Találatok a következő kifejezésre: Miért itélik aki nem (31 db)

Miért van az, hogy egyesek CSAK a külsõ alapján ítélnek? Akik ilyenek, azoktól kérdezném: miért teszitek ezt? Nem gondoljátok, hogy ez a másiknak rosszul esik, és hogy a külsõ semmit se árul el az igazi értékeirõl?

Pl. ott vannak a cigányok. Van aki csúfolja õket, van aki nem is veszi emberszámba õket.. Most õszintén: tehetnek arról, hogy így születtek? Tehetnek? Hát nem. Sok bûncselekményt elkövettek? Igen, viszont a fehér ember is ugyanolyan. A fehér ember is öl, lop, hazudik, mégis egyesek csak a cigányokat okolják. Mindenért.

Legjobb válasz: Mi másról ítéljenek az emberek elsõre? Én azt szoktam mondani, hogy az elõítéletek nem véletlenül alakultak ki és nehogy már az szégyellje magát, akinek vannak elõítéletei, hanem annak kellene, aki miatt kialakultak. Egyébként nem vagyok egy ítélkezõ típus, viszont fenntartom a jogot arra, hogy elõítéletes legyek bárkivel szemben, viszont ezt nem kötöm az illetõ orrára, annyi jólneveltség azért van bennem. Szóval különbséget kellene már végre tenni az elõítélet és az ítélkezés között, mert nem ugyan az a kettõ.

Mi másról ítéljenek az emberek elsõre? Én azt szoktam mondani, hogy az elõítéletek nem véletlenül alakultak ki és nehogy már az szégyellje magát, akinek vannak elõítéletei, hanem annak kellene, aki miatt kialakultak. Egyébként nem vagyok egy ítélkezõ típus, viszont fenntartom a jogot arra, hogy elõítéletes legyek bárkivel szemben, viszont ezt nem kötöm az illetõ orrára, annyi jólneveltség azért van bennem. Szóval különbséget kellene már végre tenni az elõítélet és az ítélkezés között, mert nem ugyan az a kettõ.
FEHÉR EMBEREK TÖBBSÉGE LEGALÁBB RENDSZERESEN TISZTÁLKODIK ÉS A TÖBBSÉGÜK NEM BÜDÖS MÍG AZOK A SEZGÉNY SZERENCSÉTLEN ÁRTATLAN JÓFEJ ROMÁK BÜDÖSEK MERT OSEM FÜRDENEK!
[link] Nézelõdjetek itt egy kicsit és majd utána védjétek a szegény, ártatlan cigányokat... nem tehetnek róla, hogy tudatlan, mocskosszájú tolvajok? Tényleg nem?
Az általad leírt példa alapvetõen rossz. Nagyon sok emberrel találkozom nap mint nap, különbözõ társadalmi rétegekbõl, különbözõ életkorral. Közülük egy embertõl sem (!) hallottam azt, hogy a külsejük alapján ítélik el a cigányokat (pedig az utóbbi hónapokban direkt szándékosan rákérdeztem ezekre), hanem a tapasztalatok alapján. Az idõsek azért, mert kis nyikhaj gyerkõcök beszólogatnak nekik, ellopják a megtermelt zöldségüket, gyümölcsüket. A szülõk azért, mert ütik, verik, kirabolják a gyerekeiket. A tanárok azért, mert nem tudnak órát tartani tõlük. A gyerekek szintén azért, mert megverik õket, a sofõrök azért, mert a kisgyerekek azzal szórakoznak, hogy dobálják az autóikat, vagy úgy csinálnak, mintha ki akarnának ugrani eléjük. És így tovább. Az itt felsoroltak mind a saját fülemmel hallott tapasztalatok. És egyikük sem mondta azt, hogy mert nem fürdenek, mert barna a bõrük, mert szegények... A külsõ alapján való ítélkezés ennek ellenére létezik sajnos. Jómagam is beleestem ebbe a hibába és engem is ítéltek el már a külsõm miatt. Ez sajnos egy valós probléma, nem kéne így lennie. MINDENKI így ítél, akár bevallja, akár nem! Te is kedves Kérdezõ! Biztos merült már fel benned is ítélet az emberekkel kapcsolatban, csak nem figyeltél oda rá. Bárkivel beszélsz, bárkit végigmérsz, kialakul egy kép róla a fejedben.
Ezt én sem értem teljesen, de hát részben sajnos azt kell mondjam igazad van, mert az emberben benne van az, hogy valaki így, meg úgy néz ki, baljóslatúan, vagy csak szimplán másképp, akkor õt bántani kell. De mondok én egy példát, megtörtént eset: például van egy ikerpár. Az egyikük nem igazán volt kedves velem és egy barátnõmmel, így a külsejük alapján azt hittem, a másikuk sem túl kedves. Ez a másikuk viszont nagyon rendes volt a többiekkel, amikor találkoztunk rendesen odaköszönt nekünk is. Ez most eléggé csonkított példa, de a lényege ugyanaz, mintha a legapróbb részletet is leírtam volna, nem? Na szóval ebbõl is látszik, hogy külsõ alapján nem ítélkezzünk. Ha pedig maradunk a te példádnál ismerek nagyon kedves cigányokat is, de láttam már másmilyent.
Nyilván amelyik lepontozott annak fáj az õszinteségem, remélem a való életben egyszer valaki jól arcon vágja azért mert ítélkezik 21F
Amit írsz az nem a külsõ jegyekrõl szól. Az ember a tapasztalatai alapján alkot véleményt nem a külsõ jegyek alapján.
Azért mert kényelmes. Vannak jól betanult sémák, aztán azon sémák jeleit keresik a másikon, és kész is az ítélet. Ez egyszerû, kényelmes, nem igényel sok észt. Ennyi. Minden gond forrása az, hogy túl kényelmes az ember, megtenni amit szíves szerint megtenne.
Azok szoktak elítélni bizonyos embereket, akik sznobok és azt az elvet követik amit a szüleik neveltek beléjük. Engem is kinéznek mert van a nyakamban egy vastag ezüst vagy aranylánc, szeretem a divatot, mégis cigánynak meg feltûnõsködõ majomnak gondolnak, hol ott ha megteheti valaki, miért ne éljen vele. A kommunizmus még mindig jelen van egyesek felfogásában, miszerint hurcoljuk meg, vessük ki magunk közül aki nem olyan mint Mi Azért nem foglalkozom ilyen idiótákkal, mert úgysem néznek magukba, hisz annyira elvakultak már 21F
Ha már a példátnál maradjak, én ugyanúgy utálom azt a fehér embert, aki lop meg ilyenek. DE tényleg nem véletlen az utálat. Pl. volt olyan, hogy cigányok leültek mellém a villamoson, felajánlottak, hogy kinyalnak, amikor meg mondtam, hogy nyugodtan befoghatják, elnémultak. A szájok nagy, de fehér ember ilyet sose mondott nekem a villamosan.
Szerintem az elsõ benyomás többet számít mint a külsõ. Azért vélekednek sokan rosszul a cigányokról mert, sajnos több a rossz mint a jó. Az én véleményem szerint megpróbálhatnák legalább a szülõk máshogy nevelni gyereküket. De viszont az iskola és hasonló helyek alapból elitasízják, ezért õk is hibásak ebben.

Miért divat ez? Miért tartják ezt normálisnak az emberek, és miért itélik el azt, aki nem olyan? (lent)

Szóval, gondolom ti is láttatok már részeg tiniket, embereket. És nekem az lenne a problémám (én nem iszom), hogy miért itélnek el engem emiatt. Volt egy fiú, akivel randizgattam, de amint megtudta, hogy nem vagyok olyan, mint a többi lány/csaj (iszákos,bulizós, meg ilyenek), utána már nem is kellettem neki. De én ezt nem értem, feltétlenül innom kell, hogy szeressenek és hogy befogadjanak? Barátom nem sok van, az iskolában szinte mindenki utál,cikiz (meg máshol is).

Legjobb válasz: Úgy gondolom hogy ha valakik emiatt ítélnek el és nem foglalkoznak veled azok éretlen hü.lye kis senkik. Keress olyan társaságot akiknek nem ez számít.

