Találatok a következő kifejezésre: Miért jobb lenni, mint (22 db)

Miért van ekkora árkülönbség a két processzor között? A tudások kb ugyanakkora. Az intel ennyivel jobb lenne, mint az amd?

amd proci:

Legjobb válasz: Az Intel egy szerverproci, ennek a kettõnek semmi köze egymáshoz...

Az Intel egy szerverproci, ennek a kettõnek semmi köze egymáshoz...

Miért kell a férfinak jobbnak lennie, mint a nőnek?

10 perce sem, hogy olvastam ezt a kérdést:

Legjobb válasz: Kérdezõ,egyet értek veled,ez engem is felháborít! Úgy gondolom,ezt csak a buta férfiak gondolják így.Aki szereti és büszke a párjára,az örül a barátnõje sikerének! Szerintem,ha tényleg szeretünk valakit,akkor alap,hogy segítjük és örülünk az életben elért eredményeinek! Viszont úgy vettem észre,hogy nõk között is nagyon sok az egoista...

Kérdezõ, egyet értek veled, ez engem is felháborít! Úgy gondolom, ezt csak a buta férfiak gondolják így.Aki szereti és büszke a párjára, az örül a barátnõje sikerének! Szerintem, ha tényleg szeretünk valakit, akkor alap, hogy segítjük és örülünk az életben elért eredményeinek! Viszont úgy vettem észre, hogy nõk között is nagyon sok az egoista...
Fogalmam sincs, de nehogy azthidd, hogy az jó a pasinak ha õ többet keres. Mert akkor meg azt gondolja, hogy a nõ a pénzére megy. Na most akkor mi kell a férfiaknak? (Csak mert mindig azt kérdezik, mi kell a nõknek...)
Engem már hagyott ott szakmával rendelkezõ párom szakmával rendelkezõlányért. Én egyetemet végeztem és nagyon szerettem õt. Mint késõbb a haverjaitól megtudtam, mindig is komplexusa volt, hogy õ nem rendelkezik diplomával és nem ért semmihez a felszolgáláson kívül...
De tényleg ez van, hiába pontoztok le. Ha a férfinek van "sok" (elegendõ) pénze, akkor a nõ biztos a pénzére megy. Ha csóró, akkor meg ki van akadva, ha a nõ jobban keres nála, és depressziós lesz tõle.
Ez mind azért van, mert a fizetési különbségek feszültség források! (a gazdasági háttér, a család nyomása, az iskolai végzettség) Viszont elõttem jól írta valaki: ha annyira mindegy lenne az egész - ahogy a kérdezõ írta - akkor miért nem a gazdagabb fél fizeti a randi számláját? (független a nem-tõl?) Szóval biztos, hogy számít a különbség és KELL az, hogy a pasi FÉRFINAK ÉREZZE MAGÁT! 30/F
Nem kell, de akkor ne csodálkozzatok amikor nem engednek titeket elõre vagy nem hívnak meg piára.
"A nõ szül - életet ad. Ezáltal erõsebb, keményebb és büszkébb (van is mire). Egy pasi mire verheti magát? Csak az erejét fitogtathatja, pénzt lobogtathat, meg elkap annyi csajt, amennyit csak bír." Lol, egy igazi emancipunci. Gondolom az összes nõági felmenõd a szentlélek ejtette teherbe. Erõsebb, keményebb, büszkébb... Sírok röhögéstõl.
szerintem természetes, hogy egy férfi személyiségét nagyban befolyásolja a karrierje. Tudom, hogy rengeteg nõ él, aki okos, intelligens, és szorgalmas, kiemelkedõ a munkájában. De genetikailag egy nõ nem a törtetésre születik, a munka világa pedig egyértelmûen szükségszerûvé teszi azt! Lehet régimódian vagyok nevelve, de nálam az az alap, hogy a férfi a munkakeresõ, én meg a háztartást vezetem, gyereket szülök és összetartom a családot. Egyébként mivel ez most lehetetlen, dolgozom /és akarok is még, de nem azért mert baromi sikeres szeretnék lenni, csak kell a lóvé/. Ja és még valami, a legjobb tudósok, festõk, szakácsok, mûvészek és istentudja micsodák, mind férfiak /természetesen nõk is, de kevesebben/. Nem tudom, néha szerintem épp a nõk becsülik alá a férfiakat... Szóval, a dolog annyiból áll csupán, hogy nekik ez megy jobban, nekünk meg más. És ezt vagy elfogadod, vagy változtatsz rajta, ha te magasabb pozíciót akarsz, tedd azt... De férfi sose lehetsz !
