Találatok a következő kifejezésre: Miért jó adni (23 db)

Új telefont szeretnék venni. Az alábbi 6 típus közül melyikre voksolsz, és miért? Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy melyik miért jó? (Kattints a típusokért)

1. Sony Ericsson Xperia X10 mini pro 2. Sony Ericsson Xperia X8 3. BlackBerry 8520 4. Samsung Chat 5. RIM BlackBerry 9300 6. Samsung Star II Elmondom mire használnám: szeretnék rajta természetesen telefonálni, smsezni (igen sok smst írok), internetezni (tehát legyen jó böngész?je és fogja a wi-fit), MSN-ezni, Skype-olni, ezeket gyakran használom magánélet, tanulás, meló ügyekben. Jó kamera, jó hangszóró persze nem hátrány szintén. És NAGYON FONTOS a strapabíró akkumulátor! Köszönöm a tanácsokat el?re is.

Legjobb válasz: nekem nem jönnek be a Samsungok, és a Sony-k, én a Nokiákat szeretem, de ha ezek közül kéne választani, akkor BlackBerry-t ajánlanám. Nehéz kezelni, de miután megtanulod, beleszeretsz, és nem tudod letenni a kezedbõl. ;) de hogy 8520, vagy 9300? ezt nemtudom! :S de szerintem tényleg Berry-t válassz, sokkal jobb, mint többi!:)

nekem nem jönnek be a Samsungok, és a Sony-k, én a Nokiákat szeretem, de ha ezek közül kéne választani, akkor BlackBerry-t ajánlanám. Nehéz kezelni, de miután megtanulod, beleszeretsz, és nem tudod letenni a kezedbõl. ;) de hogy 8520, vagy 9300? ezt nemtudom! :S de szerintem tényleg Berry-t válassz, sokkal jobb, mint többi!:)
se x 10 mini pro vagy x 8 de ezek hamar merülnek mint a legtöbb androidos telefon a felsorolt követelmények szerint inkább az x10mini pro, ha játszani nem nagyon szeretnél rajta

Vallásos leszek (Istenhívő), ha kifejted, hogy miért jó ha az lennék szerinted (mivel adna többet. ), és nem lehet "magyarázni" vagy megoldani pusztán az emberi természettel, oké?

Legjobb válasz: Ha így gondolkozol, akkor akkor sem leszel vallásos, ha mi leírjuk, hogy mi benne a jó. Lenne neked egy barátod, akivel megoszthatod minden gondodat-bajodat, megnyugtat, ha felizgattad magad, megvigasztal, ha szomorú vagy.

