Találatok a következő kifejezésre: Miért jó ha (1174 db)

Miért jó, ha csíp az étel?

Legjobb válasz: Valaki azt az ízt szereti, mint pl. én. Miért jó, ha édes valami? Miért jó, ha sós, savanyú, keserû? Kinek a pap, kinek a papné.

Valaki azt az ízt szereti, mint pl. én. Miért jó, ha édes valami? Miért jó, ha sós, savanyú, keserû? Kinek a pap, kinek a papné.
kóstold meg, és megtudod az a csúúúúúcs
Tudom.De nem mi találtuk ki, hanem az inkák.
Én nem szeretem ugyan, de van aki igen.Egy szakácstól hallottam, ha pörköltet fõznek, és több lesz a vendég, mint amire számítottak, akkor bele kell tenni egy marék erõspaprikát, meg borsot, és kevesebb fogy.
Azért, mert sokan így szeretik, többek között én is. Mértékletesen fogyasztva szerintem kedvezõen hat a gyomorra is.
Az éttermekben azért jó nekik, mert úgy több üdítõt fogsz rendelni, mert kívánod a folyadékot.
Kérdezd az inkákat.(chilis csoki)
van "ereje"
Magyarországon is van chilis csoki és nagyon finom.
Ímádom ha csíp és ha forró pl. a mexikói tokány! Van amibe egyszerûen kell, mert úgy a finom! egyébként a gyomorra jó hatással van, a csípõs étel megmozgatja a gyomrot, hamarabb be is indul az emésztés!

Miért jó sok embernek az ha hater-kedik? Miért jó ha valakit gyűlölsz és ezzel esetleg fájdalmat okozol neki?

Vegyük például Selena Gomez-t. Nem értem, hogy Õ mit ártott sok embernek. Még nem is csinál olyanokat mint Miley Cyrus. Szerintem az undorító, hogy úgy ítélsz el embereket, hordod el őket mindennek(stb..) hogy nem is ismered! Én nem csinálok ilyet, vannak akiket szeretek és azok akik nem érdekelnek. De az utóbb említett embereket sem hordom el mindennek.

Legjobb válasz: Te meg Miley Cyrust gyûlölöd. Szerintem te sem ismered õt, csak azt az arcát, amit a média bemutat. Tudod, milyen ember valójában? Ismered a gondolatait, érzéseit? Mellesleg a sztársággal vele jár, hogy sokan fognak utálni is. A kérdésed alapvetõen egyébként elgondolkodtató kérdés, hogy az emebrek miért gyûlölködnek szinte már kényszeresen, a válasz talán az emberi természetben rejlik. Ez a Homo Sapiens nevû faj ilyen értelemben véve még iszonyatosan primitív. (Lehet nyugodtan lepontozni.)

Te meg Miley Cyrust gyûlölöd. Szerintem te sem ismered õt, csak azt az arcát, amit a média bemutat. Tudod, milyen ember valójában? Ismered a gondolatait, érzéseit? Mellesleg a sztársággal vele jár, hogy sokan fognak utálni is. A kérdésed alapvetõen egyébként elgondolkodtató kérdés, hogy az emebrek miért gyûlölködnek szinte már kényszeresen, a válasz talán az emberi természetben rejlik. Ez a Homo Sapiens nevû faj ilyen értelemben véve még iszonyatosan primitív. (Lehet nyugodtan lepontozni.)
Azért utálkoznak, mert pont ugyanolyan manipuláltak mint te. Te egy olyan "sztárt" imádsz akirõl semmit se tudsz, nem tudod miért van ott, arról se tudsz semmit mi az a média. Pont ugyanolyan vagy mint az utálkozók. A normális öntudattal rendelkezõ ember az ilyen celebekkel nem foglalkozik.
te sem lehetsz több 14 nél. inkább a tanulás érdekeljen , ne az amit a bulvár média akar rátok erõltetni, mármint azokra akik nézik ezeket a bulváros mûsorokat. jah és Magyarországon miért nem magyarul írsz és beszélsz??? hater-kedik?? menjé már tudod hova...
Ha minõségi kulturális programokra járnának az emberek és pl. minõségi dokumentum filmeket (nem háborúsokat) néznének többször, akkor nyugisabbak lennének - nem vicc. Agymosást végez a média több szempontból is és mindenhol utolér, az agresszív verekedõs és gyilkolós rendszerjátékokról nem is beszélve, amelyeket már 10 év alatti kölykök is lazán játszhatnak. Szelektálni kell, nevelni és nem csak zabáltatni-itatni.
Nem kedves tizenötödik! Te hoztad példának szalonka gomezt, benne van a kérdésben hogy "esetleg fájdalmat okozol neki" én meg csak próbáltam kifejteni hogy néha a rajongókat jobban idegesíti a dolog mint magát a sztárt, de egy agymosott fan-nak hiába...
A kérdező hozzászólása: Kedves tizennegyedik! Ezt nem sértésbõl vagy valami, de ez most hogy kapcsolódik ide?! Ki kérdezte? Mert hogy én nem, az biztos! Rendben, ez a véleményed, ez van, nem mindenki szeretheti Õt, de én nem csak róla beszéltem! -.-"
Selena egy túlértékelt tehetségtelen sztárocska véleményem szerint és ebben nincs gyûlölködés. Pár évvel ezelõtt olvastam valahol róla hogy sír azon hogy gyûlölik õt az interneten vagy ilyesmi, és szerintem ez a kijelentés nem fair, azután hogy több millióan meg körülrajongják õt, +ha annyira fájna neki, abbahagyta volna a színeszkedést, éneklést (amihez kicsit sem ért). A rajongók sokszor sokkal jobban felhúzzák magukat az ilyeneken mint maguk a celebek.... És egyébként vannak ezerszer igazságtalanabb dolgok annál hogy ezeket a tinisztárokat hogy sértegetik twitteren vagy akárhol
A kérdező hozzászólása: Elsõ(valamint tizedik) válaszolónak: Én szívesen mennék múzeumokba, színházakba és hasonlókba, de sajnos az iskolai programok nagy része nem ilyesmirõl szól. Az osztályfõnökünk pár éve azzal fenyegetõzött, hogyha nem leszünk jók, akkor múzeumba megyünk, ahelyett hogy sportversenyeket rendeznénk. Nem arról van szó, hogy ellenzem a sportolást, de fontosabbnak tartom a kulturális tevékenységeket. Köszönöm válaszod!!
Mert ha valaki híreset leszólnak, talán nagyobbnak érezhetik magukat, gondolom én. : /
kedves kérdezõ:) menyééééé má tod hova...:) ennyit a stilisztikáról.
Elsõ válaszoló vagyok. Köszönöm, hogy értékeled a válaszomat. Ha manapság pl. a színházak és múzeumok tele lennének fiatalokkal, akkor biztos más emberek és generáció lennénk. Ugyanígy hozzásegítene ehhez az is, ha minden fiatalnak lenne háziállata: nagyon tudnak szeretni, nyugtatni, igaz egy kis piszokkal és mozgásigénnyel járnak, de nagyon szófogadóak és szeretni valóak. Az egyik kedves válaszoló Miley-t biztos képletesen értette, nem akart megsérteni. Õszintén szólva eddig alig egy számát ismerem, viszont annyit hozzátennék, hogy hála a jó égnek, volt alkalmunk megismerni már a zene iparban olyan hatalmas alakokat, akikbõl nem kellett bohócot csinálni, hanem pusztán a tehetségükkel vezettek világszerte, ugyanígy van ez a színészekkel is.
A kérdező hozzászólása: Kedves harmadik: Ajánlanám az általános iskola alsó tagozatát :) Fõleg, ha a magyarul való írásról beszélsz, talán ne engedj meg magadnak egy 'menjé már tudod hova...' stílusú, illetve stilisztikájú beszólást. Szerintem lenne mit tanulnod! Csak gratulálni tudok!
1. Ha valaki utálja is õket, nem okoz nekik fájdalmat, mert nem érdekli õket, nem szabad, hogy érdekelje. 2. Pl mileynak szerintem pont ez a célja, hogy foglalkozzanak vele, az nem érdekeli, hogy pozitív vagy negatív szereplõ, csak az, hogy õ legyen a középpontban.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: Igazad van!
A kérdező hozzászólása: A negyediknek: Miley-t egyáltalán nem gyûlölöm, sõt kifejezetten szeretem õt! Nagyon tisztelem! Csak Miley sokkal többet mutat magából, én erre gondoltam!
A kérdező hozzászólása: Amúgy tök jó itt minden, de tényleg, csak egyetlen egy probléma adódik: A kérdésemre rendes választ még nem igazán kaptam.... -.-" Attól hogy Selenát írtam példának, attól még nem csak rá gondoltam.