Úgy gondolom hogy ha valakik emiatt ítélnek el és nem foglalkoznak veled azok éretlen hü.lye kis senkik. Keress olyan társaságot akiknek nem ez számít.
Hidd el, nem mindenki tartja ezt a fajta életmódot normálisnak. Amúgy se kell mindig más emberek után menni, így nem lesz egyéniséged. Ha te így érzed magad jól és ezt nem tudják a többiek elfogadni, szerintem nem benned van a hiba.

Miért ítélik el azokat a nőket, akik nem akarnak gyermeket szülni?

ehhez senkinek semmi köze, az én szívem joga, hogy akarok-e vagy sem.

Legjobb válasz: Ki itéli el? Elég sûrûn van ilyen kérdés,és a válaszolók 95%ban nem itélik el.Ez már más témákban is feltünt,hogy túl sok itt az üldözési mániás fórumozó:)

Én sem találkoztam még olyannal, aki elítélt volna ezért egy nõt. Inkább mondja azt, hogy nem akar gyereket, minthogy szüljön egyet, mert elvárja a társadalom és utána szenvedjen a gyerek is és az anya is. Ennek semmi értelme. Mondom én, aki világ életében gyerekre vágyott.:) Én úgy gondolom, hogy egy gyerekkel lesz teljes az életem és ha senki sem szülne az országban engem az sem érdekelne, nekem kell és kész.:)
Ki itéli el? Elég sûrûn van ilyen kérdés, és a válaszolók 95%ban nem itélik el.Ez már más témákban is feltünt, hogy túl sok itt az üldözési mániás fórumozó:)
Azért, amiért azokat a nõket, akik több gyermeket szeretnének-vagy már több gyermeket szültek is elítélik! (pl. engem) Ilyen társadalomba élünk! Ha valaki nem akar gyereket, az a baj, ha valaki akar meg az! Szomorú! Ha Te nem akarsz szülni, akkor ne tedd! De ha nem akarod, hogy ezért megszóljanak a "kedves" emberek, akkor ne is beszélj arról, hogy Te nem szeretnél, mert csak piszkálni fognak, és ettõl csak ideges leszel! Látod, vannak normális emberek is a földön! 3. babánkat várom, és nem szekállak! :-D Szép estét!
Egy idõ után a szülõk elhalnak, a barátok lekopnak, fõleg, ha gyerekük is van. Ha megfelelõ társ sincs, akivel meg lehet öregedni együtt, akkor jön a magány érzése. Egy idõ után mindenki kicsit elgyengül lelkileg, amit szeretett fiatalon, az unalmassá válik. Hiányzik vmi majd az életbõl. Sokan a szülési fájdalomtól félnek, ezeknek a nõknek drága magánkórházat profi orvost ajánlok. Én özvegy lettem fiatalon, ha gyerekem sem lenne, teljesen egyedül lennék.
Inkább sajnálják, hogy annyira értetlen, hogy nem fogja fel, hogy egy idõ és kor után minden unalmas lesz. Mindenkinek egy gyomra van csak és egy idõ után az önmagával való foglalkozás és utazás stb. hobby is unalmassá ruitnszerûvé válik. Az öregedés nem kerül el senkit, és ekkor jön a felismerés, hogy üres gyerek nélkül az élet. Ez a felismerés 50-60-70 évesen jön, hormonális és egyéb változások miatt, senkit nem kerül el, de akkor már késõ.
Csak. Mert az a szokás, az az élet rendje, hogy a nõ, a nõstény utódot hoz a világra. Ennyi a magyarázat szerintem :) De én azt mondom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, ha nem akar, jobb is, ha nem szül egy nõ :)
Nem ítélem el, csak furcsállom. Nyilván jó oka van rá, hogy nem akar babázni, de nekem akkor is érdekes, hogy a "természettel" szembeszáll. Amúgy pedig való igaz, aki nem akar gyereket, még véletlenül se szüljön, mert az sem az anyának, sem a gyereknek nem lenne jó!
Hát biztos azért, ha õk szenvednek a porontyaikkal, akkor más is szenvedjen :) Nem túl toleránsak ám az emberek, azt hiszik, mindenkit az tesz boldoggá, ami õket, pl. gyerek. Aztán biztos van benne irigység is, hogy akinek nincs gyereke, annak megmarad csomó pénze meg szabadideje és karrierje is van. Mert persze minden kellene, a fentiek+gyerek is.
Mert "ez az élet rendje" hogy a nõ gyereket szül...de legalább is asszonyállat pl. ez apósom meglátása is többek között...volt is ebbõl konfliktus mivel én is sokáig úgy gondoltam nekem a világ minden kincséért sem kell gyerek! 17 évig éltünk a férjemmel házasságban mire nálam is "bekattant" valami és 36 évesen szültem! Eddigre már a család beletörõdött, hogy nálunk nem lesz utód, mivel én ezt hangoztattam folyton és ha valaki szóbahozta már annyira ideges voltam, hogy sokszor nem szépen vágtam vissza! Így a közvetlen család már szóba sem hozta.
Én sem tudom, miért ítélik el. Én sosem itéltem el, és én is jóval 30 fölött szültem amúgy. 5-en vagyunk barátnõk, ebbõl 3-nak van gyereke, 2-nek nincs, és nem is lesz. Mégis a legjobb barátnõk vagyunk mindjárt 20 éve :) Ja, és engem meg idegenek azért 'ítélnek' el, mert csak egy gyereket vállaltunk. Hát magasról szoktam tenni minden ilyen okoskodóra. :) Tedd azt te is! :)
2.valaszoloval szorol szora egyetertek.
Én nem ítélem el.Valahol inkább sajnálom õket.Õk nem tudják milyen érzés mikor egy kis élet mozog a hasukban, meg mikor szülés után elõször a kezükbe vehetik a babát.Milyen hihetetlen érzés hogy az a pici baba az övé.De az ilyen nõkbe valószínûleg nincs meg az anyai ösztön, és a babának is csak jobb ha nem szülnek. A 20.52-nek! Elõször is én nem mondanám se az én kislányomra se más gyerekére hogy poronty!Én nem érzem kínlódásnak, nem irigykedek másra hogy mennyi pénze van.Engem nem zavar hogy nem tudok havonta 20ezer Ft-ot magamra költeni, szívesebben költöm a gyerekemre.Karrier ugyan.Szabadidõ-gyerek mellett is bármit meglehet csinálni.De neked ezekrõl fogalmad sincs mert nincs gyereked.Ilyen felfogással ne is szülj.
Ki ítéli el? Szerintem senki. Érdekes, hogy ezt mindig azok a nõk gondolják, akik nem akarnak gyereket. Ez valami kárpótlás, hogy azt gondoljátok, foglalkozik veletek valaki, akárcsak annyi ideig is, hogy elítéljen? Hát, ki kell ábrándítsalak, szerintem senki. Magánügyed, ha akarsz gyereket, szülsz, ha nem akarsz, nem szülsz. Az élet ilyen egyszerû. Te életed, te döntésed.
Elisabeth Badinter: A szeretõ anya Ha "mélyebben" érdekel: ez a könyv kultúrtörténeti szempontból vizsgálja a kérdést.


17 éves vagyok és már nem szűz. Volt egy komoly kapcsolatom és hát eléggé megbántam, hogy lefeküdtem vele. Nagyon szerettem a srácot, de akkor is bánom. Miért ítélnek el emiatt?

Volt egy fiú, akivel randizgattam, és kiderült, hogy már nem vagyok szűz, és emiatt lelépett(19 éves) nem ez az első eset sajnos :( nagyon elvagyok keseredve, hiszen annyira szeretnék már egy normális barátot, akit szerethetek és viszont szeret...! :(

Legjobb válasz: Hát,ne mondd el nekik,h nem vagy már szûz...bár én sem értem,h miért itélnek el :/

Hát, ne mondd el nekik, h nem vagy már szûz...bár én sem értem, h miért itélnek el :/
Szerintem is csak kifogás volt!VAGY:A srác még szûz volt, és beparázott, amikor megtudta, hogy neked már van tapasztalatod!:DD Minden esetre jó hülye volt!
hat ezt en sem ertem, tul kicsi volt a farka, es felt hogy nem erzed meg :D probalj idösebb pasival ismerkedni, vagy legalabb komolyabbal, mert ez nagyon gyerekes gondolkodas, hogy megijed, mert nem vagy szüz :)
ha 13 lennél és nem szûz azt mondom oké... de 17 évesen tök normális hogy már nem vagy szûz... szóval nem gáz :) hülye volt a srác... keress mást :)
nem vagy szûz és lelépett? hát biztos nem ez volt az oka... normális ma már alig alig van. én van aki szerint tök normális vagyok, van aki szerint egy idióta. szóval mindenkinek más a jó, más kell, és mindenki másra vágyik.
A kérdező hozzászólása: õ sem szûz már... volt vagy 3 komoly kapcsolata :/

Miért ítélík el egyes emberek azt a kutyás gazdit aki ivartalanítja a kutyáját? (nem állatkínzásból teszem).

