Találatok a következő kifejezésre: Miért kék ég és (7 db)

Az ég miért kék nappal és miért áttetsző éjszaka (mivel látni a csillagokat)?

Legjobb válasz: Nappal azért kék, mert szórja a Nap fényét (a kéket legjobban). Éjszaka nincs annyi fény, amennyi látható lenne. Viszont a csillagok ugyanezért hunyorognak. Az ûrben az ég is fekete, és a csillagok is rezzenéstelenül világítanak. Elvileg egyszerre is láthatók - persze, ha nem a Nap irányába nézel.

Nappal azért kék, mert szórja a Nap fényét (a kéket legjobban). Éjszaka nincs annyi fény, amennyi látható lenne. Viszont a csillagok ugyanezért hunyorognak. Az ûrben az ég is fekete, és a csillagok is rezzenéstelenül világítanak. Elvileg egyszerre is láthatók - persze, ha nem a Nap irányába nézel.
Az elõzõ válaszolónak teljesen igaza van a ég kékségével kapcsolatban. Kiegészítés: az ég mindig átlátszó. Nappal azért nem látod a csillagokat mert a Nap fénye erõsebb. Napfogyatkozáskor nappal is láthatóak a csillagok.
A csillagoknak van saját fényük, a Nap is egy csillag. Te a Holdra gondolhatsz, az a Nap fényét veri vissza, ezért tud a föld árnyékot vetni rá (fogyó Hold).
A vízpára miatt.
A kérdező hozzászólása: és miért pont a kéket legjobban? van ennek valami oka is, vagy csak "mert csak"?
De, a csillagok nem világítanak, csak a Nap fénysugarai tükrözõdik vissza, nem? És igen, olyan nincs, hogy "az ég..".Az "ég" szót akkor mondták, mikor még tudományosan nem tudták megmagyarázni az "eget".
velem is így van, mert egyedül vagyok. Nincsenek igazi barátaim a közelemben, és fiúm sincs aki vigasztalhatna. 15/L
nem osztom az észt. Nem tudhatod min mentem keresztül. Mai napig sok minden fáj, és sokszor sírok a történteken, és nem, nem vagyok taknyos, ezt nem a korom határozza meg.
a felfogásod, tudatod, gondolkodásod, tudsz megfelelõen dönteni, van egy elképzelésed az élet fogalmáról
Köszönjük Emese! Azért az életrõl szóló felfogásodra még kíváncsi lennék. Biztos nagyon fejlett, önellátó nõ vagy, és a szüleid pénzére már nincs szükséged, mert Te tudod milyen az élet.
Jaj b*szki hagyjál már, szívjad másnak a vérét.
Ha ennyire zavar miért írsz vissza?:)
Tudok én sokat, nagy céljaim vannak, és amíg nem teljesítem õket nem halok meg:)
A lényeg, hogy nem tudsz az életrõl semmit. :)
A lényeg nem tudsz rólam semmit :)
Persze, mindenki teljesen más, mint a többiek.
Hidd el teljesen más vagyok, mint a többi 15 éves:) Pontosan, hogy különbözöm tõlük, ezért nincsenek jó barátaim.:) Átlagban csak isznak, cigiznek, drogoznak:) vagy teljesen begyöpösödve élnek:)
-.-" Gratula! Nincs több kérdésem. Életfelfogás nuku, önálló élet nuku, és amúgy a legtöbb 15 éves így él, ahogy leírtad. A szimatom nem sokat tévedett.
Számomra a felhõ a szabadság, nyugalom hasonlata, amire vágyom.
Ez beletartozik az életfelfogásomba, hogy elérjem a céljaimat, és boldog lehessek. Amikor pedig a gyönyörû felhõket bámulom, ez mindig eszembe jut.
Aha, az életfelfogást kérdeztem, nem a körülményeidet.
Annyira van szükségem anyukám pénzére, hogy ételt adjon és, hogy külön iskolába tanulhassak, hogy utána talpon tudjak maradni:) Engem nem kell félteni, biztosan elfogom érni a célom, mert már bele is kezdtem:)
Hát mi határozza meg?
Jesus...-.-" Bírom ám, mikor egy taknyos osztja az észt.
Hát nem tudom... én 17 vagyok és rengetegszer azt se tudom, hogy mi helyes és mi nem az. nem vagyok magányos nem ezért írok, de ha visszígondolok a 15 éves önmagamra akkor nagyjából egy álomvilágban élõ lányt látok, aki lehet számodra egy átlagos arc, mert lehet már ittam és buliztam, de nem gondoltam azt h mindenben felnõtt vagyok és most se gondolom.

