Találatok a következő kifejezésre: Miért itélik jobban azt, (2 db)

Miért ítéli el jobban a társadalom azokat az anyukákat, akik szoptatás után visszaszoknak a cigire, mint a dohányos apukákat?

Szoptatás után visszaszoktam a cigire,de mindenki úgy nézett rám,meg úgy kezelt,mint egy gyújtogatóra.

Legjobb válasz: én 10 évig cigiztem és gyerek elõtt két évvel letettem. számomra érthetetlen hogy miért szokik valaki vissza. ezért úgy butábbnak tartom azt, aki visszaszokik, mint azt, aki le sem szokik. utóbbi akarat gyenge. de aki már egyszer letette , hogy szokhat vissza? a férfiaknak egyébként is nehezebb, a nõk tudják hogy így is úgyis le kell szokni, a férfiaknál viszont nincs meg ez az alap motiváció. azzal együtt nem védeni akarom õket, az én férjem is cigizik és haragszom is rá, de nem vagoy benne biztos, hogy én magam le tudtam volna tenni, ha nem terveztünk volna babát. viszont abban biztos vagyok ha valaha letettem volna ugyanúgy nem szoktam volna rá vissza semmi pénzért, mint ahogy most sem.

én 10 évig cigiztem és gyerek elõtt két évvel letettem. számomra érthetetlen hogy miért szokik valaki vissza. ezért úgy butábbnak tartom azt, aki visszaszokik, mint azt, aki le sem szokik. utóbbi akarat gyenge. de aki már egyszer letette , hogy szokhat vissza? a férfiaknak egyébként is nehezebb, a nõk tudják hogy így is úgyis le kell szokni, a férfiaknál viszont nincs meg ez az alap motiváció. azzal együtt nem védeni akarom õket, az én férjem is cigizik és haragszom is rá, de nem vagoy benne biztos, hogy én magam le tudtam volna tenni, ha nem terveztünk volna babát. viszont abban biztos vagyok ha valaha letettem volna ugyanúgy nem szoktam volna rá vissza semmi pénzért, mint ahogy most sem.
"Mert nálunk is az apuka reggeltõl estig dolgozik, meg hétvégén is itthon is, máshol is, de mire hazaér a munkából este, rend várja, meg van fõzve, a gyerek is alszik.Csak fürdik, kajál, és alszik.Az anyuka meg éjszakázik a gyerekkel" Viszont anyuka nap 24-ben a gyerekével lehet, amikor elõször megfordul, amikor elindul amikor beszélni tanul és ez megfizethetetlen. Fõleg apuka undok munkatársaival szemben.
13-as vagyok, szerintem ha jól esik, nyugodtan gyújts rá. Most is fenntartom a véleményem, hogy ezek ostoba "társadalmi elvárások. Igen, mi dohányosok jutalmazzuk/tuk is magunkat a cigivel, más csokit eszik ilyenkor, mi elszívunk egy cigit. Ha más egészségének nem ártunk, akkor szerintem a mi dolgunk. Mint már írtam, bár örülök, hogy sikerült abbahagynom, azért most elszívnék egy szálat :)
Tulajdonképpen a cigi az egy olyan dolog, ami drága emellett káros, nagyon káros, büdös, csúnya semmilyen pozitív dolog nem szól mellette és még másokat is zavar. Ha nem fújod az arcukba a füstöt, akkor azzal, hogy hamutál szagod van, meg régebben olvastam, hogy nem egy 100%-os megoldás, ha a teraszon szívsz el egy cigit, mert utána még órákig lélegzed ki a káros dolgokat. Nyilván nem olyan koncentrációban, de akkor is. Így aztán, ha valaki képes a terhessége alatt letenni, akkor szerintem teljességgel