Legjobb válasz: Kedves 19:30-as, áruld már el, miben mutatkozik meg egy kan kutya apai öröme!!!??? Azért ítélik el, mert nincsenek tisztában az ivartalanítás fogalmával, körülményeivel. Azért, mert fogalmuk sincsen arról, hogy 6000 menhelyi/sintértelepi férõhelyre másfél millió kóbor kutya van. Ez a szám 250 kutyát jelent kennelenként!!! Azért, mert fogalmuk sincsen, mit jelent a tenyésztés, mit a szaporítás, és hogy mennyi, de mennyi kutyát bántanak, kínoznak, dobnak ki, és hogy ekkora kutya létszám ellenõrizhetetlen, kezelhetetlen, és hogy ez a probléma csak az ivartalanítással és a kötelezõ chippeztetéssel megoldható.

Kedves 19:30-as, áruld már el, miben mutatkozik meg egy kan kutya apai öröme!!!??? Azért ítélik el, mert nincsenek tisztában az ivartalanítás fogalmával, körülményeivel. Azért, mert fogalmuk sincsen arról, hogy 6000 menhelyi/sintértelepi férõhelyre másfél millió kóbor kutya van. Ez a szám 250 kutyát jelent kennelenként!!! Azért, mert fogalmuk sincsen, mit jelent a tenyésztés, mit a szaporítás, és hogy mennyi, de mennyi kutyát bántanak, kínoznak, dobnak ki, és hogy ekkora kutya létszám ellenõrizhetetlen, kezelhetetlen, és hogy ez a probléma csak az ivartalanítással és a kötelezõ chippeztetéssel megoldható.
Azért mert még nem jártak menhelyen/sintértelepen. Azt hiszik "babázni" húúú de jó dolog, de az utodokat már oldják meg az állatmentõk...
Hát a kutyának aztán marha jó anyának meg apának lenni. Azért ítélik el mert tudatlan sötét p*arasztok! Mindjárt összekaparom magam....
Hát ezt nem értem :/..biztos hogy még több kutya legyen, akiket mások meg halálra kínozzanak :@...minden kutyának 1x azért jó érzés anyának/apának lenni, utána lehet ivartalanítani...
Hihetetlen milyen sznobok vannak ezen a fórumon. Volt kezdetben 2-3 ember aki fújta az ivartalanítást, minden kérdésre, rohadt idegesítõen, most már vagytok vagy 100an és mindenki [email protected] akinek nem ugyan az a véleménye. Ha normális választ írtam, hogy én miért ítélem el mi a gec1nek kell lepontozni? Fogjátok már fel hogy létezik más vélemény is a tieteken kívül. Ne azt nézzétek, hogy számotokra mi a hasznos válasz, hanem, hogy másnak. Mellesleg nem zavar annyira a nevetséges kakaskodásotok, mint hiszitek de azért leírtam ezt.
Húú tényleg nem akarok megint eltérni a kérdéstõl de ezt még muszáj leírnom. Igen, lusta ember akinek van mosógépe, van nekem is, el is ismerem. Viszont nincs mosogatógépem, mindig kikapcsolom a tévét, a pc-t mikor nem használom és csak azt a szobát fûtöm fel amiben épp tartózkodok. Miért? Mert nem vagyok lusta megtenni azokat az apróságokat annak érdekében, hogy az embernek kevesebb beleszólása legyen a természet rendjének alakulásába. Mert abból sosem származik jó. Kizsigereljük ezt a bolygót, ugyan úgy ahogy szegény házikedvenceinket. Ha már vettük a fáradtságot és háziasítottuk õket akkor foglalkozzunk úgy velük, ahogy megérdemlik.
óh. én jártam menhelyen. És mégis kutya tenyésztõ leszek. Szóval nemtom mi köze a kettõnek egymáshoz... amúgy meg azért mert ha az összes fajtiszta kutyát ivartalanítjuk mi lesz az utódokkal?:|||||| lehet hogy egy tökéletes kiállítási génekkel rendelkezõ kutyát ivartalanít. MI LSZ AKKOR?:| ki esik egy jó gén.. xal.. ezér ellenzik sokan. 14/L
És annak szerintem nem való kutya, aki nem tud kellõképpen figyelni a kutyájára, hogy ne essen a kutyája teherbe. Ha kutyát tartok és olyan környezetbe viszem ahol megeshet a dolog?! Még több figyelemmel vagyok a kutyám cselekedeteire. És nem hagyom, hogy elõfordulhasson az aktus! Hacsak nem tart az illetõ több kutyát....
Szia! Ne haragudj az õszinteségemért! De ha téged kiherélnének Te, hogy éreznéd magad? Én nem tartom ezt helyes megoldásnak. Ha pedig hölgy vagy?! Akkor képzeld el azt, ha összevarnák a .....-t Az, hogy esne? Elnézésedet kérem mégegyszer. De szerintem ezen gondolkozz el mégegyszer mielött megteszed! Szia!
Utolsó: Ezt nem kellett volna, most jön majd az oltás hogy hát a tenyésztés, papírokkal meg mindennel mááás, az nem is kutyagyártás, hanem szent cselekvéssorozat blablabla. Kérdésre: Sokan, mint pl. én azért ítélik el mert nem tudják megérteni, hogy ha valaki kutyát vesz az miért nem tud rá vigyázni, miért kell egybõl kimetszetni egy komplett szervrendszerét. Jöhet a 0% meg a blabla szöveg már úgy is megszoktam.
Azért ítélik el azok a bizonyos emberek, mert hülyék. Ez egyáltalán nem állatkínzás. Az például már az lenne ha a született kölyköket fogod, beleteszed egy zsákba, és agyonvered. Az anyaállat meg begyulladt cicikkel szenvedhet pl. Egyébként ilyet még nem is hallottam, hogy emiatt elítélnének valakit, hogy ivartalaníttat. Ez egy követendõ példa, nem bûn. Ha tenyésztõ vagy, akkor meg természetes, hogy a nemtomhány díjas kutyudat nem ivartalanítod, de ha már egyszer tenyésztõ vagy, akkor csak kiválasztott állatokkal pároztatod a kutyádat... és két "tökéletes" állatból lesz egy pár kiskutya, amiket aztán felelõs gazdáknak adsz el stb stb... Ez nem állatkínzás. A szaporítók meg megint egy más tészta. Ugyan nekem macskám van, szintén ivartalanítva, de még ilyenkor is tavasszal szívesen dögönyözik a plüssállataimat, vagy épp a szomszéd lánymacskát :D tehát nem hiszem, hogy a szexuális örömök kimaradnának bármelyik ivartalanított állat életébõl. Ha kiherélnek is tudsz bni... csak nem lesz gyereked. És rengeteg férfi elkötteti magát :O ... A másik hülyeség pedig hogy "legalább egyszer szülnie kell"... nincs megalapozott orvosi vélemény errõl...

Miért ítélik el azt, akinek van teje de nem akar szoptatni?

Barátn?m nemrég szült, lenne teje, de nem akar szoptatni. Félti a melle alakját. Az ? döntése, elfogadtam. De más miért cseszteti állandóan? Mért nem bírják elfogadni a döntését? Tápszert kap, attól is fel fog n?ni.

Legjobb válasz: Nekem önzõnek tûnik nagyon ne haragudj!félre ne értsd,nem ítélem el!Az Õ döntése!Én azért maradok a szoptatás mellett!

