Találatok a következő kifejezésre: Miért kell almát (69 db)

Al2O3 aluminium oxid, van valami logikus magyarazat vagy minden kepletet be kell magolnom, hogy miert 2 AL es miert 3 oxigen alkotja? Na2O, miert kell 2 Na es csak egy O, vagy CaO miert 1-1 az arany.

Segitsetek kerlek, hogy megertsem es ne kelljen bemagolnom 40 kepletet!

Legjobb válasz: az egész teljesen logikus, ha megnézed a periódusos rendszert. pl. Na 1. fõcsoportban van, 1 db párosítatlan elektronja van, O 6. fõcsoport, van 4 párosított (ez hanyagolható), és 2 párosítatlan elektronja. mind a két atomnak ugyanannyi párosítatlan elektronja kell hogy legyen, ezért Na-ból 2-t veszünk, így van 2-2 mindkét oldalon. Al2O3-nál ugyanez. Al 3. fõcsoport, 3 párosítatlan elektron, O 6. fõcsoport, 2 párosítatlan elektron. mivel minkét helyen ugyanannyinak kell lenni, legyen mindenhol 6 -> 2 db Al kell, és 3 db O. remélem logikus és megérted, ha nem, szólj :)

az egész teljesen logikus, ha megnézed a periódusos rendszert. pl. Na 1. fõcsoportban van, 1 db párosítatlan elektronja van, O 6. fõcsoport, van 4 párosított (ez hanyagolható), és 2 párosítatlan elektronja. mind a két atomnak ugyanannyi párosítatlan elektronja kell hogy legyen, ezért Na-ból 2-t veszünk, így van 2-2 mindkét oldalon. Al2O3-nál ugyanez. Al 3. fõcsoport, 3 párosítatlan elektron, O 6. fõcsoport, 2 párosítatlan elektron. mivel minkét helyen ugyanannyinak kell lenni, legyen mindenhol 6 -> 2 db Al kell, és 3 db O. remélem logikus és megérted, ha nem, szólj :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Igen, rajöttem, h nem mindenhol alkalmazhato, nehanyat meg kell tanulnom, de megsem az egeszet!:) Tovabba nagy kerdes, hogy pl. a Li3PO4, vagy Ba3(PO4)2-nel van-e logika, vagy valami magyarazat. Ha tudtok kerlek valaszoljatok!Köszönöm!
A foszfátban (PO4) a foszfor 5-ös oxidációs számú. (egyébként tud még lenni 3-as meg mínusz 3-as is.) Az egyik oxigén két kötéssel kapcsolódik hozzá, a maradék három 1-1-gyel, így a 3 oxigén másik kötései "szabadon maradnak". Pl. a foszforsav esetén 3 darab hidrogénmolekula kapcsolódik oda, lásd a képet: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/58/Pho.. Szóval kívülrõl nézve a PO4 úgy látszik, mint egy 3 "vegyértékû" valami.

Hogyan kell alomra szoktatni a kiscicát? Miért eszik meg az almot, amikor még száraz/nedves tápot sem akarnak enni? Tudtok tippeket adni, hogyan szoktassam őket alomra, és hogyan szoktassam le őket az alom evéséről?

A nagy cicámnak szilikonos almot veszünk mindig. A két 6 hetes kiscicám viszont inkább megeszi a szilikonos almot, és nem végzi a dolgát bele. Nem akarom, hogy kiszáradjanak, és bajuk essen ezért homok szer? almot hoztunk nekik. Sajnos ugyan ez a helyzet, ezt is inkább megeszik. :( Próbáltam már belerakni ?ket amikor láttam pisilniük kell, vagy beleraktam a székletüket, hátha utána felismerve az alomba mennek, de semmi. Nem tudom mit tegyek. Ett?l a homok szer? alomtól is lehet bajuk? Egyébként még mindig szopiznak, mást enni nem is akarnak, de bezzeg az almot megeszik. Tudtok nekem tanácsot adni? Hogyan szoktassam rá ?ket az alomra?

Legjobb válasz: Majd az anyjuk megtanítja,de féregtelenítened kell õket,mert bélgörcseik vannak ami a parazitákra is útalhat,azért eszik az almot.

