Találatok a következő kifejezésre: Miért kell 12 (30 db)

Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. Ha először teljesen lemerül, töltőre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltődést, mi baja eshet? Mármint hogy nem hagyom a töltőn 12 órára.

Legjobb válasz: " Frody kérdése: Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. " Nem kell. "Ha elõször teljesen lemerül, töltõre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltõdést, mi baja eshet?" Rosszabb esetben fel lesz töltve. " Mármint hogy nem hagyom a töltõn 12 órára." Nem kell annyit várnod fölöslegesen.

" Frody kérdése: Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. " Nem kell. "Ha elõször teljesen lemerül, töltõre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltõdést, mi baja eshet?" Rosszabb esetben fel lesz töltve. " Mármint hogy nem hagyom a töltõn 12 órára." Nem kell annyit várnod fölöslegesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.De hát mindíg ugyanez a szöveg van a telefonosüzletekben, ha új mobilt veszek, de nemcsak nekem-persze mindenkinek.3x fullra merítés, 3x 12 óra.Én sem láttam ennek nagy értelmét, ezért gondoltam megkérdezem.Mivelhogy nem vagyok egy nagy telefon szaki.
Az elsõnél egy föltölt, lemerít a kalibrálás miatt, aztán többet csak ha gond van vele akkor. Azt szereti egyébként ha jól töltött és nem szereti a teljesen lemerített állapotot.

Olvastam valahol hogy 12 éves lány kozmetikushoz jár szőrteleníteni. Lányok, komolyan, 12-13 évesen már szőrtelenítetek? Ilyenkor még nincs is nagyon mit és talán még az intim részeteket remélhetőleg nem látja fiú. Akkor miért kell, divatból?

Legjobb válasz: Hát 12 évesen már én is szõrösödtem és engem nagyon zavart,undorítónak találtam.Még ma sem tudom elviselni magamon a szõrt.Nem a pasim miatt szõrtelenítek,hanem magamért.Mi kivetni való van ebben? 20/L

Hát 12 évesen már én is szõrösödtem és engem nagyon zavart, undorítónak találtam.Még ma sem tudom elviselni magamon a szõrt.Nem a pasim miatt szõrtelenítek, hanem magamért.Mi kivetni való van ebben? 20/L
én is kb annyi lehettem amikor elõször borotválkoztam. De csak a hónaljaimat meg a vádlijaimat :) szerintem ebben nincs semmi kivetnivaló :) ebbõl még nem következik, hogy annyi idõsen már szexeltem. Még most is szûz vagyok 16/l
Egyrészt ez ápoltság kérdése. Én is szõrtelenítek akkor is, ha épp nincsen barátom, és tél van pl. Mert nem érzem jól magam úgy. Tehát nem pasinak szõrtelenítek, hanem magamnak, mert hozzátartozik az alapápoltsághoz. Másrészt ez genetika... Van aki 12 évesen már szõrös, ami kellemetlen és zavaró lehet egy gyereknek. 19/L
dehogy nincs mit ilyenkor általában már mindenhol eléggé szõrõsek a lányok.nincs ebbe semmi ha legyantáztatják
a mai 12-13-14 éves lányok már átlagba túl annak a 2. szexuális élményükön... . . szerinted, ez alap.
divatból punciborotválás? Miért, szerinted majd bemegy a suliba szerdán és elújságolja mindenkinek, hogy neki már nem szõrös a puncija? Ti ezt hogy képzelitek el??
Te biztos fiú/férfi vagy, kérdezõ. :D A lányok mikor megjön az elsõ menzeszük, már teljesen szõrös a puncijuk. Sõt, már korábban is. Persze utána is még fejlõdik a szõr, pl. a combok felé, de addigra már az egész felülete szõrös. Nekem pl. 12, 5 évesen jött meg, de már fél évvel korábban is tiszta szõr volt. Egyik osztálytársamnak véletlenül megláttam az uszoda öltözõjében, neki már 10 évesen teljesen szõrös volt, igaz, õ 11 évesen már menstruált. Nekem ekkor még csak pár szál volt, jól meg is lepõdtem rajta. A szõr pedig igencsak büdös tud lenni, ha megszívja magát vérrel. Tusfürdõvel, szappannal sem lehet eltávolítani a szagot, csak napokkal késõbb kopik le. Hiába mossuk, dörzsöljük naponta, akkor is idõbe telik, mire megszûnik a szag. Tehát szerintem ezért szõrtelenítenek. Azonkívül, ha betétet használnak, márpedig a többség igen, akkor is a véres szõrzettel megáldott punci erõteljesebb szagot áraszt, mint egy csupasz. Hiszen elkezd a szõrszálakon bomlani, rohadni a vér. Azt hiszem, ez senkinek sem hiányzik.