Nekem önzõnek tûnik nagyon ne haragudj!félre ne értsd, nem ítélem el!Az Õ döntése!Én azért maradok a szoptatás mellett!
Szerintem ha az elsõ pár hétben szoptat, akkor elfogadható. Én sem szerettem szoptatni, de azért "csináltam" amíg tudtam.
Egyébként a mell már terhesség alatt felkészül a szoptatásra, és akkor lazul el a legtöbb izom benne, nem a szoptatástól, szóval annak már mindegy... elsõ voltam
Azért mert ha gyereket vállalsz akkor meg kell próbálnod a legjobbat megadni neki, és a legfontosabb ilyen piciknek a szeretet és az anyatej. Ha hiúságból nem szoptat, akkor lehet el kellene gondolkodnia hogy elég felnõtt-e az anyasághoz.
Azért, mert semmilyen tápszer nem helyettesíti az anyatejet 100%-osan és jelen esetben (van teje) a saját hiúsága fontosabb, mint az, hogy a gyerekének a lehetõ legjobbat adja.
Legtöbben átmegyünk fájdalmas, sebes bimbós pár héten, van akinek nem fogadja el a pici a cicit, így fej plusz cumiztat, van aki szoptat+tápszerezik ha nem elég a tej. De a legtöbb anyában nem merül fel hogy ha van bármennyi kicsi kis teje, azt ne préselje ki, és ne adja oda a babának, bármibe is kerül. Na ez az oka annak hogy nem bírják elfogadni a döntését. Biztos nagyon jól ki vannak találva a tápszerek, de elég sokat lehet arról olvasni hogy mik az anyatej elõnyei.
Én se szoptattam mert nem akartam, semmi baja a gyereknek 8 honapos kislány, makk egészséges, a mellem pedig olyan mint terhesség elött volt.Semmit nem változott
Az én babám 4 hónapos és már én sem akarom szoptatni. Eddig szoptattam de már unom. Most kezdtem a hozzátáplálást de nem nagyon kell neki. Mondjuk ha a melle alakja miatt aggódik akkor elég önzõ.
12, 16 os, Barom emberek mindig is voltak(sajnos)és mindig is leszenk.ez télleg nevelés kérdése!!!
Utsó elolvastad a kérdést?Mert nem látom a választ!!!
Nem tartozik a kérdésre adott válaszok közé, de muszáj leírnom, na. Úristen, már megint beindult a hülyézés....Édesanyák, felelõsségteljes szülõk vagytok?A sorokat olvasva nem tûnik így, szégyellje magát aki ilyen primitíven áll hozzá a dolgokhoz!A ti gyermekeitekbõl (is) lesz a jövõ nemzedéke, csak az a baj, hogy otthonról azt hozzák, amit tõletek látnak.Szomorú!
11.45: ha valaki szoptat, az azt jelenti, hogy búra alatt neveli a gyerekét és úgy alapjában véve gyengeelméjû??? Én sem értek egyet azzal, ha lenézik azt, aki valami folytán nem tud szoptatni, de azért a Te álláspontod is egy kicsit szélsõséges, nem gondolod? Mi az, hogy szoptatós népség? Vagy szerinted nem ez a legtermészetesebb módja egy baba táplálásának? Nem értelek, komolyan mondom, pedig nem érzem magam hülyének...
Akinek nincs teje és szoptatni akar, azt nagyon sajnálom tiszta szívbõl, de akinek van és nem ad a babájának, azt a nõt nagyon seggbe tudnám rúgni, vagy a férjétõl kaphatna egy nagy pofont, hogy térj már asszony észhez, van egy gyermeked, vedd már elõ a xaros melledet és szoptasd már meg a gyermekünket!!!Az idõ múlásával úgyis meg fog nyúlni a melle a barátnõdnek, nem kell ahhoz szoptatni!tudjátok a kor, meg a gravitáció megteszi a hatását.A barátnõd olyan hülye mint a segg!
Mondd meg a barátnõdnek, hogy tegye mellre a kicsit, és utána majd meglátja milyen jó dolog is a szoptatás, és majd akkor xarik arra, hogy milyen lesz a melle.Ha ennyire hiú, akkor mûttesse meg a szoptatás után!valamit valamiért!
Hú, most teljesen betojtam, hogy nem vagyok norma! :) ))) Hát kedvesem, én egészen norma vagyok, csak sok mindenrõl más a véleményem, mint a többségnek. Ilyen szempontból valóban nem vagyok norma, de ez nekem belefér. :)
De, a nõk régen is ugyanúgy depisek voltak szülés után, csak akkor nem volt "divat" ilyenekrõl bezsélni, sõt szabad se nagyon volt. Az, hogy tönkremegy-e a mell, az alkati kérdés, a kismellûeknél általában nem váltazik az alakja, mérete, nagymellûek esetében valóban elõfordulhat negatív változás. Viszont az õ teste, õ dönt, hogy mit csinál vagy mit nem csinál vele. Én személy szerint azokat ítélem inkább el, akik tele vannak pénzzel, de mégis lepasszolják a 8 hónapos babát a bölcsibe, hogy visszamehessenek a munkahelyükre. Az más, ha valaki erre rászorul. IGen, az anyatej rengeteg dologtól megvédi a gyereket, bár ellenpéldát is tudok, de mindegy. Amerikában nem csinálnak ebbõl ügyet, ott már szülés után a kórházban megkérdezik az anyát, hogy szoptatni akar-e vagy tápszerezni, és nem ítélkeznek, bárhogyan is dönt. A tápszeres babák is lehetnek ugyanolyan egészségesek. Ez olyan mint hogy ne együnk édességet mert árt a fogaknak. Én világéletemben zabáltam az édességet, 30 éves vagyok és még soha az életben nem volt lyukas fogam. Na, az immunrendszer is 90%-ban alkati dolog.
Errõl ennyit. Ha nem szoptatsz vagy esetleg nem akarsz, gusztustalan féreg vagy akinek nem is való gyerek. Szép kis elképzelés. Gusztustalanok vagytok, sajnáltatjátok magatokat mert nem volt tejetek. Na és? Él a gyereketek, nem? Ez már nagyon beteges és szánalmas. Neveljétek õket hermetikusan elzárva mindentõl, nehogy ilyen meg olyan allergiájuk legyen. Ha nem kakil 1 napig, rohanjatok orvoshoz és tegyetek fel idióta kérdéseket itt tisztelt szoptatós népség.
Attól kérdezném, aki azt írta, hogy:"Az anyák többsége teljesen elfelejti, hogy egyben nõk is. Számukra megszûnik a világ, mert van egy gyerekük." Szerinted te attól maradtál nõ, mert mutogathatod a "szép" (ez szubjektív) melleidet a külvilágnak és odatartod a segged?
Én szoptattam nagyon sokáig!! Csúnya lógos lett a mellem tejem mikor elapadt, míg volt tejcsi akkor meg 2 dinnye lógos melleim voltak!!!! De hálát adok az istenek hogy birtam szopiztatni nekem nagyon kényelmes volt, nem beszélve pénztárcakimélõ!! Imádtam a kislányomat szopiztatni jól érzéssel töltött el mindig!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Ha tudtam volna, hogy idáig fajul a dolog, ki sem írom a kérdést. Akik a kérdésre válaszoltak, köszönöm.
16:25ösnek: meg az látszik a pontokon, hogy tényleg marhára ráérnek és izgalomtól remegõ kézzel klikkelgetnek a piros kézre és nagyon úgy fest, hogy ezek a neten lógó szoptatós mamik és ez azért elég gáz
mit kiabálsz?
"Tápszert kap, attól is fel fog nõni" "koszos ruhában van, abban sem fázik meg" Pedig megtehetném, hogy mosok! Pedig MEGTEHETNÉM, hogy SZOPTATOK!
Nem olvastam végig a válaszokat, ezért bocsi! Szerintem, ha valaki gyereket vállal ez épp úgy hozzátartozik, mint az, hogy ruhát veszel neki v.iskoláztatod stb.Ha van teje érthetetlen miért nem szoptatja?Teherbe esés elõtt is tudta, hogy változás fog történni a testén.Megtehetné, hogy a legjobbat adja a babájának, de õ inkább magának akarja a legjobbat.Egy nõ pont attól válik anyává, hogy felül tud kerekedni a saját érzésein, vágyain és a gyermeke érdekei veszi a ranglista élére.Legyen az bármi! Egy szemléltetõ hasonlat: "van tejem, de nincs kedvem szoptatni, mert csúnya lesz a cici, inkább tápszert adok a gyereknek" "van idõm mosni, de nincs kedvem, mert most tévét nézek, inkább ráadom a gyerekre a tegnapi koszos ruhát"
Hát, ami azt illeti, a neten lógó nem szoptatós mamik is jól megmondták a véleményüket. Nem is a véleményekkel van a baj, hanem a stílussal (tisztelet a kivételnek.) És ez (is) látszik a a pontokon.
Nem szabad itt ilyen kérdést feltenni, mert neten lógó a szoptatós mamik jól megmondják a véleményüket. Bár ha te ilyen kedves vagy és a hormonoktól túlfûtött anyukáknak akarsz segíteni egy kis vita kezdeményezésével, hogy levezessék a feszültségük, akkor az sikerült. Érdemi választ nem fogsz kapni, mondom, itt tombolnak a hormonok. Nem csak a válaszokból, hanem a pontozásokból is látszik: az a haszontalan, amelyik nem kizárólagosan szoptatáspárti az agyonmisztifikált szoptatásos világunkban. Én egyébként szoptatáspárti vagyok, de meglátod a válaszom hasznosságát illetõen, hogy nem számít, mert feljebb kritizáltam az ide írók nagy többségét.
