Találatok a következő kifejezésre: Miért kell anyósomnak beleszólnia (2 db)

Miért kell anyósomnak beleszólnia hogyan nevelem a babám. Miért van ez?

mindenbe beleszól meg ezt kell csinálnom peddig már elmondtam egy párszor hogy hadjon békén de nem!! saját anyám nem oktat ki de ? igen!!ráadásul elkényezteti a lányom és nekem van vele gondom utánna!!szóval kiborít!!szerintetek mit tegyek hogy abba hadja az anyáskodást??

Legjobb válasz: Szia! Ne is mondd! Nálunk nem olyan vészes a helyzet, de volt pár sértõdés, mert én másképp láttam a gyerekneveléssel kapcsolatban a dolgokat, mint õ. Persze lehet, hogy jót akar, " hisz õ már nevelt fel gyereket" és szerinte te még nem tudhatod. Ha egyébként jóban vagytok, akkor próbáld neki elmondani szépen, hogy te is meg szeretnéd tapasztalni ezzel kapcsolatban a dolgokat, olyan jó anyának lenni és biztos õ is nagyszerûen nevelte az övéit, de te is szeretnéd ezt megpróbálni a saját meglátásod szerint a gyermekednél. Sok sikert!

Szia! Ne is mondd! Nálunk nem olyan vészes a helyzet, de volt pár sértõdés, mert én másképp láttam a gyerekneveléssel kapcsolatban a dolgokat, mint õ. Persze lehet, hogy jót akar, " hisz õ már nevelt fel gyereket" és szerinte te még nem tudhatod. Ha egyébként jóban vagytok, akkor próbáld neki elmondani szépen, hogy te is meg szeretnéd tapasztalni ezzel kapcsolatban a dolgokat, olyan jó anyának lenni és biztos õ is nagyszerûen nevelte az övéit, de te is szeretnéd ezt megpróbálni a saját meglátásod szerint a gyermekednél. Sok sikert!
Nem lehet, hogy anyósaink rokonok? Nálunk még meg sem született a baba (33 hetesek vagyunk), de õ már abba is megpróbál beleszólni, hogy milyen ruhát vehetek neki, és azt is hogy hol, mire mennyit költhetünk (pedig a férjem már párszor rendesen helyretette). Szerencsére minket 5km választ el, ezért nem kell naponta ezt elviselni...én is csak a költözést tudom javasolni, mert kiborítóak tudnak lenni! Addig is ne hagyd el magad, légy karakán!
szerintem nem neked kellene ezeket neki elmondani, hanem a fiának, vagyis neked is, de szerintem a fiára egybõl hallgatna. Szerencsére nálunk ilyen gond még nincsen, de én tuti a férjemet, azaz a fiát fogom ráuszítani erre a témára.
A kérdező hozzászólása: hát próbált már õ is vele beszélni de semmit nem ért!! ezért most fogjuk magunkatamilyen messze csak lehet elköltözzünk innen!!és legalább ugyrendezem be a szobákat ahogy én akarom!!szóval mindenbe õ akar dönteni!!már tisztára kiakaszt!!
Szia! Azért szólhat bele, mert gondolom fiatal vagy.Azt gondolja, õ jobban tudja a dolgokat.Mond meg neki, hogy elég "nagy vagy", hogy eldötsd, mi a jó a családodnak.A Te családodban Te vagy a fõnök, Õ foglalkozzon a saját dolgával.Ha semmi nem használ, költözni jó messzire.Gondolom a párod anyuka párti!Ha más nincs koptassa Õ le!
A kérdező hozzászólása: én már nem tudom mi lenne jó már mondjuk észre vette magát mert már nem jár olyan gyakran át hozzánk!majdnem minden nap itt volt ez már kikészített!ha bírtam volna pihenni egy kicsit nem lehetett mert állandóan a nyakamba lihegett!!nagyon rossz számomra így!!köszönöm a válaszokat!:)
Szia, megértem a helyzetedet az én anyósom is ilyen ha nem is ennyire, nálunk is már útban van a baba, de mindent megmagyaráz.Van egy kiskutyám éjjel nappal velem van, de ha õ meglátja kb..2hónapban egyszer..mert hála istennek 200km-re lakik..., hogy ölbe veszem már kezdi, hogy tegyem le azonnal mert megnyomja a hasamat stb.a múltkor már úgy kiosztottam azt hittem elmegy.D emondtam neki én élek vele és tudom, hol a határ, ha lenne egy gyerekem már és az lógna a nyakamon egész nap, az nem lenne gond, pedig az is megnyomhat.szerintem mindenki tudja a korlátait.Már be is jelentette, hogy kiírta a szabiját a születéskorra..de ha nem akkor jön is át tudja rakni..már elõre félek, hogy milyen csatáink lesznek az elsõ héten is.Nekem az anyukám megmondta, hogy annak idején õket sem zavarta senki és tök jó volt, hogy egyedül jöttek rá mindenre és mondta ha felhívom szivesen segít mindenbe de õ csak látogatóba fog eljönni egy napra nem ül a nyakamba egy hétig, mert tanuljam meg egyedül ellátni a kicsit. Én amúgy az anyósomat a te helyzetedben simán kiosztanám akár ordítva is, hogytérjen észhez..ha máshogy nem megy, de az tuti a férjemnek is neki esnék, ha nem áll mellém.Meg kell értenie, hogy õ is felnevelt már x gyereket és te is fel akarod egyedül és ha mejd segítséget kérsz akkor segítsen, addig meg gyönyörködjön az unokájában és ne problematikus kodjon, mert az csak mégjobban kiidegel téged és a babát is.Remélem hamar tuljuttok zen, bár én tuti elköltöznék jó messzire, érzem éha a 200km is kevés, de még mindig jobb mintha a közelben lakna.Ja ha meg jkopog ne nyisd ki ha késõbb számon kéri mondd meg, hogy nem hallottad, vagy , hogy lementetek sétálni stb..én tuti ezt tenném. Sok sikert ehhez és remélem nekem sem lesz nagyon kemény az anyóssal...bár én nem félek tõle, meg is sértõdhet ha máshogy nem megy-bár azért nem szeretnék rosszban lenni vele, mert egy tündéri asszony csak kicsit gyerek függõ. 21hetes kismama

