Találatok a következő kifejezésre: Miért itt a fogamzásgátló (4 db)

Miért itt kérdezgetik a fogamzásgátló tablettát szedő lányok, hogy hat már-e a gyógyszer? Miért nem az orvostól kérdezik ezt meg, mikor felírják nekik?

Annyira nem értem, sajnálom. Ha nem ciki felíratni, akkor az sem ciki, hogy megkérded, mikortól hat, nem? Vagy nem látom jól?

Legjobb válasz: mondjuk mert vki azt hiszi hogy bele van írva a tájékoztatóba és azért nem kérdi meg...am meg nem mondja el az orvosa...ennyi

mondjuk mert vki azt hiszi hogy bele van írva a tájékoztatóba és azért nem kérdi meg...am meg nem mondja el az orvosa...ennyi
Mert vki úgy gondolja, hogy benne van a tájékoztatóban, és nincs benne. Vagy mert az orvos mást mond, mint amit a tájékoztatóban olvasnak. Satöbbi, ezer oka lehet. De én pl. az orvostól kérdeztem, és benne bíztam inkább, mint az ide írogatókban. :)
Én is tettem fel ilyen kérdést, az elsö adagnál! Én azért tettem fel, mert az orvos teljesen mást mondott, mint azok akik szedték az ismeröseim közül! Ha olvasom a tapasztalatokat, és meggyõznek arról hogy nem lehet baj ugymond "bátrabban" állok a dolgokhoz! De, ez nem azt jelenti hogy fel kell tenni olyan kérdéseket, hogy védekeznek óvszerrel meg kimossa magát meg ilyenek és terhes e... A másik ami ilyen, amikor azt kérdezik hogy pettingtöl lehet e az, ugyhogy nem vette le a bugyiját sem.. Az ilyenek vagy nagyon kis lányok, akik anyukájuk nem világositott fel, vagy nagyon buták, és szórakoznak!
engem nem csak ez zavar!! hanem azok a bunkók akik ide jönne olyan hülye kérdéseket kérdeni hogy a hajam fel áll. pl "használtunk kondomot, nem lyukadt ki, meg mosakodtam de mégis félek hogy terhes vagyok" meg ilyenek... ezért már nem is nagyon járok ide mert felbasszák az idegeim... egyszer egy anya olyan kérdést írt hogy a nem tudom hány hós babájának 38 fokos láza van és az kérdezte hogy adjon neki kúpot vagy sem?? legszivesebben oda irtam volna neki... "ne! adj neki kúpot amikor már a korházban haldoklik :S "
Nekem pl az orvos adott egy tájékoztató füzetet meg mondta, hogy ott lesz a betegtájékoztató is, azt is olvassam el és ennyi. Szerintem az is ritka, hogy ilyen tájékoztató füzetet adnak, csak felírják a tabit. Én is úgy gondoltam, hogy akkor minden le van írva, ezért nem kérdeztem. Persze az is igaz, hogy itt is rá lehet keresni a tablettára, mert már rengetegen megkérdezték az összes tabiról, hogy mikor hat, de valaki erre lusta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, úgy látom, többekkel egyetértünk :) Azért lepõdöm meg mindig egy ilyen kérdésen, mert számomra evidens egy gyógyszernél, hogy megkérdezek ilyeneket mikor felírják. Vagy ha mást nem, a gyógyszerészt. Fõleg, ha ilyen, nem kis horderejû dologról van szó - bár fiú vagyok, így ilyen gondom nincs, hogy mikor hat a tabi :D

Van itt olyan aki, vmilyen oknál fogva abba kellett hagynia a fogamzásgátló szedését? Ha igen, miért?

