Találatok a következő kifejezésre: Miért kell írni (94 db)

Miért kell írni teherautónál a menetlevelet?

Miért van az hogy még egy kis teherautónál is minden használatkor menetlevelet kell írni? Mi ennek a célja?

Legjobb válasz: Ennek sok oka lehet, pl hogy az idõvel munkával benzinnel elszámoltathasson a munkáltatód, meg pl. ha baleset ér, de nem azon az útvonalon ahol dolgoznod kelle, tehát kvázi nem munkában ér a baleset, akkor az nem munkahelyi baleset és akkor lóvét sem kapsz meg mindent neked kell fizetni.

Ennek sok oka lehet, pl hogy az idõvel munkával benzinnel elszámoltathasson a munkáltatód, meg pl. ha baleset ér, de nem azon az útvonalon ahol dolgoznod kelle, tehát kvázi nem munkában ér a baleset, akkor az nem munkahelyi baleset és akkor lóvét sem kapsz meg mindent neked kell fizetni.
Ha rendesen vezeted akkor mindenre válszt ad és kontrolt biztosít. Esetleg téged is védhet, mert elfogadják bizonyitékként.

HElp! Kalandozások korárol kell írnom torire. Az elején egy oldalon keresztul arról kell írnom h miért valasztottam? Ez a kérdes okoz nehézségeket. :/

Legjobb válasz: Miért? 1. A régi magyar dicsõségért. Akkor még a magyarok verték meg a nyugatiakat. 2. A kezdeti sikerbõl látszik, milyen ügyes volt akkor a magyar hírszerzés. (Kihasználták a feudális anarchiát, az egyik német trónkövetelõ hívta be õket segítségül a másik ellen.) 3. Logisztika, ellátás (szárított hús), harcmodor. 4. Döntõ fordulat következett a kalandozások kora után. A 955-ös vereségbõl tanulság a kereszténység felvételének és a államalapításnak a kényszere.

Miért? 1. A régi magyar dicsõségért. Akkor még a magyarok verték meg a nyugatiakat. 2. A kezdeti sikerbõl látszik, milyen ügyes volt akkor a magyar hírszerzés. (Kihasználták a feudális anarchiát, az egyik német trónkövetelõ hívta be õket segítségül a másik ellen.) 3. Logisztika, ellátás (szárított hús), harcmodor. 4. Döntõ fordulat következett a kalandozások kora után. A 955-ös vereségbõl tanulság a kereszténység felvételének és a államalapításnak a kényszere.
Mert igen féltek a nyugatiak a magyarok harcmodorától, hogy hátrafelé is tudtak lõni a nyilaikkal miközben vágtattak elõre. Mert ilyet eddig még nem láttak. Magyar specialitás. Mert akkor még képesek voltak az õseink összefogni, együttmúködni. Bár az igaz, hogy a cél: vagyis a rablás, nem éppen dicséretes dolog.


Ha a munkavállaló mond fel próbaidő alatt, azonnali hatállyal, akkor is kell írni felmondólevelet? És köteles megindokolni, miért mond fel?

Legjobb válasz: Próbaidõ alatt bármelyik fél indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhat. - Indoklás nélkül felmondhat neked a munkáltató( Ezért hívják próbaidõnek) - Nem kell írnod felmondólevelet.

Próbaidõ alatt bármelyik fél indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhat. - Indoklás nélkül felmondhat neked a munkáltató( Ezért hívják próbaidõnek) - Nem kell írnod felmondólevelet.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Miért nem tudom megnyitni a Sims 3-at? letöltöttem torrentről, de nem akarja megnyitni akkor most ki kell írnom cd-re v mi?

nem nagyon értek az ilyenekhez xdd

Legjobb válasz: igen. a letöltött játékokat ki kell írni

igen. a letöltött játékokat ki kell írni
A kérdező hozzászólása: ez gyors vt xd am köszi :)
Vagy talán mountolni.
Ne írd ki, ez hülyeség. Ha teljesen letöltötte akkor csak Daemon Toolsal mountold és kész.
Mért kell irnod és kinek?
Pl Kezd ugy, h `egy csodalatos napon kezdodott az egesz, ...(- a szulinapja), amikor egy kicsi eletke koszontott be a mindennapjainkba es azota is leirhatatlanul sok boldog pillanatot szerez nekunk, bla bla bla, ...
Szép dolog a gyerek na de álljunk már meg, mégis kit tanít az a tanárnõ, téged vagy a gyereket?Újabban már a szülõk is kapnak házit?Nálunk még a gyerekek köszöntik az édesanyjukat verssel, rajzzal stb. Hát megírnám a levelet csakhogy a gyerek ne bõgjön le a társai elõtt, de a tanárnõt félrevonnám és közölném vele hogy nem én vagyok a tanítványa ne nekem adjon munkát van belõle elég, és a válasz egyszerû, mert minden normális szülõ szereti a gyerekét és ez egyébként is magánügy.Bocs hogy berzenkedem de ezen kiakadtam egy kicsit.Elõttem szólóknak igazuk van:kezdd a pocaknál.
Ez a tanár lökött :)
Tõlünk 9.-ben kérdezte az irodalom tanár, hogy miért szeretjük Anyukáinkat. Mindenki hebegett-habogott. Végülis azt mondta, hogy erre nincs válasz, mert a szeretet feltétel nélküli.
Onnan kezd hogy milyen volt amikor még csak tervezted hogy Õ legyen.Aztán milyen örömöt, boldogságot éltél át amikor megszületett, amikor elöször kimondta hogy anya, amikor megtette az elsõ lépéseit
A születésétõl vagy a fogantatástól, Legyenek benne aaz elsõ szavak, mosoly, megfordulás, lépés, bölcsi, ovi, suli.Emlékzetes mondatok és tettek...
A kérdező hozzászólása: Persze nekem se kérdés hogy miért szeretem de olyan nehéz levélbe foglalni
A kérdező hozzászólása: Az osztályfõnöke kitalálta hogy minden szülõ írjon a gyerekérõl egy levelet az anyák napi ünnepségre.Ami ma délután lesz.Sajnos fogalmam sincs hogy hogy kezdjem el... Nincs ötleted?
Kinek és miért kell ilyet írnod?
második vagyok, már bocs a kifejezésért, de nekem ez nem lenne kérdés, hogy a gyerekeimet miért szeretem.
Szia! Szerintem kezd onnan mikor megtudtad, hogy Õ már a pocakodban van. Ha visszagondolsz mit éreztél akkor, hidd el a tollad magától fog írni! :-)) Minden gyermek egy csoda, a csodákat pedig szeretjük. Nehéz megfogalmazni a szeretet, mert egy ételnél be tudod határolni hogy pl mert édes vagy sós. De én biztos vagyok benne, hogy sikerül egy szép levet írnod.
[email protected] meg. Nem tudom mire kell, de nem tudod hogyan kezdj bele? Csapj a közepáébe

