Találatok a következő kifejezésre: Miért kell az (2542 db)

Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. Ha először teljesen lemerül, töltőre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltődést, mi baja eshet? Mármint hogy nem hagyom a töltőn 12 órára.

Legjobb válasz: " Frody kérdése: Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. " Nem kell. "Ha elõször teljesen lemerül, töltõre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltõdést, mi baja eshet?" Rosszabb esetben fel lesz töltve. " Mármint hogy nem hagyom a töltõn 12 órára." Nem kell annyit várnod fölöslegesen.

" Frody kérdése: Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. " Nem kell. "Ha elõször teljesen lemerül, töltõre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltõdést, mi baja eshet?" Rosszabb esetben fel lesz töltve. " Mármint hogy nem hagyom a töltõn 12 órára." Nem kell annyit várnod fölöslegesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.De hát mindíg ugyanez a szöveg van a telefonosüzletekben, ha új mobilt veszek, de nemcsak nekem-persze mindenkinek.3x fullra merítés, 3x 12 óra.Én sem láttam ennek nagy értelmét, ezért gondoltam megkérdezem.Mivelhogy nem vagyok egy nagy telefon szaki.
Az elsõnél egy föltölt, lemerít a kalibrálás miatt, aztán többet csak ha gond van vele akkor. Azt szereti egyébként ha jól töltött és nem szereti a teljesen lemerített állapotot.

Miért kell az ilyen huligán öltözködésű fiataloknak bunkónak lennie? Mással is bunkóznak pők, vagy csak engem szeretnek bántalmazni?

Na most ne sértődjön meg senki! Nem az öltözködést akarom leszólni, azt sem tudom milyen stílus ez, de leírom kikre gondolok!

Legjobb válasz: Hát ha egyedül van az alany akkor nincs ekkora pofája amúgy. 2 dolgot tehetsz vagy próbálsz haverkodni velük vagy lenézed õket. Az légy aki vagy! Miért ilyenek? : azért mert azt hiszik így menõbbek(de beér majd az eszük) Miért kell bunkón viselkedniük, ha így öltöznek? : Én nacionalista vagyok öltözködésem inkább hooligan stílus és nem vagyok bunkó senkivel persze ha nem add rá okot... csúnyán néznek olykor az emberek az utcán rám de nem mintha érdekelne... 3. Milyen stílus ez? Akik az utcán lógnak,.... -Ez pedig "Amerika"...Majmolják az amerikai trendit...mert tényleg azt hiszik, hogy õk királyok közbe csak egy sz*rjankók

Hát ha egyedül van az alany akkor nincs ekkora pofája amúgy. 2 dolgot tehetsz vagy próbálsz haverkodni velük vagy lenézed õket. Az légy aki vagy! Miért ilyenek? : azért mert azt hiszik így menõbbek(de beér majd az eszük) Miért kell bunkón viselkedniük, ha így öltöznek? : Én nacionalista vagyok öltözködésem inkább hooligan stílus és nem vagyok bunkó senkivel persze ha nem add rá okot... csúnyán néznek olykor az emberek az utcán rám de nem mintha érdekelne... 3. Milyen stílus ez? Akik az utcán lógnak, .... -Ez pedig "Amerika"...Majmolják az amerikai trendit...mert tényleg azt hiszik, hogy õk királyok közbe csak egy sz*rjankók
Vannak bunkó emberek a discos, a punkok és a rockerek között is.. Azért ilyenek mert menõnek érzik.. Szerintem mindenkivel ilyenek, akivel tudnak (aki gyengébbnek tûnik) Én ugyan nem lógok az utcán, de hasonló stílusom van.. Nem tudom van-e valami neve, azt hordom, ami kényelmes, ami tetszik.. Imádom a descas cipõket, a kapucnis pulcsikat, bár én nem szoktam feltenni az akapucnit állandóan.. Nevezhetsz trógernek, ettõl függetlenül egy értelmes, jó tanuó, kedves ember vagyok, csak máshogy öltözöm és az emberek ugye szeretnek általánosítani..
Olyan zsúfoltan laknak a panelputriban, hogy nincs meg az a kicsi magánéletük se az ötcombú Marival, tehát feszültek jól.

Ha valaki meghal, miért kell azt kiharangozni? Miért kell mindenki tudtára adni? A születést miért nem "hirdetik"? Ne a halált "reklámozzák" hanem az Örök életet!

Legjobb válasz: Nem értem a kérdésedet igazából, a születéseket is ugyanúgy "hirdetik". Ha valaki meghal, akkor azt vagy azért harangozzák, mert híres ember volt, és akkor azért nem árt, ha az emberek megtudják, hogy már nem él, és egyébként is a tisztelet, meg hogy emlékezzünk, máshogy pedig nem tudom, mit értesz a reklámozás alatt. Ha valaki szül, az ugyanúgy hirdetve van.

