Találatok a következő kifejezésre: Miért könnyebb jobb (8 db)

Miért könnyebb és jobb azoknak, akik hisznek Istenben?

(Vallásos gyerekek válaszairól és válaszaik értékelésér?l lásd: BS-Studio Virtus /www.bsstudio.virtus.hu/, Valláskritika Rovat azonos cím? cikksorozatát.)

Legjobb válasz: igazából általános esetben ez egyáltalán nem igaz. Nem mindíg jobb, könnyebb. Sõt szokszor igencsak nehéz. Mindamellett van olyan, amikor hatalmas segítség. Az ember két dolgot visel nagyon rosszul. A reménytelenséget/kilátástalanságot és a miértek hiánytát. Mindkettõt orvosolhatja a vallás.

igazából általános esetben ez egyáltalán nem igaz. Nem mindíg jobb, könnyebb. Sõt szokszor igencsak nehéz. Mindamellett van olyan, amikor hatalmas segítség. Az ember két dolgot visel nagyon rosszul. A reménytelenséget/kilátástalanságot és a miértek hiánytát. Mindkettõt orvosolhatja a vallás.
maximálisan egyház és vallásellenes vagyok! az egész csak a pénzrõl szól. gondoljunk csak a középkorban gyártott búcsúcédulákra, és még sorolhatnám... az egyháznak azért van szüksége újabb és újabb hívõkre, hogy a papoknak legyen mibõl öltözködni és kajálni. stb. mert sztem anélkül is lehet hinni vmiben, ha nem járkálsz templomba, nem adakozol, stb. én nem vagyok vallásos, de nem érzem magam szar embernek, mert ugyanúgy segítek a néninek leszállni a villamosról, és ugyanúgy van BKV bérletem. és ezt nem azzal magyarázom, h jaj mer isten mit szólna, ha nem így tennék. nem! nekem van erkölcsi tartásom, és vannak elvárásaim magammal szemben. vallás és egyházak nélkül is.
Mert ezzel amit nem tud megmagyarázni a balga ember, betölti a szívében tátongó ûrt.
Létezik a jó és a rossz. Ez olyan biztos mint ahogy az emberi léleknek két oldala van. Tudjuk, hogy a jó végpontja Isten. Aki pedig azt állítja, hogy nem létezik mert nem látta, az vagy vak vagy teljesen hülye...a kézjegye mindenhol ott van ezen a bolygón, csak néhány hitetlennek meg kellene mosni azt a csipás szemét és akkor talán látná is:)
Annyiféle módon hiszünk ahányfélék vagyunk. Isten útja az önmegismerés útja. Aki nem ismeri saját magát nem tud hiteles Istenkapcsolatot kialakítani. Szegény Brain Sorming nem tudja, hogy aminek ellen állsz, annak a hatása alatt vagy. Kétségbeesetten keresi az utat és kínlódik a saját hitével. :) Majd megtalálja. :) Nem jobb és nem könnyebb azoknak akik tudják magukról, hogy hisznek Istenben. Õk ezen az úton járnak és kész.
Jobb-e, könnyebb-e? Erre még én se tudom a jó választ, pedig régen voltam már 10 éves. Ez az ateista, ahogy kiforgatja a gyerekek válaszait, hát nem találok szalonképes szavakat. Ha valóban olyan okos, mint amilyennek képzeli magát, használná inkább arra, hogy segítsenen a rászorulókon, nem valláskritikára pazarolná az energiáját. Kritizálni azt mindenki tud. Áldozatot hozni, segíteni másokon, sokkal nehezebb.
Aki hisz a jó Istenben, annak alapból jó az élete, mert Isten vele van , a hit nagyon erõs dolog. Ha hiszel benne, megkapod, ami kell, csak kérni kell, kitartóan hinni benne és akkor lehet ezt csak megtapasztalni, aki meg nem tapasztalt ilyeneket az ne dumáljon olyan sokat, kussoljon be inkább. Isten mindenkit egyformán szeret. Lehet válaszni: Vagy Isten vagy sátán. Isten teremtett minket, az õ emberei vagyunk, ennyit megillet, hogy higgyetek benne és teljes szívetekbõl szeressétek.Ami történt jó dolog egész életedben csakis neki köszönheted, és ami rossz történt, az a sátán mûve.
Nem tudom mi az az oldal, de elmondom miért könnyebb azoknak akik hisznek Istenben: megvan már mindenre a válasz! Nem kell gondolkodnod hogy megtaláld az utad, hiszen minden le van írva feketén fehéren hogy mi miért van és pont. A gyenge, önbizalomhiányos stb. embereknek hatalmas biztonságot ad. Van múlt, és van jövõ, vannak kilátások (és azok elég jók lásd menyország:)
fúú vazz... ez az oldal már sokadjára akaszt ki... gratulálok annak, aki 10 éves gyerekek mondataiban keres logikai hibákat... a világ legnagyobb baromsága, hogy egyedül vagyunk élõk az univerzumban, és semmi célja az életnek, ami csak úgy magától lett. sokkal logikátlanabb, mint az egész istenesdi.
pff de ááááááhhhhhh én nem hiszek..de ha itt a vallásosaknak a földi élet örömeit nem szabad kiélvezni...akkor sajnálom õket !!de tényleg.. és ha még se kerülnek a mennyországba..akkor elpazarolták az egyetlen életüket nem akartam senkit semmegbeántni..