Az miért jó, ha egy csivavát full pinkbe öltöztetünk fel?

ett?l most boldogabb lesz vagy mi?

Legjobb válasz: Miér? Mondta valaki, hogy jó? A kutya nem lesz boldogabb, ha beöltöztetik. Alapvetõen idegen tõlük az ilyen. A gazda egójának jó egyedül. Bár én az ilyet kiröhögöm és szánalmasnak tartom.

Azért , hogy ne lépjenek rá. (láthatósági mellény) És ha mégis rálépnek akkor a ruha csökkenti a sérülést.
Miér? Mondta valaki, hogy jó? A kutya nem lesz boldogabb, ha beöltöztetik. Alapvetõen idegen tõlük az ilyen. A gazda egójának jó egyedül. Bár én az ilyet kiröhögöm és szánalmasnak tartom.
Én nem itélem el azokat , akik felöltöztetik a kutyájukat..habár kicsit sajnálom õket :S (jöhet a lepontozás) amugy nekem yorkim van , nagyon nagyon fázós..õsszel kijön utánnam a teraszra , és vacog....ugyhogy õ õsszel.télen kabátot hord , de nem zavarja..
Szerintem hülyeség! Nem csak magából csinál az ember hülyét, hanem abból a szerencsétlen állatból is! Nálunk pl. a lovardában van egy szürke shetlandi póni, akinek az egyik kiscsaj pinkre melírozta a sörényét!!! Úgy sajnáltam szegény pacit :(
Az Paris Hilton kórban szenved! Aki ilyet tesz, azt én is beöltöztetném kutyajelmezbe.
nem értem én sem, de nem is fogom.
eleve a kutya az olyan kutya formáju legyen már...jo persze aranyos lehet egy kicsi is de alapvetõen a kutya az nagy a cica meg kicsi...na mind1 a kérdésre válaszolva alapvetõen hülyeség divatruhába öltöztetni vagy egyáltalán ráagattni valamit a kutyákra...max akkor tartom normálisnak ha télen valami vizslát vagy ilyesmi rövidszõrût sétáltatnak az azért tényleg fázhat...
Nem lesz tõle boldogabb a kutya, csak a gazdi. Egyébként én sem értem, miért lenne ez jó dolog...
és az miért hogy ezt itt megkérdezed? Engem totál hidegen hagy ha úgyis öltöztetik mert a kutyának tökmindegy milyen színû a ruha. Az már inkább zavaró, ha olyat tesznek rá ami zavarja is a kutyát mert korlátozza a mozgásában.
Felesleges tényleg, de azért szerintem nem kízás, persze csak akkor ha télen kap ruhácskát. Az enyémnek még nincs, majd meglátjuk, hogy fogja bírni a hdieget, ha nagyon fog fázni, akkor kap egy kabátkát és az valószínüleg rózsaszín vagy piros lesz, mert hát kislány. Mitõl lenne jobb neki ha kékbe lenne? szerintem tök mind1 neki, hogy milyen színû a kabátkája és akkormár inkébb lányos szín legyen szukáknak és fiús kanoknak. Ennyi.
Szerintem ha a kutyus szeret öltözködni, és pl télen meg õsszel hiden van akkor akármilyen színû ruha lehet rajta:) rózsaszín is:) az én csivimnek is van pink kabátkája meg pulcsija, és szereti! Összeszoktam vele öltözni... :D :) :) =)

Miért jó ha valaki pap és miért nem? Véleményeket kérek?

Legjobb válasz: Ha valaki ezt szeretné csinálni, és ettõl lesz boldog, akkor nyilván jó neki. Mi ebbe nem láthatunk bele, csak kajánkodni lehet sztereotípiák alapján. (azaz nem kéne) De miért nem egy papot kérdezel meg?