Majd az anyjuk megtanítja, de féregtelenítened kell õket, mert bélgörcseik vannak ami a parazitákra is útalhat, azért eszik az almot.
a kiscicák viselkedése nem változott meg ?
A kérdező hozzászólása: Semmi változás nincs a viselkedésükben. Aranyos, nagyon játékos kiscicák! :) Kis zsiványok! Valójában elírtam, csak Kedden lesznek 6 hetesek, a doktor bácsi jövõhét kedden vár féregtelenítésre minket. Viszont 5 prece észrevette valami nagyon jót. Bár csak az egyik kiscica, de neki látott a nedves tápnak. :) Csak úgy habzsolja. Õ.Õ Nagyon meglepett, de nagyon örülök neki!! :) ))) Az anyukájuk simán nézi amint végig pisilik az egész folyosót. Általában mikor kellene elkezdeniük alomra járni? Én segíthetek még valahogy?
A mi kiscicáink másfél hónapos korukig be voltak zárva a garázsba éjjel-nappal, (néha kivittük õket dobozzal együtt) az alom mindig ott volt nekik a dobozuk mellett a garázsba és õk valahogy oda végezték a dolgukat automatikusan :D Tedd a dobozuk mellé az almot hátha úgy jobban rászoknak. Egyébként automotikusan rá kéne, hogy szokjanak , mert a macskák elássák a székletüket
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Úgy látszik, szerencsét hozott, hogy ide leírtam a "problémát" (már, ha annak lehet mondani). *Lekopogom* A kiscicák kis, és nagy dolog elõtt hangosan elkezdenek nyávogni, amire a mamájuk hasonlóképpen válaszol. Próbálkoztam már kicsik alomra helyezésével amikor úgy láttam pisilni kell, de egyszer sem sikerült, alom evés lett a vége. Viszont most már biztos, hogy jelzik ha WC-re kellene menniük. Amint meghallottam, hogy a kiscica újra kiadja azt a hangot, kisiettem hozzá, de lassú voltam így pisi megtörtént, késõn raktam rá az alomra. Viszont kb. 5 percre rá ismét hallottam ahogy az anya cicával hangosan "beszélgetnek". Odamentem, és éppen akkor állt be "kakilós" pózba. :) Óvatosan felemeltem, és beleraktam az alomba. Hihetetlen módon a kiscica nem hagyta abba, és az alomba végezte el a dolgát. Örömömben felébresztettem az egész családot. XDD Nagyon ügyes volt, büszke vagyok rá, remélem a másik kiscicánkkal is ilyen "simán" fog menni. :) Köszönöm szépen még 1x a segítséget! :)

Miért kell nikecel az akvárium alá?

az eladó ajánlotta, hogy tegyünk akvárium alá nikecelt ( hungarocel) vagy állmennyezetett. ez mire jó el?re is köszönöm

Legjobb válasz: hungarocell :P Azért kell, mert az üveg majdnem tök sík, a bútorlap is majdnem tök sík, és a sok víztõl elpattanhat az üveg, ha valahol feltámaszkodik. A hungarocellt mindenképpen tedd alá.

hungarocell :P Azért kell, mert az üveg majdnem tök sík, a bútorlap is majdnem tök sík, és a sok víztõl elpattanhat az üveg, ha valahol feltámaszkodik. A hungarocellt mindenképpen tedd alá.
Mert ha valami alákerül könnyen megrepesztheti az akvárium alját, így viszont csak belenyomódik a hungarocelbe. De szerintem polifomaot használj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket :)
Igen, de én is polifoam-ot használnák. Esztétikusabb.
Meg ha hajlana a bútorlap, akkor az kiegyenlíti, és az akvárium alja továbbra is egyenes felületen fekszik.
Én ilyen vékony jóga szõnyeget, vagy mit raktam alá, 100 Ft-os boltban vettem, feketét. Az is polifoam-ból van, de aránylag vékony. Kisebb akváriumok alá szerintem jó. 70 literes alá tettem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :)


Miért nem kaphatja meg a baba a gyümölcsöt magostúl? Arra gondolok h a paradicsom magját ki kell szedni, meg a cukkini belét. Akkor szinte alig marad belőle vmi. MIért kell igy tenni? 9 hónapos

Legjobb válasz: Szerintem felesleges. Soha nem csináltam, semmi bajuk nem volt. A magokat még a felnõtt is nehezebben emészti, tulajdonképp csak végigmegy az emésztõcsatornán, lehet, hogy hasfájós, gyengébb babáknál számít. De egészséges gyereknél szerintem nem.