Jobb vagy rosszabb lett az életed, mióta elköltöztél a szüleidtől? Könnyebb azóta vagy nehezebb? És miért?

Legjobb válasz: Nekem sokkal jobb lett. Azóta lényegesen nyugodtabb vagyok, nem kell attól rettegnem, hogy anyám éppen hol fetreng részegen. Sõt én összekötöttem a kellemest a hasznossal és egybõl 200 km-re menekültem, így abban is biztos lehettem, hogy nem jön utánam részegen az egyetemre vagy a munkahelyemre. Tényleg nem volt könnyû napi 8 óra meló mellett még egyetemre járni, albérletet fizetni és eltartani magam, de a nyugalom megfizethetetlen. Azóta már jó pár év eltelt, közben lediplomáztam, saját családom és lakásom lett, szóval összességében jól jöttem ki a dologból. Akkor nagyon nehéz volt mikor eljöttem (elsõsorban anyagilag), de örülök, hogy megléptem mert azóta már idegroncs lennék.

Nekem sokkal jobb lett. Azóta lényegesen nyugodtabb vagyok, nem kell attól rettegnem, hogy anyám éppen hol fetreng részegen. Sõt én összekötöttem a kellemest a hasznossal és egybõl 200 km-re menekültem, így abban is biztos lehettem, hogy nem jön utánam részegen az egyetemre vagy a munkahelyemre. Tényleg nem volt könnyû napi 8 óra meló mellett még egyetemre járni, albérletet fizetni és eltartani magam, de a nyugalom megfizethetetlen. Azóta már jó pár év eltelt, közben lediplomáztam, saját családom és lakásom lett, szóval összességében jól jöttem ki a dologból. Akkor nagyon nehéz volt mikor eljöttem (elsõsorban anyagilag), de örülök, hogy megléptem mert azóta már idegroncs lennék.
lényegesen könnyebb. páromhoz tudtam költözni, õ 29 éves. egy éve már. az ok: azt hiszem tudom illusztrálni azzal, hogy ma van a névnapom és elfelejtette. de ez még kismiska a többihez képest. 17L
A szülõtõl függ. Az anyámmal laktunk együtt egy családi házban 5 évig. Sohasem takarított, nem fizetett semmiért, minden pénzét a testvéremnek adta és azt mondta, hogy éhezik, így a férjem fõzött rá. Most sokkal kisebb a rezsi, mert még pazarolt is! Én voltam az ingyencseléd, szétdobálta a szemetet a lakásban.
Nehezebb lett, de ezzel együtt jobb is. Nehezebb, mert nekem kell megoldanom a problémákat, senki nem fogja a kezem, ha helyzet van, nekem kell megszerveznem az életemet. Viszont nem függök már a szüleimtõl, és a fentiek szükségeltettek ahhoz, hogy felnõtté váljak. Úgy érzem, sokat fejlõdött a személyiségem, mióta a magam útját járom. Nem mellesleg sokat javult a kapcsolatom a szüleimmel, mióta nem velük élek.
én 19voltam, abból a szempontból könnyebb, h anyám elég szemét volt, hozzám nem jöhetett senki, barátnõ se, csak hugomhoz, kutakodott a cuccaim közt hiába zártam be a szobám, mindent én csináltam otthon mert estis voltam, és folyton veszekedett h mikor fõzök/takarítok, pedig nem mind1, ha készvan mire hazaérnek? viszont anyagilag meg topon voltunk. most szabad vagyok, nem szól bele senki semmibe, de le vagyok égve. régen ha akartam vásárolgattam, mindig jó kaja volt (én fõztem de amit felírtam megvették, mind1 mennyiért)szóval van jó és rossz oldal is, de nem mennék haza.
Nehezebb, mivel most én gondoskodom a családomról, én fõzök a páromnak és a lányomnak, utánuk én mosogatok... Mikor otthon vagyok, nagyon szeretek kicsit lazítani (1 évben kb összesen 2 hetet vagyok csak a szüleimmel). Hiányoznak, na de ez az élet rendje.