Ha valaki ezt szeretné csinálni, és ettõl lesz boldog, akkor nyilván jó neki. Mi ebbe nem láthatunk bele, csak kajánkodni lehet sztereotípiák alapján. (azaz nem kéne) De miért nem egy papot kérdezel meg?
Nem lesz szõrös a tenyere.
Jó: Minden vallásos ember megbízik benne, sokan félnek tõle. Rossz: Nem mehet le a klubba kavarni két nõvel, az egyiket hazavinni, jól megrakni, majd otthagyni.
2. válaszadónak! Megteheti hogy megrakja a csajt:D, csak akkor a pokolra kerül:S! A pap az azért pap mert õ ennek áldozta az életét! hogy válaszoljak is ! Jó:Mert felnéznek rá! Rossz:nincs rossz mert õ ezt választotta mert neki annyira jó hogy cserébe hogy pap lehessen feláldozza a nemi életét stb...!
jó: 1.nagyon szexisek a paptanoncok/fiatal papok : D, 2.nem kell agyalniuk a mindennapi problémákon (számlák, stb), ez egy biztos 'állás', 3.rengeteget tanulhatnak, 4.a nénik felnéznek rá. rossz: 1.nem szexelhet, 2.nem lehet saját családja (már ha katolikus), 3.sok földi jóból kimarad (..és még arra sincs garancia, hogy létezik-e a mennyország vagy maga Isten. : D ciki lenne az embernek a halála után rádöbbenni, hogy a semmiért csinálta ez végig).
A papok feláldozzák nemi életüket ennek a hivatásnak a megválasztásakor? Hogy lehet valaki ilyen hiszékeny? A kislányokat és kisfiúkat molesztáló papokról pedig ne is beszéljünk.
Böjte Csabát már kérdezted? Habár az ateisták szerint õ is csak egy pedofil a sok közül
nem muszaly felaldonia a szexualis eletet ogyha nem katolikus pap , de abbol is ugy tudom ketfele van az egesz szexelhet nyugodtan :D
Azért jó mert úgy járkálhat fekete ruhában hogy nem nézik goth-nak vagy emo-nak. (vicc)
ciki lenne az embernek a halála után rádöbbenni, hogy a semmiért csinálta ez végig Az a helyzet, hogy senki sem fog erre rádöbbenni, mivel a halál után már nem tudunk rádöbbenni semmire sem. :) Azért én megnézném a hitgyülisek meg jehovisták képét.:)

Miért jó, ha egy robot a kutya?

Az egyik barátn?m kutyájáról van szó. Úgy nevelte, hogyha pl eldobja neki a labdát, csak parancsszóra mehet érte, akkor ehet a kutya, amikor ? megparancsolja neki, ha sétáltatja, akkor úgy megy mellette, ahogy az be van neki tanítva. Gazdi mellett, nem nézeget semerre, nem áll meg szaglászni, stb. Miért jó ez? A másik barátn?m kutyája sokkal szimpatikusabb, nem egy ilyen robot... Nem kell ráparancsolni, hogy ehet, mégis a barátn?m a falkavezér. Sokkal boldogabb kutya, mint a másik.. Azért tettem fel a kérdésem, mert múltkor elkísértem robot-kutyás barátn?met a parkba, és több kutya is csak parancsszóra mehetett a játékért.. MIÉRT?!?! Miért nem játszhat önfeledten??

Legjobb válasz: Kérdezõ, nekem úgy tûnik, hogy határozott véleményed van a témáról és hiába tetted fel úgy a kérdést, mintha meg szeretnéd tudni hogy ez "miért jó", végsõ soron te már eldöntötted, hogy szerinted ez nem jó bárki bármivel is magyarázza.