Ha így gondolkozol, akkor akkor sem leszel vallásos, ha mi leírjuk, hogy mi benne a jó. Lenne neked egy barátod, akivel megoszthatod minden gondodat-bajodat, megnyugtat, ha felizgattad magad, megvigasztal, ha szomorú vagy.
Oké. De a vallás lehet egy teljesen száraz, kiégett dolog, ami az ég világon semmilyen plusz nem visz majd be az életedbe. Viszont az Istennel való személyes kapcsolat teljesen más, az egy olyan dolog, amit nem pótolhatsz semmi mással. Mindig ott volt benned az ezután való sóvárgás, mint egy ûr, és sokmindennel próbáltad betölteni, de soha nem sikerült maradéktalanul. Hogy mivel ad többet? Egy örökkévalósággal, egy kapcsolattal a teremtõvel, egy teljes élettel. Úgy tetted fel a kérdést, mintha önigazolást szeretnél nyerni, hogy mindent meg lehet magyarázni, és hogy semmi értelme az egésznek. De ha van lehetõséged mégis, hogy megismerd Istent, akkor mi veszíteni valód van?
Szia! Én azért hiszek Istenben mert megtapasztaltam a saját életemben a hatalmát. 16 éves koromban szólított meg elõször, és az elmúlt 24 évben minden nap kézzelfoghatóan tapasztalom a csodáit, melyet az életemben véghezvisz. Nem érzem magam butának (2 diplomám van az egyik mérnöki), hiszek a Teremtésben és nem hiszek az evolúcióban, és tapasztalom azt, hogy csak az Istennel való közösség ad tartós boldogságot, és kiegyensúlyozott életet. Nem hiszek az egyházban - csak úgy mellékesen mondom, hogy a pápa már rég elfogadta az evolúciót - nem hiszek a templomokban, a liturgiákban, ellenben tapasztalom, hogy a Biblia képes megváltoztatni az embereket, segít gyõzni a rossz felett, és a krisztusi testvéri közösségnél nincs erõsebb kötelék a világon. Hát én ezért hiszek Istenben. Üdv. Péter
ha hiszel istenben, akkor annyival könnyebb lehet az élet, hogy mindent rá tudsz fogni isten akaratára és így felmentheted magad a felelõsség alól ... legalábbis nekem ez az egyetlen lehetséges opcióm arra, hogy miért jó. :)
Nem értek egyet. Az én hitem pl. nem vak hiten alapul, hanem tapasztalatakon. Amihez kellett hit természetesen fõlegaz elején, de ha az ember megteszi a saját részét, Isten is megteszi.
Nem tudsz hívõ lenni, ha így gondolkodsz! Ez olyan, mint amikor az apostoloknak azt mondták egyesek, hogy avassatok bele a gyógyító tudásotokba, mennyibe kerül, megfizetem. Azt nem kell mondanom, milyen haragra gyúlladtak...
Az ateistának válaszként: Tény, hogy nem lehet olyan dolgokkal logikusan levezetni Isten létét, amik más síkban vannak mint maga Isten. De ugyanígy azt sem tudod levezetni, hogy a saját lelked létezik, és nem csak kémiai folyamatok összessége vagy. Pedig lelke van az embernek, és ez az egyetlen mûszer ami érzékeli Istent. De ha valaki mégis ebben a világban és a logikában keresi Istent, az is megtalálhatja, mégpedig ott, ahol a logika és az elméletek csõdöt mondottak. Millió ilyen dolgot lehet találni az élõvilágban is például, ha beleássa magát az ember.
Ha vallásos vagy, van egy állandó közösséged, ahova eljárhatsz. Misék, takarítócsoport, kórus, ifi/felnõtt hittan, bibliaóra, kirándulások, rendezvények. (lots of fun) Nem kell pszichológushoz járnod, beszélgethetsz a pappal, nem is kerül pénzbe. Kivéve az egyházadót. A közösség lelkileg is könnyít rajtad valamit, elfogadnak, szeretnek. (kipletykálnak, de hát hol nem) A jó ember szerepében tündökölhetsz, ha ügyes vagy. Meghatározott értékrendszert ad, és útmutatót, ami szerint az életedet élheted. Rengeteg felelõsséget vesz le az ember válláról, ha komolyan tudja venni.
A kérdező hozzászólása: Már értem, hogy mit tartasz fontosnak benne, de én mégsem érzem azt az ûrt, amit be kellene tölteni, és nem is tudom jobban elképzelni egy reális de valószínûtlen vágynál jobban. Most akkor hogyan eredhetne ez a tudatos énemen kívülrõl? Amíg ez nincs meg, addig nem léphetek tovább, de akkor még sincs meg az emberben alapból, vagy csak meg kellene találni? Hol/hogyan keressem? MIÉRT KERESSEM, HA NEM IS HIÁNYOLOM?
A kérdező hozzászólása: Azért kifejthetnéd bõvebben ezt, különben szó szerint fogom venni, és igen lesz rá a válasz, amihez nem kell semmiféle vallás.
A kérdező hozzászólása: Jaaaaj, de gondolom ezt negatív gondolatként szántad végeredményben a vallásról...:)
Szia, egyet értek néhány elõttem szólóval, így sosem leszel vallásos, vagyis hívõ. A hit ugyanis egy megtapasztalás, az én megtapasztalásom pedig neked nem tud adni semmit. Megoszthatom veled, de az benned nem fog hitet ébreszteni, egyedül bennem. Egyik kommentedben azt írod, nem is hiányzik Isten. Nos, akkor tényleg nem fogod megtalálni, legalábbis egyelõre. Ugyanis Jézus maga mondta: "aki keres talál, és a zörgetõnek megnyittatik." Fel lehet tenni játékos kérdéseket, de az nem igazi keresés, szerintem ezt te is tudod. Hiszen hogyan is kereshetsz olyasmit, aminek a létezésében nem is hiszel? Freya

Miért jó divatnevet adni a gyereknek?

Arra gondolok,hogy miért kell olyan nevet adni a gyereknek ami kb minden sarkon szembejön? Nem akarom felsorolni, de szerintem tudjátok mik ezek.

Legjobb válasz: mert ez tetszik nekik egybk én nem bántam volna ha a szüleim egy kicsit kevésbé kreatívak lettek volna amikor elneveztek:/ azért is jó mert nem csúfolják miatta a gyerekekt, legfeljebb a bélát meg a jóskát...

mert ez tetszik nekik egybk én nem bántam volna ha a szüleim egy kicsit kevésbé kreatívak lettek volna amikor elneveztek:/ azért is jó mert nem csúfolják miatta a gyerekekt, legfeljebb a bélát meg a jóskát...
Mert az emberek követik a divatot, bár ha nekem gyerekem lesz szívesebben adnék neki valami különleges, de szép nevet, amit nem sok ember visel. Minden korban megvoltak/megvannak a divatnevek, de szerencsére nem kötelezõ mindenkinek ezeket használni.
Mi nem divatnevet adtunk. Olyat adtunk ami mindkettõnknek tetszett.
Szerintem senki nem az alapján választ nevet a gyerekének, mert az minden második babának a neve. Ma egyszerûen más nevek a népszerûek, mint régen. Régen miért volt sok Laci, Feri, Jani? Meg Kati, Évi, Sári? Akkor azok voltak a népszerû nevek, most meg mások.
Mostmeg mindenki Bence, de unom már!


