Találatok a következő kifejezésre: Miért kell azokat az (2542 db)

Miért kell lenézni azokat az embereket akiknek nincs diplomájuk?

Csak a mai napon két olyan kérdést olvastam,amiben szerepelt a felsorolt problémák között,hogy az illet?nek nincs diplomája.De most komolyan tényleg ez számít?Tudom,hogy munkahely szempontjából igenis számít a diploma,de az hogy egy embert e szerint itéljek meg,azért az már durva.EGY NEM DIPLOMÁS.

Legjobb válasz: Szerintem nem számit a diploma a munkahelynél,nagyon sok ismerõsöm van aki szakmunkással 2x annyit keres mint egy diplomás,akik közül sokan meg munkanélküliek.Én sem értem miért kell lenézni valakit ha nem ment egyetemre,fõsulira,attól még lehet jobb ember.

Szerintem nem számit a diploma a munkahelynél, nagyon sok ismerõsöm van aki szakmunkással 2x annyit keres mint egy diplomás, akik közül sokan meg munkanélküliek.Én sem értem miért kell lenézni valakit ha nem ment egyetemre, fõsulira, attól még lehet jobb ember.
Azért ugye felfogtátok, hogy az a lány azért vélekedik így, mert az apja lusta volt befejezni és vagy 5-ször elkezdte? Nem kell kiforgatni egymás szavait.
Egyetértek, de látod, itt úgy látszik, még értelmezni sem tudnak. Egyeseknek nem hogy az egyetem nem menne, de inkább vissza kéne ülni általánosba, hogy meglegyen az alapmûveltségük.
akkor én szánalomhalmaz vagyok a szakmunkásommal
Manapság egy diploma nem ér semmit. Attól hogy van diplomád nem lesz menõ munkád manapság minden balfa'z aki nem elég tök's a munkához egyetemre megy mert ott 4-6 évet lazsálhatnak és a végére semmilyen használható végzetségük nincs.
Mert a diploma még mindig a tudás képzetével párosul, ebbõl az elméletbõl kiindulva akinek nincs az buta :-P Én nem értek ezzel egyet, sõt egyre kevésbé. Engem a PhD-s szüleim belehajszoltak egy tanulási kényszerbe, már a 3. diplomámom vagyok túl, mégis azt gondolom, boldogabb lettem volna egy szakmával.
Ha ezt a kérdést elolvastad, és felfogtad, nem az a baj hogy nem diplomás, hanem hogy belekezdett, és mindig feladta az apa, stb... Had ne írjam le újra ami ott van. Szövegértés, és még diploma sem kell hozzá. Vagy mégis?... Egy nem diplomás (aki tud olvasni)
Hol olvastad ezt?
Úgy látom, erre az oldalra legfõképp a tanulatlan emberek járnak fel és itt írják ki magukból az elkeseredettségbõl fakadó rosszindulatot. Jó, hogy nem már a diplomásokat kell lenézni. Röhej.
Én tovább tanulta, érettségi után szakma, szóval...
ezekbõl a válaszokból meg úgy általában is inkább az jön le, hogy manapság már a diplomásokat szidja mindenki. nem értem miért képzelik azt, hogy azért mentünk egyetemre mert lusták voltunk dolgozni. egyszerûen csak olyan szakmát választottunk amihez szükséges volt továbbtanulni, nem azért hogy lazsáljunk (vizsgaidõszakban rettentõen lazsálunk??) még pár évet. mindenki foglalkozzon a maga dolgával, ha valaki nem tanult tovább és irigységbõl szidja a diplomásokat még nyugodtan beiratkozhat bárhova munka mellett is.
Mi mérnökként jártunk ablakszigetelni másodállásban és ha kérdeztek, hogy hol dolgozunk fõállásban, akkor megmondtuk. Látnotok kellett volna azokat a fejeket, lesirt róluk, hogy "ja, ezek diplomások aztán most az én ablakomat emelgetik, ez nem semmi..." Szóval tele voltak elõitélettel és nem nézték volna ki, hogy diplomás ember hajlandó fizikai munkát végezni. Ennyit az elõitéletekrõl... Bizony a nem diplomás is aszerint itéli meg az embert, amit kinéz belõle. Velünk mindjárt máshogy bántak, hogy diplomásak vagyunk, hiába akkor is csak az ablakukat szigeteltük...
Akinek nincs diplomája nem gyárban robotol, csak úgy hozzátenném. Hanem elhelyezkedik a szakmájában, és a szakma az nem csak gyári melós lehet... Szûk látókörû, de nagyon, aki így gondolja...
Nekem párom apja, és tesója néz le engem, mert nem lesz diplomám... Anélkül nem vagyok ember, és szart sem érek... Blabla... Undorítóak, milyen szöveget levágnak néha... Csak azt nem értem, ha ennyire lenézik a kétkezi munkásokat, akkor minek esznek, hordanak ruhát, használnak bármit, amikor nem diplomások készítették, te jó ég, megfertõzõdnek! Tegyük hozzá, hogy az apjának doktorija is van és már 5 éve munkanélküli...
És vannak szakmunkás emberek is akik játszák a sértõdöttet a "diplomás bunkókra".
12:03 Önirónia volt?! Nincs gond sem a a diplomával, sem a szakmunkával. Mindenki maga életéért felelõs. Én nem tudok ablakot szigetelni, s vakbelet mûteni sem, de értem a szakmám. Elfogadás ami hiányzik az emberekbõl, s nem az érettségi, vagy valamilyen okj-s szakma.
Nálunk a családban van mindenféle végzettségû ember. Az anyai nagypapaám 3 diplomás márnök, 76 évesen még mindig tervez, a nagyikám, óvónõ volt, 50 éven át. Az apai nagyapám postás volt, a mamim meg tanítónõ. Az anyukámból pincér lett, majd miután mi megszülettünk, anya titkárnõ lett, apukám meg azstalos volt, majd elvégzett egy szakközép iskolát gyerekek mellett, a nagyszülõk támogattak addig minket anyagilag. Nekem csak felsõfokú végzettségem van, de nem diplomám, a férjemnek meg csak szkamunkás képzõje és egy gyorstalpalója. De mi boldogok vagyunk így is! És még nem haltunk éhen, bár gazdagok sem vagyunk, de nincs okom panaszra.
Nem értem, hogy az emberekben miért nincs belátás elfogadás. Mindenki aszerint választ munkát, hogy mit végezne szívesen, vagy melyik munka felel meg az igényeinek. És eszerint tanul tovább. Mindegyik szakma megkövetel valamilyen képzést, van, amelyik egyetemet, van, amelyik gyakorlati képzést stb. És mindegyik munkásra szükség van. Nyilván ha asztalos akarok lenni, ahhoz nem egyetemre megyek, és ha bankár, akkor nem szakközépbe. De egyik sem tudná a másik munkáját elvégezni, mindkettöre szüség van.
Én meg tudjátok kiket nézek le? Azokat, akik azzal érvelnek, hogy nekik nincs diplomájuk, mégis többet keresnek... Én inkább keresek átlagosan egy olyan munkával, amit szeretek, mint nagyon sok pénzt egy olyan munkával, amit nem. És azért a PhD-s válaszoló is elég érdekes volt, egy doktorált embert igenis jobban tisztelek, mint egy átlag szakmunkást. A PhD nem olyan dolog, mint egy diploma, ami akárkinek lehet... Nevetséges lenne azt mondani, hogy az egyetemtõl nem lesz az ember okosabb. Függetlenül attól, hogy késõbb milyen munkát vállal, értelmiségit vagy nem. Illetve, hogy mennyit keres. Kezd a kérdés azzá fajulni, hogy egy szakmunkás még többet keres, hát nem tudom, de nekem azért a pénz sem fontosabb szempont. És természetesen lenézem azokat a diákokat is, akik azért járnak egyetemre, hogy ne legyenek otthon, mert nem tudnak mit csinálni, illetve csak diplomát akarnak, és nem szeretik azt, amit tanulnak. Lenézem azokat is, akik csak a papírért járnak oda.
Én is szeretnék diplomát de nincs rá pénzem.Hallottátok mennyibe kerülnek a félévek??Hogy lehet csinálni hogy közben dolgozz és családod is legyen és tanulj.Nekem nem megy minden együtt és a családot választottam.Majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek akkor megint megpróbálom.H ugye elöb lett volna a diploma akkor lemaradok a fiatal szülésrõl.Valamint én az eüben dolgozom és a diplomás kolleganõ annyit kap mint én akinek cak okj van mert nem tudják megfizetni vagy ez vagy felmond szóval nem aggódok és nem gondoltam hogy bárki is lenézne.Aki diplomás lesz vagy lett az én környezetemben az még fiatal és nincs családja vagy olyan aki már idõsebb és most tudja megszerezni.
Én inkább fordítva látom, éppenséggel volt, hogy napokig azt dörgölték ezen az oldalon az orrom alá, hogy mit képzelek, hogy diplomám lesz, semmire sem megyek, sokkal többre mennék, ha szakmunkás lennék és majd õk röhögnek, hogy többet fognak keresni. Vegyszerekrõl tanulok illetve szülésznõnek. Nem hinném, hogy valaha is fellengzõsen beszéltem, vagy lenéztem bárkit, nekem nem szokásom, viszont a másik oldalról pedig pont hogy ezt tapasztalom.
