Találatok a következő kifejezésre: Miért kell az országnak (24 db)

Mi a véleményetek Schiff András cikkéről? Még ha valakinek ez is a véleménye, miért kell az országot lejáratni külföldön. Milyen magyar az ilyen, aki a saját vackába piszkít bele?

http://www.origo.hu/itthon/20110102-schiff-andras-a-washingt..

Legjobb válasz: Ha az országgyûlési választásokon külföldön élõként szavazhat,akkor miért ne mondhatná el a véleményét? Nem õ járatja le az országot,hanem a Média-törvény! Csak emlékeztetõül: amikor Orbánt leváltotta az ország,és beléptünk az EU-ba, õ is belepiszkított a saját fészékébe. Feljelentette a Meggyesi-kormányt az EU-nál,mert az autópálya építés költségeit nem szerepeltette az államháztartási kiadások között. Igaz,hogy a Fidesz sem szerepeltette benne, de Orbán válasza: akkor még nem voltunk EU tagok,és nem volt kötelezõ. Azt nem tette hozzá.hogy így kevesebb lett papíron az államháztartási hiányuk.

Engem hidegen hagy, hogy most magyar , brit, izraeli, amerikai vagy akar salvadori, de miert mondd ekkora hulyesegeket, ha nem is el itt? A zsidoknak pont itt van a paradicsomuk. Lehet, h a gyk-n par anonim szidja oket, de en meg nem hallottam olyanrol, h az utcan zaklatnak oket. A romakra ki sem ternek. Nekik mo. a mennyorszaguk
Ha az országgyûlési választásokon külföldön élõként szavazhat, akkor miért ne mondhatná el a véleményét? Nem õ járatja le az országot, hanem a Média-törvény! Csak emlékeztetõül: amikor Orbánt leváltotta az ország, és beléptünk az EU-ba, õ is belepiszkított a saját fészékébe. Feljelentette a Meggyesi-kormányt az EU-nál, mert az autópálya építés költségeit nem szerepeltette az államháztartási kiadások között. Igaz, hogy a Fidesz sem szerepeltette benne, de Orbán válasza: akkor még nem voltunk EU tagok, és nem volt kötelezõ. Azt nem tette hozzá.hogy így kevesebb lett papíron az államháztartási hiányuk.
egy zongoramûvésznek mi köze a politikához? nyilatkozzon, mint magánember, ne játssza már a megmondóember szerepét, mert nem az! Továbbá semmilyen hivatalos tisztsége nincs a politikában nem? (vagy mégis?) o.O nem értem, hogy mit nyilatkozgat õ
Én annyira imádom, amikor külföldi nemtudomkik értékelik az itteni helyzetet, és antiszemitizmust meg minden egyebet kiáltanak, miközben a washingtoni luxuslakásában üldögél. Az ilyenek szerintem nem magyarok (és most nem az esetleges zsidó származására gondolok, mert az tökmindegy), mert ahogy a kérdezõ mondja, akkor nem piszkítana a saját vackába. Vannak ugyanis, akik kiköltöztek külföldre ilyen vagy olyan okból, de mégis magyarként tudnak élni, és eszükbe nem jutna a jelenleg amúgyis nem túl jó megítélésre még rádobni egy lapáttal. Huh, de nem szeretem az ilyent.
Ezek ebbõl élnek 1990 óta. Rasszistáznak, antiszemitáznak, fasisztáznak, ezzel próbálják a balliberális elit kizárólagos jogát a kormányzásra igazolni szemben a magyar jobboldallal. Ugyanaz a csürhe, amelyik annak idején a zámolyi gyilkos cigányok védelmében köszönõlevelet írt Jospin francia miniszerelnöknek lelkiismeret furdalás nélkül befeketítve Magyarországot. Jó lenne megérteni, hogy a mostani médiatörvényes mûbalhé mögött ugyanezek az országot lejáratni akaró körök állnak. "Romák diszkriminációja" - komolyan hányni kell ezektõl.
simán lehet köze egy zongoramûvésznek politikához, miért ne lehetne? ilyen erõvel visszakérdezhetnék h demjénnek, eperjesynek vagy a sok fideszt majmoló papnak meg egyházi vezetõnek(köztük zsidónak is) mi köze a politikához?
Magyarországnak amúgy sincs túl jó híre, szóval ezen a kicsin már nem múlik.
Schiff? Magyar? Ezzel a névvel? Õ a magyarságot nem vállalta fel. Legfeljebb származású, mert most (ha jól tudom) brit, 1979 óta nem nagyon él ebben az országban, nem a saját "vacka". Kívülrõl meg könnyû bírálgatni.
"Milyen magyar az ilyen, aki a saját vackába piszkít bele?" emlékeim szerint Orbánék is külföldre szaladtak panaszkodni. Mondjuk Schiffel szemben, aki csak beszél, õk mintha EU-s támogatásokat is próbáltak volna befagyasztani...
Külföldön élö magyar vagyok. Én is sokszor kritikusan viszonyulok Magyarország egyes döntéseihez/törvényeihez. Schiff András "viselkedése" azonban számomra felháborító. A jelenlegi rendszert Putyin Oroszországával összehasonlítani nem csak butaság, hanemm egyszerüen kifejezetten rosszindalatúság. És ezt pontosan hazájával kapcsolatosan és ráadásul külföldön propagálva...Elfelejtette, hogy hol, milyen körülmények között született, nött fel??? Én amondó lennék, nem nagy veszteség Magyarországnak, ha nem lép fel otthon, én személy szerint biztosan nem fogok elmenni egy koncertjére sem. Jelenlegi lakhelyén Berlusconi az úr. Vajjon öt is ilyen otromba módon és nyilvánosan kritizálja???

Miért kell az országban mindent eladni, privatizálni?

Megnéztem a Nagy kiárusítás cm filmet, és felismertem, hogy Magyar(?)országon pontosan ez történik. Miért nem tesznek ellene semmit az emberek? Miért hiányzik az összefogás a népben?

Legjobb válasz: így próbálják meg csökkenteni az állami kiadásokat. Minél kevesebb dolgot kell az államnak eltartani annál kevesebb a kiadás, viszont értelemszerûen a bevétel sem hozzánk áramlik.A privatizáció viszont nem egyértelmûen rossz. Szerintem a MÁV-ot csak úgy lehetne megmenteni pl ha privatizálnák, mert akkor a tulajdonos érdeke hogy korszerûen és hatékonyan mûködjön.

