Találatok a következő kifejezésre: Miért jó embereknek hogy (111 db)

Emberek! Miért jó az, hogy ebben az országban minden ára, és költsége nő? Eközben a Tisztelt vezetésnek semmi gondja a napi betevővel csak az egyszerű embernek okoz gondot a létminimum elérése.

Mindent emelnek és a fizetés nem n? inkább stagnál (jó esetben. ). Szerintem ideje lenne tenni a dolgok változásáért. Most nem a "Romboljuk le fél Magyarországot!" kategóriára gondoltam. Olyan ésszer? javaslatokat keresek melyek segítenének, hogy elindítsak egy változási hullámot. Szerintem ideje volna ha nem napról-napra élne a nemzet és a dolgozónak az lenne a legnagyobb gondja, hogy hol fog üdülni nem pedig a betev? falat el?kaparása...

Legjobb válasz: Bepróbálkoztam a 16%-os kulccsal, hogy majd akkor megélénkül minden de krva jó lesz, aztán hát nem jött be. Ugye annyi nem ment be mint elõtte, és hát el sem költötték a maradékot, hogy azon a csatornán legyen belõle bevétel. Ezért szerintem úgy döntöttek, hogy jó hát akkor csináljuk azt, hogy akkor amit biztos beszedünk, abból szedjünk többet, oszt' majd lesz valami. :(

Bepróbálkoztam a 16%-os kulccsal, hogy majd akkor megélénkül minden de krva jó lesz, aztán hát nem jött be. Ugye annyi nem ment be mint elõtte, és hát el sem költötték a maradékot, hogy azon a csatornán legyen belõle bevétel. Ezért szerintem úgy döntöttek, hogy jó hát akkor csináljuk azt, hogy akkor amit biztos beszedünk, abból szedjünk többet, oszt' majd lesz valami. :(
Édes hülye fiam. Te hol élsz? Mert hogy nem ezen a bolygón és országban az biztos!Most fogattak el olyan munkavállalói törvényt ami EU ban már sehol se létezik .ilyet max kinában vagy Iránban alkotnak.Persze narancs zombiknak minden mind 1! Úgyse gondolkoznak hisz a vezérnek mindig igaza van.
Mégis mit vársz? Ott ahol az Orbán rezsim nyíltan a munkavállalók ellen csinál törvényeket, hogy a tõkésnek több és több maradjon.Még az átlag keresõnek majd többet kell kevesebbért dolgozni vagy ugyan annyiért.Pl az osztrákoknál ilyen munkavállalói törvényt nem egetek volna átmenni.Kimentek volna az utcára Orbánt meg bekergették volna a Dunába.
Ne haragudj nincs érdemben hozzászólásom az ötletedhez, de szívesen csatlakoznék akármi is lesz az. Elegem van, hogy másfél éve nem kapok munkát és úgy tartanak el.... Kíváncsi vagyok az ötletekre!
Egyszerû ember vagyok. Nem okoz gondot a létminimum elérése. A szüleim még egyszerûbbek. Nekik sem.
"Miért jó az, hogy ebben az országban minden ára, és költsége nõ? " Nem jó, de így mûködik a gazdaság! Olvass egy kis gazdaságtant, majd akkor gyere vissza fröcsögni!
Ez hülyeség hogy a munkavállalók ellen dolgozik Orbán. Netán valami fóbiád van?
A 4-es hosszászólónak: Én teljesen egyetértek szittyatarzan válaszával, még az elsõ két mondat szószerûségével is. Olyan adókat vetnek ki a nyagvállalatokra, amit azok "á, mi nem fogjuk továbbhárítani a közemberere" nem kutya fülét nem. Elvették a nyugdíjhoz jutásunk lehetõségét, hisz amit az állam szed be, abból vesznek meg mindent viktor és cimborái felcsúton és környékén (földet, erdõt, arborétumot, volt orosz laktanyát, stb..) . Én, többtízezer emberrel együtt igazi munkát végzek, nem társadalomtudós, ügyvéd, manager, párt-, vagy önkormányzati-, vagy kormányzati alkalmazott vagyok, hanem gyárba járok fizikai munkát végezni, 3 mûszakban. Ezek beszüntették a mûszakpótlékot. Kaptam a fizetésem mellé egy kis juttatást, havonta 12.000 forint (nem töb100.00 !!, mint az elõbb említett csoportok) utalványt, amibõl szinte mindenhol tudta, venni ételt, tányért amibe teszem, mosogatót, amivel azt elmoshatom. Megvonták, kitalálták helyette az Erzsébetet, ami alig 5000 forint, és alig 2-3 helyen fogadják el. Ésa akkor most vettem egy 17 éves használtautót, aminek az árán kívûl, hogy használhassam befizettem állambácsi zsebébe 65.000 forintot, emelett még a kötelezzõ biztosításra, ami ebben nincs benne, is rádobnak most 5000 forintot, mint "baleseti adó". B09-ben vagyok, sosem okoztam balesetet, és a jogosítványomat sem apuci-anyuci vette, hanem én dolgoztam már pár éve, mire eldõlt, hogy mégis kell , nem mindenre jó a magyar tömegközkekedés. Szóval nekem ne mondd, hogy ezek nem a kisemberek ellen vannak. hanem a saját slepjük mellett.