21.11 nem csak költségtérítéses szakok vannak.
Az államira nem kell semmit fizetni???Könyvek, jegyzetek, utazás stb.Szerintem ez is komoly költségekkel jár.
Én nem értem, miért kell egymást lenézni. Nem egyformák vagyunk? Ha nincs a mezõgazdasági, akár sokszor képzetlen ember, nem veszel krumplit, hagymát, stb. , ha nincs szakmunkás, akkor nincs kenyér az asztalon, vagy esetleg cipõ a lábadon, ha nincs az érettségizett titkárnõ, aki a hivalaos ügyeket intézi a hivatalokban, akkor nincs mondjuk átutalásod, ha nincs diplomás ember, akkor nincs tanár, orvos, stb. Szóval egyik ember sincs a másik nélkül. Ez majdnem olyan, mint a táplálék lánc.
Én lenézem azt, akinek érettségije nincs. Ismerek olyan szakmunkásképzõket, ahova már az rosszat jelent ha nem megy ki minden héten a rendõrség legalább egyszer. Lehet, hogy nincs aki hívja õket. Én a szakmákat is érettségihez kötném.
utolsó igazad van. volt egy ismerõs, aki kijelentette, hogy õ 5000 ft alatti ruhát nem tud elviselni magán. mikor megkérdezte mennyibe került az én (kínai) cipõm, és mondtam, hogy 3000 jól kiröhögött.
Ezt én sem értem.., de már annyi dolog van, amiért egyik ember lenézi a másikat, hogy hihetetlen. Volt egy olyan kérdés is ma, hogy a gazdagok miért nézik le a szegényeket, akik csak olcsób, kevesebb ruhát tudnak vásárolni. Nagyon sok "felsõbbrendü" ember van már, legalábbis azt hiszik.
22:58-assal értek egyet, nem a kérdezõvel, mert õ bebizonyította, hogy nem tud értelmezni:)
én sem értem, miért nézik le...ugyan nekem van diplomám, de nem nézem le, akinek nincs. Szüleimnek sincs, páromnak sincs diplomájuk(és még sok embernek, akit ismerek és szeretek), de ettõl semmivel sem kevesebbek. Ráadásul én itt ülök a diplomámmal és nem találok munkát, a páromnak érettségije van és jól keres...
szerintem nam kifejezetten arról a kérdésrõl van szó. én is tapasztalom a környezetemben, hogy azok akik diplomával rendelkeznek nagyobbra tartják magukat a szakmunkásoknál. Egyszerüen okosabbnak hiszik magukat (akiket én ismerek) szóval ne a kérdezõt hurrogjuk le, mert ez a dolog igenis létezik...
A kérdező hozzászólása: Ha te is elolvasnád normálisan a kérdésemet akkor rájönnél, hogy azt irtam, hogy a FELSOROLT PROBLÉMÁK KÖZÖTT SZEREPEL!! És most nem csak ezekrõl akérdésekrõl van szó, máskor is láttam már hasonló kérdést amiben szerepelt. De hurrogjál le nyugodtan! Most nem õt akarom ezzel bántani, félre értés ne essék, csak a véleménykre voltam kíváncsi.
Nem tudom. Nézd meg azokat az embereket, akik ezt teszik: kivétel nélkül nyomorult idegroncs az összes - akármilyen jól fizetõ munkája is legyen.
Én még mindig csak azt tudom javasolni, hogy értelmezz. Nem kell nyávogni, meg biztatást kérni, hogy jaj, pont jó, ahogy vagy stb. Nincs diplomád, ez van. De attól még nem kell szítani a feszültséget a diplomások-nem diplomások közt. Most mit vársz? Hogy azt mondja valaki "Igen, sokkal jobb ember vagy diploma nélkül, mint egy diplomás ember" vagy mégis mit? Ha ettõl megnyugszol, ezt mondom neked, csak fejezd már be és ne tegyél fel provokatív kérdéseket.
Hát, egy kõmûvest többre tartok mint egy esztétát vagy politológust. + nekem egy olyan ember adott elõször Milan Kundera könyvet meg Rejtõ Jenõt, aki nálam fiatalabb, és otthagyta a középiskolát és elment inkább erdõbe dolgozni, utána meg világot látni. Na õ kb 1000-szer nagyobb gondolkodó, mint az összes filozófus/bölcsész/programozó/jogász ismerõsöm, vagy én. De õk túl gyávák ezt elismerni. (egy félig diplomás)
A kérdező hozzászólása: 23.10-es veled meg mi van? Nem kell olvasni az ilyen kérdést, ennyire egyszerû. Nem akarok provokálni senkit.
Az hogy ki mennyit ér, nem az iskolától függ, vagy a pénztõl, vagy hogy milyen sikereket ért el az életben.Gondolom ezt érzed te is, erre gondolsz, ezért idegesít ez a dolog. Egyetértek. De kár kiemelni hogy egy nem diplomás, ha az lennél, akkor is idegesítenie kéne ennek. Normális esetben. Adj hálát a szüleidnek hogy így neveltek, és nem lettél egy sznob beképzelt majom.
Engem még egy diplomás ismerõsöm sem nézett le. Egyébként az alapmûveltséghez nem sok köze van a diplomához. Épp ma néztem ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=Q9bfhPmwbYM&feature=player_em.. Érdekes, mennyire buta némelyik.
Diplomával még mindig több melót kapok, mint nélküle. A mostani munkámat is annak köszönhetem, hogy van. Ez hülyeség, hogy jaj a sok [email protected], stb. Semmi kedvem egy rohadt gyárban robotolni 10órán keresztül. Bocsánat, hogy van rá igényem, hogy tanuljak! Majd elnézést kérek érte...
23:10-es nem érti, hogy ez egy valós probléma az emberek közti megitélésben, és amit a kérdezõ felsorolt csak egy példa, tehát nem azt a másik kérdezõt akarta minõsíteni. Ez a kérdés nem provokatív, hanem létezõ dolog, és ha jól látom nem kérte, hogy sajnáljuk õt amiért nincs diplomája...egyszerû kiváncsi kérdés, tudod ez az oldal pont arra való, hogy kontaktoljunk... nem értem minek nyit meg valaki olyan kérdést, ami szúrja a szemét. A véleményt el lehet mondani, de ha egy kérdéssel semmi gond nincs, akkor miért kell höbörögni?
23:19 ki a [email protected] mondta, hogy ne diplomázz le? nem veszed észre, hogy itt arról van szó, hogy vannak diplomás emberek, akik lenézik azt akinek nem igénye, hanem lehetõsége nincs a továbbtanulásra, mert a gimi után a szülõk dolgozni küldik, mivel nem tudják tovább eltartani? inkább írd le a véleményed arról, hogy te melyik kategóriába tartozol? én ezért sem megyek osztálytalálkozóra se pl. mert sok tahó olyan nagyképû mert 2-3 diplomája is van, aztán az utcán ciki felismerni a másikat, persze azon az estén meg menne a bájolgás, és dicsekvés...
Én elég sok diplomást és munkást ismerek. A munkások között sokkal több az, aki mûvelt, olvasott, tájékozott sok kérdésben, mint a diplomások között. Õket csak a szakmájuk érdekli és más nem. Elég volt nézni a Milliomos kerestetiket! Sokszor elképedtem, hogy diplomás emberek milyen alapvatõ dolgokat nem tudtak. Aki pedig úgy vélekedik, hogy azért tanul, mert az jobb, mint dolgozni, abból soha nem lesz valamire való ember. Aki lenézi a munkát, az ha végez, sem fog rendesen, kedvvel dolgozni, legfeljebb muszályból. Azért mert valaki nem akar egyetemre menni, még szerethet olvasni, mûvelõdni. A kettõnek nem sok köze van egymáshoz. Csak ma divat egyetemre menni, mert a meló az ciki. Nem kell 18 évesen dolgozni, eltartania magát, hanem 25 éves koráig élhet a szülõk nyakán. Tisztelet a kevés kivételnek.
Még annyit, hogy egyébként én is diplomás vagyok, de nem nézem le a szakmunkásokat.
A kérdező hozzászólása: Igen ez az egyik. A másikat elnéztem bocsi, az érettségi volt és hogy a fiu megbukott meg estin teszi le, valami ilyesmi volt. Meg már régebben is olvastam hasonlókat és mindig szemet szúrt, de most már nem bírtam magamba tartani azért kérdeztem a ti véleményeteket.Köszönöm a válaszaitokat.

Miért mondják a "megnő"-re azt hogy "megnől"? Miért kell oda az az 'r' betű?

Legjobb válasz: Milyen r betû? :O Csak én nem értem?

Milyen r betû? :O Csak én nem értem?
Énse...OOxD
Tudtátok, hogy a japánok nem mondanak l-t ezért r-t ejtenek helyette? XD
A kérdező hozzászólása: l betû, bocsi:D
Amúgy szerintem sima tájszólás, vagy ugyanolyan felvett helytelen szokás, mint hogy a keresztnév elé névelõt tesznek meg ilyenek.

Miért kell lenézni azokat az anyukákat akik nem a mai trend szerint nevelik a gyereket?

