.Most már fél éve nem is beszéltünk velük, undorítóan viselkedtek és az unokák meg kb 3 napig voltak érdekesek.Szóval igen szar mikor beleszólogatnak mindenbe de higgyétek el még szarabb mikor leszarják az unokákat.Az én apukám imádta a gyermekeimet(4 és 2 évesek) de sajnos õt elveszitettük , és a tirpák anyósomék még igy sem mozgatják fülük botját sem.Na mindegy.Gondoljátok át mi a rosszabb.Kitartást mindenkinek az anyósához!
Nálunk is ugyan ez van mi emeletes házban lakunk mi 2 en fennt van külön fürdösz. ... alul az após anyós és a nagyi az anyósom egy kicsit kattant 2 x elvetélt és soha nem lehet gyereke a párom sem az övéjk csak örökbe fogadott jah és még cukor beteg is a drága anyós nagyon kibirhatatlan mindenkivel veszekedik h õ mindent jobban tud nagyon fársztó már néha utálok haza jönni ponnt most beszéltük párommal h költözzünk el de õ nem akar az apjával együtt folytatott vállalkozás miatt nem tudom én se mit tegyek :'( volt már oan elkezdtem pakolni a cuccaim mert bele untam :Sigazábol mindenkinek az ideg rendszerét tönkre teszi itt a házban ...

Miért kell anyósomnak beleszólnia hogyan nevelem a babám. Miért van ez?

mindenbe beleszól meg ezt kell csinálnom peddig már elmondtam egy párszor hogy hadjon békén de nem!! saját anyám nem oktat ki de ? igen!!ráadásul elkényezteti a lányom és nekem van vele gondom utánna!!szóval kiborít!!szerintetek mit tegyek hogy abba hadja az anyáskodást??

Legjobb válasz: Szia! Ne is mondd! Nálunk nem olyan vészes a helyzet, de volt pár sértõdés, mert én másképp láttam a gyerekneveléssel kapcsolatban a dolgokat, mint õ. Persze lehet, hogy jót akar, " hisz õ már nevelt fel gyereket" és szerinte te még nem tudhatod. Ha egyébként jóban vagytok, akkor próbáld neki elmondani szépen, hogy te is meg szeretnéd tapasztalni ezzel kapcsolatban a dolgokat, olyan jó anyának lenni és biztos õ is nagyszerûen nevelte az övéit, de te is szeretnéd ezt megpróbálni a saját meglátásod szerint a gyermekednél. Sok sikert!

Szia! Ne is mondd! Nálunk nem olyan vészes a helyzet, de volt pár sértõdés, mert én másképp láttam a gyerekneveléssel kapcsolatban a dolgokat, mint õ. Persze lehet, hogy jót akar, " hisz õ már nevelt fel gyereket" és szerinte te még nem tudhatod. Ha egyébként jóban vagytok, akkor próbáld neki elmondani szépen, hogy te is meg szeretnéd tapasztalni ezzel kapcsolatban a dolgokat, olyan jó anyának lenni és biztos õ is nagyszerûen nevelte az övéit, de te is szeretnéd ezt megpróbálni a saját meglátásod szerint a gyermekednél. Sok sikert!
Nem lehet, hogy anyósaink rokonok? Nálunk még meg sem született a baba (33 hetesek vagyunk), de õ már abba is megpróbál beleszólni, hogy milyen ruhát vehetek neki, és azt is hogy hol, mire mennyit költhetünk (pedig a férjem már párszor rendesen helyretette). Szerencsére minket 5km választ el, ezért nem kell naponta ezt elviselni...én is csak a költözést tudom javasolni, mert kiborítóak tudnak lenni! Addig is ne hagyd el magad, légy karakán!
szerintem nem neked kellene ezeket neki elmondani, hanem a fiának, vagyis neked is, de szerintem a fiára egybõl hallgatna. Szerencsére nálunk ilyen gond még nincsen, de én tuti a férjemet, azaz a fiát fogom ráuszítani erre a témára.
A kérdező hozzászólása: hát próbált már õ is vele beszélni de semmit nem ért!! ezért most fogjuk magunkatamilyen messze csak lehet elköltözzünk innen!!és legalább ugyrendezem be a szobákat ahogy én akarom!!szóval mindenbe õ akar dönteni!!már tisztára kiakaszt!!
Szia! Azért szólhat bele, mert gondolom fiatal vagy.Azt gondolja, õ jobban tudja a dolgokat.Mond meg neki, hogy elég "nagy vagy", hogy eldötsd, mi a jó a családodnak.A Te családodban Te vagy a fõnök, Õ foglalkozzon a saját dolgával.Ha semmi nem használ, költözni jó messzire.Gondolom a párod anyuka párti!Ha más nincs koptassa Õ le!
A kérdező hozzászólása: én már nem tudom mi lenne jó már mondjuk észre vette magát mert már nem jár olyan gyakran át hozzánk!majdnem minden nap itt volt ez már kikészített!ha bírtam volna pihenni egy kicsit nem lehetett mert állandóan a nyakamba lihegett!!nagyon rossz számomra így!!köszönöm a válaszokat!:)
Szia, megértem a helyzetedet az én anyósom is ilyen ha nem is ennyire, nálunk is már útban van a baba, de mindent megmagyaráz.Van egy kiskutyám éjjel nappal velem van, de ha õ meglátja kb..2hónapban egyszer..mert hála istennek 200km-re lakik..., hogy ölbe veszem már kezdi, hogy tegyem le azonnal mert megnyomja a hasamat stb.a múltkor már úgy kiosztottam azt hittem elmegy.D emondtam neki én élek vele és tudom, hol a határ, ha lenne egy gyerekem már és az lógna a nyakamon egész nap, az nem lenne gond, pedig az is megnyomhat.szerintem mindenki tudja a korlátait.Már be is jelentette, hogy kiírta a szabiját a születéskorra..de ha nem akkor jön is át tudja rakni..már elõre félek, hogy milyen csatáink lesznek az elsõ héten is.Nekem az anyukám megmondta, hogy annak idején õket sem zavarta senki és tök jó volt, hogy egyedül jöttek rá mindenre és mondta ha felhívom szivesen segít mindenbe de õ csak látogatóba fog eljönni egy napra nem ül a nyakamba egy hétig, mert tanuljam meg egyedül ellátni a kicsit. Én amúgy az anyósomat a te helyzetedben simán kiosztanám akár ordítva is, hogytérjen észhez..ha máshogy nem megy, de az tuti a férjemnek is neki esnék, ha nem áll mellém.Meg kell értenie, hogy õ is felnevelt már x gyereket és te is fel akarod egyedül és ha mejd segítséget kérsz akkor segítsen, addig meg gyönyörködjön az unokájában és ne problematikus kodjon, mert az csak mégjobban kiidegel téged és a babát is.Remélem hamar tuljuttok zen, bár én tuti elköltöznék jó messzire, érzem éha a 200km is kevés, de még mindig jobb mintha a közelben lakna.Ja ha meg jkopog ne nyisd ki ha késõbb számon kéri mondd meg, hogy nem hallottad, vagy , hogy lementetek sétálni stb..én tuti ezt tenném. Sok sikert ehhez és remélem nekem sem lesz nagyon kemény az anyóssal...bár én nem félek tõle, meg is sértõdhet ha máshogy nem megy-bár azért nem szeretnék rosszban lenni vele, mert egy tündéri asszony csak kicsit gyerek függõ. 21hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!