Találatok a következő kifejezésre: Miért jó embereknek (257 db)

Miért jó embernek lenni?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem jó.

Egyáltalán nem jó.
idõvel felismeri mindenki ennek az okát, de egy-két példát írnék. annak ellenére, hogy tapasztaljuk a születés-halál effekteket, soha meg nem szûnünk, mint egyének. képesek vagyunk elméinkkel felölelni a mindenséget, így gondolatainkkal teremtõképesek vagyunk, ha elértük a tudatunk azt az állapotát, akkor könnyû szerrel manipulálhatjuk az anyagi világot, áthidalhatunk hihetetlen nagy távolságokat a tudatunk segítségével. folyamatossá tehetjük a boldogságérzetet magunkban, amit utána már el nem vesztünk. képesek vagyunk tisztán, önzetlenül, feltétel nélkül szeretni bármit. :) üdv 25/F LastOne.Left
az állatvilág egészét nézve az ember nem túl érdekes, nem is szép, elég gagyi is, mindenféle betegségek kísérik végig az élete során, és ha kitennék a vadonba, elpusztulna. ha a pozitív értelemben vett emberséget leszámítjuk, akkor az ember csak egy bõrzsák, tele [email protected] szóval egyáltalán nem mindegy, milyen a személyiségünk. hogy a kérdésedre is válaszoljak, az ember az egyetlen ami képes nem ösztönlényként viselkedni, ezen a vonalon érdemes haladni, más pozitív tulajdonságunk annyira nincs, hogy különben az állatok között igencsak a legalját képviseljük, annak meg nem jó lenni.
Állatnak lenni jobb lenne.
Jajj akkor legyel ongyilkos hatha allatkent szuletsz ujja... Sot novenykent az meg konnyebb lenne. :) embernek lenni szerintem azert jo -mint vki irta- nem az osztoneink iranyitanak, donthetunk barmirol sajat akaratunk szerint, sokkal tobbfele erzelemre vagyunk kepesek mint pl az allatok, kituzhetunk celokat magunk ele es ha nem lenne keso ejjel sorolnam meg tovabb is. Ezzel szemben egy allat elete, hat nem tul esemenydus. A legjobb dolog a vilagon hogy embernek szulettem, a tobbi mar csak ez utan jon. :)
A kérdező hozzászólása: szerintem épen ez a baj az embernek túl unalmasnak találja az állatok életét, de ha belegondolunk hiába vesz köröóül minket a civilizáció, ugyan az a folyamat zajlik le velünk is csak akadályokat görgetünk magunk elé hogy izgalmasabbnak tûnjön az élet, meg akarjuk érteni az univerzumot a mindenséget, de közben nem vesszük észre hogy mi az élet lényege, sztem az élet csak egy energia körforgás ami számunkra túl egyszerûnek tûnik ezért tudomást se veszünk róla, köszönöm az eddigi kommenteket:)
ez kicsit hülye kérdés. olyan mintha elvitték volna a kutyám az ufó-k és most tudna beszélni, kb az kérdezne ilyet xD
Elég filozofikus alkat lehet a kutyád :D

Ha hiszel a karmában, akkor szerinted miért történik annyi igazságtalanság jó emberekkel? Miért halnak meg huszon évesen azok, akik imádtak élni? Miért mindig a jó emberek kapják a nehéz életfeladatokat?

Legjobb válasz: Attól függ mi számít jóembernek, meg imádni élni... A karma a múltbeli cselekedetek eredménye, bármikor visszahathat. Olyan mint a ventillátor: amikor kikapcsolod utána még forog egy ideig. Szóval ha valaki tényleg jó ember és vannak rossz visszahatásai azok a régebbi bûneinek a visszahatásai. Remélem értetted, nagyon sietek.

