Találatok a következő kifejezésre: Miért jó adni a (18 db)

Új telefont szeretnék venni. Az alábbi 6 típus közül melyikre voksolsz, és miért? Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy melyik miért jó? (Kattints a típusokért)

1. Sony Ericsson Xperia X10 mini pro 2. Sony Ericsson Xperia X8 3. BlackBerry 8520 4. Samsung Chat 5. RIM BlackBerry 9300 6. Samsung Star II Elmondom mire használnám: szeretnék rajta természetesen telefonálni, smsezni (igen sok smst írok), internetezni (tehát legyen jó böngész?je és fogja a wi-fit), MSN-ezni, Skype-olni, ezeket gyakran használom magánélet, tanulás, meló ügyekben. Jó kamera, jó hangszóró persze nem hátrány szintén. És NAGYON FONTOS a strapabíró akkumulátor! Köszönöm a tanácsokat el?re is.

Legjobb válasz: nekem nem jönnek be a Samsungok, és a Sony-k, én a Nokiákat szeretem, de ha ezek közül kéne választani, akkor BlackBerry-t ajánlanám. Nehéz kezelni, de miután megtanulod, beleszeretsz, és nem tudod letenni a kezedbõl. ;) de hogy 8520, vagy 9300? ezt nemtudom! :S de szerintem tényleg Berry-t válassz, sokkal jobb, mint többi!:)

nekem nem jönnek be a Samsungok, és a Sony-k, én a Nokiákat szeretem, de ha ezek közül kéne választani, akkor BlackBerry-t ajánlanám. Nehéz kezelni, de miután megtanulod, beleszeretsz, és nem tudod letenni a kezedbõl. ;) de hogy 8520, vagy 9300? ezt nemtudom! :S de szerintem tényleg Berry-t válassz, sokkal jobb, mint többi!:)
se x 10 mini pro vagy x 8 de ezek hamar merülnek mint a legtöbb androidos telefon a felsorolt követelmények szerint inkább az x10mini pro, ha játszani nem nagyon szeretnél rajta

Miért délelőtt kell gyümölcsöt adni a babának? Nem jó a gyomornak délután a gyümölcs?

Olvastam már többször itt fórumon, hogy inkább délelőtt adja mindenki a gyümölcsöt. Én mindig délután adom, mert délelőtt nem hajlandó megenni, délután se sokat, de akkor legalább eszik. 21 hónapos

Legjobb válasz: nekem nem tizoraizik, muszaj delutan adnom, kulonben nem enne, semmi baja. Tslan azert mondjak, mert ha 10-kor gyumit eszik, akkor delben mar tud ebedelni, mert az konnyebben emesztodik.

nekem nem tizoraizik, muszaj delutan adnom, kulonben nem enne, semmi baja. Tslan azert mondjak, mert ha 10-kor gyumit eszik, akkor delben mar tud ebedelni, mert az konnyebben emesztodik.
Az enyém délelõtt és délután is eszik.
Azért, mert a hozzátáplálás kezdetén délelõtt kell adni az új ízeket, hogy ha fáj a hasa tõle, az ne az éjszakát tegye tönkre, aztán ez a felállás sokaknak olyan jól bejön, hogy így marad. Pár hónap múlva már nyugodtan lehet adni délután is, amikor jobban megfelel. Az enyémek is általában délelõtt eszik, de néha délután, ahogy alakul.
én rákérdeztem erre, azon okból, hogy cukorbeteg voltam terhesség alatt, és szigorúan be volt tartva, hogy mikor mit ehetek, és a gyümit délután ehettem, mert gyorsan felszívódó tápanyag. és akkor én sem értettem, hogy a gyerekemnek mért délelõtt adjam, és azt mondták, hogy azért, hogy étvágyat csináljon ebédre. nekem ezt mondták, és épp ezért maradtam a délutáni gyümiztetésnél, mert semmi baj az étvágyával, és inzulin termelés szempontjából jobb a délutáni. szóval ha õ akkor szereti, akkor ne csinálj belõle ügyet!
Mikor kezdtük a hozzátáplálást akkor délelõtt adtam, de mióta fõzit is eszik, így már mindig délután adok neki én is, darált kekszel, vagy tejpéppel, bár mi még csak 7 hósak vagyunk.

Hullámosnak lehet gubacsból készült játékot adni? Miért nem jó nekik a csonthéjasok ága ülőrúdnak?