így próbálják meg csökkenteni az állami kiadásokat. Minél kevesebb dolgot kell az államnak eltartani annál kevesebb a kiadás, viszont értelemszerûen a bevétel sem hozzánk áramlik.A privatizáció viszont nem egyértelmûen rossz. Szerintem a MÁV-ot csak úgy lehetne megmenteni pl ha privatizálnák, mert akkor a tulajdonos érdeke hogy korszerûen és hatékonyan mûködjön.
Szabadrablás felsõ fokon. Fõleg mikor nyereséges dolgokat adnak el. Az a kampószöveg, h az állam rossz gazda, de ez hülyeség, ha magánkézben tud jól mûködni az állam is tudná jól mûködtetni ha hozzáértõket állítana az élére. Meg ha nem lopnának annyit.
Viszont elõbb vagy utóbb egyre többen lesznek, akik mindenüket elveszítik és akinek már nincs vesztenivalója az már minden mindegy alapon bármit megtehet. Az élni és élni hagyni mondatból csak az élnit értette meg az ún. elit, nem tudják , h legveszélyesebb ellenfél az akinek már nincs mit vesztenie. Régebben még élni is hagyták az embert ( Kádár rendszer) volt munkahelye, tudott félretenni, meg tudott élni nem kellett aggódnia, h mi lesz holnap hagyták , h boldoguljon dolgozzon megéljen belõle. Cserébe nem foglalkoztak a politikával, persze mindenki tudta, h aki közel van a tûzhöz annak nem megy rosszul, tudta mindenki , h nem a fizetésébõl van az elitnek kacslábon forgó háza meg rengeteg vagyona, de nem érdekelt senkit, hiszen neki sem voltak gondjai.
Mert ez volt a legegyszerûbb bevételi forrás.Viszont már alig van valamink, csak meg kellene óvni!

Miért kell az országnak az ORTT? Minden jó műsort betiltanak és rádió adót megszűntetnek.

Legjobb válasz: Nézõpont kérdése, hogy mi a jó mûsor, illetve milyen a jó rádióadó. Szerintem sokkal többet be lehetne tiltani, sokkal szigorúbbak is lehetnének. Gondolom most nem arra gondolsz, hogy a Slágernek és a Danubiusnak lejárt a sugárzási joga?! Mert ez nem errõl szól...

Nézõpont kérdése, hogy mi a jó mûsor, illetve milyen a jó rádióadó. Szerintem sokkal többet be lehetne tiltani, sokkal szigorúbbak is lehetnének. Gondolom most nem arra gondolsz, hogy a Slágernek és a Danubiusnak lejárt a sugárzási joga?! Mert ez nem errõl szól...
A kérdező hozzászólása: Errõl is és másról is! Dragon Ball sugárzása, meg más is!
Szerintem, ha az ORTT dolgozna, akkor megjelenés elõtt betiltanák a Mónika, Balázs, Joshi Bharat show szerû szennyeket. Ki kellene irtani a TV-bõl a hamis híreket, az EZO TV szerû baromságokat és még sorolhatnám, hogy mi mindent... Akkor talán felnyílna a szeme nagyon sok embernek. Van sokkal nagyobb probléma is, mint egy primitív cigány család verekedése, vagy a "szerelmi háromszögek". Ott van pl. a természetvédelem, a család fontossága stb. stb., lehetne értelmeset tenni a mûsorba... Üdv, D. 18/f

Miért kell az útlevélnek sok országban a hazautazástól számitott 6 hónapig érvényesnek lennie?

miért jó ez h pont 6 hónapig legyen érvényes?mér pont 6?:)

Legjobb válasz: hogy hazatudj jönni te észkombány!

hogy hazatudj jönni te észkombány!

Hogyan oldjuk meg az ország pénzügyeit? - tehát nem értem, hogy például egész egyszerűen: Miért nem lehetünk termelő ország? Mi kell hozzá, hogy azok legyünk? Miért nem lehet kiaknázni a magyar javakat? - szellemi javakra is gondolok.

Legjobb válasz: Most is termelõ ország vagyunk, de narancsunk banánunk sose lesz. Szükségünk van a többi országra is, és nekik is ránk. Az már más kérdés, hogy a jó minõségû magyar árut elviszik külföldre, mi meg vesszük a budget-et olcsó pénzért, de valamelyik országnak a selejtet is el kell fogyasztania...

