Találatok a következő kifejezésre: Miért jó a demokrácia Nem (1 db)

Miért jó nekünk a demokrácia? Nem igazságtalan a választási rendszer?

Gondolok els?sorban arra, hogy bizonyos társadalmi rétegek (nyugdijjasok, cigányok, iskolázatlan emberek) döntik el egy választás kimenetelét. A cigányokat például megveszik egyszer?en, a nyugdijjasoknak elég 1-2 jól irányzott ígéret és máris elfelejtik minden sérelmüket, és újra oda szavaznak a baloldalra. Az egyszer? dolgozó polgárok pedig (akik eltartják a fent említett réteget) szívnak ezek miatt, nembeszélve a fiatalságról, akiknek a jöv?jét teszi tönkre a sok elbutult nyugdíjjas, és lefizetett cigány.

Legjobb válasz: ha úgy nézzük az. de szerintem te örülj, hogy ilyen. Figyelmedbe ajánlom azt az igen érdekes tényt, hogy az MSzP támogatottsága a választók körében nagységrendileg megegyezik az tényleges SzJA fizetõk arányával a munkaképes korúak között.* Szóval szerintem örüljél, hogy sok a tudatlan, meg a könnyen befolyásolható, mert OV eddig még csak szogenekkel bírt elõállni, programmal nem, amikor meg mégiscsak kiszivárgott valami, akkor egybõl kiderült, hogy egy szó sem igaz az eddigi igéreteibõl. *6,5 millió munkaképes korú, 3,5 millió munkaviszonyban. A 3,5 miillóból 1,5 minimálbéres, azaz nem SzJA fizetõ, valamint 1 millió állami alkalmazott, azaz nem TÉNYLEGES SzJA fizetõ. A maradék 1 milló pedig kb. 15%