Mondok ket példat.

Legjobb válasz: Teljesen egyetértek veled! Én babám ugyan tápszeres, nem anyatejes és a védõnõ ajánlására kezdtük a hozzátáplálást korábban, de még a családból is volt olyan aki neki állt velem kötekedni, h nem szabad, mert ma ez és ez van. Nagyon jól tudom én is h mik a mai felállások, de az én gyerekem, az én nevelésem, döntésem, h mit csinálok vele. De ez csak az én véleményem... Itt már nem is merek kérdést kiírni, mert annyi olyan nõ van amit te írtál, mint égen a csillag.

kutatásokkal bocs, nem jutatásokkal :)
Teljesen egyetértek veled! Én babám ugyan tápszeres, nem anyatejes és a védõnõ ajánlására kezdtük a hozzátáplálást korábban, de még a családból is volt olyan aki neki állt velem kötekedni, h nem szabad, mert ma ez és ez van. Nagyon jól tudom én is h mik a mai felállások, de az én gyerekem, az én nevelésem, döntésem, h mit csinálok vele. De ez csak az én véleményem... Itt már nem is merek kérdést kiírni, mert annyi olyan nõ van amit te írtál, mint égen a csillag.
Akármit csinálsz, ha nem felel meg a trendnek, sajnos le fognak szólni. Ez érvényes az étkezéstõl az öltözködésen, tanuláson, lakberendezésen át a gyereknevelésig mindenre. Én is sokszor szembe megyek a mai trendekkel, mert meg vagyok gyõzõdve, hogy rengeteg tévedés van bennük, példákat te is tudsz hozni gondolom erre. De ha lehet, inkább nem is árulom el másoknak, hogy másképp csinálom, sajnos ma az emberek többsége nem hajlandó elfogadni, hogy attól még, hogy valamit másképp csinálsz, mint õ, lehet, hogy neked van igazad. Sõt még az is lehet, hogy mindkettõtöknek :)
Lepontoztatok, gratula... De azért mindenki használja az orvostudomány legújabb vívmányait, nem? Vagy aki ezek ellen van, mert mi is felnõttünk így, az a beteg gyerekét 30 éves módszerekkel gyógyíttatja, nem viszi modern vizsgálatokra? Vagy a terhesség alatt nem ment ultrahangra, mondván, anyáink idejében sem volt ilyen, mégis meglett a baba? Ez egy álszent kettõs mérce. A trend az, hogy milyen ruhát vegyél magadnak, nem pedig az, hogy hogyan próbálsz minél egészségesebb gyereket nevelni. És ahogyan elõttem írták, a szoptatás szorgalmazásából senkinek se származik anyagi haszna. Én nem nézek le senkit, saját magának csinálhat bajt az, aki nem hallgat azokra, akik ezt nálunk jobban tudják, ez mindenkinek a magánügye.
Egyetértek az elõttem válaszolóval. Még annyit tennék hozzá, hogy akkor ezek szerint az is divat, hogy autósülés kell a kocsiba a gyerkõcöknek, holott mi még 20 éve a kocsi hátsó ülésén térdelve mutogattunk a mögöttünk jövõ autósnak? Biztosnági öv hátul? Nemhogy gyerekülés.... Vagy akkor mikrót se használjunk, lehet, hogy káros, de nagyon megkönnyíti az életünket, idõt spórolunk vele. Ugyanígy az automata mosógéppel, a mellszívóval stb. Ezek sem divatok, csak fejlõdés. Az más kérdés, hogy ki hogyan reagál a kérdésekre, ki hogy értelmezi õket. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak tartja, nem hiszem, hogy divatot követne ebben bárki is.
Ezt én sem értem, hiszen régen meg másban voltak ennyire biztosak a kismamák, orvosok. És változni fog, a mi gyerekeink is másképpen fogják csinálni. Mindenesetre én anyukám tapasztalataira is építek, nem a legújabb trendeket követem csak.
Mondok én is példát :) Az ismerõs anyukák lenéznek, mert nem kendõben/mei tai-ban hordozom (dafke a legjobb kenguruban, ami kényelmes és pillanat alatt le-fel csatolható, természetesen nem egész nap hordozom), mert macskát tartunk a gyerek mellett, vagy mert 5 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni (ekkor ment el a tejem), valamint mert nem viszem babaúszásra meg babajelelésre a gyereket. Aki anno furán nézett rám, mert nem megyek vele usziba, a kislányának folyamatosan egyik szeme árpás a másik be van gyulladva és fordítva. Ezek azért lettek kitalálva, hogy a kismama ne unatkozzon otthon, hanem elp*csöljön ezeken a foglalkozásokon.
Ti tényleg azt hiszitek, hogy az az anyuka, aki 6 hónapos koráig kizárólag anyatejjel táplál, meg kendõben hordoz, az pusztán DIVATBÓL teszi? Eszetekbe se jut, hogy esetleg õ is a legjobbat akarja a gyerekének, és esetleg utána is járt, hogy miért teszi, amit tesz? Hogy több oka van rá annál, mint hogy a nagyanyja is így csinálta, mégse halt bele az anyja? Hogy esetleg - tényleg csak esetleg - jó az, amit csinál?
Ez nem lenézés ha megkérdezi mert bizonytalan -nem tudatlan- akkor mindenki megirja a véleményét. Ha a tudomány állása érdekelné nem itt nézelõdne..
Nekem nagymamám mesélte hogy alig volt 3hónapos mikor meghalt az anyukája, és utána az édesapja és a testvérei tehéntejjel és rántott levessel etették. Érdekes módon nagyon szépen felnõtt, és mai napig a korához képest makk egészséges(84 éves). Nekem is van egy 6 hónapos babám, de már 3ésfél hónapos korától kóstoltattam. Nem gondolnám hogy emiatt bármi baja lenne, nagyon szépen fejlõdik. Anyósom szerint aki csecsemõkkel és bölcsisekkel foglalkozott, ez is olyan mint a divat évrõl évre változik.
A kérdező hozzászólása: "A modern tudomány MINDEN vívmányát felhasználó anyukák épp a gyermekük érdekét nem nézik és etetik már 4 hónaposan mindennel, csak mert nagymama is ezt kapta? " látom nem érted.Mindenki a legjobbat akarja a gyerekeének, aki 4hosan hozzátáplál azt azért teszi mert azt érzi helyesnek. ítt nincs jo, vagy rossz, van A és B variácio. Könyörgöm azért ne hasonlitsuk már a mikrot a gyerekneveléshez.
A 10.36-os és a 10.51-es válaszolókkal értek egyet, akik azt hangsúlyozzák, hogy ez nem divat, hanem tudomány. Én is tehéntejem nõttem fel, mégis itt vagyok, viszont az én idõmben azt sem tudtuk mi az az allergia, ma meg minden 2. ember allergiás valamire. Nem véletlenül intenek óva bizonyos dolgoktól. Régen azt mondták sírjon csak a gyerek, erõsödik a tüdeje, meg hagyjuk magára a babát, meg kell tanulnia önnállósodni, hogy nem legyen anyámasszonykatonája. Most már tudjuk, hogy mekkora károkat okozhatunk a kis lelkében a sírni hagyással, és ismerjük a kötõdéselméletet. Ez is csak divat? Nem hinném.
Utolsó leírt mindent. Valahol én is ezt a részét nem értem. A modern tudomány MINDEN vívmányát felhasználó anyukák épp a gyermekük érdekét nem nézik és etetik már 4 hónaposan mindennel, csak mert nagymama is ezt kapta? Ez itt egy nagy nagy logikai gubanc a számomra.
Azt ki kérdõjelezi meg, hogy a kutyakölyköt, az õzgidát, a bálnaborjút szoptatni kell? Senki, mert senkinek sem GAZDASÁGI ÉRDEKE. Fel sem merül egy normálisan gondolkodó emberben, hogy adjunk neki tápszert, mert a mûanyag jobb, mint a természetes. Azonban a gyereknevelés egyesek számára csupán egy hatalmas piac, amibõl minél nagyobb szeletet szeretnének maguknak. Egy tápszergyártónak vagy egy bébikaja-gyártónak pl sosem lesz érdeke a kizárólagos szoptatás támogatása, hanem arra fogja ösztönözni az anyukákat, hogy minél elõbb válasszák el a csecsemõiket, ha van tejük bõségesen, akkor is. be lehet csukni szemeket és füleket és lehet úgy csinálni, ahogy 30-60 évvel ezelõtt csinálták nagyanyáink a gyereknevelést. de kérem szépen, akkor MINDENBEN nyúljuk vissza abba a korba, ne csak a hozzátáplálásban! Akkor tessék kidobni a mikrót, az automata mosógépet, a számítógépet, a mobiltelefont, a fogamzásgátló tablettát, és még sorolhatnám, hiszen nagyanyáinknak ezek sem álltak a rendelkezésére, tehát ezek is pusztán csak "trend, divat", nem? Hiszen minden csakis úgy jó, ahogy 50 éve csinálták, a szoptatós anyuka meg csak flancol...
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi bajom a pogányokkal, csak ne probáljanak meggyözni hogy nincs Isten. ehhez tudnám hasonlitani a dolgot. Kutatási eredmények. ha 5év mulva kijön hogy a szoptatás káros és az ujszülõtett tápszerezni kell akkor vajon hogy döntesz?
A kutatásokról csak hallok, olvasok, mig a tapasztalatok számomra látható, kézzelfogható tények elé állítanak.... Szóval szerintem igenis DIVAT vagy TREND vagy akármi, én nem ezek alapján etetek, nevelek stb, csak a normál értékrendi kereteken belül.A gyerekeim kiegyensúlyozottak, egészségesek, boldogok és még szépek is:) ez a lényeg! Nem értek egyet a "6hónapos korig csak anyatejjel", a "csak 2éves kortól ihat tejet" és még sorolhatnám. Viszont, aki ezek alapján táplálja és neveli gyermekét azt tiszteletben tartom.Azt látom, hogy manapság inkább az én és velem egyetértõk véleményét nem tatrják tiszteletben, mert "nem fontos a gyerek egészsége" jelszóval rögtön ránk nyomják a "rossz anya bélyegét". Pedig én(mi) csak reálisan és észérvekkel élek(élünk) és nem KÖNYVBÕL.
Ezek nem trendek, hanem tudományosan megalapozott kutatások. Sokkal több mindent tudnak ma a csecsemõkrõl, mint 20, 30 vagy 50 éve, ezt kellene figyelembe venni!
a 10:51-es válaszolóval... elõzõ voltam, bocsi
A kérdező hozzászólása: látom nem csak én vagyok ilyen. a mai kutatási eredmények nem igazán hatnak rám, elolvasom de kb ennyi. mindig kitalálnak valami ujat, ami nem biztos hogy jobb mint a régi jol bevált szokások.
Akkor nem kell a mikro?Nem kell az automata mosógép? Ugyan miért is?Nem akarunk mi visszanyúlni 30-50 évet az idõben, de a mosogép hatását nem kutatások bizonyítják hanem tények.A gyermek táplálásáról viszonyt csak kutatások vannak, nem látod, nem tudod biztosra, hogy az valóban jó e.Ezekrõl csak olvasunk, nincs konkrét kézzel fogható bizonyíték.Amirõl olvasok azt vagy elhiszem vagy nem!Én épp nem! De egyetértek azzal, hogy itt nincs jó meg rossz csak A és B lehetõség van! De talán a legjobb, ha figyelmesen elolvassátok a 3 gyerekes storyt, elsõnél így, 2.-nál úgy, 3.-nál...... Ezt kellene megérteni igazából! Üzlet-üzlet-üzlet!!!!!!Piaci verseny! Lásd õzikés válaszoló! (Jóóóóó:-))))