Én imádom a szüleimet, de százszor jobb egyedül... 20 évesen már bûntudatom volt hogy felnõtt vagyok de õk tartanak el... Úgyhogy elköltöztem, bár ez az egyetem miatt is szükséges volt! Nem tudok mellette dolgozni mert sokat kell tanulni, de az ösztöndíjakból, diákhitelbõl, meg nyári munkákból megélek. Néha azért visszamegyek 1-1 hétvégére, ill. nyáron pár hétre:) de jobb külön. 24/L
egyértelmûen jobb... 18 évesen éltem a lehetõséggel, és egyetemre hivatkozva el otthonról...nem bántam meg... igaz albérletezek azota is, nappalin csinálom a másoddiplomámat, mellette diákként dolgozok, de imádom, hogy nem szol bele senki hogy mit hogy csinálok (párommal lakom, de õ hozzám hasonló, igy jol elvagyunk) 23/N kérdezõ, és te?
Csak hétvégén lakom külön tõlük, az egyetem miatt, de sokkal nehezebb. Azért, mert otthon mindenben kiszolgálnak, Pesten viszont mindent egyedül kell. Igaz, cserébe szabályok sincsenek, úgyhogy azt csinálok, amit akarok. Mindegyiknek van elõnye is, hátránya is.
Szia! 25 évesen döntöttem úgy, hogy oké, mostantól függtelen leszek. Adodott egy jó lehetõség, éltem vele. Anyukám nem rossz, sõt, nagyon jó anya, de én úgy éreztem, hogy most "mennem kell". Õ pityergett , de elengedett. Jobb lett, mert valóban önálló lettem, és dolgoztam. De szerintem ez kor függvénye is, meg hogy ki milyen családból hogyan tud eljönni? pl. biztos nem nagy álom 16 évesen haverokkal lógni, és itt-ott aludni.
Utolsó: boldog névnapot! Nekem is ma van, sõt, az anyámnak is, de elfelejtette.. : DD

Miért hiszik el a magyar emberek a Fidesz, a Jobbik és az MSZP populista szemetét, könnyebb úgy élni, ha minden "fekete és fehér"?

Sokszor az az érzésem, hogy szándékosan butítják el felülről a magyarokat, illetve a világ társadalmainak embereit. Az aktuálpolitikáról átterelődött a hangsúly a bulvárra: ma már az számít hírértékűnek, ha valakit megöltek, kicsináltak, elvált, férjhez ment, kiraboltak, megzsarolták, milyen ruhában jelent meg... És így szépen elterelik az emberek figyelmét a kardinális kérdésekről. Ellaposodik a magyar kultúra... Elég összevetni a német RTL és a magyar RTL műsorát: ugyan mindkettő celebközpontú, de a német RTL próbál valami színvonalat is belecsempészni a szórakoztatásba, még ha az olyan, amilyen. A magyar csatornák ezt meg sem próbálják, pedig nem feltétlenül a nagy költségvetésen múlik... A fiatalok elbutulnak, érettségizett 20 éves gyakornokok nem tudják, hogy mi Szlovákia, Románia és Ukrajna fővárosa. A politika is ontja magából a szemetet. A programjaikban nem megoldásokat, alternatívákat akarnak nyújtani a társadalmakat sújtó kérdésekre, hanem amit lehet, odáznak (nyugdíj- és egészségügyi reform, gazdasági megújulás). Állandóan egymásra dobálják a fekáliát, az átlagemberek ezzel foglalkoznak, és nem azzal, ami nagyon is érintené őket. Aktuálpolitikai példák: a Fidesz a rezsicsökkentéssel van elfoglalva, szerintük a nagy energiaszolgáltatók leveszik a nagy sápot - ezzel ellentétben évek óta veszteségesek. Mindenféle hülye megoldást találnak a devizahitelesek megsegítésére, de nem a szerződéseket vizsgálják, amelyeket a hitelnyújtó bankok egyoldalúan módosítgatnak. Kijelentik, hogy Magyarországon nincs romakérdés, eközben meg bizonyos észak-magyarországi falvakat szabályosan a romák irányítanak, megfélemlítik az ottani lakosságot. (Nem vagyok fajgyűlölő!). És ezeket a példákat még lehetne ám sorolni bőven: sok problémát takargat a Kormány, amire nem megoldást keres, csak toldozgat-foldozgat és folyamatosan valótlant állít mind a magyar állampolgároknak, mind az Uniónak.