Kérdezõ, nekem úgy tûnik, hogy határozott véleményed van a témáról és hiába tetted fel úgy a kérdést, mintha meg szeretnéd tudni hogy ez "miért jó", végsõ soron te már eldöntötted, hogy szerinted ez nem jó bárki bármivel is magyarázza.
Látszik, hogy nem értessz a kutyákhoz, de nem baj. Ez a kutya boldogabb és szabadabb, mint a másik akit te szabadabbnak hiszel. A kutyáknak szabályokra és irányításra van szüksége. Ha egymással játszanak, akkor bizonyos keretek közt úgy játszanak ahogy nekik jólesik, de ha a gazdával játszanak, akkor a gazda irányítja a játékot. Egy magasabb ösztönszinten lévõ kutyát nehezebb irányítani, ha a gazdája mégis képes erre, akkor az azt jelenti, hogy jó a kapcsolata a kutyával és kiélezett helyzetben is tudja kontrollálni a kutya viselkedését. A másik gazda erre nem képes, vagy csak póráz segítségével. Egy megbízható, kontrollálható kutya lehet csak igazán szabad és boldog. A kutyák rendre és irányításra vágynak, nem káoszra.
ma 22:41 Mi köze a hétköznapi életnek a versenyekhez, vizsgakövetelményekhez?
Sajnos, sokan a "jólnevelt" kutya okán teljesen csak parancsra mûködõ kutyát nevelnek. Egyszerûen nem vállalják azt, hogy a kutyájuk önmaga is lehessen, mert abban benne van a lehetõség, hogy képtelenek lennének kontrollálni. Plusz az ilyen emberben valahol mélyen az uralkodni vágyás igen erõs.Egy kutya ennek igen jó alanya lehet.
Szerintem se sok mindent értesz a kutyákhoz, pláne nem a különbözõ versenyekhez, vizsgakövetelményekhez...
Én csak azért nem engedem a szaglászós sétát és azért kell mindig az utcán láb mellett jönnie, mert ha kicsit is elõrébb van nálam vagy ne adj isten póráz hosszra engedném ami egyébként csak a standard 1, 5 m akkor már hallgathatom az emberek felháborodását, mert rettegnek szerencsétlen kutyámtól, átszaladnak a 4 sávos úton a kocsik között csak ne kelljen elmenni mellettem a járdán :/ Már nagyon unom a hülye emberek hülye reakcióját és inkább megelõzöm ezt a láb melletti sétával és csak nagyobb zöld területeken engedem póráz hosszra.
Akkor itt csak fogalmi zavarok vannak, de a lényeg ugyan az. :) Te megkülönbözteted a sétát, és a "haladást". Én pedig csak úgy nevezem, hogy sétálás és láb mellett sétálás. Az értékes idõ, természetesen a szabad séta, tehát a te megfogalmazásod lehet hogy egyértelmûbb. :)
ma 10:42 Pontosan. A sétálóutcában megyünk, haladunk valahova. Ott láb mellett menés van. A lakótelepen belül, a zöld részeken már van "mehetsz" pórázhosszon.Viszont az utóbbi nekem SÉTA.
Én rendszeresen összekapcsolom. Célszerû, praktikus. A feladat is le van tudva, és a séta is meg van. Ilyenkor ugyan úgy sétáltatok, mintha csak miatta mennék sétálni, szaglásik, labdázunk, egyebek. Viszont ha például csomagot cipelek, akkor hazafelé már láb mellett kell hogy jöjjön, mert akkor már ne a séta a cél, hanem hogy haza érjünk. De ha mondjuk csak postára mentem és nincs csomag, akkor hazafelé is ugyan úgy sétáltatás van. :)
Nem értem, ti soha nem kapcsoljátok össze a hasznos dolgot a sétával? Pl elmegyek újságot venni, meg a zöldségeshez. Gyalog. Kutya természetesen jön velem, pórázon, mivel városban lakunk. Odafelé szimatolós lassú séta, pisi, stb. Szembejövõ ismerõs kutyák megszaglászása. Aztán megveszem a krumplit meg az újságot, elindulunk haza. Ilyenkor már gyorsabban, szimatolás nélkül, mert nehéz a krumpli. Ez összesen mondjuk másfél óra. És igen, nekem ez is kutyasétáltatás. Erdõre-mezõre hétvégén, napközben jutunk ki, akkor adott helyen póráz nélkül, de ha nem ismerem azt a helyet, akkor flexin. És van kutyafuttató is, oda is járunk, bár nem minden nap. Ez mind-mind kutyasétáltatás szerintem.
32-es vagyok és még annyit tennék hozzá, hogy a kutyám egyáltalán nem boldogabb attól, hogy szaglászhat mert akkor én visszarántom és nem jó neki sem, hogy rángatom és nem jó nekem sem, hogy õ rángat és amikor látok az utcán "robot" kutyákat akkor kicsit irigy vagyok a gazdira, hogy mennyivel kellemesebb nekik a séta :( szeretnék majd egyszer én is eljutni erre a szintre...
az utolsónak adok igazat, mert sajnos a saját bénaságom miatt még nem tudtam megtanítani a kutyámnak, hogy a séta csak séta és nem szaglászás és amikor rövid pórázon viszem és õ hirtelen lehajol valamit megszagolni ránt akkorát a karomon, hogy majd kiszakad és onnantól nekem a séta nem séta hanem gyúrás :/ szerintem nagyon fontos lenne tudni a kutyának, hogy mikor szaglászhat és mikor nem. Sajnos én kisebb korában nem figyeltem erre eléggé oda, de most, hogy már számít már nehezebb a tanítása és több erõfeszítésembe kerül.
# 28, szerintem alapvetõ szemléletbeli különbségek vannak köztünk. Én amikor pórázon megyek valahová a kutyáimmal, azt nem kutyasétáltatásnak nevezem. Az lehet szocializációs célú séta a városban vagy közlekedés A-ból B-be. Ilyenkor nem az az elsõdleges, hogy a kutya jólérezze magát és kiélhesse a vágyait. Nekem a valódi kutyasétáltatás (ami a kutya igényeirõl szól) azt jelenti, hogy elmegyek velük A-ból B-be úgy ahogy én akarom és ahogy nekem jó, B pontban lekerül róla a póráz és mehet szabadon. Nehéz is lenne másképp két darab egyenként is 70 kilóhoz közelítõ kutyával. A póráz az én olvasatomban nem a szabadságról szól függetlenül attól, hogy 30 cm, vagy 30 m.
Úú, és a nagy zöld területeken is csak póráz hosszra engeded???? Az nagyon kevés. Szarj rá az emberekre, Ha tudod hogy nem fog senkit bántani a kutyád, akkor engedd el messzebbre nyugodtan. Pórázhosszon még csak ki sem tudja mozogni magát.
Én ha vásárolni megyek (a sarki boltba), akkor a kutyákat otthon hagyom. Ha autós bevásárlás, akkor meg azért hagyom otthon mert azt nem élveznék. Amikor sétálunk akkor kimegyünk a töltésre és ott mehetnek szabadon.
Én is viszem magammal, ha nem tilos. Ezért szoktunk rendszeresen kifejezett városi sétákat csinálni. Csak a kutyák miatt, mert amúgy magam miatt nem igazán vágyom a városba. Azt egy kezemen meg tudom számolni, hogy évente hányszor megyünk fagyizni, vagy ülünk be valami vendéglátó helyre, de akkor jönnek a kutyák is. Nagy tömegrendezvényekre is viszem õket. Karácsonyi vásár, borfesztivál... De ilyen ritkán van, úgyhogy a séták döntõ többsége töltés. Viszont ha mégis városozunk, akkor nem lehet õket kiengedni pórázról, mert nem azért megyünk oda, hogy szaglásszanak és oldalba hugyozzák a lámpa oszlopot a sétáló utcán.