"Na most akkor mi kell a férfiaknak? (Csak mert mindig azt kérdezik, mi kell a nõknek...)" Szabadság. Meg egy olyan nõ, aki elfogadja úgy a párkapcsolatot, hogy alapvetõen külön lakásban, külön kasszán élünk. (ezt nem úgy kell érteni, hogy abból áll a kapcsolat, hogy összefutunk dugni, csak nincs kedvem bõvebben kifejteni)
"Az, hogy a férfi a "kenyérkeresõ" az nem belénk van kódolva, hanem a társadalom kódolta belénk." A férfi a kenyérkeresõ, mert nem õ szül, nem õ vigyáz a kicsikre. Denn kell tartsa a családját. Ha õ szülne, akkor a nõ lenne a kenyérkeresõ, valószínûleg. Miért érzi magát a férfi kicsinek? (ha pl. nincs annyi iskolája, vagy pénze mint a nõnek)?" Gondolom, sérti a büszkeségét. Mert mindegyik haverja azzal cikizi, hogy papucs, meg az asszony hordja a nadrágot, vagyis nem igazi tökös legény. "A nõnek miért nem sérti a büszkeségét, hogy neki nincs annyi pénze vagy iskolája, mint a párjának? A nõ direkt alacsonyabbrendûnek hiszi magát, ezért?" Dehogy hiszi. Csak a nõnek nem ez a fontos. A nõk azon része, aki normálisan éli a párkapcsolatot, nekik fontos a béke, és õk a párjukat és a családjukat szeretik, nem a papírjaikat. És nagyon sok dolgot képesek feláldozni önzetlenül azért, hogy a béke és a család egysége megmaradjon. Nálunk pl én akarok tanulni, tanulni és tanulni. Én szeretnék nehéz szakmát, diplomával (nem a papír miatt, hanem mert érdekel, de érettségivel nem végezhetem), õ pedig elvan a papírjával, a keresetével, és azzal, hogy rengeteget olvas. Amihez õ ért, ahhoz én nem, és fordítva. Teljesen egymás ellentétei vagyunk. Én keveset keresek, de jó anyagi hátterem van, õ sokat keres, de szegény családból való. Mit számít? Szeretjük egymást, szeretem az eszét, õ is az én kreativitásomat. Így van jól.
"Én igenis élvezem, és egy kiadós tavaszi nagytakarítás után még büszke is vagyok magamra! És még a párom is megdicsér, úgyhogy igenis megbecsült dolog." Én is megdicsérem a kutyámat, ha visszahozza a botot, mégse tekintem egyenrangúnak velem... A kérdésre válaszolva: igen, vannak fizikai/biológiai különbségek férfi és nõ között. A férfi általában erõsebb testfelépítésû, magasabb, mint egy nõ. Általában, mert azért léteznek testépítõ nõk is, de ugye nem õk képviselik az átlagot. (Egyszer ezzel kapcsolatban láttam egy mulatságos szituációt: 160 cm-es extestépítõ hölggyel beszélgettem, mert az ismerõsöm, közben õ nekem és egy férfi vendégének mutatta a fekvenyomás technikáját, mint személyi edzõ. Mondta, hogy akkor a srác próbálja elõször - aztán nekem lepakolja a súlyokat és a rúddal próbáljam meg én is. A sráctól kérdezte, hogy mennyit vegyen le - semennyit, annyit õ is ki tud nyomni, mint egy nõ! Majdnem ott maradt, mert hiába volt 160 cm a hölgy, 30 éves testépítõ karrier volt a háta mögött, így 80-90 kg kinyomása se volt gond. Én meg remegtem a 20 kg alatt is, a srácnak lila fejjel sikerült az 50 kg :) ) Másik, hogy a nõk tudnak kihordani és megszülni egy gyereket. Viszont anyaként mondom, hogy ez önmagában nem teljesítmény. A gyerek vagy kijön, vagy mûtéti úton kiszedik, nem egyéni döntés kérdése, hogy megszületik-e. Igen, fájdalmas, a terhesség is néha kellemetlen. De ez akkor sem teljesítmény önmagában. A gyereket megfelelõen nevelni, na az már inkább teljesítmény. Viszont ebben egy férfi is lehet jó és egy nõ is. Csak adottság alapján miben jobb a férjem? Õ fel tud emelni egy kanapét, ha segítenek neki, én meg nem. Hogy én miben vagyok jobb biológiai alapon? Több hajam van a homlokvonalnál és kevésbé vagyok szõrös egyéb helyeken. Azt hiszem ennyivel ki is fújt a kettõnk közötti különbség. Ezen túl, amivel egyikünk vagy másikunk jobb, az nem függ a nemünktõl. Õ gyorsabban teremt kapcsolatot, jobb matekból, én jobb megfigyelõ vagyok