Mi értelme van az állatkertnek? Miért jó az hogy az állatok ketrecben élik le az életüket? Embereket miért nem zárnak be mutogatni?

Legjobb válasz: Az állatkert már jó ideje sokkaltöbb annál, hogy "állatok bezárva". Nem velük van a baj, te nem vagy elég tájékozott. Az állatkertek fontos szerepet játszanak a természet védelmében, oktatásban, a veszélyeztetett állatok tenyésztésében, megóvásában és! visszatelepítésében. Az állatok az állatkertben tovább élnek mint a szabadban, ez bizonyított tény.

Az állatkert már jó ideje sokkaltöbb annál, hogy "állatok bezárva". Nem velük van a baj, te nem vagy elég tájékozott. Az állatkertek fontos szerepet játszanak a természet védelmében, oktatásban, a veszélyeztetett állatok tenyésztésében, megóvásában és! visszatelepítésében. Az állatok az állatkertben tovább élnek mint a szabadban, ez bizonyított tény.
Egy: az állatkertet arra találták ki, hogy pl. mi magyarok lássunk élõ oroszlánt. Kettõ: a legtöbb állatkerti állat ma már fogságban születik, tehát ha nem lenne állatkert, õk nem is léteznének. És végül három: ha majd nem lesznek cirkuszok, akkor majd beszélgethetünk arról, hogy kínzás-e az állatoknak az állatkert. De amíg vannak cirkuszok, addig inkább ott kellene körülnézned, hogyan tartják az állatokat.
Ez az "állatok a vastag (de díszes) rácsok mögött, alig néhány négyzetméterre bezárva" évtizedekkel ezelõtt még a Fõvárosi Állatkertben is igaz volt. Ma már a természeteshez hasonló viszonyok között él sok állat, pl. a majmok is villanypásztorral bekerített szigeten, szabadon nyáron, vagy a gorillák, a hegyi kecskék stb. Régen nem jártál állatkertben, ha ezt nem tudod.
A budapesti állatkertben nagyon sok minden pozitív irányban változott. Olvasd el egyébként, amit Gerald Durrell írt egyik könyvében.A vadonban voltak állatokat befogni állatkertek számára valahol Afrikában.A befogott állatokat viszonylag kicsi ketrecekben, nem túl kényelmes körülmények között helyezték el.Pár hét múlva kiderült, hogy valami politikai okok miatt nem vihetik magukkal az állományt, így szépen visszaengedték õket a vadonba.És az állatok nem akartak elmenni, sok még a ketrecébe is visszament. Itt írja az író, hogy az állatoknak sok szempontból jobb egy szakszerûen vezetett állatkertben, mint a vadonban.Ott is csak egy meghatározott területen élnek, nem az egész õserdõben, minden állatnak megvan a maga területe.Fogságban nem fenyegetik ragadozók, betegségnél ott az állatorvos, nincs éhezés.Megmutatott néhány szépléleknek frissen befogott állatokat, hogy azokat mennyi élõsködõ kínozza.

Mit szóltok a sztrájkhoz? Miért jó nekik? , hogy az emberekkel kitolnak és akinek dolgozni kellene menni valszinleg nem tud.

Ha a cég nem enged miért az emberekkel tolnak ki? Ez lenne a megoldás? Ezt már többször csinálták és semmit nem értek el csak kárt okoztak! Õk meg vitatkoznak a Gaskó például vigyorogva nyilatkozott kár hogy ekkora hatalmat kapott!

Legjobb válasz: Szerintem a választ te magad is tudod, csak elkeseredésedben írtál. Valóban sok emberrel kiszúr a BKV, de én támogatom õket, minden kényelmetlenség ellenére. Azért kénytelenek sztrájkolni, mert máskülönben szarba veszik õket. Sokaknak példát kéne venni róluk és szintén sztrájkolni - külföldön ennek sokkal nagyobb keletje van, csak nálunk szokatlan még. No meg a magyar mentalítás mindig is az volt, hogy egymással helyezkedjünk szembe, ahelyett, hogy egy emberként állnánk ki a politikai vezetés ellen.