Árulja el valaki, miért jó vétel az a BCAA, amiben 10g-os adagban közel 5g dextrózt veszek meg? Vagy is nem sok pénz 500g dextrózért 5. 000Ft-ot kidobni? Vagy tényleg szuper ár 500g BCAA-ért 5. 000Ft-ot adni? Szóval mi ebben az akció?

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=8363

Legjobb válasz: Én úgy látom, hogy 3270 Ft.:) És 8:1:1 arányban vannak benne az aminosavak. Nem rossz.

Én úgy látom, hogy 3270 Ft.:) És 8:1:1 arányban vannak benne az aminosavak. Nem rossz.
A kérdező hozzászólása: Montez nézd már meg jobban?!?! 600g-ban 300g BCAA Szerinted akkor mennyi is?!
A kérdező hozzászólása: 1 kg 10.380Ft 1 kg-ban van 500g BCAA? Vagy is tisztán a BCAA minden [email protected] leszámítva 20.760Ft?!? Igen ez [email protected] jó vétel!
A kérdező hozzászólása: Az meg külön röhej számba megy, hogy lesz aki kb. 500g dextrózt meg fog venni kb. 5.000Ft-ért?
Jó, akkor nem veszem meg, amúgy is stillmasst vennék.:)
A kérdező hozzászólása: Montez látod, még téged is csõbehúznának a trükkel, és észre se vennéd? Akkor egy kezdõ testépítõ belesétál!!!
Nem. Én tudtam , hogy ki teszi fel a kérdést, csak poénból játszottam kicsit.:)
Neked nem az, de gondolj bele a gyártóknak meg a viszonteladónak milyen jó :D

Orbánnak miért jó, hogy átverési kísérleteket alkalmaz az EU-val és az IMF-el kapcsolatban, mikor a végén úgyis be kell adni a derekát és úgy táncolnia, ahogy azok fütyülnek?

Remélem minket, magyarokat nem ver át.

Legjobb válasz: Megválasztásakor azt hitte hogy 2011-re 3-4%-os növekedést hoz míg 2012-re 5-6%-ost. Mindezt úgy hogy szarik az államadósságra és elkölti a nyugdíjpénzek 3000 milliárdját és a maradék IMF hitel tartalékot ami 1500 milliárd! Ja és hogy az unortodox gazdaságpolitikája önmagában hozza a csodát és majd a világ a seggét veri a földhöz mikor meglátja ezt.. Most meg azt hiszi hogy õ a trükközés nagymestere és majd mindenkit jól átver és senki nem vesz észre semmit! Gondolta ha a saját szavazótábora nem vette észre akkor a világ sem fogja... De hát ha csalán van a kezedben de nem a saját fa..odat vered vele akkor nem gondolod hogy talán abba kéne hagynod... Hisz téged spec még talán legyez is az a csalán...

Megválasztásakor azt hitte hogy 2011-re 3-4%-os növekedést hoz míg 2012-re 5-6%-ost. Mindezt úgy hogy szarik az államadósságra és elkölti a nyugdíjpénzek 3000 milliárdját és a maradék IMF hitel tartalékot ami 1500 milliárd! Ja és hogy az unortodox gazdaságpolitikája önmagában hozza a csodát és majd a világ a seggét veri a földhöz mikor meglátja ezt.. Most meg azt hiszi hogy õ a trükközés nagymestere és majd mindenkit jól átver és senki nem vesz észre semmit! Gondolta ha a saját szavazótábora nem vette észre akkor a világ sem fogja... De hát ha csalán van a kezedben de nem a saját fa..odat vered vele akkor nem gondolod hogy talán abba kéne hagynod... Hisz téged spec még talán legyez is az a csalán...
Ez egy egyszerû erõfitogtatás, állati gyenge változata.A gond csak az, hogy a fél világ rajtunk röhög, hogy egy ilyen idióta irányítja az országot.Ott játsza a "jó fiú leszek, és minden rendben-t"itthon meg ordít bele a mikrofonba, hogy õ 'biz nem hagyja magát, lesz ami lesz.
Minket már régen átvert! Azt szeretné, ha az egész világ úgy táncolna, ahogy õ fütyül! Amit az EU kér, az jogos. Legalábbis ott, ahol demokrácia van.
Persze az a világ legnagyobb gondja hogy mit mond a magyar elnök.Ha nem tudnád mindenki mást mond az eu-ba mint otthon, nézd meg Sarközy kampányát.Orbán meg csak arra játszik hogy ha már ennyire elk*rta hátha ki tud jönni jól belõle.Arra játszanak mint a törökök nemrég, hogy annyit húzták az idõt hogy végén már nem is kellett hitelt felvenni.Ha felvenné egybõl a hitelt a jobbik egybõl támadást indítana és egy rakat fideszes szavazó átpártolna a hozzájuk és Orbánnak az a legfontosabb.
Valószínüleg a világnak nem az a legnagyobb dolga, hogy a magyar politikában mi történik, de ennek ellenére elég sok ország figyeli, és élesen bírálja.Ezek szerint mégis csak foglalkoznak vele, nem?
Azért csinálja, hogy tökösnek tûnjön, miközben nem az.