és gyorsabban tanulok nyelveket. A házimunka a szabadidõ függvényében oszlik meg (kivéve költözésnél a bútoremelgetés:) ), a gyerekkel kapcsolatos dolgok közül egyedül a szoptatás volt az én "kiváltságom", minden más szintén fele-fele arányban oszlik. Egy évig a férjem volt itthon a gyerekkel, mert éppen én kerestem jobban, így az õ jövedelme volt kevésbé fájdalmas, ha kiesik. Viszont ezt õ maga ajánlotta fel. De olyan is volt még a gyerek elõtt, hogy hónapokig nem találtam munkát és eltartott. Hozzáteszem, hogy pont azt szeretem benne, hogy nincs ez a z "én férfi vagyok, te nõ" jellegû dolog, inkább tekint ránk csapatként. A férfi-nõi szerepek pedig kimerülnek abban, hogy rajta hülyén áll a combfix, rajtam meg jól.
"Megvan a mai férfigyûlölõ kérdés is. Gratulálok liberalizmus!" Talán ha nem lenne annyi férfi, aki semmi másra nem érdemes csak a gyûlöletre nem lenne ennyi ilyen kérdés!
Szerintem is arról lehet szó, hogy a haverok elõtt nem lehet menõzni egy olyan nõvel, aki sokkal többet ért el mint õk. Ugyanis érdekes módon engem is mindig akkor dobtak, amikor kiderült, hogy a saját lakásomon meg az állásomon kívül még van két házam amit örököltem, és kiadom õket, illetve, hogy apám halála óta én vezetem tovább a családi vállalkozást. Egyszerûen nem volt már mivel villogni a haverok elõtt és ezt már nem tudták elviselni. Ez van. Ha a haverok nem értékelik megszûntek férfinak lenni. Persze talán van kivétel is, én még nem találkoztam eggyel sem. De kívánom, hogy te találkozz vele. :-)
Hát én nem tudom, de szerintem egy nõ se utasÍtaná el, ha a párja erõs, biztonságot nyújtó lenne. Azért általában a nõk gondolnak a családalapÍtásra és a többség ilyenkor a párjára bÍzza magát, ha eddig õ volt a húzó erõ, akkor gondban lesznek.
Nálam ez abban merül ki, hogy jólesik, hogy fizikailag erõs és meg tud védeni. Gyereket csak úgy vállalnék, hogy bármelyikünk el tudja tartani akkor is, ha a másik szülõ hirtelen munkanélküli lesz vagy megbetegszik.
Azért kell jobbnak lennie a nõnél mert önbizalomhiányos, hát szerinted miért? Fogalmam sincs az ilyesmi honnan ered, lehet hogy a rossz anya-fia kapcsolatból ami kihat rá felnõtt korában is. 24/F
"Kiegészítés: Úgy értem a férfias dolgokat, hogy olyan területeken, amiken a férfiak és a nõk egymással is versenyeznek, ott nehéz felnéznie a férfiaknak a nõkre. Hiszen megalázó pont velük szemben alulmaradniuk." Van az edzõteremben egy nõ akinek ugyanolyan a sportteljesítménye mint nekem. Kettlebell edzés, szóval nehéz súlyokkal dolgozunk (24-32 kg). Én 95 kg vagyok õ pedig olyan 60. Ilyenkor az a legrosszabb ha elõjön az egóm és elkezdem magamat sajnálgatni meg bûntudatom van. Igazából egyiknek sincs értelme. El kell fogadni hogy valaki jobb nálam, még ha éppen egy hölgy is az. 24/F
utolsó, te egy ritka normális férfi vagy, bár több ilyen lenne
Én nõként nem vonzódom egy olyan férfihoz akinek sokkal kisebb nálam a végzettsége. Legalább ugyanolyan legyen. Ez nem azt jelenti, hogy a férfi jobb nálam, és biztos hogy nem én vagyok az a nõ akinek kisebbsége komlexusa van, akivel a férfiak bármi rosszat is tehetnek, vagy aki egy htb lenne. :D Szerintem inkább neked van kisebbségi komlexusod hisz mindenképpen be akarod bizonyítani, hogy te vagy a jobb. Ha tudnád, hogy te vagy a jobb (és fõleg, ha nem érdekelne mert tudnád, hogy ez nem verseny) akkor nem foglalkoznál vele.
Megvan a mai férfigyûlölõ kérdés is. Gratulálok liberalizmus!
