Találatok a következő kifejezésre: Miért kell azokat az embereket (192 db)

Miért kell lenézni azokat az embereket akiknek nincs diplomájuk?

Csak a mai napon két olyan kérdést olvastam,amiben szerepelt a felsorolt problémák között,hogy az illet?nek nincs diplomája.De most komolyan tényleg ez számít?Tudom,hogy munkahely szempontjából igenis számít a diploma,de az hogy egy embert e szerint itéljek meg,azért az már durva.EGY NEM DIPLOMÁS.

Legjobb válasz: Szerintem nem számit a diploma a munkahelynél,nagyon sok ismerõsöm van aki szakmunkással 2x annyit keres mint egy diplomás,akik közül sokan meg munkanélküliek.Én sem értem miért kell lenézni valakit ha nem ment egyetemre,fõsulira,attól még lehet jobb ember.

Szerintem nem számit a diploma a munkahelynél, nagyon sok ismerõsöm van aki szakmunkással 2x annyit keres mint egy diplomás, akik közül sokan meg munkanélküliek.Én sem értem miért kell lenézni valakit ha nem ment egyetemre, fõsulira, attól még lehet jobb ember.
Azért ugye felfogtátok, hogy az a lány azért vélekedik így, mert az apja lusta volt befejezni és vagy 5-ször elkezdte? Nem kell kiforgatni egymás szavait.
Egyetértek, de látod, itt úgy látszik, még értelmezni sem tudnak. Egyeseknek nem hogy az egyetem nem menne, de inkább vissza kéne ülni általánosba, hogy meglegyen az alapmûveltségük.
akkor én szánalomhalmaz vagyok a szakmunkásommal
Manapság egy diploma nem ér semmit. Attól hogy van diplomád nem lesz menõ munkád manapság minden balfa'z aki nem elég tök's a munkához egyetemre megy mert ott 4-6 évet lazsálhatnak és a végére semmilyen használható végzetségük nincs.
Mert a diploma még mindig a tudás képzetével párosul, ebbõl az elméletbõl kiindulva akinek nincs az buta :-P Én nem értek ezzel egyet, sõt egyre kevésbé. Engem a PhD-s szüleim belehajszoltak egy tanulási kényszerbe, már a 3. diplomámom vagyok túl, mégis azt gondolom, boldogabb lettem volna egy szakmával.
Ha ezt a kérdést elolvastad, és felfogtad, nem az a baj hogy nem diplomás, hanem hogy belekezdett, és mindig feladta az apa, stb... Had ne írjam le újra ami ott van. Szövegértés, és még diploma sem kell hozzá. Vagy mégis?... Egy nem diplomás (aki tud olvasni)
Hol olvastad ezt?
Úgy látom, erre az oldalra legfõképp a tanulatlan emberek járnak fel és itt írják ki magukból az elkeseredettségbõl fakadó rosszindulatot. Jó, hogy nem már a diplomásokat kell lenézni. Röhej.
Én tovább tanulta, érettségi után szakma, szóval...
ezekbõl a válaszokból meg úgy általában is inkább az jön le, hogy manapság már a diplomásokat szidja mindenki. nem értem miért képzelik azt, hogy azért mentünk egyetemre mert lusták voltunk dolgozni. egyszerûen csak olyan szakmát választottunk amihez szükséges volt továbbtanulni, nem azért hogy lazsáljunk (vizsgaidõszakban rettentõen lazsálunk??) még pár évet. mindenki foglalkozzon a maga dolgával, ha valaki nem tanult tovább és irigységbõl szidja a diplomásokat még nyugodtan beiratkozhat bárhova munka mellett is.
Mi mérnökként jártunk ablakszigetelni másodállásban és ha kérdeztek, hogy hol dolgozunk fõállásban, akkor megmondtuk. Látnotok kellett volna azokat a fejeket, lesirt róluk, hogy "ja, ezek diplomások aztán most az én ablakomat emelgetik, ez nem semmi..." Szóval tele voltak elõitélettel és nem nézték volna ki, hogy diplomás ember hajlandó fizikai munkát végezni. Ennyit az elõitéletekrõl... Bizony a nem diplomás is aszerint itéli meg az embert, amit kinéz belõle. Velünk mindjárt máshogy bántak, hogy diplomásak vagyunk, hiába akkor is csak az ablakukat szigeteltük...
Akinek nincs diplomája nem gyárban robotol, csak úgy hozzátenném. Hanem elhelyezkedik a szakmájában, és a szakma az nem csak gyári melós lehet... Szûk látókörû, de nagyon, aki így gondolja...
Nekem párom apja, és tesója néz le engem, mert nem lesz diplomám... Anélkül nem vagyok ember, és szart sem érek... Blabla... Undorítóak, milyen szöveget levágnak néha... Csak azt nem értem, ha ennyire lenézik a kétkezi munkásokat, akkor minek esznek, hordanak ruhát, használnak bármit, amikor nem diplomások készítették, te jó ég, megfertõzõdnek! Tegyük hozzá, hogy az apjának doktorija is van és már 5 éve munkanélküli...
És vannak szakmunkás emberek is akik játszák a sértõdöttet a "diplomás bunkókra".
12:03 Önirónia volt?! Nincs gond sem a a diplomával, sem a szakmunkával. Mindenki maga életéért felelõs. Én nem tudok ablakot szigetelni, s vakbelet mûteni sem, de értem a szakmám. Elfogadás ami hiányzik az emberekbõl, s nem az érettségi, vagy valamilyen okj-s szakma.
Nálunk a családban van mindenféle végzettségû ember. Az anyai nagypapaám 3 diplomás márnök, 76 évesen még mindig tervez, a nagyikám, óvónõ volt, 50 éven át. Az apai nagyapám postás volt, a mamim meg tanítónõ. Az anyukámból pincér lett, majd miután mi megszülettünk, anya titkárnõ lett, apukám meg azstalos volt, majd elvégzett egy szakközép iskolát gyerekek mellett, a nagyszülõk támogattak addig minket anyagilag. Nekem csak felsõfokú végzettségem van, de nem diplomám, a férjemnek meg csak szkamunkás képzõje és egy gyorstalpalója. De mi boldogok vagyunk így is! És még nem haltunk éhen, bár gazdagok sem vagyunk, de nincs okom panaszra.
Nem értem, hogy az emberekben miért nincs belátás elfogadás. Mindenki aszerint választ munkát, hogy mit végezne szívesen, vagy melyik munka felel meg az igényeinek. És eszerint tanul tovább. Mindegyik szakma megkövetel valamilyen képzést, van, amelyik egyetemet, van, amelyik gyakorlati képzést stb. És mindegyik munkásra szükség van. Nyilván ha asztalos akarok lenni, ahhoz nem egyetemre megyek, és ha bankár, akkor nem szakközépbe. De egyik sem tudná a másik munkáját elvégezni, mindkettöre szüség van.
Én meg tudjátok kiket nézek le? Azokat, akik azzal érvelnek, hogy nekik nincs diplomájuk, mégis többet keresnek... Én inkább keresek átlagosan egy olyan munkával, amit szeretek, mint nagyon sok pénzt egy olyan munkával, amit nem. És azért a PhD-s válaszoló is elég érdekes volt, egy doktorált embert igenis jobban tisztelek, mint egy átlag szakmunkást. A PhD nem olyan dolog, mint egy diploma, ami akárkinek lehet... Nevetséges lenne azt mondani, hogy az egyetemtõl nem lesz az ember okosabb. Függetlenül attól, hogy késõbb milyen munkát vállal, értelmiségit vagy nem. Illetve, hogy mennyit keres. Kezd a kérdés azzá fajulni, hogy egy szakmunkás még többet keres, hát nem tudom, de nekem azért a pénz sem fontosabb szempont. És természetesen lenézem azokat a diákokat is, akik azért járnak egyetemre, hogy ne legyenek otthon, mert nem tudnak mit csinálni, illetve csak diplomát akarnak, és nem szeretik azt, amit tanulnak. Lenézem azokat is, akik csak a papírért járnak oda.
Én is szeretnék diplomát de nincs rá pénzem.Hallottátok mennyibe kerülnek a félévek??Hogy lehet csinálni hogy közben dolgozz és családod is legyen és tanulj.Nekem nem megy minden együtt és a családot választottam.Majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek akkor megint megpróbálom.H ugye elöb lett volna a diploma akkor lemaradok a fiatal szülésrõl.Valamint én az eüben dolgozom és a diplomás kolleganõ annyit kap mint én akinek cak okj van mert nem tudják megfizetni vagy ez vagy felmond szóval nem aggódok és nem gondoltam hogy bárki is lenézne.Aki diplomás lesz vagy lett az én környezetemben az még fiatal és nincs családja vagy olyan aki már idõsebb és most tudja megszerezni.