Nem értem a kérdésedet igazából, a születéseket is ugyanúgy "hirdetik". Ha valaki meghal, akkor azt vagy azért harangozzák, mert híres ember volt, és akkor azért nem árt, ha az emberek megtudják, hogy már nem él, és egyébként is a tisztelet, meg hogy emlékezzünk, máshogy pedig nem tudom, mit értesz a reklámozás alatt. Ha valaki szül, az ugyanúgy hirdetve van.
Kedves elsõ válaszoló! A születést nem harangozzák a katolikus vallásban, azonban a halált igen. Sõt egyes helyeken az utolsó úton végig szól a lélekharang és a templomi nagyharang. Azonban átvitt értelemben a születés is ki van harangozva, hiszen a keresztelõ alatt is végig szól a nagyharang.
Csak tippelek de nem lehet hogy azért harangoznak temetéskor hogy aki hallja az imádkozzon az elhunytért?
(elõzõ én is arra tippelek) Egy szép gondolatot idézek, Kérdezõ: „Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól” - John Donne.
De a feltámadás, nem egyenlõ a végítélettel. A feltámadás amikor a mennybe jutunk. Tehát mikor "AZ ÚR VISSZA FOG JÖNNI? HOGY MEGÍTÉLJE A VILÁGOT!" akkor még nem támadunk fel, az elhunyt feltámadására emlékezve, imádkozva érte, a mennybe jutásra gondolunk (tisztítótûz utáni állapot, és nem elkárhozás) Azért törõdj az elvilági dolgokkal is, mert Istennek hála, neked adta....
A kérdező hozzászólása: Amikor feltámadunk, akkor Istenhez kerülünk, tehát nincs választás. Aki elkárhozik, az nem támadt fel. Ha már Biblia magyarázatba megyünk bele. Amikor Isten eljön megítélni a világot, minden hangsúlyozom MINDEN ember az Úr elé fog kerülni! Aki meghalt és elötte gonosz ember volt az is! AZ ÚR VISSZA FOG JÖNNI? HOGY MEGÍTÉLJE A VILÁGOT! Ja, és hála az Istennek, hogy engem nem érdekelnek azok a dolgog amik a világban vannak!
Igaz, hogy Jézus meghalt a bûneinkért, de fel is támadt és Õ ÉL! Az is igaz, hogy feltámadunk, de nem mindegy, hogy Isten amikor ítéletet hoz utána hova kerül! Leírom megint!!! ISTEN AZ ÉLÕK ISTENE ÉS NEM A HOLTAKÉ! Igaz, de amikor temetésen harangoznak, akkor a test halát harangozzák. Amikor feltámadunk, akkor Istenhez kerülünk, tehát nincs választás. Aki elkárhozik, az nem támadt fel. Ha már Biblia magyarázatba megyünk bele. Még egyszer leírom: Az Élõk Istene, nem csak azokra vonatkozik, akik e világban élnek... Nagyon leragadtál az evilági és a túlvilági közti különbségnél. Azok is élnek akik a túl világon vannak Istennel.
A kérdező hozzászólása: De mivel Jézus meghalt a bûneinkért, ezért a halál esetén azért harangozzák, hogy emlékezzünk az elhunytra és gondoljunk rá és imádkozzunk érte. A Jézus kereszthalála óta a lélek halála ami a Sátán gyõzelmét jelenti, az Istentõl való elszakadás. A test halálkor azért is imádkozunk, hogy az elhunyt üdvözüljön. Szerinted amúgy miért van a temetõkre írva: Feltámadunk! Igaz, hogy Jézus meghalt a bûneinkért, de fel is támadt és Õ ÉL! Az is igaz, hogy feltámadunk, de nem mindegy, hogy Isten amikor ítéletet hoz utána hova kerül! Leírom megint!!! ISTEN AZ ÉLÕK ISTENE ÉS NEM A HOLTAKÉ!
Az "vagyon" írva a Bibliában, hogy hirdesd Isten igazságát, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól! Ez nem játék!!! És igen, azt kell nekünk keresztényeknek elfogadni, és cselekedni ami a Szent Írásban foglaltatik! Isten az élõk Istene!!! De mivel Jézus meghalt a bûneinkért, ezért a halál esetén azért harangozzák, hogy emlékezzünk az elhunytra és gondoljunk rá és imádkozzunk érte. A Jézus kereszthalála óta a lélek halála ami a Sátán gyõzelmét jelenti, az Istentõl való elszakadás. A test halálkor azért is imádkozunk, hogy az elhunyt üdvözüljön. Szerinted amúgy miért van a temetõkre írva: Feltámadunk!
A kérdező hozzászólása: Az "vagyon" írva a Bibliában, hogy hirdesd Isten igazságát, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól! Ez nem játék!!! És igen, azt kell nekünk keresztényeknek elfogadni, és cselekedni ami a Szent Írásban foglaltatik! Isten az élõk Istene!!!
Hát ez nagyon nagy tévedés-sorozat Kérdezõ. És nem "reklámozás" , méltatalan a halálhoz ez a szó: az élet és halál összefügg- nincs itt mit "reklámozni". És nem csak azt csináljuk, ami megírva vagyon a Bibliában, mert pl, hol látod te azt megírva, hogy itt, a gyk-n kérdés-feleletet kell játszani? Naugye.
A kérdező hozzászólása: Halottakért nem imádkozunk! A Biblia tanítása szerint! Aki elhunyt annak a lelke már az örökkévalóságban van!
A kérdező hozzászólása: Mint tudjuk a halál a sátántól van! Szerintem nem kellene az õ "gyõzelmét ki kürtölni"! Hanem azt aki újjászületik víztõl és Szent Lélektõl! Hirdessük, hogy Isten országa gyõz!!!
A kérdező hozzászólása: Biztosan hallottál az elragadtatásról! "És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljõni az ég felhõiben nagy hatalommal és dicsõséggel. És elküldi az õ angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyûjtik az õ választottait a négy szelek felõl, az ég egyik végétõl a másik végéig.Máté.24:30-31 Tehát elõször feltámadnak azok akik Krisztusban haltak meg, aztán az élõ Szentek elragadtatnak! "És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és akik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, akik a földet pusztítják." Jel. 11:18. Ez pedig arról szól, hogy a gonoszok feltámadnak és Isten színe elé állnak mikor Isten megítéli a földet! Ui:Ja és két út van a földi élet befejezésekor: fel, vagy le! Tehát; Menny, vagy pokol. Nincs tisztítótûz! Nincs középút!

Miért kellenek az menórák a főbb terekre, és miért kell köré a rendőri őrizet?

Most komolyan elvileg 10e zsidó van ebben az országban (népszámlálás), miért kell ennek a kisebbségnek a vallását ennyire nyomni, ahelyett hogy azt a pénzt amibe az kerül igazán fizethetné a Mazsihisz, másról az arra vigyázó rendőröket meg kiküldhetnék a rendet vigyázni.

Legjobb válasz: Megszállók zászlaja. Viszont a kereszteket le kell szedni mert valakit sért. Húsvétkor amikor jézus feltámadását ünneplik meg a nyuszi jön el. Logikus. Meg nem Mikulás csak télapó. Ezt is csak azért mert vásárolnak. Különben nem lenne ünnep.