Miért kell elítélni azokat az embereket akik császárral szűltek, (fognak)?

Ugyan úgy megszenvednek csak a baba születése után. Ha valaki 4kg fölötti babót vár, senki sem kényszerítheti arra hogy megsz?lje! Sok anyuka elszégyelli, kényelmetlen?l érzi magát mikor megkérdezik t?le hogy hogyan sz?lt. NEM KÖTELEZÕ A SZÜLÉS!!

Legjobb válasz: Ha túl nagy a baba, vagy az anyuka szemüveges és a szülés következtében meg is vakulhat az erõlködés miatt, vagy volt már valamilyen problémája korábbi szülésnél, akkor az orvosa egybõl a császárt javasolja. Azokat az emberek, akik elítélik, gondolom nem gondolnak bele ezekbe a helyzetekbe. De pl én csak azokat ítélem el, akik nem veszik a fáradtságot a szülésre, pedig megtehetnék... mert nekik a császár kényelmesebb.

Ha túl nagy a baba, vagy az anyuka szemüveges és a szülés következtében meg is vakulhat az erõlködés miatt, vagy volt már valamilyen problémája korábbi szülésnél, akkor az orvosa egybõl a császárt javasolja. Azokat az emberek, akik elítélik, gondolom nem gondolnak bele ezekbe a helyzetekbe. De pl én csak azokat ítélem el, akik nem veszik a fáradtságot a szülésre, pedig megtehetnék... mert nekik a császár kényelmesebb.
Az én férjem császárral született, az öccse természetes úton. Kettõjük közül a férjem sokkal életrevalóbb, pedig mondják, hogy kell az az erõfeszítés, amit a baba megél a születés alatt (nem mintha az, hogy hirtelen kiveszik a méhbõl nem lenne félelmetes). Én félek a természetes szüléstõl, de a baba miatt, nem magam miatt. Félek a köldökzsinórtól és az oxigénhiánytól (van a családunkban olyan, akinek ez teljesen tönkre tette az életét, a szemén kívül semmilyét nem tudja mozgatni, szellemileg viszont teljesen ép). Keskeny csípõjû vagyok, és nem fogok elkeseredni, ha azt mondja a doki, legyen inkább császár, de rábízom a döntést. A fájdalomtól egyáltalán nem félek, tudom, hogy az más, de én a fogorvosi székbe is mosolyogva ülök be, még ha mûtenek is.
Engem a kérdés háborít fel! "Ha valaki 4kg fölötti babót vár, senki sem kényszerítheti arra hogy megszûlje!" Nem a gyerek mérete dönti el, hogy meg lehet e szülni természetes módon. Én 4350 grammal hoztam világra a lányomat. Senki nem itéli el a császárt, ha indokolt. Az én nõvérem is programozott császárral szült, mert elõre megmondták nem szülhet. Én inkább sajnáltam, mint elitéltem ezért. Kimaradt egy csodálatos élménybõl. Nem azt mondom, hogy nem fáj, de azért császárral szülni, mert nagy a baba, és félek, hogy kifér-e hát ezt elitélem. Az orvos azért van, hogy ezt eldöntse. Nem hiszem hogy a kismamák 6 évet jártak orvosira és utána 5 évet szakvizsgára, hogy ezt el tudják dönteni. A kényszerítésrõl meg annyit, hogy arra sem kényszerítette senki, hogy megcsinálja a gyerekét, akkor nem lázadt? Akkor nem féltette a hüvelyét? ...
Az utolsó válaszolónak: Én is császárral születtem...akkor most tönkre tett az anyám???
Hát, az utolsó hozzászólónak aztán semmi fogalma a szülésrõl, az tuti.Valami pláza ccica mica lehet, aki még gyereket is divatból akar szülni, de nem a gyerek lenne a fontos, hanem, hogy trendi az manapság.Szerintem kicsit olvass utána a témának mielõtt már a születésénél elkezded tönkretenni a gyerekedet, utána vállald csak.Ha egyáltalán ilyen gondolkodású embernek kellene gyerek.
Senkinek nincs joga beleszólni, hogy ki hogy szeretne szülni, fõleg, hogy ha valaki császárt akar, az miért vállalt gyereket, ez igen nagy szemétség! A szülés az szülés! Így is, úgy is, a császárt sem lehet megúszni szenvedés nélkül, nade engedtessék már meg, hogy egy nõ határozzon a saját teste felett, hol akarja szétszabdaltatni magát, és nem a mindenem feláldozom hozzállás, lesz ahogy lesz, mert azért az is túlzás kicsit, fõleg, hogy a császárral egyáltalán nem veszélyeztetik a baba épségét! Miért jobb a fogó, vákum, beszorulás, majd oxigénhiány... stb? Akik meg császár után amiatt járnak pszichológushoz, hogy jajj nem élhették át a szülés csodáját...elmebaj! Nem az a lényeg, hogy születik egy kisbabája???Miért a hogyanon van a lényeg???Annak kéne örülni, hogy egészséges, nem a ki szenvedett többet licitálás...
Egyetértek az elõttem szólóval! Érdekes, hogy a nõknek nincs "legféltettebb "testrészük, csak a pasiknak!? Ha nekik kéne szülni, tuti egy sem rajongana a természetes szülésért, e témában már érdeklõdtem a hímnemüeknél. Pedig sok nõtõl is hallottam, mennyi problémájuk van az alsõ fertályukkal szülés után, és, hogy sosem lesz már olyan mint elõtte...A császárral meg senki nem ússza meg a szenvedést!!!Az egy másmilyen szenvedés! A vakbelemmel nekem 10 centit vágtak, a barátnõm császáros vágása sokkal kisebb és szebb...
Én nem ítélem el azt aki császárral szül, ha jó oka volt rá. Tesómat nem császározták, szülés közben repedt mindenfelé, plusz a baba a kezével elszakított egy izmot benne kifelé jövet. Több mint 2 év kellett hogy normálisan nõnek érezze magát és tudjon rendesen szexuális életet élni. (Mûtögették, plasztikázták, stb.) Valahogy megértem hogy a második gyerekénél majd császárt akar.
Én is 2 császáron vagyok túl és nekem nagyon hiányzott a szülés minden fájdalmával, örömével.Pl:nem ölelhettem azonnal magamhoz.És ami nagyon szörnyû érzés volt, szinte bûntudatom volt miatta, hogy 2-3nap elteltével éreztem, hogy az enyém és hogy mennyire szeretem.Ahogy hallottam ez sok császáros anyukának lelki problémát okoz.
Az indokolt császárt szerintem senki nem ítéli el. Ha kell hirtelen, vagy az anya állapota miatt, szeme, gerince miatt, vagy nem jó a baba szívhangja, nem tágul az anya, természetes, hogy császár lesz. Ebben semmi elítélendõ nincs. A köztes kérdés a nagy baba-ebben ugye rengetegszer tévednek a dokik, sokszor egy-másfél kilót, ami ugye nem mindegy. Vagy a faros babát is sokat autómatikusan császározzák, pedig azt is meg lehet gond nélkül szülni. Ha meg látszik a vajúdás közben hogy nem megy, akkor természetesen ennek is császár lesz a vége, és ez sem szégyen, de én nem a császárral kezdeném a "kérdést". Amivel viszont én sem értek egyet, az ok nélküli császár kérése, mikor az anya nem akarja végigszenvedni az esetleges 32 órás vajúdást. Igen , a császárnak is megvan a hátránya, a gyógyulása, de a szülés élményét elveszi, és a természet sem így alkotott meg minket. Szóval azt nem szeretem, ha valaki a szenvedés elkerülése végett választja a császárt, mert õ tényleg ne szüljön.
Hát a császár az utána fáj, a sima pedig közben is. Ha kell a császár akkor kell és kész, azért van ilyen lehetõség. Szóvl mindenkinek lehet véleménye, ha ellenzi, oldja meg sima szüléssel, de nem kéne a másiknak beszólni. Én sem szólok be, pedig nem szeretnék császárral, csak ha muszáj. Azt mondják a szülés konkrét átélése erõsíti a baba-mama kapcsolatot. Ha te császárral akarsz szülni te tudod, én nem ítélem el, de miért félelmetes a sima szülés? szerintem sokkal rosszab utána a hason a mûtét nyoma. Ez elég nagy vágás, nem vakbélmûtét.Azért mindenkinek jó szülést vagy így vagy úgy.
Pro és kontra, azaz mindig lesz aki ellene és lesz aki mellette szavaz. Ez kb. olyan téma mint a hálapénz. Sosem lesz egységes vélemény a dologról. Én nem ítélem el azokat akik császárral akarnak szülni, ha valaki már átélt egy nagyon nehéz, ... szülést, az megérti. De a nehéz relatív, így megint kezdõdhetne a "vita" elõlrõl. Nekem nehéz volt az elsõ szülésem. Reménykedek, hogy most a második könyebb lesz (ez akár ma is beindulhat). Viszont ha megint annyit fogok "kínlódni" mint anno, lehet, hogy már én fogom kérni. Sosem lehet tudni.
ez baromság!A császár sem kényelmesebb!!!!anyukám is császárral szült és nyilván minden mütét veszéllyel jár éppugy mint a szülés!Tehát nem kell senkit semmiért elitélni!:) Boldog babavárást!
Szia! Nem magát a császárt kell elítélni. Nagyon jó hogy feltalálták, csak arra kellene alkalmazni amire van.A baba és, vagy a mama élete egészsége megmentése megóvása érdekében.Nem többre.A divatcsászárt kell elítélni, és nagyon is elítélendõ az, amikor valaki nem a gyereke érdekeit nézi, hanem a saját hisztiét helyezi elõtérbe.Az magában nem hiszem, hogy indok lenne, mert 4 kg feletti a baba.Van aki azt is könnyen megszüli, van aki egy 2, 5 kg-osat is nehezen.De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a szülés a lehetõ legtermészetesebb lefolyású legyen, mert ez a legjobb mind a baba, mind a mama számára.Csak ezt nem minden anyuka akarja megérteni.De aki igazán vágyik gyerekre, az nem a szülés fájdalmaira helyezi a hangsúlyt, mert ez egy természetes folyamat, az egyetlen értelmes és jó fájdalom ami létezik.Persze, hogy nem kötelezõ a szülés, meg lehet oldani fogamzásgátlással. Nekem a 2-ik szülésem sajna császár lett, mert rosszul volt a babám, most várom a harmadikat, de nem szeretném, ha vele is vágnának.A vajúdás pedig mindenképpen szükséges a babának is, és nekünk is, még császár esetében is. Én 2 vajúdást végigcsináltam fájdalomcsillapítás nélkül, vagyis a császár elõtt csak 6 órát hagytak, muszáj volt kivenni sajna:(((De mondhatom ki lehet bírni.Aki ennyit nem tesz meg a gyerekéért, az miért akar egyáltalán gyereket????A prog csaszit ok nélkül pedig nagyon, de nagyon elítélem, sõt, azt kívánnám ha lehetne, hogy az olyan ostoba libák helyett szülhetnének azok a nõk, akiknek nem lehet gyerekük, pedig a fél életüket adnák érte. Üdv
Láttam már olyan kismamát aki nyíltan hirdette hogy õ bizony majdnem 1 napig vajúdott, és hú de milyen nehéz volt a szülés, de õõõ nem engedte hogy császározzák.... Nem attól jó anya valaki hogy döngeti a mellkasát hogy hû mekkorát szenvedett a gyerekért. Igenis minden nõ elsõsorban nõ, mert láttam már olyat aki nehéz szülés után egyedülmaradt a gyerekkel mert a férje kiábrándult belõle a gátmetszés, szakadások miatt. Akkor már nem lett volna egyszerûbb rábólintani a császárra? Nem persze, mert akkor mit szólnak az ismerõsök? Sajnos ez élõ példa....