Én direkt nem csak akkor viszem magammal a kutyát, amikor kifejezetten miatta sétálunk, mert fontosnak tartom, hogy olyan szituációkban is velem legyen, amikor az idõt nem kifejezetten miatta töltjük együtt. Pl. Én direkt tanítottam meg egy büfében, kávézóban rendesen viselkedni, parkban, strandon, utcán is. Ez nem a séta megúszása, hanem azt próbálom megtanítani, hogy bármilyen szituációban vagyunk, természetesen viselkedjen más emberek, állatok körében. Szóval én hacsak kifejezetten nem tilos, amkor viszem magammal.
Az üllõi elég hosszú a 300felé lakom :D Anyunak pincsije van ^^
Diesel, ha az üllõi környékén szoktál sétálni, akkor én sztem tudom ki vagy :) Anyukádnak nincs egy francia bulldogja? :)
Engem a beszólogatás azért idegesít, mert rosszul esik, hogy a kutyámat "bántják".Pedig egy édes pofa és barátságos a végletekig. Az emberek rosszindulatúsága zavar, mert ha sétálunk és jön egy idegbeteg kutya aki ugat, tombol akkor mindenki ránk néz azzal a tipikus kifejezéssel, hogy "milyen kuytád van, gyilkos, ki mered hozni az utcára szájkosár nélkül stb" és meglepõdnek, hogy hoppá ez a kutya csak sétál nem is õ ugat, ránéznek a másik kutyára és az arcuk megváltozik " jah csak egy xy fajta, akkor nincs gond menjünk tovább". És a másik kutya egyetlen embertõl sem kap lenézõ, utálkozó pillantásokat és látom a másik gazdán a büszkeséget, hogy milyen bátor kis kutyája van neki. Dühítõ a végtelen butaságuk.
Jaaa, így már értem. :) Ez így teljesen érthetõ. Nekem egy törpe uszkárom van. Tõle nem fél senki, pont ellenkezõleg. Idõnként azért kell lábhoz hívnom, mert mindenki tutujgatni akarja, meg etetni.... Õ meg még nem rég került hozzám, így azt még nem tanultuk meg, hogy ilyenkor ne menjen oda, csak ha engedem (bár õszintén ezt még nem is tudom hogy kell, majd mindjárt fel is teszek egy kérdést) és még a megfelelõ kötõdés sem alakult ki, ezért ilyenkor láb mellett jön és folyamatosan kontrollálni kell, hogy nem menjen oda a csalogatásra.
Én már kifejlesztettem egy szelektív hallást :D Csomóan mondanak pozitív dolgokat is meg amikor az autóból ki akarnak esni 1-2 ember mert hogy uu ekkora kutya és el van engedve :D Meg még azon szoktak megrökönyödni páran hogy leül a patkánál :D Vitatkozást meg nem kell felvenni. Volt hogy megkérdeztem hogy " és most jobb lett a napja ettõl hogy beszólt?" vagy ha valaki még kulturálatlanul is szólt akkor hogy "most haza mész és erre fogod verni hogy lefüleltél egy bûnözõt?" :D vagy ilyesmiket épp mikor milyen kedvem van... de megállni nem szoktam csak úgy oda böfögök valami választ ha éppen olyanom van, ha meg nem akkor meg úgy csinálok mint ha meg se hallottam volna és megyek tovább
nem nem :) a nagy zöld területen szaglászás pórázon akkor van, ha megyünk valahová, szóval csak séta közben, de minden nap kb 3-4 órát vagyunk póráz nélkül a parkban és a futtatókban. Nem tudom leszarni az embereket, mert ha minden második beszól meg már csoportosan leállnak az utcán sétáló emberek és azt nézik, hogy velem ki hogy veszekszik és beleszólnak, helyeselnek akkor már nagyon felidegesítem magam, fõleg amikor látványosan nekem van igazam és mégis mindenki a másiknak ad igazat, na akkor már végképp eldurran az agyam!
25-ös vagyok. 27-es. Szerintem mi ugyan arról beszélünk, viszont egy szimatoló kutya nem feltétlenül rosszul nevelt. A kutyának tudnia kell láb mellett jönni, ha azt kéred, de alapvetõen amikor csak lehet szerintem hagyni kell szimatolni. Nekem szobakutyám van, és ha megunom hogy szimatol, akkor nem kell elrángatnom, hívom és jön mellettem.
28as! És ezt most miért nekem mondod? Gyakorlatilag ugyanezt írtam le... nekem 50 kg felett lesz a kutyám.. ezért írtam annyit...
ma 10:25 Csak 44 kilós a kutyám. Én meg 53. És a "séta" arról szól, hogy a "mehetsz" szóra kolbászol. Pont addig, ameddig a kiengedett póráz engedi. A kutya tökéletesen be tudja lõni a póráz hosszát. És, ha jól nevelt, esze ágában sincs annál messzebb menni. A séta az egy kellemes valami. Embernek, kutyának. Amikor láb mellett kell mennie, akkor az haladásnak számít egy cél felé.
A kérdező hozzászólása: És köszi, értek a kutyákhoz, bár jelenleg nincs kutyám és már nem is akarok. Az én kutyáim sose voltak ilyen robotok, akkor ettem, amikor adtam nekik kaját, mégis én voltam a falkavezér, tiszteltek engem, szót fogadtak, ha eldobtam a labdát, nem kellett parancsra várniuk, hanem önfeledten rohantak utána egybõl.
Ez azért fajtafüggõ is... Egy rotti soha nem lesz robot (egy igazi rotti), egy malinois hamarabb...
A kérdező hozzászólása: 6-os: es miert kell minden kutyat vizsgakovetelmenyekhez szoktatni?? Nem hiszem, hogy mindenki odaviszi a kutyajat!
A kérdező hozzászólása: Mi bajod van??? Az 5. valaszoloval egyetertek. De most minden valasz utan le kell irnom, hogy melyikkel ertek egyet es melyikkel nem?
A kérdező hozzászólása: Egybol nem ertek a kutyakhoz, csak mert szerintem nem egy bologato robotnak kellene nevelni oket.:) ) Vicces, de egyben szomoru is.
Szerintem ha nem munkakutyáról van szó, felesleges, sõt, káros az állandó fegyelem. Nagyon fontos, hogy a fenti dolgokat minden kutya tudja, ez az õ biztonságát is szolgálja, de néha igenis fel kell oldani, mert ha azt írod, hogy kullog, akkor lehet, hogy 100%-ig engedelmes, de hogy motiváció, munkakedv nincs benne, az is biztos.
A kérdező hozzászólása: Tobbszor voltam mar veluk setalni, tenyleg igy viselkedik. Ha mehet a labdaert, akkor nem is ugy fut, mint anno az en kutyam, hanem olyan... Nem is tudom hogy, de nem boldogan, jatekosan. Otthon is ilyen fegyelem van, ha azt mondja neki, hogy pihenj, akkor a kitya befekszik a helyere es ott marad, amig mast nem mond neki... :(
Egyetértek veled Kérdezõ, szerintem se jó dolog ha egy gazdi annyira rákényszeríti az akaratát a kutyájára, hogy szegény már szimatolni se mer. Sajnos a két végletbõl van a legtöbb. Vagy túlságosan szigorúan keményen neveli valaki a kutyáját vagy egyáltalán nincs tanítva a kutyus...
Ezt most nem fogjuk tudni látatlanban eldönteni, hogy a két kutya közül melyik milyen és hogy mennyire helyes egyik vagy másik gazdi viselkedése vagy nevelési módszere. A kérdezõ is végletekben gondolkodik, a kérdésnek ebben a formában se füle se farka. Robotkutya...
