Találatok a következő kifejezésre: Miért itélik a (209 db)

Miért ítélek a külsõ alapján?

Megfogadtam, hogy nem fogok így tenni, de mégis ez van. Mivel élõben nem agyon jött be mostanában, elkezdtem neten ismerkedni. Eddig 3 lánnyal is az volt, hogy szimpatikus volt az írása alapján, de mikor megláttam õket képen, egyáltalán nem tetszettek. Pedig nem pont a tipikus szépnek tartott lányok tetszenek, eltér az ízlésem az átlagétól, pl. az eddigi 2 barátnõm se volt mások szerint szép, én mégis annak tartottam õket. Egyszerûen nem értem, hogy miért vagyok ilyen.

Legjobb válasz: mindenkinek számít a külsõ, még ha azt mondjuk hogy nem, csak nem mindenkinél az dönt el mindent

mindenkinek számít a külsõ, még ha azt mondjuk hogy nem, csak nem mindenkinél az dönt el mindent
Mindenkinek számít a külsõ és mindenkinek más jön be. Persze a belsõ többet ér, de azért ne undorodj, ha ránézel
Mindenkinek számít valamennyire a külsõ. Csak mindenkinek más a szép. Szerintem 3 esetbõl még nem kell nagy következtetéseket levonni. Biztos lesz olyan, aki majd megtetszik külsõleg is.
A kémia nem mindenkivel mûködik. Lehet a világ legszebbje az illetõ, ha benned nincs kémia, akkor bele se szabad vágni, és lehet a legcsúnyább valaki, ha a kémia ott van, akkor kell az illetõ.
Ez az egyik nagy hátránya az internetes társkeresésnek. Lehet, hogy valaki írás és kép alapján bejön, élõben meg nincs meg a szikra, meg a kisugárzás. És inkább taszít mint vonz. Egyszer találkoztam egy olyan sráccal is próba szerencse alapon, aki írás alapján bejött, kép alapján, külsõre nem annyira. Mit ad isten, a kémia bezzeg egybõl mûködött, teljesen azonos hullámhosszon voltunk. Utána már nem izgatott, hogy nem valami fotogén. Ez volt lassan egy éve. Szóval ezért jobb személyes találkozás alapján ítélni. Próbáld ki néhányszor, hátha neked is mázlid lesz:)

Miért ítélnek a külső alapján? Azért ez engem bosszant.

Tegnap voltam 18.heti UH-n, ahol elég sokat kellett várni, így beszédbe elegyedtem egy másik kismamával. Egyszer csak rákérdezett, hogy "mégis, nem gondolod, hogy túl fiatal vagy egy gyerekhez?" Én csak meglepetten pislogtam, majd rákérdeztem, hogy mégis mennyi id?snek látszom. Õ egyb?l rávágta, hogy olyan 18-19-nek. Hát mondom, ne haragudj, de férjes asszony vagyok, ráadásul 24, szóval nem, nem érzem magam fiatalnak egy gyermekhez :) Szegény rögtön szabatkozni kezdett, és elnézést kért, amiért így "lehúzott". Persze annyira nem vettem magamra, de nem ez volt az els? eset. Volt, hogy már a buszon is összesúgott két öreg néni a hátam mögött, hogy "milyen fiatal, és már terhes". Biztos járt már így más is, ugye? Néha el tudom engedni ezeket a fülem mellett, de amikor olyan a hangulatom,akkor kifejezetten dühít...

Legjobb válasz: Akkor kéne dühösnek lenned, ha jóval idõsebbnek néznének a korodnál. Örülj, hogy fiatalabbnak tûnsz, mint amilyen vagy. :)