Most is termelõ ország vagyunk, de narancsunk banánunk sose lesz. Szükségünk van a többi országra is, és nekik is ránk. Az már más kérdés, hogy a jó minõségû magyar árut elviszik külföldre, mi meg vesszük a budget-et olcsó pénzért, de valamelyik országnak a selejtet is el kell fogyasztania...
Például azért, mert bizonyos körök nem akarják, hogy ki legyenek aknázva, ergó nincs meg az akarat és az érdek azok felõl, akik érdemben tehetnének valamit. Ideje lenne már elfelejteni, hogy derék politikusaink és pénzembereink minden áldott nap hajnaltól napestig vért izzadva küzdenek azért, hogy megoldást találjanak népünk és országunk problémáira, csak szegénykéknek nem megy, mert ez a csúnya gonosz világ bizony úgy mûködik, hogy nem bírják észrevenni azokat a lehetõségeket, amik teljes mértékben tök logikusan ott vannak az orruk elõtt és szinte [email protected]ák a szemüket.
Hova a fenébe termeljünk mikor elvesztettük a régi piacok egy részét is? Aluminiumot nem tudunk termelni mert nincs áramunk hozzá ami gazdaságos lenne.
1.) A termeléshez (nehézipar) nyersanyag kell, ami nekünk nincs. 2.) A mezõgazdasági termeléshez megvannak az adottságaink, de a jelenlegi EU-s környezet nem nekünk kedvez ilyen téren (nagyobb riválisok, szabályozás). A kormányaink sem támogatják megfelelõen, Mo.-on termelni drágább, a hazai termék drágább => nem lehet eladni. 3.) A szellemi javak kiaknázásához olyan kulturális közeg szükséges, ami jelenleg Mo.-n szintén nincs meg. Alig fordítunk pénzt a kutatásokra, a magasan kvalifikált tudósok/orvosok/mérnökök külföldre mennek a jobb fizetés ÉS megbecsülés miatt. Sz*rul hangzik? Az is.
"Miért nem lehetünk termelõ ország? Mi kell hozzá, hogy azok legyünk? Miért nem lehet kiaknázni a magyar javakat? - szellemi javakra is gondolok." Semmi sem kell hozzá, egyszerûen tilos. Beléptünk az unióba innentõl tartanunk kell magunkat az általuk diktált feltételekhez. Ha most hirtelen termelni kezdenénk valószínûleg nem csak hogy jelentõsen vissza esne az exportuk, a sok ránk sózott hulladékra való kereslet, hanem piacaik java részét is hazavágnánk. Márpedig ezt nem tûrnék el és azonnal lesöpörnének minket a föld a színérõl.
A kérdező hozzászólása: Hát ez csodás. Nem hittem, hogy még nagyobb hülyeségre képes az ország. Tehát kötvényt adok, ígérek rá még kettõt és mibõl is adom meg a kamatot??? Nõ megint az államadósság majd? Úgy emlékszem az új Országot is megalapító alaptörvény - Alkotmány - tartalmazza, hogy tilos olyan intézkedéseket hozni, ami növeli az államadósságot. Kormány = kimegyek és szembe köpöm magam. Hihetetlen... egyik intézkedésével üti a másikat....
Olvasd figyelmesen végig.Így a legkönnyebb pénzhez jutni termelés nélkül. Sajnos az unokáknak kell majd visszafizetni. http://www.akk.hu/object.38C6DCF5-C48E-46A6-BF3C-7BAE76925CA..
19:55 "Ezek szerint tévedek. Minden jó :) " Ne hisztizz.
20:09 "Nem elég azt mondani, mert mire a 95 milliárd az export, ha ebbõl mondjuk 90 milliárd kiáramlik a termeléshez szükséges nyersanyagokra, alkatrészekre, és profitra, és csak 5 milliárd marad idehaza?" Nem is azt állítottam, hogy Magyarország a levegõbõl gyárt gépeket, mûszereket, autókat stb., hanem a kérdezõnek azt az állítását cáfoltam, hogy Mo.-on nem folyik termelés. Kicsit gyenge vagy szövegértésbõl, ugye?
Hát igen, részigazságok ezek. Nem elég azt mondani, mert mire a 95 milliárd az export, ha ebbõl mondjuk 90 milliárd kiáramlik a termeléshez szükséges nyersanyagokra, alkatrészekre, és profitra, és csak 5 milliárd marad idehaza? Mit ér az, ha nincs csõdhelyzet, ha ennk az ára az, hogy a béka segge alá kell csökkenteni az életszínvonalat? (Ahova Orbán most viszi). Nem a termelés és a munkahelyek mennyiségét kell nézni, hanem a minõségét. Akkor sem állnánk jobban, ha holnap a világ összes multija idehozná az összeszerelõ üzemeit, megszüntetve a munkanélküliséget. Egyszerûen nem maradna adózó: a multi azért jön mert alig kell adózni, a dolgozója a minimálbérbõl ugyan nem fogja az országot a hátára venni.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint tévedek. Minden jó :) csak nekem a fõnökeim nem tudják még azt, hogy van mibõl adniuk fizetés emelést és most jut eszembe van 20 millióm itt a bal zsebemben, hogy házat vegyek...
19:09 "Tehát mi kell ahhoz, hogy kimenjen az ország a "csõdbõl"?" Magyarország nincs csõdben. Csõdközeli helyzetben 2008 végén és 2009 elején volt, azelõtt pedig 1989-ben.
"Miért nem lehetünk termelõ ország?" Magyarország exportja: 61% gépek és mûszaki cikkek, 29% egyéb késztermék, 7% élelmiszer; nyersanyagok, energia üzemanyag 3%. Magyarország összes exportjának értéke 94 milliárd dollárt tett ki 2010-ben. Nem sokat tudsz Magyarországról. Ideje egy kicsit tanulni róla, mert hát nincs is olyan nagyon messze.
Leírtam a megoldást, csak te nem figyelsz. Termelést ne, mert az nem kiút. Nem kell a harmadik világ összeszerelõ üzemeivel versenyezni, mert az nem növeli az életszínvonalunkat, hanem az övékére csökkenti. Szolgáltatást ide. Ha pedig azt nem lehet (mintahogy nem lehet), akkor kilépni az EU-ból, védeni a saját piacot, kiépíteni a saját termelést, és aztán próbálkozni újra a csatlakozással. De most már egyenlõ félként, nem mindent feladva.
A kérdező hozzászólása: Csak megoldásra lennék kíváncsi! Tehát mi kell ahhoz, hogy kimenjen az ország a "csõdbõl"? De, ha sokan úgy vannak vele, hogy minek ezt... minek azt... akkor kezdem érteni, hogy miért tartunk itt. Az ilyeneknek az a kommentem, hogy akkor szüntessük meg az országot úgy ahogy van, mert nincs értelme.... nem?
Miért akarsz te termelõ ország lenni? Eritrea, Közép-Afrika, Nepál, stb. mind termelõ országok, aztán nézd meg, hogy milyen gazdag országok. A biznisz ma a szolgáltatásokban van. Jó sok multi vezetését, marketingjét, fejlesztését, IT központját, pénzügyeit ide vagy 1 millió magasan fizetett alkalmazottal. Na ilyen nem lesz itt sose. De magyar multi se, mert agyonvágják az idetelepült külföldiek.
http://agymosott.blog.hu/2010/08/23/nemzetet_teremteni Ajánlom figyelmedbe. Nagyon okos írás egy érdemes embertõl.
Az országunkat irányítják, - a pénzvilág! Ki vagyunk szolgáltatva!// EU elõírás volt a 15 cukorgyár bezárása , fel is számolták. Csak egy maradt az is csak csomagolja az osztrák cukrot!!//

Miért özönlik el ennyire a turisták Horvátországot? Beleértve a magyarokat is! Miért kell tönkretenni ezzel az országunkat?

Legjobb válasz: Mi van? Azért, mert Európa egyik leggyönyörûbb tengeri országa és a nyugatiak számára még olcsó is. Õk meg ebbõl szépen meggazdagodnak. Milyen országot tesz ez tönkre?