Miért délelőtt kell gyümölcsöt adni a babának? Nem jó a gyomornak délután a gyümölcs?

Olvastam már többször itt fórumon, hogy inkább délelőtt adja mindenki a gyümölcsöt. Én mindig délután adom, mert délelőtt nem hajlandó megenni, délután se sokat, de akkor legalább eszik. 21 hónapos

Legjobb válasz: nekem nem tizoraizik, muszaj delutan adnom, kulonben nem enne, semmi baja. Tslan azert mondjak, mert ha 10-kor gyumit eszik, akkor delben mar tud ebedelni, mert az konnyebben emesztodik.

nekem nem tizoraizik, muszaj delutan adnom, kulonben nem enne, semmi baja. Tslan azert mondjak, mert ha 10-kor gyumit eszik, akkor delben mar tud ebedelni, mert az konnyebben emesztodik.
Az enyém délelõtt és délután is eszik.
Azért, mert a hozzátáplálás kezdetén délelõtt kell adni az új ízeket, hogy ha fáj a hasa tõle, az ne az éjszakát tegye tönkre, aztán ez a felállás sokaknak olyan jól bejön, hogy így marad. Pár hónap múlva már nyugodtan lehet adni délután is, amikor jobban megfelel. Az enyémek is általában délelõtt eszik, de néha délután, ahogy alakul.
én rákérdeztem erre, azon okból, hogy cukorbeteg voltam terhesség alatt, és szigorúan be volt tartva, hogy mikor mit ehetek, és a gyümit délután ehettem, mert gyorsan felszívódó tápanyag. és akkor én sem értettem, hogy a gyerekemnek mért délelõtt adjam, és azt mondták, hogy azért, hogy étvágyat csináljon ebédre. nekem ezt mondták, és épp ezért maradtam a délutáni gyümiztetésnél, mert semmi baj az étvágyával, és inzulin termelés szempontjából jobb a délutáni. szóval ha õ akkor szereti, akkor ne csinálj belõle ügyet!
Mikor kezdtük a hozzátáplálást akkor délelõtt adtam, de mióta fõzit is eszik, így már mindig délután adok neki én is, darált kekszel, vagy tejpéppel, bár mi még csak 7 hósak vagyunk.

Miért nem lehet nekik jó minőségű bolti tejet/tehén tejet adni? Nem kötekedésből kérdezem hanem érdekel az oka.! És mikortól lehet nekik adni tejet?

Szeretnék 6 hónaposomnak tebegrizt csinálni, de mivel mindenhol azt olvasom hogy nem lehet tejet adni, igy nem tudok neki csinálni.

Legjobb válasz: Mert az egyéves kor elõtt adott tehéntej allergiát válthat ki, illetve nagyobb kockázata van az allergia kialakulásának. Bármilyen tej, bolti, házi, stb. Inkább szójatejbõl készítsd, vagy tápszerbõl.