khm, azért van ráírva, mert kötelezõ, függetlenül attól, hogy igaz de majd szépen bevezetik itthon a maximálisn 6 hetes szülési szabadságot, és majd mindenki fejegethet (vagy nem fejeget) a munkahelyén, ahogy azt nyugaton is teszik és majd dumcsizhatunk arról, hogy ki hogy bírja én sem értem miért kéne feláldoznunk magunkat az anyaság oltárán. a kérdésre válaszolva: azért itélik el, mert úgy érzik, hogy joguk van hozzá. ismeretlen emberek, név nélkül kiengedhetik itt a gõzt, egyik-másiknak az adrenalintól tuti az egekben a vérnyomása és remeg a keze és ez a napi eufória. hát ezért :)
A tápszeres dobozra nem viccbõl, vagy véletlenül van ráírva, hogy - idézem - "a gyermek legjobb és legegészségesebb tápláléka az anyatej". És ez el is mond szinte mindent a kérdésrõl.
Ismertem én is olyat, aki nem akart szoptatni, mert kellemetlennek érezte. Õ lefejte a tejet és úgy adta a babájának. Azóta ez a "baba" már 15 éves, egészséges, tehetséges nagylány. Amúgy tényleg igaz, nem a szoptatástól megy tönkre a mell, hanem már a terhesség alatt a hirtelen megnövekedett mirigyállomány miatt. Az én esetemben is ez történt (4 hónapig tudtam szoptatni kislányomat), ráadásul a plusz 20 kg-t amit felszedtem, 2 hónap alatt adtam le, így valóban elég csúnya lett a mellem és jóbal kisebb. Maradt a korrekciós mûtét, valamit valamiért!
De igenis baj van vele, mert megvonta a gyermekétõl azt, amit egy anyának meg lehetett volna adni a gyermekének.Utsóka ne hülye példálozással gyere, mert a tejcsimegvonást nem nevezném egy napon a gyereköléssel.Látom te sem vagy teljesen norma!
Szerintem semmi baj a 11:22-essel. Oké, szoptathatott volna, de nem tette. Nem ölt gyereket!
Utolsó vagyok. Még csak annyit, hogy 18 kilót híztam terhesség alatt és 23-at fogytam le 3 hónap alatt. Ezt is a szoptatásnak köszönhetem.
Én sem ítélem el! Majd megteszi ezt helyettem a gyermeke, ha felnõ és ez valahogyan a fülébe jut....
Én nem ítélem el egyáltalán a barátnõdet. Nem mérget ad a babájának anyatej helyett. Bár én is szoptatás párti vagyok, nekem csak 3 hónapig volt tejem, az is csak mutatóban, de még fél hónapot "ráhúztam", éjjel nappal mellre tettem a babát, de a legnagyobb igyekezetem ellenére is elapadt a tejem. De ha valaki másként gondolkodik, én attól nem ítélem el. Akkor ítélném el, ha elhanyagolná, nem szeretné, nem játszana vele, nem lenne mellette, ha kell. Szerintem is baromira túl van már dimenzionálva ez a szoptatás, akármilyen hasznos is.
Szia!A barátnõd valóban nagyon hiú, ez az igazság.Nem ítélek el senkit, aki így dönt...de attól még negatív a véleményem ezzel kapcsolatban.A természet azért adta a mellet, hogy amikor eljön az ideje, abból tápláljuk a kicsinket.Ez a természetes. Hozzáteszem, nekem is csak 4 hónapos koráig sikerült szoptatnom kicsi fiamat-addig is pótlás mellett- de mindent elkövettem, hogy sikerüljön még egy picit...még egy picit.... A legjobb lenne a barátnõdnek, ha egyáltalán nem is "reklámozná" az elveit, mert biztosan számíthat még rosszalló megjegyzésekre, nem is alaptalanul!Nem bántásból írtam, hidd el!
Hát nem gondoltam hogy ennyi önzõ-én testem- anya?????? van, minek szültetek akkor? Erre kéne olyan mint a családvédelmi hivatal, vagy pszichológiai felmérés, és az ilyen nõket elköttetni.. pfujj Le lehet pontozni, de akkor is undoritóak vagytok. A mellet lehet plasztikáztatni, de semmi nem fogja pótolni az anyatejet a babátoknak.
Barátnõd szívtelen, és esze sincs sajnos!Nem tudja mit veszít!Megszólalhatnának már benne az anyai ösztönök!!!
Nekem is sok negatív vélemény érkezett hogy nem szoptattam. Én gyerekem, én testem, én döntésem. A barátnõd csinálja úgy a dolgokat, ahogy neki és a picinek a legjobb. Tápszeren is fel fog nõni!!!
Mit nem adta volna érte, hogy tudjam szoptatni. Sajnos nem tudtam egy csepp sem volt. A Baba a legfontosabb és tényleg a legjobb az anyatej. Sajnálom hogy fontosabb a teste mint a baba.
Sajnos a kisfiam csak 4 hónapig kapott anyatejet mert a magasvérnyomásom miatt szedett gyógyszer miatt már nem kaphatta de ameddig lehet húztam és éjszakákon át fejtem hogy legyen neki és a mellem semmit nem változott pedig Õ a harmadik gyermekem.Nem itélem el de sajnálom hogy nekem nem adatott meg hogy sokáig szoptathassak.
3.vagyok.Még pár érv a szoptatás mellett: -csökkenti a rákos megbetegedések létrejöttének esélyét a mellekben, petefészekben, méhben -a szoptatás alatt a szervezet endorfint(ú.n. szeretethormont)termel mely erõsíti az anya-gyermek kapcsolatot -az anyatej összetétele egyedülálló védelmet nyújt az asztma, leukémia, cukorbetgség, fül-, tüdõ-és húgyúti gyulladások ellen
Érdekes, régen nem volt idejük az anyáknak depisnek lenni, pedig nagyon sokáig szoptattak. Szóval ez egy nagy hülyeség, biztos nincs elég dolga, amivel foglalkozzon, megnézném milyen rend van náluk, van-e fõttkaja stb.. Mert nekem 3 gyerekem van, most mindhárom itthon, a kicsi 4 hónapos, egyedül vagyok, nincs segitségem, a férjem dolgozik. Minden nap van friss kja, tiszta ruha és rend, sõt még netezni is van idõm, pedig szoptatok, és depis sem vagyok...
11, 22 eske, te egy önzõ dög vagy, egy cseppet sem sajnáltad a babádat, hogy volt tejed és nem kapott? Nekem sajna császáros komplikációk miatt nem volt tejem csak kevéske az is csak két hónapig, de mit nem adtam volna, hogy legyen tejem.erre az ilyen barmok mint te, meg a kérdezõ barátnõje, nem szoptattok, hát ti télleg nem vagytok normálisak!De még jó anyának sem neveznélek benneteket!
11:22: ne haragudj, de az, hogy valaki szoptat, és mellette nõnek érzi magát, nem zárja ki egymást. Egy szoptató nõ is lehet jól ápolt és csinos, és egy nem szoptató is lehet zsíros hajú és slampos.
Utsó válaszoló, te is egy buta liba vagy!
Barátnõd ne törõdjön mások véleményével. Nekem is volt tejem, mégsem szoptattam. Az anyák többsége teljesen elfelejti, hogy egyben nõk is. Számukra megszûnik a világ, mert van egy gyerekük. Ugyanazért nem szoptattam amiért a barátnõd és lám, ugyanolyan szépek a melleim mint terhesség elõtt és ugyanúgy 53 kiló vagyok, a babám majd ki csattan az egészségtõl, már 10 hónapos. Jöhet a lepontozás :) Nekem még mindig fontos, hogy nõnek érezzem magam és az is lesz mindig.
Hát én nem vagyok egy õsanya típus, de mégis azt gondolom, hogy ha van teje, igenis szoptassa már azt a kisbabát! Nekem sajnos a babám egyszerûen nem akart szopni, több mint öt hónapja fejem neki a tejet (persze kellett azért kiegészítés)... A mellem ugyanolyan, mint volt. Elhihetitek, én is nagyon unom már az állandó fejést, de csinálom, mert azt gondolom, hogy ez is sokat számít.Sok kicsi sokra megy.
Hogy miért ítélik el az emberek azokat a nõket akinek van teje, de még csak hajlandóságot sem mutat, arra hogy szoptasson, mert az ilyen nõk nem is anyák, hanem egy önzõ barmok, akik meg sem érdemlik, hogy gyerekük legyen!!!Szegény babácska:(
Tápszeren is felnõ a gyermek, de a természetes táplálékot semmi sem pótolhatja. A másik érv, ami nem jut el mindenkihez: az anya-gyermek kötõdés alapköveit itt lehet lerakni (ill.már a várandós idõszakban jav.: Hidas-Raffai:Lelki köldökzsinór)) Ha egy anyának fontosabb a mell alakja, mint a csecsemõje testi-lelki fejlõdése, el lehet gondolkodni rajta, hogy a késõbbiekben is a saját igényeit helyezi-e elõtérben a gyermekkel szemben. Oké, hogy testileg rendben van a gyermek a tápszertõl is, hiszen szigorú szakmai szempontok szerint alkotják azt is, de a többi összetvõvel kiegészülve nem árt, ha pszichésen is rendben van a kicsink.
A barátnõdnek üzenem, hogy a melle nem a szoptatástól fog megnyúlni, hanem már attól is, hogy a terhesség alatt megnõtt. Így mondegy ebbõl a szempontból, hogy szoptat vagy nem. A legjobb az anyatej a babának, így õ a saját érdekeit nézve ezt nem adja meg neki, kissé csak magára gondolós tipus lehet, azért szólhatják meg.
A kérdező hozzászólása: Arra készülök, hogy megmutatom neki a válaszokat amit írtok. Remélem nem haragszik meg érte. Én nagyon szerettem volna sokáig szoptatni, de nekem csak 2 hónapig sikerült.

