Találatok a következő kifejezésre: Miért jobb, a baba (27 db)

szerintem a rendes is jó ..nemtudom mért mondják mindig a babát..
A kérdező hozzászólása: Most annyi, hogy talan konnymentes...de ecsetnel ez hol erdekes?:)
normális dolog ilyenkor , nekem is zsibbadt, valószínûleg a baba nyom valami ideget

Van valaki, aki nem kérdezi meg előre a baba nemét? Miért? Jobb a meglepetés?

Legjobb válasz: ÉN hiába kérdeztem, nem tudták megmondani 9 hónapig. Folyton úgy feküdt a kis lurkóm hogy nem látszott. Legbelül éreztem hogy fiú lesz, sõt már a fogantatáskor tudtam, az is lett.

ÉN hiába kérdeztem, nem tudták megmondani 9 hónapig. Folyton úgy feküdt a kis lurkóm hogy nem látszott. Legbelül éreztem hogy fiú lesz, sõt már a fogantatáskor tudtam, az is lett.
Szia! Mi egyik gyereknél sem szerettük volna tudni - most várjuk a másodikat. Nem csak a meglepetés miatt, hanem mert egyszerûen nem tulajdonítunk neki jelentõséget, mindegy, hogy fiú v. lány csak egészséges legyen. És mivel nem szeretnénk tipikus színekben járatni (kék-rózsaszín), így a vásárlást is meg tudtuk oldani unisex színekkel. Arról nem is beszélve, hogy így igazán hatásos volt a szülésznõ mondata: Gratulálok, kislányuk született. Meg még azért sem, mert a barátnõméknél 3szor váltott nemet a babájuk, mire kislányt szült. Szerintem az óriási csalódás, amikor már beleéled magad, hogy lány lesz, erre közlik, hogy mégis fiú, majd a legvégén a kezedben tartasz egy kislányt.
Mi nem tudtuk meg, pedig akartuk, csak a babám nem akarta, így a szülõszobán derült ki, hogy lány. De ez így teljesen jó volt, mondtam is a férjemnek, hogy a következõnél nem szeretném elõre tudni, de õ igen, úgyhogy nincs más választásom :) Férjem szerint ki kell használni a XXI.század adta lehetõségeket :) De ismerek olyat, aki direkt nem kérdezte meg, hogy legyen meglepetés.
Mi nem szeretnenk tudni a fejemmel a baba nemet csak a szuletesekor. Nekem igy izgalmasabb meg a fejemnek is, hogy az utolso percig nem tudjuk, hogy kislanyt vagy kisfiut hordok a szivem alatt. Ugy dontottunk a ferjemmel, hogy nem rontjuk el az elet legnagyobb termeszetes meglepeteset amiben reszunk lehet. Azt szeretnenk, hogy a csoda melle egy kis meglepetes is tarsuljon a szuloszoban. :)
A kérdező hozzászólása: Nekem ugyanígy járt egy ismerõsöm, hogy rózsaszín szobácskába született a kisfia. Tévedtek az uh-n.
A két nagynál eszembe sem jutott, hogy megkérdezzem.Az elsõt végig éreztem, hogy lányka, bevallom, így 18 év után, nagyon csalódtam volna, ha fiam születik.A másodiknál is éreztem, hogy csak fiú lehet.Nem is kerestünk lánynevet.A kicsimnél is megmondtam, hogy lány, de itt már nem bírtam magammal, és megkérdeztem a 29.héten.Addigra már neve is volt, az elejétõl így szólítottam(nagylányom találta név, nekem kicsit furcsa volt elõször).
Az elsõ babánál nem tudtuk, hogy mi lesz, de fiúra számítottam pedig kislány korom óta szerettem volna kislányt. Aztán a második babánál (soká jött) 5 évig mondogattunk egy kislánynevet, majd terhes lettem s a párom így hívta a pocakomat. Mondtam neki, hogy ne ezt mondja neki, mert õ is kisfiú lesz. Hát persze, hogy kisfiú lett, de ezt a 19. héten tudtuk meg, mert ennyi év várakozás után nem bírtunk a vérünkkel. :D
anyu nem akarta tudni, mikor születtem elõre, hogy lány leszek vagy fiú, mert már volt két fia azaz a tesóim és azt remélte én lány leszek. Meg állítólag tudta is. ÉS tényleg! :) Jobb a meglepetés, ha az ember meg tudja állni, hogy ne kérdezze meg
Mi a háromból egyiket sem tudtuk elõre, a szülõszobán derült ki:-)) Pucás lett mind a 3. Én nagyon élveztem, de a nagyszülõk írtó kiváncsiak voltak. Azt mondták, mi biztos tudjuk csak nem mondjuk meg, mi meg csak mosolyogtunk a bajszunk alatt! :-))))
Én sem akartam tudni.Mivel magzatvízvizsgálatot csináltak, így nem volt kérdés, h megtudjuk-e...az elsõnél meglepi volt, mert mindig úgy feküdt, h nem mutatta meg magát.Különben mindketten fiúk lettek.A 3. babánál se lesz titok, mert a koromnál fogva(38 körül leszek amikorra tervezzük)alap lesz az amnio.
Szia! Mi megkerdeztuk es vegig lanyt mondtak, mire a szuloszoban kiderult h fiunk szuletett. Pedig szinte mindenunk rozsaszin volt, meg a korhazba is rozsaszin rugit vittem. Igy elhataroztuk h a masodiknal nem kerdezzuk meg. Baratnomek se akartak tudni de a doki elszolta magat:S
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon jó :)
Mi megkérdeztük az elsõt és a másodikat is , de ha lesz egy harmadik (remélem) akkor azt szeretném hogy õ meglepetés legyen. A nagy fiú a kicsi kislány. A lányuk nevét nálunk a fiunk választotta úgy, hogy kettõ név maradt ami a férjemnek is tetszett és nekem is és ebbõl választott a kisfiúnk.
A kérdező hozzászólása: Persze: Gerda
Megkérdezhetem, hogy milyen lánynévre gondoltatok?
A kérdező hozzászólása: Ez aranyos :) Nálunk eddig ez nem megy. Amiket a lányaim feldobnak ötleteket, nagyon nem tetszenek. Ráadásul gyakran változik, mindig más a kedvenc :) Nem tudjuk a nemét a kis Pocaklakónak. Lánynévben nagy nehezen megegyeztünk :) Ha pedig fiú lesz, akkor valószínûleg Apa nevét kapja, ez a hagyomány mindenkinek tetszik :) De még mindig nem 100% :)
Hát sokáig ízlelgettem én is, pedig nem divatos név(Brigitta).Nekem elõször túl pörgõsnek tûnt, de 6 hetes magzati korától így hívtam.Most már nagyon tetszik, azért, hogy sértõdés ne legyen a fiam választott fiúnevet.Én is azt szerettem volna adni, ha fiú lett volna.
A kérdező hozzászólása: Mi is szeretnénk bevonni a gyerekeket a névválasztásba, de sajnos nem is közelít az ízlésünk..
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, mi is így gondolkozunk :)
Az elsõ babánál minden áron tudni szerettük volna a nemét, de õ 36. hétig nem mutatta meg magát. A doki mindig csak annyit mondott talán kisfiú. Hát kisfiú lett. A másodiknál nem akartuk tudni, mondván legyen meglepetés. Erre elmentünk 4d uh-ra ahol a doki az elsõ percben közölte hogy na nézzük ezt a királylányt. Így megtudtuk hogy kislány és az is lett.

Miert van az hogy a babamat csak jobb oldalon erzem mozgolodni? Nagyon ritkan erzem a bal oldalomon. Az szamit a baba novekedeseben hogy az anyuka menyit eszik?

34 hetes kis mama vagyok. en miota terhes vagyok eleg keveset eszek egyszeruen nem nagyon kivanok semmit.lehet hogy a baba enne mikor en nem vagyok ehes?lehet azert nem eleg nagy a babam amekkora kene legyen sujba mert en nem eszek?