A gubacsról azt olvastam, hogy nagy a gyanta és csersav tartalma, ezért nem vagyok biztos benne hogy jó nekik játéknak.

Legjobb válasz: Gubacsot felejtsd el.

Gubacsot felejtsd el.
A kérdező hozzászólása: Köszi! El is van felejtve.


Árulja el valaki, miért jó vétel az a BCAA, amiben 10g-os adagban közel 5g dextrózt veszek meg? Vagy is nem sok pénz 500g dextrózért 5. 000Ft-ot kidobni? Vagy tényleg szuper ár 500g BCAA-ért 5. 000Ft-ot adni? Szóval mi ebben az akció?

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=8363

Legjobb válasz: Én úgy látom, hogy 3270 Ft.:) És 8:1:1 arányban vannak benne az aminosavak. Nem rossz.

Én úgy látom, hogy 3270 Ft.:) És 8:1:1 arányban vannak benne az aminosavak. Nem rossz.
A kérdező hozzászólása: Montez nézd már meg jobban?!?! 600g-ban 300g BCAA Szerinted akkor mennyi is?!
A kérdező hozzászólása: 1 kg 10.380Ft 1 kg-ban van 500g BCAA? Vagy is tisztán a BCAA minden [email protected] leszámítva 20.760Ft?!? Igen ez [email protected] jó vétel!
A kérdező hozzászólása: Az meg külön röhej számba megy, hogy lesz aki kb. 500g dextrózt meg fog venni kb. 5.000Ft-ért?
Jó, akkor nem veszem meg, amúgy is stillmasst vennék.:)
A kérdező hozzászólása: Montez látod, még téged is csõbehúznának a trükkel, és észre se vennéd? Akkor egy kezdõ testépítõ belesétál!!!
Nem. Én tudtam , hogy ki teszi fel a kérdést, csak poénból játszottam kicsit.:)
Neked nem az, de gondolj bele a gyártóknak meg a viszonteladónak milyen jó :D

Miért kell 2, 8-as tejet adni a gyerekeknek? Nem jó az 1, 5-ös?

Legjobb válasz: Mert az 1,5-ös már nem tej,csak feljavított savó.

Mert az 1, 5-ös már nem tej, csak feljavított savó.
Azért mert a gyereknek szüksége van az energiára! Minél zsírosabb a tej annál jobb. Én a lányomnak 2éves koráig csak 3, 5%ost adtam, vagy házit. A 1, 5%ost én sem szeretem, azonkívül hogy vízízû, nem fogyókúrázom.
Kóstold meg közvetlenül egymás után a kettõt. A 1, 5 -nek tej íze sincs!
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor most hanyagoljuk inkább a tejet, a 2, 8-as túl erõs neki, faj tõle a pocakja. Akkor marad a tejital.
Én 2.8-asat adtam, vízzel hígítva, hogy ne legyem olyan erõs Pláne a tej bevezetésekor. A védõnéni javasolta.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor meg azt megpróbálom. Mert amúgy imádja nagyon.
Az 1, 5-ös olyan, mint a víz. 4 gyerkõc anyukája

Miért csinálják ezt a babáim? Fogzási fájdalomcsillapításra mit javasolnátok (ha sokszor kellene adni, ezért fájdalomcsillapító kizárva)? Ha már meg van duzzadva az ínyük jó pár hete/hónapja, nyűgösek napközben

és éjszaka is és már piros foltok vannak az arcukon a savas nyáltól, mennyi id? lehet mire kijön a foguk?

Legjobb válasz: Dentinox,napi 3 szor,dologél napi 5 ször lehet bekenni vele az ínyüket.Amikor már nagyon szenvedett az én kicsikém,akkor én adtam este elalvás elõtt 2,5 ml nurofent.Attól egész jól aludt.Kitartás:)

Dentinox, napi 3 szor, dologél napi 5 ször lehet bekenni vele az ínyüket.Amikor már nagyon szenvedett az én kicsikém, akkor én adtam este elalvás elõtt 2, 5 ml nurofent.Attól egész jól aludt.Kitartás:)
Szia! Viburcol kúp és valamelyik alkati homeopátiás golyó. Nekünk a chaomilla vulgaris vált be napi 3x5 golyó és este a kúp. Már 3 hónapja használjuk nyûgisebb heteken.
Ugyanaz, mint az elõzõ válaszolónál, Chamomilla Vulgaris Ch 15 napi 3X5 golyó, estére Viburcol kúp. Kitartás, már nem sok van vissza.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezek mind vannak itthon, de nem nagyon használnak. MÉg az elsõ napokban úgy tûnt igen, de azóta csak rosszabbodik a helyzet. VAjon még hetek, vagy akár hónapok kérdése, mire kijönnek azok a fránya fogacskák?