A nagy többség miért ítéli el az olyan nőket, akik lazán kezelik a szexet és "ágyba bújnak" azzal, akit megkívánnak? A férfiakat pedig miért nem?

Legjobb válasz: 8#Epic :D Azok által vannak elîtélve, akiknek esélyük sincs ilyen nõbe botlani. Ahogy a mondás tartja: savanyú a szõlõ..

8#Epic :D Azok által vannak elîtélve, akiknek esélyük sincs ilyen nõbe botlani. Ahogy a mondás tartja: savanyú a szõlõ..
Pfff micsoda véletlen hogy valaki pont abban.a.percben irta le a kulcsos monologot mikor en is megirtam hogy holt ziher hogy valaki mindjart ideböki! XD
nemtom, idióták..
Ha ezt a.kerdest nem tettek meg fel 3649szer a GYIK torténelme ota akkor nem ér a nevem! Mert a nõket tizstességre, szemérmességre nevelték évezredek óta... csak a legmegfelelobbel parosodjon hogy az utodok is a leheto legjobak legyenek. A ferfiakak meg az van beprogramozva az agyacskajukba hogy minel tobbszor hágjanak, minnel tobb felé tudjak szorni a magjukat...tudod mint az állatoknál.
Mert így vagyunk programozva az evolúció által.
Azért, mert a férfinak kell meghódítani a nõt. Ha több nõt tud meghódítani az erény, mert ezek szerint õ tud küzdeni, nem adja fel, életrevaló, ügyes, stb. ezt igazolja. A nõknek nincs különösebb dolguk, max szépítkeznek, sminkelnek, de az had ne legyen már olyan nagy erény. max jó tulajdonság, hogy jól tud sminkelni. Ezen kívül több dolga nincs is igazán a nõnek. Egy nõnek sokan udvarolnak, neki az az erény ha képes kontrollálni magát, nem dõl be minden hülyeségnek, amit a pasik mondtak, és megválogatja a partnereit. Egy nõ akkor "erõs" ha képes uralkodni az ösztönein. A férfi meg akkor erõs ha több nõt képes meghódítani, ennyi. Egyébként nem értem a felháborodást, ez már nagyon rég óta így van, és van oka. Miért kell mindenben a rosszat látni, és hogy "nincs egyenlõség". Persze hogy nincs, mert a férfi udvarol a nõnek... Jobb lenne, ha nem így lenne?
a hármas kommentelõ rátapintott a lényegre: irigységbõl
#14 A férfiaknak az a dolguk, hogy õk kezdeményezzék a kapcsolatot? Oké! Akkor szedjenek fel sok nõt, de udvaroljanak is annak, aki tetszik neki, mivel manapság ez megfordult! A nõt szokták kezdeményezni a dolgot. És ez a világ legnagyobb hü lyesége, ez az evolúciós dolog, mert ha annyira szaporodni akar, akkor nem védekezne, de itt nem akar szinte senki sem gyereket, mert sok pénz. Ez csak élvezeti dolog a férfiaknak. Amúgy sem vagyunk állatok, ne mentegessétek magatokat az evolúcióval. Ha a férfiak is szexelhetnek élvezetbõl, akkor a nõk miért ne? Én ezt úgy mondom, hogy én csak azzal fekszem le, akit igazán szeretek, de van, aki azért szeret, mert élvezi. A nõ is védekezik. Azért is jó, mert tapasztalatot szerez a kalandjainál. De szerintem egyik fél se szexeljen túl sok emberrel. Csak olyannal, akit SZERET!!
"A nõk esetében viszont társat keresek, aki fûvel-fával lefekszik, az komolytalan, megbízhatatlan, ösztönlény tehát alkalmatlan partnernek." RESPECT Ezt nem is lehetett volna érthetõbben/jobban/tudományosabban megfogalmazni grat (!) :)
én csak azt ítélem el, aki nem velem akar..
A férfiakat azért nem ítélem el, mert férfi vagyok, ha nõ lennék nekem nem kellenének, de így nem az én dolgom, azt csinálnak, amit akarnak. A nõk esetében viszont társat keresek, aki fûvel-fával lefekszik, az komolytalan, megbízhatatlan, ösztönlény tehát alkalmatlan partnernek.
Az evós "magyarázat" erõsen téves. Nem halak vagyunk, hogy az anya kinyom magából párszáz utódot, aztán lesz velük, ami lesz. Hosszú a terhesség, hosszú idõ a gyerek felnevelése valami magát viszonylagosan ellátó korig, ehhez kell az apa védelme is. Az apa nem teheti meg, hogy magára hagyja a gyermeke anyját, ha valóban tovább akarja örökíteni a génállományt. Annak a gyereknek el is kell jutnia ivarérett korba. A kulcsos duma meg egész egyszerûen a mindenség legalja. Aki azt elhiszi, borítékolhatóan egy idióta. Azt hittem, már eltûnt ez a marhaság. Ja, és amúgy mi van akkor, ha a mindenkivel ágyba bújó férfiakat IS elítélem? Meg a nõket IS? Hadd legyen mán véleményem...
Csak az idióták itélik el, akiknek nincs jobb dolguk, mint h mások felett itélkezzenek..
Maydy4! Engem megfogtál. Respect. Ha én tudnék, csak hasonlót is... A kulcsos lakatos finta mindent elmond.
Na már most: Van egy kulcs, amelyik az összes ajtót kinyitja. Az egy elég jó kulcs, ugye? És van egy zár, amit minden kulcs kinyit...az egy elég rossz zár ugye? :) ha érted
Ja és majd biztos irni fogjak a kulcs lakat effektust is....mint minden ilyen kerdesnel....
Mert a nõk megtanultak nemet mondani Õk mindennap ezt kell mondják sugallják a nekik nem tetszõ fériaknak: NEM!NEM! NEM! Ezzel szemben ha egy szexi csaj odamenne egy átlagos pasihoz hogy akarsz dugni? Szegény csávónak leállna az agya nem tudna válaszolni mert ilyen vel még nem volt
én ki nem állhatom az ilyen rib**cokat, mert tudom hogy velem soha nem feküdnének le, ki*rtanám egytõl egyig, az összes ilyen r**ancot, halál az összesre
Köszi, köszi, kösz! XD

Miért itélik el az emberek ha egy 25-29év közötti srác 16-18 éves lányra vágyik és most pont nem a szexre gondoltam ha közben ugy alakul akkor oké, de a fö szempont nem az? Akkor miért elitélendö?