Én inkább fordítva látom, éppenséggel volt, hogy napokig azt dörgölték ezen az oldalon az orrom alá, hogy mit képzelek, hogy diplomám lesz, semmire sem megyek, sokkal többre mennék, ha szakmunkás lennék és majd õk röhögnek, hogy többet fognak keresni. Vegyszerekrõl tanulok illetve szülésznõnek. Nem hinném, hogy valaha is fellengzõsen beszéltem, vagy lenéztem bárkit, nekem nem szokásom, viszont a másik oldalról pedig pont hogy ezt tapasztalom.
21.11 nem csak költségtérítéses szakok vannak.
Az államira nem kell semmit fizetni???Könyvek, jegyzetek, utazás stb.Szerintem ez is komoly költségekkel jár.
Én nem értem, miért kell egymást lenézni. Nem egyformák vagyunk? Ha nincs a mezõgazdasági, akár sokszor képzetlen ember, nem veszel krumplit, hagymát, stb. , ha nincs szakmunkás, akkor nincs kenyér az asztalon, vagy esetleg cipõ a lábadon, ha nincs az érettségizett titkárnõ, aki a hivalaos ügyeket intézi a hivatalokban, akkor nincs mondjuk átutalásod, ha nincs diplomás ember, akkor nincs tanár, orvos, stb. Szóval egyik ember sincs a másik nélkül. Ez majdnem olyan, mint a táplálék lánc.
Én lenézem azt, akinek érettségije nincs. Ismerek olyan szakmunkásképzõket, ahova már az rosszat jelent ha nem megy ki minden héten a rendõrség legalább egyszer. Lehet, hogy nincs aki hívja õket. Én a szakmákat is érettségihez kötném.
utolsó igazad van. volt egy ismerõs, aki kijelentette, hogy õ 5000 ft alatti ruhát nem tud elviselni magán. mikor megkérdezte mennyibe került az én (kínai) cipõm, és mondtam, hogy 3000 jól kiröhögött.
Ezt én sem értem.., de már annyi dolog van, amiért egyik ember lenézi a másikat, hogy hihetetlen. Volt egy olyan kérdés is ma, hogy a gazdagok miért nézik le a szegényeket, akik csak olcsób, kevesebb ruhát tudnak vásárolni. Nagyon sok "felsõbbrendü" ember van már, legalábbis azt hiszik.
22:58-assal értek egyet, nem a kérdezõvel, mert õ bebizonyította, hogy nem tud értelmezni:)
én sem értem, miért nézik le...ugyan nekem van diplomám, de nem nézem le, akinek nincs. Szüleimnek sincs, páromnak sincs diplomájuk(és még sok embernek, akit ismerek és szeretek), de ettõl semmivel sem kevesebbek. Ráadásul én itt ülök a diplomámmal és nem találok munkát, a páromnak érettségije van és jól keres...
szerintem nam kifejezetten arról a kérdésrõl van szó. én is tapasztalom a környezetemben, hogy azok akik diplomával rendelkeznek nagyobbra tartják magukat a szakmunkásoknál. Egyszerüen okosabbnak hiszik magukat (akiket én ismerek) szóval ne a kérdezõt hurrogjuk le, mert ez a dolog igenis létezik...
A kérdező hozzászólása: Ha te is elolvasnád normálisan a kérdésemet akkor rájönnél, hogy azt irtam, hogy a FELSOROLT PROBLÉMÁK KÖZÖTT SZEREPEL!! És most nem csak ezekrõl akérdésekrõl van szó, máskor is láttam már hasonló kérdést amiben szerepelt. De hurrogjál le nyugodtan! Most nem õt akarom ezzel bántani, félre értés ne essék, csak a véleménykre voltam kíváncsi.
Nem tudom. Nézd meg azokat az embereket, akik ezt teszik: kivétel nélkül nyomorult idegroncs az összes - akármilyen jól fizetõ munkája is legyen.
Én még mindig csak azt tudom javasolni, hogy értelmezz. Nem kell nyávogni, meg biztatást kérni, hogy jaj, pont jó, ahogy vagy stb. Nincs diplomád, ez van. De attól még nem kell szítani a feszültséget a diplomások-nem diplomások közt. Most mit vársz? Hogy azt mondja valaki "Igen, sokkal jobb ember vagy diploma nélkül, mint egy diplomás ember" vagy mégis mit? Ha ettõl megnyugszol, ezt mondom neked, csak fejezd már be és ne tegyél fel provokatív kérdéseket.
Hát, egy kõmûvest többre tartok mint egy esztétát vagy politológust. + nekem egy olyan ember adott elõször Milan Kundera könyvet meg Rejtõ Jenõt, aki nálam fiatalabb, és otthagyta a középiskolát és elment inkább erdõbe dolgozni, utána meg világot látni. Na õ kb 1000-szer nagyobb gondolkodó, mint az összes filozófus/bölcsész/programozó/jogász ismerõsöm, vagy én. De õk túl gyávák ezt elismerni. (egy félig diplomás)
A kérdező hozzászólása: 23.10-es veled meg mi van? Nem kell olvasni az ilyen kérdést, ennyire egyszerû. Nem akarok provokálni senkit.
Az hogy ki mennyit ér, nem az iskolától függ, vagy a pénztõl, vagy hogy milyen sikereket ért el az életben.Gondolom ezt érzed te is, erre gondolsz, ezért idegesít ez a dolog. Egyetértek. De kár kiemelni hogy egy nem diplomás, ha az lennél, akkor is idegesítenie kéne ennek. Normális esetben. Adj hálát a szüleidnek hogy így neveltek, és nem lettél egy sznob beképzelt majom.
Engem még egy diplomás ismerõsöm sem nézett le. Egyébként az alapmûveltséghez nem sok köze van a diplomához. Épp ma néztem ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=Q9bfhPmwbYM&feature=player_em.. Érdekes, mennyire buta némelyik.
Diplomával még mindig több melót kapok, mint nélküle. A mostani munkámat is annak köszönhetem, hogy van. Ez hülyeség, hogy jaj a sok [email protected], stb. Semmi kedvem egy rohadt gyárban robotolni 10órán keresztül. Bocsánat, hogy van rá igényem, hogy tanuljak! Majd elnézést kérek érte...
23:10-es nem érti, hogy ez egy valós probléma az emberek közti megitélésben, és amit a kérdezõ felsorolt csak egy példa, tehát nem azt a másik kérdezõt akarta minõsíteni. Ez a kérdés nem provokatív, hanem létezõ dolog, és ha jól látom nem kérte, hogy sajnáljuk õt amiért nincs diplomája...egyszerû kiváncsi kérdés, tudod ez az oldal pont arra való, hogy kontaktoljunk... nem értem minek nyit meg valaki olyan kérdést, ami szúrja a szemét. A véleményt el lehet mondani, de ha egy kérdéssel semmi gond nincs, akkor miért kell höbörögni?
23:19 ki a [email protected] mondta, hogy ne diplomázz le? nem veszed észre, hogy itt arról van szó, hogy vannak diplomás emberek, akik lenézik azt akinek nem igénye, hanem lehetõsége nincs a továbbtanulásra, mert a gimi után a szülõk dolgozni küldik, mivel nem tudják tovább eltartani? inkább írd le a véleményed arról, hogy te melyik kategóriába tartozol? én ezért sem megyek osztálytalálkozóra se pl. mert sok tahó olyan nagyképû mert 2-3 diplomája is van, aztán az utcán ciki felismerni a másikat, persze azon az estén meg menne a bájolgás, és dicsekvés...
Én elég sok diplomást és munkást ismerek. A munkások között sokkal több az, aki mûvelt, olvasott, tájékozott sok kérdésben, mint a diplomások között. Õket csak a szakmájuk érdekli és más nem. Elég volt nézni a Milliomos kerestetiket! Sokszor elképedtem, hogy diplomás emberek milyen alapvatõ dolgokat nem tudtak. Aki pedig úgy vélekedik, hogy azért tanul, mert az jobb, mint dolgozni, abból soha nem lesz valamire való ember. Aki lenézi a munkát, az ha végez, sem fog rendesen, kedvvel dolgozni, legfeljebb muszályból. Azért mert valaki nem akar egyetemre menni, még szerethet olvasni, mûvelõdni. A kettõnek nem sok köze van egymáshoz. Csak ma divat egyetemre menni, mert a meló az ciki. Nem kell 18 évesen dolgozni, eltartania magát, hanem 25 éves koráig élhet a szülõk nyakán. Tisztelet a kevés kivételnek.
Még annyit, hogy egyébként én is diplomás vagyok, de nem nézem le a szakmunkásokat.
A kérdező hozzászólása: Igen ez az egyik. A másikat elnéztem bocsi, az érettségi volt és hogy a fiu megbukott meg estin teszi le, valami ilyesmi volt. Meg már régebben is olvastam hasonlókat és mindig szemet szúrt, de most már nem bírtam magamba tartani azért kérdeztem a ti véleményeteket.Köszönöm a válaszaitokat.