Szerintem a választ te magad is tudod, csak elkeseredésedben írtál. Valóban sok emberrel kiszúr a BKV, de én támogatom õket, minden kényelmetlenség ellenére. Azért kénytelenek sztrájkolni, mert máskülönben szarba veszik õket. Sokaknak példát kéne venni róluk és szintén sztrájkolni - külföldön ennek sokkal nagyobb keletje van, csak nálunk szokatlan még. No meg a magyar mentalítás mindig is az volt, hogy egymással helyezkedjünk szembe, ahelyett, hogy egy emberként állnánk ki a politikai vezetés ellen.
A BKV, MÁV, Volán, Posta, PDSZSZ, és mindenkinek egyszerre egy hétre kellene beszüntetni, minimum szolgáltatás nélkül a munkát! Úgy hogy akivel tárgyalni lehet az még a telefont is kapcsolja ki, aztán leülni tárgyalni, de már az elsõ percben leszögezni hogy akár holnap is folytathatjuk! Valszín más lenne az eredmény!
23:48! Az értelem és az érzelem két külöün dolog. Megértem, hogy nem örülsz a sztrájknak - ez a dolog érzelmi része. Azonban talán te is belátod ennek szükségességét - ez az értelmi rész.
Akkor lenne hatásos, ha napokig nem vennék fel a munkát, egyöntetûen senki.
szerintem ez így ebben a formában értelmetlen.ha valóban el akarnak érni valamit akkor mindenkinek be kell szüntetni a munkát.a busz, villamos, metró etc sofõröktõl kezdve a jegyárusokon kalauzokon át a szerelõkig mindenkinek.és nem rájuk kell haragudni hanem a vezetõkre akik csak maguknak teremtenek megfelelõ bért, munkakörülményeket.
Egyetértek az elsõvel, még azt hozzáteszem, hogy nem konkrétan a dolgozókkal tolnak ki, hanem az államal-gazdasággal, lévén sok ember aznap nem termel, nem fejleszt, nem állít elõ terméket a piacra, tehát állambácsi se lesz boldogabb tõle.
Politikai célokra használják. Visszaélnek vele. Gazemberek. A Gaskó a legsemmirekellõbb, legkártékonyabb szereplõ a közéletben. Figyeljétek meg, hogy az Orbán-kormány alatt kussolni fog, mert e Fidesz embere. Ez nyílt titok. A MÁV-ról egyébként szakmai berkekben és az egyetemeken az az egybehangzó vélemény, hogy egy pénznyelõgép. Vízfejû cég, rengeteg túlfizetett, adminisztratív munkakörben "dolgozó" naplopóval. Ráférne már egy kiadós racionalizálás, mert ez a buli közpénzbõl megy, amit nekünk kell megfizetni. (mire fel hirdet sztrájkot a VDSZSZ?!) A BKV-ról nem szeretnék nyilatkozni, mert túl keveset tudok róla.
23:53-as ! Lehet, hogy senkik de õk viszik el a szaros segged hogy ne kelljen gyalog menned.
Nem tudom megoldani sehogysem, hogy bemenjek vizsgázni az egyetemre... Át kell tennem egy másik idõpontra, amikoris még 2 tárgyból írok... Örülök nagyon
Szerintem meg rohadtul nincs joguk a sztrájkhoz. A sztrájk alapesetben a vezetõség és a tulajdonos ellen irányul. De a BKV esetében az országnak jelentõs károkat okoz, és elsõsorban nem a rengeteg szmogra gondolok. Szerintem ne lehessen sztrájkolni a közszolgáltatást végzõknek! Legközelebb mi lesz? Sztrájkolnak az elektromos mûvek, és nem lesz áram? Vagy vezetékes víz nem lesz? Vagy a kórházak sztrájkolnak, és meghalnak a betegek? Sztrájkoljanak az ellenõrök! Vagy a BKV vezetõk, de akkor éhségsztrájkot!
Ne irjál már f&szságokat..., ellenõrök meg bkv vezetõk sztrájkoljanak??Nah, nekik aztán semmi szükség rá.., de valószinû a most sztrájkolók se jókedvükbõl sztrájkolnak, mert éppen ehez van kedvük..., nézz utána kicsit, hogy miért sztrájkolnak és utána irogass agyas tóni:D
rengetegen nem értik a sztrájk lényegét, és a saját kellemetlenségüknél nem látnak tovább.szerintem még humánosak is, hogy ennyi járatot és metrószerelvényt elindítanak, én abszolút semmi járatot nem indítanák és a bérsofõröket sem engedném kimenni.
Egyébként én is egyetértek a sztrájkolókkal, mert pimaszságnak tartom azt a bkv-tól, hogy akik most sztrájkolnak az évek alatt kiharcolt juttatásokat(pulykapénz stb...), most a bkv a kollektiv szerzõdésbe már nem rakta be...!Úgyhogy abszolút támogatom, és ha már belevágtak akkor vigyék is végig a sztrájkot, hogy elérjék az eredményeket!!
kitartást az összes bkv-s sztrájkolónak veletek vagynk!