Attól függ mi számít jóembernek, meg imádni élni... A karma a múltbeli cselekedetek eredménye, bármikor visszahathat. Olyan mint a ventillátor: amikor kikapcsolod utána még forog egy ideig. Szóval ha valaki tényleg jó ember és vannak rossz visszahatásai azok a régebbi bûneinek a visszahatásai. Remélem értetted, nagyon sietek.
a lélek tanulni jött a Földre, ha már nagyon tud akkor szerintem direkt olyan testbe költözik aminek valamilyen problémája van, azért hogy ezzel is tanuljon, aztán ha teljesítette a feladatát, vagyis eleget tanult, akkor lehet tovább megy 1 másik bolygóra, vagy ha nem sikerül teljesíteni a feladatot akkor akár lehet nem is fog tudni újabb testbe költözni, egyébként megjegyzem, hatalmas mázlink van hogy emberek lehetünk akik önálló tudattal rendelkezünk, mert ahhoz hogy a lélek beköltözzön 1 emberi testbe annak annyi az esélye mint ha az oceánon lenne 1 karika az óceánba meg 1 teknõs és néha a teknõs kiugrik, ahhoz hogy eltalálja a több ezer km átmérõjû óceánon kb 0, 0000001%
jah bocs, még annyi, hogy a sok igazságtalanságot tekintsd jó "pofonoknak", amik ráébresztenek dolgokra vagy ami edzi a tudatodat. Vagy a lelkedet. Vagy a tûrõképességedet:D Tehát minél több ilyen pofont kapsz az élettõl, annál többet tapasztalsz és minél többet tapasztalsz annál többet értesz meg. A hogyan-okat és miért-eket. Én is csak tapasztalatból beszélek, nem volt valami döcögõmentes kisgyerekkorom.. (Elõzõ.)
Huh ezek jó válaszok. énis tanultam belõle:) Egyébként én úgy gondolom hogy mindennek megvan a maga oka és ideje. Vagyis ha valaki fiatalon hal meg az azért van, mert lehet épp ez az esemény kellett hogy megváltoztasson valamit vagy ennek a hatására történjen valami, ami ez nélkül egyébként nem történhetett volna meg. Érted ugye?:D Magyarul lehet ez egy "kiváltó ok" is, vagy egyszerûen befejezte az életfeladatát. Ezért van hogy sok jó ember meghal, és sok emberben csak egy kérdõjel van arról, hogy valójában miért.. Remélem érthetõ voltamxd... 16/L
Figyelmedbe ajanlom, Edgar Cayce-Reinkarnacio c. konyvet talan abbol sikerul tobbet megertened.
A karma pont arról szól, hogy mindenki megkapja azt, ami tulajdonképpen jár neki, már ha érted mit akarok kifejezni...s mivel az élet örök, ezért lehetséges, hogy azok az emberek, akikrõl írsz a kérdésedben, korábbi életükben rászolgáltak erre. Tehát megismétlem magam. Mindenki azt kapja, ami neki jár...és mindenki képes változtatni a hozzáállásán, hogy a pozitívumokban részesülhessen, a valós cél az egyén fejlõdése. :) üdv 25/F LastOne.Left
Miért halnak meg huszonévesen azok, akik imádtak élni? pl. lehet, hogy csak fiatalon imád élni, nem is akart most az öregség gondjaival veszõdni. Megértem. Miért mindig a jó emberek kapják a nehéz életfeladatokat? Mindenki olyan nehézségût kap, amit jó eséllyel képes megoldani. Pont ebbõl derül ki, hogy mire képes.
Mindenki maga választ. Kérdezd tõlük, és a halált ne negatívumnak kezeld, hiszen nemcsak a jó emberek halnak meg. Mindenki meghal.
Mert ennyi volt a foldi feladatuk pl., de lehet, hogy nem kellett volna bekovetkeznie meg a halaluknak, s a busz csak az emberi mulasztas miatt karambolozott! A masik dolog, hogy En hiszem azt, hogy Ok mar nem szenvednek, inkabb a csaladtagok, Akik itt maradnak, En neha ugy erzem, hogy egy fiatal gyermek halala, 1 ujabb feladatot adott az Edesanyanak, ill. az Apanak, amit megkell tudni oldaniuk.
Pont ez támasztja alá, hogy van folytatás!! Nem csak a jó emberek kapnak nehéz feladatokat. Pont az a lényeg, hogy mindenki maga választ és a képességeinek, karmájának megfelelõ nehézségû feladatot kap. Aki jó az már magas szintre jutott, nehezebb feladatot is kaphat, de õ is valamikor lentrõl kezdte, könnyebb feladatokkal. Amikor mindent teljesített nem születik újjá, nincs több feladat. Ehhez kell sok 1000 újraszületés.

Miért jó sok embernek az ha hater-kedik? Miért jó ha valakit gyűlölsz és ezzel esetleg fájdalmat okozol neki?

Vegyük például Selena Gomez-t. Nem értem, hogy Õ mit ártott sok embernek. Még nem is csinál olyanokat mint Miley Cyrus. Szerintem az undorító, hogy úgy ítélsz el embereket, hordod el őket mindennek(stb..) hogy nem is ismered! Én nem csinálok ilyet, vannak akiket szeretek és azok akik nem érdekelnek. De az utóbb említett embereket sem hordom el mindennek.

Legjobb válasz: Te meg Miley Cyrust gyûlölöd. Szerintem te sem ismered õt, csak azt az arcát, amit a média bemutat. Tudod, milyen ember valójában? Ismered a gondolatait, érzéseit? Mellesleg a sztársággal vele jár, hogy sokan fognak utálni is. A kérdésed alapvetõen egyébként elgondolkodtató kérdés, hogy az emebrek miért gyûlölködnek szinte már kényszeresen, a válasz talán az emberi természetben rejlik. Ez a Homo Sapiens nevû faj ilyen értelemben véve még iszonyatosan primitív. (Lehet nyugodtan lepontozni.)