Engem nem háborÍt fel, teljesen természetes, hogy a nõk "jobb" férfit keresnek. Belénk van kódolva. Persze jöhet a nagy szerelem, amikor minden háttérbe szorul, de késõbb kiütközhet. Azért a néknek gondolni kell arra, hogy gyereket szülnek és fel kell adni a munkájukat, ha eddig õk vitték elõre a dolgokat, akkor itt már gond lehet. És nem végzettségre gondolok, mert kisebb végzettséggel is el lehet érni többet. És nem a középkorban élünk, de én olyan korban se szeretnék, ahol nem nézhetek fel a páromra. Nekem igenis kell. Aki azt mondja, hogy nem, az vagy hazudik, vagy nagyon szerelmes.
Ez baromság. Én is egyetemista vagyok (2 mérnöki szakon párhuzamosan), és pincér barátom van. Nincs diplomája, csak szakvégzettsége, de azt kell mondanom, hogy inteligensebb mint én. Hiába tanulok jól, vannak nyelvizzsgáim, õ mindenkivel jól el tud beszélgetni, a vendégei pedig csak miatta járnak be (város polgármestere, fõorvosok, mérnökök stb.) Annyira hatalmas a lexikális tudása, ráadásul meg is érzi kivel milyen hangon kell társalogni. Neki kicsit fáj szerintem, hogy Én egyetemista vagyok (Õ is szeretett volna, de nem engedték még régen a szülei). De lényeg a lényeg, csak az olyan kretén egyetemista p..sák várják, mint a linkelt kérdezõ, hogy neki menõ közgazdász férje legyen, 1, 5 millás fizetéssel.
Szerintem mind a nõre mind a férfira fel kell tudjon nézni a másik nem, de nem ugyanazért. A pénzkereset a mai világban a vadászat megfelelõje. Ha az õsember nem tudott volna levadászni egy mammutot, a családja éhenhalt volna. Azért a nõk olyan férfit választottak, aki tudott elég élelmet teremteni. Ez ma a pénz. Erõs férfi, aki meg tudja védeni a családját, és okos, hogy el is tudja tartani.
Az már más kérdés, hogy szerintem az észt nem a végzettség foka mutatja. Illetve nem mindig és nem csak az.
Emberi természet, vannak nõk, akik küzdenek a jogaikért, de õszÍntén, ha nem egy nõ teremt meleg otthont, akkor ki? Egy férfi? Úgy érezném, mintha levágtam volna a micsodáját.
6 Errõl ugatok.A férfiak egoisták.Ebbõl volt a baj a családomban is.Persze vannak kivételek, akik tényleg szeretik a feleségüket és nem akarják teljesen maguk alá gyûrni, de a többség nem ilyen sajnos. Amúgy nekem is szükségem van rá, hogy felnézhessek a leendõ páromra, szerintem ebben nincs semmi rossz, genetikailag tényleg így vagyunk kódolva.Nekem csak azzal van a bajom, hogy ellehetetlenítik a nõk életét, mert ez egy undorító férfias világ, itt csak az ér el valamit, aki törtet, meg aki átgázol másokon.Aki békét, meg nyugalmat szeretne, az meg bekaphatja.Itt a baj.Amúgy meg én szóba sem állnék olyan férfival, aki csak azért akarna tõlem valamit, hogy az egoját legyezgesse, az ilyeneket mindig elküldöm a qurva anyjába:) Legyen egoista, de egészségesen.
Ha nincs orbitális különbség, akkor nem gond. De azért normális ésszel fel lehet fogni, hogy 20 évesen összejön egy lány és egy fiú, a lányból esetleg valahol felsõ vezetõ lesz, a srác meg mondjuk burkoló és nem is nagyon tesz érte, hogy jól keressen, elérjen valamit, akkor menthetetlenül tönkremehet a kapcsolat. A nõ találkozik olyan férfiakkal, akik mentalitásban közelebb állnak hozzá, az életfelfogásuk is más. Itt szerintem nem az a lényeg, hogy milyen különbségek vannak, hanem, hogy mennyire tudnak egymással változni, ha valaki megragad egy szinten, ott késõbb gondok lesznek.
"Egy férfira fel kell NÉZNI. Miért a nõre nem kell??? Nem sok pasitól hallom, hogy nekem fontos, hoyg a nõmre felnézzek.... pedig fontos, mert ez egy alap dolog a másik tisztelete." Egy férfi szerintem egy nõt inkább csodálni akar. Férfias dolgokért nehéz felnéznie egy nõre. És nem is "egészséges". A tisztelet az már egy más dolog.
Kiegészítés: Úgy értem a férfias dolgokat, hogy olyan területeken, amiken a férfiak és a nõk egymással is versenyeznek, ott nehéz felnéznie a férfiaknak a nõkre. Hiszen megalázó pont velük szemben alulmaradniuk.
Köszönöm szépen a pozitív visszajelzést :) ) Tudtam, hogy jó úton haladok.