Azért én három dolgot szeretnék hozzáfûzni: 1.) Remélem, akik itt támogatják a sztrájkot, véletlenül sem bliccelõk. Ugyanis RÉSZBEN (a sokmilliós végkielégítések mellett) õk is hozzájárulnak ahhoz, hogy ennyi a BKV-s sofõrök fizetése, és hogy nem nagyon kapnak pluszt. Ha kicsit többen vennének jegyet, talán nekik is több jutna, bár tudom, kicsit naiv feltételezés. 2.) Igazából teljesen mindegy, hogy kapnak-e a BKV-sok plusz juttatásokat vagy nem. Ugyanis az állam kipótolja a BKV hiányát. Ergo ha õk most kiharcolják a kedvezmények visszaadását, akkor vajon azt a pluszpénzt honnan fogják kapni? Majd emelik az adókat, áfát, vagy kevesebb jut az egészségügyre, oktatásra, sportra. Kaphatnak több pénzt vagy kedvezményt, de azt végsõ soron úgyis maguktól és tõlünk veszik el. Itt a legfontosabb dolog, hogy felülvizsgálják a végkielégítéseket, meg a sokmilliós vezetõi fizetéseket, meg az ellopott milliókat. Szerintem emiatt kéne inkább sztrájkolni! 3.) Nem értek túlzottan a közgazdaságtanhoz, de kíváncsi lennék, hogy vajon mennyi kárt okoztak ezzel az egyenlõre 3 napos sztrájkkal az országnak ill. az ország gazdaságának. Szóval tulajdonképpen ezzel is magu(n)k alatt vágjuk a fát. Bár lassan kezdem úgy érezni, hogy ennek az országnak már úgyis mindegy. Itt az egész rendszer valahol nagyon alapjaiban el van cseszve, ez a pár milliós (pár tíz-, százmilliós) veszteség csepp a tengerben. Sajnos.
"kedvezmények visszaadását" inkább juttatások...
Grat, sikerült a válaszom leglényegesebb részébe belekötnöd.
Igen mert többek között e miatt is sztrájkolnak...
az utolsónak abszólut igaza van!amúgy mondjuk annyi a baj a sztrájkal, hogy rohadt nagy lett a szmog a városban, mert mindenki autóval közlekedik, szerintem már a szmogriadó szintjét el fogja érni, ha holnap is folytatódik.
nekem is nehézséget jelent de megértem, mert a BKV vezetés bármilyen más megközelítésre nagy ívben szarik. csak ebbõl értenek. A BKV dolgozóinak is joguk van ehhez. Õk csak alkalmazottak, nem nekik a dolguk gondoskodni a közlekedésrõl, hanem a vezetésnek. Aki buszsofõrként dolgozik, azt nem a tömegközlekedés magasröptû eszméje vezérli, hanem hogy saját családjáról tudjon gondoskodni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem kormányváltásig lesz több ilyen, és nem érnek el semmit. Talán a Fidesz majd tesz valamit?
"Lehet, hogy senkik de õk viszik el a szaros segged hogy ne kelljen gyalog menned." Nem, nem viszik el, és ezért írtam, amit írtam. Egy (szélsõ) jobboldali kormány idején, ha sztrájkolni mernének, õk lennének a legnagyobb hazaárulók! Amivel speciel egyet is értenék! Ugyanakkora gazemberek, akik most sztrájkolnak, mint akik 100 milliót sikkasztottak el! Sõt van egy olyan gyanúm, hogy ezzel a sztrájkkal kicsit több kárt okoznak az országnak, mint 100 millió! Ja, persze ha általános sztrájk lenne, akkor leszarnám én is a BKV sztrájkot, mert nem akarnék dolgozni menni!
kitartást minden sztrájkolónak, veletek vagyok!
23:53-as, olyan sötét vagy, hogy éjszaka csak a fogaid világitanak!!:D Én egyetértek a bkv dolgozókkal, hogy sztrájkolnak!KÉrdezõ..., szted mi lenne a megoldás??Fogják be a szájukat, és tegyék a dolgukat?
Elõzõ: Ez aztán nagyon szellemes volt!:D Szerintem az a hülye, aki egyetért ezzel a hazaáruló söpredékkel (politikusok+BKV vezetõség+BKV sztrájkolók). Mindannyian a hazát teszik tönkre! Errõl ennyit! Kitartás? Hát nekik aztán k*rvára ki kell tartaniuk! Nem nekik kell hatalmas nehézségek árán bejutni a suliba vagy dolgozni! Az otthonüléshez tényleg nagy kitartás kell! Ha a Jobbik lenne hatalmon, kíváncsi vagyok hány bkv-s merne sztrájkolni.
Én is mondok akkora egy szellemeset. Hány BKV-s kell egy villanykörte kicseréléséhez? 10! Az egyik ellopja, a másik kilenc pedig sztrájkol, mert nincs világítás! Aztán várnak hátha valaki ott terem és kicseréli.
Már tönkretették a hazát.., mirõl beszélsz????? egyébként nem otthon ülnek a sztrájkolók hanem a garázsokban vannak csak nem veszik fel a munkát... Miért mit csinálna a jobbik, korbáccsal birná õket jobb belátásra?hahaha:D
- Egy fekete pont a Holdon.Mi az? - Egy BKV-s. - Fekete az egész Hold.Mi az? - Szebb jövõ!
- Egy fekete pont a Holdon.Mi az? - Egy BKV-s. - Fekete az egész Hold.Mi az? - Szebb jövõ! Érdekes hisz mintha az MSZP lenne most hatalmon, és a Fidesz lenne 20 éve a parlamentbe! Mi az! Nagy részben fekete lyukkal tarkított felület? Az MSZP és a Fidesz zsebe! Ami mindent el nyel!
És mi az a hatalmas különbség a kedvezmény és a juttatás között? Ja, meg azt azért számoljuk már hozzá, hogy 4 tagú család, és minden családtag ingyen utazik a BKV-n. Mennyibe is kerül 2 felnõtt és 2 gyerek BKV bérlet? Ezt azért adjuk hozzá a fizetésükhöz!