Lányok, nektek miért kell 18 cm-es dákó amikor csak 10-12 cm fér be?

Legjobb válasz: Senki sem mondta, hogy csak annyi fér be, csak azt hogy a hüvely átlagos hossza 12 cm és annál tovább elvileg nem érezzük. szerintem inkább a látvány miatt kell...mégiscsak szebb:)

Senki sem mondta, hogy csak annyi fér be, csak azt hogy a hüvely átlagos hossza 12 cm és annál tovább elvileg nem érezzük. szerintem inkább a látvány miatt kell...mégiscsak szebb:)
Az csak egy dolog, nekem 19 cm es eddig minden csajnak befert. Volt egy akinek az elejen kicsit lazabban kellett, de utana elvezte.
Hidd el, hogy ''befér'' :D
A páromnak 20 centi és befér teljesen :D
befér 20 is, kitágul :)
A kérdező hozzászólása: Akkor a 46 cm-es da*z is befer ami annak a négernek van?
Érdekes kérdés! Azért kell mert a 18cm mégis nagyobb mint a 12, és a látvány is szebb! :D
bár már elõttem felvilágosítottak.. nem csak annyi fér be ;)

Miért nem lehetnek a 12-14 éveseknek érzéseik? Miért kell leszólni?

12/L

Legjobb válasz: Lehetnek, persze. Általában azok szólják le, akik azt hiszik, már mindent láttak. Betöltötték a 18-at, és komolyan hiszik,hogy felnõttek. Nem kell velük foglalkozni. Te tudod, hogy igazi,és ez a lényeg.:)