Miért kell fejni az anyatejet? Hogyan kell utána tárolni? Hogyan lehet utána felmelegíteni?

azt hallottam azért kell, mert az elején nem szopizik sokat, és fejni kell, hogy legyen kés?bb elég tej neki... minden tapasztalatot szívesen vennék.

Legjobb válasz: Hogy miért azt pontosan nem tudom. A kórházban azért kellett, hogy beinduljon a tejtermelés, itthon pedig a védõnõ azt mondta fejjem csak tovább nyugodtan, hisz a fagyasztóba eláll fél évig és ha kellene, mondjuk apad a tejcsi és pótlás kell, akkor tudom hova kell nyúlni. Én Via poharakba és anyatejtároló zacskókba fagyasztom le, majd a kiolvadás után meleg vízben melegítem meg.

Hogy miért azt pontosan nem tudom. A kórházban azért kellett, hogy beinduljon a tejtermelés, itthon pedig a védõnõ azt mondta fejjem csak tovább nyugodtan, hisz a fagyasztóba eláll fél évig és ha kellene, mondjuk apad a tejcsi és pótlás kell, akkor tudom hova kell nyúlni. Én Via poharakba és anyatejtároló zacskókba fagyasztom le, majd a kiolvadás után meleg vízben melegítem meg.
Én soha életemben nem fejtem! A legkisebb most 5 hónapos anyatejes, a két nagyot is egy-egy évig szoptattam, mindenféle fejés nélkül. Nem KELL, csak ha akarsz.
lassan melegítjük.... Tescoban 40darabos zacsi (steril)1100ft!
én csak akkor fejtwem, ha kezdett begyulladni. amúgy fejés nélkül áll be leghamarabb a kereslet-kínálat. 1 db Aventes poharam volt (kórházi csomagban kaptam), ebben fagyasztottam le. amint összefagyott, kiráztam a pohárból 1 zacsiba. 1 zacskóban gyûjtöttem az 1 hónap alatt gyûlt tej-kockákat. melegíteni gyorsan kell. pl. vízforralóban melegített vízfürdõbe állítva. de én fõzéshez használtam el õket, ott csak beledobtam a baba fõzelélkébe.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Ha szeretnél eltárolni te is, arra figyelj, hogy szobahõmérsékleten hûljön ki a tej mielõtt a fagyasztóba rakod.
Anyatejtároló zacskót láttam már tescóban is, de gyógyszertárban tuti kapsz. http://www.milkybag.hu/
Egyáltalán nem kell fejni, HA minden rendben van. A gyerkõcöt eleinte amúgy is gyakran teszed mellre, õ majd beállítja pontosan, mennyi tejre van szüksége. Amennyiben valami miatt mégis kell fejni, patikában kapható anyatej tároló zacskóban vagy erre szolgáló mûanyag, fedeles pohárkában - pl. Avent - lehet tárolni (a zacskó jobb megoldás, mert csak annyi helyet foglal a fagyasztóban, amennyi a tej, viszont csak egyszer használható).
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! És hol lehet szerezni anyatejtároló zacsit?
Nekem azt mondta a nõgyógyászom a 6 hetes kontrollon hogy minden szopi után fejem ki ha nem akarok mellgyulladást. Akkor hogy is van?

"Nyilvános" szoptatás: miért kell megalázni az anyukát? Így vállaljunk gyereket, gyerekeket?

Bankban voltam ma, volt ott egy másik anyuka is a kisbabájával. Elég sokat vártunk mindketten, valami leállás volt. Õ odament a biztonsági őrhöz, hogy szeretne valahová elvonulni szoptatni, ha lehet. Erre a biztonsági őr emelt hangon elmondta, hogy mehet a WC-re vagy haza. A nő még mindig udvariasan elmondta, hogy ha már 2 órája vár, elintézné, amiért jött. Erre egy ügyfél is "nekiesett", hogy minek kell idejönnie, maradjon otthon a kölykével.... Hogy lehetnek ilyen bunkók az emberek? Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de nagyon fel vagyok háborodva! Nem gondolom úgy, hogy bárhol elő kéne kapni a cicinket, de miért nem lehet normálisan reagálni egy ilyen kérdésre? Biztos van valami iroda, ahová be tudott volna menni. Vagy a gyerek 1,5-2 éves koráig ne menjünk sehová?