Nekem most 1 hónap szünet van, mert az el?z? gyógyszer gyenge volt már és 1 hónap múlva kapok másikat :S

Legjobb válasz: Igen,nekem:s Viszeres lett a lábam és fájt is... :-(

Igen, nekem:s Viszeres lett a lábam és fájt is... :-(
Teljesen eltûnt a libidóm, már undorodtam a szex gondolatától. Mióta abbahagytam, sokat javult a helyzet. A másik mellékhatás: depressziós tünetek.
Hogy derült ki, hogy gyenge? Milyen tünetek voltak?
híztam vagy 10 kilót :S ahogy letettem visszafogytam :D 19/L
en hiztam tole baratnom trombozist kapott
A kérdező hozzászólása: közti vérzések voltak...
Én még nem hagytam abba, de már rég abba kellett volna hagynom...20 kg háj jött fel rám, 1 hónapban 1x ha megkívánom a szexet, tiszta sötétkék hajszáleresek a lábaim, a melleim vörös foltosak és fájnak is. Volt még rengeteg mellékhatás, de elmúltak, kb 1 év után. pl. állandó haspuffadás, szélgörcsök, hányinger, fejfájás, ragyák. Csak azért nem hagyom abba, mert a ciklusom össze-vissza kavarodna (magától nem állt be sajnos 1 évtized után sem), újra erõs görcsökkel szenvednék mensikor. Nameg persze volt párszor baleset a gumival, gyereket meg semmiképp nem akarok, így marad a gyogyi, az a legbiztonságosabb.
Nem bírta a szervezetem. Terhességi tüneteim voltak, és erõs hasi görcsök kínoztak. Borzalmasan éreztem magam. Fél év után hagytam abba.

Van itt olyan nő akinek nincs kapcsolata mégis szedi a fogamzásgátlót? Miért? Nem nagy hülyeség?

1 éve már, hogy nincs kapcsolatom. Mostanában van két szexkapcsolatom, de nem túl sűrűn találkozok egyikkel se. (kb. 3 hetente, havonta). Nagy hülyeség lenne részemről ha szedném a tabit?

Legjobb válasz: Sokan vannak. Ahogy már írták, az orvosok elõszeretettel írjál fel mindenféle probléma TÜNETI kezelésére. Pattanásos vagy? Szedjél tabit! Fáj, mikor megjön? Szedjél tabit! Túl hosszúnak tartod a vérzésed? Szedjél tabit! Aztán vannak azok, akik elkezdik szedni fogamzásgátlásra, de késõbb "nem tudják abbahagyni", mert abbahagyáskor kellemetlen tüneteik lesznek. Pl. tiszta ragya lesz az egész fejük, vagy épp nem menstruálnak... Aztán persze megy a sírás, mikor gyereket szeretnének, de nem jön össze. Aki egyéjszakás kapcsolatokban nem védekezik óvszerrel, az meg nem normális.

Sokan vannak. Ahogy már írták, az orvosok elõszeretettel írjál fel mindenféle probléma TÜNETI kezelésére. Pattanásos vagy? Szedjél tabit! Fáj, mikor megjön? Szedjél tabit! Túl hosszúnak tartod a vérzésed? Szedjél tabit! Aztán vannak azok, akik elkezdik szedni fogamzásgátlásra, de késõbb "nem tudják abbahagyni", mert abbahagyáskor kellemetlen tüneteik lesznek. Pl. tiszta ragya lesz az egész fejük, vagy épp nem menstruálnak... Aztán persze megy a sírás, mikor gyereket szeretnének, de nem jön össze. Aki egyéjszakás kapcsolatokban nem védekezik óvszerrel, az meg nem normális.
Én szedem, de nem azért mert teherbeeséstõl kéne tartanom, csak mindig rendszertelen volt a menstruációm és megelégeltem.
se kapcsolatban, se kapcsolaton kívül, manapság már mindenre fogamzásgátlót írnak, pattanásos bõrre, rendszertelen vérzésre, migrénre, bármire, mert gyors és látványos megoldást kínál, szemben a hosszabb távú, rögösebb úttal, ami késõbb kecsegtet eredménnyel, no persze nem kevés mellékhatása (káros hatása) ellenére a gyógyszeripar virágzó üzletág épp szexkapcsolatokban nem látom értelmét, a betegségek ellen nem véd
Szerintem általában azért szedik, mert korábban elkezdték egy kapcsoltban, most pedig nem akarják abbahagyni, hátha jön ismét valaki....
nekem már egy jóideje nincs senkim, és mégis szedem. abbahagytam egy idõre, de olyan rossz volt, hosszú és fájdalmas menstruációm lett, és tele lettem óriási pattanásokkal mindenhol, még a dekoltázsomon is, hogy olyan 4 hónap után nem bírtam tovább, és megint elkezdtem szedni. azóta minden oké, a bõröm és a mensim rendbejött. különben, valóban akármikor jöhet valaki... ;)
Hármas vagyok. aAz már az õ baja. Én próbáltam beszélni vele errõl, de ha neki ez jó, akkor ez.
utolsó! a barátnõd az ilyen egyéjszakás kapcsolatokban, hogy elkap valami betegséget? mert stabil kapcsolatban okés gumi nélkül, de egyéjszakásnál kötelezõ... szerintem csak úgy nem kell elkezdened szedni, esetleg ha már alakul valami nem javaslom, hogy az alkalmi kapcsolataidban gumi nélkül legyél, a tabi esetleg csak plusz védelem lehet, meg jobban tudod tervezni a menstruációd
hát én nem szedem N
Egy csaj ismerõsöm szedi így. Õ elég gyakran nem veti meg az egy éjszakás kalandokat, ezért azzal érvel, hogy így legalább nem kell óvszer után kutakodni, s lehet a dolog közepébe csapni, meg kitudja mikor jön képbe egy ilyen illetõ.
Nekem anno cisztásodásra írta fel a dokim, így szedtem akkor is, mikor nem volt párkapcsolatom. (Tényleg használt, megszûntek a cisztáim és utána teherbe estem, szültem.) Jelenleg barátság extrákkal kapcsolatom van, és fogamzásgátlót használok, mert mindketten gumi nélkül élvezzük csak igazán. Egyéjszakást viszont kizárólag óvszerrel! Mondjuk ha több partnered van, akkor azért érdemes óvatosnak lenni, fõleg, ha nekik is van melletted más... Én a partneremrõl tudom, hogy csak velem szexel, én meg ha mással vagyok, akkor gumizok, a fogamzásgátló mellett is (nem is mondom meg, hogy használok fogamzásgátlót, hogy még a kísértés se legyen meg).