Lehetnek, persze. Általában azok szólják le, akik azt hiszik, már mindent láttak. Betöltötték a 18-at, és komolyan hiszik, hogy felnõttek. Nem kell velük foglalkozni. Te tudod, hogy igazi, és ez a lényeg.:)
Lehetnek érzéseitek. Szerelmesek is lehettek. Járhattok kézen fogva, adhattok egymásnak puszit, akár szájra is. De a szex nem a gyerekeknek való, ezt szólják le inkább.
Lehetnek, de ez inkább kamasz-szerelem. Attól még én elhiszem, hogy igazi. :) Én is gondoltam magam 13 évesen szerelmesnek, akkor nagyon is igaznak tûnt. De késõbb majd te is rájössz, hogy azért felnõtt fejjel egészen más. És sok felnõtt elég idegbeteg módon reagálja le, hogy a kamaszoknak is vannak érzéseik, lehet, hogy nem olyan "igazi", mint az õ világuk, de nekik az. Õk vagy elfelejtik, hogy õk is voltak kamaszok, vagy nem élték át és rájuk akarják erõszakolni, hogy nekik se legyen ilyenben részük. De egyet értek az elõttem szólóval, a szex nem egy 12, de szerintem nem is egy 15 évesnek való. Egyszerûen fejben nem érett rá. 22L
Egy 12-14 éves nem tervez, max 1-2 évnél elõrébb. Egy gyerek teljesen más szempontok alapján választ párt magának, mint egy felnõtt. Éppen ezért, bár párkapcsolatból adódó tapasztalatokra tesz szert. Ezek a tapasztalatok nem egyenértékûek az idõsebb (felnõtt) korosztálynál átélt tapasztalatokkal. Viszont a kordásai körében hatékonyan tudja tanácsként alkalmazni az átélt tapasztalatait!
Mert ezek nem valódi érzések, csak fellángolások, és hisztik.
Engem is nagyon zavar =( Ilyenek, hogy tanuljál babám, ne pasizz, stb...
Dehogy... De, attól függ, hogy mire gondolsz. A szerelmi kapcsolatokra, vagy csak simán az érzésekre? Nem mindegy. 1.) Ha szerelemre gondolsz, hát persze, éld csak életed, de sex tényleg ne legyen. Én, 14 évesen nehezen, de tartóztatom magam. Tudod, a szüzesség olyan dolog, amibõl az embernek csak egyetlen darabja van. Vigyázz rá... 2.) Ha itt arra gondolsz, hogy mennyi igazságtalanság történik veled, akkor... hát akkor ebbe belekötnék. :( Nagggggyon sok ilyen van, tudom, mit érzel, én is voltam ennyi idõs, sõt, még most is benne vagyok ebben. Ne aggódj, el fog múlni. Tudom, néha iszonyú nehéz, de próbáld meg lenyelni ezeket, majd higgadtabb fejjel picit átgondolni. Ne ítélj rögtön, hogy aztán berohansz a szobába, és magadrab*od az ajtót. Azzal csak azt éred el, hogy megütnek a szüleid, és szaródik a kapcsolatod velük. Nem éri meg... Nem jobb szeretetben élni? Na, tehát, ügyes voltál, hogy végigolvastad, és nem tekerted el ezt a szöveget. Kitartás, ki fogjuk nõni ezeket! XXDDD 14-F
lehetnek érzések. Én most 14 éves vagyok. 12évesen egészen másképp gondolkoztam. Csináltam olyan dolgokat hogy most azokért ég a pofám hogy milyen hülye voltam. Nagyon megbántam amiket csináltam akkor egy fiú miatt. 13 évesen is voltak meredek húzásaim és azokat is tökre megbántam. Most is lesz biztosan majd de már tudom mit nem szabad az ilyen "kapcsolatokban" csinálni. És volt nekemis egy fiú akit tényleg szerettem megszerettem és 1éven keresztül szerettem. Tudod mit "szerettem" benne? Hogy olyan jól néz ki. Izmos, kocka hasú. Legjobb barátok voltunk de nem szerettem és annyira beadtam mindenki elhitettem saját magammal hogy szerelmes vagyok és hogy mennyire szenvedek miatta. Most már kicsit komolyan gondolkozok és életemben nem voltam még szerelmes erre jöttem rá. Na ezért szólják le a 12-14 éveseket.Bocsi hogy hosszú lett.
OFF: #1! azért ennyire ne általánosíts! igenis lehetnek érzéseik, legfeljebb nem olyan komoly, és nem olyanfajta mint egy felnõtt embernek. #3! "a szex nem egy 12, de szerintem nem is egy 15 évesnek való. Egyszerûen fejben nem érett rá." ezt nem tudom szó nélkül hagyni.. itt is egy nagyon nagy általánosítás. képzeld vannak olyanok, akik igenis érettebbek kortársaiknál, és ezáltal érettebben is gondolkoznak. nem értem miért írtad amit írtál, persze az is lehet, hogy nekem csökkentek a képességeim... és felhívnám a figyelmed arra is, hogy a Te korosztályodban is vannak gyerekes gondolkodású/viselkedésû teremtések! a szellemi érettség nem csak a kortól függ! ON: viszont a 11-es válaszolóval teljes mértékben egyet tudok érteni. kivéve azt, hogy piszkálják a másikat (persze vannak ilyenek is), de ma már inkább az a "menõ" ha jársz valakivel Üdvözletem!
A kérdező hozzászólása: Ki mondta hogy olyan kapcsolatot akarok amiben nincs szerelem???
dehát egy kapcsolat alapja a szerelem, nem? te milyen kapcsolatot akarsz, amiben nincs szerelem sem? akkor mi van benne??? lehetnek érzéseik, csak éppen szalad velük a világ.
Lehetnek érzéseik, csak a kortársak általában még elég gyerekek hozzá, hogy ilyenkor békén hagyják az embert, inkább megragadnak minden alkalmat, hogy kicikizzék a másikat. A felnõttek/idõsebbek meg állandóan abban vannak, hogy ez még csak gyerekszerelem, semmi komoly. Tény, hogy gyerekszerelem, de attól még lehet komoly, a benne lévõ emberek számára mindent jelenthet. Túl kell esni ezen és keresni mindig azokat az embereket, akik komolyan tudnak venni és nem csak cseszegetnek.
Hogyne lehetne? Nyilván vannak is, teljesen normális. Az ember érez (egy ideig :) ). De ami a fontos, hogy ne csak az legyen, nem ettõl válik valaki felnõtté (szerintem). Gondolat is legyen a fejben és következetességre törekvés. És a baráti kapcsolatok megtartása, ápolása, mert az idõ haladtával ezek maguktól kopnak, ha nem foglalkozol vele, és amikor nincsenek barátai valakinek késõbb, az nagyon rossz, utólag meg már mindegy. Szóval legalább olyan fontos, hogy legyenek barátaid, társaságod, akik akkor is melletted vannak, amikor éppen a kutya se néz rád. (ilyen is van)
Nincs vele baj, ebben a korban szerintem az már természetes, hogy az ember meg akarja tapasztalni, milyen érzés az. Meg a többi hasonló korú is elkezd srácokról/lányokról sugdosni, meg hogy ez "szerelmes" abba (azért írtam idézõjelbe, mert ez ugye sokszor csak pletyka), ennek tetszik amaz.
A kérdező hozzászólása: És ha keresik a kapcsolatot? Tehát nem szerelmesek, hanem szeretnének szerelmesek lenni? Az megvetitek/megvetik
A kérdező hozzászólása: Csak kapcsolatra!
A kérdező hozzászólása: Szexre nem gondoltam, speciel
Mert ilyenkor az ember sok változáson megy keresztül. Minden nap változhat. Sose lehet tudni, most ezt miért mondja, miért csinálja.:S Ha leszólnak, te ne is foglalkozz velük. :) Mindenkinek vannak érzései fõleg nekünk, 12-14. Ha ezeket nem tartják tiszteletbe, az az õ bajuk. Légy mindig önmagad, és hallgass a szívedre, de ha az agyad S.O.S. jeleket küld, akkor inkább arra hallagass.:D :) remélem választ adtam a kérdésedre.:)