Te meg Miley Cyrust gyûlölöd. Szerintem te sem ismered õt, csak azt az arcát, amit a média bemutat. Tudod, milyen ember valójában? Ismered a gondolatait, érzéseit? Mellesleg a sztársággal vele jár, hogy sokan fognak utálni is. A kérdésed alapvetõen egyébként elgondolkodtató kérdés, hogy az emebrek miért gyûlölködnek szinte már kényszeresen, a válasz talán az emberi természetben rejlik. Ez a Homo Sapiens nevû faj ilyen értelemben véve még iszonyatosan primitív. (Lehet nyugodtan lepontozni.)
Azért utálkoznak, mert pont ugyanolyan manipuláltak mint te. Te egy olyan "sztárt" imádsz akirõl semmit se tudsz, nem tudod miért van ott, arról se tudsz semmit mi az a média. Pont ugyanolyan vagy mint az utálkozók. A normális öntudattal rendelkezõ ember az ilyen celebekkel nem foglalkozik.
te sem lehetsz több 14 nél. inkább a tanulás érdekeljen , ne az amit a bulvár média akar rátok erõltetni, mármint azokra akik nézik ezeket a bulváros mûsorokat. jah és Magyarországon miért nem magyarul írsz és beszélsz??? hater-kedik?? menjé már tudod hova...
Ha minõségi kulturális programokra járnának az emberek és pl. minõségi dokumentum filmeket (nem háborúsokat) néznének többször, akkor nyugisabbak lennének - nem vicc. Agymosást végez a média több szempontból is és mindenhol utolér, az agresszív verekedõs és gyilkolós rendszerjátékokról nem is beszélve, amelyeket már 10 év alatti kölykök is lazán játszhatnak. Szelektálni kell, nevelni és nem csak zabáltatni-itatni.
Nem kedves tizenötödik! Te hoztad példának szalonka gomezt, benne van a kérdésben hogy "esetleg fájdalmat okozol neki" én meg csak próbáltam kifejteni hogy néha a rajongókat jobban idegesíti a dolog mint magát a sztárt, de egy agymosott fan-nak hiába...
A kérdező hozzászólása: Kedves tizennegyedik! Ezt nem sértésbõl vagy valami, de ez most hogy kapcsolódik ide?! Ki kérdezte? Mert hogy én nem, az biztos! Rendben, ez a véleményed, ez van, nem mindenki szeretheti Õt, de én nem csak róla beszéltem! -.-"
Selena egy túlértékelt tehetségtelen sztárocska véleményem szerint és ebben nincs gyûlölködés. Pár évvel ezelõtt olvastam valahol róla hogy sír azon hogy gyûlölik õt az interneten vagy ilyesmi, és szerintem ez a kijelentés nem fair, azután hogy több millióan meg körülrajongják õt, +ha annyira fájna neki, abbahagyta volna a színeszkedést, éneklést (amihez kicsit sem ért). A rajongók sokszor sokkal jobban felhúzzák magukat az ilyeneken mint maguk a celebek.... És egyébként vannak ezerszer igazságtalanabb dolgok annál hogy ezeket a tinisztárokat hogy sértegetik twitteren vagy akárhol
A kérdező hozzászólása: Elsõ(valamint tizedik) válaszolónak: Én szívesen mennék múzeumokba, színházakba és hasonlókba, de sajnos az iskolai programok nagy része nem ilyesmirõl szól. Az osztályfõnökünk pár éve azzal fenyegetõzött, hogyha nem leszünk jók, akkor múzeumba megyünk, ahelyett hogy sportversenyeket rendeznénk. Nem arról van szó, hogy ellenzem a sportolást, de fontosabbnak tartom a kulturális tevékenységeket. Köszönöm válaszod!!
Mert ha valaki híreset leszólnak, talán nagyobbnak érezhetik magukat, gondolom én. : /
kedves kérdezõ:) menyééééé má tod hova...:) ennyit a stilisztikáról.
Elsõ válaszoló vagyok. Köszönöm, hogy értékeled a válaszomat. Ha manapság pl. a színházak és múzeumok tele lennének fiatalokkal, akkor biztos más emberek és generáció lennénk. Ugyanígy hozzásegítene ehhez az is, ha minden fiatalnak lenne háziállata: nagyon tudnak szeretni, nyugtatni, igaz egy kis piszokkal és mozgásigénnyel járnak, de nagyon szófogadóak és szeretni valóak. Az egyik kedves válaszoló Miley-t biztos képletesen értette, nem akart megsérteni. Õszintén szólva eddig alig egy számát ismerem, viszont annyit hozzátennék, hogy hála a jó égnek, volt alkalmunk megismerni már a zene iparban olyan hatalmas alakokat, akikbõl nem kellett bohócot csinálni, hanem pusztán a tehetségükkel vezettek világszerte, ugyanígy van ez a színészekkel is.
A kérdező hozzászólása: Kedves harmadik: Ajánlanám az általános iskola alsó tagozatát :) Fõleg, ha a magyarul való írásról beszélsz, talán ne engedj meg magadnak egy 'menjé már tudod hova...' stílusú, illetve stilisztikájú beszólást. Szerintem lenne mit tanulnod! Csak gratulálni tudok!
1. Ha valaki utálja is õket, nem okoz nekik fájdalmat, mert nem érdekli õket, nem szabad, hogy érdekelje. 2. Pl mileynak szerintem pont ez a célja, hogy foglalkozzanak vele, az nem érdekeli, hogy pozitív vagy negatív szereplõ, csak az, hogy õ legyen a középpontban.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: Igazad van!
A kérdező hozzászólása: A negyediknek: Miley-t egyáltalán nem gyûlölöm, sõt kifejezetten szeretem õt! Nagyon tisztelem! Csak Miley sokkal többet mutat magából, én erre gondoltam!
A kérdező hozzászólása: Amúgy tök jó itt minden, de tényleg, csak egyetlen egy probléma adódik: A kérdésemre rendes választ még nem igazán kaptam.... -.-" Attól hogy Selenát írtam példának, attól még nem csak rá gondoltam.


Igaz az a mondás, hogy amit adsz azt kapod vissza? Akkor a jó emberek miért kapnak sok rosszat az élettől a szemetek meg nem?

