Találatok a következő kifejezésre: Miért jobb mellből (2 db)

Miért jobb két mellből szoptatni mint egyből?

Legjobb válasz: Azért, mert gyakoribb idõszakonként kap stimulálást mindkét mell, így kisebb az esélye, hogy csökken a tejtermelés - a tejtermelést a minél gyakoribb szoptatás tartja fent!

Azért, mert gyakoribb idõszakonként kap stimulálást mindkét mell, így kisebb az esélye, hogy csökken a tejtermelés - a tejtermelést a minél gyakoribb szoptatás tartja fent!
Ez igaz, de a tej összetétele változik egy szoptatás során is. Elõször vizes tej jön (szomjúság ellen) - utána zsíros (ha éhes a baba). Ha mindkét melled csak félig ürül ki, akkor éhes maradhat.

Miért van az, hogy a jobb mellemből kezdettől fogva jóval kevesebb ideig szopik a babám/kb.2-3 perc/, utána beidegesedik és feladja, míg a bal mellből akár 10percig is eszik, jól lakik belőle és nyugodtabb tőle?

Legjobb válasz: Senkinek sem egyforma a két melle, egyiket a baba "jobban szereti", szívesebben szopik belõle, ebben általában több is a tej. Segíthet, ha a "rosszabb" melledet többet fejed, hogy több tej legyen benne, így szívesebben fog szopni belõle a baba, illetve ne add fel, kínáld meg belõle minél többször, elõbb-utóbb meg fog vele barátkozni.

Senkinek sem egyforma a két melle, egyiket a baba "jobban szereti", szívesebben szopik belõle, ebben általában több is a tej. Segíthet, ha a "rosszabb" melledet többet fejed, hogy több tej legyen benne, így szívesebben fog szopni belõle a baba, illetve ne add fel, kínáld meg belõle minél többször, elõbb-utóbb meg fog vele barátkozni.
Ugyanígy van nálunk is. A harmadik babámat szoptatom. Az elsõnél megijedtem hogy jaj akkor abban a mellemben biztos nincs is tej és mindig túl hamar áttettem a másikra meg váltott mellbõl szoptattam mivel úgy javasolták, el is apadt a jobban teljesen a tej és a fiam 3 hónapos korától csak az egyikbõl szopott. Tudtam így is szoptatni 6 hós koráig kizárólag és 11 hónapos koráig még reggel este de nem volt az igazi...nem beszélve arról hogy közel 10 hónapig irtó hülyén néztem ki mert egyik cicim nagyobb volt mint a másik... A második babámnál már mindig a jobbra tettem elõbb és hagytam rajta amíg csak lehet kiderült hogy a tejleadó reflex jó 2-3 perc után indul csak be abban a ciciben így mindig azzal kezdtünk és nem vettem le róla 1-2 perc nyûglõdés után...így 14 hónapig tudtam szoptatni (hiszen a kereslet kínálat elvbe alapján a jobban sem apadt el egy két hónap után) és a cicik is egyformák voltak:) Most a harmadik babámat szoptatom ugyanezen az elven hogy mindig a "rosszabb" cicire rakom elõször hiszen amikor éhes, nagyobb hajlandóságot mutat "megküzdeni" a nehezebben beinduló tejért. 8 hónapos, este és reggel szopik valamint egyszer napközben vagy éjjel, ez változó.
Bocsánat a kérdésért de miért baj az ha az egyik melledet jobban szereti?
a 2esd vagyok nekem pl. azért volt baj mert egy ciciben mindig kevesebb a tej mint 2ben mondjuk:) és így amikor csak 1 cicit "használtunk" a minõségi ugrásoknál (mikor többet eszik a baba mert fokozott a növekedés) majd megõrültem hogy biztos éhezik, mert napokig 10-12 szer szopott...(mire az az egy cici utolérte az igényét tejtermelés szempontból). Szóval kevesebb a tej ha csak egyik mellbõl szoptat az ember.
Nekem a balból evett sokat a jobból semmit, mint kiderült tejköveim vannak és ezért nem jött belõle annyi tej, azok a nyamvadt kövek elzárják az utat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!