felfoghatatlan, hogy miért szokik rá vissza? Ez nem negatív diszkrimináció, hogy bezzeg a cigis apukákat nem ítéli el senki. De azokat is, viszont az anyát, aki leteszi hosszú hónapokra, aztán meg megint újrakezdi, azt márcsak azért is jobban, mert hogy lehet olyan hülye valaki, hogy visszaszokik rá? Minek? Fõleg, ha gyereke van? Akkor nem az kéne az elsõ legyen, hogy amennyire lehet magával is törõdik, hogy minél tovább egy szép egészséges anyja legyen a gyereknek? Hát az még hülyébb, mint amelyik le se szokik. Nehogy azt hidd, mindenki hülyének van nézve, aki leteszi mondjuk egy évre, majd újra kezdi, nemtõl, kortól stb. függetlenül.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves utolsó, egyetértek veled, a cigi káros, büdös, meg minden, de engem ellazít, nyugtat, és még jól is esik. Én se szeretem, ha cigiszagom van, de ez nekem egyfajta "jutalom"... Ugyanúgy, mint például a páromnak munka után egy jó hideg sör, neki az esik jól, mint a dolgozó apukák nagy többségének... Figyu, én nagyon szerettem volna babát, meg nagyon szerettem volna élvezni az életet is, de a kettõ egyszerre nem megy... Azért szoktam le terhesség alatt, mert muszáj volt, nem azért, mert le akartam. A mamámat is annak idején fel szoktam hívni telefonon, hogy mennyire hiányzik ez, meg az, õ meg csak mondta, hogy ha nem szoktál volna ezekre rá lányom, akkor nem kéne lemondanod semmirõl.:) És teljesen igaza is van.:) De egyébként nem a nõktõl hallom ám ezt az anyuka hogy mer rágyújtani dolgot, hanem a férfiaktól...Nekik könnyû.Legalább is mondani.:)
A kérdező hozzászólása: Ja, és én még a terhességem közepe felé infulenzás lettem télen, és még egy algopirint se vehettem be, mert terhesség alatt nem lehet.Ilyen gyenge, semmire való sz.rokat szedtem, ilyen vitamin féléket, és semmit nem értek... Már 2, 5 hete dögledeztem az ágyba lázasan, és a doki csak akkor írt fel antibiotikumot, nehogy a babának is baja legyen...Pfff... Arról nem is beszélve, hogy a szülés elõtt 2 héttel tudtam meg, hogy nem adnak fájdalomcsillapítót szüléskor...Gondolhatjátok.:) Ti mindennel tisztában voltatok, mikor vártátok a lurkót?? Mert ez a "nincs fájdalomcsillapító" szüléskor azért nagyon dúrva...
Nálunk sincs csillapitásra lehetõség sajnos. Azért mindent én sem tudok de van saját szülésznõm sokat olvasok a témában és vannak barátnõk is akik szivesen mesélnek.36hkm
Kérdezõ neked most õszintén mi a bajod? Mert nekem az jön le hogy rohadtul megbántad a szülés meg a gyereket is meg csak nyûg neked. Biológiai tény, hogy csak nõp tud szülni ha akarna sem szülhetett volna helyetted az apa minek ezen kattogni.
A kérdező hozzászólása: én csak azt írtam, hogy a nõknek mennyi mindenrõl kell lemondaniuk, mert írták, hogy az apáknak sokkal nehezebb...Nem bántam meg, most várjuk a 2. babát..
Akkor meg minek rinyálsz már bocs. Téged sem erõszakoltak meg hanem önként vállaltad kétszer is. Annyira rossz lenne te sem maradnál otthon alsó hangon 4 évig. A cigi sem érint hisz megint terhes vagy, unatkozol vagy minek ez a kérdés egyre jobban nem értem.
