Találatok a következő kifejezésre: Miért kell a védőnőnek hogy (3 db)

Miért kell megmondanom a védőnőnek hogy a férjemnek mi a foglalkozása, iskolai végzettsége? Miért jönnek ki "ellenőrzésre"? Egyáltalán miért kell a jövendő kismamánál szétnézni?

Nem értem. Nálunk minden rendezett, tiszta, van munkahely, kertes családi ház. Látni kell? DE miért?

Legjobb válasz: Szerintem a védõnõ azért van, hogyha kell segítsen. Nem értem ezt a hozzáállást.. Fõleg, ha valakinek tényleg nincs takargatnivalója...

a védõnõ segítõ szándékkal jön. nem terepszemlére! úgysem tud mit csinálni, ha a putriba várják a gyereket, nem tud új lakást venni a szegényeknek. szerintem az, hogy házhoz jön, a törõdés jele.
Szerintem a védõnõ azért van, hogyha kell segítsen. Nem értem ezt a hozzáállást.. Fõleg, ha valakinek tényleg nincs takargatnivalója...
Igazában véve ehhez a legtöbb védõnõnek semmi kedve. De kell a statisztikák miatt. Ennyi. jogod van nem beengedni, de ha szimpatikus miért ne? Nem fog kioktatni meg semmi. Mi jól elpletyiztünk mindig. Soha nem kértem tanácsot így gyorsan távozott is:) ))
Nem akarlak elszomoritani de szülés után 6 hétig hetente majd pedig havonta fog menni.
Szerintem a sok megválaszolatlan kérdésedre õ tudna igazán tanácsot adni. Ez a foglalkozása csak a dolgát végzi.
Az igazi okot nem tudom. Nálunk is teljesen rendben van minden, ami hatalmas bûnöm van, hogy tartok kiscicát (toxo fertõn átestem már). Valószínûleg én nem fogom beengedi ha jön, ez az én otthonom, nem kérek tanácsot senkitõl, hogy hogy és mit kéne csinálnom. Van nekem Anyukám aki válaszol a kérdéseimre ha kell. Szerintem ha valaki putriban is él, ahogy te írtad attól még lehet szeretõ anya csak szegény. És ha mind a 6 gyerekét egyformán szereti és gondozza, senkinek nincs joga elvenni tõle egyiket se. Kicsit gáz ez a helyzet, át kéne alakítani olyanná, hogy ha valaki igényli, akkor menjen csak a védõnõ. De akinek nem kell, arról szálljon le. Én így gondolom.
Nálunk sincs semmi gond a körülményekkel, viszont neki elõ van írva - gondolom -, hogy havonta ki kell menni beszélgetni a kismamával. Ilyen esetekben abszolút nem nézi meg a port a polcodon, vagy hogy tiszta-e a wc-d, nyugi. A te esetedben nem fog tanácsokat osztogatni, hogy így-vagy-úgy élj. Nálam másodjára járt kint a múltkor, elmondta, hogy milyen vizsgálat lesz még, stb. Nem volt gáz, 10 percig tartott, ráadásul szimpatikus védõnõrõl van szó. Abban igazad van, hogy felesleges havonta kijárnia, ha az ember úgyis megy tanácsadásra.. ( egyébként pusztán anyagi okok miatt nem emelhetnek ki családból gyereket )
Ha kell.... Ha nem kell, akkor zavaró.
A válasz szerintem egyszerû. Vannak családok, akiknek segítségre van szükségük. Ezt megadni a védõnõ dolga. Viszont diszkriminációként hatna, ha eleve csak olyan helyekre menne ki, ahol FELTÉTELEZI, hogy gond lehet. Ezért úgy igazságos, hogy minenhová kimenjen. Ellenkezõ esetben joggal felháborodhatnának azok, akikhez kimegy, mondván: hozzám miért, õhozzá meg miért nem? Hát ezért kötelezõ neki mindenkihez kimenni. Ez nem szaglászás, hanem emberileg és jogilag így helyes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :) Sokan félreértettek a "putrival" kapcsolatosan. Szóval értem azt hogy környezettanulmányt, statisztikát végez. Ezt értem. Kinek ez a statisztika?? Ez a statisztika fog változtatni a "putriban" élõ sokgyermekes anyán?? Nem. Ezt nem értem. Hogy minek ez, és pozitív irányban változtat-e a dolgokon. A másik pedig hogy utógondozást azokkal az anyákkal miért nem végeznek akik elvesztették gyermekeiket? Amikor kismama voltam fontos voltam, jött, menni kellett stb..... meghalt a fiam. Rám sem bagózott. pedig FALUBAN élek, és a védõnõ egy utcával alrébb lakik. Azért jól esett volna....na mindegy...nem sírni jöttem..
KOTELEZO kimennie, kornyezeti esettanulmanyt kell irnia. Nem a szennyest nezi a tartoban, vagy a kupit!! Hanem azt, h nem vozesek-e a falak, nem peneszesek, lakhato-e a haz, stb stb stb.
Azért is körûlnéznek mert van aki esetleg nehéz helyzetben van és szégyenli bevallani, de ha kimegy hamarabb észreveszi az ilyesmit.
Akkor te nagyon szerencsés vagy. Az én védõnõm rettenetesen sunyi és cinikus. A hideg ráz, mikor hozzá kell mennem :)
A védõnõ feladata a védelem, és a fenti adatok ahhoz szükségesek, hogy lássa valszeg rendben lesz-e minden, vagy fokozott figyelmet kell a caládra fordítani. Ebbe beletartozik az édesapa is, hiszen õ is a család tagja. Ha pl. munkanélküli, a védõnõ következtethet, hogy anyagi gondok léphetnek fel a kicsi körüli ellátásban, és esetleg tud segíteni a babakelengye beszerzésében. Ha nálatok nincs semmi "kockázati" tényezõ, akkor ezt feljegyzi magának, és ennyi. Aztán fordulhat a helyzet egyik napról a másikra is, nem még hónapról-hónapra, lehet, hogy a kismama maga marad, és nem mer szégyell segítségért folyamodni. A védõnõ talán észleli ezeket a jeleket, és lehet, úgy tud segíteni, hogy az nem megalázó a kismaama számára. Ezeken felül van egy csomó tapasztalata, és nem kell minden "aprósággal" az orvosra várakozni, Õ is tudhat tanácsot adni, esetleg azt mondja, hogy forduljon orvoshoz. Szerintem nagyon is fontos a szerepük, hiszen õk végzik azt a munkát amit mindig hiányolunk az orvosokból: beszélget, érdeklõdik, törõdést mutat. Gyakorlatilag, ebben a néhány hónapban betömik a tátongó ûrt az ember és az orvos között. Biztosan van köztük is kellemetlen egyén, de valszeg az a kevesebb. Ha a segítõ szándékot keressük bennük, biztosan meg is találjuk. Én tanár vagyok, és sokszor a szülõk is hõbörögnek, hogy mi közöm nekem ehhez vagy ahhoz, de higyjétek el van jobb hobbim, mint a szabadidõmben statisztikákat készítsek. Viszont a sok adatból egyszer csak kedvezmények válnak, ami már ellenükre a szülõknek sem. Én segíteném a munkájukat.