Szóbeli elbeszélgetésen ha megkérdezik hogy "Miért ezt az iskolát választottad? " Hogy bírnák erre jó választ adni. A baj hogy csak vész tartalék a suli. És nem tudok rá semmi olyat. Közgazdasági iskola. Tudnátok esetleg valami jó indokot mondani rá?

Legjobb válasz: Mert érdekel a közgazdaság Mert jókat hallottál róla Mert elimsertnek gondolod Mert tetszik a ... (hely, tanárok hozzáállása, tanítási módszerei) Amúgy pedig tollhatod ugyanazt a dumát is, amit a nem vésztartalékra tolltad volna.

Mert érdekel a közgazdaság Mert jókat hallottál róla Mert elimsertnek gondolod Mert tetszik a ... (hely, tanárok hozzáállása, tanítási módszerei) Amúgy pedig tollhatod ugyanazt a dumát is, amit a nem vésztartalékra tolltad volna.
A kérdező hozzászólása: Ez nem is annyira rossz ötlet :) köszi
Mivel az elkövetkezõkben a matematikai és közgazdaságtani ismereteidet szeretnéd kamatoztatni egyetemen.
Mert jár oda ismerõsöd Mert megnbézted a honlapjukat és az alapján szimpatikus
Mert jó ott a nyelvoktatás
Eljöttél nyíltnapra és nagyon megtetszett, valamint az elõzõk. Sok sikert!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hál istennek nem kérdezték, annyi volt csak hogy mi a célod ott :) )

Miért jó divatnevet adni a gyereknek?

Arra gondolok,hogy miért kell olyan nevet adni a gyereknek ami kb minden sarkon szembejön? Nem akarom felsorolni, de szerintem tudjátok mik ezek.

Legjobb válasz: mert ez tetszik nekik egybk én nem bántam volna ha a szüleim egy kicsit kevésbé kreatívak lettek volna amikor elneveztek:/ azért is jó mert nem csúfolják miatta a gyerekekt, legfeljebb a bélát meg a jóskát...