Miért kell megvetni az olyan embert aki vagdossa magát?

Van egy barátnõm aki vagdossa magát. de nem szórakozásból... és sajnos nagyon sokan bántják is õt ez miatt .. De miért?? arra senki nem gondol hogy esetleg valami lelki trauma érte vagy valami gondja van ?? miért kell egyszerre ítélkezni ??? ti bántjátok az ilyen embereket? ha igen akkor miért?

Legjobb válasz: Mert szánalmas idióta. Divatból vagdossák magukat az emberek. Ha lalki traumája van, forduljon orvoshoz, de attól, hogy vagdossa magát, semmivel nem lesz jobb neki. csak figyelemfelkeltés, ugyanúgy, mint amikor valaki hangosan fenyegetõzik, hogy öngyi lesz. Gyerekes viselkedés. Nem lelki trauma, hanem egyszerû butaság.

Mert szánalmas idióta. Divatból vagdossák magukat az emberek. Ha lalki traumája van, forduljon orvoshoz, de attól, hogy vagdossa magát, semmivel nem lesz jobb neki. csak figyelemfelkeltés, ugyanúgy, mint amikor valaki hangosan fenyegetõzik, hogy öngyi lesz. Gyerekes viselkedés. Nem lelki trauma, hanem egyszerû butaság.
Kíváncsi lennék, mi játszódik le ilyenkor a fejében, van valami problémája és akkor a vagdosás megoldja? Inkább kérjen segítséget, annak legalább van értelme.
Hátha a vérrel együtt a bánat meg a trauma is kifolyik belõle... xD
Mert az annyira rossz hogy már jó :)
Divatból? Figyelem felkeltésbõl? Egyszerûen nem értem az olyan embereket akik anélkül szólnak hozzá hogy nem voltak benne, nem tudják mirõl beszélnek! Kur-a sok lelki fájdalma lehet egy embernek, és ha nincs SENKI akivel meg tudnák mondjuk beszélni, ez valamennyit segít. A fizikai fájdalom eltereli a figyelmet a lelkirõl. Ezt kívánom az olyan embereknek, mint akik ide is kommenteltek, hogy éljék át és legyen benne részük, TUDJÁK MEG mit jelent ez.

Miért kell elviselnünk az aberrált embereket?

Akik beszólogatnak,perverzkednek,nem lehet t?lük nyugodtan élni,gondolom,nem kell leírnom ?ket.Miért nem teszi ?ket helyre valaki?Már kezdik teljesen eluralni a világot.

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne! Mindig ha vettem a fáradságot, hogy helyretegyem az ilyen embereket, mindenki más csak lapított körülöttem, mintha nem lenne semmi, pedig õk is úgy gondolták, hogy aberrált az illetõ.

ez engem is érdekelne! Mindig ha vettem a fáradságot, hogy helyretegyem az ilyen embereket, mindenki más csak lapított körülöttem, mintha nem lenne semmi, pedig õk is úgy gondolták, hogy aberrált az illetõ.
Nézd meg a God bless America c. filmet :)
AZ A FILM ELMEBETEG. nem kellene az ilyesmit engedélyezni. a filmnek az adja a különlegességét, hogy csak a csaj meg a pasas szánták el magukat arra, hogy minden unszimpi alakot eintézzenek, míg mások ragaszkodtak a civilizált szabályokohoz. Ha mindenki lesüllyedne erre a szintre, már rögtön nem lenne olyan "jó móka". kell, hogy legyen egy határ, amit senki se lép át, különben elszabadul a pokol. egyébként meg minden csak nézõpont kérdése. Lehet pl. hogy a csaj a filmben, aki hisztizett, mert nem úgy sikerült a szülinapja, ahogy kéne, meg nem olyan kocsit kapott, amit szeretett volna, például lehet, hogy halálos beteg és az orvosok megmondták, hogy kb. 20 éves koráig élhet, és a szülei szerettek volna mindent megadni neki, ezért kicsit elszállt a csaj, de ha a szülõknek ez így jó és fizetik, meg elviselik, másnak mi köze hozzá? az idegesítõ embereket egyszerûen semmibe kell nézni. attól szenvednek a legjobban, azért csinálják a felhajtást, hogy valaki végre figyeljen rájuk. A két parkolóhelyet foglaló autósnak a filmben a kocsikájába meg szép virágmintákat kellett volna karcolászni, s ennyi. Mindezzel együtt egyébként tényleg úgy érzem, mintha manapság egyre több és több olyan ember élne köztünk, aki azt hiszi, hogy mindent lehet, és igaza is van. Ha valaki pl. egy kényszerközösségben, mint pl. egy munkahely elkezd "hisztizni", akkor a többiek nem hogy megtorolnák a viselkedését, vagy kiközösítenék, hanem még lesik a kényét-kedvét, és hímes tojásként bánnak vele, mert félnek tõle, és nem akarnak balhét. És inkább mindenki behúzza fülét-farkát. Ezt tényleg nem értem. Hiszen ha összefogna egy csapat rövid úton ki lehetne gyûlölni a viselkedni nem tudó egyéneket. Ehelyett az elsõ olyat gyûlölik ki, aki fel mer szólalni az ilyenek ellen.


Miért kell elítélni azokat az embereket akik császárral szűltek, (fognak)?

Ugyan úgy megszenvednek csak a baba születése után. Ha valaki 4kg fölötti babót vár, senki sem kényszerítheti arra hogy megsz?lje! Sok anyuka elszégyelli, kényelmetlen?l érzi magát mikor megkérdezik t?le hogy hogyan sz?lt. NEM KÖTELEZÕ A SZÜLÉS!!

Legjobb válasz: Ha túl nagy a baba, vagy az anyuka szemüveges és a szülés következtében meg is vakulhat az erõlködés miatt, vagy volt már valamilyen problémája korábbi szülésnél, akkor az orvosa egybõl a császárt javasolja. Azokat az emberek, akik elítélik, gondolom nem gondolnak bele ezekbe a helyzetekbe. De pl én csak azokat ítélem el, akik nem veszik a fáradtságot a szülésre, pedig megtehetnék... mert nekik a császár kényelmesebb.

