Találatok a következő kifejezésre: Miért jó akit borlovaggá (1 db)

Miért jó annak, akit "borlovaggá" ütnek?

Olvastam, hogy Lányi Lala (Kozmix) is borlovag lett. Pedig "csak" szereti a villányi borokat. Már mindenki lehet borlovag?

Legjobb válasz: Nem tudom mire jó...de ma olvastam egy napilapban( nem akarok rekllámozni) hogy Kefír lemaradt a lovaggá avatásáról mert lerobbant vagy micsoda...Szerintem ez csak a pincészet hírnevét emeli meg valamivel hogy ott lett Borlovag egy két énekes színesz vagy más celeb...

Nem tudom mire jó...de ma olvastam egy napilapban( nem akarok rekllámozni) hogy Kefír lemaradt a lovaggá avatásáról mert lerobbant vagy micsoda...Szerintem ez csak a pincészet hírnevét emeli meg valamivel hogy ott lett Borlovag egy két énekes színesz vagy más celeb...
Csak gratulálni tudok! :(
Eretedileg a borlovagságot azért találták ki, hogy összefogjanak a kultúrált borfogyasztásért, annak népszerûsítéséért. Amíg tényleg csak pár kiváltságos, hozzáértõ ember volt borlovag, addig volt értelme szerintem. Manapság már olyanokat is borlovaggá ütnek, aki a vörösbort se tudja megkülönböztetni a rozétól :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csak én vettem észre az elmúlt hónapokban de az amstel pulse jó kis sör tényleg valahogy eltűnt a boltok polcairól?

Kár lenne érte, olyan remek kis sör volt.

2

Bort szeretnék Amerikába küldeni ajándékba. Mi a menete, hogy érdemes kiküldeni, és miben?

3

A sörre rá lehet szokni?

Sokaknak az az első, hogy haza mennek a melóból, és egymás után megisznak 1-2 doboz sört minden nap.
Ez már rászokás?
Lehet erre rászokni?

4

Faeper pálinka valakinek véleménye tapasztalata van róla?

Mire kell odafigyelni, hogyan kell csinálni ?

1

Lesz egy kisebb buli az egyik barátomnál, és ők nagy berúgást terveznek, de nem nagyon szeretnék berúgni, tudnátok olyan italokat mondani ami nem túl erős de azért finom?

Szóval ők nagyon beakarnak rugni,, és én nem igazán kedvelem az alkoholt, jó megiszom de csak mértékkel hogy jó legyen a kedvem,,, és ilyen hogy pálinka, meg vodka elég erős találom, szóval abba kellene a segítségetek hogy melyik ital lenne az amitől nem rúgok be annyira hogy széthányom magam, meg másnap nem mlékszek semmire, hanem csak ugy hogy jól érezzem tőle magam. segítségeteket előre is köszönöm! :)

10

Vodkából vendégváró?

Jövőhét hétvégén csinálok kerti partyt, és valamivel szeretném turbózni a vodkát, akár koktél alapanyagként is.
Kicsit újítani szeretnék a narancslével felöntésen kívül. Az egyik honlapon olvastam egy receptet, ami azt írja, hogy friss epreket kell főzni, majd hűlés után hozzákeverni a vodkát és palackozni.

Tudtok bevált és könnyen elkészíthető, vodka alapú italokat? Sajnos shakem nincs, én csak fiatal háziasszonyka vagyok. :)
(Azért nem a googlet hívom segítségül, mert a ti tapasztalataitokra vagyok kíváncsi!)

Köszönöm előre is a segítségeteket!

4

Cefrét aromázni lehet? Hogy finomabb legyen a pálinka?

pl almacefrére gondolok h valami tuti ízt adjon vagy
ez nem lehetséges
?

9

Ha a beb*szás a fontos, miért válogatnak a piákkal?

Voltam házibuliban a haverokkal, és én nem iszok, de nem értem ezt.
Nekik az a fontos hogy minél jobban beb*sszanak.
És elfogyott a vodka, de nekik nem jó a pálinka, meg whisky, ezért elindultak a kocsmába venni. Ami zárva volt, és a bolt is bezárt, és tök kiakadtak, hogy most nem tudnak többet inni.

Nem értem. Ha a beb*szás a fontos, nem mindegy, hogy mit iszol?

6

Valami olyan pia aminek jó az íze?

Kb. hatodjára rúgtam be úgy jó istenesen tegnapelőtt. Egy gyengébb pillanatomban eszembejutott, hogy létezik e olyan pia ami olyan mintha nem is alkohol lenne hanem pl. valami üdítő de mégis berúgsz tőle :D Nem a vodkanarancsra gondolok pl. mert azért azon is lehet érezni a vodkát :D Valami jó keverés amivel szinte teljesen el lehet "tüntetni" az alkohol ízét? :D

13

Milyen kóla van a jim beam kólában, coca, pepsi vagy valami nóném?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!