Akkor kéne dühösnek lenned, ha jóval idõsebbnek néznének a korodnál. Örülj, hogy fiatalabbnak tûnsz, mint amilyen vagy. :)
Én teljsen értem amit írsz. Engem is mindig fiatalabbnak néztek és néznek is a mai napig. És igen is zavaró! Szerintem csak az ír ilyeneket, hogy "örülj neki" aki még nem élét át ehez hasonló kínos helyzeteket, ráadásul és elég érzékeny is vagyok ilyen téren. Már 28 vagyok, de még sokan most is azt gondolják 20 körül lehetek, persze most idegenekrõl beszélek, mert nyilván az ismerõseim tudják, hogy nem. Ellenben nem tudsz vele mit kezdeni, lesz még ilyen bõven.
Én is így voltam az elsõ gyerekemnél. 21 évesen szültem az elsõt már 2 éve férjnél voltam. Akkoriban nagyon sovány voltam és kinéztem vagy 16 évesnek. Pár hónapos volt a baba amikor egyszer jól belázasodtam és elmentem az ügyeletre. Várakozás közben a takarítónéni kedvesen beszólt, hogy ne felnõtt ügyelet elõtt várakozzak, menjek inkább a gyermek részlegre. :-) Most már csak nevetni tudok rajta, de akkor nagyon zokon vettem. Késõbb is mikor toltam a babakocsit bizony az én hátam mögött is összesúgtak a nénikék. Most pedig 39 évesen úgy döntöttünk a férjemmel újra babát szeretnénk elmentem a nõdokihoz meglepõdve tapasztaltam, hogy nem lebeszélni szeretett volna, hanem kifejezetten örült a bejelentésnek. De amikor az ismerõseimnek is elmondtuk a hírt bizony volt aki hüledezett, majdhogynem le öregezett ezért. De már nem veszem fel. Mindenki azt gondol amit akar. Nekünk kell ez a baba.
Én akkor sem lennék annyira bunkó, hogy ilyet kérdezzek, ha 16 éves lenne kismama! Mi közöm nekem ehhez! Nem nekem szüli, nem én tartom el, semmi közöm hozzá. Manapság az emberek szeretnek belepofázni a másik életébe!
17.45ös vagyok, köszi szépen
A kérdező hozzászólása: Hát, úgy látom van itt hasonló tapasztalat bõven... 14:25-ös: én is csupán 165 cm és 55 kg vagyok, szóval az alkatom is elég "gyerekes". 14:49-es: Na erre inkább nem mondok semmit... Attól, hogy valaki nem "folyt szét" a terhessége alatt/után, mert vékony alkat, attól még nem kellene kígyót-békát...na mindegy, csak felhúzom magam! 15:40-es: átirányították a gyerek osztályra+családsegítõ... Na, erre már tuti akkora balhét csináltam volna... Amúgy nekem is az ujjamon van a karikagyûrû, de ezt senki nem nézi :D 17:45-ös: 21 évesen már felnõtt nõ vagy, el tudod döntei, hogy elég felelõsségteljes vagy-e a gyerekhez! Másoknak semmi köze hozzá! Teljesen megértelek, és gratulálok a gyerkõchöz!
szia! fiatal is vagyok, 21, de legtöbbször 16-17nek néznek, sminkel is, sohasem zavar, de mikor terhes lettem folyton sugdolóztak a hátam mögött, meg beszóltak hogy GYEREKNEK NEM KÉNE GYEREK stb. rendben bizonyos értelemben gyerek vagyok, de úgy érzem vagyok annyira felelõsségteljes 21 évesen hogy gyermekem legyen, mikor kisfiamat toltam a babakocsiban akkor is megkaptam milyen felelõtlen tini vagyok, hogy van gyerekem, vagy pedig az öcsémnek nézték a fiam
A kérdező hozzászólása: 20:18-as, a "bicska kinyílt a zsebemben" azoktól, amiket írtál! Ehez képest, amiket én "átéltem", azok semmik... Azt az öregasszonyt, aki beszólt neked, én már tuti leosztottam volna!!! Az idõs bácsi még csak-csak... A bánásmódról: itt felénk is van olyan orvos, aki annyira utálja a várandós tiniket, hogy egyszerûen nem vállalja õket. Állítólag volt olyan, hogy a 17 éves terhes lányt szó szerint kizavarta a rendelõbõl. (Én ezt csak hallomásból tudom.)