Nem kell lemondani sok dologról, csak akkor nem kell csodálkozni se, ha nem olyan gyereked születik, mint vártad. Amúgy fájdalomcsillapítás nem azért nincs, mert errõl is le kell mondani a nõnek a baba miatt, hanem azért, mert szopacs, hogy te pont ott laksz, ahol nem tudnak adni. Ellazítani sok minden egyéb is ellazít, vagy van e-cigi is, nem kötelezõ gyereket se vállalni, nem tudom amúgy min vagy meglepõdve. Ezek a dolgok, hogy a nõtõl több lemondást, meg odafigyelést kíván a gyerekvállalás szerintem ma már egy 16 éves számára is totál természetesek és józan paraszti ésszel felfoghatók, nekem nagyon fura, hogy te most itt látványosan szenvedsz, egy gyerek mennyi mindenben akadályoz, meg le kell miatta minden félélrõl mondani, meg mennyivel rosszabb egy nõnek. Mi ezen olyan meglepõ?
Egyáltalán minek gyerek annak aki így érzi? Meg minek neki második, ha az elsõ sem változtatta meg a hozzáállását arra, hogy a gyerekért minden megéri?
A kérdező hozzászólása: Ez az egész abból indult ki, hogy valaki írta, hogy az apának sokkal nehezebb, meg ilyenek... De tök mindegy, egy anyuka, vagy kismama bármit csinál, azért rögtön a szájára veszik, de ha egy apa, az nem baj...És ez a dühítõ, nem az, hogy le kell mondani "mindenrõl", ez köztudott.
Csak azt dühíti, aki tudja, hogy van alapja. Egyébként lepereg(ne).
Engem nem érdekel mások véleménye :) én egybõl letettem amint pozitiv lett a teszt.bár olyan rosszul voltam, h nem is kivántam.a párom is letette, mert tudta h nekem szarul esne, ha "mellettem" cigizne.magyarul nekem rosszabb lenne akkor.a fiam 2 hónapos volt, amikor már nem tudtam szoptatni, aztán egyre inkább ott motoszkált a fejembe, h de jo lenne csak egy szálat elszívni.és sajnos így kezdõdött...eleinte csak esténként, kiengedni a fáradt gõzt.aztán már a délutáni alvásidõben is, és igy tovább.nem vagyok rá büszke, bánom hogy igy alakult.és a párom is vissza szokott sajnos.
Ja, te írtad a fájdalomcsillapítós kérdést is? Ebben a kérdésben jelen idõben írod, hogy dohányzol, mert visszaszoktál. De most újra babát vársz? Akkor most terhesen dohányzol?
Én ezt egyáltalán nem vettem észre. Inkább a nõk maguknak állítanak ilyen mércéket szülés után mint a társadalom az anyáknak.
igaz én csak pár évig cigiztem...mindkét terhességem alatt abbahagytam, de szülés után visszaszoktam, elsõvel 2 hét után elment a tejem, és csak ezután gyújtottam rá. szerintem senkinek nincs köze hozzá hogy egy anyuka cigizik vagy nem. Párom még akkor is mellettem cigizett pl. autóban amikor még kismama voltam, hiába kértem hogy ne gyújtson rá bent!
A kérdező hozzászólása: gyerek elõtt-mellett-közelében én sem szívom, szerintem ez undorító dolog, mert rászáll a cigifüst, a passzív dohányzás meg még ártalmasabb.. Az az én dolgom, hogy a magam egészségét rontom, de a piciét nem fogom... Anyu is úgy rágyújtott, hogy a gyerek a babakocsiba volt, anyu meg tõle kb.10 m-re, de éreztem a cigit a babakocsinál is, anyut jól lecsesztem, hogy miért gyújt rá a gyerek közelébe, a babakocsit meg eltoltam még 10m-t.:) és van olyan, aki a házban gyújt rá az újszülött baba mellett...Sõt, apuka is van olyan, aki lusta kimenni, szívja a házba, mert, hogy õ fáradt, meg egész nap dolgozik...És???Azt hiszik, itthon sétagalopp?És ez mentség, hogy bent gyújtson rá???Nem értem...