Szerintem felesleges. Soha nem csináltam, semmi bajuk nem volt. A magokat még a felnõtt is nehezebben emészti, tulajdonképp csak végigmegy az emésztõcsatornán, lehet, hogy hasfájós, gyengébb babáknál számít. De egészséges gyereknél szerintem nem.
Én sem szedem ki se a cukkini, se a paradicsom magját. Cukkinit már evett párszor, paradicsomot egyszer, 8 hónapos és nem lett semmi baja. Én 6 hónapig csak szoptattam, most is csak ebédre kap mást, a többi cici, de már a tököm tele van ezekkel a hüyleségekkel, amiket kitalálnak ott fent. Mostanában a "em lehet banánt adni 1 éves korig", én adtam elsõk között. De már nem tudom, hogy tejterméket (túró, natúr joghurt, glutént mikor adjak. Szóval kezdek besokallni.
Én úgy tudom, hogy csak a kismagos gyümiket nem okos dolog odaadni (málna, eper, ilyenek), mert nem tudják megemészteni azokat a pici magokat. Paradicsomról, cukkinirõl még nem hallottam ilyet.

Miért kell reggelire almát enni? Pl. : fehérje napon nem lehet felcserélni tojással vagy virslivel kezdeni a napot? És mondjuk vacsorára almát enni. Úgy nem hat?

Legjobb válasz: A reggeli alma azért fontos,mert beindítja az emésztést,segít a gyomor és a belek kiüritésében,lazítja a székletet,mellesleg az emésztése során több kalóriát égetünk,mint a bevitt kalória.Ne cseréld fel,egy idõ után megszokod,és eszedbe sem fog jutni hogy mást is lehetne enni.

A reggeli alma azért fontos, mert beindítja az emésztést, segít a gyomor és a belek kiüritésében, lazítja a székletet, mellesleg az emésztése során több kalóriát égetünk, mint a bevitt kalória.Ne cseréld fel, egy idõ után megszokod, és eszedbe sem fog jutni hogy mást is lehetne enni.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! NEM LEHET! Ez a diéta errõl szól, ha nem tudod betartani, akkor inkább keress egy másikat, hozzád testhezállóbb diétát, van egy kevés!
szerintem egyél akkor almát amikor kedved tartja:D az alma jó dolog:D

Az informatika szóbeli érettségi tele van olyan nehéz tételekkel, amikről alig lehet rizsázni. Topológiák, perifériák, háttértárak, stb. Miért kell ennyi mindent tudni?

Más tantárgynál sokkal egyértelműbbek a dolgok. Itt nagyon nehezek.

Legjobb válasz: Ugyan, kérlek:D Így visszagondolva a középszint nagyon könnyû (és még az emelt is). Keress rá a 800 oldalas Tanenbaum féle Számítógép architektúrák könyvre:D Ha azt megtanulod, akkor tudsz majd róla "rizsázni". Utána már te is úgy fogod látni, hogy a középszintes szóbeli anyag baromi felületes. Amúgy ezek a témák elég alap dolgok. Ha ezzel akarsz foglalkozni, akkor kis ujjból kell vágnod az ilyeneket - mert akkora már egyértelmû lesz minden.