Miért jobb kigyurva lenni, mint vékonynak?

Legjobb válasz: Nem jobb, a kettõ között jó lenni.

Nem jobb, a kettõ között jó lenni.

Miért lenne 1 Sensation jobb választás, mint 1 Galaxy S2?

A Fém miatt? Mert az mindegy, hogy mi borítsa.. A Ram is csak a fele, mint az S2-é. A proci is qualcomm-os, az Exynos jobb nála. Így az S2-ben jobb cuccok vannak sokkal, s ha valakinek nem tetszik az oprendszer, akkor azt cserélni lehet.. Anyaghasználatban jobb csak a Sensation, másban alatta van. Szóval, miért is rosszabb az S2 a Sensationnál?

Legjobb válasz: Htc sensationt vegyél jobb mint a galaxy sztem de ha van pénzed akkor ink Htc sensation XE-t vegyél v One X-t v S-t... (nekem miota samsung wave s8500 van nem bízok a samsungba..)

Htc sensationt vegyél jobb mint a galaxy sztem de ha van pénzed akkor ink Htc sensation XE-t vegyél v One X-t v S-t... (nekem miota samsung wave s8500 van nem bízok a samsungba..)
ki mondta hogy jobb?
És íme a mai hír, errõl írtam nektek: Környezetvédelmi tanúsítványt szerzett a Samsung Galaxy S II és Galaxy Note A Samsung két csúcskategóriás, Android operációs rendszerrel rendelkezõ okostelefonja, a GALAXY S II és a GALAXY Note megkapta az ökológiai lábnyomára vonatkozó tanúsítványt. A Carbon Trust által kiállított tanúsítvány igazolja, hogy a készülékek megfelelnek a PAS 2050 globális környezetvédelmi szabvány követelményeinek. http://samsungpartner.hu/index.php/sajtokozlemeny/mobiltelef..
MAjd szóljatok ha egy 2 magos qualfo-ssal eléritek valamelyik eredményt túlhúzás nélkül ;) Nohát ezért szeretjük az SGS2-t és a Galaxy Notet, és ezért nem szeretjük a qualcomm procikat, mert 1500-on ketyeg szegényke, és még is majd 1000 ponttal lemarad...
Itt egy régebbi gyári 2.3.5-ös rommal egy sgs2 eredmény: http://www.220volt.hu/media/review/samsung+galaxy+note+n7000.. Ez pedig a Galaxy Note eredménye: http://www.220volt.hu/media/review/samsung+galaxy+note+n7000.. Note esetében ne felejtsük el a felbontást... :)
Annyival nem szarabb a tejesitményénye 1 htc sensation xe mint az sgs2 nek. Amúgy meg a Samsungnak elég szarok a telefonjai sgs 1-2 leszámítva de nekem jobban számít az hogy fém legyen maga a kezelhetõség mert a sense jobb illetve ne fagyjon és melegedjen (márpedig nem 1 ember írta az s2 rõl hogy néha lefagy és komoly játéknál melegszik.) az hogy 2mp gyorsabban tölt be 1 youtube videót annyira nem érdekel mert nem nagy különbség észre se veszed ha nem rakod 1 más mellé a 2 telefont.
A kérdező hozzászólása: Mert Bada.. Attól, hogy szart veszel, attól nem a Samu a szar.. Nem mai készülék, + 1 ratyi oprendszer.. Tudni kell, hogy mit veszel..
A kérdező hozzászólása: Elég, ha a teljesítményét nézed..
Mond már meg mitõl olyan szar a qualcomm...
A kérdező hozzászólása: Nekem a teljesítmény a fontos. Ha veszek 1 120+os készüléket, akkor nem olyat veszek, aminél 100x jobb teljesítményû készülékek is vannak. A Lancher meg tök mind1, láttam már lefagyós Sensét is. De ez készülék függõ. A TW is van ugyanolyan stabil, mint a Sense, mivel ezek csúcskészülékek. Ezen nem fagynak.. Szóval a kinézet számít inkább..
Szerintem meg sokat számít az anyag használat nem mûanyagot akkarok fogni ha már veszek 1 120 ezres telefont. htc sense sokkal jobb mint a tw és stabilabb is + nem melegszik mint a s2. Amúgy a Sensation xe nél már nem jobb csak Ramba de ott se nagy eltérés van
A kérdező hozzászólása: Nem azért, de miben jobb az S-LCD? A Pixelsûrûség az mindegy, mert az S-n sem látszódik az, hogy kevesebb a pixelsûrûsége. Ha valaki az anyaghasználat miatt képes dönteni 1 készülék sorsán, akkor Gratulálok. Ramból lehet benne annyi, de te csak kb 500mb-t látsz belõle. Írtam már, hogy a kezelõfelületet le lehet cserélni, szóval mindegy, hogy az ADW Launcherre hasonlító Sense mennyire jobb 1 tw-nél.. Pár fórumon olvastam, hogy kb 60-100mb ram marad szabadon, ez valóban igaz lehet? Mert elég gyér. Nekem a készülékeknél a teljesítmény a fontosabb. Élvezni ugyanúgy lehet az S2-t, mint a Sensationt, csak az S2 nem annyira nehéz. Amúgy meg az, hogy azt írtam, hogy oprendszert cserélek, még attól lehet érteni, s nem kell belekötni. Talán megsértõdött a pici szíved, hogy azt írtam? Fáj? Mert akkor írok még direkt marhaságokat..
A kijelzõje is jobb a Sensationnek (nagyobb pixelsûrûség és nem túlszaturált Super Amoled). És van akinek számít az anyaghasználat (pl én is) Amúgy a HTC-k Sense felülete keresztben lenyeli a Touchwizt, és az összes gyári romot, olyan gyors és stabil, hogy a hardveres "lemaradása" irrevelánsá válik. Egyébként pár hülyeség amit állítottál: a ram nem a fele (768 MB) Oprendszert nem lehet cserélni, max gyári romot.
Kedves kérdezõ! Veled értek egyet, nagyon jó a megfogalmazásod! Régóta foglalkozom ilyen készülékekkel (fejlesztem is õket), és független teszter vagyok. Valóban, az egyetlen jó dolog a HTC esetéban, az az anyaghasználat. Viszont egyet ne felejtsünk el, Samsung újrahasznosított anyagokból dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Yupiter isteníti régóta..
dejó most valaki azért vesz s2 mert környezetbarát?? igazából szerintem ez senki se érdekel telefonvásárlásnál.
Élõhalottakkal jobb járni.
Zombikkal a legjobb hidd el ;)
honann hallotad hogy jobb?:D igazság szerint én nem akarok egy oannal egyágyba mmég aludni sem xD