Legjobb válasz: Szerintem az evvel a probléma, hogy az emberek nem ismerik a szándékaidat, és azt gondolhatják, hogy könnyû prédát akarsz egy kis naiv tinilány személyében, (szóval valóban csak a szexre hajtasz). Hiszen nehéz elhinni, hogy szellemi partnert keresel a 16-18 éves lányokban. Eleve annyira más világ a kettõ.. a tinédzserek problémái és annak, aki már egy jó ideje a "felnõtt világban" boldogul. Én pl. nem tudom elképzelni, hogy a partneremmel arról beszélgessek, melyik a legmenõbb zenekar, vagy mit szólt be neki a Zsuzsi a hátsó padból, hányas lett a matek lecke..

Szerintem az evvel a probléma, hogy az emberek nem ismerik a szándékaidat, és azt gondolhatják, hogy könnyû prédát akarsz egy kis naiv tinilány személyében, (szóval valóban csak a szexre hajtasz). Hiszen nehéz elhinni, hogy szellemi partnert keresel a 16-18 éves lányokban. Eleve annyira más világ a kettõ.. a tinédzserek problémái és annak, aki már egy jó ideje a "felnõtt világban" boldogul. Én pl. nem tudom elképzelni, hogy a partneremmel arról beszélgessek, melyik a legmenõbb zenekar, vagy mit szólt be neki a Zsuzsi a hátsó padból, hányas lett a matek lecke..
Mi a fo szempont?
A kérdező hozzászólása: Az hogy én pl (elkurtam a fiatalságom) dolgoztam.És mostanra ébredtem rá hogy hiányzik és egyilyen fiatal lány társasága vonz maga a fiatalsága és igy én is fiatalabnak érzem magam.
Nem tudom! Szerintem ez a korkülönbség ebben az életkorban teljesen elfogadott. Az már más kérdés, hogy a 16-18 éves lány hogyan viszonyul a kérdéshez, mert ha õ nem akarja, és te mégis nyomulsz(!), akkor az már bûncselekmény is lehet.
A kérdező hozzászólása: Dehogy nyomulok nem is vagyok az a tipus!Csak vágyok rá.
Nemhiszem, hogy elitelendo lenne. Csak nem annyira szokvanyos, mert egy 16-18 eves lany nem erett meg annyira szellemileg, hogy egy 28 eves pasival egyutt legyen tartosan. Arra nem gondoltam azonban, hogy mi van, ha a pasi van meg mindig 18 eves szinten. Amugy en azt gondolom, hogy sok ertelme azert nincs, mert egy 16-18 eves lanynak meg nem kellene "megallapodnia" egy pasinal, hanem ismerkedni minel tobbet (nem szexrol beszelek). Ha ilyen koran megtalalja a parjat, akkor kesobb neki lesz olyan erzese, hogy elmulasztott elni, es bulizni. De ezt csak en latom igy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzá szolásod, bizonyos értelemben igazad van. De én sem ugy gondoltam hogy egyböl full magamhoz láncolni csak barátkozni beszélgetni kirándulni szorakozni.És a végén meg majd ahogy alakul.
Nem elítélendõ, már ebben a korban már nem. Csak annyi a baj ezzel, hogy az ilyen fiúk csak a tõlük jóval fiatalabb lányokat tudják megfûzni, meg csak bennük látják a szépet és a jót. A többi nõt meg nem tudják megfûzni és megtartani sem, mert nem 16-18 éves.

Miért ítélik el sokan azokat, akik nem kedvelnek egyes népcsoportokat?

Ha szóvá teszem, hogy Nyugat-Európa eliszlámosodik, akkor rasszistának vagyok nyilvánítva, mert nekik is joguk van Európában élni, ez nem csak a fehérek földje... Miért baj, ha valaki meg akarja védeni a ,,saját,, földjét a veszélyes idegenekkel szemben. Ha azt mondom, hogy megmutatok neki egy kisfilmet, amin a francia fehér polgárok maguk beszélnek róla, nem mernek bemenni iszlám városrészekbe, de továbbra is nácistának vagyok titulálva. Véleményetek erről a témáról?

Legjobb válasz: Végre rá kéne jönni, hogy a nyugatnak jelenleg több gondja akad a az Unió keleti államaiból érkezõ bevándorlókkal mint a muszlimokkal, Anglia már ott tart, hogy ki akar lépni az Unióból, és olyan híreket is sokkal többet hallani, hogy illegális román telepeket számolnak fel Franciaországban/Olaszországban, mint, hogy az algériaiakkal lenne bajuk (lehet van, de sokkal kevesebb). Én nyugaton lakom már jó ideje, és akárhány angolt megkérdek, biztos, hogy jobban utálja az angolul alig beszélõ magyart mint negyedik generációs pakisztánit. Svédországban általában romák szoktak "szerencsét próbálni" és akármennyire magyarázhatom, hogy azért mert egész nap szemetelnek, meg nem igazán szeretik a törvényeket figyelemebe venni (tisztelet a kivételnek!!!!!!) attól még nem kell minden magyar állampolgárról ezt gondolni, csak 9 év alatt a svédekben is kialakult egy vélemény épp ezért rólunk. Szóval, sohasem értettem, hogy némelyeknek otthon miért pont ez a legnagyobb problémájuk, hogy itt sok a muzulmán.