Ugyan, kérlek:D Így visszagondolva a középszint nagyon könnyû (és még az emelt is). Keress rá a 800 oldalas Tanenbaum féle Számítógép architektúrák könyvre:D Ha azt megtanulod, akkor tudsz majd róla "rizsázni". Utána már te is úgy fogod látni, hogy a középszintes szóbeli anyag baromi felületes. Amúgy ezek a témák elég alap dolgok. Ha ezzel akarsz foglalkozni, akkor kis ujjból kell vágnod az ilyeneket - mert akkora már egyértelmû lesz minden.
Ez csak néhány szó, ha rendszeresen használsz számítógépet, akkor nagyjából a tartalmát ki lehet találni. Én is anno úgy mentem be infó érettségire, hogy nem tanulok semmit (mivel amúgy sem volt szükségem erre a tárgyra), aztán ha mákom van kihúzok, valami oprendszereset. Nem is emlékszem mit húztam, de a cím kiolvasása is gondot okozott:) Aztán a tanár amikor látta, hogy én ezt magamtól a büdös életbe nem fogom elkezdeni, feltett pár kérdést fájlformátumokról, meg hasonló kaliberû témákról, azt végülis 4-es érettségivel mentem haza.
Nem olyan nehéz Csak sok a szakszó
A "periféria" az az egyik legkönnyebb téma
Alig tanultam két éve az infó érettségire, mégis ötös lett. Egy pont híján maximum pontos szóbelivel. Ne parázz.
Azért, mert ez a tananyag, az érettségi pedig a tudásod bemutatásáról szól, nem a rizsázásról. Vedd komolyabban. Különben sem értem, miért siránkozol egy nem kötelezõ tárgy miatt. Ha nehéz neked, válassz (vagy választhattál volna) másikat.

Miért kell a lasagnea alá rétegek közé besamel mártást tenni? Igy mennyivel lesz finomabb?

Most hallotam ,hogy van aki igy csinálja ...

Legjobb válasz: Bizony azért, hogy a tészta tudjon mit felszívni, mert azt bizony nyersen kell beletenni. Én úgy csinálom, hogy a bolognai ragut összekeverem a besamellel, és azt rakom a tészta közé + sajtot. Ráadásul így nem lesz annyira tömény húsos. Bár valaki úgy szereti...

Bizony azért, hogy a tészta tudjon mit felszívni, mert azt bizony nyersen kell beletenni. Én úgy csinálom, hogy a bolognai ragut összekeverem a besamellel, és azt rakom a tészta közé + sajtot. Ráadásul így nem lesz annyira tömény húsos. Bár valaki úgy szereti...
Én meg bizony szeretem ha jó húsos, de azt én sem, ha már fullasztóan száraz a hús.Szóval igen, kell bele a sok, vastag húsréteg mellé(alá, felé, közé) a jó, frissen elkészített besamel mártás is, többek között azért, mert így jó, és így nem fullasztó.Sokkal finomabb, ha jó gazdagon nyakon van öntve besamellel.
mert igy puhul meg a tészta. vagy te elõtte megfõzöd a tésztát?
Én is összekeverem a mártással a besamelt, szerintem így gusztább és finomabb is. E szerint a recept szerint készítem: http://lasagnerecept.com/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Besamelel, fogom csinálni...
ne viccelõdjetek már, bármilyen nagyobb nedvességtartalmú szósz elég a tészta felpuhításához, én sem csinálom mindig besamellel, van, hogy csak extra paradicsomos szószt használok vagy tejszínes szószt

Mi a véleményetek Székely zsákolókesztyűről (bolthely.hu), vagy az EFFEA (aktivsport.hu) vagy a BOSTON2 (bodybuildershop.hu) típusú kesztyűkről? A nyitott ujjatlan kesztyűről is várom a véleményetek? Melyik jobb? És miért? Ezek alá is kell bandázs?

Legjobb válasz: kérdezd meg a http://body.builder.hu oldal fórumában, gyúrós haverom szerint ezeknél a websopoknál csak azokat a véleményeket jelenítik meg alapból, ami nekik jó, úgyhogy mindenképpen kell az a fórum is

kérdezd meg a http://body.builder.hu oldal fórumában, gyúrós haverom szerint ezeknél a websopoknál csak azokat a véleményeket jelenítik meg alapból, ami nekik jó, úgyhogy mindenképpen kell az a fórum is

Miért kell itt minden egyes gagyi álom jelentését megkérdezni?

mikor nem is jelent semmit...

Legjobb válasz: Én nem vagyok szkeptikus, de teljesen egyet értek veled!