mert ez tetszik nekik egybk én nem bántam volna ha a szüleim egy kicsit kevésbé kreatívak lettek volna amikor elneveztek:/ azért is jó mert nem csúfolják miatta a gyerekekt, legfeljebb a bélát meg a jóskát...
Mert az emberek követik a divatot, bár ha nekem gyerekem lesz szívesebben adnék neki valami különleges, de szép nevet, amit nem sok ember visel. Minden korban megvoltak/megvannak a divatnevek, de szerencsére nem kötelezõ mindenkinek ezeket használni.
Mi nem divatnevet adtunk. Olyat adtunk ami mindkettõnknek tetszett.
Szerintem senki nem az alapján választ nevet a gyerekének, mert az minden második babának a neve. Ma egyszerûen más nevek a népszerûek, mint régen. Régen miért volt sok Laci, Feri, Jani? Meg Kati, Évi, Sári? Akkor azok voltak a népszerû nevek, most meg mások.
Mostmeg mindenki Bence, de unom már!
milyen tiltott szerekbõl is készül a tápszer?
Melyik alkotórészére gondoltál? Ha a tehéntejre, akkor azzal az a helyzet, hogy módosított, azaz alkotóelemeire bontott formában vannak a korszerû tápszerekben. Ebben a formában már nem allergizálnak és hasonló a fehérjeszerkezetük az anyatejéhez. Más a tehéntej, mert itt a tejfehérje bontatlan formában van. Nem tudom, hogy a tápszeres babák nagyobbra nõnek e , vagy csak régebben volt így. Nekem pont addig híztak nagyon szépen a babáim, amígg anyatejesek voltak.
Ha arra gondolsz, hogy tehéntejbol készulnek, az igaz. De ez nem ugyanaz, amit a boltban vehetsz, úgy van alakítva, hogy jo legyen a babáknak és a miai tápszerek osszetétele már eléggé megkozelíti az anyatej osszetételét. Ami káros a babáknak, azokat az anyagokat kiszurik, de dusítják vitaminokkal, immunokomplexekkel, pre-és probiotikumokkal az emésztésre, tehát nem árthatnak. a 10-20-30 évvel ezelotti tápszerektol tényleg megnohetett a baba, ma már nem torvényszeru. Tény, hogy az anyatej konyebben emésztehto. Nem minden anyuka olyan szerencsés, hogy tudja szoptatni a babáját, attol még a leheto legjobbat adja neki, amit csak adhat. Nem azokra gondolok, akik egyáltalán nem akarnak szoptatni.
csak tápszeres 4, 5hós kisfiamnak egy hurkája sincs.ez szerintem már babakorban is alkati kérdés, mármint a hízás.
Igen kedves utólsó válaszoló. Én ezzel mind tisztában is vagyok, de az ismeretségi körömben két olyan baba is van, akik már nem is babák, de az egyiket kisdisznónak becézték, a másikat meg szumóbébinek. És õk bizony a mai napig is így néznek ki. Persze a szülõtõl is függ. Mert az egyiket a szülei állandóan etetik. Az állandó szót itt konkrétan kell érteni. Ma is megérkeztek a céges bulira és onnantól kezdve hogy leültek evett a gyerek is az anyja is. Egészen addig amíg el nem mentek. Én ezt nem tartom helysnek de a témától már nagyon elkalandoztam. A lényeg hogy a saját tapasztalatom azt mutatja, hogy az anyatejes babák sokkal "kövérebbek". A kisdisznó jelzõt pedig jóértelemben írtam. Nem gúnyból vagy ilyesmi. Inkább csak az a kisgyerek jutott eszembe akit így becéznek.
Az utolso valaszolo "elhizott mint egy kisdiszno" hasonlatara: Tisztán anyatejes babáknál is elõfordul, hogy az elsõ hónapokban akár havi 1-1, 5-2 kg-t is híznak. Ilyenkor sokszor azt mondják, hogy a baba túl van etetve, azért hízik ennyit, nem szabad neki mindig cicit adni, nyújtani kell az etetések közti idõt, sõt, esetleg vízzel, teával helyettesíteni egy-egy evést. No meg hogy a duci kisbabaalkat elõrevetíti annak árnyát, hogy nagyobb korában is problémák lesznek a súlyával. Ezzel szemben az az igazság, hogy kizárólagosan szoptatott babát nem lehet túletetni. A baba teljesen jól érzi és jelzi, hogy mikor volt elég számára a tej: kilöki a szájából a cicit, elfordul, sõt, föl is háborodik, ha tovább kínáljuk. A nagyobb súlyú babák nem azért nagyobb súlyúak, mert gyakran szopiznak (a vékonyak között éppúgy találni olyat, aki napi 2563x kér cicit:o)), hanem mert ilyen testalkatúak. A babát mindig szoptassuk meg, amikor cicire vágyik, hiszen így alakulhat ki az olyannyira fontos õsbizalom. Nem beszélve arról, hogy a tejtermelés csak így tudja követni a baba igényeit. Az anyatej rendkívül könnyen emészthetõ. Viszont abban különbözik minden más tápláléktól, hogy amikor zsír formájában lerakódik a babában, akkor nem növeli meg a már létezõ zsírsejtek számát, csak a méretüket. Ezért aztán az anyatejes duci babák hipp-hopp megnyúlnak, megkarcsúsodnak a késõbbi években. Így aztán nemhogy nem utal késõbbi súlyproblémákra, hanem épp ellenkezõleg: a korai anyatejes táplálás véd a felnõttkori elhízástól és a cukorbetegségtõl is. Fontos tudni, hogy miután egy baba megduplázza a születési súlyát, legyen az akár 2, 4 vagy 6 hónaposan, onnantól általában erõteljesen lecsökken a gyarapodása. Ez teljesen normális, képzeljük csak, mekkorák lennének a manók, ha a késõbbiekben is ugyanolyan ütemben híznának. Ne ijedjünk hát meg, ha a kezdetben extrém gyorsan hízó babánk gyarapodása pár hónap után az extrém lassú kategóriába kerül, ha amúgy a fejlõdése kielégítõ.
Mind a két fiam tápszeres, egyik sem volt dagi, most sem, és egészségesek mint a makk !!!! A hugom majd egy éves koráig szoptatta a fiát, "dagadt volt mint egy kisdisznó" :) és sajnos sokat betegeskedik. A két nagyobbik 12 éves! Ennyit a "rossz" tápszerrõl.
Hát nagyon rosszul látod ezt a kérdést. A mai tápszerek nagyon jó minõségûek és ha olyan alkotó elemei lennének amik károsak a babákra akkor igen csak sok beteg baba lenne. A másik témában is megcáfollak ugyanis az én ismeretségi körömben az összes anyatejes baba olyan elhízott minet egy kisdisznó. Ez nem baj, de nem is szép látvány.
Miért mondtam volna ellent önmagamnak. Az elsõ válaszomban a kisbaba korszakról írtam. Már akkor is kövér volt. A másodikban pedig a jelenlegi állapotáról írtam. Most se sovány a gyermek. Tehát te nem olvastál figyelmesen vagy nem tudtad értelmezni a soraimat. Pedig nem túl bonyolult.
Akor most mitol is kisdisznok? Az anyatejtol vagy attol hogy a szuleik allandoan tomik oket szilard etellel? Ellent mondtal onmagadnak!
Azért abban midnannyian egyeétrtünk, hogy az anyatejnél nincsen jobb a baba számára! De sjanos nem mindneki tud szoptatni, erre tlaálták ki a tápszert, és a babák általában hurkásak, akármelyiket is egyék.Õk hiznak, majd nõnek felváltva, nem is bezsélve arról hogyha elkezdenek járni, többet mozogni, a legdagibb baba is hip hop formásodik.