Szerintetek mennyire igaz, használható ez a tanács a mai világban? Én mindent megteszek azért, hogy ebben a szellemben éljem az életemet és próbálom ezt a fenti tanácsot életem minden területén használni. Mégis úgy veszem észre, hogy (nálam) nem m?ködik, többségében jó tett helyébe jót NEM várhatok, inkább emberi kicsinyességet, átverést, gonoszságot. És rengeteg példa van arra is szerte a világban, hogy azok élnek a legjobban, akik lelketlenek szándékosan rosszat tesznek a többi emberrel, és nem kapják vissza az élett?l. Én túl sok jót adtam... Mindig csak rosszat kaptam... Eljött egy id?szak, mikor már csak azt teszem, amit jónak látok, semmivel, és senkivel sem foglalkozva. Most már csak a lelkiismeretem kellene megszüntetni. És végre úgy kaphatnék jót, hogy nem érdekel senki és semmi más. Amúgy nincs ilyen, ne is reménykedj benne. Aki szemétláda, az nyer, aki jó, az veszít. Én amióta az eszemet tudom, mindig segítek másoknak, amiben csak éppen tudok. Eddig minimális mennyiségben kaptam ebb?l vissza, de annál többször használtak ki. Mindig is jó szándékú voltam,mindenkinek segítettem,még ha az a saját káromra is vált,mások igényeit tartottam szem el?tt,amib?l én megint csak rosszul jöttem ki. Ezekre a dolgokra még egy köszönömöt is alig-alig kaptam valakit?l,állandóan csak kihasználtak,megaláztak A jó szándék, a becsület, a tisztesség, az erkölcsösség ma már csak a hátsó feled törlésére jók. Persze mondhatod, hogy nem csak az anyagi javak vannak, amiben teljes mértékben igazad van. Csak éppen a kenyér árát nem becsültb?l mérik. A mai társadalomra, "modern civilizáció"-nak mondott förmedvényre én csak undorral tudok gondolkodni. Csak annak van helye, aki gátlástalanul félresöpör bárkit és bármit az útjából. Aki másokkal is tör?dik, akinek fontosabb a pénze tisztasága, mint mennyisége, azt el?bb-utóbb eltapossák, kicsavarják és tönkreteszik. Ha körülnéztek hány olyan dolgos, becsületes, jószándékú ember van, akik egyfolytában segítenek másoknak, mégis szinte minden rossz dolog megtörténik velük (kirúgják ?ket a melóból, leég a házuk, meghal egy családtagjuk), de az ellenpélda is: hány kegyetlen, rosszindulatú ember él a földön, akik csak ártottak másoknak, mégsem lesznek betegek sose, tele vannak pénzzel és békésen megöregszenek...

Legjobb válasz: A jó szándékot ne keverd össze a naivitással. Attól, hogy egy ember jó, attól még nem kell hülyének lenni. Igen, meg kell válogatni azt, hogy kinek segítesz, ki érdemli meg, mert ha válogatás nélkül mindenkinek, akkor ne csodálkozz, hogy egyesek visszaélnek vele. Ha hülye vagy, hülyére is vesznek, nem kell ezen csodálkozni. Én is jószándékú embernek tartom magam, de nem segítek úton-útfélen mindenkinek, mert akkor ez lesz.

Szerintem nem igaz a mondás. Én igyekszem segíteni, ahol tudok, mindenkinek. A csövesnek is. És úgy érzem, visszakapom. Nem azonnal, és nem feltétlen attól, akinek adtam. De már eleve megvan a hírem, hogy rám lehet számítani, és az emberek pozitívan viszonyulnak hozzám. Ez mindennél többet ér. Az anyagiak miatt nem tenni jót meg... hát nagyon sajnálom, aki így gondolkozik. Sivár élete lehet.
A jó szándékot ne keverd össze a naivitással. Attól, hogy egy ember jó, attól még nem kell hülyének lenni. Igen, meg kell válogatni azt, hogy kinek segítesz, ki érdemli meg, mert ha válogatás nélkül mindenkinek, akkor ne csodálkozz, hogy egyesek visszaélnek vele. Ha hülye vagy, hülyére is vesznek, nem kell ezen csodálkozni. Én is jószándékú embernek tartom magam, de nem segítek úton-útfélen mindenkinek, mert akkor ez lesz.
karma...mégiscsak jó ez a közmondás...nálam teljes mértékben be szokott válni:) ... 1x láttam egy csövest, nagyon sajnáltam is, de nem adtam neki semmit..azóta is bánom hogy nem adtam neki legalább 1 százast:S meghát...ha vmi jót teszek, akkor a környezetemben is boldogabbak az emberek...meg elcsodálkoznak...tisztelni kezdenek egy idöö múlva...persze nem arról van szó, hogy mindig pénzt adok az embereknek..nem anyagiakról van szó... ha engem megbánt valaki, az általában beveri a lábát, vagy elesik...furcsállom énis nagyon, de ez így van... a kegyetlen emberek meg soha nem lesznek boldogok...és igenis velük történnek szomorú dolgok, csakhogy ez hidegen hagyja ööket
Nagyjából egyetértek. De nekem fontos, hogy a tükörbe tudjak nézni.
cssak az elsõ mondatot olvastam, arra pedig az a válaszom, hogy nem tudjuk milyen idõszak alatt fognak majd a dolgok kiegyenlítõdni. Azaz ne akarj rögtön jól járni. És Isten sem ver bottal....
A csövesek mondjuk pont az a példa, akiknek a hülye ad... nekik hiába adsz 100, 1000, 10000, 100000 forintot, nem lesznek vele elõrébb, mert képtelenek hasznosan felhasználni a pénzt. Az a pénz, amit a csöveseknek adsz, olyan, mintha lehúznád a WCn. Ez pont ugyanolyan, mint amikor küldtek pénzt élelmiszerre a kongói éhezõknek, erre azok meg fegyvereket vettek belõle, hogy tovább öldökölhessék egymást...
Szerintem idõvel úgyis visszakapod azt a jót amit te adtál csk várni kell rá!
En egyetértek veled.
Szerintem nagyon is igaz az , hogy amit adunk azt kapunk!! csak a dolgokat nagyobb és összetetebben kell látnunk!! Az idõ úgyis téged fog igazolni!! Majd ha pl megtudsz vmit annak a sorsáról aki megbántott, vagy olyat mûvelt veled amit ember nem gondolt volna!!! Hidd el mindenki megkapja azt amit adott!! és sokszor még rosszabb formába csak te arról már lehet h vajni keveset fogsz tudni!! De ha ez nyugtat hidd el mindenki megkapja azt ami jár neki!!!
én nem hiszem mint ha vissza kapnám, szoktam segíteni másokon, nem szoktam másokat direkt megsérteni(ezt úgy értem hogy megkérnek valamire és véletlenül elfelejtem vagy ilyesmi, én eddig ugy érzem hogy nem kapom vissza, de jó dolgokat nem azért tesze hogy kapjam vissza, mert az jó érzés nekem ez subjektiv véleméynem, bár én se szomorkodnák valami jón

