Találatok a következő kifejezésre: Miért itélik aki (70 db)

Miért van az, hogy egyesek CSAK a külsõ alapján ítélnek? Akik ilyenek, azoktól kérdezném: miért teszitek ezt? Nem gondoljátok, hogy ez a másiknak rosszul esik, és hogy a külsõ semmit se árul el az igazi értékeirõl?

Pl. ott vannak a cigányok. Van aki csúfolja õket, van aki nem is veszi emberszámba õket.. Most õszintén: tehetnek arról, hogy így születtek? Tehetnek? Hát nem. Sok bûncselekményt elkövettek? Igen, viszont a fehér ember is ugyanolyan. A fehér ember is öl, lop, hazudik, mégis egyesek csak a cigányokat okolják. Mindenért.

Legjobb válasz: Mi másról ítéljenek az emberek elsõre? Én azt szoktam mondani, hogy az elõítéletek nem véletlenül alakultak ki és nehogy már az szégyellje magát, akinek vannak elõítéletei, hanem annak kellene, aki miatt kialakultak. Egyébként nem vagyok egy ítélkezõ típus, viszont fenntartom a jogot arra, hogy elõítéletes legyek bárkivel szemben, viszont ezt nem kötöm az illetõ orrára, annyi jólneveltség azért van bennem. Szóval különbséget kellene már végre tenni az elõítélet és az ítélkezés között, mert nem ugyan az a kettõ.

Mi másról ítéljenek az emberek elsõre? Én azt szoktam mondani, hogy az elõítéletek nem véletlenül alakultak ki és nehogy már az szégyellje magát, akinek vannak elõítéletei, hanem annak kellene, aki miatt kialakultak. Egyébként nem vagyok egy ítélkezõ típus, viszont fenntartom a jogot arra, hogy elõítéletes legyek bárkivel szemben, viszont ezt nem kötöm az illetõ orrára, annyi jólneveltség azért van bennem. Szóval különbséget kellene már végre tenni az elõítélet és az ítélkezés között, mert nem ugyan az a kettõ.
FEHÉR EMBEREK TÖBBSÉGE LEGALÁBB RENDSZERESEN TISZTÁLKODIK ÉS A TÖBBSÉGÜK NEM BÜDÖS MÍG AZOK A SEZGÉNY SZERENCSÉTLEN ÁRTATLAN JÓFEJ ROMÁK BÜDÖSEK MERT OSEM FÜRDENEK!
[link] Nézelõdjetek itt egy kicsit és majd utána védjétek a szegény, ártatlan cigányokat... nem tehetnek róla, hogy tudatlan, mocskosszájú tolvajok? Tényleg nem?
Az általad leírt példa alapvetõen rossz. Nagyon sok emberrel találkozom nap mint nap, különbözõ társadalmi rétegekbõl, különbözõ életkorral. Közülük egy embertõl sem (!) hallottam azt, hogy a külsejük alapján ítélik el a cigányokat (pedig az utóbbi hónapokban direkt szándékosan rákérdeztem ezekre), hanem a tapasztalatok alapján. Az idõsek azért, mert kis nyikhaj gyerkõcök beszólogatnak nekik, ellopják a megtermelt zöldségüket, gyümölcsüket. A szülõk azért, mert ütik, verik, kirabolják a gyerekeiket. A tanárok azért, mert nem tudnak órát tartani tõlük. A gyerekek szintén azért, mert megverik õket, a sofõrök azért, mert a kisgyerekek azzal szórakoznak, hogy dobálják az autóikat, vagy úgy csinálnak, mintha ki akarnának ugrani eléjük. És így tovább. Az itt felsoroltak mind a saját fülemmel hallott tapasztalatok. És egyikük sem mondta azt, hogy mert nem fürdenek, mert barna a bõrük, mert szegények... A külsõ alapján való ítélkezés ennek ellenére létezik sajnos. Jómagam is beleestem ebbe a hibába és engem is ítéltek el már a külsõm miatt. Ez sajnos egy valós probléma, nem kéne így lennie. MINDENKI így ítél, akár bevallja, akár nem! Te is kedves Kérdezõ! Biztos merült már fel benned is ítélet az emberekkel kapcsolatban, csak nem figyeltél oda rá. Bárkivel beszélsz, bárkit végigmérsz, kialakul egy kép róla a fejedben.
Ezt én sem értem teljesen, de hát részben sajnos azt kell mondjam igazad van, mert az emberben benne van az, hogy valaki így, meg úgy néz ki, baljóslatúan, vagy csak szimplán másképp, akkor õt bántani kell. De mondok én egy példát, megtörtént eset: például van egy ikerpár. Az egyikük nem igazán volt kedves velem és egy barátnõmmel, így a külsejük alapján azt hittem, a másikuk sem túl kedves. Ez a másikuk viszont nagyon rendes volt a többiekkel, amikor találkoztunk rendesen odaköszönt nekünk is. Ez most eléggé csonkított példa, de a lényege ugyanaz, mintha a legapróbb részletet is leírtam volna, nem? Na szóval ebbõl is látszik, hogy külsõ alapján nem ítélkezzünk. Ha pedig maradunk a te példádnál ismerek nagyon kedves cigányokat is, de láttam már másmilyent.
Nyilván amelyik lepontozott annak fáj az õszinteségem, remélem a való életben egyszer valaki jól arcon vágja azért mert ítélkezik 21F
Amit írsz az nem a külsõ jegyekrõl szól. Az ember a tapasztalatai alapján alkot véleményt nem a külsõ jegyek alapján.
Azért mert kényelmes. Vannak jól betanult sémák, aztán azon sémák jeleit keresik a másikon, és kész is az ítélet. Ez egyszerû, kényelmes, nem igényel sok észt. Ennyi. Minden gond forrása az, hogy túl kényelmes az ember, megtenni amit szíves szerint megtenne.
Azok szoktak elítélni bizonyos embereket, akik sznobok és azt az elvet követik amit a szüleik neveltek beléjük. Engem is kinéznek mert van a nyakamban egy vastag ezüst vagy aranylánc, szeretem a divatot, mégis cigánynak meg feltûnõsködõ majomnak gondolnak, hol ott ha megteheti valaki, miért ne éljen vele. A kommunizmus még mindig jelen van egyesek felfogásában, miszerint hurcoljuk meg, vessük ki magunk közül aki nem olyan mint Mi Azért nem foglalkozom ilyen idiótákkal, mert úgysem néznek magukba, hisz annyira elvakultak már 21F
Ha már a példátnál maradjak, én ugyanúgy utálom azt a fehér embert, aki lop meg ilyenek. DE tényleg nem véletlen az utálat. Pl. volt olyan, hogy cigányok leültek mellém a villamoson, felajánlottak, hogy kinyalnak, amikor meg mondtam, hogy nyugodtan befoghatják, elnémultak. A szájok nagy, de fehér ember ilyet sose mondott nekem a villamosan.
Szerintem az elsõ benyomás többet számít mint a külsõ. Azért vélekednek sokan rosszul a cigányokról mert, sajnos több a rossz mint a jó. Az én véleményem szerint megpróbálhatnák legalább a szülõk máshogy nevelni gyereküket. De viszont az iskola és hasonló helyek alapból elitasízják, ezért õk is hibásak ebben.

Szülők! Kamaszok! Miért ítélitek el az olyan embereket, akik az átlagnál előbb kezdenek mondjuk inni cigizni és szexelni, vagy éppen extrém stílusuk van akár fiatalon is?

Én pl mindent korán kezdtem, viszonylag extrém stílusom van, nálam legalább 4-5 évvel idősebbekkel lógok és sokan ki nem állhatnak, hülyének néznek, pedig nem is ismernek. És amikor beszélek egyszer velük rájönnek, hogy érzelmileg például sokkal érettebb vagyok náluk. A felnőttek rájönnek, hogy lehet velem beszélgetni és segítőkész vagyok. A hosszú hajú rocker fiúk is el vannak ítélve meg a punkok is, pedig akiket én ismerek mind illedelmes, tisztelettudó, persze ők is isznak, cigiznek, akár csak én, de mindenki tisztában van vele, hogy nem menő. Senki se csinálja azért. Miért ítéli el a szülők és a kamaszok jelentős része a számukra furcsa embereket, ha nem ismeri őket? Miért gondolják, hogy érzelmileg nyomorékok, ha közben nagyon sok mindent éltek meg?

Legjobb válasz: Nem ítélek el senkit ismeretlenül, én is rockerekkel lógtam, sõt még most is gyerekes szülõként. Csak mosolyogni szoktam azon, hogy a mai 12-1x éveseknek mennyire számítanak a külsõségek. Lányok különleges cuccokban, persze mindegyiken egyforma (pl fûzõ, koporsó alakú táska), srácok kifestve, emós hajjal, egymás mellett tömörülnek, kívülállók számára tök egyformák, de nekik fontos hogy pont úgy álljon a hajuk ahogy õk szeretnék. Na õszintén okos punkkal még nem találkoztam. Sokukkal beszélgettem, jártam fesztiválokra. Náluk divat a nem tanulás, sikk kéregetni. Ebbõl persze az következik hogy lecsúszott munkanélküliek vagy minimálbéres alakok lesznek (már ha iskolázatlanul lesz egyáltalán munkájuk), és járnak segélyért,és akkor már nem sikkbõl kéregetnek hanem mert szükségük lesz rá. Volt a sulinkban néhány punk, semmi kilátásuk normális életre, a létminimumon tengõdnek, pedig jó iskolába jártunk! És ezt ott és akkor cseszték el! Ja engem anno szívattak mert jó tanuló voltam. Most jól élek, boldog vagyok. Te miért cigizel? Hanem azért mert menõ a haverok körében akkor miért?