Legjobb válasz: A baba elveszi, ami neki kell, max. a te szervezetedben lesz valamiféle hiány. A súlyát csak saccolják, sokszor minden rendeben, pedig kicsinek vagy éppen túl nagynak mérik. Azért érzed csak egyik oldalon, mert már kevés a helye és ha pl. jobb oldalon vak a kis teste, akkor csak a bal oldal irányába tud fészkelõdni. Nekem pl. a kis háta van "nekitámasztva" a pocim jobb oldalának. 33 hetes mami

A baba elveszi, ami neki kell, max. a te szervezetedben lesz valamiféle hiány. A súlyát csak saccolják, sokszor minden rendeben, pedig kicsinek vagy éppen túl nagynak mérik. Azért érzed csak egyik oldalon, mert már kevés a helye és ha pl. jobb oldalon vak a kis teste, akkor csak a bal oldal irányába tud fészkelõdni. Nekem pl. a kis háta van "nekitámasztva" a pocim jobb oldalának. 33 hetes mami
Hú, bocs: jobb oldalon van a kis teste.. :-))
Én is csak a bal oldalamon érzem leginkább, a jobb oldalon csak ha nyújtózik, vagy nyomakodik akkor dudurodik ki a pici háta :) És ez így megy már hosszú hetek óta... Szerintem teljesen normális, már nem tud forogni, csak mocorogni. 37 hetes kismama
Szia! Nálam is csak a jobb oldalon dudorodik ki a baba, igaz olyankor úgy nézek ki, mint akinak a hasa bal oldalát lecsapták, és ilyenkor úgy feszül, hogy majd beleõrülök. Még mindig nem fordult be, és orvosom is igen kevés esélyt lát rá, mivel elég nagy baba lesz. Már régóta én is csak falatokat kapok be, mert a baba feje annyira feltolja a gyomromat, hogy egy tányét étel is gondot okoz. Megenni megeszem, de gyakrabban jön vissza mint benn maradna. Ne aggódj, boldog babavárást. Egy 34. hetes kismami...
A kérdező hozzászólása: hat igen de sajnos en miota terhes vagyok nem eszem rendesen vagyis ugy ahogy eddig mert eddig egesz nap csak ettem minden felet egyfojtaba csak ragcsaltam.es sajnos a babam eleg kicsi 13-ikan voltam a no dokinal es akkor meg csak 1680 gram volt. meg o se tudta megmondani miert ijen kicsi mert o szerinte egeszseges. es most nagyon meg vagyunk ijedve a ferjemmel.jovo heten megyek egy masik dokihoz kivancsi vagyok mit fog mondani. nagyon aggodok.
A kérdező hozzászólása: a 34 hetes kis mamanak . nekem azt mondtak hogy ha meg nem lenne lefordulva ijen idosen a baba akkor segitsek neki ugy hogy aljak negykez labra es akkor tobb heje lesz megfordulni .hat nem tudom hogy igaz e vagy jo otlet de megkerdezheted a dokidtol meglatjuk mit fog mondani.
Szia 34-es kismami vagyok. Már próbáltam ezt a módszert, sõt a védõnõm ajánlotta, hogy pl. egy zseblámpával csalogassam lefelé, el is indult nagy nehezen, de félúton úgymond visszafordult. Már nem nagyon aggódom, õ úgy is tudja mi a legjobb neki, hogyan érzi jól magát. Ha nem akar befordulni, akkor úgy sem fog. A kevés evésre egy tanács, én a terhesség elõtt nem voltam valami jó evõ, de elkezdtem szedni az Elevitet(sajnos). Két hónap alatt csak úgy ragadtak rám a kilók, és annyit ettem egy nap mint azelõtt három alatt. De inkább abbahagytam, mert a kilenc hónap végére már csak egy elfolyt valami lettem volna. Próbád meg az elevitet, talán sikerül vele egy kis plusz étvágyat csinálnod. Üdv: Adri
A kérdező hozzászólása: szia adri.. sajnos szedem az elevitet mar kb otodik honaptol de ugy latszik nem segit.hetfon megyek a dokihoz es meglatom hogy nott e egy het alatt valamit. mar eszek ha ehes vagyok ha nem mar erzem hogy visza jon de megis nyomom magamba de szerencsere meg nem volt alkalom hogy viszajott volna. csak kicsit faj neha a gyomrom ., udv.

Miért fáj bal oldalt a hasam? Amikor a baba jobb oldalt van? 8hetes vagyok.

Legjobb válasz: honnan tudod,hogy jobb oldalon van? egyébként az nem lenne természetes,ha ott fáj a hasad,ahol a baba van. a hasad a szalagok nyúlásától, a belsõ változástól fáj.

honnan tudod, hogy jobb oldalon van? egyébként az nem lenne természetes, ha ott fáj a hasad, ahol a baba van. a hasad a szalagok nyúlásától, a belsõ változástól fáj.
A kérdező hozzászólása: A doki mondta, és mutatta az ultrahangon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem minden rendben van.

Úgy hallottam, hogy a szülési szabadságot jobb, ha a baba születésétől kérem, mintha szülés előtt 28 nappal kérném. Miért?

Legjobb válasz: én errõl még nem hallottam, de 2 dolog jut eszembe: a baba születése után kezdõdik el az a pár hónap, amíg jár és ha szülés elõtt szabin vagy, akkor több pénzhez jutsz. a táppénz meg a szülési szabi között anyagilag pedig úgy tudom, nincs (nagy) különbség.

én errõl még nem hallottam, de 2 dolog jut eszembe: a baba születése után kezdõdik el az a pár hónap, amíg jár és ha szülés elõtt szabin vagy, akkor több pénzhez jutsz. a táppénz meg a szülési szabi között anyagilag pedig úgy tudom, nincs (nagy) különbség.
A szülési szabi alatt jár a terhességi gyermekágyi segély, ami fizetésed 70 %-a. A thgys 24 hétig jár, ha ebbõl 4 hetet kiveszel a szülés várható idõpontja elõtt, elvesztesz egy havi táppénzt (ami ugye hasonló összeg, tehát nem éri meg elkezdeni) és a gyereked fiatalabb korában indul meg a GYED, ami viszont már maximálva van (br. 96.000 Ft körül).

Miért mondta a védőnő, hogy "Minél később kap a baba tisztán tejet, annál jobb. "?

Egyik anyukának mondta mellettem a tanácsadóban. Megkérdezhettem volna, de nem akartam beledumálni a beszélgetésükbe, miközben mi már amúgy is végeztünk és készültünk haza.

Legjobb válasz: Valószínûleg a tehéntejre gondolt... Hazánkban az egyik leggyakoribb allergén a tehéntej, a tojás és a szója mellett. Azt javasolják, hogy egyéves kora elõtt egy gyereknek se adjunk tehéntejet, bár van, aki 3 évet javasol... Mások meg ellenkezõleg: úgy gondolják, hogy a tejallergia attól alakul ki, hogy a baba nem találkozik elég korán a tehéntejjel. Az én szoptatott fiamnak már attól is fájt a hasa, ha én ittam a tejet...