ha úgy nézzük az. de szerintem te örülj, hogy ilyen. Figyelmedbe ajánlom azt az igen érdekes tényt, hogy az MSzP támogatottsága a választók körében nagységrendileg megegyezik az tényleges SzJA fizetõk arányával a munkaképes korúak között.* Szóval szerintem örüljél, hogy sok a tudatlan, meg a könnyen befolyásolható, mert OV eddig még csak szogenekkel bírt elõállni, programmal nem, amikor meg mégiscsak kiszivárgott valami, akkor egybõl kiderült, hogy egy szó sem igaz az eddigi igéreteibõl. *6, 5 millió munkaképes korú, 3, 5 millió munkaviszonyban. A 3, 5 miillóból 1, 5 minimálbéres, azaz nem SzJA fizetõ, valamint 1 millió állami alkalmazott, azaz nem TÉNYLEGES SzJA fizetõ. A maradék 1 milló pedig kb. 15%
A demokráciában a többség dönt. Buta tudatlan mûveletlen emberbõl jüval több van mint igazán értelmes intelikensbõl. Ebbõl az következik hogy a buta hülye emberek vezetik az országot.
Igazából nagyon elítélem azt hogy az elõttem szólók választójog megvonásól beszélnek, és közben diszkriminálják az egyes csoportokat azzal, hogy egészen képtelen vádaskodások hangzanak el. Mindnek úgy érzem van igazságtartalma, de leginkább abból fakadnak hogy nézik a híradót és olvassák a statisztikákat és fizetnek adót. A probléma valóban ott kezdõdik hogy a népességtöredéke tartja el a többit, de ebbõl következik a patthelyzet, nevezetese, hogy a kormány próbálkozik valamit tenni de a pénzt csak az adófizetõktõl zsigerelhetnek ki. Viszont, mindenki torkig van azzal , hogy a fizetésének a 62%-át kapja kézhez. Akkor kezdjünk ilyen felszólalásokba ha valaki erre megoldást kínál. A múlton vitatkozni pedig nevetséges. Ami az eredeti kérdést illeti a jeln társadalomnak nem járna demorácia. De a rendszer maga jó lenne, csak itthon mindenki a kiskapukat keresi. De minden emberi lénynek van szavazati joga, és ez a civilizáció lényege. Az iskolázatlanság pedig a legszomorúbb dolog, dehát ott az ír példa: befektettek a tudástõkébe és az Únió legnagyobb sikertöténetévé váltak.
A demokrácia igenis jó, nyugaton mûködik is. Nálunk is fog csak még várni kell, amíg belerázódunk.
Bocs az elírásokért de gipszben van a kezem.
Szerintem is elég szánalmas, hogy az én szavazatom egyenlõ, egy írástudatlan, börtönviselt, agresszív, barbár cigányéval. Én elvégeztem az általános iskolát, leéretségiztem, van 3 szakmám, van tisztességes munkahelyem, de egyenlõ vagyok egy mosdatlan koszos barbárral.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is hajlok rá, hogy a nyugdíjjasoktól meg az ingyenélõktõl meg kellene vonni a szavazati jogot. Csak az voksolhasson, aki tesz is valamit a közösbe és aktív tagja a társadalomnak. Aki csak otthon ül és kádárról nosztalgiázik, meg lesi a postást, hogy mikor kapja a 13. havi nyugdíjjat, annak nem sok beleszólni valója van. Lehet, hogy meg sem éri a következõ választást. Magyarországon van több mint 1millió cigány, aki szavazóképes, az mondjuk a fele, ezek egy zsák krumpliért bárkire leadják a szavazatukat. A 3 millió nyugdíjjasnak meg csak pár jó szó, ígéret kell és már megy is a baloldalra. A dolgozó ember erre meg azt mondja: én meg beleszarok, mit ér az én szavazatom ezekkel szemben? Legfeljebb elmegy külföldre, ha teheti és ennyi, így jártunk. Volt egy országunk, amit a zsidók megszereztek "aprópénzért".
A kérdező hozzászólása: Ne érts félre, nem OV csökkenõ támogatottsága miatt lettem ideges, õt ugyanúgy útálom, mint gyurcsányit (na jó , majdnem). De hogy fletó egyre népszerûbb megint az agyhalott nyugdijjasoknál, meg a proliknál, ez felfoghatatlan számomra. Ahelyett, hogy a börtönben rohadna.
Most komolyan. Mit gondoltál? Az ókori görögöknél is demokrácia volt, de nem volt mindenkinek szavazati joga. Épp azért, hogy a "szemetet" szûrjék. Egyébként a mostani szavazási rendszerre ráférne egy alapos reform. Mondjuk a pártok logóit eltüntetni a papírról. "z a sokak számára nehezen feldolgozható igazság, hogy eddog csak a komcsik, különösen feltó az egyetlen politikus, aki valamit valóban nekiállt csinálni ezért az országért. " Hát ha engem is támogatna egy-két jólmenõ Kiválasztott, akkor én is tönkrebaszhatnék akármit. "Igazából az a baj, hogy van 2 alternatíva" Videókat nem néztem meg, friderikusz-fóbiás vagyok. Mi lenne a 2 alternatíva? A Horn-ozónak: Horn egy fasz. Remélem nemsoká megpusztul, meg is érdemli azért, amit csinált. Ki legyen a következõ helyettük? Teljesen mindegy, csak ne engedje/ ne rabolja az országot. Ne pusztítsa a magyart. Ne engedjen a háttérhatalomnak. Ja és persze kezdje azzal, hogy az összes rohadt szemétládát, akit tönkretette az országot, perbe fogja és elárverezteti mindenüket. Ami bejön abból meg lehet fizetni az államadósságot.