Semmi értelme hogy itt beszéljelek le a cigirõl :) (én írtam a litániát, talán a 2. voltam). Tesóm rászokott fiatalon, nem volt gond. Most szarul keres, és vinnyogva fizeti ki a havi 20 ezret a cigire mert semmi másra nem marad pénze a kaja mellett!! De kifizeti, mert nem tud leszokni. És mindenki ezzel b..szogatja, mert szokott tõlünk is pénzt kölcsönkérni. Nem érdemes rászokni hidd el, büdös lesz a szád, sárgák a fogaid. Havi 20e alatt nem úszod meg (pedig az 1 év alatt 240e) Koraszülött lesz a gyereked, nem tudsz majd rendesen sportolni és elhízol. De majd rájössz erre magadtól is úgy 10 év múlva.
Nem ítélek el senkit ismeretlenül, én is rockerekkel lógtam, sõt még most is gyerekes szülõként. Csak mosolyogni szoktam azon, hogy a mai 12-1x éveseknek mennyire számítanak a külsõségek. Lányok különleges cuccokban, persze mindegyiken egyforma (pl fûzõ, koporsó alakú táska), srácok kifestve, emós hajjal, egymás mellett tömörülnek, kívülállók számára tök egyformák, de nekik fontos hogy pont úgy álljon a hajuk ahogy õk szeretnék. Na õszintén okos punkkal még nem találkoztam. Sokukkal beszélgettem, jártam fesztiválokra. Náluk divat a nem tanulás, sikk kéregetni. Ebbõl persze az következik hogy lecsúszott munkanélküliek vagy minimálbéres alakok lesznek (már ha iskolázatlanul lesz egyáltalán munkájuk), és járnak segélyért, és akkor már nem sikkbõl kéregetnek hanem mert szükségük lesz rá. Volt a sulinkban néhány punk, semmi kilátásuk normális életre, a létminimumon tengõdnek, pedig jó iskolába jártunk! És ezt ott és akkor cseszték el! Ja engem anno szívattak mert jó tanuló voltam. Most jól élek, boldog vagyok. Te miért cigizel? Hanem azért mert menõ a haverok körében akkor miért?
Én is csodálom, hogy nem. Egy érzelmileg érett ember a másik nézõpontjába is bele tudja képzelni magát. Én amúgy nem ítélem el ezeket az embereket. Nyilván te is tudod, hogy a cigizés, mértéktelen piálás nem egészséges. Azt nem tudom felfogni, hogy ha te nagyon is tisztában vagy a cigizés árnyoldalaival, és nem menõzésbõl teszed, akkor mégis miért?
Csodálom, hogy érzelmileg fejlettebb vagy náluk, és mégsem érted.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, kb ez van velem is:) Van egy barátnõm, nagyon nem voltam neki szimpi. Az utóbbi idõben rengeteget beszélgettünk én adok neki szerelmi tanácsot, meg úgy minden féle dologban, mondta, hogy valami ülye csitrinek hitt elõször és én is õt :)
Kedves kérdezõ! Én teljes mértékben megértelek. 15 évesen bekerültem egy rocker társaságba, ittam, cigiztem, és buliztam féktelenül. Sokan ítéltek el, buta, világtalan csitrinek gondoltak, aztán mikor elbeszélgettem velük, döbbenten konstatálták, milyen hasznos tanácsokkal látom el õket, és hogy logikus rálátásom van igen sok dologra. Sajnos vagy nem sajnos, az elsõ benyomás az emberek nagy részénél mérvadó. Én sosem éreztem magam sértve, hogy butának gondolnak, ha meglátnak teszem azt egy üveg kannással a kezemben az utcán. Megpróbáltam inkább bizonyítani, hogy ez nem minden, és sikerült is az esetek túlnyomó részében, és sokszor olyanok kedveltek meg, és tartottak "koraérettnek", akik amikor elõször megláttak, legszívesebben leköptek volna, hogy milyen szánalmas vagyok. Ez egy ilyen dolog :) )
Hát látod, tessék, nemrég írtam a kommentet, és le is lettem pontozva jól :D Pedig valójában egy 20 éves, tanulás mellett dolgozó, önmagát fenttartó lány vagyok :D Csak hát sosem volt unalmas életem, és szórakozni vágytam :) )
A kérdező hozzászólása: Mert nem ez a társadalmilag elfogadott :) Viszont én úgy állok hozzá, hogy inkább tartalmas életet élek, amit élvezek és boldog vagyok, minthogy elfogadjanak, de halálra unjam magam. CSak érdekelt, hogy miért ilyen elõítéletesek az emberek, de jól megkaptam, hogy ha nem érem akkor hülye vagyok és bizonygatom itt össze-vissza mindent.
Tartalmasan élnii, az a cigizés és ivás??? :-) :-) :-) Egy picike kislány vagy még, világmegváltó gondolatokkal, vélt de valótlan extrémitással!A lázadó kamasz vagy, semmi több, és ez a korod miatt teljesen rendben is volna, 10 év múlva körbe röhögöd magad! :-) :-) most még csak az ismeretlen "lenézõk" röhögnek körbe!Majd felnõsz te is egyszer, és 'lenézed" de leginkább körbe röhögöd, a hasonló gyerekeket!
A kérdező hozzászólása: Tudtam, hogy félre fogtok értelmezni. Nem emiatt tartalmas. Csak nem vonom meg magamtól, mivel nem féltem az életem. Nem lázadozok. Vagyis nálam a lázadás azt jelenti, hogy valamit csak azért is megtenni. Akkor teszek meg valamit, ha nekem szükséges, én érzem jól magam tõle, nem azért, hogy csak azért is megtegyem. Értelmetlen. Nem fogom körberöhögni magam. Ennyi erõvel kiröhöghetném a 9 éves önmagamat mert akkor sok b aromságot elkövettem. De nem teszem, mert emlékszem, hogy akkor mit éreztem, mit miért tettem, hol hibáztam. Nem szégyenlem magam, nem is érdemes. Nem szokásom a múltamon gondolkozni.
"mondta, hogy valami ülye csitrinek hitt elõször és én is õt :) te kerdezed miert ilyen eloiteletesek az emberek? te se vagy kulonb naluk olvasd el mit irtal hulye csitrinek nezett EN IS OT
A kérdező hozzászólása: Ötödik osztályban :) Vagy azóta nem változik az ember személyisége? Ráadásul saját elmondása szerint az is volt. Ne keressétek már mindig a hibát a mondandómban.
# 28 "Ne keressétek már mindig a hibát a mondandómban." Üdv a Zinterneten kislány, nemtudom észrevetted, de itt ha egy hangyakukinyit más vagy mint a többiek, akkor ellenség vagy, és mindenki együtt van ellened, amíg nem válsz olyanná mint a többiek. Rossz helyen vagy, itt keresni fogják benned a hibát. De amúgy is keresik az emberek a hibát másokban, hogy bizonyítsák maguknak, hogy õk jobbak.(Nemtudom hogy ez ér is valamit.)
Bírom, amikor a hozzád hasonló emberek azt hiszik, hogy õk mások mint a többiek. Pont, hogy nem vagy más.. Nézz körbe a világba, manapság azokra néznek furán akik nem cigiznek vagy tesznek valamilyen káros dolgot, hiszen már a 12-16 évesek körébe ez (sajnos) teljesen normálisnak számít (szerintem ez siralmas..). Tudod kik számítanak különcnek? Pont azok, akik nem tesznek ilyen dolgokat és vannak céljaik az életben, õket sokkal többen elitélék és kinevetik, hogy "szürke kisegerek", miközben általában õk gondolkoznak érettebben a koruknál, és nem azok akik úgy állnak hozzá mindenhez, hogy YOLO van aztán csókolom (ahogy te is említetted egyik válaszodba.) De mindegy, ebbe a témába most nem szeretnék bõvebben belemenni, mert nekem ugrik a fél fórum (nem mintha érdekelne hiszen úgy is ritkán jövök fel, csak nem akarok a kérdésedbõl vitát csinálni.) Egyébként mielõtt félre értenéd, én nem ítéllek el.. :) Csupán miközben a válaszaidat olvastam úgy éreztem muszáj lesz leírnom a nézõpontomat, mert kissé már kezdem unni, hogy a teljesen átlagos tinilányok marha egyedinek és érettnek képzelik magukat, miközben szinte ugyan olyanok és ugyan azokat teszik mint a többiek. 14/L
A kérdező hozzászólása: Hol ugranak neki a "szürke gyerekeknek"? Mert hogy itt nem, az biztos, maximum nincs sok ismerõsük, barátjuk, de azért el vannak, és ahogy észreveszem õk nem is igénylik, mivel úgy állnak hozzá a dologhoz, hogy legyen inkább néhány igaz barátjuk. Nem mondom, hogy hú de más vagyok. Azt mondtam, hogy az átlag normáktól eltérõ viselkedésem és cselekedeteim miatt nekem ugranak az emberek, miközben valójában semmit sem tudnak rólam, nem ismernek, így elõítéletes, negatív véleményt formálnak rólam, viszont, ha megismernek valamennyire nagyon gyakran változik a véleményük, mert például szoktam az embereknek segíteni, szerelmi tanácsokat is adok (és mivel koromhoz képest hosszú és boldog kapcsolataim vannak és tudom hogyan kell nyitni egy fiú felé a tanácsaimat sokan igénybe is veszik), vagy van olyan, akit már hetek óta nyaggatok, mert azt hiszi, hogy csúnya és a csalódásai miatt nincs önbizalma, stb. Szóval errõl az oldalról, ahol nagyrészt vitatkozunk nem fogtok tudni normális véleményt alkotni rólam.
Húú, de jókat röhögtem a kommentjeiden kérdezõ. :D Leírtad, hogy mennyire más vagy, mennyivel vagy éretebb nálunk, aztán közbe kiderült, hogy hoppá mégsem vagy az. :D Szerinted az a viselkedés érettségre utal, hogy azért iszol, meg cigizel, mert szorongsz, nyûgös vagy? Szerinted ez arra utal? Szerintem nem. Én is sokszor szorongok, nehezen barátkozok, de nem a májam, tüdõm árán akarok "jó arc" lenni. Szerintem sokkal nagyobb érettségre utal az, ha szembe nézel a problémáiddal, elviseled, hogy most piros betûs napjaid vannak.
Véletlen küldtem el, ezért itt folytatom: YOLO, punk ri banac- komolyan? Szerinted ezek után még komolyan fognak venni itt GyK-n? Leoltottad azokat az embereket itt, pár hsz-el elöbb, hogy kukacoskodnak és te nem vagy elõítéletes. De ha vissza olvasod a kommented, azt gondoltad valamiért a barátnõdrõl, hogy hü lye stb.. Ugyan így gondolkodik a többi ember is. Valamit lát egy emberbe és úgy gondolja, hogy õ ilyen, olyan, szimpi, nem szimpi stb. Én pont azt látom, hogy az általad említet csoportok nézik le az átlagos embereket, mert " nem élvezik az életet" , "nem elég érettek" hozzájuk képest stb. Az ember mondjuk probálna velük barátkozni, de olyan elutasítóak, olyan mértékbe néznek le mindenki mást, hogy az hihetetlen (nem azt mondom, hogy mindenki, csak én úgy vettem észre, hogy elég sokan közülük így állnak hozzá a dologhoz), ami miatt az ember egy idõ után eleve elítéli õket. Egyébként attól még, hogy te tanácsokat adsz az emebrekbek nem vagy jobb vagy több , szinte minden második ember ezt csinálja. Én nem ítéltelek el elsõre, amikor olvastam a kérdést de, ahogy egyre több hsz-ed született egyre kevésbé voltál szimpatikus. Én tudok kiket ítélek el élbõl? Azokat, akik többnek gondolják magukat másoknál. 14L-nek pedig igaza van, mindenben. A szürke kisegereket is kinézik a tömegbõl, b***ogatják, hogy miért nem csinálják azt, amit mindenki más (cigi, pia, szex stb.), miért nem a forever élet stilusban gondolkodnak, miért néznek elõre a jõvõbe, ami így is úgy is eljön. 15L (bocsi a helyesírásért
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem piszkálják õket. Legalább is errefelé. A zöbbihez inkább nem szólok semmit. Nem igaz, hogy mindig valami kivetnivelót kerestek az emberben. Pl nagy a pofám mert szóba hoztam, hogy a korosztályomhoz képest magasabb érzelmi intelligenciám van, ami lehet, hogy nem mutatkozik meg, de van, nem kell érte leoltani. De mindegy is iitt senki se fog egymás véleményén változtatni.
15 éves vagyok, néha dohányzok, szoktam társasággal inni, bulizok, és "ismerkedek" lányokkal. Egyszerûen nem érdekel mások véleménye, van elõttem pozitív példa, nem is egy. Õk is fiatalon kezdték el ezeket, van köztük üzletvezetõ, igazgató, sõt, tanár is. A korombelieket csak kiröhögöm, ha beszólnak. Lehülyéznek, elhordanak minden idióta vadállatnak, pedig valószínûleg több könyvet olvastam, mint ahányat õk összesen fogtak. Én nem követek semmilyen divatot, a legtöbb zenei stílusra nyitott vagyok, átlagosan öltözködöm, talán egy kicsit többet adok magamra, mint a többi kortársam. 4-es tanuló vagyok, erõs iskolába járok, 3 idegennyelvet beszélek. Ezek miatt senki meg nem mondaná rólam, hogy züllök. Mégis, ahogy kiderül, elítélnek. Ez van. :)
A kérdező hozzászólása: You Only Live Once :) Kihasználok minden lehetõséget, hogy élvezzem az életemet, amíg tudom. Nem fogok a jövõmre koncentrálni, ha nem tudom, hogy mikor halok meg. Élvezem, amíg tudom, persze figyelek pl a tanulásra, de nem tartom annyira fontosnak. De kinek mi, nem vagyunk egyformák, ahogy a nézeteink sem. Talán azért is figyelek így a jelenemre, mert nincs semmi tervem a jövõt illetõen. Nincs semmilyen célom, se munkát illetõen se semmi. Illetve van. Szeretném, hogy elengedjenek Hegyaljára majd 1-2 év múlva és szeretném rátetoválni ez egyik tetkó ötletemet a legjobb barátnõm kezére (õ választotta). De ezek nem nagy célok.
A kérdező hozzászólása: Azért nem értem, mert én sosem voltam elõítéletes, ezért nem tudom, hogy mi visz rá egy embert arra, hogy mindig a rosszat keresse másban, hogy negatív szemmel nézze, Ahogy most te is csinálod, kedves elsõ válaszoló. Elkezded a hibákat keresni bennem, közben nem is ismersz. Neked ez jó? Másnak az miért jó, hogy egy ismeretlent bélyegez meg valaminek, miközben nem ismeri az életét, nem járta végig azt az utat, amit õ tett meg?
A kérdező hozzászólása: Bele tudom képzelni magam más ember nézõpontjába, de nem ilyen esetekben. Talán nem is szeretném beleképzelni magam egy ilyen ember helyzetébe. Mondom, nem menõzésbõl kezdtem el cigizni. Utáltam. Volt egy barátom, le szerettem volna szoktatni, így kitaláltam, hogy ahányszor õ elszív egy cigit nekem is adnia kell egy szálat. Ez egy ideig mûködött nem gyújtott rá, de utána nem érdekelte, viszont én makacs vagyok, tartottam a szavam én is cigiztem vele, azt hiszem az elsõ pár szál után nagyon meg is szerettem. Imádom még mindig, ahogy feloldja a zárkózottságomat, ahogy átjárja a füst a tüdõmet és ahogy kifújom a füstöt, mintha vele együtt távoznának a félelmeim is. Könnyebben barátkozom, ha cigizek vagy iszok. Meg akkor szoktam még inni, amikor megvan és nyûgös vagyok, mert nem szeretek nyûgös lenni de akármilyen optimista szemmel nézem a világot nyûgös leszek, ráadásul nagyon nagy hangulatingadozásaim is vannak olyankor, szóval jobb, ha kicsit becsípek. Nem tartom menõnek a cigit, sokan mondták nekem, hogy ilyen fiatalon fõleg lányként nem kéne, igazuk is van, de nem féltem az életem, nem is szívok nagy mennyiséget. Éppen amennyihez hozzájutok (van amikor egy nap 10 szál, van amikor 0). Szerintem le tudnék vele állni, de nem szeretnék, mert megnyílok másoknak. Én ismerek rendes punkokat. Általában nem a legjobb tanulók, de attól függetlenül rendes emberek, kedvesek, barátságosak.
De nem a cigitõl, meg a piától kéne jobban megnyílnod... Értem én, hogy feloldja mind a kettõ a gátlásokat, de szerintem egy 14-15 éves lánynak(annyinak tippelek), nem ezektõl kéne jobban éreznie magát , vagy elûznie a nyûgûségét. Egyébként ne haragudj, de számomra nem éppen tûnsz érettnek.
nyûgösségét*
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok a következményekkel. Mondjuk van egy olyan félelmem, hogy mi van, ha büdös a szám, ezért állandóan rágózok, így erre nincs panasz. Annyit meg nem szívok, hogy olyan szagom legyen max közvetlenül utána. Szeretem a hatását is.
A kérdező hozzászólása: Nem is kell hogy számotoknak tûnjek annak. Nem ismertek annyira és egy ilyen beszélgetésbõl nem válik ki, hogy milyen érett vagyok. Meg még jön az, hogy általában, ha egy fiatalabb nem ért egyet a nála idõsebbel, azt alapból éretlennek tartják. Mindegy. Nekem pszichológus mondta, hogy nagyon érett vagyok mind testileg mind lelkileg.
Szerintem ez elég gáz. Mármint próbálod itt bizonygatni, hogy mennyire érett vagy, de hülyeségeket csinálsz. Iszol, cigizel. Most gondolj már bele, hogy kb még 40 évig fogsz menstruálni. Ilyen hülyeségekre fogod a piálásod és cigizésed okát? Hát, nem lennék a májad és a tüdõd helyében... Abból, amit itt írtál te is csak egy buta kamaszkislány vagy, aki próbálja bizonygatni, hogy õ aztán mennyire érett.
Nem olvastam végig az eddigieket, úgyhogy bocs, ha ismétlek. A nem átlagos hajviselettel, ruhával nyilván nem kell törõdni, majd kinövik, más kérdés, hogy sokszor ez az esztétikum és ápoltság rovására megy. De az, hogy egy fiatal rendszeresen alkoholt iszik és dohányzik az elítélendõ, akár 12 akár 18 éves, és azt jelzi, hogy felelõtlen a saját egészségét illetõen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm annak/azoknak, aki(k) a kérdésre válaszolt(ak). Nem bizonygatom az érettségemet. Csak ki nem állhatom, hogy így azonnal ennyire negatív véleménnyel jöttök rólam. Persze úgy hangzik az egész, de ha alapból ilyen szemmel olvassa az az ember nem is fog mást látni. Ez olyan, mint a biblia. Úgy értelmezed, vagy olyan dologgal hasonlítod össze, amivel szeretnéd, mert könnyû ezt megcsinálni. (itt a bibliai történetekre gondolok most)
Én nem azt ítélem el, aki korán kezd, hanem aki egyáltalán lekezd. (Fõleg cigire gondolok.) Ebbõl kifolyólag magamat is tudom utálni, ha rávesznek egy társaságba egy szálra, persze fekete marbi, amitõl egy koca simán rosszul lesz. Nos ez segített megállni, mert a második alkalommal szarul lettem, úgyhogy ez a projekt leállt. (Köszönöm is a fentieknek.) Amúgy a Te kérdésed az elõítéletességre irányul, és arról annyit, hogy sokkal könnyebb ráaggatni címkéket, azaz megbélyegezni másokat, mint kiismerni. kamasz vótam.
Az extrém stílus, egészen más dolog, mint korán elkezdeni inni, cigizni, szexelni!!!(te jó ég) Kamaszként és felnõttként(anyaként)is kedvelem a formabontó, egyedi stílusú, még akár polgár-pukkasztó embereket, (véleményem szerint sem a punkok, sem a rokkerek nem azok, már bocs)ésszerû határokon belül, úgy gondolom a saját gyerekem is támogatnám ebben. Szülõként pedig igenis elítélem a 17-18 év alatti szexet, ivást, cigizést, mert gyerekfejjel eszetlenül és igénytelenül, felelõtlenül mûveli ezt a többségük.Nem ítélem el a srácokat, sokkal inkább a szüleiket!
A kérdező hozzászólása: Nem vettem egybe az extrém stílust az ivással és a többivel. Én a rockereket nem tartom extrémnek, de van néhány extrém punk, és a cybergoth-ok is eléggé extrémek. Van egy lány a suliban, aki saját magának csinálja a ruháit, raszta haja van (nekem is amúgy) és a ruhái meg a kinézete miatt rengetegen elítélik, mert nem értik meg. Engem is feltûnõsködõnek ítélnek meg (megjegyzem, egyáltalán nem öltözködöm extrémen, mert bakancs vagy hoszzúszárú csizma, fekete nadrág és valamilyen póló, sok karkötõ, nyáron rövidnadrág de a bakancs vagy hosszúszárú csizma marad, kb úgy nézek ki, mint valami punk ri banc, de én sem tartom extrémnek, viszont ezek eltérnek, viszonylag kis városban lakom, itt akár már én is extrém vagyok, Budapesten az ilyeneket észre sem veszik, mivel ott normális) Szóval nem nagyzolok itt, hogy extrém vagyok, mert nem, és nem is füg össze a cigivel, piával csak ezeket is megemlítik, mert így veszem észre, hogy aki egy kicsit is más az átlagnál vagy az elfogadottnál, azt nagyon elítélik, anélkül, hogy ismernék.
Nem volt veled különösebb bajom, ahogy ovlasgattam amiket írtál, de ezzel :"kb úgy nézek ki, mint valami punk ri banc" teljesen elment tõled a kedvem. Én senkit sem szoktam lenézni, de rühellem azokat az embereket, akik másnak tartják magukat a többi embernél, akár a külseje-akár a belsõjük miatt.
Lehet a pszichológus szerint tetstileg meg lelkileg érett vagy, de hogy agyilag érett/felnõtt lennél, biztos nem. Akkor rájönnél, hogy egyrészt baromságokat irogatsz össze-vissza, másrészt meg hülyeségeket csinálsz, amikor csak egy életed van, és nem biztos, hogy majd a felnõtt kereseted cigire kéne költeni, vagy rákban kellene idejekorán meghalni. Egy felelõsségteljes érett ember felismeri, ha hülyeséget csinál (legkésõbb miután megtette) és igyekszik nem elkövetni többet. Ettõl még természetesen lehetsz kedves és tisztelettudó is, de azért én a helyedben elgondolkodnék, hogy valami nagyon nem stimmel velem...
mert a szülök sokszor se.ggfejek :D:D