Ha túl nagy a baba, vagy az anyuka szemüveges és a szülés következtében meg is vakulhat az erõlködés miatt, vagy volt már valamilyen problémája korábbi szülésnél, akkor az orvosa egybõl a császárt javasolja. Azokat az emberek, akik elítélik, gondolom nem gondolnak bele ezekbe a helyzetekbe. De pl én csak azokat ítélem el, akik nem veszik a fáradtságot a szülésre, pedig megtehetnék... mert nekik a császár kényelmesebb.
Az én férjem császárral született, az öccse természetes úton. Kettõjük közül a férjem sokkal életrevalóbb, pedig mondják, hogy kell az az erõfeszítés, amit a baba megél a születés alatt (nem mintha az, hogy hirtelen kiveszik a méhbõl nem lenne félelmetes). Én félek a természetes szüléstõl, de a baba miatt, nem magam miatt. Félek a köldökzsinórtól és az oxigénhiánytól (van a családunkban olyan, akinek ez teljesen tönkre tette az életét, a szemén kívül semmilyét nem tudja mozgatni, szellemileg viszont teljesen ép). Keskeny csípõjû vagyok, és nem fogok elkeseredni, ha azt mondja a doki, legyen inkább császár, de rábízom a döntést. A fájdalomtól egyáltalán nem félek, tudom, hogy az más, de én a fogorvosi székbe is mosolyogva ülök be, még ha mûtenek is.
Engem a kérdés háborít fel! "Ha valaki 4kg fölötti babót vár, senki sem kényszerítheti arra hogy megszûlje!" Nem a gyerek mérete dönti el, hogy meg lehet e szülni természetes módon. Én 4350 grammal hoztam világra a lányomat. Senki nem itéli el a császárt, ha indokolt. Az én nõvérem is programozott császárral szült, mert elõre megmondták nem szülhet. Én inkább sajnáltam, mint elitéltem ezért. Kimaradt egy csodálatos élménybõl. Nem azt mondom, hogy nem fáj, de azért császárral szülni, mert nagy a baba, és félek, hogy kifér-e hát ezt elitélem. Az orvos azért van, hogy ezt eldöntse. Nem hiszem hogy a kismamák 6 évet jártak orvosira és utána 5 évet szakvizsgára, hogy ezt el tudják dönteni. A kényszerítésrõl meg annyit, hogy arra sem kényszerítette senki, hogy megcsinálja a gyerekét, akkor nem lázadt? Akkor nem féltette a hüvelyét? ...
Az utolsó válaszolónak: Én is császárral születtem...akkor most tönkre tett az anyám???
Hát, az utolsó hozzászólónak aztán semmi fogalma a szülésrõl, az tuti.Valami pláza ccica mica lehet, aki még gyereket is divatból akar szülni, de nem a gyerek lenne a fontos, hanem, hogy trendi az manapság.Szerintem kicsit olvass utána a témának mielõtt már a születésénél elkezded tönkretenni a gyerekedet, utána vállald csak.Ha egyáltalán ilyen gondolkodású embernek kellene gyerek.
Senkinek nincs joga beleszólni, hogy ki hogy szeretne szülni, fõleg, hogy ha valaki császárt akar, az miért vállalt gyereket, ez igen nagy szemétség! A szülés az szülés! Így is, úgy is, a császárt sem lehet megúszni szenvedés nélkül, nade engedtessék már meg, hogy egy nõ határozzon a saját teste felett, hol akarja szétszabdaltatni magát, és nem a mindenem feláldozom hozzállás, lesz ahogy lesz, mert azért az is túlzás kicsit, fõleg, hogy a császárral egyáltalán nem veszélyeztetik a baba épségét! Miért jobb a fogó, vákum, beszorulás, majd oxigénhiány... stb? Akik meg császár után amiatt járnak pszichológushoz, hogy jajj nem élhették át a szülés csodáját...elmebaj! Nem az a lényeg, hogy születik egy kisbabája???Miért a hogyanon van a lényeg???Annak kéne örülni, hogy egészséges, nem a ki szenvedett többet licitálás...
Egyetértek az elõttem szólóval! Érdekes, hogy a nõknek nincs "legféltettebb "testrészük, csak a pasiknak!? Ha nekik kéne szülni, tuti egy sem rajongana a természetes szülésért, e témában már érdeklõdtem a hímnemüeknél. Pedig sok nõtõl is hallottam, mennyi problémájuk van az alsõ fertályukkal szülés után, és, hogy sosem lesz már olyan mint elõtte...A császárral meg senki nem ússza meg a szenvedést!!!Az egy másmilyen szenvedés! A vakbelemmel nekem 10 centit vágtak, a barátnõm császáros vágása sokkal kisebb és szebb...
Én nem ítélem el azt aki császárral szül, ha jó oka volt rá. Tesómat nem császározták, szülés közben repedt mindenfelé, plusz a baba a kezével elszakított egy izmot benne kifelé jövet. Több mint 2 év kellett hogy normálisan nõnek érezze magát és tudjon rendesen szexuális életet élni. (Mûtögették, plasztikázták, stb.) Valahogy megértem hogy a második gyerekénél majd császárt akar.
Én is 2 császáron vagyok túl és nekem nagyon hiányzott a szülés minden fájdalmával, örömével.Pl:nem ölelhettem azonnal magamhoz.És ami nagyon szörnyû érzés volt, szinte bûntudatom volt miatta, hogy 2-3nap elteltével éreztem, hogy az enyém és hogy mennyire szeretem.Ahogy hallottam ez sok császáros anyukának lelki problémát okoz.
Az indokolt császárt szerintem senki nem ítéli el. Ha kell hirtelen, vagy az anya állapota miatt, szeme, gerince miatt, vagy nem jó a baba szívhangja, nem tágul az anya, természetes, hogy császár lesz. Ebben semmi elítélendõ nincs. A köztes kérdés a nagy baba-ebben ugye rengetegszer tévednek a dokik, sokszor egy-másfél kilót, ami ugye nem mindegy. Vagy a faros babát is sokat autómatikusan császározzák, pedig azt is meg lehet gond nélkül szülni. Ha meg látszik a vajúdás közben hogy nem megy, akkor természetesen ennek is császár lesz a vége, és ez sem szégyen, de én nem a császárral kezdeném a "kérdést". Amivel viszont én sem értek egyet, az ok nélküli császár kérése, mikor az anya nem akarja végigszenvedni az esetleges 32 órás vajúdást. Igen , a császárnak is megvan a hátránya, a gyógyulása, de a szülés élményét elveszi, és a természet sem így alkotott meg minket. Szóval azt nem szeretem, ha valaki a szenvedés elkerülése végett választja a császárt, mert õ tényleg ne szüljön.
Hát a császár az utána fáj, a sima pedig közben is. Ha kell a császár akkor kell és kész, azért van ilyen lehetõség. Szóvl mindenkinek lehet véleménye, ha ellenzi, oldja meg sima szüléssel, de nem kéne a másiknak beszólni. Én sem szólok be, pedig nem szeretnék császárral, csak ha muszáj. Azt mondják a szülés konkrét átélése erõsíti a baba-mama kapcsolatot. Ha te császárral akarsz szülni te tudod, én nem ítélem el, de miért félelmetes a sima szülés? szerintem sokkal rosszab utána a hason a mûtét nyoma. Ez elég nagy vágás, nem vakbélmûtét.Azért mindenkinek jó szülést vagy így vagy úgy.
Pro és kontra, azaz mindig lesz aki ellene és lesz aki mellette szavaz. Ez kb. olyan téma mint a hálapénz. Sosem lesz egységes vélemény a dologról. Én nem ítélem el azokat akik császárral akarnak szülni, ha valaki már átélt egy nagyon nehéz, ... szülést, az megérti. De a nehéz relatív, így megint kezdõdhetne a "vita" elõlrõl. Nekem nehéz volt az elsõ szülésem. Reménykedek, hogy most a második könyebb lesz (ez akár ma is beindulhat). Viszont ha megint annyit fogok "kínlódni" mint anno, lehet, hogy már én fogom kérni. Sosem lehet tudni.
ez baromság!A császár sem kényelmesebb!!!!anyukám is császárral szült és nyilván minden mütét veszéllyel jár éppugy mint a szülés!Tehát nem kell senkit semmiért elitélni!:) Boldog babavárást!
Szia! Nem magát a császárt kell elítélni. Nagyon jó hogy feltalálták, csak arra kellene alkalmazni amire van.A baba és, vagy a mama élete egészsége megmentése megóvása érdekében.Nem többre.A divatcsászárt kell elítélni, és nagyon is elítélendõ az, amikor valaki nem a gyereke érdekeit nézi, hanem a saját hisztiét helyezi elõtérbe.Az magában nem hiszem, hogy indok lenne, mert 4 kg feletti a baba.Van aki azt is könnyen megszüli, van aki egy 2, 5 kg-osat is nehezen.De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a szülés a lehetõ legtermészetesebb lefolyású legyen, mert ez a legjobb mind a baba, mind a mama számára.Csak ezt nem minden anyuka akarja megérteni.De aki igazán vágyik gyerekre, az nem a szülés fájdalmaira helyezi a hangsúlyt, mert ez egy természetes folyamat, az egyetlen értelmes és jó fájdalom ami létezik.Persze, hogy nem kötelezõ a szülés, meg lehet oldani fogamzásgátlással. Nekem a 2-ik szülésem sajna császár lett, mert rosszul volt a babám, most várom a harmadikat, de nem szeretném, ha vele is vágnának.A vajúdás pedig mindenképpen szükséges a babának is, és nekünk is, még császár esetében is. Én 2 vajúdást végigcsináltam fájdalomcsillapítás nélkül, vagyis a császár elõtt csak 6 órát hagytak, muszáj volt kivenni sajna:(((De mondhatom ki lehet bírni.Aki ennyit nem tesz meg a gyerekéért, az miért akar egyáltalán gyereket????A prog csaszit ok nélkül pedig nagyon, de nagyon elítélem, sõt, azt kívánnám ha lehetne, hogy az olyan ostoba libák helyett szülhetnének azok a nõk, akiknek nem lehet gyerekük, pedig a fél életüket adnák érte. Üdv
Láttam már olyan kismamát aki nyíltan hirdette hogy õ bizony majdnem 1 napig vajúdott, és hú de milyen nehéz volt a szülés, de õõõ nem engedte hogy császározzák.... Nem attól jó anya valaki hogy döngeti a mellkasát hogy hû mekkorát szenvedett a gyerekért. Igenis minden nõ elsõsorban nõ, mert láttam már olyat aki nehéz szülés után egyedülmaradt a gyerekkel mert a férje kiábrándult belõle a gátmetszés, szakadások miatt. Akkor már nem lett volna egyszerûbb rábólintani a császárra? Nem persze, mert akkor mit szólnak az ismerõsök? Sajnos ez élõ példa....

Miért kell nekünk az ismert emberek, sztárok árnyékában élni?