Mi van? Azért, mert Európa egyik leggyönyörûbb tengeri országa és a nyugatiak számára még olcsó is. Õk meg ebbõl szépen meggazdagodnak. Milyen országot tesz ez tönkre?
Tönkremegy az ország, mert szemetelnek az emberek? Aha, hát ez biztosan így megy, gondolom holnap be is jelentik az államcsõdöt az eldobált csokipapírok miatt.
Nézd, egyetlen országot sem kényszerít senki arra, hogy turistaparadicsom legyen. Mindegyik maga dönti el, hogy mekkora szerepet kapjon az idegenforgalom a gazdaságában. A turisták nem az ok, õk már a következmény. A horvátok döntik el, hány kiadó apartman, hány szálloda van. Persze értem én, a turista pénze mindig jól jön, csak õ maga maradna inkább otthon! :)
Kérdezõ! Te beteg vagy! Komolyan!
Igen ez nem tesz tönkre a H tengerpart meg király!
Bocs de nekem a Balaton egy nagy közwc. Beleszarnak, belepisilnek belehánynak és fürödj abban... Ráadásul az árak annyira elszálltak hogy annyiért az Adrián is lehet nyaralni, akkor meg hülye lenne az ember kihagyni.
Az Adriába szerinted nem szarnak bele? :)
Hát az sajnos valóigaz, hogy a tömegturizmus tájrombolással és egy bizonyos szinten ökológiai pusztítással is jár. Ettõl függetlenül, viszont én nem gondolom úgy, mondjuk Horvátország élõvilága vagy természete veszélyben lenne. A horvátok erre odafigyelnek, eléggé büszkék arra, amijük van. Ott van pl. Lastovo szigete, gyönyörû érintetlen sziget, ahol mind a mai napig egyetlen turisztikai létesítmény nem épült, pedig azért járnak oda is turisták.
Drága kérdezõ, nem a népedet trehányozzuk le, hanem a te elmeállapotodban kételkedünk. Lehet nem itt kéne mocskolódnod.
"Magyarország hirtelen a turisták legfõbb célpontjává válik. Idejönnek német, francia és amerikai multihotelek, amik a bevétel ~90%-át elviszik." Ez nettó hülyeség. Nem vagyok az ország rajongója, így egyszer elég volt, de teljesen magyarországi (balatoni) eloszlást láttunk az üdülõfaluban, ami amúgy a szebbek közül volt való (Brela): kb. 500 magánház, bennük 1-3 kiadó apartmanrésszel, volt mondjuk 10 hotel, amibõl 2-3 volt nyugati (és csak egy volt lánc tagja), boutique stílus, amirõl esetleg el bírom képzelni, hogy külföldi tulajú legyen. A 80 milliárd eurós horvát gazdaságból a turizmus 7-tel veszi ki a részét, ami arány csak a hasonlóan kimagasló, de mégis apró turistacélpontok számára elérhetõ.
Akkor javaslom a kérdezõnek, ha már ennyire magyar cég barát..Nézzen meg egy Danubius Hotels-t--és nézzen meg egy ugyanolyan besorolású külföldi lánc szállodát. Ordít a különbség...Danubiusban 15-20 éves bútorzat van. Erõsen túlárazott közepes kategória 4 csillagos áron. Ne csak itt oszd az eszet, próbálj ki pár szállást.... Én megtettem és van összehasonlítási alapom.
NEM TESZ SEMMIT TÖNKRE!!! NEM LEHET NYARALNI? ENNYI ERÕVEL MONDHATJUK HOGY AZ ORSZÁG EGY BÖRTÖN!
Manapság az idegenforgalom az egyik legjövedelmezõbb és legjobban fejlõdõ gazdasági ágazat. A horvátok számára ez létfontosságú, mivel a nehéziparuk elenyészõ, és a mezõgazdaság sincs olyan szinten, mint amennyire kellene. Tulajdonképpen a turizmusnak köszönhetik, hogy olyan gyorsan talpra álltak a délszláv háború után. Amit most jól elcsesztek azzal, hogy beléptek az EU-ba. Az pedg egy begyepesedett, idétlen sztereotípia, hogy a balkáni emberek (fõleg a horvátok!) igénytelenek lennének. A Balkánon sok a roma, rájuk ez lehet, hogy igaz, de sehol a világon nem találkoztam még olyan barátságos, normális emberekkel, mint Szerbiában, Boszniában és Horvátországban. Paraszt, bunkók, persze mindenhol vannak, de egy negatív élménybõl vagy tapasztalatból felesleges általánosítani.
Csatlakozom ez elõttem szólókhoz:) ))) Amúgy meg alig van külföldi hotel H.o-ban, legalább is más országokhoz képest elenyészõ a számuk. Volt privatizáció, de maguk között privatizáltak.
Horvátországban is bezárat a Lipótmezõ? Hogy itthon ennyi degenerált van ezt már meg tudom érteni, de, hogy már ott sem gyógykezelik az embereket...
A lelkiismeretem úgy tartja, ki kell állni becsületes dolgok mellet, és tiszta szívembõl támogatom az elõttem választ adókat. Továbbá esdeklem a kérdést feltevõ (és forszírozó) azonnali orvosi vizsgálatának, és gyógykezelésének engedélyezéséért...
"horvát egy igénytelen nép, a többi balkánival együtt" Eddig ez volt az egyetlen értelmes megszólalásod.
Jah, tutira nem százas!
Abból a pénzbõl, ami turizmusból bejön (el sem tudod képzelni, évente mennyi adót fizetnek a szállodák és éttermek) a város nyugodtan alkalmazhat néhány plusz utcaseprõt. Problem solved.
A kérdező hozzászólása: Itt nem a horvátok akartak magukból paradicdomot csinálni, hanem a jugók. A rendszerváltás után meg betelepedtek a multi szállodák. Amugy meg nem az országok döntik el h ki mekkora szerepet kap hnem a szabadkõmûvesek. Tisztelni kell öket, mert övüké az igazi hatalom
A kérdező hozzászólása: Nem gazdaságilag megy tönkre. (gazdaságilag is tönkre fog menni mert beléptek az euba) Hanem "biológiailag". A barátaim, rokonaim és ismeröseim több mint fele ott él kint. Már voltam kinnt vagy 30szor, és látom mi a helyzet. Jah, és még az az elõ benyomásuk a nyugatiaknak rólunk, h a horvát egy igénytelen nép, a többi balkánival együtt. Hát kösz szépen
A kérdező hozzászólása: Nem tudjátok. Senki kivülálló nem tudja. De ahová a turistaszem nem lát, ott van a nyugatiak üdülésének mellékterméke. A multi szállodaláncok elviszik a pénzt külföldre, a szemét (amit a turista otthagyott) ott marad a nyaku(n)kon. Nem lehet rendes helyre elszállitani azt a temérdek szemetet. Még az ottlakosokét el tudják vinni de a "mellékterméket" már nem. Kint rohad a külvárosokban. Hol ebben az igazság? Ha meg nyugaton szemetelsz, leordítják a fejedet.
A kérdező hozzászólása: Még egyszer elmondom: A kérdésemmel nem Ho. gazdaságára célzok. Nem azt mondtam, hogy nem lehet nyaralni, hanem arra akarok kilyukadni, hogy nem így. Jó, vannak érintetlen helyek is. De az a néhány sziget "elveszik" a többi mindenmellett.
Viktor miért nem fektet be egy élhetõbb országba?
Én vállalnám, hogy rosszabbul éljek egy ideig egy erõs hadseregért cserébe. Ami most van az szégyen persze nem a katonák szégyene, hanem Viktoré és korábbi miniszterelnököké. Nem tudnak minket megvédeni, ha kell. Aki meg azt gondolja, hogy majd a NATO stb. azoknak eszébe juthatna, hogy õk ezt nem ingyen teszik. Az pedig nem biztos, hogy NATO pár évtized úlva is lesz, olyan évszázad meg még nem volt, hogy ne lett volna valami háború.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uhhm, a kérdés valóban adott, ezért azt javaslom, hogy ugorj vissza a kérdésre, és olvasd el hogyan hangzott. Segítek: "Viktor miért nem fektet bele egy normális haderõbe?". Nem az volt a kérdés hogy: "Szerinted jó lenne e, ha emelnék a hadsereg létszámát?" "Szerinted megoldható-e a hadsereg szinvonalának növelése úgy, hogy az adófizetõkre nem hárul többletthere?" "Milyen megoldásokkal látod megoldhatonak a haderõfejlesztést?" "Szeretnéd-e ha Magyarországnak komolyabb hadereje lenne?" stb. Szóval írogathatsz arról, hogy neked nem tetszik, meg jó lenne ha így lenne, meg nem jól csinálják, de ezt nem kérdezte senki, meg totál irreleváns. Én is szeretném ha jobban csinálják. De ezt nem írom le összevissza minden fórumba, mert attól nem lesz semmivel se jobb és semmi se fog változni.