Miért kék az ég és miért zöld a fű?

Legjobb válasz: Az ég azért kék mert az atmoszférába bejutó fény így törik meg a gázokon, a fû pedig a fotoszintetizálás miatt zöld színû, asszem.

ha beírod a keresö mezöbe baloldalt a két kérdést külön-külön, akkor majd láthatod, hogy ezt rengetegszer feltették már itt elötted. Kellemes olvasgatást!
Az ég azért kék mert az atmoszférába bejutó fény így törik meg a gázokon, a fû pedig a fotoszintetizálás miatt zöld színû, asszem.
OMG. Az ózonos válasz úgy volt hülyeség ahogy van. Amúgy a levegõ részecskéinek fénytörésében van a kutya elásva, de ha rákeresel van róla egy egész jó cikk national geographicon. A fû pedig azért zöld, mert zöld színtestek vannak benne, amik zöldek :) Ezzel fotoszintetizál (pontosabban ezzel is.)
A víz nedves, az ég kék, a nõk meg titkolóznak.... (csak hogy idézzem az élet nagy igazságait a klasszikustól)
Ezt mondom én is. Az elsõ válasz a jó :>
Az ég nem kék, és a fû nem zöld. Csak azért ilyenek, mivel az agyad így dolgozza fel õket. Honnan tudod, hogy egy másik ember, vagy egy másik állat nem látja a kéket zölnek, a zöldet pedig kéknek??? Nem tudhatod, mivel azt, hogy "kék" mindketten rámondjátok, mivel megtanultátok, hogy számotokra milyen a kék. (Ha nem függne ilyen nagy mértékben az agytól, akkor nem lennének színtévesztõ emberek sem.) pl. (ha ezt meg lehetne csinálni) átültetnék egy másik emberbõl beléd az agy látással kapcsolatos részeit, lehet, hogy zöld lenne az ég és kék a fû... Ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor azért kék az ég, mivel az elektromágneses hullámokat úgy törik meg az alkotóelemei, hogy a kék szín tartományába essen a frekvenciájuk. A fûnél is hasonló.
miért ne?
Mert ha fordítva lenne, milyen hülyén nézne már ki.
Az ég azért kék mert a felsö rétegén van egy réteg O3 Azaz Ozon (háromatomos oxigén) ami egy kék szinü gáz. A fü azért zöld mert a fotoszintézishez kell az öszes szin kivéve a zöld elnyeli az öszes töbi szint kivéve a zöldet és ez viszaverödik a gazakrol kb enyi.
Ég: A fehér napfény a szivárvány színeibõl áll. A fény kék része különösen nagy energiájú, ezért a gázmolekulákat a többi színnél nagyobb rezgésre készteti, így a kék jobban „felerõsödik“, mint a többi. tehát röviden a kék színnek a legnagyobb az energiája a szivárvány színei közül. Fû: ez lehet valakinek magas lesz ezért bocs. a növények meg a kloroplasztiszok, és az abban található tetrapirol porfirin vázas, vas központi atomot tartalmazó, egymástól egy metil és egy aldehid csoportban különbözõ vegyületek miatt. nemtudom értelmesebben bocs. további szép napot.


Miért kék az ég és miért zöld a fű?

Legjobb válasz: A fû a bennük található színanyagok miatt zöld. Viszont ha arra gondolsz miért pont zöld és miért nem kék, akkor ezotéria témakörbe menj, vagy kérdezd Varga Viktort.