12. héten milyen vizsgálatok lesznek? Miért kell fizetni?

Legjobb válasz: Szia! Én pont tegnap voltam 12.hetin maszekba.Egy hosszabb részletesebb ultrahng volt most (nyakiredõ,koponya,gerinc,fejkörfogat,combcsont meg ilyesmiket nézett) aztán ott vettek tõlem vért is és az eredmény ma vagy holnap már meg is lesz,megtelefonálja a doki.Ezt a vizsgálatot úgy hívják hogy kombinált teszt (én azt választottam) ez 30 ezer ft.De lehet választani az olcsóbbikat is az nem ilyen összetett az 20 ezer.De ezt te döntöd majd el.Hú lehet zavaros voltam egy picit.Összességében egy élmény volt mert már emberi kinézete van a magzatnak és látni ahogy mozgatja a végtagjait :) apuka is bejöhetett,nekünk egy élmény volt.

Szia! Én pont tegnap voltam 12.hetin maszekba.Egy hosszabb részletesebb ultrahng volt most (nyakiredõ, koponya, gerinc, fejkörfogat, combcsont meg ilyesmiket nézett) aztán ott vettek tõlem vért is és az eredmény ma vagy holnap már meg is lesz, megtelefonálja a doki.Ezt a vizsgálatot úgy hívják hogy kombinált teszt (én azt választottam) ez 30 ezer ft.De lehet választani az olcsóbbikat is az nem ilyen összetett az 20 ezer.De ezt te döntöd majd el.Hú lehet zavaros voltam egy picit.Összességében egy élmény volt mert már emberi kinézete van a magzatnak és látni ahogy mozgatja a végtagjait :) apuka is bejöhetett, nekünk egy élmény volt.
Idézek:
Valamikor ilyen idõsen végzik a toxoplasma vizsgálatot is, ha kéred.Azért fizetni kell.

Miért kell nekem napi 12 óra meló után átadnom a helyem a tömegközlekedésen egy olyan öregcsajnak, aki körömcipőben szalad, és vastagon ki van festve, és rajzolt szemöldöke van?

Legjobb válasz: Gondolom olyan helyzet volt, hogy illedelmességbõl adtad át a helyed, vagy pedig õ szólt meg, hogy ugyan átadhatnád.Úgy cselekedj, ahogy valóban szeretnél. Nem azért kell átadi a helyet, mert az a néni vagy bácsi öreg és tisztelni kell az öregeket és át kell adni a helyet, hanem azért, mert abban a pillanatban segíteni akarsz neki. Ha meg egy olyan ember van, akinél nem akarsz "áldozattá válni", akkor ne add át. Mondjon amit akar, az az õ baja.Ne az illemkönyv szerint cselekedj, hanem a belsõ igényed szerint.