Mert az egyéves kor elõtt adott tehéntej allergiát válthat ki, illetve nagyobb kockázata van az allergia kialakulásának. Bármilyen tej, bolti, házi, stb. Inkább szójatejbõl készítsd, vagy tápszerbõl.
Mármint nem én voltam tehén, hanem voltak :D
Második vagyok. Kedves 12:04! Örülj a szerencsédnek, hogy nem vagy allergiás. Engem 39 éve etetett anyukám tehéntejjel, azóta is nyögöm a következményeit. Nagyon egyetértek azzal a válaszadóval, aki azt írta, milyen sok allergiás van az országban. Jó lenne egy statisztika arról, hogy hányan voltak tehéntejjel táplálva. A sokat változott a világról meg csak annyit, hogy ha van lehetõségem a gyerekemnek biztonságosabb ételt adni, akkor megteszem, mert a mai világban megtehetem.
Azért tele van az ország allergiásokkal, csak körül kelll nézni
Én akkor is az utolsóval értek egyet, senki nem fogja nekem bebizonyítani ha egyszer véletlen allergiás lesz 10 év múlva hogy tehéntej az oka! Vannak ennék sokkal veszélyesebb dolgok, ami ellne tehetne az ember mégsem érdekli...
Egyébként azt mindenki elfelejti, hogy lehet csinálni tejbegrízt vagy tejberizst rizstejbõl is! Azt pedig nyugodtan adhatsz 6 hós babádnak is. Ugyanúgy kell elkészíteni, mintha normál tejbõl csinálnád, picit még édeskés is lesz, mivel a rizstej alapból kicsit édeskés. A vitába nem igazán kívánok belefolyni, nekem is az a véleményem, hogy jobb félni, mint megijedni. Én is felestejet kaptam anno 35 éve, és olyan vashiányos vérszegény vagyok, amit nem tudnak kikezelni. Hogy ettõl-e? Nem tudom, mindenesetre én nem adok még kisfiamnak tejet inni (másfél éves), inkább megveszem a vitaminnal dúsított tejital port. Persze rendes tejbõl készített tejbegrízt, tejberizst, tejjel felöntött fõzelékeket azért már kapott, de azokat is csak 1 éves kora után.
En adtam neki 6honaposan tejbegrizt.A te dontesed. A sok allergiarol pedig csak annyit hogy 100%ra nem lehet visszavezetni hogy mi volt a kivalto ok.
Én is vashiányos vérszegény vagyok, 4 hónaposan már simán feles tejet kaptam:-((((
Nem is 9 hónaposan szokott kiderülni az allergia, az ekcéma! Nyugtával dicsérd a napot!
Nem tudom, hogy miért nem lehet, de én is a testvéreim is HÁZI!!!! tehéntejen nõttünk fel. És mivel nekem sem volt tejem a kislányom is már egy ideje azt kap. Most 9 hónapos. szerencsére nem lett allergiás sem erre sem semmi másra. Vidékiek vagyunk szerencsére itt a házi tej az tényleg az és jó minõségû, jó helyrõl való, nem bolti ami tehenet se látott. Tápszerezni nem akartam valamit meg enni kellet és nem bántam meg hogy adtam neki. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni mit lát jónak és aszerint cselekedni...
ja , nézz meg egy bolti krémtúrót, gyümölcsjoghurtot, mi minden xar van benne.
A dobozos, poros kakik egészségesebbek, mint sok a boltban kapható alapanyag. Lesz még elég idõd kotyvaszatani :)
Semmi baj a tejpépekkel szerintem (sõt nagyon finomak, én imádom õket), de neki még bõven elég a gyümölcs, zöldség, veszel hozzá pl 7 gabonás pépet és belekevered. tejterméket is 8-9 hónaptól javasolt adni. Én csak 10 hós korában adtam tejpépet, akkor is felirattam HA-t (eü kártyáraegyrészt nem került pénzbe és kiadósabb is)
A kérdező hozzászólása: Hát köszike a válaszokat! Sajna anyatejbõl nem tudok neki csinálni, és szeretnék már "rendes" kajcsit adni neki, nem ezt a sok dobozos, poros kakit...!
Elsõ vagyok. És igen, csakhogy 20-30 évvel ezelõtt még nem voltam a tehenek se ennyire agyon vegyszerezve + a levegõ, a víz meg minden élemiszer. Sokkal több dologgal kell most egy szervezetnek megküzdenie, mint akkor.
Jó a kérdés! A régi idõkbe nem voltak tápszerek meg tejpépek és semmi bajuk nem lett az embereknek. A szüleink is tehéntejet vagy kecsketejet kaptak. Én a fiamnak tehéntejbõl csináltam tejbegrízt, persze elsõ pár alkalommal higítottam a tejet vízzel.
Ezelõtt 32 évvel anyunak nem volt teje, nem tudott engem szoptatni. Fél évesen ehettem a tejbõl készült tejbepapit, semmire nem vagyok allergiás. Azóta sokat változott a világ?! (Bocsi a kérdezõtõl, hogy nem adtam normális választ!)
Nem mondom, hogy 100%, hogy bajt csinálnál vele, hiszen nem mindenkinél vált ki kötelezõen allergiát a késõbbiekben. De nem tudhatod. Én kicsi koromtól tehéntejet kaptam, és hiába nem voltak akkor még antibiotikumokkal, miegyébbel tömve a tehenek, mégis kõkeményen allergiás lettem a tehéntejre. Barátnõm kislánya is kapta a bolti tejet, ekcéma és allergia lett belõle. Nem hiszem, hogy megéri. Ennyi idõsen még inkább vedd meg a tejpépet.
A 12:04-es" vagyok. Én sem adtam még fél éves gyerekemnek tejbegrízt, de egy évesen már kapott. Párom anyatejes volt, sok teje volt anyósnak, ennek ellenére tejcukor allergiás lett. Szerintem nem lehet az allergiások 100%át visszavezetni a tejre ok ként. Nekem ezt senki ne adja be, nem hiszem el. Tudok olyat, akinél az idegességtõl alakult ki allergia. Annyira figyelünk a tejre. És a zöldségekre, gyümölcsökre ki figyel? Tele vegyszerrel, hormonnal. Azt senki nem firtatja, hogy attól ki milyen allergiát kap....