Ez egy nagyon konkrét válasz volt! Sajnos tényleg így van.
A szilveszteri kabaré jutott eszembe: Mi kellett az ókori görögöknél a cserépszavazáshoz? Rengeteg köcsög.... Egyébként meg mindegy mire szavazunk, mert mind ugyanaz...
Azért szerintem nem olyan rossz dolog, de ami itt folyik, az már régóta nem demokrácia. Nem mondhatsz azt amit akarsz, és ha ne adj isten elütsz a "birka" többségtõl mert van önálló gondolatod, akkor megbélyegeznek mindenféle gyûlöletkeltõ jelzõvel. Az meg felettébb furcsa, hogy például az én szavazatom egyenlõ egy iskolázatlan senkiháziéval. A szólásszabadság az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata (1948) szerint elidegeníthetetlen jog. „Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket”. "Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás sza­badsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, ame­lyeket az emberek jó néven vesznek […], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják […] a lakosság bármely részét”
Ez mind üres locsogás amit elõttem megeresztettek mert Horn Gyula volt az egyetlen aki érdemi dolgot tudott tenni ezért az országért, csak hát a sok faszingernek nem tetszett hogy jött a Bokros és azt mondta hogy 2 lukkal beljebb kell venni a gatyaszíjat hogy nemsokára 4-gyel ereszthessük ki, mert ugye abból a kevésbõl senki sem akart spórolni, le kurvaannyázták és elküldték a Bokrost, aki aztán 2!! szomszédos ország gazdaságát rakta úgy rendbe hogy fényévekkel vannak elõttünk, mert ugye itt semmi sem jó és mindenki azt hiszi 18 éve hogy ha már kivonultak a vörösök akkor ugye automatikusan mindenütt jólét lesz meg kánaán és majd ránk szakad egész Európa gazdagsága. Csakhogy ez nem jelentett mást minthogy a nagytestvér levette a kezét rólunk, és a nyomorult kis gnómnak Európa közepén maga kell hogy megálljon a lábán! Hát ez vagyunk mi... Az orbán meg a fletó meg még javában a kisz táborokban verte a faszát mikor Horn már magyarország szovjetúnió beli nagykövete volt, meg Kádár elsõ attaséja! Szvsz nyálasképû hazudozó köztörvényes maffiózó mindkettõ, de akkor ki legyen a következõ helyettük mi?!
A nyugdíjasok évekig dolgoztak, most, hogy már nem tudnak, megvonnád a szavazati jogaikat!??
az a sokak számára nehezen feldolgozható igazság, hogy eddog csak a komcsik, különösen feltó az egyetlen politikus, aki valamit valóban nekiállt csinálni ezért az országért. Arról lehet vitatkozni, hogy jól csinálta-e vagy nem. De mindenesetre érdemes megnézni ezt: (2 részben, a képeken van a videó indítása) http://atv.hu/hircentrum/2008_jun_friderikusz_most___az_utol.. http://atv.hu/hircentrum/2008_jun_friderikusz_most___az_utol.. elgondolkozni azon, hogy valóban mi lenne az, ami segítene ennek az országnak, ténylegesen mi okoz problémát, és mi az amire a szocik próbáltak reagálni, meg mi az amit az ellenzék mond. Igazából az a baj, hogy van 2 alternatíva. Egyik sem jó, de nem ugyanolyan rosszak. Viszont választani csak ezekbõl lehet. Magam részérõl, csak hogy visszatérjek az eredeti kérdésre, egyáltalán nem hiszek a demokráciában.
Egyetértek! A probléma ott van, hogy adott mondjuk 10 diplomás, dolgozó, adófizetõ, becsületes és önálló gondolkodásra képes polgár és az õ 10 szavazatukat semmissé teszi 11 analfabéta, mosdatlan, munkanélküli cigány szavazata. Így a cigányok akarata érvényesül, fõleg, ha hozzátesszük, hogy 10 magyar 10 felé húz szét. Fõleg, hogy mostani állás szerint 10 -bõl 4 el sem megy szavazni. És akkor a 300.000 zsidóról még nem is beszéltünk, akik az SZDSZ-en keresztül terrorizálják a társadalmat. Sajnos ma õk döntik el, hogy magyarországon mi fog történni az elkövetkezendõ években. Jól kitalálták ezt a rendszert, hogy a hatalomban maradhassanak, bármi is történik.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit szólnátok egy ilyen adórendszerhez? Grundeinkommen - társadalmi utópia