Gondolom olyan helyzet volt, hogy illedelmességbõl adtad át a helyed, vagy pedig õ szólt meg, hogy ugyan átadhatnád.Úgy cselekedj, ahogy valóban szeretnél. Nem azért kell átadi a helyet, mert az a néni vagy bácsi öreg és tisztelni kell az öregeket és át kell adni a helyet, hanem azért, mert abban a pillanatban segíteni akarsz neki. Ha meg egy olyan ember van, akinél nem akarsz "áldozattá válni", akkor ne add át. Mondjon amit akar, az az õ baja.Ne az illemkönyv szerint cselekedj, hanem a belsõ igényed szerint.
Nem vagy köteles átadni, én se mindig szoktam. De csak olyankor nem szoktam, ha direkt zsémbes, vagy láthatóan semmi baja csak szeret nyögni hogy fáradt, bezzeg a buszért képes sprintelni.. stb. Olyanoknak adom át a helyemet akin tényleg látszik, hogy a miatyánk tartja még állva és egy óvatlan kanyarnál eldõlne.. De ez általában látszik messzirõl, hogy ki szimulál és ki beteg ténylegesen.
A kérdésedbe benne van a válasz és a düh. De a többi öregemberhez ne légy tuskó. És a többi azért is leírom válaszólonak: jaj emberek ne legyetek, már ilyen bunkók! Most mit kell berágni az idõsekre. Adjátok át a helyet, egy kis jó érzés szoruljon belétek, hogy ma csináltatok vmi jót is. Amúgy meg nem csak az idõseknek nem adják át a helyet, hanem az elõttem író terhes kismamának sem és még több társának. Nem segítenek a baba kocsis anyukának fel le szállni. A mútkor egy nõ a kezébe fogta a kis csecsemõjét, és egyetlen egy jól nevelt fõiskolás sem adta át a helyet neki. Nem sok hiányzott, hogy lány létemre leüvöltsem a fejüket. tényleg olyan nehéz, és mondani, hogy tessék leülni? Ne sírjatok a sérelmeitekrõl...mind semmi ahhoz képest, amit idõsen átfogtok élni. L/22
Én nem szoktam átadni... lehet, hogy bunkó vagyok, nem érdekel.
Nem kell átadnod.
nekem is elegem van a "kikövetelem a helyet, mert öreg vagyok és nekem jár" típusú emberkékbõl... van hogy pont az öreg rakja le maga mellé az ülésre a csomagját, motyóját, mellette állnak és nem venné észre magát...
Ebbõl már nekem is elegem van, hogy rendesen kikövetelik a helyet, hát bocsánat de nem azért fizetek több ezret havonta, hogy ne tudjak leülni (tudom, hogy a bérlet nem biztosítja a helyet de azért szeretnék kényelmesen utazni már ha ennyi pénzt kifizetek)! Persze ha olyan néni van ott akin tényleg látszik, hogy idõs már nagyon és beteg természetesen átadom, de aki jobban kivan kenve mint én farsangon voltam 10évesen, amivel nincs semmi bajom addig amíg nem szól, hogy adjam át a helyet....Ha arra volt ideje, hogy kipingálja magát akkor tud állni 3 buszmegállót! De terhes nõknek, kisgyerekeknek és TÉNYLEG öreg cuki néniknek/bácsiknak átadom! Volt már olyan, hogy 2 idõs nõ fel volt háborodva, hogy milyenek a "mai fiatalok", hogy nem adják át a helyet na én erre mosolyogtam egyet és ültem tovább :D
Sajnos a mai öregek nagy része (tisztelet a kivételnek) elfelejti, hogy a tiszteletet ki kellene érdemelni, és nem kikövetelni.
Nem kell átadnod, bár nem azért, mert körömcipõben van és ki van festve.
Én soha nem adom át.
Érdekes, én sose találkoztam olyan öreggel, aki követelte volna.
Ha körömcipõsût, sminkesût, parókástúl, beslõ szervesül van ereje, hogy sprinteljen, ne add át!!! Mondd meg neki, hogy "Ha már ilyet fitten rohant, miért nem gyúr állva is egy kicsit?" Én megcsinálom... (igaz, diák vagyok... de én is lehetek hulla 9óra után.) 16/L
Neki ne add, de a többi ember nem érdemli meg szerinted?
Az idõsekrõl csak annyit, hogy amikor a feleségem terhes volt, egy nyanya simán elkezdett Neki ugatni, hogy adja át a helyét. A postán meg egy másik öregasszony [email protected] rám úgy az ajtót, hogy a kenguruban rajtam lévõ gyerekrõl pattant le.
Azt sem értem, az öregkre irányuló negatív érzések mellett, hogy miért ellenszenves egy idõs nõ, ha próbálja tartani magát, jól öltözött, sminkel? Bezzeg ha SZTK keretes szemüvege van és "öreges" cuccai, akkor meg azért szóljátok le.
A kérdező hozzászólása: Na azért ennyire nem kell elmenni! Nem a kedves aranyos idõs nénire irányult nyilván a kérdés, hanem a lökdösõdõ tolakodóra. Nem kell azért itt minden válaszolót meg engem is lebunkózni, meg letuskózni, mert pont ez a lényege az akkori, adott pillanat dühének.
Ezt a nõk oldják meg egymásközt :) A gyermeküket egyedül cipelõ anyák megérdemelnék.

