Találatok a következő kifejezésre: Miért késik hónapokat a (20 db)

baba nem lehet??
A kérdező hozzászólása: mindkét teszt negatív. egy hónapos terhességet sztem kimutatna már a teszt (Lily teszt volt amugy)
akkor sztem hamarosan meg fog jönni!! 3 hét késés belefér..lehet stressztõl v felfázás..bármi..ha nincs más panasz akkor nyugi:)
A kérdező hozzászólása: nincs más terhességre utalo panaszom, egyedül ez a premenstruális-szerû alhasfájás, ami néha megijeszt, mert azt olvastam h összetéveszthetõ a terhesség alatti érzéssel, amely a méh növekedése miatt van. Egyébként pajzsmirigy-túlmûködésem is van, meg most érettségiztem, és több helyen is vállaltam nyári munkát, próbálom ezekre fogni, na meg a hülye idöjárásra...
nem híztál vmennyit?
A kérdező hozzászólása: nem, nem hiztam. körülbelül két éve tartom az 52-55 kg közti súlyomat. Most számoltam ki a peteéréskalkulátorral, 6hetes terhes lennék. Gondolom nem létezik teszt, ami ezt már nem mutatná ki...

Miért születnek bizonyos babák korábban? (Késő ezt a szülés után hónapokkal kideríteni? )

Én a 32. hétre szültem, de a dokik csak annyit mondtak, hogy nem tudják az okát, el?fordul. De olykor eszembe jut, hogy vajon mi lehetett az oka.. És ha mégegyszer terhes leszek ismét korábban szülök e (tudom nem feltétlenül)

Legjobb válasz: Mert akkor kellett születnie ennyi

Mert akkor kellett születnie ennyi
Esetleg fertõzés. Koraszülésnek számos oka lehet, keress rá a neten.
Én annyi tudok csak elsõ gyermekemet 31 hétre szültem, de nagyon fiatalon így letudtam annak, második gyermekem rá 6 évre lett de a 30 héten megindult a szülés sikeresen visszatartották, harmadik babám pedig rá egy évre, de nála már a 29. héten indult el tágultam görcsöltem véreztem, nem láttak esélyt, hogy vissza tudják tartani de még is sikerült, most várom a negyediket 12 hetes vagyok, de szigorúan veszélyeztetett terhes.Most is felkészült az orvosom, hogy ha megindul meg kell állítani, egyébként a másodikat, és a harmadikat a végén betöltött 40 hétre sõt még rá pár napra szültem meg közel négy kilóval.
Számos oka lehet, szakkönyvekben vagy akár a neten is utána tudsz nézni a témának, vagy esetleg kérdezd meg a védõnõt, orvosodat. Pl. toxémia, lepényleválás, magzatvíz szivárgás, méhszáj kinyílása, fájások beindulása (annak is lehet oka, hogy miért/mitõl indul be...), magas vérnyomás, cukorbetegség, mérgezés, fertõzés, stb. De ezeken kívül elõfordul sokszor olyan is, hogy ezek nem állnak fenn az anyánál és mégis megindul a szülés, és már nem lehet "visszatartani".
A kérdező hozzászólása: nekem magzatvíz szivárgás volt, de már elötte lent volt a hasam pár héttel (utólag visszanézve), meg fájt a szülés elött pár nappal, de azt mondta a védõnõm, hogy azért fáj, mert nõ a baba. kértem vizsgálatot, de mondta nem látja okát. majd mikor rá pontosan 4 napra megszültem, leszúrt, hogy miért nem szóltam neki, hát én nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de elküldtem.. ráadásul a szülés elött 2 órával a kórházi védõnõ mondta (mert be kellett feküdnöm, a magzatvíz szivárgás miatt), hogy ne akarjam már, hogy minden áron megnézzen a doki feleslegesen, mert a szívmonitor nem jelzi a szülési fájásokat. ráadásul nem is volt rendszeres. de csak kiharcoltam aztán felvittek gyorsan a szülõszobába és mondtam, hogy jön a baba, azt mondták, hogy nem lehet ilyen gyorsan, párom megleste és kérdezte, akkor ez itt mi? kiderült, hogy a baba fejebúbja volt. erre gyorsan odaugrottak, még a doki nem volt bent. majd mikor kérdeztem másnap meg harmadnap, annyit mondtak csak, hogy bármitõl lehetett, nem tudják az okát, de elõfordul. csak fogta mindenki a fejét, hogy mekkora barmok, azt hitték csak hisztizek. de szerencsére egészséges a baba, nem volt semmi gond. köszönöm a válaszokat!
lehet méh-rendellenességtõl (egyszarvú, kétszarvú méh stb.) kicsi "éretlen", fejletlen méh lehet hogy a méhlepény hamarabb megérik (dohányosoknál pl.) lehet hogy a baba korát elszámították (néha elõfordul váratlan peteérés és a magzat valójában nem koraszülött) rengeteg oka lehet
Hogyan, mivel védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: Óvszerrel de nem szakadt ki!:D
Biztos, hogy nem kerülhetett ondó a hüvelyedbe? Arra nem gondoltál még, hogy tesztelj csak, hogy megnyugodj?! Érzel valamit? Mint menszi elõjelére gondolok!
A kérdező hozzászólása: De eszembe jutott a teszt de gondoltam arra hogy várok még egy pár napot!nem érzek semmit ami jelezzné a menstruációt, holott mielõtt megjönne már 3 nappal görcsölök!
A kérdező hozzászólása: Attól hogy nincs jel arra hogy megjönne és arra hogy terhes vagyok attól még megtörténhetett a megtermékenyülés?
Végig védekeztetek a hónapba, vagy csak akkor, mikor feltételezted, hogy péd van? Mert, ha nem, akkor:Még éppen pár napja lehet, hoyg beágyazódhatott a baba, így még csak most kezdett hormont termelni(ha ott van, és terhes vagy), mikor elér egy bizonyos szintet a hcg a szervezetedben(ez a hormon, amit termel), csak akkor kezdesz tüneteket érezni, amiket a terhesség okoz, ez minimum 3 nap, de általában 2-3hét beágyazódástól. Szóval lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor védekeztünk amikor feltételeztem hogy peteérésem van!
Az sajnos kevés, mert bármikor lehet egy spontán peteérésed is! Illetve a spermiumok 5 napig is elélhetnek benned, és a péd is kb 9-18.napig esélyes, ha 28napos a ciklusod, tehát a ciklus 5.napjától a 18.ig esélyes, és még emellé bármikor lehet spontán pé is. Reméljük úgy lesz, ahogy szeretnéd!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és remélem