Miért ROSSZ az, ha JÓ ember akarok lenni?

Nem lopok, nem csalok, nem gonoszkodom vagy pletykálok, nem bántok másokat, sőt! Ha engem vagy szeretteimet bántják, akkor élesen tudok visszavágni, de ezt mindig védekezésként használom. Igyekszem segítőkész, megértő lenni, olyan akire lehet számítani, elég szociális beállítottságú vagyok! 24 éves lány vagyok, nem egy szépség, de elfogadom magam! Szeretek másoknak örömet okozni, akár néhány szóval, akár tettel.Párkapcsolatban is végsőkig hűséges vagyok, másokét is tiszteletben tartom. Büszke vagyok rá, hogy nem hajlok meg könnyen a rossz dolgok előtt, de azt nem tolom mindenki arcába. Vannak hibáim is rendesen, azokat se titkolom. Mégis úgy érzem, hogy az ezért, mert jó ember szeretnék lenni, utálnak. Például új munkahelyre mentem, az első naptól kezdve nem szóltak hozzám a munkatársak, hiába próbáltam nyitni feléjük. Gúnyosan méregettek, beszóltak(persze mind idősebb nő volt, anyukák, nekem meg nincs családom...), ott is hagytam a helyet, ez is bejátszott! Azt mondják, furcsa a gondolkodásom... Mi benne a furcsa???

Legjobb válasz: Szerintem semmi, én is ilyen ember vagyok, és sokan ezt furcsának találják. Pl: haverok hogy miért nem mentem el egy jó nõvel aki rám nyomult, õk simán félrekú.tak volna a helyemben. Szerintem pedig az a baj hogy ez a természetes ma már, és engem neveznek furcsának meg hülyének mert hûséges maradok. Azt tanácsolom nem foglalkozz velük, te legalább a párod szemébe nézhetsz lelkiismeret furdalás nélkül.

Szerintem semmi, én is ilyen ember vagyok, és sokan ezt furcsának találják. Pl: haverok hogy miért nem mentem el egy jó nõvel aki rám nyomult, õk simán félrekú.tak volna a helyemben. Szerintem pedig az a baj hogy ez a természetes ma már, és engem neveznek furcsának meg hülyének mert hûséges maradok. Azt tanácsolom nem foglalkozz velük, te legalább a párod szemébe nézhetsz lelkiismeret furdalás nélkül.
Mert rajonnek, h ok maguk mekkora sz.ar emberek.
A kérdező hozzászólása: Elöször kedves harmadiknak szeretnék válaszolni: Látom nem érted, ez az értetlenkedõ hozzászólásodból láccik. Leírtam a helyzetemet, nagy vonalakban, biztos számos más emberre is ráilleszthetõen. Ha a proszocionális neked elõzékenyt, udvariast jelent, az vagyok; ha másokra magát segítségével ráerõszakolót, akkor nem! Csak lehet rám számítani, szeretek mások hasznára leni, ha tényleg szükséges, és nem csak "használni" akarnak. "Nem értem egészen. Leírtad, hogy milyen jó ember vagy, most meg azt írod, hogy az akarsz lenni. Mi okozza ezt az eltérést? " Az hogy kiforgatod a szavaimat! :) Mert senki nem jó magától, arra törekedni kell minden nap! Amúgy ez a szituáció gyerekkorom óta fennáll, mindigis kevés barátom volt, pedig az alaptermészetem nyilt és toleráns. "ott is hagytam a helyet! Mennyi idõ után? " 9 hónap... gyakorlatilag lelki terrorban tartottak, az a pár ember, akik megpróbáltak velem barátkozni, megfélemlítették, elkezdték õket is kizárni, így õk is inkább magamra hagytak. Minden nap úgy telt, hogy alig beszélhettem valakivel pár szót. És ez így ment a legelsõ naptól. Miért? Ki tudja, talán veszélyt jelentettem a meglévõ rangsorra... " Nekem pl. az a furcsa, hogy leírod, hogy alapvetõen minden szép és jó, minden nagyszerû benned és körülötted, de valami mégsem, különben nem írnál ide. Kicsit olyan, mintha a lényeg kimaradna a szövegedbõl. Az, hogy "azért utálnak mindenhol, mert jó akarsz lenni", nem kielégítõ magyarázat. El tudom képzelni, hogy valakiket ez zavar, de minden helyen szövetségeseidnek is kellene teremnie, nemcsak ellenségeidnek, ha olyan vagy, mint amilyennek látod magad." A régi munkahelyemen sokan megkedveltek miután megismertek, de kis idõbe telt. De ott is voltak légbõlkapott ellenségeim, biztosra sose tudom meg hogy miért lettek azok. Kerülöm az értelmetlen konfliktusukat.Fõnökhöz nem nyaliztam, munkámat 100% megcsináltam, ha elõre is jutottam, a magam erejébõl, nem másokon taposva. Se spicli, se csicska, ez nálam becsületbeli dolog! :) A kérdést, engedelmeddel, azért írtam ki, mert ugyan az utat helyesnek érzem amin járok, csak a környezet reakcióját fogadom újra és újra értetlenül. Ha ócska lotyó lennék, aki másokból, senkivel nem törõdve éli az életét, megérteném, elfogadnám hogy elítélnek. Valahogy az jön le, hogy az emberek nem akarják elfogadni, hogy ez nem álarc, hogy ilyen vagyok és kész. De a tükörben egy vagány, talpraesett csajt látok, aki nem hagyja a gyengébbeket a sz*rban! A kérdésben is írtam, hogy természetesen tele vagyok hibákkal is, de azok nem olyanok amik ilyen fokú útálatot normális esetben kiváltanának.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló: Gondolod, hogy valamiféle kisebbségi komplexust váltok ki belõlük a viselkedésemmel? Második válaszoló: Örülök hogy másnak is van ilyen "problémája"! :) Másoknak furcsa, de boldogabb, nem?!
Az a baj, hogy a jó emberekkel mindig kib.sznak... Sajnos ilyen ez a mai világ, nem éri meg jó embernek lenni.Inkább sz.rjál rá a többi ember érzéseire mert õk is ezt teszik veled. Hidd el én se szeretem ezeket leírni, de ilyen a világ, ilyenek az emberek. ://