Lehet savanyú a szõlõ, amit most éppen majszolok, de majd szólok, ha nem lesz az. Addig azon töprengek, hogy miért kell tudni arról, hogy az egyik 100 millás házat vett, vagy a másiknak mije van éppen, amikor az "átlagember" nehezen lépdel elõre. Vagy nem kell tudnom róla? Nem, azért irígy nem vagyok, csak ma ilyen "köznapi" a kedvem. Lehet, ez nálam nem is a pénzrõl szól, mert anyagias nem vagyok, inkább a szakmai elõmenetelem elfordította régen a szimpatikus arcát tõlem. Ez zavar. Tegyek ellene? 40 fölött már nehéz...

Legjobb válasz: Nézd, amíg elmennek ezrek egy koncertre, és kifizetik a belépõjegyet, vagy megveszik a lemezt, és ebbõl van pénze az elõadómûvésznek, addig nem sajnálom tõle a pénzt. Ha állami pénzért éheskedik egy "mûvész" mert nem tudja eladni a mûvészetét, az bosszant.

Nézd, amíg elmennek ezrek egy koncertre, és kifizetik a belépõjegyet, vagy megveszik a lemezt, és ebbõl van pénze az elõadómûvésznek, addig nem sajnálom tõle a pénzt. Ha állami pénzért éheskedik egy "mûvész" mert nem tudja eladni a mûvészetét, az bosszant.
A kérdező hozzászólása: Nem is pont az elõadómûvészekre gondoltam, inkább a "celebekre", nulla tudással, vagy például a túlértékelt mûsorvezetõkre, akik már-már nem is halandó emberek. Folyamatosan publikálják, hogy õk milyen magas életszínvonalon élnek, hozzájuk képest mi érezhetjük magunkat nullának.
Röviden, tömören: a legtöbb ember szarrágó és azon esik jól csámcsogni, hogy kinek mije van és mije nincs. Ha te ettõl jobban laszol éjszakánként, csináld bátran, én megmondom õszintén, 23 évesen totálisan hidegen hagy. Nem fogok elõbb munkát tlaálni, ha Madonna újabb koncertturnéra megy vagy ha egy újabb noname fiúbanda produkál több tízmilliós lemezeladást és lesz piszkosul gazdag. Nem fizetik be helyettem a számlát, nem adják oda az élelmiszert ezért ingyen a boltban, tehát vagy marad a durrogás és szarrágás, hogy jaj bezzeg a celebek vagy törõdöm nyugalomban a saját életemmel. Döntsd el, neked mi a jobb. Én az ilyen infók nélkül is remekül elvagyok.
A kérdező hozzászólása: Srác! Miért támadsz? Ne tedd, kérlek! Engem is hidegen hagy, hidd el, csak a vidám létemetbe néha becsúszik egy-egy borús nap is és pont az egyik ilyen napon hallottam, hogy vkinek (akinek szeretem a rádiómûsorát, bár nem szimpatikus, amikor még fiatalon egy zenetévéél nagy paraszt volt, most meg körbenyalják a nagyságát) mekkora és milyen drága élete van, bár nagyon prédikálja a "földközeli" élményt. Szóval, azt nem értem, hogy nekünk 7köznapi embereknek miért kell tudnunk az életükrõl. A bulvártól nagyon fázom. A tehetségkutatómûsorok elveivel nagyon nem értek egyet, bár elismerem a tehetséget. De ebbe most nem megyek jobban bele. Az meg, hogy 23 évesen így gondolkodsz, dícséretes!!
Na na! Nem vagyok srác és nem téged támadlak, ne vedd magadra a fenti finom jelzõket, nem rád értettem, a fejedbe meg 1 kérdés alapján nem látok bele hirtelen, hogy bulvárbarát vagy-e vagy sem. Akkor nem. Jól teszed. A média meg ilyen amúgy. Néztél híradót mostanában? Én néha véletlen odakapcsolok, semmi más nem megy, mint hogy ki halt meg, milyen baleset, milyen katasztrófa volt. Szörnyû. De most õszntén, kit érdekel? Utána meg tolják azt, hogy ki hányszáz millióért milyen luxusban hánykolódik. Csodálkoznak ezután, hogy mennyi depressziós ember van? Le is szoktam a tévézésrõl. Ilyen a mai világ, az a hír, amin lehet csámcsogni, mert az emberek többsége buta ösztönlény, akit ez szórakoztat és igénye van rá. Ha nem így lenne, talán nem ezt adná a média. Talán.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos, tudom milyen a média… A hiradó meg tiszta horror. Beakartam linkelni ide egy írásomat a blogomból, de (mivel elég rég voltam blogolni) úgy látszik nem mûködik a freeblog. Pont a médiáról, a hiradóról írtam meg a véleményemet. Sajnálom, hogy nem tudom megmutatni mit írtam. Hogy legyen min csámcsogni… Volt hogy dolgoztam a médiában, olyan híreket vágtam, aminek egyáltalán nem volt hírértéke. Tudnék mesélni. De az csak megélhetés volt, nem vagyok tévés, filmes vagyok. Néha meg kell valamibõl élni. :) Bocs, hogy "lesrácoztalak". :)

Miért kell lenézni az olyan embereket, akik jól tanulnak?

4 éves gimnáziumba jártam, ahol én voltam a legjobb tanuló. Idén érettségiztem, enyém lett a legjobb mindenb?l (mind 90% feletti), amit komolyan mondok bánok, mert így még annyian sem állnak velem szóba, mint eddig. A 4 év alatt mindeki beszólogatott (pedig gimnázium, nem jellemz?, hogy "butákat" is felvesznek, max. protekcióval), hogy milyen stréber vagyok, miért tanulok egész nap. A baj, hogy mindig olyan emberek tették ezt, akiknek fogalmuk sem volt az én életemr?l, viszont mindig bántott, még akkor is, ha nem igaz. Nem szoktam állandóan tanulni, csak általánosban (hál'istennek) olyan osztályf?nököm és tanáraim, ill. els?sorban a szüleimnek köszönhetem, hogy belém lett nevelve, hogy muszáj tanulni, ha akarom bármire is vinni az életben. Nem vagyok se csúnya, se kövér, egy átlagos lány, aki szeretne igazi, ?szinte barátokat szerezni. Szeretnék egyetemre menni, és nem akarom, hogy ott ugyanez legyen. Nem akarom, hogy lenézzenek, mert tanulok. Az igaz, hogy hétvégente nem nagyon járok a városba szórakozni, mert inkább a szüleimmel vagyok, és csinálunk közös programokat, de ett?l függetlenül, ha lenne aki elhív, akkor állok elébe. Azon gondolkoztam ma, hogy lehet nekem kellene/kellett volna kezdeményezni!? Nehezen nyílok meg (f?leg a bántások miatt), és egyszer?en úgy voltam vele, hogy ha ?k nem, akkor én sem. Szerintetek viszem így valamire az életben? Nem szeretnék magányos lenni, mert hiába a tanulás, a jó jegyek, azért nem vagyok annyira karrierista, hogy a barátok nélkül éljek. :( Remélem nem fogalmaztam értelmetlenül, most nem vagyok "toppon".

Legjobb válasz: Szerintem mivel kitûntél a többi közül, így kiváló célpont is voltál. Elképzelhetõ, hogy a többiek úgy vették, azért nem nyílsz meg, vagy közelítesz feléjük, mert különbnek, többnek tartod magad náluk, így támadással reagáltak. A jó tanulás és a jófejség nem zárja ki egymást, valamivel hozzájárulhattál te is, hogy kivívd az ellenszenvet, vagy csak óriási félreértés az egész. Szerintem az sem teljesen normális, hogy 18 évesen (gondolom ennyi lehetsz, ha most érettségiztél) nem jársz el sehova, nincsenek körülötted barátok és inkább a szüleid társaságában töltöd a hétvégéket. Lehetsz okos a tankönyvekbõl, de élettapasztalatod nulla lesz így, nem fogsz tudni fiúkkal ismerkedni, fogadni a közeledésüket, korodbeliekkel beszélgetni stb. ami nagyon fontos a késõbbiekben, hiszen egyszer te is kirepülsz a fészekbõl és teljesen magadra maradsz.