8 hetes kismama vagyok és mondta az orvos, hogy hamarosan keressem fel a védőnőt. Miért kell már ilyen hamar felkeresni? A védőnő terhesség előtt mennyi idővel, és terhesség után mennyi ideig jön házhoz?

Legjobb válasz: A védõnõ csinálja meg a terhességi kiskönyvedet,mostantól havonta egyszer járnod kell hozzá.Nézi hogy a vizeleted rendeben van,vérnyomást mér,megméri a súlyodat.A baba 1 éves koráig járni fog hozzátok,elõtte is biztos meglátogat egy párszor,átnézi a papírjaidat,tanácsokat ad.

A védõnõ csinálja meg a terhességi kiskönyvedet, mostantól havonta egyszer járnod kell hozzá.Nézi hogy a vizeleted rendeben van, vérnyomást mér, megméri a súlyodat.A baba 1 éves koráig járni fog hozzátok, elõtte is biztos meglátogat egy párszor, átnézi a papírjaidat, tanácsokat ad.
Megkapod a kismamkönyvedet, elküldenek vérvételre, belgyógyászatra kivizsgálnak és a beutalók ezekhez a védõnõnél vannak.Súlyodat megméri a védõnõ kikérdez a családban elõforduló genetikus betegségekrõl.És persze vérnyomást is mér.
Nálunk is: kiállítja a kiskönyved (ami neked hasznos) vizeletet néz minden alkalommal, és õ adja a beutalókat. Válaszol minden kérdésedre és segít-elméletben. Havonta kellett mennem, a végén már sûrûbben, 2 hetente, majd hetente. Nálunk szülés után mikor hazaértünk kijött a dokival együtt, utána még 2X, de csak szó szerint 2 percre, tehát azt meg kár volt... A dokihoz 2 hetente járunk, a védõnõhöz havonta.