Mert biztos úgy gondolják hogy terhesség alatt is cigitél.Vagy fene se tudja egy biztos ne foglalkozz másokkal te(i) tudjátok az igazat.36hkm
En alapbol utalom a cigit.mikor szultem ejjel kettokor felebresztett a szobatarsam h o kimenne cigizni figyelnek a gyerekre???kb.kopni nyelni nem tudtam.szerintem ahogy te csinalod az a gyerekre nezve nem gaz.viszont ha mar egyszer letetted muert kezdted ujra?nekem a parom cigizik o is a teraszon, de ha setalunk nem tolja ugy a babakocsit, arrebb is megy egy kicsit.tudja h engem borzasztoan irrital.bnom terhesen is szivta es azzal a szoveggel vedekezett h artalmasabb ha hirtelen leteszi.hat had ne mondjam el a velemenyemet rola...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is cigizem 14 éves korom óta, 25 évesen szültem, amint pozitív lett a teszt, rögtön letettem.Kedves elsõ, én õszinte leszek, az ég világon eszembe se jutott leszokni róla végleg.Csak "szüneteltettem".Egy kismamának rengeteg dologról le kell mondania a baba érdekében, hogy egészségesen jöjjön a világra, gondolok itt a cigire, kávéra, szórakozásra, munkára, alkoholra, energiaitalra, meg én imádok füvet nyírni, fát behordani-összerakni, meg felmászni függönyöket cserélni, és ablakot pucolni, az apuka meg éli ugyanúgy az életét... Egy kismama elég nehézségeken, és aggódásokon megy keresztül, de szerintem ugyanúgy joga van "élvezni" az életet, mint a többi embernek... Azt kedves elsõ, meg nem értem, hogy miért mondod, hogy egy apukának nehezebb leszokni, mert nem motiválja semmi... Neki ugyanúgy lesz gyereke, ugyanúgy motiválnia kellene, mint a kismamát.Hisz rágyújt a kismama közelében, meg ugyanúgy cigiszagúan veszi fel a babáját, nem??
Kedves Kérdezõ, Én 40+1 napos terhes vagyok, de nekem sem jutott eszembe hogy végleg leteszem a cigit, csak arra az idõszakra szüneteltetem amíg terhes vagyok és szoptatok, azért mert én szeretek cigizni, nem szívtam sokat, de 2-3 szál elment naponta, mielõtt terhes lettem. Szerintem semmi kivetni való nincs ebben, a lényeg hogy akkor ne cigizzen az embernek lánya amikor terhes és szoptat.
Képzeld kedves elsõ az én párom ahogy megtudta hogy babát várunk velem együtt tette le a cigit és nem háborgot sõt örült neki higy végre van ami motíválja és õ is több mint 20 évig cigizet. Szóval igenis van olyan férfi apa aki képes rá a családja érdekében. Szóval én büszke vagyok a páromra. 36hkm
Ui: nem szándékozunk visszaszokni pedig megegethetjük magunknak a dobozos cigit. Én úgy vagyok vele hogy azt a havi 60ezer ft-ot félreteszem a gyerköcnek egy számlára mert annak több értelmét látom. De nem ítélem el akik visszaszoltak mindenki saját maga élje az életét úgy ahogy akarja.Nekem nem fáj..36hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó.én se szívok sokat, nekem egy nagy zacskó dohány, ami 3500 ft, az kitart 1, 5-2 hónapig...Azt meg magamon spórolom meg, nem a gyereken.:) Az én párom is letette a cigit, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, igaz, nem azonnal, de õ vissza se szokott rá, csak sörözik.:) Én is nagyon büszke vagyok rá, és bevallom, magamra is, hogy a terhesség alatt le tudtam tenni, arra, hogy megint visszaszoktam, arra nem annyira, de jól esik, ez van.:) Úgyhogy minden leendõ apukának grat, aki a kismama érdekében leteszi.:)