"Mint vízügyi szakember " Mindannyian leszarjuk milyen szakembernek tartod magad, és ráadásul a tényeken sem változtat.
Hát ezt Ozmium nagyon jól leírta. Pontosan errõl van szó. :)
A zsidóság identitása megérdemelne egy külön pszichológiai tanulmányt.
Hûû..ti aztán eloltogatjátok egymást a neten keresztûl, irigylem ezt a sok kitartást tõletek!! (Y)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Lehet hogy nem zsidó, de nem is magyar az is biztos. Na majd erre fogja írni mi turulkák nehogy megmondjuk már hogy ki magyar. Szerintem akire eleve rálehet azt mondani hogy nem magyar, vagy hazaáruló ott már valószínûleg azért teszik mert alapja van. " Persze, hogy nem vagyok magyar, mikor itt születtem, magyar szülõktõl. A vallás meg aztán fõleg meghatározza, hogy ki a magyar és ki nem. Gondolom azt tudod, hogy a zsidó egy vallás és nem egy nemzet. Vagy ilyet ne is reméljek? Tudom, hogy ebben az országban mindenki hazaáruló, aki nem fajgyûlõlõ és/vagy netalán a baloldalra mer szavazni. Úgy látszik a bunkóságnak és kultúrálatlanságnak nincs határa, hogy sokan ilyen szavakkal dobálóznak, mint "nem magyar" és "hazaáruló". Ezért is utálok már itt élni, a gyomrom fordul fel. A 41 %-os pedig választ sem érdemel.
Sõt, a hazaárulózáshoz már az is elég, ha nem magyar ropit vesz, vagy nem magyar nyelven néz filmeket az illetõ. Mindkettõre volt példa ezen az oldalon, sõt még többre is. Ezért nem adok a hazaárulózók véleményére, még kicsit sem.
"Ha arra halyaztok hogy a zsidók elfogadnak akkor tévedtek." Már megszoktam, hogy a gyûlölõknél a nák-ozást, hogy j=ly a legalapabb szavakban is, de most ez a kedvencem. Se leírni nem tudja, se nem tudja mit jelent, de használja. :)
Azért arra felhívom a kedves kérdezõ figyelmét, hogy a köztereken NEM menórák, hanem hanukai gyertyatartók vannak. Ha már fikázol, akkor legalább kicsit legyél tisztába a dolgokkal.
1.Zsidó hagyomány és itt is élnek zsidók. 2.Azért õrzik rendõrök, hogy el ne fújja a szél.
"A 41 %-os pedig választ sem érdemel." Akkor miért erõlködsz mégis, kedveském?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Ozmium. (Ha nyers a kérdés, kitörlik, ezért kell megjátszani a kis naivat, Magyarország jobban teljesít a filoszelitizmusban...)
Mivel a zsidókat utálja az arab világ, és mivel Magyarország igen jó természeti adottságokkal rendelkezik és van ivóvize is... miért kell pont azon meglepõdni hogy ezek ide akarnak jönni.. mi is ugyanarra a sorsra juthatunk mint a palesztinok. A zsidók kezében a bankok és a politikában is jelentõs befolyásuk van. Ezt ki lehet mondani mindenféle antiszemitizmus nélkül.
Csak nem irigy vagy, mert õ elvégzett egy szakmát?
"Nem vagyok zsidó. De ha az lennék , akkor sem egy ilyen mondaná meg, hogy mit csináljak." Hitler is megmondta mit csináljatok. Égettétek egymás hulláit a szabadidõtökben. Gondolod majd épp én nem fogom?
" Csak nem irigy vagy, mert õ elvégzett egy szakmát?" Nem értem egy szakmára miért lenne irigy bárki is? Ma már az semmit sem ér. Komolyabb végzettség nélkül mehet közmunkára. Bár gondolom most is ott van.
Nem birod felfogni, hogy nem vagyok zsidó? Vagy talán a szövegértéssel van problémád? Amúgy meg elég szomorú, hogy egy olyen embert istenítesz, mint Hitler.
Kit kellene? Simon Pereszt a te prófétád?
Úgy látszik a felfogó képességed nulla. Nem is koptatom tovább rád a laptop billentyûzetét. Meg aztán holnap úgyis 8-ra mész iskolába. Inkább pihend ki magad, hogy jobban oda tudj figyelni törin és illemtanon.
Én menjek iskolába? Nem te rekedtél meg egy szakmánál? :D
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy nem zsidó, de nem is magyar az is biztos. Na majd erre fogja írni mi turulkák nehogy megmondjuk már hogy ki magyar. Szerintem akire eleve rálehet azt mondani hogy nem magyar, vagy hazaáruló ott már valószínûleg azért teszik mert alapja van. Vagy csak egy hülye kozmopolita, filoszemita agy mosott ezredik VV Zombi.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kérdezõ. Nem tudom, hogy tényleg ennyire gyermekien naiv vagy-e, vagy csak megjátszod, de akkor most ismertetem az evidenciákat a többiek kedvéért is. 1. A zsidó vallás és a zsidó etnikum két különbözõ, egymástól teljesen függetlenül létezõ, részben átfedõ dolog. Mellesleg mind a kettõ jól definiált, és könnyen és egzaktul azonosítható. A maszatolás ez ügyben nem véletlen. Ennek elkerülése végett mindig konkretizálni és pontosan definiálni kell ezeket a fogalmakat. 2. Magyarországon egyetlen fõ zsidó etnikumú ember sem él, mert nincs bejegyezve zsidó etnikum. A zsidó vallású emberek száma pedig teljesen irreleváns, mert a legtöbben nem gyakorolnak semmilyen vallást, vagy más vallást gyakorolnak, vagy csak alibi zsidók. A lényeg az etnikum, és ezt titkolják is a legerõsebben! A magyarországi zsidó etnikum legnagyobb része Budapesten él. 3. A zsidók a világ jelentõs részén óriási pénzügyi és politikai hatalommal rendelkeznek, és imperialista módszerekkel folyamatosan terjeszkednek. Persze negatív kontextusban soha, sehol, senki nem zsidó. Magyarország már évtizedek óta nem tényezõ ebben a hatalmi játszmában. Magyarország egy zsidó gyarmat. 4. A zsidók erõsen etnocentrikus beállítottságúak. Ez helyes és érthetõ, viszont másoknak mindenhol megtiltják ugyanezt. Ez sem véletlen. Hiszen egy etnocentrikus fordulatból õk mindenhol rosszul jönnének ki. Kivéve Izraelben. 5. A diaszpóra zsidók túlnyomó többsége tökéletesen képtelen az önkritikára, és ezen kívül más jellemtorzulások is megfigyelhetõek, ami abból az ellentmondásból következik, hogy idegen etnikai környezetben a saját etnikai identitásukat csak másoknak nekifeszülve tudják megélni, vagy próbálnak el is vegyülni, de a zsidósággal járó elõnyöket is megtartani. Tehát hogy kerülnek menórák a terekre? Úgy, hogy egyesek nem létezõ magyarságtartalmukat sem tudják hitelesen megjátszani, a zsidóságukat próbálják kidomborítani, de csak a vallási képmutatásig sikerül eljutni, (hiszen az öntudatos és következetes zsidók már évtizedek óta saját, nemzeti érdekeiknek megfelelõ szempontok szerint berendezett nemzetállamot építik és gyarapítják, saját etnikai környezetükben, Izraelben), és közben még a hülyének nézett idegen etnikummal szembeni arrogancia is felszínre kerül. Nos, ezért kell mindenhová kitenni, és a gójok pénzén õriztetni. Identitásválság zsidó módra.
"Sõt, a hazaárulózáshoz már az is elég, ha nem magyar ropit vesz, vagy nem magyar nyelven néz filmeket az illetõ. " Miért, te az ilyeneket minek neveznéd?