Legjobb válasz: Én ma csak a szomszédba mentem át, és pont akkor éhezett meg a kicsi, pedig nemrég evett elõtte. Kértem és kaptam engedélyt, szopizott a szomszédasszony elõtt, aki olvadozott, milyen szép is ez. Igaz, én több ember elõtt nem mernék már, de ha a gyerek éhes, akkor nem bír vele az Isten sem, annak enni kell!!! Nem tudom, miért bunkók olyannal, aki még tekintettel is lett volna másokra, és helyet kért, nem lógatta szanaszét a mellét. Nem értem, miért ilyenek, nem és nem...

Én ma csak a szomszédba mentem át, és pont akkor éhezett meg a kicsi, pedig nemrég evett elõtte. Kértem és kaptam engedélyt, szopizott a szomszédasszony elõtt, aki olvadozott, milyen szép is ez. Igaz, én több ember elõtt nem mernék már, de ha a gyerek éhes, akkor nem bír vele az Isten sem, annak enni kell!!! Nem tudom, miért bunkók olyannal, aki még tekintettel is lett volna másokra, és helyet kért, nem lógatta szanaszét a mellét. Nem értem, miért ilyenek, nem és nem...
Szegény anyuka! Õ lett a célpontja két ideges és bunkó embernek. Kulturáltan, normális hangnemben is el lehetett volna mondani, hogy nincs ilyen lehetõség. Sajnos, ilyen világot élünk, semmi empátia, semmi megértés mások iránt. :(
Valóban felháborító, aki meg beszólt, hogy maradjon otthon a KÖLYKÉVEL!, hát nem semmi paraszt lehetett. Egyáltalán minek kellett beszólnia?! Azt meg, hogy ki se mozduljon otthonról az, akinek gyereke van, elég nehéz megoldani, hiszen még a gyermek anyakönyvéért is úgy kell bemenni a hivatalba, nem is beszélve a többi papír elintézésérõl...És akkor még a mindennapos intéznivalókat meg sem említettem... Bár mit szóljak én, amikor a védõnõi központban voltam babámmal az 1. hós státuszon (kis külön szobák voltak ott a babáknak), megéhezett babóm, így elkezdtem szoptatni, közben beszélgettünk a védõnõmmel. Kopogtatás nélkül bejött a másik védõnõ, még csak nem is köszönt mikor meglátott engem, majd beinvitált 2 munkásembert, hogy akkor ez az a szoba, ahol majd 1 hónap! múlva kellene az átalakításokat csinálni, azok meg bambán néztek hol engem, ahogy szoptatok, hol a falat, már lángvörösek voltak, a védõnõm kérdezett rá, hogy meddig beszélnek még a semmirõl, hisz én meg szoptatnék. Erre a másik "védõnõ", hogy jaaaa, nem is vette észre (jé, erre bezzeg nem terjedt ki a látása), de még gyorsan azt elmondaná a munkásoknak, hogy...és ekkor vette észre, hogy a munkások már rég kihátráltak zavarukban...nagy dúlva-fúlva elhagyta a szobát, de még odavetette, hogy nem itt kéne szoptatnom...Nah, ha egy "védõnõ" ennyire bunkó, akkor egy átlag embertõl mi várható el?!
Úristen, ezek nagyon durva sztorik. Szégyellhetik magukat.
Talán az lehet némi """mentség""", hogy ha férfiak voltak, fõleg, ha gyerektelenek, mert akkor fogalmuk sincs arról, hogyan is mûködik ez. De abszolút egyetértek, még ez sem jogosít fel senkit a bunkóságra. Szomorú. :(
Sajnos sem a hivatalok sem más intézmények sincsenek felkészülve arra, hogy legyen hova elvonulni szoptatni. Ugyanez a helyzet a rendelõ intézetekben is. A baj az, hogy akik nem gondolnak bele, lazán bezavarják az anyukát a WC-be szoptatni. Pedig én sem ott uzsonnázok. Ma már elvárható lenne, hogy felkészüljenek ilyen helyzetekre. Normális banknál van játszósarok és szoptatós/pelenkázós szoba is. Az én nõgyógyászom magánrendelõjében szintén van pelenkázó helység. Mindig elszomorít, hogy milyen kevés empátia van némelyekben.
Hihetetlen milyen emberek vannak. Sajnos ez Magyarország. Alig van néhány hely ahol szoptatási, pelenkázási lehetõség van, pedig szerintem ez alap lenne. Nagyon el vagyunk maradva ilyen dolgokban (is). Én például egyik nap babakocsival (újszülött babakocsi van vagy 15 kiló) próbáltam a buszra felszállni. Kértem segítséget, de csak elfordították a fejüket. Addig kellett ott állnom, amíg jött valaki segített. Nem vagyok egy gyenge nõ, de tényleg rohadt nehéz az a babakocsi. Sajnos ez van iszonyatosan bunkók, figyelmetlenek az emberek, [email protected] egymásra...elég elkeserítõ.
hát, én ilyen esetben írnék a bank e-mailjére egy panaszlevelet, leírva, hogy melyik fiók, hány órakor stb.
Elvileg vannak ilyen szervezetek, akikhez ilyen esetekben lehet fordulni, és segítenek annyiban, hogy jó nagy port kavarnak az eset körül, hogy igenis szégyenlje magát a cég, és az õr is. Ilyet nem lehet csinálni. Jogod van ott szoptatni, ahol akarsz, azaz ott kapod elõ a cicit, ahol akarod. Természetesen, mi anyukák nem fogjuk kapkodni elõ, csak ha muszáj. Igazad van, az eset felháborító.
A kérdező hozzászólása: A másik ügyfél olyan 40 körüli lehetett, öltönyös, õ is ideges volt hogy sokat kellett várni. Ami nem mentség. A nõ elment. Én meg ültem ott, mint a hülye az alvó öt hónaposommal. Kezdtem gondolkodni, hogy ha 10-15 percen belül nem hívnak be, akkor bizony nekem is kell indulnom. Eddig is elég sokat csalódtam a társadalom hozzáállásában, de ez volt a legdurvább.
Mi az akkor 2 hónapos kislányunkkal mentünk másik városba banki ügyet intézni. A kislányom persze felébredt és elkezdett ordítani a kajáért. Szóltam a páromnak, hogy kérem a kocsikulcsot, kimegyek megetetem a pici. Az egyik bankos hölgy egybõl szólt, nehogy már a hideg kocsiban etessem meg, nyugodtan menjek be az Õ kis helyiségükbe. Szólt a kollégáinak is, hogy bent szoptat az egyik ügyfél, ne zavarjanak. Vannak még ilyen esetek is! Én egyébként azt gondolom, hogyha az anyuka nem a biztonsági õrnek szólt volna, lehet más elbánást kap. Saját tapasztalatom, hogy azt hiszik, Õk [email protected]ák a spanyol viaszt, és nekik mindent szabad.
Egy ilyen helyen kellene lennie egy kis zugnak már erre a célra, vagy pelenkát cserélni...Sajnálom szegény anyukát és babát is! Velem nem lett volna ilyen könnyû dolga a "szervnek"!!! Egyébként nem csodálkozom, egy közepesen nagy bababoltban voltam a lányommal a nyáron, amikor is kikellett voln cserélnem a pelusát, de nagyon:S , kérdeztem, hol van ilyen helység?! Csak néztek rám...aztán az egyik eladó , nagyon kedves volt, felajánlotta, h valamelyik pelenkázón rakjam rendbe:) Azt én nem éreztem korrektnek a leendõ tulajdonosával szemben, igy kint az autóban kellett megcsinálni...nem volt egyszerû.
A kérdező hozzászólása: 11-es: ezen én is gondolkoztam. Csak gondolom nem akart megzavarni senkit, aki éppen a pénzügyeit intézi. Minden ügyintézõnél voltak. A biztonsági õrrõl is meg van a véleményem, de a másik ügyfelet legszívesebben tökön rúgtam volna. Amúgy én is bankban dolgoztam, ezért is vagyok így felháborodva. Nálunk sem volt külön baba-mama szoba, de természetesen beengedtük az anyukákat szoptatni; sõt, elõbb be is hívhattuk õket. Nem mondom, hogy mindennapos jelenség volt, de havonta 1x biztos volt olyan anyuka, aki megetette a babáját a tárgyalóban. Belvárosi, forgalmas fiók.
Még kórházakban sincs általában erre kialakított helyiség. Tapasztalat. Én mindkét gyermekemet szoptattam, 1, 5-1 évig, és szívbaj nélkül elõvettem a cicimet takarásban ilyen szitukban. Ritkán, de volt rá példa. Csak nem hagyom üvölteni a csecsemõt. Gáz-nem gáz, ez van. Azért örülök, hogy ezen az idõszakon már túl vagyunk.
Ezek tényleg elég gáz sztorik. Velem mondjuk ilyen nem történt, de csak azért, mert nem sokáig szoptattam. A helyében, mivel én a "márcsakazértis" típus vagyok tuti elõvettem volna a cicit és megszoptattam volna. Persze egy textil pelust a nyakamba kötöttem volna és rá a babára, így tuti nem látnak semmit, de tapasztalatom szerint ez is felháborítja a népet. Majd miután a gyermekem jól lakott kértem volna a panaszkönyvet és beírtam volna a helység hiánya, valamint a modor miatt. Szegény anyukát nagyon sajnálom.
Én anno sok ilyen esetet hallottam mikor az enyém volt még ilyen pici. :( Hát ilyen világot élünk. Én nem mertem cumisüveg nélkül nekiindulni a gyerekkel, mert én amúgy csak azért nem vagyok a nyilvános szoptatás híve, mert irtóra szégyenlõs vagyok, és még anyám elõtt sem tudtam soha szoptatni. Vittem üvegben tápszert a gyereknek, mikor úgy éreztem, hogy kelleni fog. (Ez másfél év alatt kettõször fordult elõ összesen).
Hát igen még elsõ gyerekes anyuka lehetett. Én ha lesz második ilyenbõl nem csinálok ügyet, leülök a bank elõtt egy padra és megszoptatom. Edzõdik az ember. Nem volt olyan lelkiállapotban épp az anyuka, hogy egyszerûen elküldje a francba a biztiõrt...