Én nem vagyok szkeptikus, de teljesen egyet értek veled!
van aki minden álomról azt hiszi h nagy jelentõséggel bír.. amúgy meg nem értem õket.. van online álomszótár.. ott megnézhet szinte akármit :D
Többszáz millió ember meg van gyõzõdve arról, hogy a csillagjóslás egy egzakt, bizonyítható, valódi tudomány. Az álomfejtés már simán elfér mellette :)
1.mert ez az álomfejtes kategória és ennek ez a lényege 2.lehet hogy neked nem tûnik ertelmesnek vagy szerinted nem jelent semmit de nekik igenis fontos. 3.senki nem tart pisztolyt a fejedhez hogy olvasd el ezeket a kérdéseket 4.mert a te kerdeseid( ha egyáltalán szoktál feltenni ) biztos értelmesek és nem hasztalan kérdések. Lehet lepontozni.
Mert unatkoznak néhányan , meg magányosak, és élvezik, ha kicsit foglalkoznak velük. Szerintem ez állhat a hátterében, de amúgy én se értem.
1. Ez a legérdekesebb dolog az életében. 2. Ez a legnagyobb problémája az életében. 3. Ilyen kérdésre futja az értelmi képességeibõl. Nincs ezzel semmi baj, nem vagyunk egyformák.
Ez az a kategória, ahová még én is félve "teszem be a lábam", mert elönt a sok értelmetlenebbnél értelmetlenebb kérdés. Azt sem értem, hogy miért másoktól várják önmaguk kódolt üzeneteinek (már ha az, és nem csak egy kiadós vacsora/horrorfilm utáni nyomott álom) megfejtését, és miért hisznek az álmoskönyveknek. Ha egy álomnak jelentõsége van, azt úgyis tudod, érzed, mikor felkelsz és visszagondolsz rá, onnantól pedig neked magadnak kell elgondolkodni rajta, hogy mi mit szimbolizálhat, mert mindenkinek egyedi a szimbólumrendszere. Néha 1-2 választ adok, de a többi vagy túlzottan egyedi, vagy abszolút semmi jelentõsége nincs.

Miért kell a tapasztalt oktatókat elküldeni, mikor így is alig van utánpótlás helyettük?

http://index.hu/gazdasag/2013/11/04/70_ev_felett_ne_kutasson..

Legjobb válasz: mert a magyar kozoktatas (foleg az egyetemi) siralmasan elavult, tekintelyelvu, az Akademiaval egyetemben. sok f*ssagot csinal ez a kormany, ez speciel nem tartozik kozejuk, en csak orulok, ha kap nemi verfrissitest a rendszer.

mert a magyar kozoktatas (foleg az egyetemi) siralmasan elavult, tekintelyelvu, az Akademiaval egyetemben. sok f*ssagot csinal ez a kormany, ez speciel nem tartozik kozejuk, en csak orulok, ha kap nemi verfrissitest a rendszer.
A kérdező hozzászólása: Még ha tekintélyelvû is lenne (nem az), de legalább hasznosak azok az oktatók. Sokat tudnak, elég tapasztaltak. Ennyi erõvel a kormányt is le lehetne cserélni, mert az is tekintélyelvû ma már. És még nem is hasznos.
Kedves #3 te már elég sokszor hordtál össze annyi sületlenséget, hogy azon csak sírni lehet. Most ismét kitettél magadért. Gondolom, egyszer kétszer már láttál kívülrõl egyetemet. Kérdezõ, te (és a MN) el vagy maradva néhány fejezettel. Egyetemeken 2013 július 1 óta a nyugdíjkorhatár felett (62 év) csak a nyugdíj lemondása mellett lehet dolgozni. Nagyon sok éve 62 év felett csak minõsített oktatók dolgozhatnak, 65 felett pedig csak professzorok 70 éves korukig. Utána emeritusok lesznek és órát adhatnak. Azt soha nem törölhetik el, hogy valaki - magánvállalkozásban, szerzõdéssel - akár haláláig dolgozhasson, ha bírja. Vagyis az MN nem mond semmit, csak szokás szerint rémhírt kelt. Ami a "fiatal oktatók" lehetõségeit illeti, talán fel kellene mutatni valamit, az általában meggyõzõ. Ha mégse, akkor ne az egyetemben keressük a hibát, hanem mindenütt, ahol egy fiatal dolgozó - csak mert szeretne - nem kap felsõ-vezetõi megbízásokat. Ez ugyanis ma (nálunk különösen) nem tudás, hanem nyelv kérdése, hiszen szinte minden jobban fizetõ, vagy vezetõi helyet - az egyetemet is - elárasztanak a pártkatonák.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!