Miért kell valakinek 10-12 kutya?

A szomszédomban legalább 10 nagytestű kutya van, egy középkorú fickó tartja őket, a tartásukkal nincs baj, rendesen ápolva vannak, és nem úgy néznek ki mint akik szenvednének, de az egyik nap kijöttek az önkormányzattól,hogy nem tarthat ennyi kutyát, a fickó persze nem örült, és elküldte őket egy melegebb éghajlatra, aztán az önko. emberei rendőrökkel fenyegették meg, majd másnap a fickó 3 kutya kivételével mindet berakta a furgonjába és elvitte őket valahová, azután visszajött a furgon és a kutyák nélkül, és rá egy napra kijöttek a rendőrök, azt nem tudom mi volt, de 2 nap múlva visszahozta az elvitt kutyákat és azóta minden ugyan úgy van. Most az utcafrontról fa lemezeket kezdett el a kerítéshez tenni,hogy ne lássanak be. Kicsit agresszív ember, nem is szoktunk vele beszélni és nem is túl beszédes, de ezt leszámítva jó embernek tűnik, mindig más kutyát szokott sétáltatni, napi 2-3x látom különböző kutyákkal sétálni (persze mind a sajátja) és látszólag anyagilag is jól él, csak nem értem miért kell neki ennyi kutya.Azt megértem,hogy ezt a 10-et nem tudja "elengedni", de minden évben több kutyája van, és szerintem az már tényleg nem kéne.

Legjobb válasz: Most ez téged miért zavar ?? Ha gondozza is õket, egészségesek is kinézetre, akkor senkinek nem lehet beleszólása. Szereti a kutyákat biztosan, szenvedélye kutyákkal foglalkozni. Na meg , hogy a saját udvarán belül mit csinál valaki az meg nagyon nem tartozik a szomszédra, vagy arra járóra. -A LEpontozást,pedig már inkább elõre megköszönöm a degradált embereknek.-