Jó neked kedves kérdezõ hogy keceset cigizel. Nálunk annó nem jöttbe hosszútávon a töltögetés mert egy hétre elõre töltöttem és vitte párom magával a napi 1 dobozt az az 7 doboz cigit és hát a végén már széteset az egész stb.. macera volt csak vele.Így álltunk vissza a dobozosra mert az kènyelmes stb... de már nem szereténk cigizni pedig mi is imádtuk.Ez van. Apukák is képesek rá csak kifogást keresnek.36hkm
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); elsõ vagyok. ahogy mondtam, én sem tartom fernek, hogy apuka dohányzik, meg nyilván mérges is vagyok miatta, de azért õ megteheti egy terhes nõ mellett, hogy a kertben szívja el. azért már inkább pampogok, ha cigi szagúan nyúl a gyerekhez, de valljuk meg azért ezek nem annyira súlyos dolgok, mintha te dohányzol terhesen, és ezáltal egészségügyileg veszélyezteted a gyereket. Így értem, hogy neki nincs olyan motivációja. szomorú, hogy az nem elég motiváció hogy büdösen ne nyúljon a gyerekhez, de ugyanakkor megértem, mert én is 8 évig kerestem a megfelelõ motivációt ami végül is a baba ötlete volt és ami miatt végül is letettem végleg. nem bírálni szeretnélek, és nem tartom azt sem helyesnek ha valaki bírál téged azért mert cigizel. de ugyanakkor nehezen értem meg, fõleg az érveid: sok mindenrõl le kell mondanunk ez tény, de õszintén nekem a cigirõl való lemondás így leszokás után igazi felhõtlen öröm: egy jó dolog, egyel kevesebb aggódni való, hogy ártok magamnak vele, spórolás, hogyan is fognám fel úgy, hogy errõl is le kell mondani és ez milyen szemétség?? hát én örömmel mondok le errõl. ennél sokkal jobb dolgokról kell lemondani anyaként és kismamaként: a szabadidõmrõl, a szusiról :) bizonyos sportokról és munkákról, stb. ezek mellett számomra a cigeretta eltörpül, sõt így hogy megváltam tõle, olyan felszabadultságot érzek e téren mint még soha. tényleg, egy gonddal kevesebb. apukának tényleg kevesebb dologról kell lemondania, és? szerintem megérdemli, reggel 8-kor elmegy a munkába és este 8-ra ér haza, hétvégén meg folytatja a ház körül.
6-os, büszke is lehetsz, ez nagy dolog! mint írtam én sem örülök hogy a férjem nem teszi le, mérges vagyok rá emiatt, de pontosan úgy gondolom ahogy fogalmaztam: ha nem tudom, hogy ki kell kihordanom egy babát, akire ez veszélyes egészségileg, nem biztos hogy letettem volna. tiszteletem annak a férfinak aki ennek ellenére leteszi. de emiatt talán elnézõbb velük a társadalom akár jó ez nekünk akár nem.