Te beszéled a semmit még mindig. A kérdés adott. Te pedig azt állitod hogy csak az adók emelésével lehetne ezt megoldani. Ez talán igy van talán nem. Én erre írtam hogy amikor anno a honvédség költségvetését levitték akkor sem változott semmit az adóteher, csak másra ment el. Lehet kötekedni és belekötni mindenbe azonban attól hogy a honvédség költségvetését emelnék annyira hogy egy minimálisan értelmes fegyverkezésünk legyen téged EGYÁLTALÁN NEM érintene. Legalábbis nem olyan módon hogy te azt észrevedd... A probléma itt az hogy minden másra elfogadjátok az adókat mert az rendben van, viszont ha a honvédségbe menne a pénz egy része akkor fel lennél háborodva hogy ERRE MEGY EL AZ ADÓM ERRE??? De arra 1 szót nem szól senki hogy a 4-es metró 10 év alatt készült el és mennyi pénzt megevett.. Mindennek köze van mindenhez..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ki beszéli a semmit? Ne viccelj már! A srác kérdezett valamit. Erre válaszoltam. Természetesen senki se fog egy fillérrel se többet költeni a honvédségre, ha ehhez emelni kell az adókat meg a közkiadásokat csökkenteni, mert iszonyat népszerûtlen döntés lenne. Te most elkezdesz arról beszélni, hogy amúgy is sokat fizetünk stb. De errõl mi értelme beszélni? Hogy függ össze a kérdéssel? Kérdezte itt valaki azt, hogy jó lenne e, ha hatékonyabban tudnák az adóbefizetéseinkkel gazdálkodni, és úgy emelni a honvédség színvonalát, hogy állampolgárként más területen nem szembesülök visszaeséssel? Nem kérdezte senki. Nem is lenne értelme, mert egyértelmû igen a válasz minden épeszû részérõl. De akkor most te mire válaszolsz, vagy mire reagálsz? Netán te tudsz ennek kivitelezésére megoldást, kormányzati szakember vagy aki tud ezért tenni? Akkor meg kérlek ne itt írogass, hanem uccu neki és tegyél érte! Ha meg nem akkor újra az iromány elején levõ kérdést ismételhetem: Ki beszéli a semmit?
Még mindig a semmit beszéled. Az adó nõ, és nõni is fog folyamatosan. Minimálisan vennéd észre azt hogy a honvédség fejlesztése miatt nõne az adó. És honnan gondolom/tudom ezt? Mert a legutóbbi nagy honvédségi reformoknál sem lehetett észrevenni olyan mértékben ahogy te elmondod. Persze ha akarják akkor észrevesszük és megterhelnek rendesen. De ha akarják eltudják úgy osztani hogy ne terhelje meg ez a népet. DE ígyis úgyis nõni fog az adó minden hülyeség miatt, és úgysem lesz honvédségi fejlesztés szóval felesleges is vitázni.
De én nem ezt kérdeztem a 2. kérdésben. Az, hogy az adónkat nem hatékonyan használják fel más kérdés, és itt adottság. A kérdés továbbra is az, hogy akad e olyan ember, aki feltenné a kezét, hogy õ bizony fizetne több adót, csak azért, hogy fejlesszék a hadseregünket? Akár innen is, van e olyan, akár a #10 és vagy #11-es hozzászóló, aki ÖNKÉNT vállalná, hogy mostantól az szja kulcsa 16% helyett 25%-ra emelkedik. Persze tudom, sok az adócsaló és az eltartott aki egy fillért se fizet, szóval úgy kérdezem inkább, hogy ki fizetne önként be egy alapba (pl. nevezzük magyar honvédség fejlesztésért alap) minden évben 150eFt-ot mostantól? Kezeket fel!
Mert egy normális haderõ irdatlan pénzekbe kerül. Belerokkanna a gazdaság. Aki meg a sorkatonasággal példálózik, hát az minden volt, csak normális nem...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ha nemis 8 legalább 2 millióan biztosan vagyunk.. :) Egyébként meg az adód igyis úgyis elmegy minden sz*rra De csak hogy az elvakult gondolkozást máshogyan nézzük: 2004ben megszûnt a sorkötelezettség igaz? 200.000 sorozottból lett 24.000 hivatásos. Tehát nagymértékben csökkennie kellett volna az adóknak nem? Illetve a több ezres harckocsiállományból, vadászgépekbõl, helikopterekbõl mostanra alig 10-20as nagyságrend lett. Ergo: Jobban kellene élnünk mert a honvédségtõl hatalmas pénzeket vontak meg igaz? Így történt? Kevesebb adót fizettek? Mert én 2004 óta inkább többet fizetek nem kevesebbet. Fel kellene ébredni és nem elvakultan "az a mi adónkból lenne" Típusú gondolkozás módot erõltetni. A véleményem azonban az hogy az emberek 70%-a akkor sem menne katonának MO-n ha nem 108.000ft bruttót hanem 160.000 bruttót keresne. Az emberek nagyrésze lusta, és nincs meg az a fajta nemzetszeretet mint az USA-ban. (De miért is lenne több száz éve csak lábtörlõk vagyunk)
"Szerinted rajtad kívül ebben az országban hányan szeretnének inkább "normális hadsereget", hogy még több adót vonjanak el, illetve csökkentsék a többi állami kiadásokat, szolgáltatásokat?" Nyolc millióra tippelek.
Mert ostoba.
Hát akkor igen gyorsan elszégyellném magam a helyedben.
A kérdező hozzászólása: Már elmúltam 30
A kérdezõ egy naiv kistini. A seregben mindig van munka? Igen, és kinek a pénzén, drágám? Csak nem az adófizetõkén mossák a padlót a fókával a drága bakák? A nemzetközi harcok szerinted csak úgy vannak? Ott egymásnak fizetnek a támadók, hogy kicsit harcolgathassanak? Majd kinövöd ezt 18 éves korodra.
Uniós pénzbõl nem támogatnak semmit. És amúgy szerinted aki a honvédségnél dolgozik, annak honnan jön a fizetése? Nyomtatják a HM pincéjében, vagy mi?
És utána mit kezdünk a "normális haderõvel" ?? Háborúzunk egy jót? Inkább ülj vissza a lövöldözõs játékodhoz...
A kérdező hozzászólása: 2-es Lehet hogy pár évig, még rosszabbul élnénk, de mint mondtam aki nem talál munkát az megy a seregbe. Ott nem kell aggódni hogy mikor lakoltatnak ki mert be buktad a munkádat, Amerikában nyilatkozták a tengerészetnél hogy tömegével mennek a fiatalok, mert a csavargásnál még ez is jobb. Nem utolsó sorban, hosszabb távon kifizetõdõ lenne, hisz támogatnák a harcászatot Uniós pénzbõl is.
Szerinted rajtad kívül ebben az országban hányan szeretnének inkább "normális hadsereget", hogy még több adót vonjanak el, illetve csökkentsék a többi állami kiadásokat, szolgáltatásokat?
Nos, kedves 30 éves elmúlt "úr"! A nemzetközi harcokra érdemes minél kevesebb pénzt fordítani, hisz az nem kifizetõdõ. Csak a NATO-kötelezettségeinket teljesítjük, amikor odaküldünk néhány száz katonát, majd kivonjuk õket egy halál után. A britek gazdaságilag messze felettünk vannak, ne példálózz már velük! Az meg egy dolog, hogy szeretik megmutatni az erejüket. Amúgy meg mi is ott vagyunk. A munkanélküliek: egy része nem menne el, tudom, ez egy kis százalék, de azért számít. Másik részének fizetése 100%-ban az adóból menne, ami igen, nem fog csökkenni sohasem. És azért nem fektet bele, mert most a kampányra kell a pénz, és ebben más párt sem különb.

