Találatok a következő kifejezésre: Miért jó akit borlovaggá (1 db)

Miért jó annak, akit "borlovaggá" ütnek?

Olvastam, hogy Lányi Lala (Kozmix) is borlovag lett. Pedig "csak" szereti a villányi borokat. Már mindenki lehet borlovag?

Legjobb válasz: Nem tudom mire jó...de ma olvastam egy napilapban( nem akarok rekllámozni) hogy Kefír lemaradt a lovaggá avatásáról mert lerobbant vagy micsoda...Szerintem ez csak a pincészet hírnevét emeli meg valamivel hogy ott lett Borlovag egy két énekes színesz vagy más celeb...

Nem tudom mire jó...de ma olvastam egy napilapban( nem akarok rekllámozni) hogy Kefír lemaradt a lovaggá avatásáról mert lerobbant vagy micsoda...Szerintem ez csak a pincészet hírnevét emeli meg valamivel hogy ott lett Borlovag egy két énekes színesz vagy más celeb...
Csak gratulálni tudok! :(
Eretedileg a borlovagságot azért találták ki, hogy összefogjanak a kultúrált borfogyasztásért, annak népszerûsítéséért. Amíg tényleg csak pár kiváltságos, hozzáértõ ember volt borlovag, addig volt értelme szerintem. Manapság már olyanokat is borlovaggá ütnek, aki a vörösbort se tudja megkülönböztetni a rozétól :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Másnaposságot hogyan lehet elmulasztani?

6

Fel akarom venni a versenyt ivásban a haverjaimmal. Menni fog?

:D Igen, jó hülye vagyok!

Õk meg tudnak inni egy este alatt 2 en egy üveg whiskyt, és még fejenként 2 üveg bort.

És mindig ugratnak, hogy én kb 1 pohár whiskynél többet nem bírok.

Most elhatároztam, hogy felveszem velük a versenyt, és a következő alkalomnál bekajálok, és én is megiszok annyit, mint ők.
:D

Menni fog?

17

Dobozos, üveges vagy csapolt soproni?

Melyiket szeretitek jobban? Mert azért eléggé különbözik az ízük.

2

Ha a hordó nincs teljesen tele gyümölccsel abból is jó cefre lesz?

2

Ilyenkor mi a teendő, erről mi a véleményetek?

Minden barátommal megszakítottam a kapcsolatot, barátnőm nincs csak 1-2 állandó társ. Nem bírok ki egy napot se hogy ne igyak így eléggé szarul érzem magam. Sőt tegnap bevettem kb 3-4 szem Advilt (Kanadából hoztuk, tehát erősebb mint az itthoni.) Erre pedig ráittam 2feles Unicumot és 2üveg sört megy egy Strongbowt. Jól éreztem magam és elaludtam, ennyi. Nagyon szaru érzem magam hogy nem
tudom kibeszéln magamból a problémáim.

18/F

7

Mennyit kell foglalkozni egy borospincével?

Ma elhaladtam egy csomó kis pince mellett és arra gondoltam én is csinálok egyet. Mennyi időmet venné el a dolog? Egyáltalán milyen teendőim lennének?

2

Miből lehet legolcsóbban beúgni? Kevésbé tehetősek mit isztok?

Mindegy hogy bor, rövidital, vagy vodka, olyat írjatok amivel 1000 forintnál kevesebből (pl.500-600ft) be lehet rúgni (és nem olyan nehéz hozzájutni)

9

Interneten vannak jó honlapok amik borokhoz kapcsolódnak?

Szeretek borokkal foglalkozni. Eljárok néha borkóstolóra. Talán már nem vagyok amatőr. De szeretném minél jobban szélesíteni a látókörömet. Nem vagyok eleresztve anyagilag. De havonta egy jó minőségű bort meg tudok engedni. Ha már megveszem szeretek jót venni. De nem találok sehol egy korrekt oldalt ahol olvasgathatok olyanokról, mint például:
Milyen ételhez milyen bor?
Melyik borvidéknek milyen fajtái vannak?
Akár a borvidékek, borfajták története...
Minden oldalon csak töredékinformációk vannak. Előre is köszönöm.

1

Veszprémben a rozé, rizling és jazz napokon milyen árban vannak a borok?

0

Mézsört hol lehet venni, illetve mennyiért?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!