Legjobb válasz: A mai világ a hazugságokra és a megtévesztésekre épül. Miért lenne a politika más, aki alakítja a világot?

A mai világ a hazugságokra és a megtévesztésekre épül. Miért lenne a politika más, aki alakítja a világot?
Sajnos a mai politikai kultúra képviselõinek nagy része önkényuralmi rendszerben szocializálódott (mégha ez nálunk puha is volt viszonylag). Ennélfogva nem csak retorikájukban, de sajnos politikájukban is a populizmust követik, így taszítva még nagyobb szakadékba az országot. Én ezért szeretem, ha fiatalabbak vannak egy pártban, mert ezek vélhetõen már kevésbé fertõzõdtek meg a vérgõzös lózungoktól, és talán már valós megoldásokat keresnek a hétköznapi problémákra.
"Sokszor az az érzésem, hogy szándékosan butítják el felülrõl a magyarokat, illetve a világ társadalmainak embereit." Azért van ilyen érzésed mert ez az igazság... "A fiatalok elbutulnak, érettségizett 20 éves gyakornokok nem tudják, hogy mi Szlovákia, Románia és Ukrajna fõvárosa." Az nagyobb probléma, hogy 2 magyar megyét sem tudnak területileg behatárolni... "A politika is ontja magából a szemetet. A programjaikban nem megoldásokat, alternatívákat akarnak nyújtani a társadalmakat sújtó kérdésekre, hanem amit lehet, odáznak (nyugdíj- és egészségügyi reform, gazdasági megújulás). Állandóan egymásra dobálják a fekáliát, az átlagemberek ezzel foglalkoznak, és nem azzal, ami nagyon is érintené õket." A politikusaink kb. 88 éve csak hazudik...
Hát pont azért hiszik el, mint amit írsz. Az irányadó mentalitás a butaság, megvalósításának ezer eszköze van. Ez kombinálva rossz gazdaságpolitikával, mindig meghozza gyümölcsét. Ami nem populista, az bizony fájdalmasan fárasztó és keserves. Nincs mese, dolgozni kell, ahhoz jól szervezni, ahhoz tervezni, ahhoz egyeztetni, ki gyõzi ezt a sok macerát. Nem egyszerûbb elhinni, hogy egyszer minden szép lesz, nem is neked kell tenni érte? És ha mégse, jogod van siránkozni, amíg mást nem teszel, ingyen sajnálnak.
Szerintem bal.
Valószínû a jobb agyféltekéseknek kedvez, mert itt egyben célszerû rálátni a dolgokra, hogy megérthessük a cselekményt. A jobb agyféltekei dominanciával rendelkezõk begyûjtik a tényeket majd egyben alkotnak belõlük új koncepciót. Olykor lehet persze részletes is a cselekmény vagy valaminek a leírása, a hosszú távú memória is a jobb agyféltekében van, tehát jobb agyféltekének kedvez szerintem. Valahol meg egyébként olvastam hogy a mûvészi érzéknek is köze van a jobb agyféltekéhez.

Szerintetek melyik a könnyebb és jobb a gitározás vagy a hegedű? És miért?

Legjobb válasz: Hegedültem 4 évig, utána gitározni kezdtem. Szerintem a hegedû sokkal nehezebb alapszinten, míg felsõfokon megtanulni mindkettõn nehéz. Hegedûnél eleve a tartása, a kéz megfelelõ pozícióban tartása, az ujjak mozgatása, a tiszta hangképzés ( nincsenek bundok, mint a gitáron), a vonókezelés jóval nehezebb és természetellenesebb mozgásokat igényel szerintem, mint hogy leülsz egy gitárral és elkezdesz alapakkordokkal pengetni valamit. Kezdésre a gitár hamarabb adhat sikerélményt, de magas szinten mindegyikkel alaposan meg kell dolgozni általában.