Tudnátok segíteni nekem tíz érvet felsorolni hogy Tímár Mihály miért jó, vagy hogy miért volt rossz ember?

a konkrét kérdés az, hogy "Arany ember- e Tímár Mihály?" és az a lényeg hogy 10 érvben vagy azt kell megindokolnom hogy jó ember volt mert ezt és ezt tett vagy azt hogy rossz ember volt mert ezt és ezt tette.

Legjobb válasz: köszönöm szépen! :))

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :) )

Miért jó az, hogy a legtöbb járművön csak az 1. vagy 2. ajtón szállnak fel az emberek és nem mozdulnak onnan?

F?leg villamoson.... (Õrs Vezér tere)

Legjobb válasz: Hát több okból alkalmazzák ezt egyesek: 1.Csak pár megállót mennek, és vannak annyira önzõek, hogy másokat feltartsanak, csak azért, hogy nekik ne kelljen utat "fúrniuk" az ajtóig, ha leszállnak. 2.Csak pár megállót mennek és vannak olyan ijedõsek, hogy esetleg majd nem tudnak leszállni, ha beljebb mennek (ez csak tömegben érvényes..) 3.Szimplán csak mert nekik ez jó és kész..

Hát több okból alkalmazzák ezt egyesek: 1.Csak pár megállót mennek, és vannak annyira önzõek, hogy másokat feltartsanak, csak azért, hogy nekik ne kelljen utat "fúrniuk" az ajtóig, ha leszállnak. 2.Csak pár megállót mennek és vannak olyan ijedõsek, hogy esetleg majd nem tudnak leszállni, ha beljebb mennek (ez csak tömegben érvényes..) 3.Szimplán csak mert nekik ez jó és kész..
Általában mindenki oda száll fel a jármûvekre ahol neki a leszállásnál jó. Úgy értem, hogy én reggel a metróra az elsõ részébe szállok mert a Ferenc körútnál ott van a kijárat, majd a villamosnak szintén az elsõ részébe szállok mert a Móriczon az van közel.
Azért mert önzõ, és bele sem gondol, hogy mögötte még más is fel akar szállni. Mert a tömegen neki is át kell verekednie magát, és erre lusta...
Ez általában a belvárosiak szokása.

Miért jó az, hogy mondjuk este 6után nem eszik az ember? Vagy hogy is kellene, hogy lefekvés előtt 3órával együnk utoljára?

Legjobb válasz: Sokan azt mondják, hogy ez hülyeség, de talán van benne igazság. Mert amit már este felé eszel, az lerakódik a szervezetedben, mert nem mozogsz már intenzíven.

Sokan azt mondják, hogy ez hülyeség, de talán van benne igazság. Mert amit már este felé eszel, az lerakódik a szervezetedben, mert nem mozogsz már intenzíven.
Az este 6 után nem szabad enni mondás hülyeség. A lefekvés elõtt 3-4 órával ne egyél viszont betartandó és lehetõleg már ne edd magad durranásig, csak annyit egyél, hogy kellemesen jóllakj. És mellõzd az esti nassolást.
Szerintem nem hülyeség, hanem féligazság. Egyrészt jót tesz, ha hosszabb idõn át nem eszel (este 6-tól reggel 7-ig több idõ telik el, mint éjféltõl reggel 7-ig), másrészt valóban van a zsírraktározásnak napi ritmusa, este felé erre hajlamosabbak vagyunk. De szerintem a koplalás idõtartama a fontosabb.
Azért mert 99%ban csórók veszik meg akik meg se engedhetnék maguknak.
Egy kérdés: miért lettem lepontozva egy olyan kérdésnél, ahol a szubjektív véleményre vagy kíváncsi?
Nehèz fizteni?Nem muszàly bank/hitel kàrtya...lehet venni appstore/ituns kàrtyàkat...
néha jobb (vagyis használhatóbb) ingyenes alkalmazásokat találni, mint fizetõseket!
Egyetértek az elõzõvel, bizonyos esetekben problémás a vásárlás. Ezen kívül nem mindenkinek van szüksége az extrákra, amit tud nyújtani, helyette pár kattintás a jobb alternatíva vagy marad az ingyenes verzió. Mindig van más lehetõség.
Mert macerás megvenni az alkalmazásokat, sokszor nem is éri meg, és lehet ha egyszer megveszi egyre többször akar venni alkalmazást és egy jó app 2K körül van, egyébként se biztonságos mert általában hitelkártyával kell fizetni...szerintem egyszerûen felesleges.De ezzel nincs mindenki így
Az utolsónak nincs igaza csak ha így módosítjuk. Az ilyeneknek egy része csóró csak menõzésbõl veszi meg. Ez a kisebbség. A legtöbben azt sem tudják, hogy hogyan kell vásárolni. Ez meg a többség. Nem sajnálják rá a pénzt hanem nem is akarnak vagy nem is tudják, hogy hogyan kell vásárolni. Sokkal inkább azt látni, hogy az emberek nem használják a bankkártyájukat Mo-on netes vásárlásokra. Még mindig alacsony ez az arány. Akinek meg megfelelnek az ingyenes appok vagy ingyen letölthetik a fizetõset akciósan azok miért vegyenek meg bármit is? Én például 65 alkalmazást töltöttem le teljesen ingyen, addig egyet sem vettem meg azok közül, mert vagy akcióban ingyen letölthetõ volt vagy eleve megfelel a free verziós. Amit viszont megvettem késõbb az simán megérte.
"Mert macerás megvenni az alkalmazásokat" Mi a fos macerás benne? Beírja a kártya adatokat egyszer és többet már nem is kell
Nem teljesen értem a kérdésed. Ha valaki talál ingyenes alkalmazásokat, amelyek megfelelnek neki, használja azokat. Ezzel szerintem nincs gond. Ha arra gondoltál, hogy valaki JailBreak-el, hogy aztán lewarezolja a fél App Store-t, mondván amúgy sem venné meg, meg ha ingyen be tudja szerezni, akkor úgy kell azt, és a hasonló önámító lózungok: ez valóban vicces tud lenni. #8: "miért lettem lepontozva egy olyan kérdésnél, ahol a szubjektív véleményre vagy kíváncsi?" Azért, mert sokak úgy értelmezik, hogy "ellent mer mondani a véleményemnek -> pirosat neki!!!"
nem mindenki sajnálja rá de teljesen felesleges néha megvenni ahogy elõzõk is írják! mondjuk van aki tényleg menüzik vele aszt se tudja hogy kell bekapcsolni xD
Én pl nagyon nem sajnálnám, de nincs bankkártyám, mert még éppen nem vagyok 18. Meg hát megnézem kétnaponta az app storet, és ha pl friut ninja ingyenes vagy valami jó, letöltöm. Nem játszok túl sokat amúgy... Már rengeteg fizetös alkalmazást szedtem össze ingyen.
A kérdező hozzászólása: azthiszem az utolsónak van igaza :D
"Én pl nagyon nem sajnálnám, de nincs bankkártyám, mert még éppen nem vagyok 18." Miért b+ 18 alatt nem lehet bankkártyád? dehogynem...