Miért nem lehet adni olyan tápszert ami mondjuk újszülött kórtól adható egy 10 hós babának? Miért kell pont 2-es 3-as tápszerre váltani miért nem jó az 1-es? Talán azért mert nagyon meghíznának a babák?

Legjobb válasz: Épp azért mert nem. Egyrészt a 2-es 3-as tápszerekben általában nincsenek annyira szétbontva a fehérjék, másrészt magasabb a kalória tartalmuk. Tehát egy 8-10 hós babának nem elég az újszülött tápi.

Épp azért mert nem. Egyrészt a 2-es 3-as tápszerekben általában nincsenek annyira szétbontva a fehérjék, másrészt magasabb a kalória tartalmuk. Tehát egy 8-10 hós babának nem elég az újszülött tápi.
Nem muszáj váltani, a gyermekorvos és a védõnõ tanácsára mi sem tettük. Bár tudtam szoptatni kilenc hónapig, több-kevesebb kiegészítésre szükség volt végig, és egészen a tehéntej bevezetéséig ( 13 hónap) Milupa Milumil HA Startot evett. Amikor kérdeztem fél éves és egy éves korában, hogy esetleg adjak-e 1-es vagy 2-es tápot, azt mondták felesleges, mert azoknak inkább a kalóriatartalma nagyobb, tehát épp ellenkezõleg, azok jobban hizlalnak. Egyébként egy évesen kilenc és fél kiló volt a lányom, fél évesen kezdtem a hozzátáplálást.
Egyáltalán nem kell váltani, 10 hónapos koráig a lányom az 1-es tápszert ette. Azért nem kell váltani, mert hozzátáplálással pótolod azt ami amúgy kiesne, egyáltalán nem lesz alulfejlett a babád. Nálunk pl fél éves kora elõtt felírattam 12 doboz tápszert így kitartott 10 hónapos koráig.
az én babám 6 hetes korától átaludta az éjszakát. fél éves koráig szoptattam. onnantól estére humana baby fit 1-et kapott. ezt itta 8 hónapos koráig, ekkor elkezdett felébredni hajnalban. váltottam humana 3-ra, ismét átaludta reggel 9ig az éjszakát. majd 10 hónaposan ismét felébredt hajnalban, most a hipp 3-at kapja, ami 10 hónapos kortól adható. egyszerûen nem lakott jól a kevésbé laktató tápszerrel. noj

Miért kell elõadni, hogy egy család vagyunk? Ilyen lenne egy jó anya? Miért ilyen képmutató?

Az anyám úgy tesz mindenki elõtt, mintha mintaanya lenne, de ez nem igaz. Elegem van már abból, hogy elõadja azt, hogy egy család vagyunk. Mégis a gazdagabbnál gazdagabb férjeit, pasijait úgy cserélgeti, mint más a ruhatárát.

Legjobb válasz: Lehet, hogy anyád képmutató, de te is az vagy. Nõj fel, és ne csinálj hülyeségeket, meg olyanokat, amiket "más szülõ nem hagyna"...