Hegedültem 4 évig, utána gitározni kezdtem. Szerintem a hegedû sokkal nehezebb alapszinten, míg felsõfokon megtanulni mindkettõn nehéz. Hegedûnél eleve a tartása, a kéz megfelelõ pozícióban tartása, az ujjak mozgatása, a tiszta hangképzés ( nincsenek bundok, mint a gitáron), a vonókezelés jóval nehezebb és természetellenesebb mozgásokat igényel szerintem, mint hogy leülsz egy gitárral és elkezdesz alapakkordokkal pengetni valamit. Kezdésre a gitár hamarabb adhat sikerélményt, de magas szinten mindegyikkel alaposan meg kell dolgozni általában.
Nem zenélek egyiken sem de, jóval kevesebben tudnak hegedülni mint gitározni. Hegedülni szerintem nehezebb megtanulni.
Én hegedülni tanulok lassan 4 éve és hát elég nehéz, de az is igaz hogy nem tanulnék meg gitározni nekem elég zavaró hogy egyszerre több húrt kell lefogni. :D :D
Kinek mi. Gitáron több húr van, egyszerre 6 húrt is le kell néha fogni, 6 helyen :P hegedûnél is lehet egyszerre többet. és pontosabban is kell lefogni a nyakán a húrt. Illetve aki még nem fogodd a kezében hegedût az nem tudja hogy: míg egy gitárnál cak megpengetsz valamit (akármit) az már megszólal, ha zongorán megnyomsz egy billentyût, az is megszólal.. viszont hegedûn egyetlen értelmes hangot kiadni is gyarkolás kell ;) nem cask húzogatod a vonót, azt pont olyan erõvel kell.. szóval bonyolult na. :D
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm a válaszokat!

Miért jobb vagy könnyebb korai embrionális sejtből klónozni mint testi sejtből?

Legjobb válasz: A differenciálódott sejteket értelemszerûen nehezebb visszalakítani, mint eleve egy õssejttel dogozni, ami totipotens.

A differenciálódott sejteket értelemszerûen nehezebb visszalakítani, mint eleve egy õssejttel dogozni, ami totipotens.
Mert a testi sejtek már többször osztódtak, ezáltal a DNS-állományuk már károsodott (fõleg a telomer régiók). Dolly is ezért halt meg fiatalon, mert a genetikai állománya idõs volt.
A kérdező hozzászólása: csak a telomerek? egyébként a DNS ugyanaz kéne legyen nagyjából, és technikailag nincsen különbség az eljárásban, vagy igen?
A kérdező hozzászólása: mi az a totipotens?
a rendszeres és kitartó edzés aktiválja a telomeráz enzimet, amely megállítja a teloméra rövidülését. ...tehát aki lusta, az hamarabb meghal.
A kérdező hozzászólása: ez most mire volt válasz?
totipotens=bármilyen sejt lehet belõle
Mindenkeppen a megoldas odaat van....ez azt jelenti, kapcsold ki a gepet, a tevet meg a radiot es menj ki szepen setalni a parkba egyet es szerezz baratokat..Hidd el, a hatralevo eleted sokkal konnyebb lesz. :) )
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ez hogy jön ide, talán beszívtál, nem csoda, hogy csak 36%-ban adsz hasznos válaszokat :)

A lányoknak miért sokkal de sokkal könnyebb párt találniuk mint a fiúknak? Mit tudnak jobban, miben jobbak a fiúknál?

Van 11 ismer?söm külföldön. 6 fiú és 5 làny. Egyik sem egy hude szép lány vagy hude helyes pasi. S?t inkább átlag alattiak. Szinte egyiknek sem volt itthon kapcsolata azel?tt, vagy nagyon ritkán. De mind szingikémt mentek ki. Azota eltelt kb 2 év mióta kint vannak. Az 5 lanybol 3 nak van valamilyen pasija (angol vagy lengyel, vagy litván), a 6 fiubol viszont csak egynek van csaja. Mi lehet az oka, hogy egy lány aki nem annyira szép és itthon sem nagyon talált magának part, az külföldön elobb vagy utobb megállapodik?