Okosnak, hogy hajlandó nyelvet tanulni, nem úgy mint egyesek. Gondolom te még életedben nem ettél pizzát vagy egyéb nem magyar kaját. Azt pedig, hogy ki magyar és ki hazaáruló nem egy divat náci fogja megmondani. Ez az utolsó hozzászólás, amit hajlandó vagyok idiótáknak leírni.
"Gondolom te még életedben nem ettél pizzát vagy egyéb nem magyar kaját. " Már miért ettem volna? Ráadásul nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék ebben az országban.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azaz igazság, hogy a kérdés ez volt: "Miért kellenek az menórák a fõbb terekre, és miért kell köré a rendõri õrizet?" Erre # 77 tegnap 15:09 úgy gondolom, elég világos választ ad. Ha mégsem elég, némi további adalék: Magyar Katolikus Lexikon > H > hanukka hanukka, hanukkamenóra →templomszentelési ünnep , pontosabban hanukka, hanukkamenóra →templomszentelés ünnepe Magyar Katolikus Lexikon > T > templomszentelés ünnepe - [link] : "templomszentelés ünnepe (lat. dedicatio ecclesiae): fölszentelt templomokban évenként tartott liturgikus megemlékezés. - 1. A jeruzsálemi templomé (héb. HANUKKA, 'fölszentelés', vö. Szám 7, 11; 2Krón 7, 5: Salamon idejében; Ezd 6, 16: Ezdrás idejében): Kiszleu 25. és a rá következõ 7 nap. - Kr. e. 165: a szíriaiak fölötti gyõzelem után keletkezett a Templom megtisztításának, fölszentelésének és az új →égõáldozati oltár felállításának emlékére (1Mak 4, 54-59; 2Mak 2, 16.19; 10, 6). Az ÚSz-ben gör. neve enkainia (a Vg-ban encaenia; Jn 10, 22). Elõször a fény ünnepeként ülték, vsz. annak emlékére, hogy a Tp-ban újra meggyújthatták a mécseseket. Innen érthetõ, hogy Josephus Flaviusnál phota ('mécstartó') néven szerepel; a hanukkamenóra (8 karú gyertyatartó) meggyújtása ma is hozzátartozik a 8 napig tartó ünnephez." "Pótlólagos jókívánság Advent idején Budapest több pontján - hogy más városban is így volt-e, nem tudom - villanyújságot állított fel "Boldog Hanukkát!" felirattal, valami zsidó szervezet. Nem bánt a dolog. Csak nem értem. Én ugyanis karácsonykor - ezzel idõben egybeesik a zsidó Hanukka-ünnep, de teljesen más tartalommal - nem ünneplem a Hanukkát. Kinek szól tehát a jókívánság? Természetesen zsidó testvéreinknek. S itt a baj! Nem az, hogy egymásnak jókívánságokat mondanak, ezt a keresztények is megteszik egymással. Hanem az, hogy ezt a jókívánságot (Boldog Hanukkát!) nem egy katolikus szervezet kívánja a hívõ zsidóknak. Kár. Tényleg az eszünkbe juthatott volna. Azt a gesztust nem várom -- bár igazán jólesne, ha õszinte vagyok --, hogy egy zsidó szervezet boldog karácsonyt kívánjon a keresztényeknek. Viszont legalább itt, az Új Ember hasábjain pótoljuk, amit mi elmulasztottunk: Zsidó barátaink! Boldog Hanukkát!" - [link] De ne gondold, hogy csak a katolikusok: "Megkezdõdött a zsidó HanukkaMegkezdõdött a zsidó Hanukka ... Ez az ünnep befolyással volt a keresztyén adventi és karácsonyi ünnepkör kialakulására." - [link] A születés és a fény ünnepe - [link] Több, mint 80 országban ! [link] Néhány ezek közül: [link] [link] [link] ( London ) Akinek a fentin kívül más kérdése van, felteszi külön ( gondolom ). ( "Ha választ írsz, tartsd be a következõket: ... Ha kérdésed van, ne a válaszba írd, hanem írj ki új kérdést!" - "Ide írhatod a válaszod:" alatt. ) Amúgy ez a megjegyzés: "Azaz igazságuk amit õk annak tartanak, amit nem, az antiszemitizmus." a "felhasználói szabályzat" 3.(b) popntjába ütközik.
NEM. A zsidóknak különben sem szokása közpénzbõl ünnepelni.... HUHHH enyhen szolva az ilyen ferditeseket buntetni kellene
fény ünnepe mit jelent a lucifer? szabadságszobornak mi van a kezében? [link]
A megszallok jelkepeit kotelezo megvedeni 7x24
http://www.youtube.com/watch?v=Z4uOQ_efUrs Aki mondja: FERGE ZSUZSA elozo neven KECSKEMETI ZSUZSA Széchenyi-díjas magyar szociológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A szegénység, a kirekesztés és a társadalmi rétegzõdés szociológiai aspektusának jelentõs kutatója. TANULJATOK...
A kérdező hozzászólása: Amikor láttam hogy MTA-s már gondoltam hogy valami libbolsiról van szó. "Minél több a Jobbikos annál több a bûnözés..." Na aki ilyet mond az adja vissza minden tisztét, mert olyan hülye vagy hazug mint a [email protected]#... Ez kb olyan mint ha azt mondanánk, minél több a szervezetben az fehérvértest, annál több lesz a baktérium is, mert az immunsejtek generálják a fertõzést... És ez egy "Széchenyi-díjas magyar szociológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja" ? Akkor nagy bajban van az ország, de hát egy MTA-stól mit is várhattunk...
[link] A nevét megváltoztatta, eredeti neve Kecskeméti Zsuzsanna. A nagyapja Kecskeméti Ármin , makói rabbi volt.
mindig ezzel jönnek h nevét megváltoztatta és az apja rabbi volt, ki nem sz*rja le h mi volt a neve meg az apja???
A kérdező hozzászólása: Nem esik messze az alma a fájától, csak pusztán azért... És milyen érdekes ahogy ebben az esetben is, tényleg nem.
A kérdező hozzászólása: Azaz igazságuk amit õk annak tartanak, amit nem, az antiszemitizmus.
""elvileg 10e zsidó van ebben az országban" Nem, kb 100 ezer." Ez érdekes. Én azt hittem, hogy velejéig romlott, nácifasiszta, antiszemita országban élünk, ahol egy zsidó sem bír huzamosabb ideig megmaradni, mert rögtön agyonverik az utcán a magyarok, erre itt élnek 100 ezren. Akkor most mi az igazság?
"Azért arra felhívom a kedves kérdezõ figyelmét, hogy a köztereken NEM menórák, hanem hanukai gyertyatartók vannak." Te magadtól vagy ennyire hülye kedves Andizsuzsi, vagy Gyurcsányhoz jársz szakképzésre?
"Okosnak, hogy hajlandó nyelvet tanulni, nem úgy mint egyesek. " Attól még egyetlen ember sem lett okosabb, hogy hajlandó volt nyelvet tanulni. Általában az emberek több mint 90%-a hajlandó, mégsem mindenki professzor, erre te vagy a legjobb példa.
"Te magadtól vagy ennyire hülye kedves Andizsuzsi, vagy Gyurcsányhoz jársz szakképzésre?" Meg is indokolnád, vagy csak most épp ilyen zokni van rajtad?
Nem éri meg foglalkozni velük utolsó. Szerintem csak általános iskolás hülyegyerekek, akik azt élvezik, ha kötekedhetnek és visszaszólhatnak.
Igazad van. Csak elönti az agyamat a vér, amikor valaki azt kérdezi, hogy miért kell közpénzbõl õrizni a hanukijákat, és nem azt, hogy mi a francért nem lehet tolerálni mások ünnepét, ünnepi jelképét?
Nekem is elönti, pont erre várnak.