Lehet, hogy anyád képmutató, de te is az vagy. Nõj fel, és ne csinálj hülyeségeket, meg olyanokat, amiket "más szülõ nem hagyna"...
Szerintem azért viselkedik így a kérdezõ, mert szeretne egy kis figyelmet és törõdést kapni. Legalábbis nekem ez jött le belõle. Ha meg figyelemre és törõdésre vágyik, akkor azt az anyja váltotta ki belõle. Szerintem írj neki egy levelet, hogy szeretnéd, ha jobb lenne a kapcsolatotok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mit itélkeztek a kérdezõ felett, nem az õ cipõjében jártok. Amin õ keresztül megy, ez teljesen normális folyamat. Ha leszarnak, akkor az következik, hogy te is elkezded leszarni az életet. De õ már rájött végre hogy honnan bûzlik a hal, és átlátja, hogy az anyja hibázott. Ez a megváltozás kezdete, hogy átlátja mi történik vele, addig az ember csak sodródik a lelki fájdalomtól. Barátommal is ugyanez a helyzet, õt is leszarta az anyja egy gazdag férj miatt, és mindent a közös gyereküknek adtak meg, nem neki. Õ is lázadó lett, és utána nem azt kapta, hogy szegény fiam, bocs hogy leszartalak, hanem csak még jobban utálták amiatt hogy ilyen lázadó lett. Én sajnálom az ilyen sorsú embereket, mert nem õk választották a szülõt. Sajnos most ez csak körvonalazódik benned, hogy nem kaptál elég szülõi támogatást, megértést, és nevelést, ez a probléma 30 éves korod körül fog tetõzni. A barátom pl pánikbeteg lett egyik pillanatról a másikra, és nem tudta hogy mitõl. Nekem és a terapeutának (mert hát oda is el kellett kezdenie járnia végül) csak azt hajtogatta, hogy neki tökéletes családja van. Egy év terápia után kezdett egyáltalán rájönni, hogy annyira nem is tökéletes, és kifejezetten haragszik az anyjára amiatt ami történt, és hogy õ egy elfeledett kiszoritott gyerek lett. De ezt is nagyon nehéz terápiával feltárni késõbb, mert a gyerekben az él, hogy minden ami történt, normális volt. Pedig közel sem. Készülj, hogy neked is késõbb nehezebb lesz, de ne aggódj, mindent le lehet gyõzni, ha megérted. Addig is ajánlom a "mérgezõ szülõk" c. könyvet, fent van neten, mielõtt ez a probléma 30 éves korodra teljesen kinõné magát valami eltemetett elnyomott érthetetlen problémává. saját tapasztalatból mondom ezt Neked! gyõzelmes küzdelmet kivánok, és sok sikert az élethez!
Nem értem miért kell a kérdezot támadni. Én is voltam kamasz, de sosem fordult elo, hogy napokig nem mentem volna haza. Hogy ez miért volt? Mert amint hazaállítottam volna, édesanyám konnyes és kialvatlan szemekkel rám nézett volna és minimum felpofozott volna. Az régen rossz, ha a szulonek fel sem tunik, hogy napokig nincs otthon a gyerek. A kérdezo azért csinál nagy hulyeségeket, mert nem volt nevelve. Kérdezo! Egy olyan nonek mint anyád, fontos a kulsoség. Tudja, hogy nem jól nevel, de nem szeretné ha ezt mások is látnák. Sok ilyen szulo van, otthon ordítanak a gyerekkel szuloin meg eljátszák az aggódó turelmes anyu-aput.
Állj meg vándor !! Mi az hogy napokig nem mész haza? Hát b**zus, jó hogy fiatal vagy és kamas zmeg blabla de az még nem azt jelenti hogy azt csinálhatsz amit akarsz. Ennyi erõvel menj már el a legközelebbi bankba és rabold ki, mert miér ne, jó buli lesz, anyád meg úgyis elintézi. Tudod, élni másképp is lehet, nem csak autóösszetöréssel :) . Én 19 vagyok, voltam bulikon, éltem a fiatalságom elég jól, de sosem törtem össze se autót, és sosem csináltam butaságokat, és mégis szép tinédzser korom volt. Bár igaz, a mi idõnkben más volt minden, még kinnt hülyéskedtünk, szórakoztunk.
A kérdező hozzászólása: Hogy költöznék el, amikor minden ide köt? Ezt elmondanád? Mert kicsit érdekes lenne 1-2 órákat ingáznom reggelente és esténként...
Figyu, ha neked ennyire nem tetszik ahogyan anyukád él, akkor miért nem költözöl az édesapádhoz, nagymamádhoz? Egyik helyen azt mondod felnõttél, másikban azt, h kamasz vagy. Te saját magaddal sem van tisztában. Tudod, engem tényleg lesz-rtak. 16 évesen már nem is laktam otthon. Szóval te most vagy feleslegesen nyígsz v kihasználod az anyukád férjeit pénzestül (ezzel együtt anyukádat is). Mond neked az vmit, h bort iszik és vizet prédikál?
A mult az a mult. Megjavitani mar senki sem tudja, mi sem. Arra torekedj, hogy hagyj fel a jelenlegi viselkedeseddel, meg van esely hogy any-lany kapcsolatotok legyen. Azzal, hogy most te bosszubol kicsapongo eletet elsz, anyadat nem bosszulod meg, hanem csak magadnak okozol fajdalmat.
A kérdező hozzászólása: Ha ide anyám írt volna ki egy kérdést, ahol leírja, hogy a gyereke szinte az egész gyerekkorát nélküle töltötte, vagy vele, de igazából akkor sem foglalkozott vele, mert fontosabb volt neki a pénzköltés, pasizás, akkor is ennyire õt védenék a válaszolók? :) Csak kíváncsi vagyok, tényleg.
Hozd rendbe a magad eletet, utana szold le anyadat. Ne kenj mindent a gyerekkorodra. Gondolom mamad nem erre nevelt amit most csinalsz. Ha attersz egy normalis eletre, anyaddal is jobban fogsz kijonni. Ne a multba nezz, ne mindenki mast okolj, csinald amit tudnod hogy tenned kene. Mar eleg nagy vagy ahhoz, hogy tudd hogy mi arossz es jo. Anyadhoz hozza tudod vagni a nem megfelelo viselkedeset, miert nem tisztitod le magadat?
A kérdező hozzászólása: Nem errõl van szó. Hanem hogy úgy viselkedik mindenki elõtt, mintha õ nyerné minden évben a "szuper anya" címet és mindent tudna rólam. Nem egyik napról a másikra lettem ilyen, elhiheted.
"Miért kell ilyen képmutatónak lennie mások elõtt? Mert mit kellene csinálnia? Elmondani minden vendégnek és családtagnak, hogy napokig nem jársz haza, figyelmetlenül vezetsz kockáztatva ezzel mindenki életét és azt sem tudja, hogy kivel/kikkel hálsz együtt? Ez tényleg jobban tetszene neked, ha elmondaná rólad az igazat?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kamasz vagyok, mikor érezzem jól magam, 50 évesen? Én már nem erõltetek semmit, így nõttem fel. Sosem volt mellettem, vagy ha vitt magával, akkor se foglalkozott velem. Mindig fontosabb volt valami... Az aktuális férje/szeretõje, a pénzköltés, a szórakozás, a napozás, bármi. Mire lennék vele kapcsolatban irigy? :) Hogy ez már a sokadik házassága, de a mostani férjét is megcsalja? Vagy arra, hogy több idõt tölt a fodrászával, mint velem? Mégis mire kellene irigynek lennem vele kapcsolatban? A pasijai számára? Arra, hogy mennyi pénze van úgy, hogy szinte egy napot nem dolgozott egész életében? Mama is tudja, hogy milyen, tekintve, hogy a fél gyerekkoromat náluk töltöttem, amikor anyának éppen nem volt kedve a gyerekneveléshez (ha nem akart elvinni mamáékig, akkor a barátnõméknél aludtam).
Irigy a ribiskedésre? Ne csinald:DD
Es a sajat lanya mit tett/tesz annak erdekeben, hogy normalis csaladi eletet eljen? Szerintem mar elege van. Milyen lanya lehetsz, ha nem jossz haza napokig, osszetorod a kocsit, stb. Szerintem nem akarja a nagymamat izgatni, hogy sajnos lanyat nem sikerult megnevelnie, meg ha probalta is. Te nagyon irigy vagy anyukadra.
utolsó vagyok, elõször azért kattintottam le a kérdést, mert azt hittem hogy a barátom irta ki. szinte ugyanaz a sztori, a nnyi különbséggel, hogy az õ anyja egy gazdag pasi miatt tojta le az õ fejét, de neki is nagy lelki fájdalma lett ebbõl, azt mondta, hogy ha az anyjával csak beszél, nagyon erõs szorongás tör rá. Az én anyámnak pedig sorban voltak pasiai mint neked, sorra jöttek a pótpapák, és az sem volt túl rózsás személyiség fejlõdés számomra. De már utólag túl tettem valamennyire magam, kezdek magamra találni, és kialakatina a saját életemet. De elõtte kellett a felismerés, majd utána a feldolgozás. Azt nem tudom hogy ezt a hiányt, hogy nem volt szeretõ szülõnk, és szeretett családi légkör otthon amiben felnõhettünk volna, csak egy képmutatás, hogy valaha lehet-e pótolni a belsõnkben, de egy biztos, hogy alakitani lehet a léleken, és valamennyire meg lehet erõsödni.