Mire jó a facebook? Miért használják olyan sokan és az embereknek és a cégeknek miért jó hogy van facebook-juk?

Legjobb válasz: Elvileg cégeknek így könnyebb terjeszkedni...elvileg. Embereknek meg azért mert a másiknak is van és akkor nekem is kell...

Elvileg cégeknek így könnyebb terjeszkedni...elvileg. Embereknek meg azért mert a másiknak is van és akkor nekem is kell...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ment a zöld kéz
A facebook mire jo :) ) nos birsz rajta chatelni, ismerkedni, játcani stb. (Énszerintem egy beteges tulkomplikált hüjeség ami jo ha van de mégjobb ha nincs + fûgövé válhat az ember!)
A kérdező hozzászólása: Köszi, szintén ment a zöld kéz mert mostmár legalább azt is tudom hogy mire jó e remélem hogy nem túl ciki ha nekem nincs vagy nem használom... Amúgy van de eddig csak ilyen reklámoknál és facebook appoknál használta szinte és vagy ezer ismeretlen írja hogy jelöljem be ismerõsként.
Nem gáz ha nincs, én se használom, bár van. Legutóbb június elején voltam rajta, tök fölöslegesnek tartom
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõnek így már tudom hogy nem baj ha nincs és azt is hogy mire jó a lájk. Ment a zöld kéz pont.

Miért jó az embereknek ez az új divathullám a facebookon? (lent)

Sokszor látom a nevük mellett hogy x-y fáradt,beteg, nincs jól, boldog, éhes, stb

Legjobb válasz: ez már azóta van mióta bejött hazánkba ez pestis. mért jó? feltünési viszketegség itt jön ki igazából phsziologiailag hogy mennyire sérült egy ember nem a szó szoros értelmében ha nem érzelmileg nem nagyon tudja senkivel megosztani a dolgait és azt gondolja hogy itt is egy világ van ahol ezen változtathat és lehet egy szereplõ aki fontos tagja egy láncnak de ez csak illúzió minden ember oda menekül ahova tud de ezt én is túlzásnak tartom amiket tolnak páran mert ki a fene kíváncsi a magánéletére arra mikor húzta le a wct ki dugta meg éppen ki nem stb.

ez már azóta van mióta bejött hazánkba ez pestis. mért jó? feltünési viszketegség itt jön ki igazából phsziologiailag hogy mennyire sérült egy ember nem a szó szoros értelmében ha nem érzelmileg nem nagyon tudja senkivel megosztani a dolgait és azt gondolja hogy itt is egy világ van ahol ezen változtathat és lehet egy szereplõ aki fontos tagja egy láncnak de ez csak illúzió minden ember oda menekül ahova tud de ezt én is túlzásnak tartom amiket tolnak páran mert ki a fene kíváncsi a magánéletére arra mikor húzta le a wct ki dugta meg éppen ki nem stb.

Ez nekik miért jó? Egyetemre járok, egy viszonylag nehezebb szakra. (Direkt nem írok intézményt, szakot. ) Most másodéves vagyok, tavaly kb.90-en kezdtünk, évek óta átlagosan 20 ember végzi el a 3 éves képzést.