Saját tapasztalatom nincs, bár arc alapján fiatalabbnak szoktak nézni, mint amennyi vagyok. Viszont annyival nem, hogy terhességem alatt ilyet éreztem volna. (26 évesen voltam terhes) Van egy barátnõm, a télen szül, és akkor be is tölti a 30. évét. Nagyon alacsony, nagyon vékony, kis mellei vannak, vékonyka arca és keskeny csípõje. Hátulról akár gyereklányka formája van, nem néz többnek 14-15-nél és valóban nem túlzok. De az arca azért árulkodik arról, hogy nem tinédzser már és ott az ujján a jegygyûrû, mert férjnél van. Még csak az elsõ trimeszterben tart, de a nõgyógyászaton már átirányították a gyerekosztályra, majd a családsegítõt is ajánlották. Nem tudok hozzáfûzni semmit...
Tudod mi az igazan rossz kulso alapjan iteles? Kb masfel-ket eve tettem fel egy olyan kerdest, hogy mi jut eszedbe eloszor, ha egy jo alaku, jol oltozott anyukat latsz. Es a sok-sok pozitiv valasz mellett irtak olyat is, hogy az, hogy nyilvan nem szoptatott mert fontosabb az alakja. Es nem is egy hasonlo hozzaszolas volt. Nah, ez az igazi eliteles. Tehat ha valakin nem valtoztat sokat a terhesseg, vagy siman olyan alkat, hogy hamar jo formaba kerul, esetleg meg ruhatarat sem cserel es jol oltozott, akkor abbol nehany ember szerint egyenesen kovetkezik az, hogy dietazott terhesen, nem szoptatott, hogy fogyokurazhasson, vagy ne logjon a melle, sot, talan meg a gyermekre szant penzt is sajat magara kolti, a gyerek meg csak disznek van.
Abszolút átérzem a helyzetedet. 35 múltam, de azt szokták mondani, kis jóindulattal kinézek 25-nek.. az átlag az, hogy 20-22-nek gondolnak. Nem tehetek róla, nagyon gyerekes az arcom. Hála égnek még eddig nem szóltak be, csak párszor érdekes tekintettel találkoztam már, mikor toltam a babakocsit - fõleg öreg nénik néznek meg, hogy ennek a gyereknek minek gyerek? Amúgy is 153 centi vagyok, eleve magasságom miatt is gyereknek nézhetnek, és akkor rádob egy lapáttal a kinézetem. Ne félj, nekem egyszer szólnak be, biztos elküldöm az illetõt melegebb éghajlatra...
A kérdező hozzászólása: Hát lesz... De ennyire még sosem zavart, mint mostanában. Más az, ha fiatalabbnak néznek, mikor cigit akarsz venni, és elkérik a személyidet, meg más az a szitu, amit a kérdésemnél leírtam...
A kérdező hozzászólása: 09:27! Tetszik a hozzáállásod. Bár én is ilyen lazán tudnám kezelni ezeket a helyzeteket...
A kérdező hozzászólása: -t
A kérdező hozzászólása: 09:21-es, hát van benne valamit...
A kérdező hozzászólása: Amíg nem lettem terhes, örültem is :) Csak mostanában elég rosszul érint, hogy "éretlennek tartanak egy gyermekhez". Amúgy igen, tudom, hogy én reagálom túl, meg nem kellene mások véleményére adnom, fõleg olyanokéra, akiket nem is ismerek, de akkor is bosszant :D
A kérdező hozzászólása: Csodállak, amiért nem osztottad ki a nõt... (Lehet, hogy csak én tudom ilyen nehezen visszafogni magam?) De laglább láttad, amikor kényelmetlenül érezte magát!!! Mellesleg én sem hívtam "embriónak" egy percig sem a babámat :D