Miért kell az anyósomnak beleszólnia mindenbe?

Mintha a falnak beszélnék, szarik arra amit szeretnék. Megmondja hogy szoptassak, hogy milyen szín? legyen a gyerekszoba, miért külön szobában van a pici fiam, stb. Nem akarom megbántani durván, mert alapvet?en nagyon szeretem, de mintha most kifordult volna magából, pedig nem az els? unokája a miénk!

Legjobb válasz: Mi is ettõl féltünk így aztán anyósom azt sem tudja, hogy terhes vagyok. Egyenlõre könnyû mert nem látszik semmi még olyan kicsi. Egy házban lakunk, csak más emeleten nekünk szerencsénk van, mert 2 hónapon belül elköltözünk. A párom nem akarja elmondani neki, hogy ne kezdjen tanácsokat osztogatni. Azt sem tudja, hogy áprilisban elment egy baba. Tanácsot adni én sem tudok, de legalább már tudom, hogy a párom miért nem akarja megmondani, amíg csak nem muszáj. Sok türelmet kívánok nektek.

Mi is ettõl féltünk így aztán anyósom azt sem tudja, hogy terhes vagyok. Egyenlõre könnyû mert nem látszik semmi még olyan kicsi. Egy házban lakunk, csak más emeleten nekünk szerencsénk van, mert 2 hónapon belül elköltözünk. A párom nem akarja elmondani neki, hogy ne kezdjen tanácsokat osztogatni. Azt sem tudja, hogy áprilisban elment egy baba. Tanácsot adni én sem tudok, de legalább már tudom, hogy a párom miért nem akarja megmondani, amíg csak nem muszáj. Sok türelmet kívánok nektek.
szia, szerintem azért mert te vagy a "leggyengébb láncszem".valószínüleg a sógornõd erõsebb karakter, és anyósod ezt tudja!csak azt próbálják meg irányítani az ilyen emberek aki hagyja magát!figyelj, ezentúl mond el hogy te mit akarsz, ne durván csak határozottan!!ha azt mondja, miért van a gyerek különszobába, mond azt hogy mert nektek így jó!vagy ha valami nem tetszik neki, mond azt hogy ti így döntöttetek, és kész!hidd el lefog pattani rólad.ne hagyj rá mindent, mert teljesen rád fog szállni.
Az én anyósom is próbál beszólógatni, meg anyukám is. Külön élünk mindenkitõl. Külön házban. Anyukám egy másik városban, az anyósom meg sok utcával arrébb. Meghallgatom õket. Ha úgy gondolom, jókat mondanak, akkor elfogadom, kipróbálom a tanácsot. ha meg nem, akkor megrántom a vállam és már el is felejtem, hogy mit akarnak. Nem engedek beleszólást az életünkbe és ezt a párommal is közöltem még a legelején. Szerencsére, õ teljesen egyetért velem.
A párom azt mondta annyira kell messzire költözni, hogy papucsba ne lehessen átjönni. Hát mi most ezt tesszük. Én elõször csak röhögtem ezen a szövegén, de titeket olvasva, hát van ebben valami ami nem annyira nevetni való. Kitartás én még ezeknek elõtte vagyok 9 hetesen.
Szerintem is ez általános, sajnos. Szakértõnek érzik magukat, csak mert már felneveltek pár gyereket. Az én anyósom még a névválasztásnál is nyomást akart ránk gyakorolni. Nem tudom mivel lehetne õket leállítani, azzal valószínûleg nem, ha megmondod hogy nincs szükséged a tanácsaira, mert tutira megsértõdik, azt pedig általában nem veszik észre, hogy a kismama nem kiváncsi a véleményére.