Miért késik 2-3 hónapokat a menzeszem?

Miert nem jon meg a menzeszem rendszeresen? Mindig ugy jon meg, hogy egyik honapban van, a masikban nincs, esetleg 2honapig nincs, aztan megint van. Keshet 2-3honapokat, ha megvagyok fazva?

Legjobb válasz: Mindenképpen keress fel egy nõgyógyászt szerintem.

Mindenképpen keress fel egy nõgyógyászt szerintem.

A barátnőm 5 hónapja szedi a tabit(belara) eddig a 3.napon mindig megjött neki, de az előző levélnél egy nappal később vette be az első-t de nem lett gond megjött neki!Miért késik gyogyszer közben? Lehetséges, hogy terhesség?

Aztán a mostani levélnél 6 napos szünetet tartott véletlenül(7 helyett) és most már az 5.napja hogy nem jött meg neki.Sosem szoktam beléélvezni.

Legjobb válasz: ha ilyen figyelmetlen akkor inkább védekezzetek, hiszen ez csak akkor nyújt majdnem biztos(99,99%) védelmet hogyha betartja ami rá van írva, van esélye de ha nagyon aggódtok vegyetek tesztet és figyeljen oda hogy mikor veszi be

A kérdező hozzászólása: megcsináltuk a tesztet és negatív lett, ugyh megnyugodtunk...mostmár csak meg kéne jönnie...állitolag lehetséges h késik...
ha ilyen figyelmetlen akkor inkább védekezzetek, hiszen ez csak akkor nyújt majdnem biztos(99, 99%) védelmet hogyha betartja ami rá van írva, van esélye de ha nagyon aggódtok vegyetek tesztet és figyeljen oda hogy mikor veszi be
bocsi azt akartam hogy gumival védekezzetek, 2. hozzászóló voltam
Dm, Rossmann: Lilly teszt ugy hallottam 900Ft és 2van bene.
A kérdező hozzászólása: fõleg úgy hogy folyamatosan szedi..
Nagyon sokféle teszt van, 600 Ft-tól 1500-2000-ig, attól függ milyet veszel.
nem ismerem a teszteket ebben nem tudok segíteni de elég olcsók mostanában
A kérdező hozzászólása: 17 éves egyébként...és hány napot várjunk még amikor lehetséges hogy megjöhet? milyen tesztet ajánlotok és körülbelül mennyibe kerül...?
hülyeség, úgy véd biztosan hogyha úgy szedi ahogy elõ van írva, de mondom vegyetek tesztet, mert ha nagyon görcsöl azért is késhet, de nem írtad meg hogy hány éves így a hormonjai is lehet hogy nem klaffolnak
A kérdező hozzászólása: meg ráadásul ha bele sem élvezek akkor annyi hatása biztosan van a tabinak hogy az elõváladéktól véd...vagy ez nem igaz?
A kérdező hozzászólása: de igazából az hogy elõször késõbb vette be az már nem számithat hiszen utána már megvolt neki...csak a mostani..és már napok óta fáj a háta ami eddig mindig azt jelentette h hamarosan biztosan megjön neki..
A kérdező hozzászólása: Elvileg a gyógyszer garantálja a szabályos ciklusokat...és eddig ez meg is volt...lehetséges h felborult az egyensuly emiatt a két egymást követõ hiba miatt?

Menszeszem 26-36 napokra jönmeg. Most a 33 napnál tartok és még nem jött meg. Párommal 10 hónapja élek nemi életet és a megszakított közösülés módszerrel védekezünk. Lehet h az injekció miatt nem jött még meg? Vagy vajon miért késik? Mit csináljak?