Miért van az, hogy a TELC nyelvvizsgán ceruzával kell írni? Többi lent!

Számomra ez elég furcsa. Elég bizalmatlan vagyok. Véletlenül nem a tesztek manipulálása a céljük? (Amúgy iszonyat drága is...)

Legjobb válasz: Nem hiszem, mert általában sikerülni szoktak, nem egy nehéz vizsga! Egyébként azért kell ceruzával írni, mert a válaszlapot számítógéppel javítják és azt "látja". De ezt nekünk elmondták a vizsga elején is.

Nem hiszem, mert általában sikerülni szoktak, nem egy nehéz vizsga! Egyébként azért kell ceruzával írni, mert a válaszlapot számítógéppel javítják és azt "látja". De ezt nekünk elmondták a vizsga elején is.
Olyan nincs, hogy könnyû nyelvvizsga, emberek! Olyan van, ami NEKED pont megfelel!
OK, OK. Utolsónak igaza van! Azért volt könnyû NEKEM, mert eleget készültem rá és nem azon törtem a fejem, hogy miért ceruzával kell kitölteni...
Hát, ha az enyémet bárki is manipulálta, akkor innen is köszönöm neki! Könnyû volt és jó is lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Fel sem merült bennem ez a kérdés.
Bennem is felmerült, már az elsõ perctõl fogva, hogy ceruzával kell csinálni, és kamu az egész. De nekem is jól sikerült:) ) Nem volt nehéz:)
A könnyû az pontosan mit jelent? Könnyebb mint ami a feladatgyûjteményekbe van?
A számítógép nem tudja értelmezni a fekete vagy a kék tintát? Nem értem... -.-
Szerinted mi ezen törjük a fejünket? :D:D Okos vagy... :D Egy puszta kérdés volt a kérdezõ részérõl, mert van benne egy egészséges szkepticizmus.
Most vinni kell ceruzát (Vagy ott adnak)
Ezt azért jó tudni (elõre), mert mi van, ha nem vittem magammal grafit ceruzát

Miért így kell írni?

Pécset és miért nem így Pécsen

Legjobb válasz: Elõször is Pécsett! És mind a kettõ helyes!! PL: Én Pécsen lakom! vagy: Pécsett van egy tök jó bolt! stb... szval nem KELL így írni de így is helyes!

Elõször is Pécsett! És mind a kettõ helyes!! PL: Én Pécsen lakom! vagy: Pécsett van egy tök jó bolt! stb... szval nem KELL így írni de így is helyes!
Hagyomány szerinti írásmód miatt. Az elõzõ kommentelõ is jól írta, mind a kettõ helyes. Nevekben is elõfordul sokan nem is tudják ezt, ilyen mint pl.:Attila azt lehet úgy is írni hogy Atilla
És én 11 éves vagyok!:D

Miért kell nekem mindig kezdeményezni facebook chaten a barátnőimnél? Miért nekem kell mindig rájuk írnom?

Egyszer már megnéztem és ha én nem kezdeményeznek akkor nem írnak rám,vagy ha néha ritkán rám írnak akkor egy két mondat után lepattintanak azzal a szlogennel hogy menniük kell közben pedig látom hogy ugyanúgy be vannak jelentkezve. Nem haragszom érte tényleg de néha kicsit bántó.

Legjobb válasz: szomorú, de azt kell mondanom keress más barátnõket... nem érdekled õket ezért nem keresnek... am privibe adhatok pár tanácsot amit megpróbálhatsz, de azok csak akkor vállnak be, ha õk is akarják

szomorú, de azt kell mondanom keress más barátnõket... nem érdekled õket ezért nem keresnek... am privibe adhatok pár tanácsot amit megpróbálhatsz, de azok csak akkor vállnak be, ha õk is akarják

Állásinterjúra kell mennem és írnom kell egy pár soros kézzel írt írást szabadon választott témában. Milyen témában írjak ami tetszhet nekik? Illetve miért kell ez nekik?

sztem valamilyen utazási irodáról van szó

Legjobb válasz: Szerintem mindenféleképp magadról irj, milyennek tartod magad, miért tetszik a munka, hogyan látod a jövõdet. Nem hiszem, hogy egy harmadik témára kivancsiak :) Sok szerencsét

Szerintem mindenféleképp magadról irj, milyennek tartod magad, miért tetszik a munka, hogyan látod a jövõdet. Nem hiszem, hogy egy harmadik témára kivancsiak :) Sok szerencsét
A kérdező hozzászólása: szabadon választható téma... más szerint is magamról írjak? egyébként titkárnõnek kellenék oda...
Írj a hobbidról.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!