A Grundeinkommen egy új utópisztikus társadalmi rendszer, Hasonló a Zeigeist mozgalomhoz, de sokkal gyakorlatiasabb egyszerűbb módszerekkel próbálja elérni a társadalmi egyenlőséget

- A kulcseszme az hogy mindenki kapjon egy alapjövedelmet mely fedezi az alap létszükségleteit, kaja pia szállás, pont meg tudjon élni belőle. Ez állampolgári jogon mindenkinek járna. Az emberek megvalósíthatnák önmagukat, gond nélkül tanulhatnának akár tovább, lenne idejük a családjukkal foglalkozni, gyerekneveléssel vagy idős gondozással. ugyanakkor ez csak egy "alapjövedelem" tehát nyilván ha valaki világ körüli útra akar menni ahhoz egy kicsit dolgoznia is kell.

Azonban ha mindenki kapna alapjövedelmet akkor senki nem dolgozna ?
- igazából a munkához jelenleg a legnagyobb motívációs erő a pénz. ha nincs valakinek munkája éhen hal. Jelenleg becslések szerint a földön 12 milliárd embernek elegendő élem van a földön, ennek ellenére évente 55 millió ember hal éhen a WHO hivatalos becslése szerint. azaz minden egyes percben 100 ember éhen hal valahol a földön. Ez társadalmi igazságtalanság.
- A megkérdezettek többsége ugyanúgy dolgozna mint most, hiszen mindenkinek vannak álmai céljai, egyéb szükségletei, Unatkoznának az emberek munka nélkül.
- 50 évvel ezelött a mezőgazdasági termelési ráta az volt hogy 1 farmer 3 embernek elegendő élelmiszert termelt, jelenleg 1 farmer 100 embernek elegendő élelmet termel. egy másik termelési ráta hogy 20 évvel ezelőtt amerikában egy év alatt 50.000 tonna acélt termelt 300.000 ember, ez húsz évvel később 85.000 tonna kitermelt acél volt és 70.000 ember munkaerőre volt ehhez szükség. az iparnak nem érdeke hogy munkát adjon, az iparnak csak a pénztermelés a lényege, minél több legyen a profit. Jelenlegi tendenciával számolva 2050-re csak az emberek 5%-ának lesz munkahelye. a többi mit fog csinálni ? lehetetlen hogy pénzt keressen mindenki, így nem hiszem hogy a lakosság 95%-ának pénzhiány miatt éhen kellene halni.

Az adórendszer túl bonyolult és átláthatatlan.
- Töröljük el az összes adónemet, egy adónem legyen csak. Semmi más csakis az áfa, ez úgyis mindent már tartalmaz
- ne legyen személyi jövedelem adó. jelenlegi tendencia hogy az embereket gépekre cserélik, a gép ugyan azt a munkát végzi el mint az ember mégis a gép nem fizet adót, tehát a gépek alkalmazása fekete munka ? ennek így semmi értelme. az emberi munka legalább ugyanolyan értékes mint a gépi, ha a gép sem fizet adót akkor az ember se fizessen a munkája után adót
- Ha csak az áfa van akkor nincs adóbevallás, nincs szükség adótanácsadóra, nincs szükség komoly könyvelést vezetni, nincs telephelyadó, nincs súlyadó, nincs jövedéki adó, nincs semmi más csak az áfa, és az áfa mértékét ehhez emelnék fel. Az alapjövedelem pedig nem más mint áfa visszatérítés.
- Németországban az áfa 7,5 % minálunk persze 27 százalék, mégis a németek javasolják azt hogy 50%-ra ha felemeljük az áfát akkor az összes adónemtől megszabadulhatunk, így egy kalap alá vettünk mindent, és leegyszerűsödik minden.
- Import export arány javulni fog, hiszen külföldön a munkabérek alacsonysága miatt jön be a sok "kacat" mivel az adótartam így növekedni fog így nem éri meg behozni, a gazdaságnak jót tesz ha itthon gyártják ugyan azt a terméket. De mivel itt a munka után nincs adó így olcsóbb a munkaerő és mégis több fizetéssel megy haza a munkásember. Az export így nőne, mivel a termékek gyakorlatilag adómentesen lesznek előállítva, csak az alapanyagban van benne az áfa, ezen felül semmilyen adó nem terheli így külföldön el lehet adni versenyképes áron.

A fekete kereskedelem megnőne vajon ?
- mivel az adóhatóság munkája leegyszerűsödne így sokkal nyitottabb szemmel járnák a világot, tehát hamarabb lefülelnék a pénzmosási tranzakciókat.

