Találatok a következő kifejezésre: Miért jelez vírusírtó (3 db)

Miért jelez a vírusírtó programom (avast) Daemon-tools telepítésekor?

Már többhelyr?l is próbáltam a letöltést jelenség mindenhol ugyan az! Hogy lehet ezt elhárítani? El?re is köszi a választ!

Legjobb válasz: Ki kell kapcsolni a telepítés idejére az antivírust. A Daemons-tool olyan rendszerváltoztatást hajt végre, amelyet a vírusirtók "betörési kísérletnek" vélhetnek. Ezért jelez. Bár a pontosabb válaszért jó lenne tudni, hogy mit jelez a vírusirtó.

Ki kell kapcsolni a telepítés idejére az antivírust. A Daemons-tool olyan rendszerváltoztatást hajt végre, amelyet a vírusirtók "betörési kísérletnek" vélhetnek. Ezért jelez. Bár a pontosabb válaszért jó lenne tudni, hogy mit jelez a vírusirtó.

A tűzfal miért jelez vírust, amikor a vírusirtó szerint minden oké?

Évek óta Avast-ot használok, legtöbb problémámat ez oldotta meg vírus ügyben. Minap feltettem a COMODO tűzfal legújabb verzióját, és már vagy 3x jelzett be, de miután Avast-al néztem át az adott fájlokat, nem jelzett semmit. COMODO újra beriasztott. Most akkor melyiknek higgyek? Hogyan tudom kideríteni melyiknek van igaza?

Legjobb válasz: Én a tûzfalnak hinnék.

Én a tûzfalnak hinnék.
van itt egy kis keveredés. A vírusírtóval a vinyón lévõ fájlokat nézed át, hogy nem vírusosak-e. A tûzfal akkor jelez, ha nem megbízható helyrõl valami el akarja érni a gépedet. Õ ezt a figyelmeztetéssel együtt meg is akadályozza, ezért nem kerül semmi a vinyódra és ezért nem talál semmit a vírusírtód...
Olyan is elõfordul, pl. mobilneteknél, hogy nem jelez a teljes körû védelem tûzfala, csak megszakitja a kapcsolatot. A tûzfal az elsõ védelmi "vonal", ezért is fontos, hogy jól legyen beállítva és megbízható legyen. Ha nem az (pl. XP tûzfala), akkor a vírusirtónak kell közbelépnie.
A kérdező hozzászólása: Én a rendszergazda tanár imserõsömtõl azt a választ kaptam, hogy vannak programok, melyek nem vírusok, de úgy viselkednek. És mivel a tûzfal, ezeknek a próbálkozásait figyeli, tehát egyrészt viselkedést figyel, másrészt a tényleges vírusmintákat. Köszönöm mindenkinek! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!