Valószínûleg a tehéntejre gondolt... Hazánkban az egyik leggyakoribb allergén a tehéntej, a tojás és a szója mellett. Azt javasolják, hogy egyéves kora elõtt egy gyereknek se adjunk tehéntejet, bár van, aki 3 évet javasol... Mások meg ellenkezõleg: úgy gondolják, hogy a tejallergia attól alakul ki, hogy a baba nem találkozik elég korán a tehéntejjel. Az én szoptatott fiamnak már attól is fájt a hasa, ha én ittam a tejet...
Nekem a gyerekorvos barátnõm a minimum 2 évet mondta, addig én tuti tápszert adok majd a most 10 hós lányomnak. Az új irányelvek szerint ma már a 3 évet ajánlják, mert a mai tej, nem olyan, mint a régi (én is feles tejen nõttem fel, nem tápszeren, nincs semmi bajom), de a mai tejekben nem tudni mi van, csak a zacskóra van ráírva, hogy tej.
20-30 éve még tiszták voltak a bocik! Jobban mondva nem kaptak anno antibiotikumot és hormont mint sajnos mostanában!! Ezt mondta az egyik hazai tejtermelõ ismerõs. Hogy üsse fel a fejét minden féle nyavaja, ezért tele nyomják szegényeket mindeenel amivel megelõzhetõek. Ezért nem igazán jó 2-3 év alatti babáknak. Amig tudom én is tolom ezt a lányomnál aki 1 éves.
A gyermekorvosunk, aki már nagymama korú, 30 év feletti fiait 3 hónapos koruktól szintén feles, meg nem tudom hányados tejjel itatta, mert akkoriban az volt az ajánlás. Egészségesek, nem allergiások. Ennek ellenére azt mondta, ugyanezt az eljárást követni napjainkban, illetve ezt havasolni bárkinek MÛHIBA.
ma egyre inkább azt valják, hogy a tej és tejtermékek baromi egészségtelenek. Allergizálnak, tönkre teszik hosszú távon a bélflórát, ezáltal rontva az immunrendszert (mivel annak alapja a bélflóra...). Olyan bacik vannak benne, amivel nem baj, ha csak késõbb találkozik a baba. Persze, sok benne a vitamin, de ma már ezeket máshonnan is lehet fedezni, nem csak a tejbõl. A legújabb elvek szerint az a legjobb, ha 3 éves korig nem iszik tejet a baba, csak anyatejet vagy babatejet.
A kérdező hozzászólása: Értem. A kisfiú, akinek az anyukájával ezt beszélték, már a tavasszal elmúlt 1 éves. A védõnõ ezt ma mondta nekik. Tudom, hogy várni kell a tejjel, de akkor meddig? Várjam majd ki a 1, 5-2 éves kort is akár?
Én 15 hónapos koráig adtam lányomnak tápszert, utánna tejet. Azért anyagilag sem mindeggy, higy heti 1 doboz tápszer 2000-2500ft, az havi 12.000-15000ft, míg a tej havi 2500-3000ft!
Igen mindenkinek igaza van, mert valoban a mai tej mar nem az a valodi tej, amit valamikor lehetett kapni. Az En lanyom az unokamnak "megrendelte" a friss tejet, sot mas tej termeket is igy rendeli meg, mint vaj, turo stb. Mindent meglehet oldani. En sohasem foglalkoztam az "uj" termekekkel, mindig arra figyeltem oda, hogy termeszetes legyen, es ne legyen tartosito szer benne. Nyaralni szoktunk B.szabadiba es ott is haznal vasaroljuk a tojast es a tejet, sot a zoldseket is. Nagyon sok a lehetoseg, mivel nagyon sok termelo ebbol el, es igyekszik minnel kevesebb vegyszert hasznalni.

Ha nincs baba, miért szurkál a jobb petefészkem?

Kedd délután megjött (norcolutot szedtem), de ma már szinte elmúlt. Szerdai tesztem negatív. De akkor miért van a szurkálás?

Legjobb válasz: peteéréskor szokott szurkálni.ált. de amúgy nemtom.

peteéréskor szokott szurkálni.ált. de amúgy nemtom.
Petefészek a peteéréskor szokott szurkalni. Szerintem baba esetnén a méh szurkalhat.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom pontosam, hogy mi szurkál.
Szia lehet hogy cisztád van!Nekem is igy kezdõdött!Menj el dokihoz és majd õ megmondja!

A baba szempontjából miért jobb, ha nincs burokrepesztés? Azon kívül, hogy az mesterséges beavatkozás.

Legjobb válasz: Nem tudom miért árt a babának,nekem kétszer repesztettek burkot,egyszer a kiírt idõ után,egyszer a 40. héten.Nem tudom mi lett volna nélküle,mert olyan ügyes vagyok,h ritka vastag magzatburkot sikerült növesztenem-az ikreim ketten majdnem 7kg-ot nyomtak,szülés elõtt egy hónappal már szinte teljesen nyitott volt méhszáj,és nem akart beindulni a szülés.:))Nekem a fájások azonnal beindultak tõle. Talán akkor jelent gondot,ha túl korán indítanak vele.

Nem tudom miért árt a babának, nekem kétszer repesztettek burkot, egyszer a kiírt idõ után, egyszer a 40. héten.Nem tudom mi lett volna nélküle, mert olyan ügyes vagyok, h ritka vastag magzatburkot sikerült növesztenem-az ikreim ketten majdnem 7kg-ot nyomtak, szülés elõtt egy hónappal már szinte teljesen nyitott volt méhszáj, és nem akart beindulni a szülés.:) )Nekem a fájások azonnal beindultak tõle. Talán akkor jelent gondot, ha túl korán indítanak vele.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy ha már elindult a szülés és kb 2 ujjnyinál vagy, akkor jobb ha megrepesztik (ha nem repedt meg magától), mert késõbb ha már lejjebb van a baba feje és akkor repesztik, megsérülhet a fejecske. Nekem 3-ból egyszer sem repedt magától, de idõben repesztették.
az én kisbabám fejét összekarcolták a burokrepesztõvel, egy hónap múlva nem látszott, lehet erre gondolnak

Az átlagszavazónak mi a baja a Jobbikkal? Miért idegenkednek tőle?

Legjobb válasz: Számomra túl szélsõségesek.