A fû a bennük található színanyagok miatt zöld. Viszont ha arra gondolsz miért pont zöld és miért nem kék, akkor ezotéria témakörbe menj, vagy kérdezd Varga Viktort.
Nem ezotéria az sem, hogy miért pont zöld, csak egy kicsit bonyolultabb. A növényekben (így a fûben is) lévõ klorofill nevû színanyag konjugált kettõs kettõs kötéseket tartalmazó molekula. A kettõs kötésekben lévõ delokalizált elektronok bizonyos hullámhosszú elektromágneses sugárzással gerjeszthetõk. Mivel az elektronok lehetséges pályaenergiái kvantáltak, ezért nem lehet bármilyen energiájú (hullámhosszú) fénnyel gerjeszteni. A hullámhossz és az energia összefügg, minél nagyobb az energia, annál kisebb a hullámhossz. Minél több a konjugált kettõs kötés, a delokalizált elektron gerjesztési energiája annál kisebb, vagyis annál nagyobb hullámhosszú. Egy idõ után olyan kis energia is gerjeszteni tudja az elektront, aminek a hullámhossza a látható fény tartományába esik. Ekkor ez a hullámhosszú fény elnyelõdik. A napfény kevert fény, vagyis több fajta hullámhosszú fény keveréke (lásd szivárvány) A klorofill fõleg a piros és a kék színû fényt nyeli el, a zöld pedig nem nyelõdik el, ezért átmegy vagy visszaverõdik a levelekrõl. Ez jut a szemünkbe, és ezt érzékeli az agyunk zöld színként. Nem csak a zöld, de igazából minden látható szín hasonló módon keletkezik.
Az ég kék színe pedig a Nap fényének, a levegõ molekuláin történõ Rayleigh-féle szórása okozza.

Miért kék az ég, miért nedves a víz és miért nehéz megérteni a nőket?

Legjobb válasz: Hát, az elsõ kettõre még csak-csak tudom a választ. Na de az utolsó!

Hát, az elsõ kettõre még csak-csak tudom a választ. Na de az utolsó!
off: létezik barátság férfi és nõ között? és ha igen, miért nem?

Miért zöld az ég, és kék a föld?

Vagy sok Varga Viktort hallgattam, vagy holnap megyek szemészetre? Mi lehet a baj?:D

Legjobb válasz: Eleve hiba Varga Viktort hallgatni, úgyhogy nem árt majd egy szemkiszedés :))

Eleve hiba Varga Viktort hallgatni, úgyhogy nem árt majd egy szemkiszedés :) )
1X ütöttem mellé azóta kék az ég! mostmár eljutott a zöld fázisba xD am a fû kék de mind1:) a föld azért kék mert kék bolygónak is nevezik a földet és nem beszólni!
Azért mert Chuck Norris!
Azért mert jött valami világfestõ és zsírkrétával és temperával festette ki õket, csak azután valami szart rájuk lehelt és ezért nem lehet letörölni sehogyse...
Szerintem Varga Viktornak van szemproblémája
viktor biztos rossz helyre hányt

Miért kék az ég és vöröses a lenyugvó Nap színe?

Egy jegyzetben ezt találtam: a szóródás mértéke fordítottan arányos a hullámhossz 4-ik hatványával. Következmény: az ég kék, a Naplemente vöröses. Valaki el tudná magyarázni kicsit részletesebben, ugy, hogy egy laikus is megértse? El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: A tengerek kéksége az ózonréteg hatásmechanizmusától alakult ki. Ez a tuti.

A tengerek kéksége az ózonréteg hatásmechanizmusától alakult ki. Ez a tuti.
Az ég a Rayleigh-féle fényszórás miatt kék. A Napból érkezõ fény "beleütközik" a levegõ molekuláiba, és minden irányba szétszóródik. A szórt fény mennyisége nagyon erõsen függ a rezgésszámtól, tehát a fény színétõl. A nagy rezgésszámú kék fény tízszer jobban szóródik, mint a kis rezgésszámú vörös fény. E miatt a szórt fény miatt látjuk az eget kéknek. Ugyanez a jelenség rejlik a napnyugta vöröses fénye mögött is. Ha a Nap alacsonyan van a láthatáron, a fénynek nagy levegõrétegen kell áthaladnia, amíg elér hozzánk. Út közben a kék fény kiszóródik, de a kevésbé szóródó vörös eljut a szemünkbe.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!