egyébiránt meg hogy a kérdésre is válaszolja, szerintem az aa gazdi túllépte a józan ész határát, az enyém is szépen megy mellettem pórázon tehát nem húz, lépést tart velem, de attól még ugyanúgy szaglálódik, nézelõdik minden. az pedig már egyenesen gáz hogy parancsszóra aludjon meg ilyenek. a labdás játékról én csak a személyes véleményemet tudom írni. én nem adok arra külön parancsszót hogy hozza a labdát elhajítom és õ hozza és az így tök buli. ha már feladat jellegû az egész az tényleg nem lehet túl kellemes a kutyának. bár attól mert parancsra indul el még nem biztos hogy egy kutya nem élvezi ezt a játékot. ha nem boldogan rohan vissza hanem tényleg tudom is én egy bizonyos fegyelmezett tempóban az már tényleg annak a jele hogy a kutyán nagy a nyomás.
ez az egyik oldal . mekkorák ezek a kutyák?? milyen fajták?? egy boldog roti ?? és egy robot csivava ???? boldog kutya??? ki , és hogyan dönti el ezt?? a külsõ ingerek alapján, melyik hogyan csóválja a farkát, hogyan megy, hogyan néz?? és te , kérdezõ nem vagy velük egész nap, tehát , csak a séták alatti élményeidbõl merítkezel:) mindenkinek a saját kutyája! az õ döntése, és az õ nevelése:) sokkal nehezebb " robottá ·nevelni egy kutyát , mint boldoggá!! a ·robot ·kutyát más néven : jól nevelt kutyának hívják :) a boldognak tûnõt pedig neveletlennek!! ( sétálj egy 40-50 kg-os kutyával, amikor az szaglászna!!) nézegetne, menne a saját feje után , boldogan?? vagy le sem venné rólad a szemét ! figyelné minden mozdulatod, várná a parancsot !! ezt hívják nevelésnek ! a másik , a szerinted boldog szaglászó, pedig a neveletlen:) ( mivel szaglászik séta közben!!) 1-2-5 kg os kutyánál ez cuki, 30 kg felett pedig rémálom!
Az emberek között is van sok, aki ilyen parancsolós, uralkodós típus. Ezt csinálja a családjával, a kollégáival, vagy épp ellenkezõleg, a munkahelyén neki parancsolgatnak és így otthon a kutyán éli ki a hatalomvágyát. Szerintem az a jól nevelt és boldog kutya, aki mondjuk séta közben önfeledten bóklászik, szaglászik, de ha a gazdi szól neki, akkor odamegy lábhoz. A kutyának szüksége van az energiáinak a kontroll nélküli levezetésére, csak utána jöhet a fegyelem.
Szerintem is nagyon személyiség, meg ösztönfûtottség kérdése. Az én kutyám iszonyatosan zsákmányos, amit muszáj kézben tartani, mert különben rámenne a parkban labdázó gyerekre is. Ennek a kontrollját leginkább ott tudom kezdeni, hogy az általam dobott labdáról tiltom le. Mert ha arról sem tudnám letiltani, hogy oldanék meg egy váratlan helyzetet? Vagy mit csinálnék, ha legurulna a labda az útra? Egy domináns kutyának is muszáj megnyirbálni a vadhajtásait. És igen, mikor szétzuhan a kapcsolat, mert nem vagyok annyira toppon, akkor nálam is az van, hogy pisilni is csak engedéllyel. Szükség van erre annak érdekében, hogy nyugodt lélekkel elvihessem 40-50 kutyával nandázni, ne legyen bunyó akkor se, ha 10-én rongyolnak rá egy labdára. De ideiglenesezem is, és nálam is volt már olyan kutya is, akit nem megnyirbálni, hanem kinyitni kellett, sõt olyan id, aki annyira bizonytalan volt, hogy minden domináns jelzésére ràdícsértem. Érteni kell a jelzéseiket, ismerni a személyiségét, így tudod, hogy lehet kiegyensúlyozott az adott kutya. Én sem szeretem a túlszabályozást, de tény, hogy van olyan kutya, akinek az kell ahhoz, hogy aztán legyen mibõl engedni.
Viszont ez a gazdi személyiségének a kérdése is. Mindenkihez a megfelelõ kutyát!
A kutya energia levezetésének helye nem az utca! Az utcán legyen pórázon és szaglászás, ráncigálás és játék nélkül menjen a gazdája mellett! Az utca közlekedésre való és nem játszótér. A szabad energia levezetésre más, alkalmasabb helyszínek is vannak. Kutyafuttató, erdõ, mezõ, stb. Aki olyat játszik a kutyájával, hogy csak parancsra hozhat-vihet tárgyakat, annak valószínûleg célja van vele. Például energia levezetés. A gazdi által kontrollált játék sokkal inkább lefárasztja szellemileg a kutyát, mint a szabadon rohangálás és fejleszti a kutya-gazda kapcsolatot. Emellet az ilyen gazdi egészen biztosan lehetõséget ad a kutyájának a szabad játékra is. A kisarkított kérdésfeltevés szerint van robotkutya és van boldog kutya. Ez így nem igaz!
Már miért lenne neveletlen az a kutya aki szaglászik séta közben??? Az enyém, amikor leviszem sétálni, igenis szaglászik. És tegye csak, hiszen miatta megyünk le, nem miattam. Az más kérdés amikor sietünk valahova. Amikor pl reggel jön velem dolgozni, akkor az út elején úgy öt percig hagyom szaglászni meg jelölgetni, hogy kicsit kiélje magát, utána magamhoz hívom és jön mellettem mint a kisangyal. Én úgy gondolom ez egyáltalán nem egy neveletlen kutyára vall! Alapvetõen az tény, hogy a kutyának kell tudni láb mellett sétálni, de sétáltatni nem így kell. Ha haladtok valahova, vagy forgalmas helyen mentek akkor igen. De amikor miatta lementek sétálni a parkba, akkor szerintem had szagoljon, had menjen.
Ez egy kényes kérdés. Mert meg kell találni az egyensúlyt.(hozzáteszem hogy ez az egyensúly teljesen más kutyánként) Miért kell robot kutya? Mert az enyém 42kiló és így is minden második ember retteg tõle? Azért mert ha van egy szertelen spániel aki oda oda rohan emberekhez engedély nélkül az cuki(bár ha sáros idõben csinálja már nem annyira) Viszont ha az enyém menne oda bárhova engedély nélkül akkor lehet rámhívták volna már a rendõrt.. Azért kell "robot" kutya mert ha az üllõi mellet sétálunk ne rohanjon át az út túloldalára ha õ úgy gondolja. Azért, hogy ha metrózunk akkor szépen engedelmesen jöjjön mellettem és mondjuk eszébe se jusson jelölni. A labda eldobás teljesen más dolog. Én is parancsra engedem a labda után ha épp le akarom fárasztani. Csinálok mostanába olyat hogy 3labdát dobok el neki és mutatom hogy melyiket hozza vissza(jelenleg több kevesebb sikerrel :D ) bár mostmár olyan 90%osok vagyunk Ha ezt a 3labdás megoldást csináljuk 15-20perc alatt úgy elfárad mint 2óra futástól, mert ez fárasztja õt nagyon agyilag is mivel egy magasabb ösztönszinten kell végrehajtani feladatot. Persze én miután befejeztük eldobom neki párszor úgy is hogy akkor megy amikor akar. Ez a jutalom a munkáért. Egyébként az általad robot kutyának nevezett kutya szinte biztos hogy boldogabb, mivel nincsen rajta felelõsség.
A kérdező hozzászólása: Ugyanolyan megbízható és kontrollálható a másik barátnõm kutyája is, mégis felszabadultabb és boldogabb. A másik folyamatosan lesüti a fejét, rá sem néz az emberekre, állatokra az utcán. Lesüti a fejét, és így sétálnak. Miért játék az egy kutyának, hogy parancsszóra elrohan a labdáért, visszahozza és le kell ülnie, majd várnia a következõ parancsszóra?? Olyan volt szegény, mintha kötelezõ lenne neki és nagyon nem akarná, de parancs és teljesítenie kell..