Miért divat ez? Miért tartják ezt normálisnak az emberek, és miért itélik el azt, aki nem olyan? (lent)

Szóval, gondolom ti is láttatok már részeg tiniket, embereket. És nekem az lenne a problémám (én nem iszom), hogy miért itélnek el engem emiatt. Volt egy fiú, akivel randizgattam, de amint megtudta, hogy nem vagyok olyan, mint a többi lány/csaj (iszákos,bulizós, meg ilyenek), utána már nem is kellettem neki. De én ezt nem értem, feltétlenül innom kell, hogy szeressenek és hogy befogadjanak? Barátom nem sok van, az iskolában szinte mindenki utál,cikiz (meg máshol is).

Legjobb válasz: Úgy gondolom hogy ha valakik emiatt ítélnek el és nem foglalkoznak veled azok éretlen hü.lye kis senkik. Keress olyan társaságot akiknek nem ez számít.

Úgy gondolom hogy ha valakik emiatt ítélnek el és nem foglalkoznak veled azok éretlen hü.lye kis senkik. Keress olyan társaságot akiknek nem ez számít.
Hidd el, nem mindenki tartja ezt a fajta életmódot normálisnak. Amúgy se kell mindig más emberek után menni, így nem lesz egyéniséged. Ha te így érzed magad jól és ezt nem tudják a többiek elfogadni, szerintem nem benned van a hiba.

Miért ítélik el azokat a nőket, akik nem akarnak gyermeket szülni?

ehhez senkinek semmi köze, az én szívem joga, hogy akarok-e vagy sem.