Miért jobb vegetáriánusnak lenni, mint annak aki húst is eszik?

nem tudom eldönteni melyik az egészségesebb, és szeretnék változtatni az életmódomon h jobb legyen a közérzetem...

Legjobb válasz: Komolyan nektek mi bajotok van? :D:D:D itt az a kérdés hogy melyik az egészségesebb. nem az a lényeg, hogy egymást szidni és hitegetni hogy melyik a jobb, mert senki sem fog áttérni egy anonim veszekedés hatására..lehet h késön irtam, vélemény :)

Komolyan nektek mi bajotok van? :D:D:D itt az a kérdés hogy melyik az egészségesebb. nem az a lényeg, hogy egymást szidni és hitegetni hogy melyik a jobb, mert senki sem fog áttérni egy anonim veszekedés hatására..lehet h késön irtam, vélemény :)
Kérdésedre a válasz, hogy egyik sem egészségesebb a másiknál. Mi ebbõl a szempontból is szerencsés éghajlaton élünk. Próbálnál meg egy eszkimót gyümölcsökkel, zöldségekkel alacsony zsírtartalmú élelmiszerekkel etetni. Vagy egy forró égövön élõt zsíros fókával, rénszarvassal, etetni. Mindkettõ rövid idõn belül megbetegedne, az eszkimó talán meg is halna. Ez a két szélsõség. Mi a kettõ között vagyunk. Mértékletesség a kulcsszó.
szerintem nem jobb, csak egy lehetõség ez is! egyébként pedig a hús savasítja a szervezetet, gondolom ezért! az ember mindenevõ, így én nem gondolom, hogy ne egyen húst csak az egészsége megörzésének céljából! hús és hús között is van különbség! sõt egyfajta állatnak a húsa között is! az viszont tény, hogy sokkal több húst fogyasztunk, mint ami egészséges! azt, hogy mit szeretnél, csak te döntheted el!
Lehet, hogy sokaknak bejön, de szerintem objektíven nem jobb vegetáriánusnak lenni, mint húsevõnek. Egészség szempontjából semmiképp. Egy próbát persze megérhet.
nem is jobb
Szerintem a kiegyensúlyozott étkezés egyik fõ alkotóeleme a hús. Nem hinném hogy egészségesebb az aki nem visz be a szervezetébe egyáltalán húst.Sõt!!! Nem kell mindennap azt enni, de fontos hogy legyen állati eredetû fehérje is az étlapon. Ha jól állitod össze az étlapodat, mindenképpen egészségesebb leszel.
Egyáltalán nem jobb, sokan azt mondják hogy egészségesebb meg minden, ami részben igaz is, csak a húsokba vannak olyan tápanyagok, vitaminok amiket zöldség-gyümölcs nem tartalmaz.
MÉG SOHA nem mondta senki, aki ért a táplálkozáshoz, hogy a vegetarianizmus egészséges !
nem jobb mert a vegák nem jutnak anyi tápanyaghoz mint a normál emberek!!! és vékonyak vagy ha lesz v mi betegségük nehezen épülnak fel belõle!!
"Nem azért küzdöttem föl magam a tápláléklánc csúcsára, hogy kizárólag növényeket egyek!"
2007-11-28 22:11 Viszont még SOHA SENKI nem mondta azt, hogy ez a mindenevõ, hús zabálás egészséges!
Ezt így nem lehet szerintem kimondani, hogy egészségesebb valamelyik a másiknál. Mindkettõt mértékkel kell csinálni, kiegyensúlyozottan kell étkezni és akkor nincs baj. Én 2, 5 éven keresztül voltam vega. Húst, halat nem ettem, de tejtermékeket és tojást igen. Szerintem így simán meg lehet oldani, hogy ne legyen fehérje vagy valamilyen más hiányod. Ha valami hiányzik azt úgyis érezni fogod. Én pl egy idõ után nem tudtam legyûrni a hús utáni vágyam és visszatértem a ragadozók közé.:)
Vissza a kérdéshez: a vegetarianizmus (bár én sem vagyok, mert nagyon szeretem a húst) egy életforma, nem csupán olyan ételek gyûjteménye, mint a gránátos kocka meg a grízes tészta. Ezért is lepõdöm meg a kövér vegetáriánusokon, az nem a fent nevezett, õk nem esznek húst és kész. Egy igazi vegetáriánus nem tömi magába a tortát pl. A mi életvitelünk azért is igényli a húst, mert (most tekintsünk el a tápanyagoktól) ha húst eszel, sokkal lassabban ürül ki a szervezetedbõl, így több felesleges idõd lesz, amit nem arra kell fordítanod, hogy kitaláld, mit egyél hamarosan (l. egész nap eszegetõ állatok). A vegák között is sok "irányzat" van, vannak azok, akik még az állati eredetû termékeket (sajt, tojás) sem eszik meg. Én a magam részérõl annak a híve vagyok, hogy úgy kellene étkeznünk, ahogy a fogaink ARÁNYA elhelyezkedik a szánkban, tehát a húsféle a legkisebb arányú, hiszen meetszõfogból van a legkevesebb.
Nem értem, mért kell vegetariánusnak lenni?Jó biztos valamivel egészségesebb, dehát az ember mindenevõ!!Pont azért, mert húsra van szüksége.Nem tudom elképzelni az életet hús nélkül :S
A Spock-os felhasználó akkora nagy baromságot írt.Mi az hogy több milliárdan vegetáriánusok?Honnan szedted ezt a baromságot te ütõdött?Igenis az embereknek szüksége van húsra is mert a növényekben nincsenek meg azok a dolgok mint amik a húsban.Az tény hogy hatalmas a húsnak a pazarlása és inkább növényt kéne enni a pazarolt hús helyett(mert ugye arra is szüksége van a szervezetnek én úgy gondolom)de azért az túlzás hogy az ember ne egyen húst.Mit gondoltok pl az oroszlánok miért esznek csak húst?Ha ezek a ragadozók vegetáriánusok lennének akár ki is halhatnának annyira legyengülne a szervezetük.Igaz õk ragadozók, mi mindenevõk vagyunk, de ez nem jelenti azt hogy olyan jót tenne a szervezetünknek a csak növényzabálás.Azon meg hogy több milliárdan vegetáriánusok nagyot röhögtem