Azért az megfigyelhetõ h akik itt gyûlölködnek mennyire primitívebb emberek. Egybõl elkezdenek személyeskedni, anyázni stb. míg akik értelmesen gondolkoznak és nem csak fröcsögik a zagyvaságot értelmesen is tudnak megnyilvánulni. Szerintem se érik ezek el a 16-éves szintet.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Miért kellenek az menórák a fõbb terekre" ? Mert "a hanukai menorák ( gyertyatartók ) fényei nyolc napon át hirdetik a VILÁGOSSÁG ÖRÖK ÜZENETÉT". Erre pedig nagy szükség van, amíg létezik olyan sötétség, amilyet egyes válaszok mutatnak. Ugyanezért vannak a nyugati VILÁG VALAMENNYI CIVILIZÁLT ORSZÁGÁBAN valamennyi nagyobb város fõbb terein. Mármint, hogy hirdessék a fényt, noha a legtöbb országban nincsenek ilyen sötétek, mint egyes válaszolók. "miért kell köré a rendõri õrizet?" Mert - mint sajnos tapasztaltuk - a sötétek megrongálják, mivel rettegnk a világosságtól. "elvileg 10e zsidó van ebben az országban" Nem, kb 100 ezer. "amibe az kerül igazán fizethetné a Mazsihisz" Ez teljesen értelmetlen megjegyzés. Komolyan azt hiszi valaki, hogy ezeket közpénzen állítják? NEM. A zsidóknak különben sem szokása közpénzbõl ünnepelni. Ezeket a Statusquo Ante hitközség ( EMIH ) saját költségén állítja. "Van már itt ugyanennyi más kisebbség is" Azok tagjai szintén ezrével harcoltak, véreztek és haltak a Magyar Szabadságért ( Függetlenségért ) 1848 - 49 -ben, mint a magyar zsidók? Mert a honvédseregben több, mint 10 ezer zsidó harcolt. Ha ezt összehasonlítod az akkor Magyarországon élõ zsidók számával ( kb 250 000 ), ahhoz képest KÉSZERANNYIAN, mint a nem zsidók. "Kik ezek a zsidók hogy állami pénzbõl" Mégegyszer: NEM ÁLLAMI PÉNZBÕL. # 22/75 tegnap 23:08 - hoz: a magyar zsidók ükapái, szépapái több, miint tízezren vettek részt 1848-49 -ben a magyar honvédseregben, számarányukahoz képest kétszerannyian, mint a nem zsidók. Az 1. vh-ban is több tízezer magyar zsidó harcolt, sebesült ( és sokuk halt õsi halált ) a magyar hadseregben. Ozmium42 "evidenciáiról" annyit, hogy azok nem evidenciák, hanem paranoiák, elõítéletek. Akkor is ha van olyan állítása, ami megfelel a valóságnak, pl, hogy Magyarországon nincs zsidó nemzeti kisebbség bejegyezve. Egyébként a zsidók ellen uszító propaganda mindig így szokta: kezdi egy olyan kijelentéssel, ami közismerten igaz, majd rátér a gyûlöletkeltésre, uszításra. Így tett már Faraó is Egyiptomban, nincs ebben semmi új. Természetesen, mint azt egy igen befolyásos fideszes politikustól tudjuk, a hülyeség állampolgári jog. Azért jegyezzük meg, a gyûlöletre uszítás már nem, ezt az alkotmány tiltja. A gyûlöletre uszítás nem fér bele a szólásszabadságba.
Ja, és néheany ( szerencsére TÉNYLEG nagyon kevés, csak nagyon hangos ) gyûlölködõ õrjöngését nehogy m+ar "népharagnak" nézzük! pffffff, :DD lol
"elvileg 10e zsidó van ebben az országban" Nem, kb 100 ezer." Ez érdekes (ATV-riport egy Izraelben élõ hazánk fiával): 450 ezer magyar él Izraelben.
Megszállók zászlaja. Viszont a kereszteket le kell szedni mert valakit sért. Húsvétkor amikor jézus feltámadását ünneplik meg a nyuszi jön el. Logikus. Meg nem Mikulás csak télapó. Ezt is csak azért mert vásárolnak. Különben nem lenne ünnep.
ÉS most ezekkel a képekkel mit kezdjek? Majd ha megoldódik az izraeli palesztin konfliktus nem lesznek ilyenek. Miért kevered ide a liberalizmust? ezt nem értem.
Persze rohadt palesztinok hogy merik megvédeni magukat. A sátánnak oda kell tartani a másik orcádat is. Hogy merik megvédeni a családjukat szánalmas.
Miért a zsidók h merik magukat megvédeni?
Hogy kezdõdött a konfliktus? Biztos a palesztinok beköltöztek Izraelbe és elkezdtek zsidókat ölni mert ezt olvasták egy szaros könyvben. Várj lehet hogy nem is a palesztinok költöztek be. Lehet hogy a zsidók. Ki miatt kell itt elfogadónak lenni? Kiket kell eltûrni? Jah lehet hogy a mészárosokat? Szerintem Ted Bundynak is állítsunk szobrot mert mesterien koncolt nõket.
Csak szólok zsidók hamarabb voltak ott mint palesztinok.
Nyílván azt sem tudja, hogy melyik fogalom mit jelent. Divat szídni a liberalizmust, EU-t, zsidókat. Nem akar kilógni a sorból, mert cikiznék az iskolában.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Izraelben amit zsidók laknak (ami szerintük sem csak egy vallás) 2 nemzet van (gondolom palesztin és a zsidó). Akkor itt Magyarországon hirtelen a zsidó átkonvertálódik magyarrá, és ha vissza megy, vagy hazamegy Izraelbe, akkor meg hirtelen izraeli zsidó lesz? Vagy az ottai zsidóság nemzetnek számít, az itteni zsidó meg magyar lesz? Most ha én kimegyek osztrákba kinézhetek úgy mint egy tipikus osztrák, még a nevem is lehet olyan, még a nyelvet is beszélhetem perfekt, én akkor is csak egy magyar leszek ott. Pedig fehér keresztény németül IS beszélõ ember vagyok, mégsem nevezhetném magam osztráknak. Ugyan ezt a gondolom errõl a zsidó tapadás, látszatilag beolvadni, elrejtõzni akarásról is. A zsidók eleve kirekesztõek avval hogy csak anyai ágon öröklõdhet a zsidóság, aminek genetikai okai vannak elsõdlegesen, csak rá van húzva ez a vallás maszlag. Én még nem láttam ázsiai, afrikai dél-amerikai zsidót, viszont keresztényt már annál többet.
Tényleg hamarabb ott voltak. Akkor a magyarok meg hamarabb voltak mint a szlovákok. Jah meg erdély is a miénk. Persze nem akarom hogy nehogy ne fogadjanak be ahol jól kilehet röhögni ahogy fejbelövik a nagy liberális zsidók a gyerekeket. ÓÓ micsoda muri. Elfogadjuk hogy meg kell halniuk. Rakjunk nekik állami pénzen jelképeket.
"Nyílván azt sem tudja, hogy melyik fogalom mit jelent. Divat szídni a liberalizmust, EU-t, zsidókat. Nem akar kilógni a sorból, mert cikiznék az iskolában." Hát a szülõknek kellett volna valamit mutatni, de valamiért nem tudtak. (vajon miért?) Akit nem tanítottak meg építõ módon hozzáállni a világhoz, annak ez maradt: légvárakba kapaszkodni, és mindent gyûlölni, ami szembejön. Nem egy irigylésre méltó élet.
[link] [link] [link] Ez ilyen liberális nem? Szerintem pentagrammokat kéne kiaggadtani és felkoncolni a terhes nõket. Az lenne az igazi liberális.
Jajj szegény palesztinok mindjárt sajnálni fogom õket. Azért azt hozzá tenném h nem csak a Zsidók öltek meg palesztint hanem palesztin is megölt sok zsidót. Ott egy nem túl békés hely alakult ki amit egy jó ideje már nem tudnak megszüntetni. Itt Magyarországon béke van ez a különbség a két ország között.
Jó mondod inkább a sátán képét kéne kirakni hogy jelöljön a pusztulás és fájdalom. Az való a gyereknek nem? Fröcsköljünk vért az útra és üvöltsük hogy sátán. Komolyan egyeseknek semmi sem szent. Még aki nem is keresztény vagy ateista az is ünnepli a karácsonyt mert egy békés jó hangulatú dolog. De nehogy már egy kis öröme legyen az embernek. Nem csak a munka amire lehet költeni. Az ilyen mennyen észak kóreába ott aztán élhet minden jó nélkül.