Legjobb válasz: Ki itéli el? Elég sûrûn van ilyen kérdés,és a válaszolók 95%ban nem itélik el.Ez már más témákban is feltünt,hogy túl sok itt az üldözési mániás fórumozó:)

Én sem találkoztam még olyannal, aki elítélt volna ezért egy nõt. Inkább mondja azt, hogy nem akar gyereket, minthogy szüljön egyet, mert elvárja a társadalom és utána szenvedjen a gyerek is és az anya is. Ennek semmi értelme. Mondom én, aki világ életében gyerekre vágyott.:) Én úgy gondolom, hogy egy gyerekkel lesz teljes az életem és ha senki sem szülne az országban engem az sem érdekelne, nekem kell és kész.:)
Ki itéli el? Elég sûrûn van ilyen kérdés, és a válaszolók 95%ban nem itélik el.Ez már más témákban is feltünt, hogy túl sok itt az üldözési mániás fórumozó:)
Azért, amiért azokat a nõket, akik több gyermeket szeretnének-vagy már több gyermeket szültek is elítélik! (pl. engem) Ilyen társadalomba élünk! Ha valaki nem akar gyereket, az a baj, ha valaki akar meg az! Szomorú! Ha Te nem akarsz szülni, akkor ne tedd! De ha nem akarod, hogy ezért megszóljanak a "kedves" emberek, akkor ne is beszélj arról, hogy Te nem szeretnél, mert csak piszkálni fognak, és ettõl csak ideges leszel! Látod, vannak normális emberek is a földön! 3. babánkat várom, és nem szekállak! :-D Szép estét!
Egy idõ után a szülõk elhalnak, a barátok lekopnak, fõleg, ha gyerekük is van. Ha megfelelõ társ sincs, akivel meg lehet öregedni együtt, akkor jön a magány érzése. Egy idõ után mindenki kicsit elgyengül lelkileg, amit szeretett fiatalon, az unalmassá válik. Hiányzik vmi majd az életbõl. Sokan a szülési fájdalomtól félnek, ezeknek a nõknek drága magánkórházat profi orvost ajánlok. Én özvegy lettem fiatalon, ha gyerekem sem lenne, teljesen egyedül lennék.
Inkább sajnálják, hogy annyira értetlen, hogy nem fogja fel, hogy egy idõ és kor után minden unalmas lesz. Mindenkinek egy gyomra van csak és egy idõ után az önmagával való foglalkozás és utazás stb. hobby is unalmassá ruitnszerûvé válik. Az öregedés nem kerül el senkit, és ekkor jön a felismerés, hogy üres gyerek nélkül az élet. Ez a felismerés 50-60-70 évesen jön, hormonális és egyéb változások miatt, senkit nem kerül el, de akkor már késõ.
Csak. Mert az a szokás, az az élet rendje, hogy a nõ, a nõstény utódot hoz a világra. Ennyi a magyarázat szerintem :) De én azt mondom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, ha nem akar, jobb is, ha nem szül egy nõ :)
Nem ítélem el, csak furcsállom. Nyilván jó oka van rá, hogy nem akar babázni, de nekem akkor is érdekes, hogy a "természettel" szembeszáll. Amúgy pedig való igaz, aki nem akar gyereket, még véletlenül se szüljön, mert az sem az anyának, sem a gyereknek nem lenne jó!
Hát biztos azért, ha õk szenvednek a porontyaikkal, akkor más is szenvedjen :) Nem túl toleránsak ám az emberek, azt hiszik, mindenkit az tesz boldoggá, ami õket, pl. gyerek. Aztán biztos van benne irigység is, hogy akinek nincs gyereke, annak megmarad csomó pénze meg szabadideje és karrierje is van. Mert persze minden kellene, a fentiek+gyerek is.
Mert "ez az élet rendje" hogy a nõ gyereket szül...de legalább is asszonyállat pl. ez apósom meglátása is többek között...volt is ebbõl konfliktus mivel én is sokáig úgy gondoltam nekem a világ minden kincséért sem kell gyerek! 17 évig éltünk a férjemmel házasságban mire nálam is "bekattant" valami és 36 évesen szültem! Eddigre már a család beletörõdött, hogy nálunk nem lesz utód, mivel én ezt hangoztattam folyton és ha valaki szóbahozta már annyira ideges voltam, hogy sokszor nem szépen vágtam vissza! Így a közvetlen család már szóba sem hozta.
Én sem tudom, miért ítélik el. Én sosem itéltem el, és én is jóval 30 fölött szültem amúgy. 5-en vagyunk barátnõk, ebbõl 3-nak van gyereke, 2-nek nincs, és nem is lesz. Mégis a legjobb barátnõk vagyunk mindjárt 20 éve :) Ja, és engem meg idegenek azért 'ítélnek' el, mert csak egy gyereket vállaltunk. Hát magasról szoktam tenni minden ilyen okoskodóra. :) Tedd azt te is! :)
2.valaszoloval szorol szora egyetertek.
Én nem ítélem el.Valahol inkább sajnálom õket.Õk nem tudják milyen érzés mikor egy kis élet mozog a hasukban, meg mikor szülés után elõször a kezükbe vehetik a babát.Milyen hihetetlen érzés hogy az a pici baba az övé.De az ilyen nõkbe valószínûleg nincs meg az anyai ösztön, és a babának is csak jobb ha nem szülnek. A 20.52-nek! Elõször is én nem mondanám se az én kislányomra se más gyerekére hogy poronty!Én nem érzem kínlódásnak, nem irigykedek másra hogy mennyi pénze van.Engem nem zavar hogy nem tudok havonta 20ezer Ft-ot magamra költeni, szívesebben költöm a gyerekemre.Karrier ugyan.Szabadidõ-gyerek mellett is bármit meglehet csinálni.De neked ezekrõl fogalmad sincs mert nincs gyereked.Ilyen felfogással ne is szülj.
Ki ítéli el? Szerintem senki. Érdekes, hogy ezt mindig azok a nõk gondolják, akik nem akarnak gyereket. Ez valami kárpótlás, hogy azt gondoljátok, foglalkozik veletek valaki, akárcsak annyi ideig is, hogy elítéljen? Hát, ki kell ábrándítsalak, szerintem senki. Magánügyed, ha akarsz gyereket, szülsz, ha nem akarsz, nem szülsz. Az élet ilyen egyszerû. Te életed, te döntésed.
Elisabeth Badinter: A szeretõ anya Ha "mélyebben" érdekel: ez a könyv kultúrtörténeti szempontból vizsgálja a kérdést.

Miért ítélik el azt aki 20 évesen vállal gyereket?

Legjobb válasz: Miért ítélnék el õket? Ez mindenkinek a saját döntése. Így legalább fiatal anyuka leszel :) Hajrá!