Számomra túl szélsõségesek.
Engem a szavazóik taszítanak. Olvasom a kurucot és látom, ahogyan egymásra is rátámadnak, amint valaki egy picit is másként akar beszélni, mint az általuk elfogadott irányvonal. A józan megfontolás hiánya riaszt el engem. Szélsõséges pártnak a Jobbik viszont gyenge. A kurucon állandóan Adolf Hitlert hozzák fel, hát Adolf Hitler a Mein Kampfban azt is leírta, hogyan harcoltak a kommunistákkal és rendõrökkel az utcán, akkor is, ha sokuk a börtönben végezte késõbb. A mai szélsõségesek nem csinálnak semmit, mert nem mernek csinálni semmit. Nincs meg a tûz: a párt ott van a parlamentben, de mikor adtak be törvényjavaslatot arra, hogy a képviselõk fizetését megtizedeljék? Hol vannak az utcákról, amikor kellenének?
Mert nincs semmi valós megoldásuk a problémákra. Ha nyernének, még hamarabb tönkre menne az ország.
Engem a populista demagógiára épülõ gazdaságpolitikájuk, az értelmet teljesen mellõzõ, érzelmi alapú külpolitikájuk (amelynek lényege kb: mindegy, hogy kivel szövetkezünk, és ki fektet be nálunk, csak zsidó ne legyen), az EU-ellenességük, és nem utolsó sorban az újnyilas, bõrfejû mozgalmak iránti, nyíltan nem vállalt, de nagyon erõsen feltûnõ szimpátiájuk zavar.
Mert minden liberális média (tehát a tv-k, rádiók, nyomtatott és online sajtó 80-90%-a) 40-es éveket vizionál, csak hogy a pénzeket õk oszthassák el. Magyarul Hagyó Miklós, Hunvald György, had ne soroljam :)
Mert azt hiszik a média miatt , hogy nácik meg hasonlók. Egyáltalán nem nácik.A cigányok integrációjánál szakítanak a liberális dogmákkal.Eddig eredményesek voltak a "hagyományos" felzárkóztató programok?Nem. Tehát , máshogy kell a problémát megközelíteni. A másik , hogy talán az egyetlen magyar párt amely foglalkozik a környezetszennyezéssel és támogatja a megújuló energiaforrásokat és az önellátó településeket.
Az Amerika Népszava ugyanolyan színvonalú , mint a kuruc , a kommentek is ugyanolyan színvonalúak. Az átlag Jobbikos nem "kurucos" ahogy az átlag balos sem "népszavás" , ezek a típusú emberek csak egy szûk kisebbség a Jobbiknál is és a baloldalnál is.
"Engem a szavazóik taszítanak. Olvasom a kurucot és látom, ahogyan egymásra is rátámadnak, amint valaki egy picit is másként akar beszélni, mint az általuk elfogadott irányvonal." Akár az elvakult balosok. Nem különbek, ha már itt tartunk!
"A kurucon állandóan Adolf Hitlert hozzák fel" Dehogy olvasod te a kurucot. Akkor nem írnál ekkora böszmeséget.
Haggard! De szeretem :) Be is kapcsolom. A kérdésre... Azért, mert azt gondolják, hogy nácik, ami ugye képzavar, de a birka ember szájába bármit beletölthet a média. Egyébként én sem szavaznék rájuk, számomra épp, hogy nem eléggé szélsõségesek :)
"Óvatos becslés szerint egy cigányra jut havi 30000 Ft segély, az egy évben 360000 Ft, egymillióval beszorozva 360 milliárd." Tudom, hogy rengeteg pénz megy el rájuk. Nem ez a demagógia, meg az ostobaság, hanem az, hogy azt hiszed, hogy a megoldás itt, Európa közepén csak úgy egyszerûen mûködik, hogy hagyjuk õket éhen dögleni.
Olvass vissza kicsit! Én azt javasoltam, h segélyt csak munkáért kapjanak. Sokan viszont inkább éhen döglenének, mint h dolgozzanak, arról pedig már nem mi tehetnénk, az õ választásuk. Ha páran elmennének dolgozni, akkor meg legalább csinálnának vmi hasznosat is a pénzünkért.
"Az EU kizsákmányolása megszûnne, mert azonnal kilépnénk." Dehogy lépnénk ki... Úgy b*sznának ki, mint macskát sz*rni! És ez még a finomabb megfogalmazás volt. "Az éhbérért dolgoztató, nem adózó multik helyét magyar vállalkozók vennék át, akiknek eddig ott tett keresztbe minden kormány, ahol csak tudott." Amelyik magyar embernek pénze van, az jócskán le is van zsidózva. Szerinted fognak õk a Jobbik kedvéért bármit is létrehozni? Na ne röhögtess! A Jobbik taszítja a besfektetést és a pénzt. "A munkáért segély program megvalósulásával a cigányokat se kellene eltartanunk, ezzel rengeteg pénzt megspórolna az állam." Nem adsz nekik pénzt, még többet fognak lopni. Még több idõs embert fognak kirabolni és megölni. Vagy mibõl fog a Jobbik többtízezer csendõrt megfizetni, hogy minden cigány(család) mellett álljon egy? Vagy mibõl fog nekik börtönöket építeni és ott eltartani? Vagy az elsõ tyúklopásért már halálbüntetés fog járni? Szerinted ki fog ittmaradni? "Az említett 5-10 évben se lehetne rosszabb, mint most." Nem? Akkor simán tudunk még 2-3 millió munkanélkülit eltartani? Ha most egymillió munkanélkülit kell eltartanunk, aztr vágod, hogy akkor 3-4-szeres pénzt kell fizetni segélyekre, vagy ha jobban tetszik akkor közmunkára? "A munkáért segély program megvalósulásával a cigányokat se kellene eltartanunk, ezzel rengeteg pénzt megspórolna az állam." Jójó. De HONNAN LESZ HÁROMMILLIÓ MUNKAHELY? Ezt magyarázd már meg jóember! Én elhiszem, hogy eljön a jó világ, csak mutasd meg, hogy mibõl fog létrejönni ennyi munkahely? Ez még Orbán egymillióján is túltesz. Csak valami okosat szeretnék végre hallani. Hogy KI és MIT fog termelni? És ezt MIBÕL fogja létrehozni. Attól, hogy " Az EU kizsákmányolása megszûnne", még nem lesz itt senkinek másnap pénze akár egy szézezres gépet is megvenni. Neked lenne? A szomszédodnak lenne? Borsodban hány embernek lenne? Apropó, százezres gép. Mennyit gyengülne a Forint egy Jobbik gyõzelem esetén? Erre van forgatókönyv? Mert ugye a zsidóknak "megvan a pénzük és a hatalmuk", hogy ezt megtegyék, ezt megmondta már Simon Perez is, illetve ott van Soros is a pénzével. Meg tudják csinálni, hogy egy nap alatt 300 helyett 600 legyen egy Euró. Mondjuk kapát meg ásót talán tudnánk gyártani, hogy megássuk a saját sírunkat vele. Ahol dolgozom, mi nagyrészt EU-s piacra importálunk, nagyrészt EU-s piacról vásárolunk alapanyagot. És az egyik legnagyobb elõnyünk Kínával szemben a vámmentesség. Ha ezt elveszítenénk, 24 ember közvetlen nálunk elveszítené a munkahelyét, alvállalkozókon keresztül további kb 80-100 ember kerülne utcára. 100% magyar tulajdonban lévõ cég vagyunk. Magyarországon nincs, legalábbis nagyon kicsi a kereslet a termékeinkre. Kétlem, hogy Iránban, Törökországban vagy Kínában lenne... Fõleg, hogy a versenytársaink nagy része kínai. Amelyik nem, az bolgár, szlovén, spanyol. Tehát EU piac szintén kilõve. "Mert eddig a cigók agyondolgozták magukat, ugye? :) Ha már dolgozni lusták, ne élõsködjenek az államon, dögöljenek éhen! " A fent említett 2-3 millió munkanélkülibõl legyen csak a fele magyar. Õk se élõsködjenek, õk is haljanak éhen? Ez lenne egy "magyar" párt "magyar" szavazójának az érdeke? Jól sejtem, hogy egy multinál keccsölsz százért három mûszakban? "Ha a kormány nem azon fáradozna minden erejével azon, h a magyar vállalkozókat tönkretegye, hanem inkább támogatná õket, lenne pénzük." Nem lenne. Vagy az államnak nem lenne bevétele. Plusz szintén: itt sem úgy lenne az átállás, hogy idén még nincs pénz, jövõre meg már van. Elsõsorban piac kell. Ha az nincs, akármennyit is hagyhatsz a vállalkozónál, az tönkre fog menni. "A támogatás úgyis visszajönne, mivel a magyar vállalkozásoknak a multikkal ellentétben adózniuk is kell. " Szintén tévedés, hogy a multi nem adózik. A Top 100 adózóban rendszeresen ilyenek szerepelnek, hogy Audi, GE, E.on, Teva, Magyat telekom (aminek csak a neve magyar), Elmû (német többségi tulajdon), Samsung, bankok (szintén nem éppen magyar tulajdonban), biztosítól (ezek se magyarok). És mennyi a magyar cég? A 100-ból talán 20-30. Mennyi ebbõl a tisztán magyar tulajdon? 