én nekem nem zsidó ként is tetszenek s menórák és vmiért nem tûnik a megszállás zászlójának ezt csak ti tudjátok magatoknak bele magyarázni. Itt élnek mind1 h mennyien joguk van ki rakni kész vége le van zárva mit kell ezen annyit siránkozni nektek minden fáj amit a zsidók csinálnak inkább menny és ünnepelj velük.
Majd ha Izraelbe Allahot éltetik az utcákon közpénzbõl akkor oké.
Vannak Izraelben bõven akik Allahot éltetik a palesztinok, de ezt ne ide keverd már mert ennek semmi köze ahhoz.
Kivannak rakva az utcákra Allah jelképei? Már hogyne keverném ide. Ez ugyanaz. Izrael ami zsidó állam és kisebbségben vannak a muszlimok miért nem rakja ki ugyanúgy az iszlám jelképeket? Ez totálisan ugyanaz a helyzet.
Mert a zsidók a kisebbségi többség.
honnan tudod h nem rakják ki mikor vmi muszlim ünnep van? De mondom ne keverjétek már ide Izraelt ott teljesen más a helyzet ott két nemzet van míg itt nálunk magyar honfitársaddal kötözködtök azért mert a vallása más.
Hogy hogy két nemzet? Az nem Izrael? Mindig Izrael volt nem? Vagy lehet hogy odamentek megszállták elzárták õket egy fallal éheztetik terrorizálják és õk akarnak liberalizmusról és elfogadásról beszélni? Jaaah hát az mindjárt más
Nem vagyok vallásos és semmilyen kirakatnak nem örülök az utcán. De ha muszáj választani, akkor a menóra számomra esztétikusabb látványt, mint pl. egy átszúrt végtagú keresztre feszített férfi.
Ki mész osztrákba és felveszed az állampolgárságot és osztrák lettél ilyen egyszerû. Na most az Izraeli zsidó az zsidó vallású és Izraeli állampolgárságú ember, míg a magyar zsidók zsidó vallású, de magyar állampolgárságú tehát magyar ember. Nincs itt semmi kirekesztés meg ilyenek. Egyszerûen meg ünneplik õk is az ünnepüket ebben semmi rossz nincs mi is megünnepeljük a karácsonyt és senki sem vergõdik érte.
"Tényleg hamarabb ott voltak. Akkor a magyarok meg hamarabb voltak mint a szlovákok. Jah meg Erdély is a miénk." Azt h ki volt ott hamarabb te kezdted azzal h mondtad a palesztinok már ott voltak és ennyi erõvel én írtam h a zsidók meg hamarabb ott voltak. Ebbe ne mélyedjünk bele nagyon mert úgy se lenne vége.
Úúúristen ilyen a filmeken nincs. Komolyan ennyire nem láttok semmit? Vagy ennyire l*artok mindent? Tényleg nemtünik fel mi folyik körülöttetek vagy csak nem akarjátok észrevenni. Ha arra halyaztok hogy a zsidók elfogadnak akkor tévedtek. Soha nem fognak elfogadni és tönkretesznek akárhogy nyaltok. Ott volt Görögország, Olaszország, Spanyolország stb. Délamerikát is tönrevágják. Akárhogy is próbáljátok elhitetni nem érdekli õket tönkreteszik az országot hogy az övék legyen a víz meg a termõföld. 2000 elején még volt malév ma már nincs. Ma még van máv? Valyon 2020 ra még lesz? Egészségügy? Rendõrség? Oktatás?
Mint vízügyi szakember nagyon is tisztába vok azzal a konferenciával amit említettél és az egyáltalán nem arról szólt h a zsidóknak fogják adni. Nem értem h aki nem ért vmihez miért kezd el hülyeséget hangoztatni arról a dologról. Az egész konferencia a ivóvíz bázisok védelmérõl szólt.
[link]
"Azért azt hozzá tenném h nem csak a Zsidók öltek meg palesztint hanem palesztin is megölt sok zsidót." Azt is tedd hozzá mikor a zsidók lemészárolták a kánaánitákat, azt is mikor a németeket, és azt is mikor a magyarokat. Jahogy idáig már nem terjed a történelem tudásod.
"Csak szólok zsidók hamarabb voltak ott mint palesztinok." És hamarabb is lettek kitiltva onnan. Talán még azt is tudod, hogy miért? Csak nem épp azért mert mert minden népet lemészároltak akik az útjukba került?
"Nyílván azt sem tudja, hogy melyik fogalom mit jelent. Divat szídni a liberalizmust, EU-t, zsidókat. Nem akar kilógni a sorból, mert cikiznék az iskolában." Anyádat is divat seggberakni. Mégsincs mindegyikünknek gusztusa hozzá.
"Azt h ki volt ott hamarabb te kezdted azzal h mondtad a palesztinok már ott voltak és ennyi erõvel én írtam h a zsidók meg hamarabb ott voltak." A zsidók, te barom? A bevonulás történetét még véletlenül sem hallottad? Ide csak analfabéták írhatnak? Mert akkor engem biztosan ki fognak tiltani.
"Anyádat is divat seggberakni. Mégsincs mindegyikünknek gusztusa hozzá." Micsoda szinvonalas, kultúrált megnyilvánulás. Eddig középiskolára tippeltem, de már tudom, hogy általánosba jártok.
"Ez egy minõsíthetetlen hírforrás, te pedig egy rosszindulatú, ostoba. Nem a zsidók végett tart itt az ország, hanem az olyanok végett, mint te. Méghogy lépjünk ki az EU-ból ..." Nem majd a te kedvedért belépünk Izraelbe. Na vedd fel szépen a kipád és pakold össze a holmid!
Nekem sem, de te és a 48%-os sajnos az.
Tipikus paranoia. Olyan ez a beszélgetés, mintha egy paranoiásnak próbálnád elmagyarázni, hogy nem követi senki, csak néha egyes emberek ugyanarra mennek, mint õ. És magyarázhatod ahogy csak akarod, õk ragaszkodnak a téveszméjükhöz. És a gyõzködés is csak még biztosabbá teszi õket abban, hogy követik õket. Pszichológiai esettanulmányt lehetne írni ezekbõl a "vitákból".
Én sem akarom elhinni, hogy lehet valaki ilyen hülye, mint te.
Mert szerinted ki teszi tönkre ezt a semmi országot? Ki zsidó a parlamentben? Te vagy a hülye. De ha kirúgtak akkor panaszkodj. Nem fog érdekelni senkit.
Hát figyelj ha olyan ügyesek h ezeket el sikerül venni tõlünk akkor meg is érdemlik h az övék legyen. Na most amit írtál h mindent õk tettek tönkre honnan veszed. Szeretnék mindenre forrást kérni. Magyar termõföld kell nekik mi? Mert az olyan jó vagy miért? Most ezt nem értem tehát annyi sok üzlet ág van ami sokkal sikeresebb de ezeknek a "szemét" zsidóknak pont a magyar föld kell ezt a pechet. Azt tudom neked tanácsolni h vegyél vissza ebbõl a rettegésbõl mert nincs okod rá.
Mert zsidó államban élünk.
Ezek az emberek nem zsidók. mit akarsz velük most mutatni?
Mi volt ez a víz világnapja alkalmából idejöttek az eus képviselõk. Csak nem azért mert tele vagyunk vízzel. Amúgy meg államosítani fogják. De remélem neked van igazad nincs ok rettegni. Csak szerintem nem teljesít az ország.
Ez egy minõsíthetetlen hírforrás, te pedig egy rosszindulatú, ostoba. Nem a zsidók végett tart itt az ország, hanem az olyanok végett, mint te. Méghogy lépjünk ki az EU-ból ...
"De mondom ne keverjétek már ide Izraelt ott teljesen más a helyzet ott két nemzet van míg itt nálunk magyar honfitársaddal kötözködtök azért mert a vallása más." Nekem ugyan nem honfitársam egyetlen zsidó sem, már bocs.
Zsidó nem zsidó a lényeg hogy kiszolgálja õket. Amúgy akkor mik? Hobbi zsidók? Néha felveszik a kalapot vagy mi? Ki számít zsidónak ebben a kirekesztõ vallásban?
Nem vagyok zsidó. De ha az lennék , akkor sem egy ilyen mondaná meg, hogy mit csináljak. Hánynom kell a fajtádtól.

