Találatok a következő kifejezésre: Miért kell írni az (44 db)

Valaki segítene nekem, mert egy olvasó naplót kell írnom az Egri csillagokból? ! 1. feladat: Írj 5 szép idézetet.2. feladat: Kinek ajánlod, miért? 3. feladat: Tetszett, nem tetszett? Miért? 4. feladat: Írj egy levelet Évától Gergõnek.

Legjobb válasz: miert, nem olvastad? a 3. feladatot kulonosen mokas lenne, ha valaki mas irna meg helyetted; nekem pl. tetszett, de ezt hogyan mondjuk meg a tanitoneninek? vagy az en velemenyemet mondanad el sajatodkent?

miert, nem olvastad? a 3. feladatot kulonosen mokas lenne, ha valaki mas irna meg helyetted; nekem pl. tetszett, de ezt hogyan mondjuk meg a tanitoneninek? vagy az en velemenyemet mondanad el sajatodkent?
" -Íme - mondotta acélos, de keserû hangon -, ez az elsõ és utolsó levél, amely töröktõl jött ebbe a várba, s el is olvasódott. Megérthették belõle, hogy miért jön. Szabadságot hoz karddal és ágyúval. A keresztény vérben fürdõ pogány császár hozza ránk ezt a szabadságot. Nem kell? Ha nem kell a szabadság, levágja a fejünket! Hát erre válaszoljunk..." " Esküszöm az élõ Istenre, a vár és az ország védelmére fordítom minden erõmet, minden gondolatomat, minden csepp véremet! Esküszöm, hogy a várat pogány kezére kerülni nem engedem! Sem a várat, sem magamat élve meg nem adom! Föld Úgy fogadja be testemet, ég a lelkemet. Az örök Isten taszítson el, ha eskümet meg nem tartanám. "... a félelem olyan ragadós nyavalya, mint a pestis..." " Úgy dacolt a vár eddig az ostrommal, mint tenger viharában a tengerben álló kõszikla. Most az utolsó próba következik. Az Istent hívtuk segítségül. Bûntelen lélekkel, halálra készen kell küzdenünk a várnak és a hazánknak a megmaradásáért. Példátlan az a küzdelem, amellyel eddig megtartottuk a várat, s példátlan az a gyalázat amely a törököt eddig is érte. Bízom a fegyverünkben, bízom a lelkünk erejében, bízom Szûz Máriában, aki Magyarország patrónája, bízom Szent István királyban, akinek a lelke vele van mindig a magyar nemzettel, és legjobban bízom magában az Istenben! " ( Dobó István )" Ott marad egymaga, és meghal egymaga, de a történelem azt az egyet nem írhatja fel róla, hogy elhagyta a reá bízott várat."
Amúgy szerintem nézd meg a filmet és annak alapján válaszold meg a többi kérdést, eléggé megbízható a film

Miért nem tudom megnyitni a CoD4-ben azt a sávot ahove kell kell irni azokat a számokat?

sziasztok.

Legjobb válasz: xfire kell hozzá.ott felismerteted a játékot és ott van egy ikon az xfirében két számítógép van rajta.arra rákattintasz és ott lesz egy össze nevezetû slisa és ott vannak a szerók,az mindjeik tört és nagyobb esélyed van arra hogy sikerülni fog :D

xfire kell hozzá.ott felismerteted a játékot és ott van egy ikon az xfirében két számítógép van rajta.arra rákattintasz és ott lesz egy össze nevezetû slisa és ott vannak a szerók, az mindjeik tört és nagyobb esélyed van arra hogy sikerülni fog :D
A kérdező hozzászólása: köszi.

Érvelés? Le kell írni azt is hogy miért érvelek mellette és ellene? Vagy csak, hogy miért érvelek mellette?

Legjobb válasz: A két kérdés ugyanaz. Mikor érvelsz, akkor elmondod a véleményedet valamirõl, és alátámasztod tényekkel.