Végre rá kéne jönni, hogy a nyugatnak jelenleg több gondja akad a az Unió keleti államaiból érkezõ bevándorlókkal mint a muszlimokkal, Anglia már ott tart, hogy ki akar lépni az Unióból, és olyan híreket is sokkal többet hallani, hogy illegális román telepeket számolnak fel Franciaországban/Olaszországban, mint, hogy az algériaiakkal lenne bajuk (lehet van, de sokkal kevesebb). Én nyugaton lakom már jó ideje, és akárhány angolt megkérdek, biztos, hogy jobban utálja az angolul alig beszélõ magyart mint negyedik generációs pakisztánit. Svédországban általában romák szoktak "szerencsét próbálni" és akármennyire magyarázhatom, hogy azért mert egész nap szemetelnek, meg nem igazán szeretik a törvényeket figyelemebe venni (tisztelet a kivételnek!!!!!!) attól még nem kell minden magyar állampolgárról ezt gondolni, csak 9 év alatt a svédekben is kialakult egy vélemény épp ezért rólunk. Szóval, sohasem értettem, hogy némelyeknek otthon miért pont ez a legnagyobb problémájuk, hogy itt sok a muzulmán.
3-as amennyire én figyelem a szélsõ vagy radikális jobboldal kis hazánkat kivéve az egész EU-ban iszlám ellenes franciáktól a svédekig.
Kedves kérdezõ a probléma igen is valós, és bár soha nem ismernék be, de a többi történelmi egyház, egy halom szervezett és csoport gyakorlatilag afféle "titkos háborút" folytat Európa el-iszlámosodása ellen, nem kevés pénzhegyeket megmozgatva. Eddig teljesen vesztésre állnak szerintem. Ráadásul nem kávé zaccból olvastam ki, sem agyament weboldalakról, egyik egyházi vezetõ saját szájából hallottam. Nem írom le melyikébõl.
#3, #4, könnyû bedõlni a 10% igazságot tartalmazó videóknak, mert hajlamos az amúgy témában tudatlan, azt egyáltalán nem megélõ nézõ arra fókuszálni és a maradék 90%-t is igaznak venni, ld. a ti esetetek. Azt hiszitek, hogy Franciaországban konkrét faji háború zajlik, amikor ez csak pár ezer, a másikat szélsõségesen gyûlölõ nacionalista/iszlamista esetében igaz. Veletek ellentétben nekem, ha rövid ideig is (4 hónap), de volt szerencsém egy ilyen általatok halálraítélt társadalomban élni Hágában. Tudod mit csináltak azok a mocsok muszlimok? Éjjel-nappali boltot vezettek. Meg kifõzdét. Meg ingatlanirodát. Meg gyógyszertárat. Tudod mit nem csináltak? Nem terveztek dzsihádot a szomszédot ellen csak mert oldalast grilleztünk a kertben. És nem vágták le a lányaik nagyajkait, csak azért, mert pár hülye Szudánban ezt csinálja. 2, 2 milliárd muszlim él a földön. "Fehér" 1, 2, ebbõl a mi értelmezésünk szerinti Európában kb. 650 millió. Annyira sorozatgyilkos terrorista muszlim az átlagmuszlim, mint amennyire mi vagyunk azok Breivik, a keresztes hadjáratban résztvevõ lovagok meg Hitler miatt.
"A véleményem az, hogy ha valaki youtube videók és barikad.hu cikkek alapján alakítja ki a nagyon alaposan kutatott véleményét azt annyira is kell komolyan venni, mint a fenti oldalakat. " Kizárt , hogy onnan tájékozódjon mindenki. Én már akkor is utáltam a cigányokat amikor még be sem volt kötve a net és nem létezett Barikád , Kuruc meg egyebek. Az iszlámos dolog tényleg igaz.Nem véletlenül, Franciaországban jóval erõsebb a nemzeti radikális , bevándorlás ellenes , nacionalista párt , mint Európa többi részén. Talán csinálnak egy új forradalmat.Ráférne Európára egy ébresztõ.
A véleményem az, hogy ha valaki youtube videók és barikad.hu cikkek alapján alakítja ki a nagyon alaposan kutatott véleményét azt annyira is kell komolyan venni, mint a fenti oldalakat. Elhiszem, hogy azt hiszed, hogy minden muszlim egy kõkorban élni akaró terrorista, mert direkt olyan forrásokat kerestél, amik ezzel tömték tele a fejed. Ettõl ez még nem így van, a magyarok se mind idegengyûlölõ sorozatgyilkosok csak azért, mert össze tudnék vágni egy klipet a bátaszéki rémrõl, a cigánygyilkosságok elkövetõirõl meg az elmebeteg WoW-os kockáról, aki kiirtotta a családját machetével.
há me neket aztat tanították az skolában hogy aztat el kell határolódni! mocskos naczyyyk!
Le lehet pontozni, de attól még ugyan ez marad itt nyugaton a helyzet, de egyébként, azért nem lehet népcsoportokat elítélni, még akkor sem, ha a többség, valóban rossz úton jár, mert ezzel azt a kisebbséget aki nem, hátrányosan megkülönbözteted, általánosítasz, sztereotípiákra építesz, és most pl. pont egy olyan dologról írsz amit, még csak nem is tapasztaltál, csak egy videón láttál valamit, amit azonnal el is hiszel, ezzel kezdõdik az idegengyûlölet, és a demagógia. Hidd el a bevándorló kérdés itt nyugaton (azt hiszem, kicsit jobban érintett vagyok, mivel itt élek, és ha minden igaz szeptembertõl egyetemi szinten fogok ezzel a kérdéssel foglalkozni, tehát nem a kurc.inforól értesülök) sokkalta bonyolultabb mint az otthonról látszódik. Summázva, ha az alapján ítélsz el akárkit, mert annak született (akár etnikai akár vallási szempontból) az eléggé szomorú, és szûk látókörre vall mert arról nem tehetünk, hogy minek születtünk. Ezzel szemben ha a tettei alapján ítéled meg az már jogos. Az iszlám pedig egy vallás, nem lehetsz rasszista, ha muzulmánokat ítélsz el mivel a vallás követõi között minden rassznak vannak tagjai. Ha Neked ott keleten valóban ez a legnagyobb problémád, hogy itt sok a muszlim (de mint említettem, a többség még mindig jobban kedveli õket, mint a kelet-európaiakat)csak sajnálni tudlak, szerintem Magyarországon vannak ennél jóval nagyobb gondok is. Az pedig szerintem had legyen a franciák baja, hogy az õ földjükön az elkövetkezõ 100 év alatt kisebbségbe fognak kerülni, persze más kérdés, hogy õk is "vendégeskedtek" elég hosszú ideig Algériában, Tunéziában és még sok más helyen. Ha nem lennének ezek a bevándorlók a szociális háló szépen lassan összedõlne, mivel Európa legtöbb országában fogy az õslakosság, így a folytonos bevándorlással lehet csak fent tartani ezt az életszínvonalat. Figyeld meg, most a jobb muszlim barát, míg a bal izrael barát, max 15 év, és pont fordítva lesz ez.

Miért ítélik el azt a családot akik sok gyermeket vállalnak, és nem szegények? Én most vállalom az 5. gyermekmet, mindenünk, (mindenük) megvan! A család mégis ki van akadva, hogy ez már sok. Miért, amikor imádjuk őket?

Legjobb válasz: szia.legyél büszke magadra.:)mint én anyosomra,amiért a páromat 8 testvére mellett olyan emberré nevelte mint amilyen.akik lenéznek titeket ezért azok buták.pedig amikor ekerültem a családba rájöttem hogy milyen szuper ennyi testvér között felnöni.,:)

szia.legyél büszke magadra.:) mint én anyosomra, amiért a páromat 8 testvére mellett olyan emberré nevelte mint amilyen.akik lenéznek titeket ezért azok buták.pedig amikor ekerültem a családba rájöttem hogy milyen szuper ennyi testvér között felnöni.:)
Szerintem sokan csak rosszmájúak, meg sajna az országnak tényleg van egy olyan rétege, akik azért vállalnak gyereket, hogy abból pénzt csináljanak, majd utána leszarják a kölköket.Az emberek meg hajlamosak általánosítani. Viszont a te helyzeted kicsit más, hiszen nálatok a család ítéli el.Õk meg akkora begyöpösödött hülyék, hogy nem látnak messzebb az orruknál.Vagy csak irigyek, mert 4 gyerekkel is megéltek, és megtehetitek, hogy vállaltok még egyet.Valljuk be, ez ma Magyarországon sajnos nem általános.Én a helyedben nem foglalkoznék velük, hanem büszke lennék, hogy újabb élet van a szívem alatt. Én is kicsit irigykedem, mert ha tehetném szülnék vagy 4et, de egyelõre nem állunk úgy, hogy eltartani is tudjuk õket.
Ne törõdj azzal, aki leszól ezért! Legyél rá büszke! És ne haragudj rám azért, mert irigyellek! :) ) Olyan szívesen vállalnék én is 5 gyereket, vagy akár többet is! Az csak jó, hogy van, aki megteheti anélkül, hogy a gyerekeknek nélkülözni kellene! Kit érdekel, mit mondanak mások! Ti nevelitek, Ti törõdtök vele, Ti lesztek a családja, Ti fogjátok szeretni, ehhez nem kell senki beleegyezése! Még egy dologban biztos vagyok: jó helyre érkezik az 5. baba is!
Ne foglalkozz velük, örülj a családodnak és sok boldogságot!
A páromnak 4 testvére van. Soha nem voltak gazdagok, mármint mindenük megvolt (ruha, étel, fedél a fejük felett, ja és nagy szeretet)de nem dúskálatk semmiben. A lényeg az, hogy én nagyon szeretm õket és ha jönne mégegy (ami technikailag már nemigen lehetséges) annak is örülne az egész család, csak elõször nem. Úgyértem, amikor a kisebbik testvérem született (úgymond véletlen baba volt), akkor a család kiakadt, nagyon haragudtak, aztán ahogíy megszületett persze õ lett a család kedvence, mindenki imádja... Szóval, majd kialakul. Ez a ti életetek, szerintem félnek, hogy a mai világban nem a jövõ a legbiztosabb...:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!