Miért jó az hogy sokan egy csomó embert bejelölnek, vagy bejelöltetik magukat a My Vipen vagy az iwiwen?

Azt nem hiszem el hogy valakinek akár több ezer ismer?se is lehet. Vagy az ciki ha valakinek csak pár van,vagy csak annyi amennyit személyesen is ismer? Engem nem zavar,csak kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Minél több ismerõsöd van, annál híresebbnek tûnsz. Ha valakinek kevés ismerõse van, népszerûtlennek tûnhet, akit alig ismer valakit.

Minél több ismerõsöd van, annál híresebbnek tûnsz. Ha valakinek kevés ismerõse van, népszerûtlennek tûnhet, akit alig ismer valakit.
Ezt mindenki maga dönti el kit akar látni az ismerõsei között. Nekem is van olyan akit nem ismerek személyesen, csak látásból, de szimpi úyhogy bejelöltem vagy elfogadtam a jelölését
Szerintem az már valami verseny, a "megmutatom milyen népszerû vagyok" címû rész.Ebben speciel én nem veszek részt, ejtek rá hogy ki mit gondol a pár tízes nagyságrendû valóban ismerõseimrõl, nincs emiatt önértékelési zavarom, sem kissebbségi érzésem :) tartom inkább szánalmasnak a több százas, több ezres "ismit", akik 90%-áról azt se tudják ki fia borja :D
kb 800-1000 ismerõs felett már feltûnési viszketegség szerintem :D ne is beszéljünk arról, hogy minden második fiatal leányzó majdnemhogy pucéran látható a képein. és minden 3-nak portfóliója is van. :D
A kérdező hozzászólása: Ezzel én is így vagyok, de mindenkinek szíve joga. Az viszont szerintem durva hogy a név alá beírják "JELÕLJ", fõleg a My Vipen látok ilyet.
Gõzöm sincs... én olyan furán érzem magam, ha bejelölök valakit.. :D ez is érdekes mondjuk asszem ... Olyan még nem volt, hogy vkit visszautasítottam volna. Valahogy nem érzem magam kevesebbnek, és imádom, hogy vágom, hogy kik az ismerõseim.
nekem kb. 600 ismerõsöm van, ebbõl olyan 50et nem ismerek , a többieket igen.
Mert rajok. 78 ismerõs ftw!

Miert teszek tonkre magam korul mindent? Miert lokom el magamtol az embereket akaratlanul? Miert van a jo utan mindig rossz? Miert van az hogy amikor azt hiszem rendben vagyok, kilabaltam a depressziobol, maganybol ujra visszaesek?