Egyetemre járok, egy viszonylag nehezebb szakra. (Direkt nem írok intézményt, szakot.) Most másodéves vagyok, tavaly kb. 90-en kezdtünk, évek óta átlagosan 20 ember végzi el a 3 éves képzést. Ebben ugye benne vannak azok is, akik kisebb nagyobb csúszásokkal szerezték meg a diplomát. Szóval el tudjátok képzelni, hogy ebb?l mennyi az, aki id?n belül fejezi be. Oké, hogy az egyetemnek nem érdeke az, hogy kevesebb embert vegyenek fel, de ha évente 70 ember bukik ki, akkor az oda jelentkez?k miért nem tudják, vagy akarják felfogni, hogy ami nem megy azt nem kell er?ltetni? És ez az ? érdekük is, hiszen nem pazarolják az állami féléveiket olyan szakon, ahol soha a büdös életben nem végeznek.

Legjobb válasz: Nálunk az infón kezdtünk 360-an, és végeztünk 60-an. Miért? Mert így menet közben, szakmai alapon tudják kiválasztani azokat, akik tényleg arra a szakmára valóak, és mert így nem egy máshol megírt fizikaérettségin múlik ez. Így van értéke a diplomámnak, mert így nem engedik át azokat, akik még összeadni sem tudnak. Mert így megkapják az elsõ félévben felvettekre a fejkvótát, de második félévben már csak azokra költik, akikben még meg van az esély, akikre talán nem felesleges költeni. De az emberek ilyen téren vakok, és nem akarják belátni, hogy õket nem erre teremtették. Mondjuk én ebben nem hiszek, hanem inkább abban, hogy lusták ahhoz, hogy igenis a célért megküzdjenek. Nézz körbe, és gondolj végig, hogy reálisan hány embernek van tényleg helye azon a pályán (és hogy csúnya legyek, nézz tükörbe is néha, nehogy 5 év után kelljen bevallanod ezt)

Nálunk az infón kezdtünk 360-an, és végeztünk 60-an. Miért? Mert így menet közben, szakmai alapon tudják kiválasztani azokat, akik tényleg arra a szakmára valóak, és mert így nem egy máshol megírt fizikaérettségin múlik ez. Így van értéke a diplomámnak, mert így nem engedik át azokat, akik még összeadni sem tudnak. Mert így megkapják az elsõ félévben felvettekre a fejkvótát, de második félévben már csak azokra költik, akikben még meg van az esély, akikre talán nem felesleges költeni. De az emberek ilyen téren vakok, és nem akarják belátni, hogy õket nem erre teremtették. Mondjuk én ebben nem hiszek, hanem inkább abban, hogy lusták ahhoz, hogy igenis a célért megküzdjenek. Nézz körbe, és gondolj végig, hogy reálisan hány embernek van tényleg helye azon a pályán (és hogy csúnya legyek, nézz tükörbe is néha, nehogy 5 év után kelljen bevallanod ezt)
A kérdező hozzászólása: Második: köszönöm szépen a célzást, de azt hiszem, ez rám nem vonatkozik.
Elõzõ vagyok: nem tudom, hogy a kérdezõre célzott-e a 2. válaszoló, de nem írt hülyeséget. Tényleg így csinálják az egyetemek. Nagy biznist. Nyelviskolák nagy része dettó ugyan ez a forma.
Nem akartam semmire se célozni ezzel. Pusztán egy tanács minden embernek, aki fõiskolára megy. Mivel nem ismerlek, ezért véleményt se akartam mondani rólad. Ha úgy gondolod, hogy odavaló vagy, akkor hajrá, mindent bele, és sok szerencsét :)
én vegyészmérnök voltam, ott minden évbe 80 gólya kezd és kb 4-5 diplomás végez. gondolhatod... vannak olyan szakok a mérnöki karon, ahogy 1 fõ a végzõs "csoport". :-D a felsõoktatás hatalmas üzlet, rég nem a tanításról szól. most átjelentkeztem egy kis karra más városban, kemény 8an vagyunk elsõsök a szakon. :-)
úgy gondolják, hogy próba szerencse.
Nem tudom. Akiket kiraktak, valószínûleg nem tanultak. Az iskolák a kirakott emberekkel nem veszítenek pénzt, mert mindig van utánpótlás, meg sok suliban már azért is fizetni kell sztinte, hogy meghallgassasnak a tanulmányi osztályon, és elintézhesd, amit el kell. Szóval, sok pénzük nem esik ki.

Emberek! Miért jó az, hogy ebben az országban minden ára, és költsége nő? Eközben a Tisztelt vezetésnek semmi gondja a napi betevővel csak az egyszerű embernek okoz gondot a létminimum elérése.

Mindent emelnek és a fizetés nem n? inkább stagnál (jó esetben. ). Szerintem ideje lenne tenni a dolgok változásáért. Most nem a "Romboljuk le fél Magyarországot!" kategóriára gondoltam. Olyan ésszer? javaslatokat keresek melyek segítenének, hogy elindítsak egy változási hullámot. Szerintem ideje volna ha nem napról-napra élne a nemzet és a dolgozónak az lenne a legnagyobb gondja, hogy hol fog üdülni nem pedig a betev? falat el?kaparása...