Miért kell azt hazudni, hogy nem ciki a szüzesség - bizonyos kor felett?

Sok olyan kérdést olvasok, ahol agyba-föbe nyugtatják a 20 év feletti szüzeket, hogy nem gáz, ha ciki, föképp a lányoknak mondják, hogy legyen rá büszke, hisz mennyire fog neki örülni a barátja, ám a valóságbam már nem így megy. Én 19 évesen vesztettem el, de akkor màr éreztem egy ideje a lesajnálàst, és azóta sem látok mást, minthogy lenézik és kissé lesajnáljál a huszonéves szüzeket. Ha szóba kerülnek, az elsö gondolat az, hogy biztos valami probléma van velük, ha "senkinek nem kellettek", a fiúk meg egyenesen menekülnek tölük, hogy mégse nekik kelljen már egy 21-22 éves szüz lànnyal kezdeni. Ha a valóságban ez megy, itt miért kell álszentnek lenni?

Legjobb válasz: Kérlek ne te mond már meg hogy hazudok-e vagy sem. Tudod így sok féle ember van a földön. Van aki cikinek tartja van aki nem, van akit izgat ha a másik szûz van akit nem. Miért kell játszani itt a hülyét?

Kérlek ne te mond már meg hogy hazudok-e vagy sem. Tudod így sok féle ember van a földön. Van aki cikinek tartja van aki nem, van akit izgat ha a másik szûz van akit nem. Miért kell játszani itt a hülyét?
én imádom a szûz csajokat, kimondottan vadászom õket szeretem bevezetni õket az ismeretlenbe, és imádják! nem vagyok nagy csajozós figura mindig is hosszútávú kapcsolataim voltak és még sosem volt egy éjszakás kalandom szerintem azt a gyengék találták ki. én örülnék neki ha találkoznék egy szûz csajjal, aki nekem is bejön! szóval szerintem nem minden esetben a szüzesség ténye a buktató
Âltalàban szerintem is arra gondolnak, hogy valami gáz van az illetõvel. Ami engem illet, nem érdekel, hogy ki mit gondol, nem talàltam mèg olyan sràcot akivel elveszteném, holott lenne rá jelentkezõ bõven. 20l
Szerintem ezzel mindenki picit másképp van, nekem neml enne ciki ha akivel együtt lennék 22 évesen lány ként még szûz lenne és én lenné az elsõ ráadásul nem gondolnék róla semmi rosszat hogy nem kellett senkinek stb, viszont lehet hogy én vagyok rosszul összerakva számítanék rá hogy elõbb-utóbb mással is ki szeretné próbálni és lehet hogy akkor elhagyna megcaslna stb aztán esetleg visszajönne. Nem akarok általánosítani de nyilván más utána egy kapcsolat ha már akár a pasi akár a lány tudja hogy milyen természetû berendezésû pasi/nõ jön be neki szexuálisan. Minden esetre én nem tartanám cikinek és nem is menekülnék min t ahogy annak idején sem menekültem a szüzektõl.
Te 23/F vagyok és rohadtul nem zavarna ha egy korombeli szûz lánnyal jönnék össze. Nem érdekel, nem ciki, sõt tök jó mert még nem vettem el senkiét sem és úgy érzem, hogy egész jó lennék benne.
Én 26 éves szûz srác vagyok, és én kifejezetten örülnék, ha egy korban hozzám illõ, de még szûz lánnyal veszíthetném el, legalább nem érezném annyira cikinek, hogy még tapasztalatlan vagyok.
engem nem akadaolyazna meg ez semmibe , hogy egy huszoneves lannyal legyek es meg szuz legyen
Miért lenne álszentség? Netán mindenkit ismersz itt, hogy jobban tudod mindenkinél mit gondol?
srácnál szerintem ciki, csajnál én örülnék neki.
Ez egyszerûen baráti körtõl függ, van akik közt 10 évesen már ciki hogy hú nem csókolózott és 13 évesen illik elveszteni... Rossz a társaságod, ennyi...az erkölcsi norma utcánként más
Nekem van szûz barátnõm, és akarja a szexet, de én inkább várok a házasságig.

Miért kell az első bankkártya aktiválást saját automatánál végezni?

Legjobb válasz: Miért, az elsõnél így kell? Szerintem teljesen mindegy.

Miért, az elsõnél így kell? Szerintem teljesen mindegy.
Mert azt mondják. Az Ersténél bármilyen PIN kód megadását igénylõ tranzakció elegendõ.
Szerintem úgy értették, hogy az elsõ használatkor (!) kell aktiválni, ami egy PIN-alapú mûveletet jelent. Pl. vásárlás, pénzfelvétel, ATMbõl egyenleg-lekérdezés. Hogy csak saját ATM-ben-e? Ezt nem tudom, de kétlem, azonban lehet. Azért inaktívak a kártyák, hogy amikor postán kiküldik, ha véletlenül más kezébe kerül, ne tudja aktiválni. A PIN-kódot soha nem a kártyával együtt küldik ki. Internetes vásárlást nem lehet nem aktivált kártyával végezni, pont azért, mert ahhoz nem kell PIN-kód.
Biztosan borzasztóan unatkozol, de szerintem elégedj meg azzal, hogy csak.
Hogy lehet ilyen hülye kérdést feltenni! Amikor meg kaptad a kártyádat azzal együtt meg kaptad a "leírást" mit, miért kell tenni!

Amikor valakit hibernálnak miért kell az illetöt hosszu idöre lefagyasztani, miért nem lehet már másnap kiolvasztani?

Legjobb válasz: Gyakorlati okból: ki aza hülye aki hibernáltatja magát egy napra, ahelyett, hogy elmenne aludni eggyet... Melleselg a hibernálás, mint olyan nem is mûködõ tchnika, sejteket ugyan let tudunk fagyasztani, de szervezetket még nem, legalábbis nem leszenek életképesek. A sok bolond, csak azért fagyasztatja le magát, mert azt hiszek, egyszer majd valaki feltalálja, hoyg lehet õket feléleszteni, csak arról felejtkeznek el, hogy ekkora népességnövekedés melett a fenének se kellenek majd a jövõben:D

Gyakorlati okból: ki aza hülye aki hibernáltatja magát egy napra, ahelyett, hogy elmenne aludni eggyet... Melleselg a hibernálás, mint olyan nem is mûködõ tchnika, sejteket ugyan let tudunk fagyasztani, de szervezetket még nem, legalábbis nem leszenek életképesek. A sok bolond, csak azért fagyasztatja le magát, mert azt hiszek, egyszer majd valaki feltalálja, hoyg lehet õket feléleszteni, csak arról felejtkeznek el, hogy ekkora népességnövekedés melett a fenének se kellenek majd a jövõben:D
Az elõttem szólónak tökéleteen igaza van, de annyit hozzátennék, hogy élõ embert nem is lehet hibernálni, csak akinek már kiadták a halotti bizonyítványát. Így csak olyanok jöhetnek szóba, akiknek a betegségére még nem talált gyógymódot az orvostudomány. Azokat meg minek kellene kiolvasztani?
Annyi értelme van, hogy lehet látni: milyen problémák vannak vele. Lehet kísérletezni, hogyan lehetne jobban. És persze van egy halvány kis esélye az illetõnek, hogy mégis fejlõdik valamit a tudomány, mire kiolvasztják... sokan inkább azt választják, hogy csak a fejüket hibernálják. Olcsóbb - és úgyis ott van a lényeg.
A kérdező hozzászólása: igen tudom.De akkor tulajdonképpen semmi értelme nincs a hibernálásnak.
Jelenleg a hibernálás kb olyan, mint a lottószelvény. Van valami esélyed, hogy egyszer majd felélesztenek, de nem sok. Viszont akinek nem gond kiköhögni azt a néhány millió dollárt, amibe kerül, van annyi értelme, mint befizetni magát egy fapados ûrutazásra, veszíteni pedig semmit sem veszít, úgyis az örökösei pénzét költi...

Miért kell az italos, tejes dobozokat szelektív hulladékgyűjtéskor a műanyagok közé tenni, miért nem a papírokhoz tartozik? Hisz papírból van, nem?

Legjobb válasz: Az italos, tejes dobozok se papír se müanyagok közé nem tartoznak, ezzel a tetrapack módon készültek külön kell gyüjteni. De lehet, hogy ahova te viszed a szelektívet ott a m´üanyag feldolgozó cég dolgozza fel a tetrapack dobozokat is.

Az italos, tejes dobozok se papír se müanyagok közé nem tartoznak, ezzel a tetrapack módon készültek külön kell gyüjteni. De lehet, hogy ahova te viszed a szelektívet ott a m´üanyag feldolgozó cég dolgozza fel a tetrapack dobozokat is.
A tejesdobozhoz általában papírt polietilénnel dolgozzák össze, hogy ne ázzon át, ezért mûanyagtartalma miatt nem lehet a papírok közé tenni.

Ha karácsony Jézus születésnapja akkor miért egymásnak adunk ajándékot mi emberek és miért nem Jézusnak? Miért kell az ajándékozás?