10 alatt... És mennyi a magyar cégek által elcsalt adó? És mennyi a multik által elcsalt? Ne is válaszolj... " Az exportunkért eddig se kapkodtak nyugaton, és ha nem lennének az idióta uniós szabályozások, sokkal több és jobb terméket tudnánk exportálni. " Tekintve, hogy a fõ exportunk Németország, és a top10-ben 3 nem EU-tag van (USA, Japán, Svájc)... "A vámmentesség nem szûnne meg, pl. Norvégia nem EU-tag, mégsincs vám." Norvégia speciel a top30 export célországban nincs benne. Tõlük még Kínába is többet exportálunk. Még az "álom" Afganisztánba is. Svájccal már inkább példálózhattál volna... "Viktorunk néha szájkaratézik kicsit itthon, azt leszámítva pedig fényesre nyalja a fejlett nyugat seggét" Nyilván a seggnyalásért rühellik az EU-ban kb mindenhol Ovit... "ha nem kellene a cigók segélyére költenünk" És ki a cigány? Meghatároznád? Aki nem dolgozik? Akinek bizonyos színnél sötétebb a bõre? Akinek bizonyos vezeték/keresztneve van? Aki nem dolgozik? Aki segélyt kap? Aki Borsodban él? Ki? És ki döntené el, hogy ki cigány, ki nem cigány, ki jogosult támogatásra, ki nem? Miért nem lehet leírni egy programban, hogy mire készül egy párt? Ha a Jobbik nem írja le, hogy mit tervez, akkor minek a program egyáltalán? Nem azt akarja végrehajtani, ami a programjában van? Átveri a választóit, mint az összes többi párt? Ennyi erõvel az összes pártnak volt programja a választásra. Valamit mind leírt, amivel szavazókat szerezhet...
"Termelõ munkát nem tudsz neki adni, ugyanis így is tíz éves csúcson van a munkanélküliség. Ha adsz nekik egy seprût a kezükbe, hogy lóbálják jobbról-balra napi 8 órában, gyakorlatilag ugyanúgy kifizeted azt a pénzt, a semmiért." Munkalehetõség rengeteg lenne, csak a bürokrácia és a korrupció az akadály. Takaríthatnának vonatokat, seperhetnének utcát, szedhetnének szemetet, h csak pár dolgot említsek, amire nagy igény lenne. "Gondolod te. Vagy gyilkolnák és fosztogatnák azokat, akiknek még van pár forintja." Így is azt teszik, miután 2 nap alatt elitták és eljátszották a segélyt. De ha a Jobbik kormányra kerülne, bevezetnék a csendõrséget, és a cigánybûnözés is visszaszorulna. "Hasznosat úgy lehet csinálni, ha van rá munkahely. Munkahelyet pedig úgy lehet teremteni, ha van rá piac, illetve tõkebefektetés. Majd fogod tanulni egyszer, mert hogy még nem vagy 16, az biztos..." Mint már említettem, van munkahely. Egyébként attól, h nemcsak a zsidó médiából tájékozódok, még nem kell arra következtetni, h nem vagyok még 16. Már elég rég nem vagyok annyi egyébként. "Dehogy lépnénk ki... Úgy b*sznának ki, mint macskát sz*rni! És ez még a finomabb megfogalmazás volt." Az is jó nekünk, részletkérdés, hogyan hagyjuk el a süllyedõ hajót. "Amelyik magyar embernek pénze van, az jócskán le is van zsidózva. Szerinted fognak õk a Jobbik kedvéért bármit is létrehozni? Na ne röhögtess! A Jobbik taszítja a besfektetést és a pénzt." Magyar ember alig van, akinek pénze lenne. Akinek van, az azért van lezsidózva, mert zsidó. De ha a magyar vállalkozásokat támogatnák, könnyebb lenne elindulniuk, annak a kevés meglévõnek pedig könnyebb lenne fejlõdni és terjeszkedni. "Nem adsz nekik pénzt, még többet fognak lopni. Még több idõs embert fognak kirabolni és megölni. Vagy mibõl fog a Jobbik többtízezer csendõrt megfizetni, hogy minden cigány(család) mellett álljon egy? Vagy mibõl fog nekik börtönöket építeni és ott eltartani?" Így is rabolnak és ölnek, ha 2 nap után eldorbézolták a segélyt. A csendõröket simán meg lehetne fizetni a segélyeken megspórolt pénzbõl, a börtönnek csúfolt wellness-szállókat pedig vissza kell alakítani börtönné. Kenyér, víz, kényszermunka. "Vagy az elsõ tyúklopásért már halálbüntetés fog járni? Szerinted ki fog ittmaradni?" Ez nem is rossz ötlet :) "Nem? Akkor simán tudunk még 2-3 millió munkanélkülit eltartani? Ha most egymillió munkanélkülit kell eltartanunk, aztr vágod, hogy akkor 3-4-szeres pénzt kell fizetni segélyekre, vagy ha jobban tetszik akkor közmunkára?" Nem lesz 2-3 millió munkanélküli, lásd a fent említett okokat. Néha elsiklasz dolgok felett, úgy vettem észre :) "Csak valami okosat szeretnék végre hallani. Hogy KI és MIT fog termelni? És ezt MIBÕL fogja létrehozni." Magyar vállalkozások és gazdák fognak termelni, amit akarnak. Abból a pénzbõl, amit most a segélyekre, az EU-nak, illetve az IMF-nek tejelünk. "Mennyit gyengülne a Forint egy Jobbik gyõzelem esetén? Erre van forgatókönyv? Mert ugye a zsidóknak "megvan a pénzük és a hatalmuk", hogy ezt megtegyék, ezt megmondta már Simon Perez is, illetve ott van Soros is a pénzével. Meg tudják csinálni, hogy egy nap alatt 300 helyett 600 legyen egy Euró." Meg fogják csinálni így is, legfeljebb késõbb, és nem lesz visszaút. Viszont Jobbik-gyõzelem esetén hosszú távon sokkal kevésbé függnénk a magyargyûlölõ zsidóktól, így talpra tudnánk állni. "Kétlem, hogy Iránban, Törökországban vagy Kínában lenne... Fõleg, hogy a versenytársaink nagy része kínai. Amelyik nem, az bolgár, szlovén, spanyol. Tehát EU piac szintén kilõve." Nem tudom, mit gyártotok, de miért ne lenne kereslet? És attól, h kilépnénk, miért lenne kilõve az EU piac? Attól még ugyanúgy kereskedhetünk velük, már amennyire hajlandók (értelmes áron) importálni magyar termékeket. Csak közben olyan országok felé is kéne nyitni, akik emberszámba vesznek minket. "A fent említett 2-3 millió munkanélkülibõl legyen csak a fele magyar. Õk se élõsködjenek, õk is haljanak éhen?" A magyarok nem halnának éhen, mert nem lusták dolgozni. Biztos van kivétel, de az ugyanúgy megérdemli, mint a cigók. "Nem lenne. Vagy az államnak nem lenne bevétele. Plusz szintén: itt sem úgy lenne az átállás, hogy idén még nincs pénz, jövõre meg már van. Elsõsorban piac kell. Ha az nincs, akármennyit is hagyhatsz a vállalkozónál, az tönkre fog menni." A magyar cégek adóznának, tehát lenne az államnak bevétele. És ha a multiknak van piacuk, akkor a magyar cégeknek is lenne, legfeljebb máshol. "Szintén tévedés, hogy a multi nem adózik. A Top 100 adózóban rendszeresen ilyenek szerepelnek, hogy Audi, GE, E.on, Teva, Magyat telekom (aminek csak a neve magyar), Elmû (német többségi tulajdon), Samsung, bankok (szintén nem éppen magyar tulajdonban), biztosítól (ezek se magyarok)." Nyilván valamennyit adóznak, de egy sor olyan kedvezmény illeti meg õket, ami a magyar vállalatokat nem. Ha ezek nem lennének, még elõkelõbb helyen szerepelnének ezen a listán. "Tekintve, hogy a fõ exportunk Németország, és a top10-ben 3 nem EU-tag van (USA, Japán, Svájc)..." Elég szomorú. Ezért exportálhatunk