Alapjövedelmet jelenleg is kapunk.
- Nyugdíj - Maga a nyugdíjrendszerre sokan mondják azt hogy egy piramisjáték, ami ugyebár illegális. mivel nem lenne a munka után adó így a nyugdíj értelmét veszti. Mindenki akkor menne nyugdíjba amikor akar, vagy amikor rá van szorulva.
- Gyes - ugyebár gyermegnevelés után kapjuk ha új gyerek születik. Magyarország népessége folyamtosan csökken, mert nincs pénzük az embereket újabb gyereket vállalni. Ha mindenki kapna alapjövedelmet sokkal több időt tölthetnének a családjukkal
- Beiskolázási támogatás
- Családi pótlék
- Munkanélküli segély
- Rokkantsági nyugdíj - Ha az embernek hiányzik a lába pénzt kap érte, tehát a fél lábú ember többet ér mint az egészséges ? ez társadalmi igazságtalanság, mondhatni negatív diszkrimináció, ennyi erőből az ember levághatná saját lábát. Persze ez elég morbid gondolat. Afrikában létezik egy illegális szervezet ahol 10 éves árva gyerekeket tanítanak meg énekelni, majd megvakítják megcsonkítják őket, mert így több pénzt tudnak koldulni az arra járó turistáktól. Kiteszik egy forgalmas helyre őket és termelik nekik a pénzt.

Ha mindenki egyenlően kapna alapjövedelmet, csak a papírmunkán milliárdokat meg lehetne spórolni, nem lenne munkaügyi központ, kevesebb lenne az adóhivatal munkája, és csak arra az egy dologra tudnának koncentrálni fókuszálni hogy az Áfát mindenki befizesse.

Van róla videó német nyelven, gyakorlatilag ugyanez amit leírtam de a youtub-on a Magyar felirat bekapcsolható a fogaskerék ikon mellett:

Mit szólnátok egy ilyen adórendszerhez ?
Hogyan tudnám elérni a politikusokat hogy meggyőzzem arról hogy ezt az irányelvek kellene követni és megkísérelni a megvalósítását ?

11

A Kommentár Alapítvány és a Tranzit rendezvények kapcsolódnak valamelyik politikai oldalhoz? Ha igen, melyikhez?

1

Orbánt leváltják 2014-ben?

emélem igen mert a gyurcsány sokkal jobb volt és ő nem bíztatta fel a tömeget, hogy menjenek a parlament elé rongálni. Orbán már 24 éve remeg a hatalomért és nála volt a legnagyobb az álamadóság és csak a gazdagoknak kedveznek

23

2000 és 2003 között miért nem Orbán Viktor volt a Fidesz elnöke?

Évente más volt akkor, Kövér László, Pokorni Zoltán és Áder János volt az elnök, de miért, mi volt akkor Orbán Viktorral?

3

Az ország szegény és munkanélküli részein (Borsod, Szabolcs) hogyhogy a Jobbik népszerű és nem egy olyan párt, ami kommunista és vissza akarja hozni a Kádár-rendszert meg a Szovjetuniót?

13

Mi a kulonbseg a kozigazgatasi es a kormanyzati szervek kozott?

1

Mi a kifogásolt alkotmánymódosítás?

Nem vagyok képben, leírná valaki? Köszi!

8

Ki szavaz 2014-ben a jobbikra?

Én tuti hogy rájuk szavazok remélem nyernek.Mivel a narancsok és a vörösek már eljatszották az esélyeiket csak a jobbikban van még remény.

21

A szocializmusban komolyan hittek benne, hogy majd mindenkinek tudnak fizetést adni a végtelenségig?

Azt mondják ezért volt a rendszerváltás, mert nem lehetett mindenkinek fizetést adni, amikor felesleges dolgokat gyártott Magyarország, ami senkinek nem kellet, nem volt haszon, de fizetés meg igen.

Tényleg így volt? Hitte bárki is, hogy majd ez jó lesz?

9

Mennyi esély van a Fidesz újbóli kétharmados többségére 2014-ben?

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!