A két kérdés ugyanaz. Mikor érvelsz, akkor elmondod a véleményedet valamirõl, és alátámasztod tényekkel.
jobb ha ellene+mellette is támasztassz érveket, sõt ugy kell. Álláspontot foglalsz, elmondod, h. miért, de ugyanakkor felvázolod a másik oldalt
Ha leírod, hogy mellette érvelsz, akkor az érvelés között benne kell legyen, hogy miért fogadod el, ezzel tehát azt is leírod h miért nem ellene vagy :D Szervesen összefüggnek:D De arra figyelj oda, hogy több tudományos ténnyel, illetve több irodalmi mûre is hivatkoznod kell, konkrétan be kell mutatni, hogy a mûben hol jelenik meg az, amire hivatkozol! És 3-4 hivatkozás kelleni fog...


HElp! Kalandozások korárol kell írnom torire. Az elején egy oldalon keresztul arról kell írnom h miért valasztottam? Ez a kérdes okoz nehézségeket. :/

Legjobb válasz: Miért? 1. A régi magyar dicsõségért. Akkor még a magyarok verték meg a nyugatiakat. 2. A kezdeti sikerbõl látszik, milyen ügyes volt akkor a magyar hírszerzés. (Kihasználták a feudális anarchiát, az egyik német trónkövetelõ hívta be õket segítségül a másik ellen.) 3. Logisztika, ellátás (szárított hús), harcmodor. 4. Döntõ fordulat következett a kalandozások kora után. A 955-ös vereségbõl tanulság a kereszténység felvételének és a államalapításnak a kényszere.

Miért? 1. A régi magyar dicsõségért. Akkor még a magyarok verték meg a nyugatiakat. 2. A kezdeti sikerbõl látszik, milyen ügyes volt akkor a magyar hírszerzés. (Kihasználták a feudális anarchiát, az egyik német trónkövetelõ hívta be õket segítségül a másik ellen.) 3. Logisztika, ellátás (szárított hús), harcmodor. 4. Döntõ fordulat következett a kalandozások kora után. A 955-ös vereségbõl tanulság a kereszténység felvételének és a államalapításnak a kényszere.
Mert igen féltek a nyugatiak a magyarok harcmodorától, hogy hátrafelé is tudtak lõni a nyilaikkal miközben vágtattak elõre. Mert ilyet eddig még nem láttak. Magyar specialitás. Mert akkor még képesek voltak az õseink összefogni, együttmúködni. Bár az igaz, hogy a cél: vagyis a rablás, nem éppen dicséretes dolog.

Miért van az, hogy a TELC nyelvvizsgán ceruzával kell írni? Többi lent!

Számomra ez elég furcsa. Elég bizalmatlan vagyok. Véletlenül nem a tesztek manipulálása a céljük? (Amúgy iszonyat drága is...)

Legjobb válasz: Nem hiszem, mert általában sikerülni szoktak, nem egy nehéz vizsga! Egyébként azért kell ceruzával írni, mert a válaszlapot számítógéppel javítják és azt "látja". De ezt nekünk elmondták a vizsga elején is.

Nem hiszem, mert általában sikerülni szoktak, nem egy nehéz vizsga! Egyébként azért kell ceruzával írni, mert a válaszlapot számítógéppel javítják és azt "látja". De ezt nekünk elmondták a vizsga elején is.
Olyan nincs, hogy könnyû nyelvvizsga, emberek! Olyan van, ami NEKED pont megfelel!
OK, OK. Utolsónak igaza van! Azért volt könnyû NEKEM, mert eleget készültem rá és nem azon törtem a fejem, hogy miért ceruzával kell kitölteni...
Hát, ha az enyémet bárki is manipulálta, akkor innen is köszönöm neki! Könnyû volt és jó is lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Fel sem merült bennem ez a kérdés.
Bennem is felmerült, már az elsõ perctõl fogva, hogy ceruzával kell csinálni, és kamu az egész. De nekem is jól sikerült:) ) Nem volt nehéz:)
A könnyû az pontosan mit jelent? Könnyebb mint ami a feladatgyûjteményekbe van?
A számítógép nem tudja értelmezni a fekete vagy a kék tintát? Nem értem... -.-
Szerinted mi ezen törjük a fejünket? :D:D Okos vagy... :D Egy puszta kérdés volt a kérdezõ részérõl, mert van benne egy egészséges szkepticizmus.
Most vinni kell ceruzát (Vagy ott adnak)
Ezt azért jó tudni (elõre), mert mi van, ha nem vittem magammal grafit ceruzát

Miért van az, hogy a pasik sokkal bátrabbak, ha mondjuk msn-en kell írniuk, mintha a valóságban kell mondaniuk?