Miért kezd el mindenki teát adni a babájának? A folyadékpótlásra nem jó a víz?

Legjobb válasz: Lehet hogy azert nem issza a vizet mert eloszor teaval kinaltatok esetleg? Mielott a torkomnak esik vki, csak kivancsisag nem kotozkodes. :)

Lehet hogy azert nem issza a vizet mert eloszor teaval kinaltatok esetleg? Mielott a torkomnak esik vki, csak kivancsisag nem kotozkodes. :)
dehogynem jó.
Én azért kezdtem el teáztatni, mert télen ha mentünk ki, mégsem tölthettem a termoszba meleg vizet...de nálunk szépen megiszik mindent.vizet is.Én cukor nélkül adtam a teát.
De, a víz lenne a legjobb, de nem issza meg!:( Már próbálkoztam sokszor, de akkor inkább nem iszik, ami azért is szomorú, mert mi fõleg ásványvizet iszunk, és csak ritkán üdítõt. És azért adok teát, mert inkább azt igya, mint a "kitudjamivanbenne"-üdítõket, babaleveket. 1 liter teát fõzök le különben, az nagyjából el is fogy egy nap (7 deci biztosan), és abba csak egy mokkáskanálnyi (vagyis szerintem nem sok) cukrot és friss citrom levét teszem.
Enyém szerencsére CSAK a vizet fogadja el, mást nem szeret. 17 hónapos. De sok baba nem issza a vizet, ezért kapnak teát vagy egyebet. És vannak anyukák, akik azt hiszik, unalmas a víz, ezért adnak mást a babájuknak.
én vízzel próbálkoztam elõször, de nem itta meg. Teát kapott, de cukor nélkül, azt egy darabig itta, aztán az se kellett neki. Azóta instant teát, meg gyümilét kap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Így már értem.:)
Az enyém is vizet iszik. Én sem szeretem a teát, neki sem, de a tesójának sem fõztem sose.
15 hónapos a kislányom. Eddig csak lightosra fõzött teát fogadott el, kb. egy hónapja volt hajlandó átállni a vízre, nagyon sok próbálkozás után, pohárból. Mivel tápszeres volt, és szorulásos is ráadásul, fontos volt, hogy plusz folyadékot kapjon, maradt a tea, miután a vízzel "visszapattantam" róla.
Ezt en sem ertem, kiveve hasfajos babak eseteben. Szerintem a viz a legjobb szomjolto, a fiaim azt isznak.
Szerintem azért adnak teát, mert nem issza meg a vizet.Annak mégicsak van egy kis íze. Az én babóm sem nagyon óhajtja meginni, de mást nem kap.Majdcsak rászokik.
De, a legjobb az lenne, de az enyém sajna nem fogadja el. Ha csak azt kínálnék neki, nem inna egy ml-t sem egész nap:( A teát viszont imádja, így "kénytelen" vagyok azt adni...
Azért kezdtünk el teát adni mert hasfájós!! Bár a kórházi cukros víz után nem is tudom h elfogadta-e volna a sima vizet:S:S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!