Az izraelita zászló miért olyan, amilyen? Miért kell hasonlítania az illuminatista szimbólumokra?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Mindig ezeket a szegény illuminatistákat kell szóba hozni.

Mindig ezeket a szegény illuminatistákat kell szóba hozni.
A magyar zászló miért hasonléít az olaszra? Valójában olaszok vagyunk? Netán egyenesen a dicsõ rómaiak leszármazottjai volnánk? A Dávid csillag ilyen alakú, azért. Meg azért mert valaki ráerõltette a piramisra.
Izraelita zászló apám... Izrael állam zászlója amúgy. A Dávid-csillagot, mint szimbólumot a zsidók már akkor használták, amikor az illuminátusok még nem léteztek, se a bennük hívõ konteos õrültek.
Sõt, a magyar zászlón is hemzsegnek az illuminati jelképek! [link] Kösd össze a magyar címeren a korona két szélét és a kereszt tetejét. Mit kapsz? Egy háromszöget (piramist)! És mindenhol ott van a magyar nemzeti jelképeken a hármas szám: háromágú korona a kettõskereszt alatt, hármashalom, három szín... Miért fontos a hármas szám, mibõl kell hármat venni? Erre az egész kompozíció tetején szereplõ korona (ami, mint megbeszéltük, valójában egy piramis, sõt, drágakõnek álcázva a Mindent Látó Szemet is fel lehet benne ismerni) adja meg a választ: a Szent Koronának HAT ága van, ezt kell HÁROMSZOR venni, vagyis: 666. És a kereszt is ferde a tetején, ez is egyértelmûen arra utal, hogy a hagyományos, keresztény világrendet ki zökkenteni a helyérõl, vagyis az Új Világrendre.
Azért olyan amilyen, mert az imasálra próbál hasonlítani (fehér alap, kék csíkokkal), a dávidcsillag pedig mint már elõttem írták, Izrael jelképe, semmi köze az illuminátihoz.
1, ;- az izraeli zaszlo eredetileg egy imasal volt kek-feher szinben!az europai zsidok hoztak ra a csillagot!addig a ket torvenytabla fent koronaval es jobbrol-balrol egy-egy allo oroszlan volt rajta! 2, ;- david "csillag"!-nos a szo "maguen" nem csillagot hanem PAJZS-ot jelent!! melekha dovid-nak volt ilyen formaju pajzsa!!onnet ered az egesz!
asher-hez: Sõt: már Dávid elõtti korból is találtak ilyen szimbolumot. [link] [link]
nneddudgi! mindettol fuggetlenul a szo "maguen dovid" nem csillagot jelent hanem szo szerint, ;-"dovid pajzsa"-t!!

Bwin-en miért szükséges megadni a lakcímet? Miért kell nekik az igazolványom másolata? Mihez kezdenek vele? Milyen kapcsolatban van ez a bankkártyámmal illetve bankszámlámmal?

Legjobb válasz: Azért kell az igazolványod másolata, hogy egyrészt meggyõzõdjenek a nagykorúságodról, másrészt azért, hogy ne tudj számlát halmozni náluk.

Azért kell az igazolványod másolata, hogy egyrészt meggyõzõdjenek a nagykorúságodról, másrészt azért, hogy ne tudj számlát halmozni náluk.
ott a pont
A bwinnél bármilyen lakcímet megadhatsz, azt nem fogják ellenõrizni.

Bwin-en miért szükséges megadni a lakcímet? Miért kell nekik az igazolványom másolata? Mihez kezdenek vele?

Legjobb válasz: Az igazolványod azért kell nekik, mert azzal bizonyítod hogy elmúltál 18 éves, tehát játszhatsz szerencsejátékokkal. 18 év alatt TILOS regisztrálni ilyen oldalakra, nem is tudsz. Lottózni se tudsz, kaszinózni se. Ez van.

Az igazolványod azért kell nekik, mert azzal bizonyítod hogy elmúltál 18 éves, tehát játszhatsz szerencsejátékokkal. 18 év alatt TILOS regisztrálni ilyen oldalakra, nem is tudsz. Lottózni se tudsz, kaszinózni se. Ez van.
A kérdező hozzászólása: És a a regisztrált névnek egyezni-e kell a bankkártya vagy bankszámla tulajdonosának nevével?
Igen.

Miért kell állandóan az ESET-NOD-ot szidni?

Aki nem veszi meg a licenszet, aki mindenféle nem eredeti szerverekr?l "frissiti" (vagy egyáltalán nem frissit), aki tört Windows-ra telepíti, aki a valódit nem állítja be (se a t?zfalát, se mást), az miért szidja, hogy "mindent beenged"?

Legjobb válasz: Nem értem én sem... Nemcsak iskolákban, hanem például egészségügyi intézményekben is használják a NOD32-t. Ha ott hiba csúszik be, akkor az katasztrófa, mert minden legfõképp a számítógépeken történik. De mégse történik hiba, többek közt, mert a NOD32 teszi a dolgát. Gyors, nem terheli a gépet, jó a heurisztikája, és az adatbázis alapú felismerése is. Nem is beszélve a magyar nyelvû ügyfélszolgálatról, õk mindig, mindenben segítenek. A másik, amit nem értek, hogy az avast!-ot miért kell f*kázni. Egy talán nem túl gazdag cég fejleszti kevés munkással (ha jól értettem, tavaly csupán 90-en voltak). Nem kevés munkájuk lehet... Majdnem mindent odaadnak már ingyen is. Az adatbázis alapú felismerése elég jó, a heurisztikája MÉG 0, de ez javulni fog. :) Könnyen használható, könnyen beállítható (sok beállítási lehetõség van). Már nem terheli (annyira) a gépet és a procit (csupán bug, hogy sokaknál lassulást okoz, de a bugot majd javítják). Web-védelem, URL-blokkolás, boot-idejû vizsgálat és viselkedés védelem (utóbbi kettõ csak 32bit-en), levelezés védelem, napi kettõ frissítés, stb. ingyen. Szóval szerintem egy rossz szokás NOD32-t és avast!-ot f*kázni... :(