Az EU miért nem a BRICS mellé áll? Sokkal jobb buli lenne, mint bukni az USA-val.

Legjobb válasz: A BRICS egy olyan szervezet melyben Oroszország a domináns.Kb, mint a NATO-ban az USA. Oroszország és az EU között van egyfajta ideológiai ellentét.Mondhatni, egymás ellenkultúrái.

A BRICS egy olyan szervezet melyben Oroszország a domináns.Kb, mint a NATO-ban az USA. Oroszország és az EU között van egyfajta ideológiai ellentét.Mondhatni, egymás ellenkultúrái.
A kérdező hozzászólása: "Oroszország és az EU között van egyfajta ideológiai ellentét.Mondhatni, egymás ellenkultúrái." Nem különösebben vagyok oda az oroszokért, de nem érzek akkora különbséget a jelenlegi Oroszország és az EU között. Régen amikor még nem forgatták fel Európát és Oroszországot a kommunisták, addig a cári Oroszország kultúrája Párizzsal versengett. Most Oroszország kezd megint magára találni. Milyen ideológiai különbségre gondolsz? Ha van is ilyen, a gazdasági és egyéb stratégiai érdekek komolyabb súlyúak.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Elsõ ránézésre Oroszország építészete, kultúrája nem különbözik nagy mértékben az Európaitól. Viszont a politika, értékrend erõsen. Oroszország antiliberális:D Az EU meg liberalista. Nyugat és Oroszország között ideológiai meg nemértés van. Bármennyire is furcsán hangzik, de a nyugati társadalom napjainkban sokkal nagyobb mértékben ideologizált, mint az orosz. Ideológiája nagyon egyszerûen összefoglalható a következõ szavakban: a nyugati társadalom bár nem ideális, de sokkal tökéletesebb, mint minden más, és a világban mindenkinek a nyugati modellt kell követnie. A Nyugat politikája e posztulátumba vetett hiten nyugszik. Azt tartja, hogy minden „barbár” népet és országot a „szabadság és demokrácia” világához kell csatolni, politikai befolyás alá kell helyezni azokat gazdasági és politikai szövetségek révén. Ennek érdekében elõ kell segíteni a Nyugat-orientált erõk hatalomra jutását ezekben az országokban, még abban az esetben is, ha ezek az erõk nem eléggé felelnek meg a „demokratikus” szabványoknak.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de érdemes pár száz milliónak szembemenni több milliárddal szinte megfoghatatlan ideológiák miatt. Dél-Amerikán kívül, mindegyik országban jártam. USA-ban 3 hónapot töltöttem. A vidéki USA tetszett, csodálatos a természet, lovaglás, hegymászás, kajálás, inkább konzervatív, mint liberális. A városi multinacionális cégekkel átszõtt USA már-már szocialista, ahogy a multiknál robotolnak az emberek, egyáltalán nem a szabadságról szól. Ázsiában, Indiában, Oroszországban van drog, sex és lehet ugyan úgy lehet homárkondi és vállalkozni is. Indiában ahogy néztem nem nagyon tartják nyilván az embereket. Ott és Thaiföldön láttam a legszabadabbnak az embereket. A felsõ politikában a demokratikus országokban sincs túl sok beleszólás. Nem érzelmi alapon kellene dönteni, hanem stratégiai alapon. Többen vannak, nagyobb területük van, több az erõforrásuk, elõbb-utóbb felül kerekednek és jobb a gyõztes lóra tenni.