Az én "anyósom" is jött a nagy ötleteivel. Pl: fekve szoptassak, tegyek párnát a baba dereka alá, stb. Én kerek-perec megmondtam neki, hogy eléggé feszült vagyok és kimerült az éjszakázástól és az új helyzettõl, na meg a megfelelni akarástol, hogy beleszóljanak (nem beleszóljón, hanem mindenkinek szólóan BELESZÓLJANAK a dolgaimba). Így visszavett az okoskodásból, de még sem vette csak magára a többesszám miatt. A minap is kertipartyn voltunk. Õ lelkesen kivette a 8 hetes fiacskámat a kezembõl, hogy én csak szórakozzak, egyek-igyak õ majd dajkálja az unokáját. Villantani akart a rokonok elött, de én már tudtam, hogy a félálomban lévõ fiam fel fog ébredni és üvöltve fogja követelni imádott anyuciját. Így is lett. Jól beégett anyósom én meg visszavettem tõle a gyereket, hogy nálam nagyobb biztonságban érzi magát a baba mert engem ismer-, engem szokott meg. TUDOMÁSUL VETTE. Óvakodik az eset óta az újbóli leégéstõl.
A kérdező hozzászólása: na, akkor nem csak én vagyok ezzel a problémával. csak nálunk az az érdekes, a sógórnõimmel nem csinálta ugyanezt! van már két unokája a két fiától, most a harmadiktól is lett, nem értem miért engem tüntet csak ki ezzel a "áldással" :)
Szia!Megakadt a szemem az anyósos témán....Hát bizony én is jóban voltam az anyósommal az elején(10éve ismerem a páromat)aztán vettünk házat(mindenbe beleszólt)született 2 gyerkõc azthittem majd akkor is jön aztán fontoskodik, hát az én anyósom az szart a fejünkre, hazajöttem a gyerekkel a kórházból a másik 18 hónaposan itthon az apjával és arra nem volt képes hogy fõzzön nekik vagy nekünk az elsõ pár napban.Most már fél éve nem is beszéltünk velük, undorítóan viselkedtek és az unokák meg kb 3 napig voltak érdekesek.Szóval igen szar mikor beleszólogatnak mindenbe de higgyétek el még szarabb mikor leszarják az unokákat.Az én apukám imádta a gyermekeimet(4 és 2 évesek) de sajnos õt elveszitettük , és a tirpák anyósomék még igy sem mozgatják fülük botját sem.Na mindegy.Gondoljátok át mi a rosszabb.Kitartást mindenkinek az anyósához!
Nálunk is ugyan ez van mi emeletes házban lakunk mi 2 en fennt van külön fürdösz. ... alul az após anyós és a nagyi az anyósom egy kicsit kattant 2 x elvetélt és soha nem lehet gyereke a párom sem az övéjk csak örökbe fogadott jah és még cukor beteg is a drága anyós nagyon kibirhatatlan mindenkivel veszekedik h õ mindent jobban tud nagyon fársztó már néha utálok haza jönni ponnt most beszéltük párommal h költözzünk el de õ nem akar az apjával együtt folytatott vállalkozás miatt nem tudom én se mit tegyek :'( volt már oan elkezdtem pakolni a cuccaim mert bele untam :Sigazábol mindenkinek az ideg rendszerét tönkre teszi itt a házban ...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!