Legjobb válasz: a magyar lányok szebbek,mint a külföldiek... viccet féretéve....a csúnyább lányoknak nagyobb aránybaan van pasijuk,mert a pasik nem mernek szép lánnyal ismerkedni(komolyabban)....velem nagyon sokszor elõfordult,hogy mástól hallotam h egyszerûen nem mernek odajönni hozzám a srácok,mert félnek a visszautasítstó...pedig nem vagyok jégkirlynõ...sõt jobban vágyom egy kapcsolatra,mint akári,de hiába,ha a normális pasik csúnyább nõkkel kezdenek,mert azt hiszik csak náluk van esélyük...

a magyar lányok szebbek, mint a külföldiek... viccet féretéve....a csúnyább lányoknak nagyobb aránybaan van pasijuk, mert a pasik nem mernek szép lánnyal ismerkedni(komolyabban)....velem nagyon sokszor elõfordult, hogy mástól hallotam h egyszerûen nem mernek odajönni hozzám a srácok, mert félnek a visszautasítstó...pedig nem vagyok jégkirlynõ...sõt jobban vágyom egy kapcsolatra, mint akári, de hiába, ha a normális pasik csúnyább nõkkel kezdenek, mert azt hiszik csak náluk van esélyük...
Én ugyan ebe a helyzetbe vagyok.17 éves vagyok és még nem volt egy pasim se, pedig tetszek a fiúknak, csak nem mernek kezdeményezni.Nem vagyok elszálva magamtól mert azért nekem is van egy kis szépséghibám, de nem egy olyan lányal találkoztam már aki csúnyácska"és mégis van barátja.Úgyhogy eben van valami.
én sem azért mondtam, mert nagy az egom...kismilliószor hallottam vissza...meg mondják is nekem h gyönyörû vagyok....jó z alakom stbstb, de félnek a visszautasítástól..ez van :(
Nem tudom észre vetted-e de a nõknél van az összes pina, és a pina hatalom, mint a pénz, ha sok pénzed van és nem lettél nagyképû tõle, sokkal több csaj akad rád, mint nélküle.
Szerintem ez így nem igaz. Egy nõnek sokkal könnyebb szexpartnert találni, mint egy férfinak. Mivel a pasik általában a szexre hajtanak, és ha a nõ kinyilvánítja, hogy hajlandó rá, akár egy ronda nõ is megkaphat egy tök jó pasit, alkalmi szexre. Ellenben ha komoly kapcsolat a tét, szerintem pont, hogy a férfi talál könnyebben.
elsõ kettõ azért emiatt ne csüggedjen aki nem mer odamenni fiú létére mikor a fiú dolga , és inkább választ mást mert az majd ezzel beéri címen , õk szívják , hisz elvesztenek nem hogy csak egy akár szép lányt , még egy értelmesebbet is aki szintén vágyna komoly kapcsolatra , aki viszont mer kezdeményezni az olyan fiú lesz amiet szeretnétek is magatok mellé hisz gondolom tisem lennétek el egy erõse önbizalom hiányos fiúval , az a baj h a fiatalok akkora sulykolást adnak az ismerkedésnek , pedig semmi különös nincs benne egyrészt veszteni való nincs másrészt meg emberek vagyunk társaslények miért ne ismerkedhetnénk? :) , sokan belefeszülnek pedig gondolkodás nélkül, okosan lehet incselkedni.. :) 17f

Miért jobb ha valakinek SPD-s pedálja és cipője van? Könnyebb tekerni?

Legjobb válasz: Az spd pedállal nem csak nyomni hanem húzni is tudsz, ezáltal a hajtás hatékonyabb, valamint pörgetni is jobban tudsz tehát jobban gyorsulsz. A tekerés sokkal dinamikusabb és folyamatosabb és nem csúszkál a lábad a pedálon, a megfelelõ helyen nyomod ahol a legnagyobb erõt tudod kifejteni.

Az spd pedállal nem csak nyomni hanem húzni is tudsz, ezáltal a hajtás hatékonyabb, valamint pörgetni is jobban tudsz tehát jobban gyorsulsz. A tekerés sokkal dinamikusabb és folyamatosabb és nem csúszkál a lábad a pedálon, a megfelelõ helyen nyomod ahol a legnagyobb erõt tudod kifejteni.
Én azért szeretem, mert - mivel rögzítve van a lábam a pedálhoz - nem kell arra figyelnem, hogy ne csússzak le a pedálról (régen vacak csúszós mûanyagpedálom volt), ez kátyúkban, gödrökön áthaladva rengeteget segít. Az, hogy húzni is lehet, nálam minimális elõny, nem szoktam húzni.
Nekem a folyamatos tekerés miatt tetszik, régen a taposos pedállnál mindig abba kellet hagyni a tekerést kátyuknál, hepe-hupáknál. De mondjuk DH-ban zavar, hogy oldani kell nem csak lelépni a pedálról.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!