A terület semmit nem jelent, ha alig lakható, mint szibéria. A nyersanyaguk az olaj, ami évtizedekig a legfontosabb nyersanyag lesz, de hosszú távon (nagyon hosszú)nem marad az. Már most vannak elképzelések, hogy hogyan váltsuk le (hidrogén, energia termelésben a megújuló energia források). Valamint e miatt õk is függnek tõlünk, hogy meg vesszük-e az õ olajukat vagy máshonnan szerezzük be. A lakosság pedig: Oroszország 143, 2 millió fõ (2012) USA:317 450 000 fõ (2014. jan.) EU: 506 820 764 fõ (2012)
BRICs olyan erõt képvisel, amivel nem lehet szövetségre kelni. Érdekellentét miatt, európának, mint a múlt század egyik vezetõ központja esélye sincs bekerülni a brics-be!
Az EU és BRICS országok között kell együttmûködés, de a BRICS nem Oroszországot jelenti, mégcsak Orosz dominanciát sem (Kína, India, Brazilia, Dél-Afrika elég fajsúlyos elemek). Oroszország dominanciája inkább a FÁK országok körében jellemzõ, de az meg inkább biztonságpolitikai, mint gazdasági együttmûködés. Az Oroszokkal és a FÁK országokkal azért nehéz az együttgondolkodás, mert ezek közül sok erõsen diktatórikus, antidemokratikus, pseudo-demokratikus állam. Mindenkivel békés-baráti kapcsolatokra és hatékony együttmûködésre kell törekedni, az USA pedig nagyon fontos, sõt kulcsfontosságú partner.
Pont azert. Ket dudas egy csardaban ugye...
Más más rendszer egyik sem nézi jó szemmel a másikat.
1# vagyok Alaszkát eladták az oroszok az amcsiknak, addig örültek hogy egy ilyen rossz területbõl hasznot húztak amíg az amcsik el nem kezdtek jelentõs mennyiségû aranyat kitermelni. Itt kezdték az oroszok nem szívlelni õket, hogy õk nem mondták, hogy ott arany is van. U.i. persze pontozzátok le a válaszom csak mert nektek fogalmatok sincs a kezdeti viszályok okairól.
Alaszka miatt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem pontozzák le ezért miert pontozznák le én nem tudtam ezt ugyhogy köszi
Oroszország már régóta nem szuperhatalom, nála sokkal meghatározóbb országok például Japán, Kína.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló hogy érted? Köszi a válaszokat.
pedig csinálhatnának már valamit mert igy nagyon nem jól élnek az emberek Oroszországban
Az oroszok kisbetûvel írandó – általános iskola közepe táján tananyag. Egyébként nem utálják egymást, hanem a két ország vetélytársa egymásnak. Egy nagyhatalom akkor tud igazán fejlõdni, ha versenyhelyzetben van, az állandó rivalizálás sarkallja fejlesztésre, innovációra a cégeket.
Arra utaltam hogy az eredeti valaszom 24%ban "hasznos" csak mert nem fejtem ki bovebben ok huztak le a pontozassal. Orulok hogy segithettem:) 1#

Miért jobb előfizetésesnek lenni mint feltöltésesnek?

Legjobb válasz: Ha bármi történik, azonnal tudsz telefonálni. Nincs olyan, hogy jajj, nincs pénz a kártyámon vagy lefogy hívás közben. Például.

Ha bármi történik, azonnal tudsz telefonálni. Nincs olyan, hogy jajj, nincs pénz a kártyámon vagy lefogy hívás közben. Például.
1. Nincs olyan kínos pillanat, mint amikor egy fontos beszélgetés közben bemondják, hogy "az egyenlege xy másodpercen belül lejár." 2. Vannak jó kedvezmények. 3. A számlákat nálunk a szülõk fizetik (mivel itthon élek), viszont a feltöltést meg oldjam meg én. Szóval, ha elõfizetéses lennék nekem az nem kerülne semmibe.:D
Vannak elõnyei meg hátrányai is, gondolj bele.
Olcsóbb percdíjak, ha baj van rögtön tudsz telefonálni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!