Nem értem én sem... Nemcsak iskolákban, hanem például egészségügyi intézményekben is használják a NOD32-t. Ha ott hiba csúszik be, akkor az katasztrófa, mert minden legfõképp a számítógépeken történik. De mégse történik hiba, többek közt, mert a NOD32 teszi a dolgát. Gyors, nem terheli a gépet, jó a heurisztikája, és az adatbázis alapú felismerése is. Nem is beszélve a magyar nyelvû ügyfélszolgálatról, õk mindig, mindenben segítenek. A másik, amit nem értek, hogy az avast!-ot miért kell f*kázni. Egy talán nem túl gazdag cég fejleszti kevés munkással (ha jól értettem, tavaly csupán 90-en voltak). Nem kevés munkájuk lehet... Majdnem mindent odaadnak már ingyen is. Az adatbázis alapú felismerése elég jó, a heurisztikája MÉG 0, de ez javulni fog. :) Könnyen használható, könnyen beállítható (sok beállítási lehetõség van). Már nem terheli (annyira) a gépet és a procit (csupán bug, hogy sokaknál lassulást okoz, de a bugot majd javítják). Web-védelem, URL-blokkolás, boot-idejû vizsgálat és viselkedés védelem (utóbbi kettõ csak 32bit-en), levelezés védelem, napi kettõ frissítés, stb. ingyen. Szóval szerintem egy rossz szokás NOD32-t és avast!-ot f*kázni... :(
A kérdező hozzászólása: A Microsoft Windows vagy az Internet Explorer8 biztonsági rései ellen pedig egyetlen vírusirtó vagy tûzfal sem tud megvédeni senkit. Ilyenkor pl. le kell tiltani a gépen az IE8 használatát, amíg ki nem javítják. http://biztonsagportal.hu/a-biztonsag-sinyli-meg-a-microsoft..
pldl azé mert énis használtam és mikor kicseréltem avast ra és futtattam eggy keresést volt rajta ötven akárhány vírus a rendeszermemóriában... (és ez mind eredeti noddal és licencel...) háát nagyon tudtam örülni neki... azóta én avastot használok és semmi bajom... a nod az hadne monnyam h mire való csak...
A kérdező hozzászólása: Avast mostanában rengeteg hamis riasztás produkált, az ESET-NOD-nak nálam ez nem szokása. Ha jelez, okkal teszi.
NNNaa.. Nincs benne az ESET-NOD! Ha valódi, licenszes, naponta a gyártó szerverérõl frissül, nincs vele semmi gond. http://biztonsagportal.hu/kimeletlenul-tamad-az-ev-leggyorsa..
nana naaa inkább riasszon töbször mint kevesebbszer... avast nak még akkor is több a haszna ha nem firssítem na meg ottvan h ingyenes... és nem raknak jól hátsón hogy ha rájönnek h nem eredeti licenszel használod... mert pl vkinek nincs arra pénza h jó drágán megvegye....
"A kérdező hozzászólása: Nekem itt van másfél éve a gépemen az ESS, most már 4.2-re frissitve és ide semmilyen trójai, Conficker és hasonló kártevõ be nem jutott, illetve a karanténig igen. Én vittem haza pentdrive-on sajnos, de azonnal lecsapott rá. És vettem szoftvert, annak a CD-jén is jelezte a trójait (bontatlan csomagolásban). Aki nem állítja be a tûzfalát (nem ért hozzá, vagy rosszul teszi), aki nem állítja be a virus- és kémprogramok elleni védelmet, illetve az email-szûrést, az magára vessen. Aki pedig folyamatosan warez és pornóoldalakon mászkál, az meg is érdemli, amit kap. Rajtad múlik, mi jut be a gépedre! Utolsó hozzászólónak: azért lassult le, mert blokkolta a trójaiakat, le kellett volna futtattnod a kézi inditású ellenõrzést. 2000 óta használok egyébként NOD-ot, 2008 óta ESS-t, soha semmi gondom nem volt és most sincs vele. A komment megírásának idõpontja: 09-05 13:43" na igen... van amire lecsap... de nekem volt ojan cd m amin kis játékok és progik voltak kiirva még akk nem volt netem és aki leszedte neki is eredeti esetje volt.. semmi virust nem irt ki.. hazahoztam és az akkor 4.8 as avat több mint felét kiszurta... elõtte nekem is eredeti volt PC World bõl ugyan azokat nem szurta ki és nem tudtam rájönni h mért hüjül meg a gép.. mióta vast van semmi bajom.. ugyhogy ennyit a nod ról... jólétükben aztsem tudják h hogy fejjék meg a népet...
Utolsó: Ha neked bevált az avast!, használd egészséggel! :) De a NOD32 jobb nála. Bár annyiból nem, hogy az avast ingyenes. :) Egyébként kétszer írtad le a nevét, és mindkétszer félregépelted. :)
köss már bele mindenbe... de tény h a NOD az eggy nagyrakás hadnemonnyam mi...
eredeti nod mi?... nagyon sokat ér... shemmit beengedi a rengeteg vírust... eredeti vagy sem nem ér semmit...
A kérdező hozzászólása: Nálam nincs semmi gond az ESS-el, de ez céges változat.
A kérdező hozzászólása: Most volt nagy modulfrissitése, aztán normál frissités is jött. Egyszóval dolgozik a háttérben.
Nekem Eset smart sec van fenn, szerencsére csak ideiglenesen, de nem vok vele megelégedve.Most nem taglalnán, de én spec nem bízom benne.
A kérdező hozzászólása: Az ESS még vaklármát sem produkált két év alatt, de azért biztos, ami biztos idõnként lefuttatok más víruskeresõket is, de semmi nincs. A legfontosabb a megbízható, jó erõsre beállított tûzfala: errõl visszapattannak a trójaiak és minden más dög. Ezért jó a komplex védelem.
Nekem is meg felel a Nod, eredeti kóddal tökéletes.Soha sem volt gondom bõ 1 éve :)
én figyelembe se veszem ki mit ír róla, én 2 éve használom és nem volt vírus gondom, innentõl nem érdekel ki mit ír róla
Sajnos most nagyot híbáztak. Nekem ESS van a gépemen, a Rendszergazda fiók fagyott, nehezen indult a Windows. De Kékhalál nem lett belõle. http://pcworld.hu/problemat-okoztak-a-nod32-frissitesei-2010..
Örülj, hogy nem olyan frissítési hiba, ami miatt tönkretette a rendszert... A McAfee-nél, BitDefender-nél, AVG-nál, avast!-nál az elmúlt egy évben voltak olyanok, a felsorolt közül az egyiknél kettõ is. Vírusnak néztek rendszerfájlokat... :( Ilyen sajnos elõfordul a vírusirtóknál...
Itt azt írják, a NOD keresõmotor frissitése okozta. Nekem nem okozott nagy bajt, fagyás volt, de más nem. Sokaknál kékhalál lett belõle.
Tebenned meg miért nincs annyi belsõtartás, hogy ráhagyod másra mit fikázzon ? Hogy értsd: Magamból kiindulva, hol érdekel, engem az hogy xy szidja ezt meg azt a vírusirtót ? Pláne egy anonim. Õ baja, nem erõltetem rá az én akaratomat õrá, mert nincs értelme, és nem pazarlom az energiámat ilyen baromságokra. "egészségügyi intézményekben is használják a NOD32-t" Ennyire ne legyél naiv : Az, hogy melyik cég - intézmény milyen vírusirtót használ , pláne ha állami hát ott nem azt nézik elsõdlegesen, hogy melyik a legjobb. Pl: A grippeneket sem azért vették mert "jobb " (rosszabb)mint az f16. Az kapja meg a munkát, aki a legtöbbet adja vissza a megrendelõnek. Aki megnyeri a pályázatot, olyan alvállalkozókat alkalmaz, akik a legtöbb pénzt adják neki vissza.
Az azért érdekelne, ha nem eredeti szerverekrõl frissíti magát a "gyalázott" nod, akkor honnan? Tény, vannak olyan win7 verziók, amelyek tartalmaznak kártyékony kódokat, de nem mindbe kontárkodtak bele. Szóval, biztonság szempontjából mi a különbség egy kártékony kód nélküli illegális win7 és egy eredeti win7 között, ami így vagy úgy aktiválva van (hivatalos úton, vagy kerülõvel), és szedi le folyamatosan a biztonsági frissítéseket? Mivel buta vagyok, így csak felvilágosítási kérelemnek vedd, ne támadásnak a kérdéseimet :) Amiben egyet értek, hogy a számítógép biztonsági rendszerén a legnagyobb rés a hozzá nem értõ felhasználó...
Én megvettem 2 évig az EREDETI Eset samrt Securtityt.... Beállított tûzfallal meg minden. Az elsõ két hét után nagyon lassú lett a gépem (Athlon II 620, 4gb ddr3, HD4850es vga).Szépen letöröltem a nodot és felraktam a kaspersky-t és a malwarebytes-t... Hát a kaspersky FRISSÍTÉS NÉLKÜL 13 trójait talált.. Frissítés után pedig még 5-öt.A Malwarebytes pedig már nem is tudom mennyit talált.. Ennyit arról a szemétbe való nodról...
A kérdező hozzászólása: Nekem itt van másfél éve a gépemen az ESS, most már 4.2-re frissitve és ide semmilyen trójai, Conficker és hasonló kártevõ be nem jutott, illetve a karanténig igen. Én vittem haza pentdrive-on sajnos, de azonnal lecsapott rá. És vettem szoftvert, annak a CD-jén is jelezte a trójait (bontatlan csomagolásban). Aki nem állítja be a tûzfalát (nem ért hozzá, vagy rosszul teszi), aki nem állítja be a virus- és kémprogramok elleni védelmet, illetve az email-szûrést, az magára vessen. Aki pedig folyamatosan warez és pornóoldalakon mászkál, az meg is érdemli, amit kap. Rajtad múlik, mi jut be a gépedre! Utolsó hozzászólónak: azért lassult le, mert blokkolta a trójaiakat, le kellett volna futtattnod a kézi inditású ellenõrzést. 2000 óta használok egyébként NOD-ot, 2008 óta ESS-t, soha semmi gondom nem volt és most sincs vele.
A NOD négy pont akármennyi vírusjelzései nagyrészben csak vaklármák. Temérdek, számára ismeretlen programot jelez vírusosnak, és hiteti el a használóival, hogy "de mennyi vírust talál, akkor biztos jó". Persze. A NOD vírusírtónál ezerszer jobb, gyorsabb, megbízhatóbb, és, hát..valljuk be, fejlettebb(!!) vírusírtók vannak. Az, hogy nincs vírus a gépeden, de feltétlen a NOD munkássának könyveld el. Honnan is tudod hogy nincs egyáltalán? Mert a NOD nem jelzi? Futtass le egy másik vírusírtót, meglátod, hogy pofára fogsz esni. Nekem NOD mellett kúszott be nem egyszer trójai. Köszönöm, de nem.
khm nincs gond... vagy csak nem tudsz róla...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!