Születésnapi bulin sem egymást ajándékozzák a vendégek hanem az ünnepeltet.

Legjobb válasz: A karácsony nem Jézus születésnapja, hanem a téli napforduló ünnepe. Jézus októberben született (már, ha élt egyáltalán). Az ünnepet a keresztény egyház szándékosan tette a "pogány" ünnep helyére, hogy elfedje. A fenyõünnep pedig ennél sokkal fiatalabb: valahonnan a reformáció környékérõl való. Az ajándékozás pedig még sokal fiatalabb: az pedig valahonnan a piacgazdaság idejérõl való. De lassan eljön a "Permanens Ajándékozás Napja" is: onnan kezdve majd minden nap ajándékot illik adni (van már egy ilyen sci-fi: és, mint tudjuk, ami ma sci-fi, az holnap már a valóság).

Az ünnepeken örülni kell. A gyerekek szeretik az ajándékot. A felnõttek meg szeretik egy kicsit újra gyereknek érezni magukat.
A karácsony nem Jézus születésnapja, hanem a téli napforduló ünnepe. Jézus októberben született (már, ha élt egyáltalán). Az ünnepet a keresztény egyház szándékosan tette a "pogány" ünnep helyére, hogy elfedje. A fenyõünnep pedig ennél sokkal fiatalabb: valahonnan a reformáció környékérõl való. Az ajándékozás pedig még sokal fiatalabb: az pedig valahonnan a piacgazdaság idejérõl való. De lassan eljön a "Permanens Ajándékozás Napja" is: onnan kezdve majd minden nap ajándékot illik adni (van már egy ilyen sci-fi: és, mint tudjuk, ami ma sci-fi, az holnap már a valóság).
Ezen már én rég elgondolkodtam! Én leszoktattam a családom az ajándékozásról. A három király ajándékot vitt a kis Jézusnak. Nem nekünk embereknek kellene ezt a színjátékot játszani! A SZERETET A LEGFONTOSABB DOLOG!Szerintem! Miért vegyek a férjemnek még egy borotvát? A lányomnak még egy hajvasalót? Vagy netán ha elromlik, várjunk karácsonyig? Ha valamire szükség van, azt évközben is meg kell venni. A szeretet pedig ne 2-3 napig tartson! Könyörgöm! Ha én valakit szeretek, akkor pl.: február 5-én is adhatok neki valami apróságot ajándékba. Nem? Szóval: nálunk a karácsony a szeretet ünnepe, az összetartozásé, nem pedig az ajándékozásé!
Ha a Fény újjászületését ünnepeled, ha a Megváltó megszületését, ha a téli napfordulót, ha a Szeretetet, mindig ugyan azt ünne
Ez a régi pogány Rómában a téli napforduló ünnepe volt. Saturnalia volt a neve, Szaturnusz isten tiszteletére. Innen ered az ajándékozás szokása, az emberek megajándékozták egymást, még a rabszolgáikat is, akik ekkor uraik asztalánál ehettek. Nagy vigasságok, gladiátorjátékok, cirkuszi versenyek zajlottak. A házakat örökzöld növényekkel díszítették. A kereszténység késõb erre az idõpontra tette Jézus születésének ünnepét, így a keresztény ünnep egyesült a pogány hagyomány egyes elemeivel.
Jézus a Fény és a Szeretet. (Biblia) Szeretjök a hozzátartozóinkat, ahogy Jézus is szeretett minket. Jézus születésnapja (a fény újjászületése) örömünnep, ezért megajándékozzuk a gyermekeket, hoyg érezzék õk is az örömöt. Vag ynem csak a gyermekeket, hanem mindenkit, hoyg örömöt szerezzünk. Jézus mondta: aki a leg
Jézus tebenned és énbennem él. Ha megajándékozom a testvéremet, Jézust ajándékozom meg.
Nem Jézus születésérõl emlékezünk meg az ajándékokkal, hanem a szeretet ünnepérõl. A karácsony már rég nem csak vallási ünnep, sõt aki nem vallásos, annak értelemszerûen egyáltalán nem az. Szerintem jól van ez így. Persze van árnyoldala is az ajándékozási kényszernek, de csak rajtunk múlik, hogy megõrizzük-e az alkalom tisztaságát, és valóban õszinte érzelmet fejezünk-e ki az ajándékkal. És szerintem kifejezetten szép, hogy a vallásos és nem vallásos hagyomány ebben az ünnepben érintkezik, a szeretet a közös pont. Az egyik Jézussal köti ezt össze, a másik nem, de mégiscsak ugyanazt ünneplik.
A karácsony Jézus születésének az emléknapja, nem a "szereteté" (nálatok szeretet = bóvlivásárlás az aktuális életed szerelmének"). A karácsony egy keresztény ünnep, nem pedig a szeretet (még mindig bóvlivásárlás ünnepe). A sok prolinak beetették, hogy nem vallási emléknap.
Ha a napfordulót ünnepeled, a reményt ünnepeled, hoyg újra hosszabbak a napok, úra kezdõdik az élet. Ha Jézus születését ünnepeled, a Reményt ünnepeled, az új életet, amit Jézus hozott a világnak. Ha az új esztendõt ünnepeled, az új élet reményét ünnepeled. Ha a hanukát ünnepeled, afényt ünnepeled, az újraszentelést.A megújuló életet. A forma, a név, a díszlet változik, de ez az ünnepnek csak más megfogalmazása. A lényeg ugyan az: Az emberiség az évrõl évre megújuló reménységet ünnepeli. És azért kell az ajándék, hogy szegény Mammonnak is áldozzunk :)

Miért kell az 5-6honapos kutyát már csak napi 2x etetni? Mi az ok, h lecsokentjuk a napi gyakoriságot?

persze akkor a napi adagot márcsak 2felé osztjuk!

Legjobb válasz: Miért kéne? Ha szobatiszta akkor az úgy oké!De ha udvari kutyus akkor miért kéne? Annyiszor kap kaját ahányszor van maradék neki!

Miért kéne? Ha szobatiszta akkor az úgy oké!De ha udvari kutyus akkor miért kéne? Annyiszor kap kaját ahányszor van maradék neki!
Egy 5-6 hónapos kutyát igazából még naponta 3x kéne etetni, de ha nem akar3x enni, akkor 2x is lehet. A mennyiséget kell elosztani 2 részre. Azért hozzáteszem, nem rendszertelenül kell ennie, mindig ugyan abban az idõpontokban. Meg azért nem konyhai maradékon kéne tartani. Biztos nem azért vetted a kutyádat, hogy a konyhai maradék a kuka helyett az õ gyomrában landoljon. Egy kutya az nem szemetesláda, az a világ már rég véget ért. Úgyhogy nem a legjobb tanácsokat adta az elõzõ hozzászóló. Mindenféleképpen prémium tápot kell neki adni. Lehet összeállítani neki otthon ennivalót, de elõtte kérd ki az állatorvos tanácsát. A prémium táp anyagilag is sokkal jobban megéri, mintha minden nap fõzõcskéznél neki. De igaz te döntöd el.
mert már elég nagy a gyomra hogy kétszeri evéssel ne éhezzen meg félúton a két evés között, így ha marad a háromszori etetés, a második etetésre még nem lesz elég éhes és csak vacakol a kajával, válogat. Egészségesebb embernek, állatnak ha annyiszor eszik egy nap ahányszor megéhezik. egyébként mi nem életkorhoz kötjük az átállást, hanem észre lehet venni hogy már a második etetésnél játszik a kajával, eljárkál, ekkor váltunk 2x-i étkezésre. sok probléma megelõzhetõ vele, pl. a válogatósság kialakaulása.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!