szarért-húgyért. "Norvégia speciel a top30 export célországban nincs benne. Tõlük még Kínába is többet exportálunk. Még az "álom" Afganisztánba is. Svájccal már inkább példálózhattál volna..." Senki nem állította, h Norvégiába sokat exportálunk. Szövegértés 1. "Nyilván a seggnyalásért rühellik az EU-ban kb mindenhol Ovit..." Azért rühellik, mert még ez is kevés nekik. És nemcsak õt rühellik, hanem úgy egyáltalán a magyarokat. "És ki a cigány? Meghatároznád? Aki nem dolgozik? Akinek bizonyos színnél sötétebb a bõre? Akinek bizonyos vezeték/keresztneve van? Aki nem dolgozik? Aki segélyt kap? Aki Borsodban él? Ki? És ki döntené el, hogy ki cigány, ki nem cigány, ki jogosult támogatásra, ki nem?" Az a cigány, aki szõke hajú, kék szemû és fehér bõrû. Egyértelmû, nem? :) Azt pedig nem tudom, honnan szedted, h faji alapon osztanák a támogatást (bár lehet h jó lenne). "Miért nem lehet leírni egy programban, hogy mire készül egy párt? Ha a Jobbik nem írja le, hogy mit tervez, akkor minek a program egyáltalán?" Miért kell kritizálni olyan programot, amit el sem olvastál? "Ennyi erõvel az összes pártnak volt programja a választásra. Valamit mind leírt, amivel szavazókat szerezhet..." Más egy választási hirdetés, amiben mindenkinek örök életet és ingyen sört ígérnek, és más egy 60 oldalas, összefüggõ szöveg.
Úgy látom, szinte csak adóhátralékkal tartozó képviselõket sikerült összeollóznod. Ez aztán fõben járó bûn. És kinek nincs tartozása? (aki már összelopta magát) Ja még annyit, hogy akiket találtál, azok vagy a pártbeli szerepvállalásuk elõtt követték el amikrõl írtál, már régen kizárták õket a Jobbikból. (ellentétben a többi párttal)
"Magyar ember alig van, akinek pénze lenne. Akinek van, az azért van lezsidózva, mert zsidó. De ha a magyar vállalkozásokat támogatnák, könnyebb lenne elindulniuk, annak a kevés meglévõnek pedig könnyebb lenne fejlõdni és terjeszkedni. " Tehát eleve nincs pénzünk. Támogatjuk a munkanélkülivé válókat. De még mindig marad pénze az államnak támogatni a kkv-kat? A MIBÕL? kérdés továbbra is áll. Erre még mindig nem kaptam választ - de nem is fogok. Értelmeset biztos nem. "Senki nem állította, h Norvégiába sokat exportálunk. Szövegértés 1. " Akkor miért hoztad fel, mint példa? Nem exportálunk oda semmit, de legalább nincs is vám. Sokra megyünk ám az ilyen kapcsolatokkal! "Az a cigány, aki szõke hajú, kék szemû és fehér bõrû. Egyértelmû, nem? :) Azt pedig nem tudom, honnan szedted, h faji alapon osztanák a támogatást (bár lehet h jó lenne). " Nem egyértelmû, hogy ki a cigány. Ismerek olyan cigányt, aki becsületesebb, mint sok "magyar", és értelmesebb is náluk. És ismerek olyan "magyart", akit még a cigányok is megvetnek. Melyik maradjon életben az értékrended szerint? Ugye, hogy nem is olyan egyértelmû? "Azt pedig nem tudom, honnan szedted, h faji alapon osztanák a támogatást (bár lehet h jó lenne). " Nem én találtam ki. Te írtad: "Mert eddig a cigók agyondolgozták magukat, ugye? :) Ha már dolgozni lusták, ne élõsködjenek az államon, dögöljenek éhen! " Már nem is emlékszel rá? Vagy most ezt is a szövegértésre fogod? " De ha a Jobbik kormányra kerülne, bevezetnék a csendõrséget, és a cigánybûnözés is visszaszorulna. " Igen, ezt már sokszor olvastam. Azt, hogy erre is mibõl lesz pénz, arra még mindig nem kaptam választ. Jobban nyomod a pártmantrát, mint nagyanyámék az "éljen rákosit". Hohó, várjunk csak! "A csendõröket simán meg lehetne fizetni a segélyeken megspórolt pénzbõl, a börtönnek csúfolt wellness-szállókat pedig vissza kell alakítani börtönné. Kenyér, víz, kényszermunka. " Itt a megoldás? Nincs segély. Se cigánynak, se nemcigánynak? Ez ugye számításaim szerint 3 millió embert fog érinteni. Szerinted ebbõl lenne lázadás? Mennyi csendõr kellene 3 millió éhes ember megfékezéséhez? De: ha visszaszorul a cigánybûnözés, akkor nem is kell börtön, nem? Sõt, se segély, se munka, se semmi, úgyis éhenhalnak. Nade akkor minek a csendõr? De meglehetõsen humánus megoldás, hogy hagyunk éhenhalni embereket. Mi van, ha te vagy a családod egyik tagja is odakerül? Erre gondoltál már? Ópersze, te hithû magyar vagy, igazi jobbikos, majd a párt mutyizik neked valami melót? Ez aztán a változás! "Mint már említettem, van munkahely." Ajánlhatnál valamit. Két hete rúgták ki egyik ismerõsömet, éppen munkát keres. Most kb 30km-es körzetnél jár. Eddig semmi. Pedig nem hülye gyerek, nem is cigány, elég sokmindent elvállalna. De semmi. Bp környékén él. "Egyébként attól, h nemcsak a zsidó médiából tájékozódok, még nem kell arra következtetni, h nem vagyok még 16. Már elég rég nem vagyok annyi egyébként. " Ez utóbbit eddig nem nagyon sikerült bizonyítani. "Viszont Jobbik-gyõzelem esetén hosszú távon sokkal kevésbé függnénk a magyargyûlölõ zsidóktól, így talpra tudnánk állni. " Hosszú távon. Mekkora lesz a fogyás a hosszú távon. Az egy (másfél?) millió cigányon kívül kérdezem, mert õk ugye vagy éhen halnak, vagy vadászati engedély lesz rájuk. Még egymillió? Vagy kettõ? "Nem tudom, mit gyártotok, de miért ne lenne kereslet?" Ár. Mint írtam is. Az egyetlen elõnyünk Kínával szemben, a vámmentesség. Ezt egy EU-ból való kilépés/elhagyás esetén bukjuk. Plusz mi is jócskán fizethetünk vámot a vásárolt alkatrészekre, tovább rontva a versenyképességünket. Jelenleg is erõsen határeset a versenyképességünk. És nem a "kizsákmányoló" EU miatt. "Attól még ugyanúgy kereskedhetünk velük, már amennyire hajlandók (értelmes áron) importálni magyar termékeket." Ha (szerinted) most nem hajlandók, akkor kilépés után mitõl lennének hajlandók? "Csak közben olyan országok felé is kéne nyitni, akik emberszámba vesznek minket. " Ez Törökország, Kína, Irán, vagy Kazahsztán lenne? Mármint amelyik tényleg emberszámba venne. "Nyilván valamennyit adóznak, de egy sor olyan kedvezmény illeti meg õket, ami a magyar vállalatokat nem. Ha ezek nem lennének, még elõkelõbb helyen szerepelnének ezen a listán." Melyik? Az Audinak melyik magyar versenytársa végezne jobb helyen? Hát a Tevának melyik tisztán magyar versenytársa szerepelne jobban? Esetleg valamelyik magyar áramszolgáltató? Magyar telekom vállalat? Magyar bank? Magyar kereskedelmi lánc? A CBA miben jobb, miben kevésbé kizsákmányoló, mint a tesco? Plusz ugye a Lázárék szintén (pénzük van!) bõven le vannak zsidózva Jobbik-közeli médiában. Hát a magyar kisboltok? Õk ugye nem élnek vissza a monopol helyzetükkel, és nem kerül másfélszeresébe ugyanaz egy kis faluban, mint 10km-re a CBA-ban? "Miért kell kritizálni olyan programot, amit el sem olvastál? " Elolvastam. Mint már írtam is (szövegértés?). Nem kaptam választ az alapvetõ kérdéseimre. Te is írtad, hogy ez+az nincs benne... Én ráadásul épp erre írtam. Szövegértés? "Más egy választási hirdetés, amiben mindenkinek örök életet és ingyen sört ígérnek, és más egy 60 oldalas, összefüggõ szöveg." Egyrészt 88 oldal (olvastad?). Másrészt ebben is sör meg virsli van ígérve, semmivel sem reálisabb/irreálisabb, mint más pártok választási ígéretei. Még te, mint hithû jobbikos, is azt írod, hogy ki van hagyva belõle a megoldás a Jobbik szerint is egyik legfontosabb problémára. De tényleg. Olyan 10 év múlva már jól élhetnénk. Jól élhetne az, aki megéli... DE HOL A MEGOLDÁS ARRA A 10 ÉVRE? Írd már le, hogy hányadik oldalon keressem! Hiszen már csak ez választ el attól, hogy a Jobbikra szavazzak!