Masik iskolaba mentem. Azt gondoltam 'uj iskola, uj en'. Igy is lett, boldog voltam, minden egyes nap mosolyogva mentem a baratnoimmel az iskolaba. Tenyleg el sem mertem kepzelni hogy ez a valosag. Mire felfogtam most nehany honap alatt minden ami eddig tokeletes volt korulottem, osszeomlott. Felve megyek /elore felek/ hetfon az iskolaba. Ket hete beteg vagyok. De csak egy, egyetlen egy ember volt aki megkerdezte hogy vagyok. Es ez faj. Az egyik baratnommel csunyan osszevesztem. Anyaek megint veszekednek. Ma van a hazassagi evfordulojuk, anya sirt is meg minden. Apa meg csak tok nyugodtan elment inni. Most is segg reszeg. Es nincs senki akinek kibeszelhetnem magam. Persze internetes 'baratok' vannak. De veluk valamiert mindig megszakitom a kapcsolatot nem irok vissza neki, ugy teszek mintha nem leteznenek. Mert nekem arra lenne szuksegem hogy legyen valaki akire akarmikor akarmilyen helyzetben szamithatok. Aki ha kell az ejszaka kozepen atcaplat hozzam. Aki mellettem van joban rosszban. Aki lehet az egyetlen aki sirni lat. Mert soha egyetlen baratom elott nem sirtam. Soha. A szuleim elott se szoktam. Senki elott. Es soha senkinek nem mondom el ha valami bant. Ezert kellett most ezt a nyamvadt szoveget kiirnom magambol. Mert nem birtam tovabb. Komolyan olyan erzesen van mintha 'meghaltam' volna. Legszivesebben elbujnek mindenki elol. Orokre. El akarok tunni innen. Sirni akarok valakinek, oszinten elmondani neki minden bajom. De szinte megszakadok a fajdalomtol hogy ez nem lehetseges. Tenyleg ugy erzem hogy ujra az a maganyos, depresszios, magabafordulo lany leszek/vagyok/ aki nem reg voltam. Es ettol felek. Rettegek. /itt a teljes kerdes, tul hosszu lett ezert ide irom le/ Miert teszek tonkre magam korul mindent? Miert nincs SOHA senki akira szamithatnek? Miert lokom el magamtol az embereket akaratlanul? Miert van a jo utan mindig rossz? Miert van az hogy amikor azt hiszem rendben vagyok, kilabaltam a depressziobol, maganybol ujra visszaesek? Miert van az hogy a szamomra legfontosabb emberek bantanak es hogy en bantom oket?

Legjobb válasz: hu hat tul sok a miert miert van igy miert ugy ne gondolkodj annyit mert minden valasz utan fellehet tenni megint hogy miert nem te rontol el magad korul mindent hanem sajnos ilyen a vilag nem tudom hany eves vagy de lehet te meg csak most jossz ra a valosagra minden ember eletebe van egy iklyen idosszak baratokat meg keres jobb kornyezetbe

hu hat tul sok a miert miert van igy miert ugy ne gondolkodj annyit mert minden valasz utan fellehet tenni megint hogy miert nem te rontol el magad korul mindent hanem sajnos ilyen a vilag nem tudom hany eves vagy de lehet te meg csak most jossz ra a valosagra minden ember eletebe van egy iklyen idosszak baratokat meg keres jobb kornyezetbe
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt:) 14L ahogy mar leirtam. ^^
a boccsi a tul sok miert el is vette a figyelmem ne aggodj majdnem minden tini atesik ilyenenen en is voltam igy sot a szuleim ugyanezt csinaltak is mar nagyon elegem volt jo baratot is ritka talalni azert mondom jo tarsasagot keres

Igaz az a mondás, hogy amit adsz azt kapod vissza? Akkor a jó emberek miért kapnak sok rosszat az élettől a szemetek meg nem?

Szerintetek mennyire igaz, használható ez a tanács a mai világban? Én mindent megteszek azért, hogy ebben a szellemben éljem az életemet és próbálom ezt a fenti tanácsot életem minden területén használni. Mégis úgy veszem észre, hogy (nálam) nem m?ködik, többségében jó tett helyébe jót NEM várhatok, inkább emberi kicsinyességet, átverést, gonoszságot. És rengeteg példa van arra is szerte a világban, hogy azok élnek a legjobban, akik lelketlenek szándékosan rosszat tesznek a többi emberrel, és nem kapják vissza az élett?l. Én túl sok jót adtam... Mindig csak rosszat kaptam... Eljött egy id?szak, mikor már csak azt teszem, amit jónak látok, semmivel, és senkivel sem foglalkozva. Most már csak a lelkiismeretem kellene megszüntetni. És végre úgy kaphatnék jót, hogy nem érdekel senki és semmi más. Amúgy nincs ilyen, ne is reménykedj benne. Aki szemétláda, az nyer, aki jó, az veszít. Én amióta az eszemet tudom, mindig segítek másoknak, amiben csak éppen tudok. Eddig minimális mennyiségben kaptam ebb?l vissza, de annál többször használtak ki. Mindig is jó szándékú voltam,mindenkinek segítettem,még ha az a saját káromra is vált,mások igényeit tartottam szem el?tt,amib?l én megint csak rosszul jöttem ki. Ezekre a dolgokra még egy köszönömöt is alig-alig kaptam valakit?l,állandóan csak kihasználtak,megaláztak A jó szándék, a becsület, a tisztesség, az erkölcsösség ma már csak a hátsó feled törlésére jók. Persze mondhatod, hogy nem csak az anyagi javak vannak, amiben teljes mértékben igazad van. Csak éppen a kenyér árát nem becsültb?l mérik. A mai társadalomra, "modern civilizáció"-nak mondott förmedvényre én csak undorral tudok gondolkodni. Csak annak van helye, aki gátlástalanul félresöpör bárkit és bármit az útjából. Aki másokkal is tör?dik, akinek fontosabb a pénze tisztasága, mint mennyisége, azt el?bb-utóbb eltapossák, kicsavarják és tönkreteszik. Ha körülnéztek hány olyan dolgos, becsületes, jószándékú ember van, akik egyfolytában segítenek másoknak, mégis szinte minden rossz dolog megtörténik velük (kirúgják ?ket a melóból, leég a házuk, meghal egy családtagjuk), de az ellenpélda is: hány kegyetlen, rosszindulatú ember él a földön, akik csak ártottak másoknak, mégsem lesznek betegek sose, tele vannak pénzzel és békésen megöregszenek...