Miért ítélnék el õket? Ez mindenkinek a saját döntése. Így legalább fiatal anyuka leszel :) Hajrá!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért mert sajnos a mai magyar ember ilyen. Régen nem volt baj ha valaki az elsõ második vagy akár már a harmadik gyerekét várta. Soha nem fogom megérteni, hogy miért nem tud mindenki a saját életével foglalkozni, s mint hogy a másikéval, hogy mikor lett terhes stb... Szerintem mindenkire rátartozik, hogy mikor mit csinál, mibe kezd bele és mit vállal. Nem fejezte be valaki az iskolát és még nincs semmi a háta mögött? És? Utána is tud magával mit kezdeni ha igenis akarja. Egyébként pedig rá van kattanva mindenki a felsõoktatásra... nem szeretném kifejteni a véleményem, de SOHA az életben nem mennék se egyetemre se fõiskolára, mert a tudás számomra nem ott kezdõdik... Egyébként 20 éves vagyok. Fiatal anyuka szerettem volna lenni világ életemben. Kijártam az iskolát, külföldön dolgozta mielõtt terhes lettem. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy összejött a baba. Jövõre lesz az esküvõnk megvan minden anyagi háttér mind a két részrõl. Leendõ anyósom is 17 évesen szült, azóta is boldogan élnek vagyis már élünk :) Tehát nem azon múlik, hogy ki mennyi idõs. 20 hkm
Imadom a provokalo kerdeseket, ami csak arra jo, hogy barki barmit ir elkezdodjon egy lepontozasi hullam. Ekozben meg a kerdezo jot rohog. Mert, hogy azt meg nem olvastuk, hogy ot most ez a tema mennyire erinti.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mert ma Magyarország tele van beképzelt, rosszindulatú és irigy nõszemélyekkel, a legtöbbnek össze sem jön a gyerek, vagy pedig közel 40 évesen szül aztán sajnálkozik, és meglátja, hogy ott egy fiatal anyuka egybõl ítélkezik, azért is mert általánosít és azért is mert bánja, hogy neki csak akkor lett.Az nem igaz, hogy egy 20 éves nem érett, sõt sok 30 éves néha éretlenebb, mint a 20on évesek, lassan már legyerekezik a 20 éveseket, de hát magukból indulnak ki.21 .évesen szültem nem így terveztük, így jött össze, másodikos voltam a fõiskolán, amit be is fejeztem, együtt vagyok a párommal együtt élünk 3an, nincs anyagi problémánk sem, ér jelentem a gyerek mellett értünk meg szülõvé, a 30 éves sem lesz hamarabb anya, Õ is ugyanúgy a gyereke mellett érik meg rá.Rugalmasak vagyunk, lazák, türelmesek nem kezdünk el jajveszékelni ha a gyerek egyedül felmegy a csúszdára még a játszótéren látnotok kéne hogy hisztizik egy-két anyuka mikor a 3-4 éves egyedül akar lecsúszni.Manapság divat lett lenézni a fiatal anyukákat, ami ostobaságra és éretlenségre vall.Nem a kor határozza meg ki milyen anya lesz, és mennyire érett, és, hogy mennyire viszi anno fiam bölcsis társainak a szülei mind idõsebbek voltak és egy-két kivétel bolti eladók, sori munkások voltak a szülõk, a legtöbb se szakmája se diplomája nem volt, ez egy városi bölcsi volt.Ennyit errõl.
Nem ertem ezt, hogy miert kell allandoan mas helyett itelkezni...Ez a mai magyar tarsadalom betegsege.Mindenki azt hiszi, hogy csak es kizarolag az a jo, ahogy o gondolkodik es ahogy o eli az eletet.Van aki 20 evesen erett az anyasagra, van aki meg 30 evesen sem. Nem allandoan a masikkal kellene foglalkozni.Raadasul nem vagyunk egyformak, mindenkinek onmaganak kell eldontenie, hogy mikor vallal gyereket. Egy a lenyeg, hogy akkor dontson igy, amikor kesz felelosseget vallalni egy masik szemelyert es olyanok a korulmenyei, hogy tud rola gondoskodni.Az, hogy ez mikor jon el nem kotheto egy bizonyos eletkorhoz, egyenenkent valtozo, hogy valaki mikor erik meg a feladatra. En 23 evesen szultem, fel evet halasztottam ez igaz, de utana nappalin befejeztem az egyetemet. Ugy gondolom, hogy semmivel sem vagyok rosszabb anya, mint azok az ismeroseim, akik 30 folott szultek. A parommal dolgozunk, eltartjuk a fiunkat, nem az allamon eleskodunk. En ki merem jelenteni, hogy 23 evesen teljesen erett voltam arra, hogy gyereket vallaljak. De ismerek olyat, aki 19 evesen szult es odaado, felelossegteljes szulo, barmilyen hihetetlen is. Viszont a sajat nagynenem, aki egyebkent egy intelligens, diplomas no, 33 evesen szulte unokahugom es haaat mindennel foglalkozott, csak epp a gyerekevel nem.Pwrsze ezzel nem akarom azt mondani, hogy mindenki ilyen, aki 30 felett szul. Nem kell altalanositani es kell, hogy szoruljon mindenkibe annyi minimalis intelligencia, hogy kepes legyen felfogni azt, hogy nem mindenkinek az az elfogadott, ami neki es attol mert en X evesen vallaltam gyereket, nem biztos, hogy mindenkinek akkor kellene. Az egesz tarsadalom mas lehetne, ha az emberek kicsit magukba neznenek es valtoztatnanak a hozzaallasukon. Egyebkent masok megszolasa nem a kiegyensulyozott es ertelmes emberek szokasa, de ezt csak zarojelben jegyzem meg...Nekem egyebkent semmi indittatasom, belso kesztetesem nincs arra, hogy azzal foglalkozzak, hogy ki hany evesen szul. Hogy egy mondatban is valaszoljak a kerdesre: azert szoljak meg, mert ma, Magyarorszagon sokan gondoljak ugy, hogy csak es kizarolag az a helyes, amit ok tesznek. Es vegul egy jo tanacs: az ilyen velemenyekkel nem kell foglalkozni, ugy elj, ahogy Neked jo, addig amig senkinek nem artasz, addig semmi gond nincs. 27/L
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia, Én most vagyok 20 éves és 28hkm, szóval én nem itélem el azt aki fiatalon szûl gyereket, és hozzáteszem tervezett baba, még az sincs, hogy becsuszott volna, párommal 6 hónapig probálkoztunk és a 7.lett a sikeres hónap mikor végre összejött a törpénk.Párom is csak 23 éves, de belemertünk vágni, nekem éretségim van és majd szeretnék mellé még valami szakmát is lerakni, páromnak szakmája van amiben el is tudott helyezkedni és így anyagilag is megtudjuk teremteni a picinek is ami kell.5 és fél éve vagyunk együtt, amibõl 2 és fél éve együtt is lakunk, hálistennek jól megvagyunk, bár most, hogy babát várok, elég hisztis lettem, pedig elötte soha nem voltam az, de párom jól kezeli ezt a helyzetet is.És nem bántuk meg, hogy beválaltuk a babát, úgy vagyunk vele, hogy jobb fiatalon beválalni, mert ilyenkor még tele vagyunk energiával.Persze nem itélem el azt sem aki késöbb válal gyereket, mert ez mindenkinek a saját döntése, és mindenki maga tudja eldönteni, mikor érzi magát készen rá.Pedig mi is tudjuk, hogy nem csak a babázásròl van szó és a szép pillanatokròl, hanem lesznek nagyon nehéz pillanatok is, és sok felelõséggel is jár.üdv:N
én 18 évesen szültem.elõtte nem voltak céljaim, álmaim.de mikor valamiért felelõsséggel tartozik az ember, rájön hogy menni kell és csinálni kell.ha nem szülök fiatalom valószínüleg most dolgozhatnék táncosnõként vagy valami alja munkát mert nem csináltam semmit.én csak bíztatni tudom az embereket, ha módjuk van rá és meg engedhetik, szüljenek fiatalon(persze nem annyira fiatalon). És végére csak annyi, hogy lehet valaki felelõtlen meg buta stb.de egy gyerek sok mindenen változtat, felelõssé teszi az embert és 180 fokot tud rajtuk fordítani
ja igaz.
#7-s: Gondolom hatosztályos középiskolába jár.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nálam hasonló volt a helyzet, mint az 5. válaszolónál: 20 évesen szültem, és sokáig egyedül is neveltem a fiam. Õszintén szólva, ha akkor nem vállaltam volna õt be, akkor nem hiszem, hogy most tartanék valahol. Nekem 19 évesen még hiányzott két évem az érettségihez, mert a sulival anno nem foglalkoztam, inkább elmentem dolgozni. GYED alatt befejeztem a középiskolát, szereztem egy nyelvvizsgát, utána pedig elmentem egyetemre. Nyáron fogok diplomázni, plusz most már fõállásban dolgozom. Szóval nekem kimondottan jót tett, hogy gyerekem született, akkor már muszáj volt felnõnöm, még ha elõtte ez nem is történt meg tejleskörûen. A környezetem szerint jó szülõ vagyok, a kisfiam egy teljesen normális, értelmes hat éves gyerek, nem hinném, hogy neki bármi hátránya származott volna abból, hogy húsz évesen szültem, vagy hogy öt éves koráig egyedül neveltem.
Szerintem nem mindenki éretlen 20 évesen, biztosan van olyan, aki ennyi idõsen is maximálisan helyt tud állni anyaként, és tényleg sokan dolgoznak 18 éves koruktól, akik mondjuk szakközépben szakmát tanultak, nekik akár a háttér is adott lehet. Szerintem nem feltétlenül kell ezt elítélni, mert nagyon mások lehetnek a körülmények egyes esetekben. Lehet 20 évesen éretlenül, felelõtlenül a semmire szülni, és lehet felelõsen, éretten, biztos anyagi és érzelmi háttérrel is. Ennek ellenére 20 évesen nekem még nagyon korai lett volna, egyszerûen nem voltam elég érett rá, nem hiszem, hogy tudtam volna ekkora felelõsséget vállalni. Az meg a másik fele, hogy fõsulira jártam, nem is nagyon lett volna mire. Most, 25 évesen, házasságban várom az elsõ babánkat, 26 leszek mire megszületik. Csak 5-6 év a különbség, de érettségben, háttér szempontjából ég és föld.
hogy jár a 12 éves kisfiad gimibe?
Az se jó, ha valaki szingli anya lesz 20 éves korára - a gyerek szempontjából legalábbis nem jó. De te szépen csináltad utolsó válaszoló! :) Kevesen csinálják ilyen jól.
Én 20 évesen szültem a gyerekemet, 2. évfolyamos voltam akkor. Nekem rengeteg erõt adott az, h szingli anya lettem. Most csinálom a 3. diplomámat, 2 nyelven beszélek folyékonyan, a falu szegregált részébõl tudtam önálló egzisztenciát teremteni és segítség nélkül lett 26 éves koromra tehermentes lakásom. A fiam pedig jelenleg az ország egyik legjobb gimijébe jár. Tudom, nem ez az általános, de van ilyen is. Aki akar, annak nem akadály az utód... Jelenleg 32 éves vagyok és épp babát várok. Sokkal rosszabbul viselem mind pszichésen, mind fizikálisan a várandósságomat, mint 20 évesen. Elhagytam már a középidõt, egy héten 4 napot tutira vízszintben kell legyek görcsölés miatt.
2. vagyok. Egyetértek veled 3. Tényleg sokan nem járnak egyetemre/fõiskolára (én is pld. csak 27 évesen keztem el a fõiskolát, és 30 lettem mire befejeztem), de 18 éves korom után dolgozni kezdtem, és dolgoztam pár évet, mire gyereket mertünk vállalni, mind anyagilag, mind érzelmileg, - amire te utaltál. Én is 20 évesen még "gyenge" lettem volna szülõnek, mint támasz, stb. :)
Egyeni velemenyem, hogy hogy 20 evesen lettem volna anya, nem ugy eltem volna meg, mint ahogy most. Hiaba felnott mar a 20 eves, meg nem erett. Gyereket nevelni nem annyi, hogy valaki megszuli, es "jaj, olyan cuki" babazzunk vele. A gyerek meg csak no, mint a gaz. Szerintem kesobb, ahogy neked is tobb tapasztalatod lesz az elettel kapcsolatban, ugy tudsz tobbet is tovabb adni a gyermekednek. Szerintem ez nincs osszefuggesben a tanulassal, hisz nem mindenki jar egyetemre/foiskolara. Van aki mar 18 eves koratol dolgozik. Nem mondom, hogy idealis felallas. En tuti nem is vallalnam be, de mint mar irtam nem emiatt.
Mert feltételezik, hogy nem tanul, vagy abbahagyja a tanulást, és a gyerek után talán már "nem lesz belõle" semmi... (bár sokan tanulnak a szülés után tovább, de az átlag - valljuk be, nem ilyen). A mai társadalomban az az elfogadott(abb) a fehér kultúrában, hogy tanulsz, befejezed a fõiskolát, egyetemet, és dolgozol egy-két-öt évet, alakítasz ki egy egzisztenciát, és utána szülsz gyereket... és a gyes után visszatérsz a társadalom hasznos tagjaként a munkahelyedre dolgozni. (Röviden).
A hozzaszolasod utolso reszeben van a lenyeg (na jo, az ide vago lenyeg, mert a tobbi is tanulsagos). Hogy mindig is fiatal anyuka szerettel volna lenni. En meg ezt nem ereztem 20 evesen. Nem is olyan eletem volt, ami egy gyereknek "idealis" lett volna. Minden evben mas orszag. Na meg olyan ferfi sem volt az eletemben, akinek szultem volna ;) Es szerintem ez a lenyeg. Ha van egy olyan tars melletted, akinek TUDOD, hogy szulni szeretnel, es ezt mar 20 evesen megtalalod (vagy hamarabb) akkor hajra. Tudod irigyellek ;) A nagymama majdnem egyidos lesz velem. Ez tok jo, ra lehet bizni majd a kicsit, aktiv stb. Az en gyerkemnek velem mar nem lesz ekkora "szerencseje" :D De ez az en dontesem volt, es visszenezve az elmult 10-12 evre, nem bantam meg. Nekem igy volt megirva.

Miért ítélitek el azt, aki "beleül a készbe"?

Legjobb válasz: Én nem ítélem el, mert miért is lenne bûn, ha már adottak a dolgok? Azt viszont elítélem, mikor valaki henceg vele, holott nem tett érte semmit.