Köszi 11-es :) ja és köszi az irigykedõ lepontozónak is!! Értem értünk mindenrõl késes lemondani a párom!!És õ is reggeltõl este 10 ig dolgozik 1 szabadnappal vendéglátásban és még így sem kerete a kifogásokat ... azzal a felkiáltással hogy neki csak a cigi maradt meg mint luxus!!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Kérdezõ. Valóban ez azért van így, mert ha egy nõ anyuka lesz, a környezete elvárásokkal néz rá, hogyan is kellene viselkednie, öltözködnie, élnie egy anyukának. Sajnos ez így, ez ellen csak annyit tudsz tenni, hogy nem foglalkozol vele. Az édesanyától természetes elvárás, és ezzel egyet is értek, hogy várandóssága alatt ne dohányozzon, illetve a gyermekét mentesítse a passzív dohányzás alól is. De az, hogy azért dohányozz, mert "nem illik", ez ugyanolyan demagóg butaság, minthogy kisgyermekes anyuka már csak térd alatt érõ szoknyát, viseljen, isten ments, hogy csinos merjen lenni! Én is leszoktam a terhességem alatt, elõtte majd 20 évig dohányoztam (36 évesen szültem), úgy gondoltam, a szülés után, ha jól esik rá fogok gyújtani. Próbáltam is, én becsszó mindent megtettem, de fizikailag képtelen voltam elszívni egy szálat, még a leggyengébb cigibõl sem. :) Alapvetõen örültem, örülök, hogy sikerült megszabadulni a dohányzástól, ám kívánni még most is sokszor megkívánom, eszembe jut, milyen jó lenne elszívni egy szál cigit pl este, jutalomképp. Aki soha nem dohányzott, az nem fogja ezt megérteni. Ám abban lehet igazság, hogy ha már bebizonyosodott, hogy tudsz cigi nélkül is élni, nem lenne érdemes tovább is folytatni így? Nem gondoltál erre még? :) Én ezzel szoktam a saját vállamat veregetni, és bizisten, jól esik.
nem tudom miert van ez, de en is igy vagyok :( gyerek tervezese elott egy evvel abbahagytam, terhesen, es szoptatas alatt sem szoktam vissza, de most, 3 ev utan igen. gyerek elott n szivom, reggel, mielott felkel, ebed utan, mikor alszik, ill. este, miutan letettem. ossz 3 szal, de ezt is el kene hagyni. nekem raadasul senki nem tudja, csak a ferjem. maceral is erte rendesen. nem tesszuk le ujra?
*gyerek elott nem szivom
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát, én azt senkinek nem kívánom, amit én a terhesség, és szoptatás alatt átéltem...Nagyon erõs elvonási tüneteim voltak, nem volt olyan nap, vagy óra, amikor ne gondoltam volna a cigire.Pedig elõtte se szívtam sokat, ha nagyon belehúztam is, 6-7 szálat... Egyszerûen jól esik, nem éreztem magam jobban cigi nélkül abban az 1 évben se, mármint, hogy jobb a közérzetem, vagy kellemesebb a levegõvétel... És még a terhességi tüneteket is el kell viselni...Persze, a babát nem a gólya hozza, azért meg kell kínlódni.:) De én nem akarok leszokni, én is inkább este megyek ki, sõt, sokszor még egy jó hideg sört is elszoktam kortyolgatni, ha éjjel aludt a pici.:) Hát, szerintem egy anyuka többet kínlódik otthon a házimunkával, kerttel, gyerekkel, mint az apuka a munkahelyén.Mert nálunk is az apuka reggeltõl estig dolgozik, meg hétvégén is itthon is, máshol is, de mire hazaér a munkából este, rend várja, meg van fõzve, a gyerek is alszik.Csak fürdik, kajál, és alszik.Az anyuka meg éjszakázik a gyerekkel.Szóval, szerintem az anyuka még jobban megérdemli az ilyen "luxus" dolgokat sokszor...