20 db injekciót kaptam sérülés miatt

Legjobb válasz: A megszakított közösülés NEM védekezési forma, mivel az elõváladékban is vannak spermiumok. 100 így "védekezõ" nõ közül 40 teherbe esik egy év alatt. Igen, lehet az injekció miatt, lehet a sérülés okozta stressz miatt, de lehetsz terhes is, így állj hozzá.

A megszakított közösülés NEM védekezési forma, mivel az elõváladékban is vannak spermiumok. 100 így "védekezõ" nõ közül 40 teherbe esik egy év alatt. Igen, lehet az injekció miatt, lehet a sérülés okozta stressz miatt, de lehetsz terhes is, így állj hozzá.
1. Azt írod 26-36 napra szokott megjönni, szóval még normális. 2. A sérülés miatt is lehet, az injekció miatt is. 3. Csinálj egy tesztet, ha negatív, várj tovább. 4. Tesztelj pár naponta addig, amíg meg nem jön vagy a teszt nem mutatja, hogy terhes vagy.
Vagy mondjuk azért nem jött meg, mert a megszakítás egy megbízhatatlan szar módszer? Nem kell nagyon csodálkozni, ha pozitív lesz a teszt.

Hát 12 éves vagyok egy kicsit már elkeztem fejlődni, de még azért anyira nem. Már megjött a fehér folyás kb. egy három hónapja. A mellem nagyon fáj nem tudom miért. Ez normális hogy ilyen későn?

Nem vagyok elkésve?...mert az osztályból már mindenki egy kicsit elkezdett csak én nem. Mi a teend?m? SEGÍTSETEK !!!

Legjobb válasz: 17 éves korodig még van rengeteg idõd,ha azután nem jön meg fordulj nõgyógyászhoz/orvoshoz. a tested nem gép nem kell siettetni sõt vkinek a többségnek csak 14 évesen jön meg ne izgulj te más vagy mint az osztálytársaid!mindenki más!sokan azt mondják, h a fehár folyás után kb 1.5-2 évvel jön meg, de egyáltalán nem vagy elkésve.Mindenki egyénenként változó!!!!!!B.B

17 éves korodig még van rengeteg idõd, ha azután nem jön meg fordulj nõgyógyászhoz/orvoshoz. a tested nem gép nem kell siettetni sõt vkinek a többségnek csak 14 évesen jön meg ne izgulj te más vagy mint az osztálytársaid!mindenki más!sokan azt mondják, h a fehár folyás után kb 1.5-2 évvel jön meg, de egyáltalán nem vagy elkésve.Mindenki egyénenként változó!!!!!!B.B
"már mindenki egy kicsit elkezdett" azt nem nagyon értem.. de ha a menstruációra gondolsz, én 14 éves korom második felében, közel a 15-höz kezdtem el menstruálni.
kb, 1.5-2 évvel a fehérfolyás után jön meg, kb 1.5 szõösödés, és 1.5 év fejlödés kb ezt irják mindenhol és ezt mondják, és az van leirva a kisfüzetben B.B
Egyáltalán nem fejlõdsz késõn. Ne azt nézd, hogy más lány hogyan fejlõdik, mert mindenki más idõben.
Ugyanebben a helyzetben vagyok én is... Nyugi... Nem vagy elkésve. Egyáltalán nem vagy elkésve, szegény osztálytársam még 12 évesen semmit sem fejlõdött (már ezzel arra célzok, hogy olyan mint egy deszka)