Én nem ítélem el, mert miért is lenne bûn, ha már adottak a dolgok? Azt viszont elítélem, mikor valaki henceg vele, holott nem tett érte semmit.
Általában nem azt ítélik el aki beleül a készbe, hanem azt, aki ezt teszi, és utána elõadja milyen könnyû boldogulniaz életben, vagy pedig akkor, amikor aztán így is úgy gondolja pl váláskor, hogy neki jár a fele a mindennek, úgy, hogy semmiért nem dolgozott meg...
Én nem Itélem el, ha normális marad azután is. A sógórnõm beleült a készbe, szinte tényleg csak a ruháit vitte, szült 3 gyereket. Megállás nélkül szidja azokat, akik hitelt vettek fel, akik kevésbé jó anyagiak közé gyereket szültek, akik nem a legdrágább mosóporral mosnak és még sorolhatnám. Néha elmondanám neki, hogy ha nem a bátyámmal jön össze, akkor lehet még mindig a szüleinél lakik, a kis pincérnõi fizetésébõl pedig gazdálkodhatná ki a dolgokat.
Az a baj, hogy közülük sokan nem tudják értékelni, hogy mit is kaptak.
Én is megkaptam már, hogy a párom lakásába költöztem, micsoda számító liba vagyok, ráadásul õ duplaannyit keres, mint én. Mondjuk ebben az is benne van, hogy az a lakás sem az õ érdeme volt, a szülei vették neki a 18. szülinapjára. Szóval a szülei szenvedtek érte, a fiukat is megszólták már, hogy neki milyen jó, hogy a s*gge alá kapta a lakást, kocsit. Õ nem dolgozott meg érte, én korábban a kollégiumi szobámért is dolgoztam. Akkor most mit kéne csinálnunk? Amikor megismertem nem tudtam, hogy van lakása, akkor még a szüleinél lakott és vonattal járt. Mindig lesznek olyanok, akik azzal jönnek, hogy aha, a párod lakása te meg csak úgy idejöttél.
Én nem ítélem el, csak utána ne háborogjon, hogy válás után neki mennyi jár máséból.
Igen, szerintem is az irigység az oka. Meg amúgy vannak olyan emberek, akik szeretnek megdolgozni azért, amijük van.
Te mire tippelsz?
Általában aki "beleül a készbe", az még soha életében nem dolgozott meg semmiért. Így nem is tudja igazán értékelni.
Szerintem mert irigyek . Nekik szenvedni kell azért amibe te( vagy én) csak beleülünk.
Én nem ítélem el, csak többre becsülöm azt, aki megdolgozott azért, amije van. Ha odaköltöznék egy férfihoz, sosem érezném a magaménak a lakását. Meg rizikós, mert esetleges válás után mehet az utcára a csaj.
De a "gesztenye" miért csak a lakás, az ingatlan lehet? Elvégeztem az egyetemet, több nyelvvizsgám van, embereket gyógyítok, korábban a kollégiumért is melóztam, semmi szabadidõm nem volt. Nem azért jöttem össze a párommal, hogy neki van lakása és beköltözhetek hozzá, elõször nem is nagyon akartam mert kisvárosban lakik, de aztán kaptam itt munkát, így jöttem. Azokat, akik 70 éves bácsikkal jönnek össze, hogy beköltözhessenek a házukba, kaphassanak tõlük BMW-t, azokat el lehet ítélni. Õk így kaparják a gesztenyéjüket, csak ugye a társadalom elítéli õket. De pl. egy volt évfolyamtársam összejött egy vállalkozóval, elkezdett nála dolgozni, beköltözött hozzá, az egyetemet is otthagyta. Õ elítélendõ? "Beült" a kész házba, vállalkozásba, viszont megdolgozik érte.
#13: Ne az en szememben, hanem a sajatodeban. Nekem sikerult kikaparnom nem nagy, de kozepes gesztenyet. Es sokat is meloztam/melozom erte. Nem mindenki tudna utanam csinalni. Es az onbecsulesemet is erositette.
Nem ítél el; sok barátom van, akik "beleültek a készbe", és látom, mennyire nem látják a dolgok értékét, és nem érzik a súlyát sem. Majd megtanulják egyszer talán, hogy olyan is van, amit maguknak kell megszerezni, mert más helyettük nem fogja.
Szerintem azzal semmi gond nincs, ha valaki beleül a készbe, csak ne szaladjon el vele a ló. Tudni kell értékelni a megdolgozott pénzt. Pl., ha egy nõnek sikerül kifogni egy egy módosabb férfit, akkor szerencséje van. Nekem azzal semmi bajom nincs, ha egy nõ a (kifizethetõ) hobbijának él, vezeti a háztartást, nagy törõdéssel felneveli a gyerekeket, mert lássuk be, az utóbbi kettõ is komoly munka. Én ezt csak férfiként tudom mondani, nekem sértené az önbecsülésemet, ha egy nõ tartana el úgymond, mert nem véletlenül alakultak ki a szerepek. Csak a baj az, hogy sokszor a könnyen jött pénz könnyen is megy el.
Sok ilyen készbe beleültem lányt ismerek, nem olyanokat, mint az egyik válaszoló, azt még nem tartom annak. Hanem mindent a pasi áll, kocsi, ház, havi kiadások. Irigyelni keveset lehet, mert kevés helyen van annyira intelligens pasi, hogy ezzel ne éljen vissza.
Hidd el, nem ítélik el csak irigyek.
Szóval utolsó, akkor hagyjam ott a párom mert neki van lakása, költözzek albérletbe és gyûjtögessek, kaparjam ki a gesztenyét, vegyek magamnak lakást, csak hogy értékes lehessek a szemedben?
En nem itelem el. Csak nem ertekes a szememben. Talan a sajatjaban sem. Azert ul bele a keszbe, mert nem hisz abban, hogy maganak is ki tudna kaparni ekkora gesztenyet.
Vannak olyan esetek, amikor elítélem. Pl. amikor utána a szegényebbeket cikizi, meg hogy milyen gáz, hogy vkinek csak albérletre futja. Akkor is, ha azt gondolja, hogy õ ezt megérdemli, mert szép/tökéletes. Ha utána azt a sajátjaként kezeli, és simán kisemmizné a párját abból, amibe csak a pici fenekét rakta bele, és nem dolgozott érte egy percet sem. Minden a hozzáállástól függ. Ha vkinek nincs más életcélja, csak beleülni a készbe, és élni a pompás életet, azt elítélem. Ha vkinek más életcélja is van mellette, rendesen neveli a gyerekeit, harmonikus kapcsolatban él, és nem egy anyagias, felszínes vki, akkor semmi bajom nincs vele.
Azzal tényleg így vagyok, hogy nem érzem magaménak, õ (vagy inkább az anyja) rendezte be, a legtöbb bútor az övé, sokáig egyáltalán nem éreztem otthon magam. Még anyósom is mondta, hogy nyugodtan rendezkedjek, lakjam be én is. Na de sose lesz az én lakásom - egyébként van nekem is csak más városban, abban most tesóm lakik, hamarosan el is akar menni, szóval tudnék hová menni - egyébként is nekem eszem ágában sem lett volna itt ilyen lakást venni.

17 éves vagyok és már nem szűz. Volt egy komoly kapcsolatom és hát eléggé megbántam, hogy lefeküdtem vele. Nagyon szerettem a srácot, de akkor is bánom. Miért ítélnek el emiatt?

Volt egy fiú, akivel randizgattam, és kiderült, hogy már nem vagyok szűz, és emiatt lelépett(19 éves) nem ez az első eset sajnos :( nagyon elvagyok keseredve, hiszen annyira szeretnék már egy normális barátot, akit szerethetek és viszont szeret...! :(

Legjobb válasz: Hát,ne mondd el nekik,h nem vagy már szûz...bár én sem értem,h miért itélnek el :/

Hát, ne mondd el nekik, h nem vagy már szûz...bár én sem értem, h miért itélnek el :/
Szerintem is csak kifogás volt!VAGY:A srác még szûz volt, és beparázott, amikor megtudta, hogy neked már van tapasztalatod!:DD Minden esetre jó hülye volt!
hat ezt en sem ertem, tul kicsi volt a farka, es felt hogy nem erzed meg :D probalj idösebb pasival ismerkedni, vagy legalabb komolyabbal, mert ez nagyon gyerekes gondolkodas, hogy megijed, mert nem vagy szüz :)
ha 13 lennél és nem szûz azt mondom oké... de 17 évesen tök normális hogy már nem vagy szûz... szóval nem gáz :) hülye volt a srác... keress mást :)
nem vagy szûz és lelépett? hát biztos nem ez volt az oka... normális ma már alig alig van. én van aki szerint tök normális vagyok, van aki szerint egy idióta. szóval mindenkinek más a jó, más kell, és mindenki másra vágyik.
A kérdező hozzászólása: õ sem szûz már... volt vagy 3 komoly kapcsolata :/

Miért ítélik el ha szexpartnerrel kufircol valaki akit kedvel is?

Nem egy éjszakásra gondolok. Sokkal egyenesebb, mint átverni valakit, illetve ha nem jön össze hosszú ideig egy párkapcsolat, mert nem alakul ki senkivel kölcsönösen a szerelem akkor jó egy ilyen lehetőség is. Jó szexuális élet hozzátartozik egy egészséges személyiséghez.

Legjobb válasz: Én nem ítélem el, csak mindkét félnek érettnek kell lennie, mert kialakulhat a másiknál szerelem és akkor féltékenykedés, plusz a másik megbántása is szóbajöhet. 24F

Én nem ítélem el, csak mindkét félnek érettnek kell lennie, mert kialakulhat a másiknál szerelem és akkor féltékenykedés, plusz a másik megbántása is szóbajöhet. 24F
Szexpartner - egészséges személyiség ... nem értem... Tény, hogy a kielégülés szükséges, erre találták ki a maszturbálást.
Én szexkapcsolatban vagyok, a semminél jobb viszont jó lenne több is de nem lesz mert nem mûködik hosszú távon. :/
A kérdező hozzászólása: Késõbb kialakulhat több is. Sima masztizással nem lehet úgy kielégülni, mint normális szexel. Nem helyettesíthetõ egy hús-vér ember egy mûanyaggal.
Nem ítélem el.

Miért ítélitek el azokat akik 18 vagy 19 évesen gyereket szeretnének vagy éppen már úton is van?

Olvasgatva az oldalt... annyira elszomorító amiket egyes emberek írnak.

Legjobb válasz: Én nem ítélem el, aki ilyenkor szül, szíve joga mindenkinek megválasztani a számára megfelelõ idõpontot. Vizsont én úgy voltam vele, hogy amíg nem voltak meg a minimális anyagi feltételek, addig nem vállaltunk gyereket. Sokan vannak úgy, hogy lányegtelen az anyagi része, pedig azért nem. Nekem pl. nagyon kevés tejem volt, tápszerezni kellett a gyerekeim, csak úgy szálltak el rá a tízezresek. Sajnos a késõbbiekben is majd kiderül, hogy mennyibe kerül egy-egy foglalkozás vagy tanfolyam. Másik dolog, hogy kevés 18 évesnek van saját lakása. Gyerekre sokat kell költeni, nehéz mellette annyit spórolni, mint nélküle, tehát nehézkesebben lehet összehozni a saját otthont is (szülõi segítség nélkül). Igazából szerintem nem elítélik a nagyon fiatalon szülni akaró anyákat, inkább csak egy aggodalom mások részérõl, hogy vajon hogy is fognak boldogulni...