"Tehát eleve nincs pénzünk. Támogatjuk a munkanélkülivé válókat. De még mindig marad pénze az államnak támogatni a kkv-kat? A MIBÕL? kérdés továbbra is áll. Erre még mindig nem kaptam választ - de nem is fogok. Értelmeset biztos nem." Kaptál már értelmes választ többször is, legfeljebb te nem vagy elég értelmes ahhoz, h megértsd. "Akkor miért hoztad fel, mint példa? Nem exportálunk oda semmit, de legalább nincs is vám." Na jó, leírom, ha már nem veszed a fáradságot, h visszaolvasd: arra a témára hoztam fel Norvégiát, h maradhatnánk vámunióban az EU-ból való kilépés után is. "Nem egyértelmû, hogy ki a cigány. Ismerek olyan cigányt, aki becsületesebb, mint sok "magyar", és értelmesebb is náluk. És ismerek olyan "magyart", akit még a cigányok is megvetnek. Melyik maradjon életben az értékrended szerint? Ugye, hogy nem is olyan egyértelmû?" Ezt se fogtad fel ezek szerint. Nem azt írtam, h a cigányok dögöljenek éhen, hanem akik lusták dolgozni. Arról már nem én tehetek, h ennek a két halmaznak elég nagy a metszete. "Nem én találtam ki. Te írtad: "Mert eddig a cigók agyondolgozták magukat, ugye? :) Ha már dolgozni lusták, ne élõsködjenek az államon, dögöljenek éhen! " Már nem is emlékszel rá? Vagy most ezt is a szövegértésre fogod?" Igen, a szövegértésre fogom, mert nálad azzal komoly gondok vannak. Ebbõl nem következik, h amelyik cigány nem lusta dolgozni, az is dögöljön éhen. "Igen, ezt már sokszor olvastam. Azt, hogy erre is mibõl lesz pénz, arra még mindig nem kaptam választ." Kaptál, csak még mindig nem vagy képes felfogni. "Itt a megoldás? Nincs segély. Se cigánynak, se nemcigánynak? Ez ugye számításaim szerint 3 millió embert fog érinteni. Szerinted ebbõl lenne lázadás? Mennyi csendõr kellene 3 millió éhes ember megfékezéséhez?" Unalmas már ez a 3 milliós szöveg. "De: ha visszaszorul a cigánybûnözés, akkor nem is kell börtön, nem? Sõt, se segély, se munka, se semmi, úgyis éhenhalnak. Nade akkor minek a csendõr?" Ha van macskánk, az megfogja az egereket, de akkor nem lesz egér, tehát minek a macska? Remélem megtalálod a hibát ebben az érvelésben, bár ezek után nem vagyok biztos benne. "De meglehetõsen humánus megoldás, hogy hagyunk éhenhalni embereket." Nem embereket, hanem cigányokat. A tipikus cigányokat én nem nevezném embernek. Mellesleg ha senki nem dolgozna az országban, akkor is mindenkit az államnak kéne eltartani? Most én kérdezem: mibõl? "Mi van, ha te vagy a családod egyik tagja is odakerül? Erre gondoltál már?" Nem kerülünk oda, mert nem vagyunk lusták dolgozni. "Ópersze, te hithû magyar vagy, igazi jobbikos, majd a párt mutyizik neked valami melót?" Ez a Fideszben meg a Maszopban szokás. "Két hete rúgták ki egyik ismerõsömet, éppen munkát keres. Most kb 30km-es körzetnél jár. Eddig semmi. Pedig nem hülye gyerek, nem is cigány, elég sokmindent elvállalna. De semmi. Bp környékén él." Két hét az semmi. Ha mondjuk fél évig nem talál munkát, akkor pedig nem sok mindent kell elvállalni, hanem bármit. "Ez utóbbit eddig nem nagyon sikerült bizonyítani." Szkenneljek neked személyit? Nem teszem. "Hosszú távon. Mekkora lesz a fogyás a hosszú távon. Az egy (másfél?) millió cigányon kívül kérdezem, mert õk ugye vagy éhen halnak, vagy vadászati engedély lesz rájuk. Még egymillió? Vagy kettõ?" Ha már itt tartunk, a népességfogyást szintén csak a Jobbiknak áll szándékában megállítani. "Ár. Mint írtam is. Az egyetlen elõnyünk Kínával szemben, a vámmentesség. Ezt egy EU-ból való kilépés/elhagyás esetén bukjuk." Na jó, itt untam meg. Semmi értelme vitatkozni veled, ha az ezerszer megcáfolt érveidet hozod fel mindig újra és újra. (NORVÉGIA!!!)
Mikor jöttök már rá, hogy a 4-5 bekezdésnél hosszabb hozzászólásokat még az sem olvassa el, akinek válaszoltok vele?
Én már rájöttem :)
Utolsó, sztem hagyd, úgyse fogja megérteni, és ugyanazt fogja hajtogatni újra és újra :)
"Államadósság újratárgyalása" Hogyan?
"multik megadóztatása annyira, amennyitõl még nem mennek el" Ezzel pontosan azt érnéd el, hogy a multik tényleg csak "kiszipolyozni" maradjanak itt... ugyanis ha nem üzlet neki Magyarország, akkor nem fog nálunk befektetni. Ha pedig más országokban jobbak a lehetõségei, akkor simán feladhatja még az itteni állását is. Gondolkodjatok már csak 1 rohadt lépéssel elõre!
"Ezzel pontosan azt érnéd el, hogy a multik tényleg csak "kiszipolyozni" maradjanak itt... ugyanis ha nem üzlet neki Magyarország, akkor nem fog nálunk befektetni. Ha pedig más országokban jobbak a lehetõségei, akkor simán feladhatja még az itteni állását is." Nem tudom, hogy neked feltûnt-e, hogy a multik nem itthon fektetnek be, hanem külföldre viszik az összes profitot. Csak a piac, és az olcsó munkaerõ miatt kellünk nekik. Próbáljatok már egy multi fejével gondolkodni. Nem 70%-os adót kellene rájuk kivetni. Egy Tesco, vagy akármilyen nagyobb üzletlánc naponta(!) több millió bevételt termel, és ehhez képest nevetséges, amennyit adózik. De ne csináljatok már úgy, mintha mindenhol csak ennyit kellene adózniuk.
"Valamit a keleti államok gazdaságilag most jönnek fel. Ti meg egy már eleve haldokló nyugattal takaróztok. Kína évi 10% körüli GDP növekedést produkál. Oroszországnak gyakorlatilag mindene megvan, mivel hatalmas ország stb." Azzal, hogy gyakorlatilag a Jobbik programját ismételgeted, mg nem adsz választ a közgazdasági kérdésekre. A szerinted haldokló nyugat már 70 éve is haldoklott Rákosi szerint, aztán '56-ban és azt követõen (a mai napig) hogyan, hogy nem mégis oda disszidált több százezer magyar, és eszük ágában nem volt hazajönni...
Szerinted az, hogy egy nyugati állam már nem tudja növelni a GDP adatait - vagy csak nagyon minimális mértékben - míg egy keleti állam évi 10%-kal növeli, az szerinted azt jelenti, hogy a nyugati államok fejlõdõképesebbek? Most komolyan...
Te egyébként kevered a szezont a fazonnal. Az, hogy ott jobb az életszínvonal, egy dolog. De kereskedelmi és gazdasági szempontból egy most fejlõdõ országgal jobban megéri kapcsolatban lenni (a nyugati államokkal is, de nem feltétlen csak velük) mint azzal, aki már a holtponton van.
Ez kb olyan hogy mi baja a fidesszel vagy az mszpvel. Semmi, egyszerûen nem érdekli azért nem szavaz rá. Más a véleménye.
"Onnantól lenne ingyen sör, és tejjel-mézzel folyó Kánaán. Úristen, mennyire ostobák egyesek." Számolj utána! Mondjuk van itthon közel egymillió cigány. Óvatos becslés szerint egy cigányra jut havi 30000 Ft segély, az egy évben 360000 Ft, egymillióval beszorozva 360 milliárd. Ennyit dobunk ki az õ eltartásukra, és akkor még nem is beszéltem a lopások, rongálások által keletkezett károkról, amit zömében szintén õk okoznak. Ja, majd elfelejtettem: ha pár év alatt lelakják a házukat, kapnak újat, csak mert cigányok, az se két fillér, na meg amibe az eleve kudarcra ítélt felzárkóztatási programok kerülnek.