Miért gondolják sokan, hogy az országot teljesen ki kell szolgáltatni az EU-nak?

Azt mondják ,milyen jó lenne , meg lenne fellendülés...stb Az MSZP nagyjából ezt csinálta.Meg is lett az eredménye. Ki kell vívni az érdekeinket és nem behódolni meg azt csinálni mindig amit mondanak. Nekünk is vannak érdekeink. Az eurózónába belépést főleg nem támogatom ,az lenne az utolsó kattanás a bilincsen.

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ pénz nélkül tudsz valami más alternatívát,mert a közmunka az nem versenyiparág,de nem is GDP-ben számított és abból még a wc-re sem lehet menni. Ha valami honi dolgot akarunk csinálni arra olyan termék kellene ami versenyképes. Ma már a szellemi termékünk is veszített az értékélbõl tehát jócskán lemaradtunk. A mezõgazdaságot kellett volna már régóta lábra állítani vagy fel sem számolni,mert az segíthetett volna. Hogy mi maradt nekünk? Hát a lónak az a bizonyos része. Érthetetlen,hogy a mai napig is az összeszerelõ rabszolgamunkát hozzák be,amihez nem nagyon kell szakértelem,mert betanított munka és a hozzáadott érték is elmarad. Az ország teljesen leamortizálódott.Szerintem ez szándékos volt és lett és lesz,mert az embereket igy lehet kordában tartani. Merem remélni,hogy nem sokáig.