Én megértem, és tudom, hogy önzõ dolog, de én boldogan végigcsinálom a terhesség és szülés összes baját, fájdalmát, lemondását a babáért, viszont az kiakaszt, hogy az apának semmi dolga. Tudom, nem túl szép, hogy azt kívánom bárcsak neki is meg kellene szenvednie a babáért, de igenis nekem jobban esne, ha nem egyedül kellene "megdolgoznom" érte. Én is járok dolgozni, pont annyit, mint õ, csak én még terhes is vagyok mellette. Nálunk így az a szabály, hogy amit nekem nem lehet, azt neki sem. Szerencsére a férjemnek eszébe sem jutna elõttem sushit enni vodkával egy szál cigivel a kezében, és mindent megtesz érte, hogy én a lehetõ legkényelmesebben érezzem magam. Ettõl egy kicsit kevésbé érzem igazságtalannak az egészet. :) Ráadásul a kórházban is bent marad majd. Tudom, hogy majd lehurrognak meg lepontoznak itt, de együtt terveztük a babát, együtt akarjuk, és az egy elég sajnálatos evolúciós tény, hogy csak én hordhatom ki, de a férjem a társam mindenben, hogy nézne már ki, hogy õ vígan éli az életét, míg nekem itt fáj-ott fáj, és még csak nem is csinálhatom mindazt, amit szeretek? Lehet mondani, hogy miért szenvedne õ is, és nem is szeretem igazán a férjemet, ha rosszat kívánok neki, de nem ez a helyzet. Nagyon szeretem õt, de számomra, és szerencsére számára is elfogadhatatlan lenne, hogy míg én a közös célunkért küzdök állandó lemondásokkal, addig õ vígan sütteti a hasát a napon. Elég limitált, amit az apa megtehet a magzatért, de az egyik legfontosabb, hogy mindent megtesz, hogy a gyermeke anyja a lehetõ legkényelmesebben, nyugodtabban érezze magát. Ha a férjem nem lenne képes lemondásokra a családjáért, akkor erõsen megfontolnám, hogy vele akarok-e családot alapítani. Együtt sem olyan könnyû lemondani a cigirõl, bulikról, strandolásról, bizonyos élelmiszerekrõl, de úgy, hogy közben az ember élete párja mindent boldogan csinál tovább, na úgy még nehezebb.

Miért itélik el jobban azt, aki csak marihuánát szív, mint azt, aki minden reggel a kocsmában kezdi a napot?

Marihuána: havonta 3-4x szív. Tudtommal nem létezik agresszív füves. Az alkohol fogyasztókról ez nem mondható el a legtöbbször.

Legjobb válasz: Mert az alkohol az emberre egy idõben született meg és került fogyasztásra és az idõk folyamán nem volt olyan társadalom aki ne szerette volna a szeszt valamilyen formában. Épp ezért is sokkal elfogadottabb mint a füves cigi annak ellenére, hogy ez a növény is velünk született sõt felhasználását tekintve a régi világ leghasznosabb terméke volt (ruha, gyógyszer stb). Manapság ez kábszer ami elítélendõ dolog. Hamarosan azonban változni fog a közvélemény. Egy érdekesség: ha hazánkban legalizálnák a füvet és megadóztatnák ahogy a cigit és szeszt akkor évi 30milliárd bevétele lenne az államnak és nem kéne attól tartani h. a fél ország rajzolgatásra járna hetente.

"A nagyon aktív hosszú távú fogyasztása gyengíti az agyi mûködést (magyarán elhülyül tõle az ember), " -mert, az alkoholra nem igaz?
Azt se hagyjuk figyelmen kkivûl, hogy a reggeli ébresztõ ital a társadalmi köztudatban elfogadottabb, ismertebb mint egy esti altató cigi. :D
Mert az alkohol az emberre egy idõben született meg és került fogyasztásra és az idõk folyamán nem volt olyan társadalom aki ne szerette volna a szeszt valamilyen formában. Épp ezért is sokkal elfogadottabb mint a füves cigi annak ellenére, hogy ez a növény is velünk született sõt felhasználását tekintve a régi világ leghasznosabb terméke volt (ruha, gyógyszer stb). Manapság ez kábszer ami elítélendõ dolog. Hamarosan azonban változni fog a közvélemény. Egy érdekesség: ha hazánkban legalizálnák a füvet és megadóztatnák ahogy a cigit és szeszt akkor évi 30milliárd bevétele lenne az államnak és nem kéne attól tartani h. a fél ország rajzolgatásra járna hetente.