"de ha nem kellene a cigók segélyére költenünk, és a politikusok nem lopnának ennyit, egybõl lenne pénz mindenre, ami valóban fontos." Onnantól lenne ingyen sör, és tejjel-mézzel folyó Kánaán. Úristen, mennyire ostobák egyesek.
Írd be szépen a kurucon az Adolf Hitler nevet a keresõbe, és máris elhallgatsz.
Ez a bajom a Jobbikkal: Dr. Gyüre Csaba (Jobbik) - Havi 1.481.243 Ft fizetés Zakó László (Jobbik) - Havi 1.417.957 Ft fizetés Samu Tamás Gergõ (Jobbik) - Havi 1.386.312 Ft fizetés Vona Gábor - Havi 1.291.658 Ft fizetés Nem kell ezt tovább részletezni: olyanok ezek is, mint a többi megélhetési politikus.
Lepontozók pedig érveljenek. Az nem megy? Akkor ennyit az egészrõl.
ahogy az utolsó mondja...ezek az emberek pártállástól függetlenül nem értenek semmihez, csak a levegõbe beszélnek, ígérgetnek, de a célokat megvalósítani senki nem fogja tudni. Jobbik alakítana kormányt, õ sem tudna semmivel se elõjönni, amivel jobbra fordulna az ország sorsa, és mivel már az EU nélkül meghalt volna az ország, ezért ha kilépnénk, biztos csõd lenne(nincs normális mezõgazdaságunk, iparunk, semmi...tehát nem tudnánk külsõ segítség nélkül talpon maradni).
Például egy nagy bajom, hogy az általam ismert jobbik-fanok értelmi színvonala kifejezetten alacsony, persze van üdítõ kivétel. Ha egy párt nem képes igényesebb gondolkodásúak körében is népszerûségre szert tenni, akkor baj van. (megjegyzés: az xy szakos fiatalokat, "egyetemistákat" nem tekintem annak)
"Írd be szépen a kurucon az Adolf Hitler nevet a keresõbe, és máris elhallgatsz." Ezek szerint a google is náci. egyébként ugyanúgy beírhatod sztálint, kádárt, péter gábort, ...is
"Lepontozók pedig érveljenek. Az nem megy?" Ne törõdj velük, a pontozással még kevésbé. Az érveléshez észre is szükség van...
Aha szóval ezt a három Adolfos linket hozzák fel állandóan azok a.... Hát ez katasztrófa. Nos. Szerintem elég unalmas lenne, ha mindig ugyanazt kellene olvasni. nem? Ebbõl kifolyólag, nem mondanám arra a 3 írásra, hogy állandóan Adolf folyik a csapból is.
"Aha szóval ezt a három Adolfos linket hozzák fel állandóan azok a.... " Meg a többi 54 ezret: https://www.google.hu/#sclient=psy-ab&q=Hitler+site:kuruc.in.. Te is gyengén játszod az idiótát...
" Egyébként, te az alapján döntöd el hogy milyen munkát végez valaki, hogy mennyit keres? " Ezt én is megkérdezem tõled, miután jól kifürdetted a jobbikosokat a milliós fizetéseik alól.
Mert a magyarellenes média (tehát a magyarországi sajtó túlnyomó része) egyfolytában szélsõségesezi õket, és csak azokat a híreket hozzák le velük kapcsolatban, amikkel negatív színben lehet a Jobbikot feltüntetni.
Az említett 5-10 évben se lehetne rosszabb, mint most. Az EU kizsákmányolása megszûnne, mert azonnal kilépnénk. A munkáért segély program megvalósulásával a cigányokat se kellene eltartanunk, ezzel rengeteg pénzt megspórolna az állam. Az éhbérért dolgoztató, nem adózó multik helyét magyar vállalkozók vennék át, akiknek eddig ott tett keresztbe minden kormány, ahol csak tudott. Azt pedig senki sem akarja, h ellenségesen viselkedjünk a világ nagyobbik (?) felével, annak ellenére, h õk ellenségesen viselkednek velünk.
Még egy megjegyzés: a 9:40-es hozzászóló jellemzõ példa egy átlag jobbikos szavazó gondolkodására. Lépjünk ki az EU-ból, aztán majd megoldódik minden magától. Addig már nem jut el a szerencsétlenje, hogy 2004 elõtt sem voltunk EU-tagok, és nem éltünk jobban. A Jobbik 88 oldalas "programja" is csak arról szól, hogy minden nagyon szép és jó lenne, ha hatalomra kerülnénk, lenne mindenkinek munkahelye, megjavulna a közbiztonság, fellendülne a mezõgazdaság és az ipar, elérhetõ lenne az oktatás mindenki számára, megfizethetõ lenne az egészségügy.... stb-stb, de arra vonatkozóan, hogy MIBÕL, már egy szót sem ír. Mert az, hogy majd az oroszok, meg majd Kína, meg a szabolcsi alma, az nem válasz erre a kérdésre, még egy érettségizett diák számára sem. Egy közgazdász számára pedig végképp komolytalan ez a szöveg.
"A "kizsákmányolásal" együtt pedig megszûnnének az uniós források, a vámmentesség, az exportunk nyugati vevõi, és azok a munkahelyek, amelyek sok százezer magyar embernek és vállalkozónak adnak munkát." Az uniós források abból a pénzbõl vannak, amit mi fizetünk be. A vámmentesség nem szûnne meg, pl. Norvégia nem EU-tag, mégsincs vám. Az exportunkért eddig se kapkodtak nyugaton, és ha nem lennének az idióta uniós szabályozások, sokkal több és jobb terméket tudnánk exportálni. A munkahelyekrõl pedig már említettem, h lennének helyettük magyar vállalkozások. "És mit csináltatnál velük, fõleg, ha már végképp nem lenne termelõ munkahely az országban? Adnál nekik egy-egy cirokseprût?" Mert eddig a cigók agyondolgozták magukat, ugye? :) Ha már dolgozni lusták, ne élõsködjenek az államon, dögöljenek éhen! "A magyar vállalkozóknak honnan lenne pénze arra, hogy gyárakat építsenek?" Ha a kormány nem azon fáradozna minden erejével azon, h a magyar vállalkozókat tönkretegye, hanem inkább támogatná õket, lenne pénzük. A támogatás úgyis visszajönne, mivel a magyar vállalkozásoknak a multikkal ellentétben adózniuk is kell. "És ki venné meg a termékeinket? Ja bocs elfelejtettem: Irán, meg Észak-Korea..." Ha megvennék, vegyék! A nyugati országok nem veszik. "Ki viselkedik veled ellenségesen? Orbán ellenségeskedik Brüsszellel, miközben tartja a markát." Ez jó vicc :) Viktorunk néha szájkaratézik kicsit itthon, azt leszámítva pedig fényesre nyalja a fejlett nyugat seggét, miközben nekik csak az olcsó munkaerõ miatt, illetve gyarmatként kellünk. "Addig már nem jut el a szerencsétlenje, hogy 2004 elõtt sem voltunk EU-tagok, és nem éltünk jobban." Sztem jobban éltünk, bár nemcsak az EU miatt. Nem tudom, nálad mi a helyzet, de sztem a magyarok többsége az ún. "rendszerváltás" óta folyamatosan egyre rosszabbul él. "A Jobbik 88 oldalas "programja" is csak arról szól, hogy minden nagyon szép és jó lenne, ha hatalomra kerülnénk, lenne mindenkinek munkahelye, megjavulna a közbiztonság, fellendülne a mezõgazdaság és az ipar, elérhetõ lenne az oktatás mindenki számára, megfizethetõ lenne az egészségügy.... stb-stb, de arra vonatkozóan, hogy MIBÕL, már egy szót sem ír." Akkor javaslom, olvasd el figyelmesebben! Plusz ilyet nyilván nem lehet egy hivatalos programban leírni (ami elég szomorú), de ha nem kellene a cigók segélyére költenünk, és a politikusok nem lopnának ennyit, egybõl lenne pénz mindenre, ami valóban fontos. Illetve, amint már írtam, a többi pártnak egyáltalán nincs és nem is volt semmilyen programja.
A kérdező hozzászólása: "Mert nincs semmi valós megoldásuk a problémákra. Ha nyernének, még hamarabb tönkre menne az ország." Kifejtenéd ezt bõvebben ? " EU-ellenességük zavar " Baj, hogy õk nem akarják a mélyebb integrációt ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!