Tükörreflexes gépnél, miért jó ha két különböző (pl.18-55, 55-200-as) objektívet használ az ember, ahelyett, hogy egy 18-200-assal lövöldözne?

Bocs ha hülye a kérdés, de kicsit beleakarok mélyedni az amat?r fotózásba és nem értem miért vesz vki két különböz? bajonettet, ha eggyel is meg lehet oldani. Vagy nem? :)

Legjobb válasz: hát igen, sejtettem h vmi hasonló dologról lehet szó... mondjuk az olyan mint én, aki "zsebgépeken" nõtt fel, annak nem feltünõ h életlen a 18-as kép, sõt a 200-ason is csak nehezen lehet észre venni az általad emlitett lila csikot... még lenne két kérdésem, megköszönném ha arra is válaszolnál. keresek vmi jo oldalt, irast, ahol összevan foglalva a tükörreflexxes géppel való fotózás alapja. ÉRTHETÕEN, TÖMÖREN :)(probaltam keresni vmi ilyet, de mindegyik annyira tudományos.. ilyen záridõ olyan záridõ, millió beállítás... tényleg ennyire bonyolult? és akkor a hulye kérdés, amitõl a fotosok agyvérzést kapnak: canon v nikon? canon eos 1000d v nikon 3000d? a canon két bajonettel 135e ft jelenleg, a nikon 160e... nem tudom miért, de ha nekem fényképezõgép, akkor a nikon jut eszembe... a két gép között valóban megvan a 25 e ft különbség?

A kérdező hozzászólása: hát igen, sejtettem h vmi hasonló dologról lehet szó... mondjuk az olyan mint én, aki "zsebgépeken" nõtt fel, annak nem feltünõ h életlen a 18-as kép, sõt a 200-ason is csak nehezen lehet észre venni az általad emlitett lila csikot... még lenne két kérdésem, megköszönném ha arra is válaszolnál. keresek vmi jo oldalt, irast, ahol összevan foglalva a tükörreflexxes géppel való fotózás alapja. ÉRTHETÕEN, TÖMÖREN :) (probaltam keresni vmi ilyet, de mindegyik annyira tudományos.. ilyen záridõ olyan záridõ, millió beállítás... tényleg ennyire bonyolult? és akkor a hulye kérdés, amitõl a fotosok agyvérzést kapnak: canon v nikon? canon eos 1000d v nikon 3000d? a canon két bajonettel 135e ft jelenleg, a nikon 160e... nem tudom miért, de ha nekem fényképezõgép, akkor a nikon jut eszembe... a két gép között valóban megvan a 25 e ft különbség?

Miért jó, ha két éves kora után bölcsibe jár a kicsi és miért jó, ha otthon van anyával amíg csak lehet?

Mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Bölcs: gyerekközösség, megtanulja, hogy nem csak õ van egyedül, toleranciát, lemondani tudást tanul. De együtt még nem tudnak játszani, még a 3 éves sem képes összedolgozni egy másik gyerekkel! Otthon: nem kell kiszakadni a megszokott környezetbõl, marad a napirend. Az anyával is megtanulhatja ugyanazokat a mondókákat, dalokat, ami miatt sokan favorizálják a bölcsit, sõt mivel csak vele egyedül foglalkoznak, lehet, hogy hamarabb... bn Emellett az anya közelsége biztonságérzetet ad... Ha bölcsibe járt elõzõleg, általában könnyebben veszi az óvodai beszoktatást (bár volt nem egy bölcsibõl érkezõ 3 évesem, akit ugyanúgy megviselt!). Szóval nagyon múlik a gyerek személyiségén is, hogy melyik jobb neki (persze, ha az anya választhat).