MARIHUÁNA.Pfúj rossz, fúj csúnya, pfúj drogos, antikrisztus minden füves, pfúj, fúj.. Na .És most passzold a jointot :-)
A kérdező hozzászólása: egyetértek :)
Nyilván a kultúrális beállítottságunk miatt. De amúgy nem volt ez mindig így. Ugyanis nekem van egy gyógynövényekról szóló könyvem 1890 körülrõl, amiben a kendernél leírják az indiai kender hatásait. Magyarországon a századforduló elõtt borban áztatva vagy borben fõzve fogyasztották, ugyanis az alkohol kioldja a thc-t belõle. Szóval ennyit arról, hogy magyarországon nincs ennek hagyománya...
Ha lenne a kocsma mellett coffee shop, en ott kezdenem a napot, az tuti.De ki se mozdulnek =)Az alkohol pedig pusztitja az agysejteket, a fu nem(csernus mondta), vagyis az alkoholista intelligenciaja csokken, aki fuvezik max. a motivacio csokken(persze, vannak itt is kivetelek, akik valamilyen uton modon, tulzasba viszik es lehet nemi mentalis bajuk).Kevesebb fuvest latnak, nem ismert annyira, illegalis, maskepp gondolkodnak a fuvesek a temaval kapcsolatban mint akik nem hasznaljak, felnek tole..
Az emberek azért itélik el a füveseket, mert sok marhasággal lett teletömve a fejük! Én nagy piás voltam, de részegen tettem dolgokat, mire nem igazán vagyok büszke! inkább füvezek! akkor nyugi van, meg relax meg happy XD Szerintem a fû egyáltalán nem káros, vagy veszélyes vagy kapudrog, vagy ilyenek! Csak az az igazság, hogy egy szar országban élünk, ahol szar dolgokat csinálnak az emberek, és szegény füveseket baszogatják azért, mert néha elpörköl egy spanglit!
azért valószínüleg, mert sokan azthiszik, ha valami illegális, akkor sokkal rosszabb mint ami legális. pedig a marihuána sokkal kevésbé kártékony, mint a 3 fõ legális drog, nikotin, alkohol, koffein. és függõséget sem okoz, mármint fizikai függõséget, csak lelki függõséget, de azt sem olyan durván
Minden ember azt mondja: Majd lesz oan h nem lesz elég neki annyi "repülés" amit a fû add majd keményebb drogokhoz nyul...De ez nem igaz mindenkire...Gondolom azért ítélik el mert h rossz körökben forog akkor biztos emg biztos lop, hazudik h meglegyen a cuccra a pénze.
A kérdező hozzászólása: "a fél ország rajzolgatásra járna hetente." most keltem fel, reggel van még, de ezt a mondatot nem értem:) amúgy köszi a véleményt!
A kérdező hozzászólása: köszi a véleményeket:)
Mert a marihuana-ról azt hiszik az emberek, hogy a "herion beléptetõje", meg hogy "hülye drogos" vagy meg ilyenek :S Érdekes az elvonóba nem látsz füvest, de aloholistát annál inkább :D Pedg a marihuana sokkal inkább gyógyszer ;) Az alkohol több szervedet is tönkreteszi(máj, vese stb) A marihuana max a tüdõdet... Ha egy ember beszív akkor nyugis, jól érzi magát és nevet és illegális! Ha egy fiatal csapat berúg és mindent szétver akkor csodálkoznak(az alkohol öl és butít) és még is legális ! Elgondolkodtató .... (Igen, vérbeli rastafari vagyok és lány :) )
Mert az alkoholistát betegnek titulálják, és mert sokan vannak, aki pedig csak néha iszik, az nem árt. Ez a társadalmilag elfogadott, mert alkoholt mindig fogyasztottak, és fognak is, míg a füvezés, egyéb drogok azért kultúrafüggõk a történelemben. Vannak bordalok, de nincsenek marihuána-szonettek (csak zöld évek, ópiumos abszinttal, de az franciaorszák, vagyis egy másik világegyetem)...
Amíg a fû nem lesz jövedéki termék, és nincs rajta zárjegy , addig ez így is marad. MINDEN a pénzrõl szól "kurvaországban".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!