Én nem ítélem el, aki ilyenkor szül, szíve joga mindenkinek megválasztani a számára megfelelõ idõpontot. Vizsont én úgy voltam vele, hogy amíg nem voltak meg a minimális anyagi feltételek, addig nem vállaltunk gyereket. Sokan vannak úgy, hogy lányegtelen az anyagi része, pedig azért nem. Nekem pl. nagyon kevés tejem volt, tápszerezni kellett a gyerekeim, csak úgy szálltak el rá a tízezresek. Sajnos a késõbbiekben is majd kiderül, hogy mennyibe kerül egy-egy foglalkozás vagy tanfolyam. Másik dolog, hogy kevés 18 évesnek van saját lakása. Gyerekre sokat kell költeni, nehéz mellette annyit spórolni, mint nélküle, tehát nehézkesebben lehet összehozni a saját otthont is (szülõi segítség nélkül). Igazából szerintem nem elítélik a nagyon fiatalon szülni akaró anyákat, inkább csak egy aggodalom mások részérõl, hogy vajon hogy is fognak boldogulni...
"Bocsi, de egy 25 evesnek nem lehet olyan h nincs munkaja? Tehat csak a 18-19 eveseknek nem lehet, de a 25-30-nak van???? Tehat ez ilyen 100%-os dolog?" - Látom, megértetted, amit írtam, és a logikai érzéked is rendben van. Természetesen nem biztos, de ritkább, hogy valaki 18 évesen már keres (és még autóra is gyûjtöttek, ahogy valaki fentebb írta, bár rejtély, hogyan sikerülhetett), és inkább az a jellemzõ, amit a második írt, vagyis hogy más nyakába szüli, nem gondolva a következményekrõl. Persze szép dolog a gyerekvállalás, de nem lehet elvakultnak lenni, és a körülményeket is figyelembe kell venni. Ha pedig valakinek 18 évesen becsúszik a gyerek, akkor ne kezdjük el egybõl bemagyarázni, hogy már megérett az anyaságra...
Azért a párod mamájának szülése óta sokat változott a világ. Régebben ez inkább elfogadottabb volt, mint manapság. Egyébként szerintem nem arról van szó, hogy elítéljük a korai szülést, csak tapasztalat (legalábbis részemrõl), hogy azt látom, hogy az ilyen korú lányok egyáltalán nem érettek még a gyerekvállaláshoz. És általában 5-10 év múlva jönnek rá (legtöbbször már egyedül, mert a szintén fiatal pasija már elhagyta), hogy bizony még semmit nem éltek, nem buliztak, stb. Ja, és immár gyerekkel kénytelenek új párt találni maguknak. És ahogy már elõttem írták, én az anyagiakról nem is beszéltem.
Bocsi, de egy 25 evesnek nem lehet olyan h nincs munkaja? Tehat csak a 18-19 eveseknek nem lehet, de a 25-30-nak van???? Tehat ez ilyen 100%-os dolog? Erdekes... Igazabol kar is beszelni az ilyenrol, mert itt majd lesznek nagy lepontozasok. Mkinek megvan a sajat velemenye. Sztem egyaltalan nem baj ha vki 18-19 evesrn esik teherbe, ha MEGERETT az anyasagra.
Egyetértek a 2-essel. Sokszor látom, hogy egészen fiatal lányok tolják a babakocsit és látszik az arcukon a szenvedés, hogy milyen szerencsétlennek érzik magukat, hogy nem tudják azt csinálni, amit a kortársaik. Tisztelet a kivételnek, lehet, hogy vannak nagyon elszánt anyatípusok, akik már ilyen fiatalon azt választják életcélnak, hogy gyereket nevelnek, de szerintem 100-ból egy ilyen, a többinek becsúszott a bébi.
Mert többnyire az ilyen lányok a szüleik nyakára szülnek, és velük tartatják el magukat meg a gyereket, vagy a párjuk szüleivel. (Persze tisztelet a kivételnek, én nem tagadom, hogy van ilyen...) Sajnos én sok rossz példát láttam erre a környezetemben, fiatalon szült anyuka, mert jaj de jó kisbaba meg minden, aztán 5-10 év múlva meg rájött, hogy õ nem élt még semmit, és akkor kezdi el, és a gyerek meg issza a levét... Nem egy iylenre van személyes ismerõsöm példája. Amúgy meg magányügy, mindenki azt csinál persze amit akar...
Én a "bizonytalanba" nem mernék gyereket vállalni, de irigylem azt, aki ilyen pozitívan és optimistán áll hozzá. Nekem fontos volt, hogy a családalapítás elõtt legyen némi élettapasztalatom, munkaviszonyom, lakásom (még ha hitelre is), elég stabil kapcsolatom, és az is kellett, hogy kiéljem magam, mert ugye (mondjuk) 26 évesen 3 gyerekkel már nehéz azon gondolkodni, hogy "jaaa, ezt se tettem meg, meg azt sem... de most már mindegy...". A legjobb barátnõm pl. fiatalon ment férjhez, most jön a második babájuk, heten laknak egy családi házban a férje szüleinél, és most a 6nm-es kis szobájukba jön a gyerek, ahol õ lesz a 4. lakó... Lakást/házat nem tudnak venni, a GYES nem túl biztató hitelképesség szempontjából...
Mert egy 18-19 éves aligha tud pénzt keresni, hogy a gyereke megkapja, ami kell, és manapság nem szokás, hogy valaki eltartatja magát csak azon az alapon, hogy õ nõ, és majd õ szüli a gyerekekeket, a férif (vagy szülõ?) dolga meg fizetni utána.
Várom a lepontozásokat...DE én 18 éves vagyok és kismama vagyok, és én vagyok a legbüszkébb a leendõ kislányomra, mindig az az elítélendõ ami éppen "nem divat", mindenünk meg van, és a kislányunknak is meg lesz mindene, saját lakás, saját autó, amit a párommal KÖZÖSEN, teremtettünk meg, bár a lakásban csak a bútorok az "enyémek" de soha nem volt ebbõl gond, az autót ketten vettük, a szüleim SEMMIT sem segítettek, bár a nagymamám ennél többet, nem kértem, DE elfogadtam, mindenki nagyon örül a babánknak, senki nem néz le miatta, persze irigyek mindig vannak, a párom idõsebb tõlem, szóval nem egy bulizós iszákos link alak, elég jól keres, amibõl mindhármunknak meg lesz mindene, valamint vállalkozást szeretnénk indítani ha a kislányom megszületett és egy picit nagyobb lesz, amiben nekem is lesz részem és munkahelyem, és nem eltartatni fogom magam, mielõtt még feljönne ez is! Várom a lepontozást, jöhet nyugodtan :)
Hármas vagyok :) Sokan csak azért ítélik el szerintem a fiatal anyukákat, mert õk nem fiatalon szültek/olyan példát láttak ahol fiatal anyukák nem foglalkoztak a gyerekükkel, én nem ítélek el senkit, de az sem jobb ha valaki 40 évesen szül, mert a karrier volt neki az elsõ! :)
A kérdező hozzászólása: Egyetértek Senki véleményével nem kell foglalkozni. Csak az a baj, hogy nagyon nehéz... Akár ezen a téren akár nem
#19 vagyok: #3-astól én kérdeztem a munkát: szerintem igenis becsülendõ mindaz, amit leírtál és még mindig azt mondom, hogy aki minden téren felkészült rá, az igenis vállaljon nyugodtan babát, akárhány éves és tojjon nagyívben arzokra akik beszólnak!!!
3-as vagyok olvastam hogy valaki kérdezte hogy mit dolgoztam 13 éves koromtól, mivel vidéken lakunk így mindent amit csak el lehetett vállalni, tavasszal nyáron és õsszel szüreteltünk, gyümölcsöt szedtünk, pálinka fõzdének is dolgoztam stb, aztán 15 éves koromtól vállaltam hivatalos diákmunkát, mert akkor lehettett legelõször menni és suli mellett dolgoztam délutános mûszakban, minden nap amikor csak tudtam, dolgoztam Tescoban, és különbözõ gyárakban, nyáron fagyizóban stb, és még most is dolgozgatok, de nem mondanám hogy túlságosan meg erõltetem magam ( heti 3-4 nap, 6-8 óra)
"A párom mamáma 16 évesen szült, az anyukája szintén. " Abban az idõben egy életet leéltek egy fizetésbõl, ma már ez szinte lehetetlen.
Nem értem mi olyat írtam amiért igy le kellett pontozni?! 28-as válaszoló
Kérdezõ, én egyetlen olyan párt sem ítélek el, akik gyereket vállalnak, ha 16 évesek, ha 46, a saját életét mindenkinek joga van a saját elképzelései, preferenciái, sorrendje szerint élni. Viszont maximálisan elítélek mindenkit, aki ráerõszakol másra egy gyereket, ha a párjára, ha a szüleire, ha az anyósáékra... mert hát a saját életét mindenkinek joga van a saját elképzelései, preferenciái, sorrendje szerint élni:)
"40 évesen szül, mert a karrier volt neki az elsõ! :) " De nem biztos ez sem, mert lehet nem találja meg azt a férfit akit Apának is eltud képzelni.
"Sokan csak azért ítélik el szerintem a fiatal anyukákat, mert õk nem fiatalon szültek/" Ez lehet igaz de fordítva is legalább ennyire igaz.
A baj ott kezdõdik, hogy elég sokan mániákusan a "szomszéd kertje nézegetésével" vannak elfoglalva, azt hiszik, hogy a saját útjuk az egyetlen jó és járható út és a saját céljuk az egyetlen jó cél, és kritizálnak mindenkit, aki más úton remél a céljaihoz eljutni. Holott az utak száma végtelenül sok, és a célok száma is az.
A kérdező hozzászólása: A suli végén 2 barátnõmmel beszéltünk a házasságról és a gyerekekrõl, hogy ki mit gondol, mikor képzeli el ezt az egészet. Az egyikõjüknek 21 éves az unokatesója és terhes volt, nyáron már meg is szült. Õ már egybõl mondta, milyen már az, hogy ennyi idõsen gyereke van. ( Hozzá teszem bankban dolgozik, megtudnak, élni, sõt, együtt is élnek) Mondtam, hogy én annyira szeretnék fiatal anyuka lenni 19-20-21 évesen. Egybõl lehurrogott. Õ majd 25-26 és a fölött akar. Mondtam, hogy nekem az már késõ. De... azt ne felejtsük el, hogy 18 lesz majd nemsokára, soha nem volt még barátja, nem is érdeklik a fiúk ( legalábbis én úgy vettem észre) mindig otthon ül, velem, a legjobb bnõjével soha nem akar eljönni sehová. Pedig mindig hívom. És soha. Össze van nõve a tesójával. Az ilyenek jó, hogy késõbb vállalnak gyereket.
4/43 as. Pont errõl irtam it felül. Én is látom ezeket a babakocsis koravén leányzókat, nekem is mindig ez jut az eszembe. Ez a gyerekszülés ilyen korán olyan mint a tetoválás, ha új, akkor egy ideig van egy varázsa, ami elmúlik, aztán nem tudod leszedni magadról már sohasem, hogy olyan légy mint régen, egy ostoba elhamarkodott döntésed volt, aminek a nyomát egy életen át kell hordoznod. Rengeteg a felelõtlen ösztönlény, ösztönlány.
koravén -.- Gondolom te 30 év fölött szültél, az is lehet hogy védekezés mellett esett teherbe egy fiatal nõ! Attól mert valaki fiatalon vállal babát még nem koravén! De a véleményed és elítélésed tükrözi a belsõdet!
jah, 43-as olyan frankón kifejtette, mint aki tapasztalatból beszél :)
45-ös vagyok megint! Igen csak úgy írta valóban mint aki tapasztalatból beszél, ráadásul a szóhasználat, koravén meg szaporodnak, A 25-40 éves is ugyanúgy szaporodik, mint a 18 éves, csak lehet hogy valakinek attól több esze van mint hogy azért vállaljon gyereket hogy szaporodjon!
43/47 ezt a csodálatos hozzászólást én írtam, és én egy f.26 vagyok. De ettõl függetlenül pont ez a véleményem, nem bántam meg hogy ezt írtam. Jaj, és úgy írom, hogy meg szerelmes sem vagyok
23-as vagyok, és köszönöm azoknak akik lepontoznak, biztos én állok rosszul a dologhoz hogy dolgoztam és tanultam és a gyerekem mellett is tanulni fogok hogy több szakmám legyen és így nagyobb esélyem a munkaerõpiacon akár itthon akár külföldön. Az hogy még csak 21éves leszek nem zárja ki szerintem hogy felnõtt módjára tudjak gondolkodni.
Kérdezõ, néha belenézetnél a családi kapcsolatok témakörbe is, HEMZSEG az olyan kérdésektõl, akik 20-23 évesen panaszkodnak az anyósukra, a párjuk éjjel-nappal dolgozik, õk meg gyesen vannak, kevés a pénz, nem lehet különköltözni. Akkor a másik kedvenc, már 3 gyereke van a csajnak, soha nem dolgozott, õt már megverte a férje, mivel munkahely nincs, nem tud elköltözni. Stb., nem telik el nap ilyen kérdés nélkül.
13éves korom óta dolgoztam, és félretettem mindent, mivel a szüleim eltartottak még, írtam hogy a ház a páromé, nekem csak a bútor van benne a kocsi meg mellesleg, ne egy 10milliós autóra gondoljatok 400ezer forint volt a felét én fizettem a másik felét a párom!
Hát nekem sajnos tapasztalatom is van a témában, már nem én szültem 18 évesen, az öcséméknek lett akkor babája. Amikor megtudtuk, h terhes a csaj ( mire szólt, mert nem látszott!!! ) 16 hetes terhes volt, de godnoltuk, el lesznek anyuméknál, segít mindenki amiben tud. DE azóta már megszületett a pici, a csaj nem fejezte be a sulit, anyáméknál laknak tesommal, a gyest zsebpénznek tekinti, anyámék fizetnek mindent és akkor még neki áll feljebb, ha bárki MEGKÉRI, hogy legalább a házimunkában segíthetne! Szóval ezek után nekem senki ne mondja, h 18 évesen feltétlenül érett egy nõ az anyaságra, az anyaság NEM abból áll h szeretem és mindenkinek mutogatom a gyerekem, hanem abból h felelõsségteljesen el is tudom látni és GONDOSKODNI TUDOK RÓLA! 39 hkm
3-asnak: így értem. Én többre gondoltam. Én akkor sem vállalnám be, mert így nagyon kiszolgáltatottnak érezném magam, de ez már az én véleményem. Sok boldogságot nektek :-)
Nem arról van szó, hogy látunk pár példát akik miatt kialakul egy rossz összkép. Hanem arról, hogy 10-bõl 9 fiatal anyuka nem érett, felelõsségteljes, késõbb megbánja. Sajnos ez a szabály, ami alól persze van kivétel, de pont azért kivételek mert õk vannak kisebbségben.
Ja, és én is falun nõttem fel. 26 éves vagyok, 16 lány volt az osztályunkban. 11 már 18-20 évesen anyuka lett, 10 elvált.
ez teljesen az érettségtõl függ. a lejgobb barátnõm 18 éves. Van egy 2, 5 éves kislánya és augusztusban lesz az elsõ házassági évfordulójuk. 5 éve vannak együtt a férjével. Saját házuk van hitel és apuka, anyuka segítsége nélkül.
Na igen, a másik oldal is túlzás, hogy csak az éli ki magát aki 30-35 éves koráig minden hétvégét végigbulizott és e nélkül nem is lehet gyereket vállalni.
Ha valaki ugy érzi készen áll az anyaságar 18 évesen akkor semmi kifogásom ellene, mert vannak fiatal anyukák akik jobb anyák mint más " 35 éves érett nö", nem a korod dönti el hogy jo anya válik belöled vagy nem!
Elözö vagyok amugy én 24 éves terhes kismami vagyok
Én érettségi után elmentem szakmát tanulni, mellette dolgoztam és a kisfiam mellett is fogok új szakmát tanulni, persze estin, hiszen nem más nyakára szültem a gyerekem. Majdnem minden pénzem félretettem, és nem jártam bulizni se meg nagyon sehova mióta rendesen dolgoztam, de nem is hiányzott. Mindig is családra vágytam, és lehet hogy nem milliomosok vagyunk, de mindent meg tudunk adni a kisfiunknak és tudom hogy én leszek az egyik legjobb anya a világon. Ettõl függetlenül én sem nézem jó szemmel azokat akik fiatalabbak vagy velem egykorúak, becsúszik a baba, és amint lehet lepasszolják a nagyszülõknek, meg arra használják hogy pózolnak velük a közösségi oldalakon, mert sajnos nekik ebben merül ki a gyereknevelés..... Én ezt szívvel lélekkel fogom csinálni! 20éves 34hkm
ez egy jó kérdés! 18 éves vagyok és kismama, nagyon lenéznek mindenhol a pocakom miatt :( én büszke vagyok arra hogy babám lesz. befejeztem az iskolát, munkám van és félretett pénz a picire. nem anyámékkal élek hanem külön háztartásban a párommal. nem hiszem hogy ebben a kor lenne a mérce, hiszen nem kor, hanem pénz kell egy gyerek felneveléséhez. nem?
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hány évesen vállal gyereket. Ha valaki 18-19 évesen szeretne anya lenni, és nem a szülei nyakára szüli, akkor teljesen rendben van. Szerintem ez még mindig jobb, mint a másik véglet. Aki 40 évesen szüli az elsõ gyerekét, és amikor viszi az iskolába azt hiszik, hogy a mamája jött érte. ( Jó ha valakinek, addigra jön össze, az teljesen más.) Én igaz, hogy "már" 21 éves vagyok, de sokan még mindig 18-nak néznek, és vadidegen emberek, olyanok, akiknek semmi közük nincs hozzá, (legtöbbször a kíváncsi nyugdíjasok) odajönnek hozzám és megkérdezik tõlem, hogy nem túl korai-e nekem 17-19 évesen egy gyereket szülni. (Novemberre várom a kisfiam) Szerintem mindenki foglalkozzon a saját dolgával!!!
Szerintem sem életkorhoz kellene kötni a terhességet.Mivel köztudott, hogy két ember sem egyforma.Nekem 2 éves kisfiam van, pedig 23 éves vagyunk.Nem érzem magam rossz anyának, mert nekem õ az elsõ, foglalkozom vele, nem pedig húzom a számat, hogy van egy gyerekem.Az életkorra visszatérve, nekem volt egy osztálytársam 1!!!nap volt kettõnk között (én voltam az idõsebb) nekem gyermekem van, komoly felfogással, õ meg úgy gondolkodik mint egy 15 éves. Hogy lehet két embert egy mércére rakni??Lehet egy 18 éves is komoly, meg persze egy 35 éves is, de lehet komolyabb a 18 éves is, mint a 35 éves.Nem kell általánosítani.Nem vagyunk milliomosak, de a kisfiunk mindent megkap.Az meg, hogy nincsen fisher price-s játéka, tehetek róla, hogy nem érdekli??
Sziasztok! Én 22 éves vagyok és szeptembertõl kezdünk neki a babaprojektnek. Szüleimmel élünk a párommal, de nem csak mi miattunk maradtunk itt, hanem kifejezetten a szüleim kérték , hogy maradjunk, mert kevesebb lett a fizetésük és nem tudják fenn tartani a lakást, ezért maradtunk. Egyébként mindketten dolgozunk, van fizetésünk, a rezsit felezzük, nagybevásárlást általában mi intézzük, van saját autónk, így nem érzem hogy a szüleim nyakára szülnék gyereket. Szóval mielõtt valakire azt mondanánk, hogy a szülei nyakára szül, elõször meg kéne kérdezni h miért lakik/laknak még ott. Üdv
26-os vagyok "A szülei nyakára szülni" nem egyenlõ azzal, hogy 1 háztartásban élnek. Nálam az azt jelenti, hogy megszüli a gyereket, és a szülei tartják el a babát is, az anyát meg az apát is.
3-as: nem akarok kötekedni, de 18 éves korodra milyen munkából szedtél össze elég pénzt autóra meg házra?