Legjobb válasz: A jó szándékot ne keverd össze a naivitással. Attól, hogy egy ember jó, attól még nem kell hülyének lenni. Igen, meg kell válogatni azt, hogy kinek segítesz, ki érdemli meg, mert ha válogatás nélkül mindenkinek, akkor ne csodálkozz, hogy egyesek visszaélnek vele. Ha hülye vagy, hülyére is vesznek, nem kell ezen csodálkozni. Én is jószándékú embernek tartom magam, de nem segítek úton-útfélen mindenkinek, mert akkor ez lesz.

Szerintem nem igaz a mondás. Én igyekszem segíteni, ahol tudok, mindenkinek. A csövesnek is. És úgy érzem, visszakapom. Nem azonnal, és nem feltétlen attól, akinek adtam. De már eleve megvan a hírem, hogy rám lehet számítani, és az emberek pozitívan viszonyulnak hozzám. Ez mindennél többet ér. Az anyagiak miatt nem tenni jót meg... hát nagyon sajnálom, aki így gondolkozik. Sivár élete lehet.
A jó szándékot ne keverd össze a naivitással. Attól, hogy egy ember jó, attól még nem kell hülyének lenni. Igen, meg kell válogatni azt, hogy kinek segítesz, ki érdemli meg, mert ha válogatás nélkül mindenkinek, akkor ne csodálkozz, hogy egyesek visszaélnek vele. Ha hülye vagy, hülyére is vesznek, nem kell ezen csodálkozni. Én is jószándékú embernek tartom magam, de nem segítek úton-útfélen mindenkinek, mert akkor ez lesz.
karma...mégiscsak jó ez a közmondás...nálam teljes mértékben be szokott válni:) ... 1x láttam egy csövest, nagyon sajnáltam is, de nem adtam neki semmit..azóta is bánom hogy nem adtam neki legalább 1 százast:S meghát...ha vmi jót teszek, akkor a környezetemben is boldogabbak az emberek...meg elcsodálkoznak...tisztelni kezdenek egy idöö múlva...persze nem arról van szó, hogy mindig pénzt adok az embereknek..nem anyagiakról van szó... ha engem megbánt valaki, az általában beveri a lábát, vagy elesik...furcsállom énis nagyon, de ez így van... a kegyetlen emberek meg soha nem lesznek boldogok...és igenis velük történnek szomorú dolgok, csakhogy ez hidegen hagyja ööket
Nagyjából egyetértek. De nekem fontos, hogy a tükörbe tudjak nézni.
cssak az elsõ mondatot olvastam, arra pedig az a válaszom, hogy nem tudjuk milyen idõszak alatt fognak majd a dolgok kiegyenlítõdni. Azaz ne akarj rögtön jól járni. És Isten sem ver bottal....
A csövesek mondjuk pont az a példa, akiknek a hülye ad... nekik hiába adsz 100, 1000, 10000, 100000 forintot, nem lesznek vele elõrébb, mert képtelenek hasznosan felhasználni a pénzt. Az a pénz, amit a csöveseknek adsz, olyan, mintha lehúznád a WCn. Ez pont ugyanolyan, mint amikor küldtek pénzt élelmiszerre a kongói éhezõknek, erre azok meg fegyvereket vettek belõle, hogy tovább öldökölhessék egymást...
Szerintem idõvel úgyis visszakapod azt a jót amit te adtál csk várni kell rá!
En egyetértek veled.
Szerintem nagyon is igaz az , hogy amit adunk azt kapunk!! csak a dolgokat nagyobb és összetetebben kell látnunk!! Az idõ úgyis téged fog igazolni!! Majd ha pl megtudsz vmit annak a sorsáról aki megbántott, vagy olyat mûvelt veled amit ember nem gondolt volna!!! Hidd el mindenki megkapja azt amit adott!! és sokszor még rosszabb formába csak te arról már lehet h vajni keveset fogsz tudni!! De ha ez nyugtat hidd el mindenki megkapja azt ami jár neki!!!
én nem hiszem mint ha vissza kapnám, szoktam segíteni másokon, nem szoktam másokat direkt megsérteni(ezt úgy értem hogy megkérnek valamire és véletlenül elfelejtem vagy ilyesmi, én eddig ugy érzem hogy nem kapom vissza, de jó dolgokat nem azért tesze hogy kapjam vissza, mert az jó érzés nekem ez subjektiv véleméynem, bár én se szomorkodnák valami jón


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!