Szerintem mivel kitûntél a többi közül, így kiváló célpont is voltál. Elképzelhetõ, hogy a többiek úgy vették, azért nem nyílsz meg, vagy közelítesz feléjük, mert különbnek, többnek tartod magad náluk, így támadással reagáltak. A jó tanulás és a jófejség nem zárja ki egymást, valamivel hozzájárulhattál te is, hogy kivívd az ellenszenvet, vagy csak óriási félreértés az egész. Szerintem az sem teljesen normális, hogy 18 évesen (gondolom ennyi lehetsz, ha most érettségiztél) nem jársz el sehova, nincsenek körülötted barátok és inkább a szüleid társaságában töltöd a hétvégéket. Lehetsz okos a tankönyvekbõl, de élettapasztalatod nulla lesz így, nem fogsz tudni fiúkkal ismerkedni, fogadni a közeledésüket, korodbeliekkel beszélgetni stb. ami nagyon fontos a késõbbiekben, hiszen egyszer te is kirepülsz a fészekbõl és teljesen magadra maradsz.
Egyszerûen irigyek. Ne foglalkozz velük. Én általánosban néztem le a jó tanulókat, de ma már megbántam, mert én viselkedtem hülyén.
Ha új suliba mész (ha jól értettem, most fejezted be a gimit), akkor tudsz kezdeményezni majd barátságot. Próbálj minél több emberrel beszélgetni. Ha tudják, hogy jó fej vagy, akkor nem fogja õket érdekelni, hogy hogyan tanulsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Helyesen rövid "i"-vel kell írni, tehát irigy. :) Akkor kezdeményezni fogok, és remélem jól fog elsülni a dolog!
Igen, irigyek. Engem pont azért néztek ki gimiben, mert matekos osztály lévén totál homály volt az egész és kettesekkel át-átmentem...
Hopsz, az irigy rövid i ?:D Sajnos én nem vagyok ilyen jó tanuló.:(:D
Ne foglalkozz velük, ha piszkálnak, akkor mondd azt, hogy szeretnétek ti ilyen jegyeket, mint amilyen nekem van (tuti befogják a lepénylesõjüket). Felsõoktatásban szerencsére más lesz a helyzet, max a költségesek szurkálódhatnak (ott jellemzõ, hogy le*zarják az egészet, és csak viszik a pénzt, de nem tanulnak), de ne törõdj velük. A tudás hatalom, használd ki, hogy szorgalmas vagy, belõled valószínûleg lesz valaki! A barátokkal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy kezdeményezz te is, legyél barátságos, nyílt és közvetlen. Hidd el, hogy ez sokkal fontosabb az emberek szemében, mint az, hogy ki milyen tanuló:)
Tényleg irígység..Sajnos ez nálunk is így van( 9. osztály), a legjobb tanulóval szinte csak én meg 3-4 ember beszélgetek, a többiek csak a házit kérik. Aztán ott van rengeteg "macsó", akik mindent megtesznek, hogy ne lehessen órát tartani. Kettõt már ki is rugattunk!:DD Gratulálok az eredményidhez, én ha jóba lennék veled nagyon büszke lennék rád, és igen, irígy is lennék, de nem így mutatnám ki.:)
A kérdező hozzászólása: :-) Ja és igen, 18 éves vagyok.
Irigyelni kell öket, nem lenézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy írtatok! :) Haverjaim vannak (szomszédok), akikkel azért beszélgetek, meg azért nem vagyok tudatlan a pasikkal szemben sem, csak egyszerûen eddig elõtérbe helyeztem a tanulást. Itt a nyár viszont, és most az lesz az elsõ, hogy kihasználjam, és barátokozzam. :) Debreceni Egyetemre szeretnék menni, remélem bejutok. :)
valszeg tényleg irigyek. én nem nézem le aki jól tanul inkább engem néznek le mivel nem tanulok :S
Az egyetemen ez valószínûleg megváltozik, oda az emberek nagy része az tényleg azért megy, mert szeretné. Mondjuk attól is függ h hova mész. Én mûszakin vagyok, szintén kitûnõ voltam( nekem könnyebb volt, csak az osztály felével utáltuk egymást kölcsönösen, a többiekkel jóban voltam) a lényeg az h bármennyire is jól ment a gimi, itt már buktam is :( de legalább vannak barátaim. Az egyetem teljesen más világ, én nagyon szeretem. Ha koleszos vagy, úgy még könnyebb barátkozni :) Hova mész egyetemre?
Ja és nekem is majdnem minden 90% fölötti volt anno, csak az emelt szintûek kicsit kevesebbek, de azóta tudom hogy csak azért nem törölhetem ki vele a seggemet, mert kemény borítós, az egyetemen a 3 éves szakot örülök ha 6 év alatt elvégzem...

Miért ennyire gyökerek az emberek, miért kell kinevetni azt akin van valami hiba?

Sajnos elég nagy orrom van és mindig is piszkáltak ezzel és ma is megesett, hogy unatkoztam, na mondom sétálok egyet a központban. Felszálltam a buszra és volt 3 fiatal és mikor megláttak tök hangosan elkezdek röhögni. Utána sétáltam és jött szembe egy kb 30 éves pár és ?k is kiröhögtek. Miért ilyenek az emberek? Tudom magamról, hogy egy nulla vagyok küls?re és még ki is röhögnek, az életkedvem is elmegy. 17/F

Legjobb válasz: Megértelek, engem is nevettek már ki és tényleg mindig akkor néztem oda, mikor épp rólam beszéltek és láttam is sõt hallottam, hogy mit mondtak rólam. Nem egyszer volt ilyen. Az ember tényleg csak elmenne sétálni valahova, de még akkor is bunkó emberekbe fut bele. Sajnos elég kicsi lehet a lelki világuk az ilyeneknek akik mások külsejét nevetik ki. De biztos vagyok benne, hogy nagyon sok hibát találni bennük is. 20l

Megértelek, engem is nevettek már ki és tényleg mindig akkor néztem oda, mikor épp rólam beszéltek és láttam is sõt hallottam, hogy mit mondtak rólam. Nem egyszer volt ilyen. Az ember tényleg csak elmenne sétálni valahova, de még akkor is bunkó emberekbe fut bele. Sajnos elég kicsi lehet a lelki világuk az ilyeneknek akik mások külsejét nevetik ki. De biztos vagyok benne, hogy nagyon sok hibát találni bennük is. 20l
Figyelj! Mindig is imádtam a nagyorrú pasikat! Azt mondják jó nagy [email protected] van, és ez általában igaz is, amugy meg nekem tetszik is, olyan szexepil szerintem! Ne keseregj, probalj a többire öszpontosítani, csinos lenni szépen öltözz, legyél illatos és ápolt, meglátod senki nem az orrodat fogja nézni, vagy mégis, lehet akkor meg azért amiért én is megmosolygom a nagyorrú pasikat, mert tetszik! :-)
Senkivel nem kell foglalkozni...nekem is van egy kis púp az orromon, mert egyszer kézilabda meccsen eltört. Engem is piszkáltak anno suliba, de aztán nem nagyon foglalkoztam velük, és befejezték...fel a fejjel:) 20/L
Nekem is nagy orrom van, de soha nem szóltak be, csak egyszer. A magasságom miatt viszont piszkáltak még általánosban, mert én voltam a legkisebb. Nem lehet erre semmi bölcs dolgot írni, egyszerûen rengeteg gyökér ember van.
Jajj... :( Nem kell foglalkozni az emberekkel. És most hihetetlenül fog hangzani, de nem is biztos, hogy rajtad röhögtek.. De komolyan. Lehet, hogy csak viccet meséltek egymásnak, vagy valami, és pont a csattanónál bukkantál fel. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek gyökér emberek, de hát nem kell velük foglalkozni. És nem vagy egy nulla, biztos vagyok benne, hogy nagyon kedves és rendes fiú vagy! :) Az életkedved meg nehogy elmenjen, csak légy pozitív!! :) )
Mennyire biztos, hogy rajtad röhögtek??
Lehet csak paranoiás vagy, s beképzelted, h rajtad röhögnek.
Én sem hiszem, hogy csak úgy kinevetnének teljesen idegenek. Fõleg nem 30 évesek...
Üldözési mániád van. Biztos veled fog foglalkozni egy 30éves pár...
Szerintem barátkozz meg vele de ha nem megy akkor majd megmûttetheted egy plasztikai sebésszel de viszont nem olcsó kb fél millió ft.
Aki azt hiszi, hogy paranoiás, az nem ismeri az embereket. Én pikkelysömörös vagyok (gyógyíthatatlan, nem fertõzõ bõrbetegség, vörös foltok, hámlással, itt-ott, kisebb-nagyobb méretben, nekem elég sok helyen) és nyáron nem vagyok hajlandó beöltözni mások kedvéért hosszú ruhába, mert melegem van és a betegségemnek is árt az izzadás. Látni kéne az emberek reakcióját, kibeszéléstõl, röhögésig, elhúzódásig minden van. Nem csak gyökerek, de buták is: gondolják, hogy fertõzõ betegséggel rohangálok mindenhova? Imádtam páromra "tekeredni" és nézni a megrökönyödött arcokat. :) Voltak kedvesek is, akik segíteni akartak, akik nem vették észre, , vagy semlegesek maradtak. 22/L
Sokszor én is érzem úgy, mintha rajtam röhögnének. Sõt, egyszer a tömött buszon ki is beszéltek, mert azt hitték nem hallom a fülhallgatótól. Hát hallottam.
Teljesen egyetértek veled, sok a gyökér Mo.-n korra és nemre való tekintet nélkül. Velem is szokott ilyen történni, és az a legegyszerûbb ha úgy teszel mint ha nem hallanád .. gondold azt, h levegõk. Vagy röhögd ki te is õket, és megtudják milyen érzés. Nem tudok mást kitalálni.., de ne gondold azt, h nulla vagy külsõre. Ha normális, ápolt a megjelenésed, akkor az már jó... nem kell ide orrmûtét meg ilyesmi. Hidd el a legtöbb emberen lenne mit mûteni, a gyökereken pl. az agyukat:P
az ilyen érzések hogy téged nevetnek stb.. alacsony önértékelésbõl önbizalom hiány miatt vannak ha lenne önbizalmad fel se tünne nyugi ebben a korban ami neked van elég gyakori
A kérdező hozzászólása: Te most tényleg ennyire hülye vagy utolsó? Ezek nem érzések, nem beképzelem, hanem ilyenek az emberek. Vagy mikor mondták régen mikor mentem az utcán, hogy nézd már milyen nagy orra van és elkezdtek vihogni. Az is csak beképzelés igaz és én vagyok a hülye?
ezt nem értem. Valami hibáért is kinevetnek.
A kérdező hozzászólása: "az emberek nem szokták szemberöhögni így a másikat. fõleg nem 30 évesek.. szerintem csk beképzeled." Ezen mi a beképzelés? Amikor meg jött szembe a pár, úgy volt, hogy csendben mentek egymás mellett, a csaj rámnézett és elkezdett röhögni. Erre a pasi is rámnézett és õ is röhögött.
21:59 Persze meséld már be hogy csak kedvesen kinevették és õ a gyökér meg a paranoiás.Magad se hiszed el amit írsz .Kedves kérdezõ te meg ne foglalkozz ilyenekkel .Jobban idegesíti ha szóra se méltatod .
az emberek nem szokták szemberöhögni így a másikat. fõleg nem 30 évesek.. szerintem csk beképzeled.
Szerintem ne törõdj velük! :) Mindenkin van vmi "hiba". Ha magabiztos vagy, akkor ritkábban nevetnek majd ki. Rajtam, ha vki találna bármi kinevetnivalót, biztos rátennék még egy lapáttal és röhögnék én is magamon. :D De ezt csak most bírnám megtenni, amikor már tudom magamról, h értékes ember vagyok és sokan szeretnek. De amúgy a kulcsa az egésznek tényleg az önbizalom és a magabiztosság. Hiszen ezekkel bármilyen külsõt lehet büszkén "viselni". Tudom, h nehéznek tûnhet ezeket megszerezni, de egyáltalán nem lehetetlen, sõt... :)
A kérdező hozzászólása: Meg az a baj, hogy nem csak hogy nagy de lefele konyul mint egy öregasszonynak. :(
Hmm =(
Aki annyira biztos benne, hogy "biztos nem veled foglalkozik egy 30 éves pár", annak mondanám, hogy az ész és a jólneveltség nem korfüggõ. Egy 16 éves rákbeteg barátomnak a szemébe mondta egy ismeretlen 30 körüli járókelõ röhögve, hogy "jézusom, hogy nézel ki", majd továbbállt.
Biztos mindenki gyökér, csak te vagy jólnevelt.
Téged meg boldogítson a tudat, hogy ilyen könnyen tudsz örömet okozni másoknak.Én is röhögnék rajtad, max megköszönném.Kérj pénzt érte.
Rossz lehet.