Miért ítélík el egyes emberek azt a kutyás gazdit aki ivartalanítja a kutyáját? (nem állatkínzásból teszem).

Legjobb válasz: Kedves 19:30-as, áruld már el, miben mutatkozik meg egy kan kutya apai öröme!!!??? Azért ítélik el, mert nincsenek tisztában az ivartalanítás fogalmával, körülményeivel. Azért, mert fogalmuk sincsen arról, hogy 6000 menhelyi/sintértelepi férõhelyre másfél millió kóbor kutya van. Ez a szám 250 kutyát jelent kennelenként!!! Azért, mert fogalmuk sincsen, mit jelent a tenyésztés, mit a szaporítás, és hogy mennyi, de mennyi kutyát bántanak, kínoznak, dobnak ki, és hogy ekkora kutya létszám ellenõrizhetetlen, kezelhetetlen, és hogy ez a probléma csak az ivartalanítással és a kötelezõ chippeztetéssel megoldható.

Kedves 19:30-as, áruld már el, miben mutatkozik meg egy kan kutya apai öröme!!!??? Azért ítélik el, mert nincsenek tisztában az ivartalanítás fogalmával, körülményeivel. Azért, mert fogalmuk sincsen arról, hogy 6000 menhelyi/sintértelepi férõhelyre másfél millió kóbor kutya van. Ez a szám 250 kutyát jelent kennelenként!!! Azért, mert fogalmuk sincsen, mit jelent a tenyésztés, mit a szaporítás, és hogy mennyi, de mennyi kutyát bántanak, kínoznak, dobnak ki, és hogy ekkora kutya létszám ellenõrizhetetlen, kezelhetetlen, és hogy ez a probléma csak az ivartalanítással és a kötelezõ chippeztetéssel megoldható.
Azért mert még nem jártak menhelyen/sintértelepen. Azt hiszik "babázni" húúú de jó dolog, de az utodokat már oldják meg az állatmentõk...
Hát a kutyának aztán marha jó anyának meg apának lenni. Azért ítélik el mert tudatlan sötét p*arasztok! Mindjárt összekaparom magam....
Hát ezt nem értem :/..biztos hogy még több kutya legyen, akiket mások meg halálra kínozzanak :@...minden kutyának 1x azért jó érzés anyának/apának lenni, utána lehet ivartalanítani...
Hihetetlen milyen sznobok vannak ezen a fórumon. Volt kezdetben 2-3 ember aki fújta az ivartalanítást, minden kérdésre, rohadt idegesítõen, most már vagytok vagy 100an és mindenki [email protected] akinek nem ugyan az a véleménye. Ha normális választ írtam, hogy én miért ítélem el mi a gec1nek kell lepontozni? Fogjátok már fel hogy létezik más vélemény is a tieteken kívül. Ne azt nézzétek, hogy számotokra mi a hasznos válasz, hanem, hogy másnak. Mellesleg nem zavar annyira a nevetséges kakaskodásotok, mint hiszitek de azért leírtam ezt.
Húú tényleg nem akarok megint eltérni a kérdéstõl de ezt még muszáj leírnom. Igen, lusta ember akinek van mosógépe, van nekem is, el is ismerem. Viszont nincs mosogatógépem, mindig kikapcsolom a tévét, a pc-t mikor nem használom és csak azt a szobát fûtöm fel amiben épp tartózkodok. Miért? Mert nem vagyok lusta megtenni azokat az apróságokat annak érdekében, hogy az embernek kevesebb beleszólása legyen a természet rendjének alakulásába. Mert abból sosem származik jó. Kizsigereljük ezt a bolygót, ugyan úgy ahogy szegény házikedvenceinket. Ha már vettük a fáradtságot és háziasítottuk õket akkor foglalkozzunk úgy velük, ahogy megérdemlik.
óh. én jártam menhelyen. És mégis kutya tenyésztõ leszek. Szóval nemtom mi köze a kettõnek egymáshoz... amúgy meg azért mert ha az összes fajtiszta kutyát ivartalanítjuk mi lesz az utódokkal?:|||||| lehet hogy egy tökéletes kiállítási génekkel rendelkezõ kutyát ivartalanít. MI LSZ AKKOR?:| ki esik egy jó gén.. xal.. ezér ellenzik sokan. 14/L
És annak szerintem nem való kutya, aki nem tud kellõképpen figyelni a kutyájára, hogy ne essen a kutyája teherbe. Ha kutyát tartok és olyan környezetbe viszem ahol megeshet a dolog?! Még több figyelemmel vagyok a kutyám cselekedeteire. És nem hagyom, hogy elõfordulhasson az aktus! Hacsak nem tart az illetõ több kutyát....
Szia! Ne haragudj az õszinteségemért! De ha téged kiherélnének Te, hogy éreznéd magad? Én nem tartom ezt helyes megoldásnak. Ha pedig hölgy vagy?! Akkor képzeld el azt, ha összevarnák a .....-t Az, hogy esne? Elnézésedet kérem mégegyszer. De szerintem ezen gondolkozz el mégegyszer mielött megteszed! Szia!
Utolsó: Ezt nem kellett volna, most jön majd az oltás hogy hát a tenyésztés, papírokkal meg mindennel mááás, az nem is kutyagyártás, hanem szent cselekvéssorozat blablabla. Kérdésre: Sokan, mint pl. én azért ítélik el mert nem tudják megérteni, hogy ha valaki kutyát vesz az miért nem tud rá vigyázni, miért kell egybõl kimetszetni egy komplett szervrendszerét. Jöhet a 0% meg a blabla szöveg már úgy is megszoktam.
Azért ítélik el azok a bizonyos emberek, mert hülyék. Ez egyáltalán nem állatkínzás. Az például már az lenne ha a született kölyköket fogod, beleteszed egy zsákba, és agyonvered. Az anyaállat meg begyulladt cicikkel szenvedhet pl. Egyébként ilyet még nem is hallottam, hogy emiatt elítélnének valakit, hogy ivartalaníttat. Ez egy követendõ példa, nem bûn. Ha tenyésztõ vagy, akkor meg természetes, hogy a nemtomhány díjas kutyudat nem ivartalanítod, de ha már egyszer tenyésztõ vagy, akkor csak kiválasztott állatokkal pároztatod a kutyádat... és két "tökéletes" állatból lesz egy pár kiskutya, amiket aztán felelõs gazdáknak adsz el stb stb... Ez nem állatkínzás. A szaporítók meg megint egy más tészta. Ugyan nekem macskám van, szintén ivartalanítva, de még ilyenkor is tavasszal szívesen dögönyözik a plüssállataimat, vagy épp a szomszéd lánymacskát :D tehát nem hiszem, hogy a szexuális örömök kimaradnának bármelyik ivartalanított állat életébõl. Ha kiherélnek is tudsz bni... csak nem lesz gyereked. És rengeteg férfi elkötteti magát :O ... A másik hülyeség pedig hogy "legalább egyszer szülnie kell"... nincs megalapozott orvosi vélemény errõl...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!