Kedves kérdezõ pénz nélkül tudsz valami más alternatívát, mert a közmunka az nem versenyiparág, de nem is GDP-ben számított és abból még a wc-re sem lehet menni. Ha valami honi dolgot akarunk csinálni arra olyan termék kellene ami versenyképes. Ma már a szellemi termékünk is veszített az értékélbõl tehát jócskán lemaradtunk. A mezõgazdaságot kellett volna már régóta lábra állítani vagy fel sem számolni, mert az segíthetett volna. Hogy mi maradt nekünk? Hát a lónak az a bizonyos része. Érthetetlen, hogy a mai napig is az összeszerelõ rabszolgamunkát hozzák be, amihez nem nagyon kell szakértelem, mert betanított munka és a hozzáadott érték is elmarad. Az ország teljesen leamortizálódott.Szerintem ez szándékos volt és lett és lesz, mert az embereket igy lehet kordában tartani. Merem remélni, hogy nem sokáig.
Kedves kérdezõ! Szerintem (bár lehet, hogy rosszul gondolom) te egy kicsit rosszul látod ezt a kérdést. Nem tudjuk magunkat kiszolgáltatni az EU-nak, mert nem úgy vagyunk, hogy van az EU és rajta kívül vagyunk mi, hanem benne vagyunk, szerves részét alkotjuk, részt veszünk a döntései meghozatalában és így az EU minden ténykedésében kicsit a mi ténykedésünk is benne van. Kiszolgáltatni az EU-nak olyan országot lehetne, ami nincs benne, ami a döntéseiben abszolút nem vesz részt. De mi nem ilyen ország vagyunk. Ha valamit nem szeretünk az EU-ban, akkor amiatt elméletileg a képviselõinknek kellene felszólalni az EU parlamentjében és elérni, hogy ami nem tetszik az megváltozzon. Egyébként pedig az EU kicsit mi saját magunk vagyunk.
az eu nem megszállt soha nem kellett behódolni az eu nem hódoltat ez egy klub ahol a tagoknak be kell tartani a klubszabályzatot
de te kérdezõ nyugodtan költözz vmi jurtában pl. Mongóliában térj vissza a gyökerekhez másoknak ugyanis szívás hogy nincs euro pl. a chf hiteleseknek elég nagy Mo akármekkorára felfújhatja magát, attól õ még nem lesz ökör, csak kisbéka helyén kell kezelni a dolgokat mi az euroval csak nyerünk persze nem fogom elmagyarázni miért, mert semmi kedvem, meg úgysem értenéd meg, meg nem is ismerek itt senkit se, hogy erre minimális energiát fordítsak az eu rossz, mag a a sátán, maradjunk ennyiben, nekem megfelel ha ezt hiszik egyesek, tojok rájuk :)
Az eu a barátunk! soook sok pénzt adnak és vigyáznak ránk.õk a barátaink! hisz ismerõs a szöveg nem? az oroszok is ugyanezt mondták 50 évig....persze õk se megszállók voltak, á dehogy..... csak barátok!!!!!!
Pontosan ahogy mondod, csak maga a kérdés neked bonyolult. Az Eu egyfajta érdekképviselet. Amennyit beteszel a kalapba annyira vagy jogosult. Persze, hogy vannak lobbizások ahhoz, hogy jobban tudj érvényesülni, de a családban is van kedves vagy kedvesebb. A rossz gyerek ott sem tud érvényesülni, magyarra lefordítva nem várjon jutalmat !
Mert az ország másik végén lévõ lányok csak online ismernek.
o n l i n e m i n d e n k i b á t o r
Valahogy így vagyok én is
"Nem erõltetem ezt az anyagias nézetet, de nem érdemes tagadni, hogy egy érett nõnek olyan férfi kell, aki képes anyagilag is sokat nyújtani." Ezt szoktam amolyan paradox férfiérvelésnek nevezni. :) Szóval: ilyen az érett nõ? :) Szerintem minél érettebb, annál inkább nem ez a szempont számára! Szerintetek viszont ez az érettség jele, aztán panaszkodtok, hogy milyen anyagiasak a nõk (mert most úgy írtál a többiekrõl, mintha õk éretlenek lennének). A férfinek mindig nyújtania kell valamit a nõ számára- ez tény. Csak éppen lassan már mást, és máshogyan, mint régebben. Ezt is kiemeltem: ezek a férfiak épp úgy invesztálnak a kapcsolatba, csak másképp, mint a "gazdag", jómódú pasik. És ez egy nõnek hosszú távon talán többet érhet- nem gondolod? :)
Írnék egy példát egyik barátnõmrõl, aki hitelre vett lakást, autót: szépen törleszti a fizetésébõl. Bár nehezen. 30-hoz közeli, és "eljött" érte a szõke herceg, fehér lovon. Egy nagyon jómódú (és nagyon helyes!) férfi. Minden rendben volt köztük: a családja is imádta a lányt, már-már az esküvõt tervezgették, amikor a fiú elõadta, õ építeni szeretné a karrierjét, elhalmozza mindennel a menyasszonyát, csak annyi kérése van, hagyja ott a munkáját, dolgozzon otthonról részmunkaidõben valamit, hogy legyen "zsebpénze", és majd nevelje szépen a gyerekeket (még házimunkát sem kellett volna végeznie, szerintem felvehettek volna rá valakit). Barátnõm elgondolkozott: 5 évig tanult, végig kitûnõ eredménnyel, és bár nem azt csinálja, amit eltervezett, szereti, amit csinál, és büszke arra, amit felépített. Abba is belegondolt, hogy halálra unná magát: a plázákba mászkáló gazdag feleségek klubja nem az õ világa. Szóval, szép lassan búcsút mondtak egymásnak. :)
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a férfinak ma már mást is kell nyújtania a kapcsolatban a pénzen kívül. És noha férfi vagyok, de nem ítélem el a nõk anyagiak iránti igényét, mert egyetértek vele. Miért lenne jó a nõnek egy olyan kapcsolatba szülnie, ahol a férfi folyamatosan anyagi gondokkal küszködik? A szerelem ennyi idõsen egy dolog, de ilyenkor az ember már tudja, mit vár el magától és a társától. Ennyi idõsen már a gyerekvállalás szinte napirendi pont, és azt nem lehet megfelelõ anyagiak nélkül vállalni. Megértem, ha egy huszonéves ezzel még nem törõdik, de amint megtapasztalja az elsõ nélkülözésekkel teli évet, már õ is látni fogja. És egyáltalán nem biztos, hogy a szerényebb anyagiak jobb emberi tulajdonságokkal járnak. Én azt sokkal jobban elítélem, aki szerint a pénz nem számít semmit, aztán pedig csak csendben sóhajtozik, hogy abban a hónapban melyik számlát ne fizessék be. Ilyenkor lehet mondani, hogy elég az az életszínvonal is, de adj ehhez még 10 ilyen évet és kibukik az elégedetlenség, ami meg is mérgezi a kapcsolatot. A nélkülözés ezt teszi. Éppen ezért aki már túl van egy ilyen nélkülözésekkel teli kapcsolaton, az nem akar megint ebbe kerülni, ezért elõnyben részesíti a módosabb férfiakat, még ha csak kicsivel módosabbak is(tehát házra már nem kell költeni, vagy évtizedekig hitelt törleszteni).
Én nem akarok azon vitatkozni veled, hogy csak az én álláspontom igaz, csak annyit írok, hogy bizonyos helyeken és korban több olyan nõ lehet, akinek az anyagiak fontosak. Máshol és más korban máshogy megy, errefelé nem.
Persze: abban a korban, amikor a nõk nem vállaltak munkát, egyértelmûen a férfi anyagi helytállása volt a legfõbb "mérce". Ezzel nincs is gond. És olyasmit sem írtam, hogy EGYÁLTALÁN nem számítanak az anyagiak: egyetlen nõ sem egy "koloncot" akar a nyakába venni, akit el kell tartania. Akkor mindegy lenne számára, ha egyedül él, és csak "alkalomadtán" alszik együtt a kiválasztott férfivel. :) Abban viszont nem értek egyet, hogy a nõk általánosságban a módosabb férfiakra pályáznak. Ma már erõsen más az erõforrások megoszlása. Régen a lányok általában csak hozományt kaptak, nem dolgoztak, néha nem is egyenlõ arányban örököltek. Bárhogyan kötöd az ebet a karóhoz: egy olyan nõ, aki nagyjából tudja önmagának is biztosítani a megélhetéshez szükséges javakat, nem fog mindenáron (sõt- néha semmi áron) egy jobb módúhoz ragaszkodni, ha rendes, ha nem. :) Én részemrõl például nem választanék magamnál gazdagabb társat, legfeljebb úgy álljon, annyit keressen, mint én- vagy "lefelé" (én nem vetném a szemére). Buta vagyok? Lehet. Mégis inkább arra törekszem, hogy magamból hozzam ki a legjobbat. A férj otthagyhat, akár szerencsétlenség is történhet, szeretnék úgy állni, hogy ilyen esetben egyedül is biztosítani tudjam a gyerekeim felnevelkedését. :) De nem ragozom tovább, szerintem ebbõl férfiszemmel annyi érthetõ, hogy "ha pénzem lesz, lesz partnerem- ráadásul fõleg én szabhatom a feltételeket" (mármint, így van vele sok férfi, és ezt egyáltalán nem rossz értelemben írom). Ezért haragszanak néhányan a mai korra. :)