Legjobb válasz: Ez tévedés.Nemcsak a pasik vannak így,hisz mindenki bátrabb online,mint élõben..Úgy gondolod..Ezt miért ne merném megtenni?Aztá élõben egész más.Mondd,miért gondolod h csak a pasik vannak így?

Ez tévedés.Nemcsak a pasik vannak így, hisz mindenki bátrabb online, mint élõben..Úgy gondolod..Ezt miért ne merném megtenni?Aztá élõben egész más.Mondd, miért gondolod h csak a pasik vannak így?
Rühellem msn-t.
nem csak a pasik ilyenek.. ez azért van mert nincsenek szemtõl szembe, nem látják a parterüket, nem félnek a reakcioktól sem...

Miért hiszik azt egyes itteni kérdéskiírók, hogy a kérdésük tárgyát Nagybetűvel kell írni?

Legjobb válasz: Szerintem kiemelés végett. Hogyha valaki rátekint a kérdéslistára, akkor azon a szón akadjon meg a szeme, és ha az érdekes vagy ismert számára, akkor olvassa végig a kérdést. Mondjuk én ilyen módon nem emelnék ki. Akkor inkább az adott szót végig NAGYBETÛVEL írnám. Szerintem ez az ok, és nem helyesírási hiba vagy német nyelv rajongó...

Szerintem kiemelés végett. Hogyha valaki rátekint a kérdéslistára, akkor azon a szón akadjon meg a szeme, és ha az érdekes vagy ismert számára, akkor olvassa végig a kérdést. Mondjuk én ilyen módon nem emelnék ki. Akkor inkább az adott szót végig NAGYBETÛVEL írnám. Szerintem ez az ok, és nem helyesírási hiba vagy német nyelv rajongó...

Hogy lehet egy palyazatot irni nemetul? Masszor gyogymasszor allasra. Miert erdekel az allas, tapasztalatok, stb. Bele kell irni, ha jelenleg mas a munkakorom?

Legjobb válasz: http://lehrer.schule.at/bewerbung/bewerbungsbrief.htm ha tudsz jól németül, akkor ez az oldal szépen leírja, miket érdemes beleírni.

http://lehrer.schule.at/bewerbung/bewerbungsbrief.htm ha tudsz jól németül, akkor ez az oldal szépen leírja, miket érdemes beleírni.
Pedig ez igen egyszerû nem kell hozzá nagy agy.
Írjuk meg helyetted a fogalmazást? Vagy milyen segítséget vársz?
A kérdező hozzászólása: nem azt kérem hogy írják meg helyettem hanem vmiféle támpontot hogy hogyan kezdjem el....
A kérdező hozzászólása: nem olyasmire gondolok, hogy igen mert olyan bunkó paraszt hogy azt a szemébe kell mondani... vagy nem ilyenre... hogy: nemmondom meg neki mert épp olyan bunkó mert mindent elmond az anyjának aki tovább adja az oszfõnek...
A kérdező hozzászólása: hanem olyasmire hogy igen/nem mert... az ilyen meg olyan érzés....
Ne mondd meg neki, hogy nem tetszik csak írj egy jellemzést az ajándékról, hogy miért nem tetszik, mi lett volna jobb ajándék, de végül is azért nem olyan rossz ajándék hiszen van ez meg az a jó oldala. És a végére odaírhatod, hogy azért reméled legközelebb jobb ajándékot kapsz tõle, de azért értékeled, hogy gondolt rád.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jobbnál jobb ötleteket... ha vmi kérdésem lessz ne várjátok hogy írok... majd megoldom vhogy... további jó írkálást....
Mi a [email protected] picsogsz, az utolsó válaszoló SEGÍTETT, te birka. Megírta, hogy kezdj hozzá. Nem? Vagy a pöttömnyi agyaddal 3 mondatnál hosszabb szöveget nem tudsz értelmezni? Kis [email protected]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!