Szóbeli elbeszélgetésen ha megkérdezik hogy "Miért ezt az iskolát választottad? " Hogy bírnák erre jó választ adni. A baj hogy csak vész tartalék a suli. És nem tudok rá semmi olyat. Közgazdasági iskola. Tudnátok esetleg valami jó indokot mondani rá?

Legjobb válasz: Mert érdekel a közgazdaság Mert jókat hallottál róla Mert elimsertnek gondolod Mert tetszik a ... (hely, tanárok hozzáállása, tanítási módszerei) Amúgy pedig tollhatod ugyanazt a dumát is, amit a nem vésztartalékra tolltad volna.

Mert érdekel a közgazdaság Mert jókat hallottál róla Mert elimsertnek gondolod Mert tetszik a ... (hely, tanárok hozzáállása, tanítási módszerei) Amúgy pedig tollhatod ugyanazt a dumát is, amit a nem vésztartalékra tolltad volna.
A kérdező hozzászólása: Ez nem is annyira rossz ötlet :) köszi
Mivel az elkövetkezõkben a matematikai és közgazdaságtani ismereteidet szeretnéd kamatoztatni egyetemen.
Mert jár oda ismerõsöd Mert megnbézted a honlapjukat és az alapján szimpatikus
Mert jó ott a nyelvoktatás
Eljöttél nyíltnapra és nagyon megtetszett, valamint az elõzõk. Sok sikert!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hál istennek nem kérdezték, annyi volt csak hogy mi a célod ott :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!