A "netes" doki miért mondja, hogy az alkoholfogyasztás felgyorsítja a fogamzásgátló lebomlását, és így csökkenti a hatásosságát? (Itt mindeki azt írja, hogy nincs az alkohol hatással rá, csak ne hányja ki az illető)

Legjobb válasz: azért írta, mert mindenkire más hatással van az alkohol. nekem pl. a legtöbb alkoholtartalmú italtól hasmenésem van másnap, akkor is, ha csak egy pohárral ittam belõle. akinek amúgy is gyors az emésztése, annak tényleg meggyorsíthatja, és így már igaz is, amit írt.

azért írta, mert mindenkire más hatással van az alkohol. nekem pl. a legtöbb alkoholtartalmú italtól hasmenésem van másnap, akkor is, ha csak egy pohárral ittam belõle. akinek amúgy is gyors az emésztése, annak tényleg meggyorsíthatja, és így már igaz is, amit írt.
Itt nem sok igazi doki van...
Ha valaki krónikusan (azaz rendszeresen) sokat iszik, akkor indukálódnak a májban a különféle CYP enzimrendszerek, melyek az alkohol mellett sok más gyógyszer hatóanyagát (így a fogamzásgátlókat is) lebontják. De ez nem vonatkozik azokra, akik csak hetente egyszer lenéznek egy kocsmába.
A kérdező hozzászólása: És akkor mi az a mennyiség ami soknak mondható? Kinek mi a sok?:)
Nem is a mennyiség, hanem a rendszeresség a lényeg. Pl. a mai nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszereknél már napi (értsd: minden nap) 2-3 sör is bekavarhat (arról nem is szólva, hogy mi van akkor, ha valaki szed olyan gyógyszereket is, melyek ugyanazt az enzimrendszert indukálják).
A kérdező hozzászólása: Akkor most végülis tényleg arra lyukadunk ki, hogy nem szabad alkoholt fogyasztani fogigátló mellett?
Igen, arra. De ne érts félre, ha egy buliban néha napján felöntesz a garatra, attól még hatni fog. Mint korábban is írtam, a rendszerességen van a hangsúly.
A kérdező hozzászólása: Hát én fünyírás közben simán megiszok 2-3 sört. Vagy délutánonként egy koktélt. Ez is soknak számít? Vagy esetleg esténként 2 dl bort.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!