Bölcs: gyerekközösség, megtanulja, hogy nem csak õ van egyedül, toleranciát, lemondani tudást tanul. De együtt még nem tudnak játszani, még a 3 éves sem képes összedolgozni egy másik gyerekkel! Otthon: nem kell kiszakadni a megszokott környezetbõl, marad a napirend. Az anyával is megtanulhatja ugyanazokat a mondókákat, dalokat, ami miatt sokan favorizálják a bölcsit, sõt mivel csak vele egyedül foglalkoznak, lehet, hogy hamarabb... bn Emellett az anya közelsége biztonságérzetet ad... Ha bölcsibe járt elõzõleg, általában könnyebben veszi az óvodai beszoktatást (bár volt nem egy bölcsibõl érkezõ 3 évesem, akit ugyanúgy megviselt!). Szóval nagyon múlik a gyerek személyiségén is, hogy melyik jobb neki (persze, ha az anya választhat).
Szia! A bölcsõdében gyerekek közt van, szocializálódik, sokkal könnyebben, gyorsabban tanul meg dolgokat, mert ott egymást is tanítják. A barátnõm kislánya egyidõs az enyémmel (1, 5 évesek). Neki vissza kellett mennie dolgozni, így 1 évesen bölcsibe adta, nagyon sok dolgot tud már, amit az enyém még nem, pedig foglalkozok vele sokat, és valahogy a bölcsiben rájuk ragadnak a dolgok, egymást 'tanítgatják' :D A kislányomon is sokszor észre veszem, hgoy teljesen másképp játzsik / viselkedik a gyerekekkel, mint velem (jó értelemben). Én is 2 évesen viszem bölcsibe, mert sztm annyi idõsen már jobb lesz neki gyerekek közt lenni, mint egész nap összezárva velem. Az az anyuka, aki úgy marad otthon, hogy tényleg foglalkozik a gyerekkel, fejleszti, neveli, az tényleg ok. De itt nálunk pl. a játszótéren ott vannak a 2, 5-3 éves gyerekek, neveletlenek, rosszak, és olyan nyulak fiúk létére, hogy csak na. De nem adják õket bölcsibe, mert õk a jó anyák. Csak azt nem veszik észre, hogy a jó anya nem ott kezdõdik, hgoy 5 éves koráig a szoknyáján hordja a gyereket, hanem tanítgatja, stb. Ráadásul ezek a gyerekek durvák, hisztisek, látszik, hgoy nagyon el vannak kapatva, otthon õk hordják a nadrágot... Ráadásul, általában akik nem járnak bölcsibe, utána 3-4 évesen már sokkal nehezebben szoknak be az oviba. 1, 5 éves kislány anyukája
a másik és nem utolsó szempont , hogy átesik minden féle betegségen és nem az óvodából kell hiányozni!
A keresztlányom két évesen kezdett bölcsibe járni, napról-napra javult a magatartása, fejlõdött a szókincse, megtanult alkalmazkodni a társaihoz, igazodik az elvárt viselkedési normákhoz... Szerintem nagyon jó hatással van rá, közösségfejlesztõ hatása van a bölcsinek. Késõbb könnyebb lesz beilleszkednie a gyereknek az óvodába, és majd az iskolába is.
Fiam 21 hónaposan ment, lányom 2 évesen fog. Fiamnál semmi hátránya nem volt, csak "annyi", hogy bnagyon hamar szobatiszta lett és elkezdett beszélni, az addig mondottakhoz képest. Hamar beszokott, oviba szinte csak átment. Most már iskolás, monduk õs olyan nyílt, nagyon könynen barátkozós típus.
Mert nem szeretünk pazarolni.
Ezt már elmondtuk sokszor. A kérdés stílusa egy ismert pontvadászéra emlékeztet.
nehéz megmagyarázni jó érzés egyszerûen, ha közbe rám néz és lenyeli :/ majd talán az utánam szólók jobban leírják
izgató
A szajbaelvezes, ha a csj kozben csinalja, sokkal intenzivebb erzes, es ha meg lenyeli, akkor nem kell a szajaban a spermaval foglalkoznia, mert nincs ott, es csak ram tud koncentralni.

Miért jó ha az ember vega és miért ha húsevő?

Legjobb válasz: Egyik sem jó. Enni kell zöldséget/gyümölcsöt is és húst is. Persze a megfelelõ arányban.

Egyik sem jó. Enni kell zöldséget/gyümölcsöt is és húst is. Persze a megfelelõ arányban.
Gondolom õ arra gondolt, hogy a hús mellett enne normálisan is.. Tapasztalatom: Van egy ismerõsöm, aki kitalálta, hogy õ mostantól vega lesz.. Az elején alig bírta ki hús nélkül, majd annyira rosszul volt, hogy orvoshoz kellett mennie..Gondolj bele, hogy egy nap mennyi húst eszel, és abban milyen sok a fehérje!! Ha ezt nem kapja meg a szervezeted, akkor az nagyon káros tud lenni!!
igy van, ezért vagyunk mindenevõk, persze az okosok mindig kitalálnak valamit, mit ne együnk , de ha az összeset betartanánk éhendöglenénk, mivel ma már mindenben vannak káros anyagok.Ettõl függletlenül a fogazatunk és a bélrendszerünk is hus és növényevésre egyaránt van kitalálva, szoval mindkettõre szükségünk van . Most majd jönnek a vegetáriánusok, hogy de én 50 éve nem eszek hust mégis egészséges vagyok.Az egészség nem egy vérképbõl áll, a husban lévõ fehérjét semmivel nem lehet potolni, mivel szerkezete nem azonos a növényekben (pl szoja) lévõ fehérjékével.
Nekem 3 vega ismerõsöm is van, aki rákban halt meg.Ez persze lehet véletlen is, de biztos, hogy a szervezet számára kell a hús is.A bélrendszerünk nem olyan, mint a növényevõ állatoké.

11 éves vagyok több osztálytársamon is láttam, hogy boxeralsót hord. Én rendes alsónadrágot hordok, miért jobb a boxer és abból is melyik? Illetve miért jó ha kint van az alsógatyájuk széle?

Legjobb válasz: Amit te hordasz, az miért "rendes", és a boxer miért nem? A boxer kényelmesebb, egészségesebb, nem szorítja el a vérkeringést a nemi szervekben. Hogy kilóg a széle, az trehányság, vagy valami feltûnési viszketegség.

Amit te hordasz, az miért "rendes", és a boxer miért nem? A boxer kényelmesebb, egészségesebb, nem szorítja el a vérkeringést a nemi szervekben. Hogy kilóg a széle, az trehányság, vagy valami feltûnési viszketegség.
Szerintem mindenki el tudja dönteni hogy neki melyik a legkényelmesebb viselet. Ne törödj azzal hogy a másik mit hord ha neked ez a kényelme akkor azt kell hordani. Én is szoktam ilyet hordani pedig 18 vagyok.
Az én osztálytársaim is boxert hordanak, de leszarom. Most másik suliba járok, itt is boxert hordanak, de vannak, akik fecskét! Ráadásul utálom a boxert! És sztem te se hordj olyat!;) A boxer szar!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!