A kérdező hozzászólása: Érdekes témafejtegetések ezek, bár semmi köze a kérdésemhez. :D
Gyõri vagyok. Minden valamire való közvetlen csaj debreceni miskolci v nyíregyházi! Elvehettem volna egy 16 éves csaj szüzességét. Tök normális épeszû kiscsaj csak kellett neki a tapasztalat. És mégis hol lakik? Miskolcon [email protected]!!! 30 éves modell testõ 30 éves elhanyagolt istennõ forró izgató lelkülettel, és címlapra illõ testtel! Értelmes felfogás, közvetlen odaadó alázatos és ha ott lettem volna azonnal letepert volna. Hol lakik? Naná hogy Erdélyben!!!! Nem akar ez összejönni! :D 29F
A kérdező hozzászólása: ma 19:18 Ismerõs, én is folyton így járok. :/ :D Csak én vagyok debreceni és a szimpi lányok pestiek, pécsiek, székesfehárváriak stb.
A kérdező hozzászólása: Nekem egy pesti 14 éves lány akarta odaadni a szüzességét. :)
Utazzatok "balfékek" ;D És már az alázatos is leteper? Az ám a jó dolog. :D Ne nyafogjatok, van aki gyalog is nekivágna :DD
A kérdező hozzászólása: ma 08:14 Az utazás költségeibõl fután egy prostira simán. De, ha lesz állandó állásom, akkor szerintem belevágok. :D
ma 08:14 "A benzin vér!" Nameg az asszonynak mit mondok, hol vagyok 3 napig? :D
#15 Nagyjából én is hasonló tendenciákat tapasztalok, egyre inkább. (Leszámítva a nõk egy bizonyos "rétegét"- az persze mindnek fontos, hogy ne tartson el egy ingyenélõ pasit, de kb ennyi az "elvárás")...
Akkor tényleg az lehet a helyzet, hogy más típusú emberek között élünk. :) Errefelé az albérlet a leggyakoribb, mert még egy egyszerû kis lakás is tízmilliótól kezdõdik, ennyit nagyon kevés harmincas nõ gyûjt össze, de még a férfiak se sokan vannak. Így lesz ebbõl ontopik, mert ezen a drága környéken élõ nõk elõszeretettel választanak olyan férfit, akik ugyan messzebb laknak, de anyagilag függetlenek. Nem erõltetem ezt az anyagias nézetet, de nem érdemes tagadni, hogy egy érett nõnek olyan férfi kell, aki képes anyagilag is sokat nyújtani. Elhiszem, hogy vannak olyan nõk, akik nem hajlandóak az anyagi alárendeltséget elfogadni, ezért maguknál rosszabbul keresõ férfit választanak. Nem akarják azt hallgatni, hogy ez is az én pénzembõl van, az is... De sokaknak ez másodlagos.
"Csóró" alatt persze ne munkanélkülit érts. :) De néha bizony 1-2 tizessel kevesebbet visz haza a házaspár, vagy pár férfi tagja. Cserébe viszont helyesebb, mint egy jómódú, és sokkal alkalmazkodóbb bizonyos téren. :)
Ezeknek a "fiú társaim!" kezdetûeknek sosincs jó végük :D
A kérdező hozzászólása: Ja és az is vicc, hogy még szexre is hívtak volna, bezzeg az itten is lányoknak még arra sem kellenék. :/
Hát menj, nosza, ki tart vissza? Én örülök a sikerednek, bár gõzöm sincs ki vagy. :D
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj, hogy csóró vagyok, se pénzem, se melóm, amúgy mennék én. :D
Ne mondd, hogy nincs pénzed útiköltségre? Egyik ismerõs stoppal ment ki a tengerhez (forint nélkül), jól be is csajozott ott. :D
Én meg azt vettem észre, hogy akkor érdeklõdik több lány irántam, ha már van valakim. Biztos azért, mert ilyenkor lazább, magabiztosabb vagyok, és a lányoknak az tetszik. Ha sokáig nincs senkim, akkor a magabiztosságom is kevesebb, ami taszító lehet. Hogy miért akad több nõ messze? Ez nem is olyan nehéz kérdés, hiszen egy helyrõl keresgélsz számtalan másik helyre, valószínû, hogy statisztikailag nézve sokkal kevesebb megfelelõ nõ lesz abban az egy városban, mint a többiben együttvéve.
Utolsó: azért érdeklõdnek jobban irántad, mert tudat alatt azzal vannak, hogy te már "le vagy csekkolva", vagyis nem vagy full gyökér, homokos, impotens, van valamennyi státuszod, pénzed, stb. ami miatt a másik nõnek kellettél, vagyis "annyira rossz nem lehetsz". Ez nem jelenti azt, hogy bejössz neki, de legalább a "selejtezõkön" túljutottál.
De a "selejtezõn" mindenkinek át kell esni, aki tehát nem tetszik a nõnek, azt nem is fogja tesztelgetni. A pénz dologgal egyetértek, fõleg az én korosztályomban, ahol már a saját lakás és autó egy férfi mérõje.
10: *Nem vagy ronda, jó vagy az ágyban, és használható a ház körül. :) )
11: Régen volt ez inkább. Szinte minden általam ismert "normális" nõnek van lakása, kocsija. Sokan többek keresnek a pasijuknál. :) Bár talán te plázacicákra gondolsz, ezt nem tudom. :)
A harmincas nõk töredékének van csak saját, hitelmentes háza, a többiek inkább bérlakásban élnek. Ha egy férfinak van háza, pláne, ha hitelmentes, az hatalmasat dob az összképen, mert egy harmincas nõ már keményen nézi az anyagiakat. Õk már azt is nézik, hogy az adott férfinál milyen eséllyel tudnak gyorsan szülni, hiszen ketyeg az óra. Semmit nem írok, amit nem tapasztaltam, teljesen más ebben a korban randizni és más mondjuk 18-20 évesen. Mások az elvárások.
14: 28 éves vagyok. Körülöttem nincs több pasinak hitelmentes háza, mint nõnek. Nem állnak jobban átlagban a pasik. Sõt, a nõknek inkább az a szempont, hogy ha összeállnak, a férfi besegítsen a házimunkába, ne akarja elgáncsolni a "karrierjét". Ezek a nõk tanultak, még ha nem is milliomosok, néha 2-3 diplomájuk, rendes munkájuk van. Újabban jellemzõen lefelé házasodnak. A munkájukat nem akarják feladni, házuk, autójuk nekik is van- amit a férfi nyújtani tud, az az, hogy megosztják a házimunka terheit. Nem pedig munka után egyedül végzi ezt a nõ, mert a férfinek jobb munkája, több pénze van. És erre szegényebb férfiak inkább hajlandók, tapasztalataim szerint. Szinte az összes barátnõm magánál csóróbbat választott a végén, akadt volna számukra gazdag, de állandóak voltak a "dominanciaharcok". Bár egy elõny: ezek a csóró fiúk általában nagyon helyesek is egyben. :) ) Talán más környéken élünk. :)
És hozzáteszem hogy mindegyik innen van a gyk-ról!!! :)

Miért írja ki a Viber az elején, amikor meg kell adni az országot meg a telefonszámot, hogy érvénytelen a telefonszám? Miért csinálja ezt?

Próbáltam újratelepíteni, de semmi. Lehet azért, mert a régi telómon volt Viber? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Odairtad az elejere a 06-ot? Mert azt szerintem nem kell,legalabbis en ugy emlekszem:)

Odairtad az elejere a 06-ot? Mert azt szerintem nem kell, legalabbis en ugy emlekszem:)
A kérdező hozzászólása: megoldva;) addig próbálkoztam, amíg nem sikerült.:D
A kérdező hozzászólása: ja és a régi telómról letöröltem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!