Most ez téged miért zavar ?? Ha gondozza is õket, egészségesek is kinézetre, akkor senkinek nem lehet beleszólása. Szereti a kutyákat biztosan, szenvedélye kutyákkal foglalkozni. Na meg , hogy a saját udvarán belül mit csinál valaki az meg nagyon nem tartozik a szomszédra, vagy arra járóra. -A LEpontozást, pedig már inkább elõre megköszönöm a degradált embereknek.-
Az önkormányzat nem mondhatja meg, hogy hány kutyát tarthat, csak azt ellenõrizheti, hogy a törvényben elõírtaknak megfelelõen tartja-e õket. Ha megfelelõek a körülmények és megvan a kellõ mozgástér minden kutyának, akkor nem szólhatnak bele.
Most megy a balhé amiatt, hogy az egyszer már az alkotmánybíróság által meghozott döntést //---nincs beleszólása az önkorinak, mennyi kutya van a háznál, amíg betartják a tartásra vonatkozó elõírásokat---//, újra megengedték, hogy saját rendeleteket hozzanak.Igen fura lett gyorsan némely önkori szabályozása. Ismét megy az alkotmánybírósághoz a bejelentés, csak idõbe telik, míg újra az orrukra koppintanak majd. Sokan vannak, akik befogadnak kutyákat. Ma pedig bõven van befogadni való kutya.
Mint mondtam, nem korlátozhatja az önkormányzat 3 kutyára a tartható ebek számát, tehát ez a része a történetnek nem játszik. Ha a kutyák "ok nélkül" olyan gyakran és hosszan ugatnak, ami a szomszédok életkörülményeit jelentõsen rontja, akkor lehet az ember ellen birtokvédelmi eljárást kezdeményezni a jegyzõnél. Akkor megint kijönnek, kivizsgálják a panaszt és eldöntik, hogy valóban a normálisnál jobban zavarja-e a környéken élõket.
Azért, mert sajnálják a kutyákat és (felelõsséget éreznekirántuk) úgy tekintenek rájuk mintha a gazdinak a pici babái lennének. :) így még több ebet akarnak. Ha apám engedné, én is vennék még pár kutyust.
Miért ne? Biztos magányos, és a kutyák a családja. Elõfordul.
Utsó. Ez ellentétes a 40/2011 sz. kormányrendelettel és az alaptörvénnyel, amelyik kimondja, ha valamit már szabályoz egy magasabb szintû jogszabály, akkor az alacsonyabb szintû azt a jogviszonyt nem szabályozhatja. Amúgy meg ha valaki tenyészt vagy olyan munkát végeztet a kutyáival ahova ennyi kutya kell, akkor simán tarthat 10-12 kutyát is.
41/2010. kormányrendelet, bocsi...
Ellentmond, vagy sem, megtehetik, és meg is teszik az önkormányzatok, ahogy a példa is mutatja.Most nyári szünet van a törvényhozásban. Mire eljut a felháborodás hulláma a megfelelõ helyre, az önkorik szépen alkotnak, büntetnek, talán még pénzhez is jutnak.
Ennyi erõvel azért is lehetne dühöngeni hogy a gyerekek üvöltöznek/síkítanak vagy a szomszéd zenét hallgat hangosan, ami nem haladja meg azt az erõsséget amit lehet büntetni, de te hallod. A kertes ház az ilyen.Szinte minden ismerõsünk, rokonunk kertesbe lakik szóval õk tudnak mesélni néhány hangos szomszédról. El kell fogadni a szomszédokat. Panelban lakok itt sem jó a helyzet itt vékonyak a falak minden áthallatszik, szó szerint! Ilyenekre van egy mondás: "megszoksz vagy megszöksz" Szóval vagy elfogadod vagy elköltözöl..
A francokat korlátozhatja az önkormányzat a kutyák számát. Tulajdonhoz való jogot nem szabhat meg. Amúgy meg miért ne tartana ennyi ebet? Én egy óvoda mellett laktam, mikor 30-40 gyerek visított egyszerre az sem volt a legkellemesebb, de hát istenem. Ha kertesben laknék, nekem sem 'csak' 3 kutyám lenne.
Nem lehet, hogy ideiglenes befogadó? Ha tényleg meg mind a sajátja akkor csupán szereti õket :)
A kérdező hozzászólása: Mint mondtam nem egy beszédes ember, régebben gyakran volt nála egy nõ, de már évek óta egyedül van.
A kérdező hozzászólása: Ha jól tudom itt csak 3 kutya tartható, ha többet akarsz önkormányzati engedély kell. De egyébként nem tudom pontosan mit akarta az önko. emberei, mert csak a hangos szóváltást hallottam.
Egyedül él? Akkor valószínûleg a kutyák az egyetlen társasága, és már szinte családjának tekinti õket. Lehet, hogy még régebben megfogadta, hogy évente befogad egy újabb kutyát, vagy valami ilyesmi... Nem tudom, esetleg meg is kérdezhetnéd tõle! Biztosan nagyon magányos! :(
A kérdező hozzászólása: Zavaró mikor 10-12 kutya egyszerre elkezd ugatni, de ezen kívül bármennyit is foglalkozik a kutyákkal õ egyedül van a kutyák meg tízszer annyian, és bármit tesz nem tud ennyi kutyára kellõen odafigyelni.
A kérdés az volt, miért kell neki ennyi kutya. Lehet, hogy tényleg magányos és szereti az állatokat és õk jelentik számára a társaságot, családot. Lehet, hogy ideiglenes befogadó, vagy az is, hogy ha talál egy kóborló kutyát, nem megy el mellette mint a legtöbb ember, hanem befogadja és hazaviszi magához. Ha pedig már egyszer megszerette õket, akkor persze, hogy nem akar megválni egyiküktõl sem. Amíg a kutyákat jól tartja, addig nincs ezzel semmi baj. Ismerek tenyésztõt, 19 felnõtt kutyája van, egy hatalmas területen, ahol a kutyáknak tágas kifutóik is vannak, és ha kiengedi õket akkor saját úszómedencéjük is, vagyis egyszerûen falkában élnek, és nincs baj a nevelésükkel sem.

Legelső töltésnél miért kell a telefont 10-12 óráig tölteni?

telefon boltban mondták ugyhogy ne engem oltsatok!

Legjobb válasz: mai akksikat nem kell

mai akksikat nem kell
Kedves kérdezõ! Ennek semmi értelme nincs... Ezek nem 10 évvel ezelõtti téglafonok... Tegnap vettem egy SE W705-t és 3és fél óra töltés után már le is vettem, majd felraktam éjjelre, hidd el semmi értelme 12-16 óráig tölteni, fõleg kikapcsolva!
Akkor a telefonboltban idióták ülnek. Nézzenek fel Wikipédiára, és keressenek a Li-ion szócskára. Meg fognak lepõdni. Nem kell 10 órákat töltögetni.
Vettem pár napja j105 sony ericssont, nekem is mondták, hogy t9ltsem legalább 10-12 órát az elsõ töltésnél.