Miért ilyen tolakodóak az emberek, miért kell belemászni az ember aurájába, miért lett ennyire jellemzõ az extroverzió?

Az élet minden területén találkozom az emberek pofátlan nyitottságával. Jó én sem otthon ülök egész nap és nem beszélek senkivel, de lassan már mégis ott tartok. Sétálok az utcán, fülemben a füles és leszólít egy nõ, hogy merre van ilyen meg olyan bolt..Ki sem vettem még a fülest, de már löki a sódert, holott jól hallhatóan bömböl a zene..Logika.. Ülök a buszon még van kb 10 hely, hát persze, hogy mellém ül le az öregember (szintén füles fülemben) és még beszél is hozzám,de kb olyasmirõl, hogy milyen szép az idõ.Oké... Elmegyek barátomhoz, erre nem hagy békén a nõvére, folyton faggat a magánéletemrõl, mindent tudni akar rólam. Suliban folyton a párkapcsolatomról faggatnak, mellém akarnak ülni, belebámulnak a telómba. Oké, érdeklõdés, de mikor nyilvánvalóan radikális hajszínváltozáson mentem keresztül, akkor miért kell megkérdezni, hogy hajszínt váltottam-e? Hová akarsz továbbtanulni? ?Mindig kitérek a válasz elõl, nem titkos, és nem szégyellem, de kinek mi köze hozzá? Tolakodás, rámászás mindenhol..Sosincs nyugalmam.. Ha könyvet olvasok, akkor rchtig, hogy 5 percen belül megtalál valaki, hogy MIT OLVASOL?MIRÕL SZÓL? Miért nem lehet az embernek nyugalma ?:'( 19 L

Legjobb válasz: Lehet csak szimplán vonzó a külsõd. A szép lányok mindig felkeltik a figyelmet.

Lehet csak szimplán vonzó a külsõd. A szép lányok mindig felkeltik a figyelmet.
Ez azota van h atfestetted a hajad? Nem szõkére? Mert akkor ez még csak a kezdet.figyeld majd foleg a taxisokat milyenek az emberrel..
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó kettõ, ezekre még nem is gondoltam! és köszi a lebaszást is :D hatása volt.
azért van ez, mert azonnal átadod a kontrollt. 1.megszólít a nõ. miért nem mész tovább? 2.leül melléd az öreg, felhangosítod a zenét. 3.faggatnak?elõzd meg.semmire nem válaszolsz, de te folyamatosan kérdezel, vagyis átveszed az irányítást. ha nyuszi vagy kiállni magadért és a magánszférádért, akkor szívasd csak a véred, hallgasd a nyavajgást és ne panaszkodj.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért, mert az emberek zöme egyrészt extrovertált (4 emberbõl 3 extrovertált, egy introvertált), a nõk igen nagy százaléka az (nagyon kevés az introvertált nõ), másrészt sok az önzõ és tapadós ember, és sok a magányos ember. Te valamiért azt sugárzod kifelé, hogy jó hallgatóság vagy, vagy jó balek, vagy olyan ember, akire mindig mindenki ráboríthat mindent. (Valószínûleg túl sokat vagy erõsen védekezel a világ ellen.) Akkor lesz nyugalmad, amikor megtanulod azt, hogy vannak emberek, aiket határozottan el kell küldeni a francba. Nem kell jókislánynak lenni. Meg kell mondani nyersen és egynesen, hogy hagyjon békén - olvasol, nem látja? Nem érdekelnek a dolgai. + egy jótanács: ne bömböltesd a zenét a füledben, mert nem sokáig fogod élvezni a világ zajait.
Te ezt tolakodásnak veszed, más meg mindent megadna, ha ennyire foglalkoznának vele. Bár valamilyen szinten egyet értek, mert van amikor már tényleg túlzás, de azért kicsit örülhetnél ennek, mert ha majd meg kell élned, hogy mindenki telibeszar téged bármit csinálsz, akkor meg az lesz a baj :) És szerintem inkább ez legyen, hogy ennyire foglalkoznak az emberrel...
A kérdező hozzászólása: óóó harmadik, te nagyon bepirítasz engem :D ! hát nem tudom, lehet, de megkaptam már azt is, hogy milyen érdektelen fejet tudok vágni..:D kitudja
Voltak gyönyörû barátnõim, akik meg voltak gyõzõdve róla, hogy õk rondák .... szóval nem hiszek neked! :D Amúgy az átlag ember unatkozik, mivel nem érdekli semmi. Lehet téged érdekes embernek tartanak, látják, hogy jól érzed magad a bõrödben és érdekes dolgokkal foglalkozol és ez vonzó számukra. De így ismeretlenül erre nehéz jó választ adni. 27F
A kérdező hozzászólása: Elsõ, aranyos vagy :D de nem hinném, nem tartanak szépnek sokan. Második, neked is ment a zöld kezecske, bár azért érzem az ítélkezést benned. Miért gondolod azt, hogy nagy az arcom és hisztis vagyok? Én ehhez vagyok szokva alapvetõen, a nyugalomhoz és csendhez, nem szeretem a nyüzsgést, a pörgést, a hangzavart. Imádok egyedül lenni. Anyukámmal nõttem fel egyedül, apukám külföldön dolgozik, testvérem hamar kirepült, így nekem még a nagycsalád jelensége is furcsa. Anyukám is ilyen 'antiszoc'. magának való, csendben olvasgat. A dolgok mögött nekem ez rejtõzködik, nem a nagyképûség. De kérlek fejtsd ki te is a te álláspontod.
Szerintem kicsit túldramatizálod a dolgokat. Illetve túl sokat engedsz. Nincs benned határozottság, hogy megmondd nekik, hogy amit a telefonodon csinálsz az magánügy. Hogy amikor a barátodhoz mész nem a nõvérével akarsz foglalkozni. Néhány esetben amit leírtál, leginkább egy antiszoc hisztis p.icsának tûnsz.. Inkább örüljél, hogy foglalkoznak veled. el nem tudod képzelni hány ember látja sz.arnak az életét, mert senki nem foglalkozik vele... Ami pofátlanság, ott finoman de határozottan jelezd, hogy van egy határ, a többinél meg vegyél vissza egy kicsit az arcodból és akkor jobb lesz...
Ennél durvábbak is vannak. Amikor idegenek szólogatnak be engem az háborít fel.