A nőgyógyászom azt mondta hogy egyáltalán nem kötelező a védőnőhöz járni, ez igaz? Egyáltalán miért is kell hozzá menni? Mi van ha csak a magándokihoz járok?

Legjobb válasz: én úgy tudtam hogy kötelezõ legalább 4 alkalom, ahhoz hogy megkapd az anyaságit, de a belinkelt kérdések alapján ezek szerint a doki is pecsételhet viszont a hivatalos állásfoglalástól függetlenül szerintem nem árt védõnõhöz járkálni, õ mért súlyt, vérnyomást, megnézi a vizeletet, megkérdezhetsz tõle bármit, stb. és aki nem megy védõnõhöz, annak a dokija méregeti a súlyát a magánrendelõbe? nem hiszem. szóval én elmennék a védõnõhöz a magam és a babám érdekében, ártani biztos nem fog

én úgy tudtam hogy kötelezõ legalább 4 alkalom, ahhoz hogy megkapd az anyaságit, de a belinkelt kérdések alapján ezek szerint a doki is pecsételhet viszont a hivatalos állásfoglalástól függetlenül szerintem nem árt védõnõhöz járkálni, õ mért súlyt, vérnyomást, megnézi a vizeletet, megkérdezhetsz tõle bármit, stb. és aki nem megy védõnõhöz, annak a dokija méregeti a súlyát a magánrendelõbe? nem hiszem. szóval én elmennék a védõnõhöz a magam és a babám érdekében, ártani biztos nem fog
Nem tudom kinek tetted fel a kérdést én az elõtted szóló 35 hetes kismama vagyok, de nem magán kórházban fogok szülni, hanem Pécsett, a Szülészeti Klinikán. Ha nem nekem szántad, akkor, bocs. A klinikán vannak a kötelezõ ultrahangok, vérvételek és ott szülész az orvosom. Lehet, hogy más a rendszer, és a betegek kerülgetését a nem kismamákra értettem. Ebben a megyében ebben lenne részed, én maximálisan elégedett vagyok, ezért írtam le, hogy jól szervezetten is mûködhet a dolog. 35 hetes kismama
Magánkórházban is fogsz szülni? Csak azért kérdezem, mert biztos kényelmes lehet így, hogy nem kell más "betegeket" ahogy te írod, kerülgetni, akik ugye ugyanolyan várandós kismamák, mint te, semmivel sem különbek!!!!viszont a kórházban nem csak és kizárólag te leszel... Én speciel szeretek várakozás közben, mert bizony van amikor hirtelen összegyûlünk NST-re egypáran, közben beszélgetni kismamákkal. Ma is megismerkedtem egy nagyon kedves anyukával. 2 gyerekes 37hetes km
Igen. Õ kapja meg az eredményeimet is. Havonta találkozunk, megbeszéljük mi az aktuális arra a hónapra, nálunk tök jól mûködik a rendszer, mert a szülészeti klinikán veszik a vért, itt vannak az uh-k és az nst, és ott a terhes patológiai ambulancián adják oda a beutalókat és a felvételnél kérhetsz idõpontokat. Szinte sehova nem kell menni, minden egy helyen és fõleg nem kell más betegeket kerülgetni. 35 hetes kismama
és vérvételre stb is elküld?
Le lehet mondani írásban a védõnõi szolgálat igénybevételérõl. Orvosi pecsét elég a terhesgondozás igazolásához. Nagyon meg vagyok elégedve a védõnõmmel. Az magánorvosom minden hónapban megméri a súlyom, a vérnyomásom, vizeletet néz, szívhangot hallgat :) 35 hetes kismama
3x vagyok terhes, de nõgyógyászdoki a súlyomat és a vérnyomásomat még soha nem mérte meg. A védõnõ vizeletet vizsgál, ellát tanácsokkal, elküld vérvételekre, kitölti a hozzá szükséges beutalókat, minden kelléket ad hozzá, panasz esetén segít, bokadagadást néz, magzati szívhangot vizsgál... meg se fordult a fejembe, hogy ne járjak hozzá....
37 hetes kismama valamit nagyon félre értettél. Ma voltam reggel a klinikán uh-n, délután a nõgyógyászom magán rendelésén: vérnyomás, vizelet, súlymérés, kenetvétel és méhszájvizsgálat, megbeszéltük a jövõ heti nst-t és vérvételt. Természetesen a beteget nem a többi kismamára értettem :(, hanem ha olyan intézménybe kellene vizsgálatokra járni, ahová BETEGEK járnak....Pécsen mindent el lehet intézni a szülészeti klinikán, ha valaki így akarja.... 35 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!