12. hetes vagyok, és még nincs kiskönyvem. Az egyik ismerősöm letolt emiatt, hogy nem lesz meg a kötelező 10 bejegyzés a baba születéséig. Az orvosom mondta, hogy elsőként az uh-n, és a vérvételen legyek túl. Miért kell a 10 bejegyzés?

Akkor nekem már esélyem sincs arra hogy meglegyen?

Legjobb válasz: 4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.

4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.
4 kell. de a kiskonyv jo lenne, ha mar lenne, mert bele kene irni a vizsgalatokat, meg ilyenek. gyorsan jelentkezz be a vedonodhoz
Védõnõ ügyben itt keresgélj, de ha az egyiktõl megérdezed biztos tudni fogják, de amelyik a legközelebb van a lakhelyedhez. http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazis&megye=1&varos=Kecsk.. 30 heteske
szia, ha van háziorvosod szerintem õs is szívesen eligazít majd, ráadásul õ fog majd kiírni táppénzre, ha már nem akarsz dolgozni. Nekem sem volt a 12.hétig kiskönyvem, mert próbaidõn voltam a munkahelyen és nem kaptam szabit, hogy el tudjam intézni. Úgy tudom a nõgyógyásztól kell majd egy igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a kiskönyvet csak mellékelni kell, úgyhogy ne izgasd magad, nem késtél le semmirõl!
12hetesen még nekem sem volt védõnõm, és már 5 bejegyzés van benne.23hetesen.Mikor vizsgálatokra mész vagy vérvételre azt mindig bejegyzik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy bugyuta kérdés: hol kell keresnem a védõnõmet akihez tartozom(Kecskemét)? Elsõ babás vagyok, fogalmam sincs ezekrõl a dolgokról.
:/Hmmm...talán azért mert 18 évesen már nem vagy egy gyermek.
Azért, mert nem várhatod el a szüleidtõl, hogy életed végéig pelenkázzanak és etessenek, mivel õk sem játsszák el a gyereket, mert önmaguk és érted felelõsek. Talán ezért.
A kérdező hozzászólása: én nem bánom azt sem ha csak 25 évesen lesz nõm
Én 28 éves vagyok, én is nagy gyerek, pedig van menyasszonyom, házam, autóm, sok iskolám, és jó felelõsségteljes munkám! De nyomom ezerrel a ps-t, PC gameket, görkorizok, õrültködök mint egy tini.... Szóval jó így élni, attól még hogy felnõ az ember nem muszály minden dologról lemondani amit szeretett!
Ez baj. 10 évesen is kevesebbnek érezted magad, mondjuk 5-nek? VAlamilyen oka csak van annak, hogy nem sikerült felnõnöd. Esetleg olyan szülõk, akik elkényeztettek és semmilyen elvárásuk nem volt veled szemben. Ha eltartanak és nem is kell dolgoznod és még tanulnod sem kell, akkor még nehezebben fogsz felnõni. Jó ez neked amúgy, vagy élvezed, hogy nem vállalsz semmilyen felelõsséget? Mindig minden problémádért másokat hibáztatsz? És mi a helyzet a párkapcsolati kérdésekkel? Szûz vagy még és nem is volt eddig semmilyen kapcsolatod? Vagy a szexualitás az más téma? Nagyon várom a válaszaidat. Üdv
Gondolom a szellemi képességeiddel azért nincs gond...
Általában azok menekülnek a gyerekkorba, akik félnek és nem is tudnak megfelelni, vagy a szülei nem tanították meg õket, hogyan is kell helyt állni fiatal felnõttként. Lehet, hogy ez mások számára marha vicces, viszont neked ebbõl késõbb sok problémád lehet.
amíg úgy csináljuk ezeket hogy senki sem lát addig nincs gond, nem msuzáj errõl tudnia senkinek otthon indiánszögdelésbe nevetgélve közlekedek pucéron addig az irodába komoly vagyok, ennyi a titok. néha azt kell csinálni amit elvár a társadalom be kell illeszekdni
Azért, mert már 6 éves gyerektõl is elvárható, hogy legyen kötelességtudata, iskolában jól tanuljon, maga körül rendet tartson. Ennyi idõs embertõl pedi már az, hogy minden cselekedetéért saját maga viselje a felelõsséget. A jogokkal együtt mindig kötelezettségek is járnak.
én is ugyanígy vagyok vele :) nevetgélek ugrálok, szórakozok
Ha másért nem, azért jó volt régen a sorkatonaság, hogy önállóságra nevelte fiúkat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!