Miért kell büntetni az embereket azért mert nem hisznek mindenféle jöttment alaknak?

Az özönvízre gondolok:

Legjobb válasz: "Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az õ szívében. És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színérõl; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. De Noé kegyelmet talála az Úr elõtt." "Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élõ lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész. De te veled szövetséget kötök, és bemégy a bárkába, te és a te fiaid, feleséged és a te fiaidnak feleségei teveled." - Nekem ebbõl sehol nem jön le, hogy pusztán a hitetlenségük miatt haltak volna meg az emberek.

"Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az õ szívében. És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színérõl; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. De Noé kegyelmet talála az Úr elõtt." "Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élõ lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész. De te veled szövetséget kötök, és bemégy a bárkába, te és a te fiaid, feleséged és a te fiaidnak feleségei teveled." - Nekem ebbõl sehol nem jön le, hogy pusztán a hitetlenségük miatt haltak volna meg az emberek.
A Biblia nem írja, hogy Nóé missziózott volna. Annyit ír, hogy Isten megbízza a bárkaépítéssel, õ megépíti, és elkezdõdik az özönvíz. Azon kívül Istennek az volt a célja, hogy kiírtsa a bûnt, ezért hagyta csak Nóét életben. Ha beszállt volna minden bûnös, akkor az özönvíz után ugyanúgy folyatták volnn.
Megteremtette, elcseszte, eltörölte. Noét és családját megmentette. Az-az megint elcseszte, majd a végórán ismét tisztogat. Gondolom ezzel végre, vége is lesz. Hacsak...! :D
Már megint a betanult szöveg. Kedves JT. Itt Noénak, és csak az õ családjának engedte meg a túlélést. 8 személynek. Csinálj magadnak bárkát. Ott nem volt prédikálás, hogy ha megtérsz, bejöhetsz a bárkába.
Ha olvastad a Noé leírásánál, nincs semmi prédikálás, gúnyolódás. Itt a kedves válaszadó beleképzelte magát, hogy mi is lehetett akkor, amikor a bárka építés folyt.
A kérdező hozzászólása: Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát.
A Szentírásnak sem hiszel amely megíratott?Az írás amely ma is él , próbáld ki .Jézus elérhetõ... (K.GY)
itt nem Noé a lényeg hogy neki nem hittek hanem hogy Istennek nem hittek
Péter elmondja nekünk a választ. (2Péter 2:5) 5 és nem habozott megbüntetni egy hajdani világot, de Noét, az igazságosság prédikálóját nyolcadmagával megtartotta biztonságban, amikor vízözönt hozott az istentelen emberek világára; Nos ezek az emberek eltértek az Igaz Isten imádatától, nem akartak a szerint élni.Ezért is nevezi Istentelennek Õket Nos amikor Noé elkezdte építeni a bárkát, nyilván feltûnt az embereknek mert nem kis munka volt, és nem egy kis csónakot fabrikált. Több mint valószínû, hogy megkérdezték tõle az emberek mit csinál? és miért? Több mint valószínû, hogy elmondta az embereknek a teremtõ elhatározását, de az emberek kigúnyolták, kinevették, Jézus nem véletlen hasonlította az utolsó napokat Noé idejéhez. Noé „feddhetetlen [volt] a kortársai között” (1Mózes 6:9). Figyeld meg, hogy a Biblia azt mondja, hogy a kortársai között volt feddhetetlen, nem pedig a szemükben. Más szavakkal, Isten szemében feddhetetlen volt, az Özönvíz elõtti világban élõ emberek viszont csodabogárnak tartották. Biztosak lehetünk benne, hogy nem értett egyet az akkori idõk népszerû nézeteivel, és nem vett részt az istentelen szórakozási formáiban és társadalmi tevékenységeiben. Képzeld el, mit gondolhattak róla az emberek, amikor nekilátott a bárka építésének. Kétségkívül kinevették, gúnyolták, és nem vették komolyan. Most sem.
Nekem sem úgy tûnik, hogy Noé hitén múlott volna mindenki sorsa - inkább Isten úgy döntött, most kicsit felrázza a partit és hideg vérrel meggyilkol mindenkit a kiválasztottain kívül. Asszonyokat, öregeket, gyerekeket, csecsemõket, háziállatokat, vadon élõ állatokat...
én sem vettem ki ebbõl, hogy Noén kívül mást is megakart volna menteni.. az özönvíz nem azért volt, hogy ha hiszel megmenekülsz, ha nem, akkor nem. annak már elõzményei voltak.
Vitatkozhatunk azon, hogy vajon az ember volt hitetlen és csak egy szerencsétlen bolondnak nézték-e Noét, vagy pedig azért nem hallgattak Noé szavára, mert Isten így akarta, hogy eltörölhessen mindenkit a Föld színérõl, de igazából felesleges. A mai világban ugyanúgy buggyantnak néznék azt az embert az Örs vezér téren. Gondoljunk csak bele, hány világvége hirnök van, mindet bolondnak tartjuk, pedig valójában soha nem tudhatjuk, hogy melyik lesz az "új Noé". Egyébként megvallom õszintén nem vagyok igazán otthon a bibliai témákban, de legjobb tudomásom szerint újabb özönvíztõl nem kell tartanunk, hiszen Isten megmondta, hogy míg a Föld létezik, nem tesz újra ilyet.
Sziasztok! A 10 válaszadót olyan gyorsan lehúztátok, mintha nem lenne értelme a válaszának, pedig van. Károli az igazság hirdetõjének nevezi Noét, míg a katolikus biblia igazság hírnõkének írja. Valószínûleg nem véletlenül kapja ezeket a jelzõket. Így kap értelmet Jézus szavai is amikor az akkor élõk hibájaként azt emelik ki, hogy a saját céljaikra törekedtek, nem Istenre figyelte. Máté 24:38, 39 És csak megjegyezném, hogy csupán azért mert valakinek más a vallása, még tud értékes választ adni, nincs értelme azonnal lehurrogni, lepontozni.
"És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz." "És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színérõl; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem." "De Noé kegyelmet talála az Úr elõtt." Lehet, hogy hülye vagyok, de hol van az írva, hogy Noé bárkinek is szólt vagy kellett volna neki szólni?

Miért nem lehet elmondani az igazat ha már valaki nem akar a másikkal lenni, miért kell elhitetni az emberrel hogy minden rendben, hogy együtt minden megoldunk, meg hogy milyen boldog is az ember mikor ez nem így van?

Mikor ezzel csak a másiknak okoz fájdalmat, mert abban a tudatban van az ember, hogy minden nagyon szép, minden nagyon szuper és az ember beleéli magát. És f?leg úgy, hogy feltétel nélkül szereti azt aki ekkora fájdalmat okoz.

Legjobb válasz: Mert tudja,h csalódást okozna ezzel és nincs benne annyi gerinc...

Mert tudja, h csalódást okozna ezzel és nincs benne annyi gerinc...
Azert a korulmenyek is szamitanak itt... Mennyi ido utan, milyen helyzetekben jott ez elo? Biztosan feltetel nelkul szereted?
A kérdező hozzászólása: Néhány embernek szüksége lenne gerincbeültetésre, csak biztos félnek a kilökõdéstõl..
A kérdező hozzászólása: Hát talán pár hónap után, de nem tudom õ mit is érzett valójában, meg hogy mióta fontolgatta a dolgot. Szinte mindig elõjött és igen én feltétel nélkül szerettem. Még most is..
Ha te nem tudod, hogy o mit erzett, akkor hogy vagy kepes feltetel nelkul szeretni ot? Azert csak nem egyik naprol a masikra gondolta meg magat...
Masodik es az utolso is vagyok, tobbet nem fogok kerdezni, de azert valami meg izgatja a fantaziam... Ot magat megkerdezted mar errol?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!