Találatok a következő kifejezésre: Miért kívánom csokoládét, (3 db)

Miért kívánom a csokoládét, és minden mást, amiben kakaó van?

Egyszer régen láttam egy cikket, amiben azt írták le, ha valamilyen élelmiszert nagyon kívánunk, akkor a szervezetünkben valamib?l hiány van. Sajnos nem tudom fellelni a cikket. Tud valaki segíteni? Kb 2 hónapja ölni tudnék egy kis csokoládéért, csokis kekszért, csokis bármiért. :-(

Legjobb válasz: A csokoládét nem azért kívánod, mert akkora szüksége van rá a szervezetednek. A kakaóban van valamilyen anyag (sajnos nem tudom a nevét), ami egyfajta enyhe kedélyjavítóként mûködik. (ezért szokták mondani a csokira, hogy boldogsághormon) Ez az oka, hogy annyira lehet kívánni, szinte rászokni.

A csokoládét nem azért kívánod, mert akkora szüksége van rá a szervezetednek. A kakaóban van valamilyen anyag (sajnos nem tudom a nevét), ami egyfajta enyhe kedélyjavítóként mûködik. (ezért szokták mondani a csokira, hogy boldogsághormon) Ez az oka, hogy annyira lehet kívánni, szinte rászokni.
Az eros csoki utáni vágy magnéziumhiányra utal. A csoki boldogítja is az embert, azt szokták mondani - ez azért is van, mert a magnéziumhiány enyhe depressziót, kimerultséget, feszultséget okoz (és ez fordítva is igaz!), a csoki pedig ezt az állapotot enyhíti... Tudom, hogy évekkel ezelott tetted fel a kérdést, de idorol idore aktuális lehet...ha nem neked, akkor másoknak, akik a témában kutatnak a neten :) Ha szeretnénk elkerülni a magnéziumhiányt, fogyasszunk sok napraforgómagot, diót, mandulát és teljes kiõrlésû gabonaféléket!

Miért kívánom annyira a csokoládét?

Legjobb válasz: azt mondják, szerete pótlás a csoki, csók hiány.

azt mondják, szerete pótlás a csoki, csók hiány.
Én is rengeteg csokit eszem többnyire akkor, amikor nem történik semmi érdekes velem. Ha reggel úgy indulok el munkába, hogy tudom, tök unalmas lesz a napom, akkor többet eszem, mint egyébként. Azt mondják, a csokoládé boldogság hormonokat tartalmaz, de én még nem tapasztaltam, hogy jobb lenne tõle a kedvem, egyszerûen csak finom. Ha találkozhatom, és beszélhetek olyan emberekkel, akikkel jól érzem magam, nincs is szükségem a csokoládéra. Lehet, hogy neked is hiányzik valami, vagy valaki az életedbõl, vagy valamit nem tudsz feldolgozni, ezért kívánod mindíg az édességet.
Mint már elõttem vki írta, ez szeretet hiány. Én is sokat eszem csokit, de ellenben a 23:16-ossal, én utána jobban érzem magam. O_o Meg eléggé édesszájú vok..
A csokoládé egyszerre tartalmazza a 2 dolgot, amibõl az ember több millió évig hiányt szenvedett: ZSÍR és CUKOR. Azért van annyi kövér ember és cukorbeteg, mert még nem szoktunk hozzá, hogy már nem kell kényszeresen magunkba túrni se az édeset, se a zsírosat. Boldogsághormon nincs benne, de 1 táblányi rendes étcsokoládéban már van annyi teobromin, hogy feldobja a kedved. (És jó a virrasztáshoz is:) ))
A kérdező hozzászólása: Naponta ill. két naponta egyszerûen képes vagyok még este is lemenni a boltba, csak hogy csokit tudjak venni.Hallottam olyat hogy az ember szervezete jelzi ha valamire szüksége van.
Ha kívánod, egyél!Igen, jelzi a szervezeted, ha valamire szükséged van!Én mindig azt eszem, amit kívánok, mostanában én is a csokit.És nem vagyok kövér, mindenki dícséri az alakom, (nem vagyok sovány se).Jól csinálod, ugorj le mindig a boltba ha kívánod, mert ha otthon van sok, akkor ha nem is kávánod valszeg akkor is megeszed.
Az eros csoki utáni vágy magnéziumhiányra utal. A csoki boldogítja is az embert, azt szokták mondani - ez azért is van, mert a magnéziumhiány enyhe depressziót, kimerultséget, feszultséget okoz (és ez fordítva is igaz!), a csoki pedig ezt az állapotot enyhíti... Tudom, hogy tobb, mint egy éve tetted fel a kérdést, de idorol idore aktuális lehet... :) Ha szeretnénk elkerülni a magnéziumhiányt, fogyasszunk sok napraforgómagot, diót, mandulát és teljes kiõrlésû gabonaféléket!

Miért nem érzek semmit, nincs bennem érzelem? Csókolózásnál semmit nem érzek érzelmileg, pedig jól csókol, én is õt. Simogatásnál szintén ez van. Kívánom õt, még sincs merevedésem közben.

Otthon amikor egyedül vok, simán kiverem ill. napközben is sokszor áll a bré.

Legjobb válasz: valahogy úgy érzem, hogy nincsen benne érzelem, vagy nem tudok érezni, lehetséges ez!

A kérdező hozzászólása: valahogy úgy érzem, hogy nincsen benne érzelem, vagy nem tudok érezni, lehetséges ez!
De itt csak szexuális dolgok hiányáról írtál nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!