Legjobb válasz: Bepróbálkoztam a 16%-os kulccsal, hogy majd akkor megélénkül minden de krva jó lesz, aztán hát nem jött be. Ugye annyi nem ment be mint elõtte, és hát el sem költötték a maradékot, hogy azon a csatornán legyen belõle bevétel. Ezért szerintem úgy döntöttek, hogy jó hát akkor csináljuk azt, hogy akkor amit biztos beszedünk, abból szedjünk többet, oszt' majd lesz valami. :(

Bepróbálkoztam a 16%-os kulccsal, hogy majd akkor megélénkül minden de krva jó lesz, aztán hát nem jött be. Ugye annyi nem ment be mint elõtte, és hát el sem költötték a maradékot, hogy azon a csatornán legyen belõle bevétel. Ezért szerintem úgy döntöttek, hogy jó hát akkor csináljuk azt, hogy akkor amit biztos beszedünk, abból szedjünk többet, oszt' majd lesz valami. :(
Édes hülye fiam. Te hol élsz? Mert hogy nem ezen a bolygón és országban az biztos!Most fogattak el olyan munkavállalói törvényt ami EU ban már sehol se létezik .ilyet max kinában vagy Iránban alkotnak.Persze narancs zombiknak minden mind 1! Úgyse gondolkoznak hisz a vezérnek mindig igaza van.
Mégis mit vársz? Ott ahol az Orbán rezsim nyíltan a munkavállalók ellen csinál törvényeket, hogy a tõkésnek több és több maradjon.Még az átlag keresõnek majd többet kell kevesebbért dolgozni vagy ugyan annyiért.Pl az osztrákoknál ilyen munkavállalói törvényt nem egetek volna átmenni.Kimentek volna az utcára Orbánt meg bekergették volna a Dunába.
Ne haragudj nincs érdemben hozzászólásom az ötletedhez, de szívesen csatlakoznék akármi is lesz az. Elegem van, hogy másfél éve nem kapok munkát és úgy tartanak el.... Kíváncsi vagyok az ötletekre!
Egyszerû ember vagyok. Nem okoz gondot a létminimum elérése. A szüleim még egyszerûbbek. Nekik sem.
"Miért jó az, hogy ebben az országban minden ára, és költsége nõ? " Nem jó, de így mûködik a gazdaság! Olvass egy kis gazdaságtant, majd akkor gyere vissza fröcsögni!
Ez hülyeség hogy a munkavállalók ellen dolgozik Orbán. Netán valami fóbiád van?
A 4-es hosszászólónak: Én teljesen egyetértek szittyatarzan válaszával, még az elsõ két mondat szószerûségével is. Olyan adókat vetnek ki a nyagvállalatokra, amit azok "á, mi nem fogjuk továbbhárítani a közemberere" nem kutya fülét nem. Elvették a nyugdíjhoz jutásunk lehetõségét, hisz amit az állam szed be, abból vesznek meg mindent viktor és cimborái felcsúton és környékén (földet, erdõt, arborétumot, volt orosz laktanyát, stb..) . Én, többtízezer emberrel együtt igazi munkát végzek, nem társadalomtudós, ügyvéd, manager, párt-, vagy önkormányzati-, vagy kormányzati alkalmazott vagyok, hanem gyárba járok fizikai munkát végezni, 3 mûszakban. Ezek beszüntették a mûszakpótlékot. Kaptam a fizetésem mellé egy kis juttatást, havonta 12.000 forint (nem töb100.00 !!, mint az elõbb említett csoportok) utalványt, amibõl szinte mindenhol tudta, venni ételt, tányért amibe teszem, mosogatót, amivel azt elmoshatom. Megvonták, kitalálták helyette az Erzsébetet, ami alig 5000 forint, és alig 2-3 helyen fogadják el. Ésa akkor most vettem egy 17 éves használtautót, aminek az árán kívûl, hogy használhassam befizettem állambácsi zsebébe 65.000 forintot, emelett még a kötelezzõ biztosításra, ami ebben nincs benne, is rádobnak most 5000 forintot, mint "baleseti adó". B09-ben vagyok, sosem okoztam balesetet, és a jogosítványomat sem apuci-anyuci vette, hanem én dolgoztam már pár éve, mire eldõlt, hogy mégis kell , nem mindenre jó a magyar tömegközkekedés. Szóval nekem ne mondd, hogy ezek nem a kisemberek ellen vannak. hanem a saját slepjük mellett.

Egyébként miért gondolja azt sok ember, ha valaki kiváló tanuló akkor, egyben jó ember is?

Persze vannak kivételek. Értelmes válaszokat várok.

Legjobb válasz: Fogalmam sincs :) Én is észrevettem ezt a jelenséget, de azt látom h az egyetemeken a kitûnõ tanulókat áldják. Holott elég jelentõs részük beképzelt, törtetõ, sokuk nyalis, vagy iszonyat gonosz ember. Persze van kivétel, de én keveset ismerem. Én meg azt figyeltem meg h akik ilyen 3-4es tanulók sokkal értelmesebbek mint aki totál jeles. Értenek az élethez, értelmes emberek, sokuk mûvelt. Nekem van olyan ismerõsöm aki kitûnõ, de egy hivatalos papírt nem tud elintézni...

Fogalmam sincs :) Én is észrevettem ezt a jelenséget, de azt látom h az egyetemeken a kitûnõ tanulókat áldják. Holott elég jelentõs részük beképzelt, törtetõ, sokuk nyalis, vagy iszonyat gonosz ember. Persze van kivétel, de én keveset ismerem. Én meg azt figyeltem meg h akik ilyen 3-4es tanulók sokkal értelmesebbek mint aki totál jeles. Értenek az élethez, értelmes emberek, sokuk mûvelt. Nekem van olyan ismerõsöm aki kitûnõ, de egy hivatalos papírt nem tud elintézni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!