Sajnos volt egy miss. ab műtétem június végén. Akkor egy kicsit több mint 1 hónapra megjött a menzeszem. A műtét előtt 30-32 napos ciklusaim voltak. Most a 34 napnál tartok és nem tudom mirét nem jön meg. Miért késik a menstuációm?

Legjobb válasz: Nálam is ugyanez volt. Missed ab. után 6 hétre jött meg a mensim, utána nagyon rendszertelen volt, állandóan 30-45 napra jött meg. Ne aggódj, de azért a terhességet ki kell zárni!

Nálam is ugyanez volt. Missed ab. után 6 hétre jött meg a mensim, utána nagyon rendszertelen volt, állandóan 30-45 napra jött meg. Ne aggódj, de azért a terhességet ki kell zárni!
lehet pszichologiai oka is annak, hogy kesik. pl. ha ragorcsolsz arra, hogy miert nem jon meg, az is tudja kesleltetni. ahogy az is, ha stresszes eletet elsz. ettol fuggetlenul azert ha meg par napig nem jon meg, csinalj a biztonsag kedveert egy tesztet.

Késik a havim, férfival jó 3 hónapja nem voltam - az elmúlt 2 hónapban rendesen megjött - terhes nem lehetek. A menstruációm mégis késik, legalábbis nem jön meg és nem értem miért? Milyen okai lehetnek?

Igaz rendszertelen a menstruációm, de mindig meg szokott jönni.Egy egészséges aggodalomérzet mégiscsak van bennem.

Legjobb válasz: szia. nem ért valami stressz mostanában? nem fogytál? mert ezektõl is késhet. viszont jelezhet mást is, sztem menj el nõdokihoz.

szia. nem ért valami stressz mostanában? nem fogytál? mert ezektõl is késhet. viszont jelezhet mást is, sztem menj el nõdokihoz.
Ha úgy érzed, hogy a szokottnál többet késik akkor szerintem is menj el egy dokihiz, hogy megnyugodj.
nem akarlak ilyeszgetni de velem is így kezdödött és mára kiderült leállt a pé és nem lehet gyerekem.vizsgáltasd ki magad!!

15 eves lany vagyok, 14 evesen jott meg elsonek a menszeszem. De azota 3- 5 es akar 6 honapot is kesik. Miert lehet ez? Valaki akinek hasonlo elmenye van? :o koszi a valaszokat

Legjobb válasz: Nekem 11 évesen jött meg elõször, utána legalább egy évig nem jött meg, és még most is van olyan, hogy hónapokat késik. Nekem a nõgyógyász azt mondta, hogy mindenkinél máshogy van, de biztosan csak az elsõ szülésnél rendszerezõdik.

Nekem 11 évesen jött meg elõször, utána legalább egy évig nem jött meg, és még most is van olyan, hogy hónapokat késik. Nekem a nõgyógyász azt mondta, hogy mindenkinél máshogy van, de biztosan csak az elsõ szülésnél rendszerezõdik.
De jó lenne, ha fel lenne a korosztályod világosítva... Fájdalmasan tudatlanok vagytok. Van, akinek évekig tart, míg beáll a havija, ha 17 éves korodig sem rendezõdik, akkor kell nõgyógyászhoz menni, addig nagyjából normális az, ha rendszertelen.
Ne parázz, semmi gond, normális, ha utána sokáig nem jön, majd rendezõdik, legyen nálad mindig betét - ne tampont használj, bármennyire is divatos. Egy Ikres Kismama.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat :) betetet :) hasznalok, a tampont utalom. :) ))))
Érthetõ, a tampon tényleg nem olyan, mint amilyennek reklámozzák. Nem vagyok lájkvadász, de ha örültél annak, amiket írtam, kérek egy zöld kezecskét!
Nincs semmi baj, teljesen normális ez a korodban még. 17, 18 évesen kell rendszeressé válnia.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!