Miért ítélik el a császáros szülést?

Miért jó 10-12 órát vajúdni és szenvedni? (Én sosem fogom tudni mert a 2. gyermekemet is császárral kell hogy a világra hozzam, sajnos a testi adottságaim miatt nem tudom megszülni rendesen. )

Legjobb válasz: Miért,ki ítéli el??? Engem senki nem ítélt el! Attól hogy valaki 10-12órát vajúdik még simán szülhetett császárral. Én 20órát vajúdtam mielõtt megcsászároztak!

Miért, ki ítéli el??? Engem senki nem ítélt el! Attól hogy valaki 10-12órát vajúdik még simán szülhetett császárral. Én 20órát vajúdtam mielõtt megcsászároztak!
Hülyeség elítélni, de ez is pont olyan kérdés, hogy miért ítélik el azt aki nem szoptat. Miután nem ismerjük mindennek a hátterét, felesleges ítélkezni. Mindenki csak a saját bajával van tisztában, miért is kellene mást minõsíteni?
Felsõbbrendûnek érezném magam, mert 2x szültem hüvelyi úton? Hát ez még nem jutott eszembe! szerintem inkább az érzi magát felsõbbrendûnek, aki orvosi indikáció nélkül eldönti a természet helyett, hogy mikor kell a gyereknek megszületnie! A barati körömben kb. fele-fele arányban szültek császarral és hüvelyi úton, és ha szóba kerül senki nem érzi magát kényelmetlenül!
Már le se írom, ugyanazt akartam írni, mint az 1. válaszoló.
4-es vagyok. Ja igen az "óhajcsászárt" én is elítélem császárosként!
Nem a császáros szülést ítélik el, hanem azt ha valaki teljesen ok nélkül (saját kényelme, félelme miatt) kér császárt. Én speciel nem ítélem el ezt sem, én egyedül az abortusz és a gyerekgyilkosokat ítélem el. Ezek mellett meg eltörpül az, hogy a Kati meg a Vali milyen módon hozza világra a gyermekét:)
Szerintem félreértettél valamit... a császáros szülést nem hiszem hogy elítélnék. Na az idõzített császárt azt igen... bár én õket sem ítélem el akik így döntenek, de mi lesz az élet többi dolgával, azt is percre pontosan be akarják osztani? 10-12 órát nem jó vajúdni, ha így állunk hozzá. Ha azt veszem, hogy ez egy természetes folyamat, akkor a vajúdás is más értelmet nyerhet. Én azt mondom 3 óra ossza volt az a vajúdás, ami már fáj, és kellemetlen az elsõ szülésemnél. Majdnem császár lett belõle, mert komplikációk adódtak, de rásegítéssel végül sikerült természetes úton szülnöm. Mire gondolsz itt az elítélésnél? Több ismerõsöm is van, akinek így született a babája, de még nem hallottam tõlük, hogy valaki is elítélné õket...
Jöhet a nagy lepontozás! Ugyan terhes még nem vagyok, de már tudom, hogy programozott császárral fogok szülni. Nem tárgyalnám most ki az okát. De nem is gondolom, hogy bárkinek bármi köze lenne hozzá.
Mert azt hiszik h felsõbbrendûek azért mert hüvelyi uton szültek. Mert az jobban fáj. De kiváncsi lennék mit szolnának h 20 centi szélesen felvágnák a hasfalukat és 8 orára rá lábra kéne álljanak...:D Semmivel nem kevesebb a császár. Az ilyen nõk mind fölényeskedõ libák...nem kell velük foglalkozni. Ja és ezek azok akik azokat is lenézik akik nem tudnak szoptatni...
32-es, azért nincs igazad, mert a hüvelyi szülés az élet természetes velejárója, tudod így lettünk kitalálva mi emberek, hogy így szülessünk meg :) Nem én vagy más anyuka választotta :) hanem az orvos rábólintott hogy mehet minden a maga természetes menetében, mert nincs komplikáció! Úgyhogy ha valaki választott az az orvos volt!!!!! ÖNGÓL NEKED!
"Kedves 29! Én sem lennék olyan nõnek a gyereke, aki már magzati életemben jobban tudja, hogy mi jó nekem!" mert Te/Ti nem pont azt taglaltátok, hogy miért jobb a babának a hüvelyi...vagyis épp ugyan úgy eldöntöttétek már magzati korban, hogy mi jó neki.. ez ÖNGÓL Amúgy szerintem mindenkinek a legbensõbb magánügye, hogy hogy szeretne, és hogy hogy fog szülni, és ehhez az apán kívül senkinek semmi köze NINCS!!!
Kedves 29! Én sem lennék olyan nõnek a gyereke, aki már magzati életemben jobban tudja, hogy mi jó nekem!
Figyi itt megkérdezték, és én válaszoltam miért ítélem el az óhajcsászárt. Mi ezzel a gondod? Szégyelld Te Magad hogy már az elején nem akarod megadni a legjobbat a babádnak. Csak meglehet a véleményem errõl nem?
Szerintem szégyellni kéne inkább magatokat.. Ha akkora dicsõ anyucí itt mindenki, inkább a gyerekkek foglalkozzatok. Ne azzal, hogy ki hogy szûl. Szánalmas. Hadd döntse már el mindenki, hogy akar szülni ha már a mai világba lehet válogatni. Ilyen nõnek nem lennék a gyereke..
Ja igen, és inkább akkor legyek a toppon mikor már megszületett a baba, szülés közben pedig úgyis figyel rád az orvos/szülésznõ amíg én "fetrengek a fájdalomtól".
Ja és konkrétan les.zarom hogy te személy szerint hogy fogsz szülni, de összességében igenis meglehet arról a saját véleményem hogy milyen "anya" az aki nem akarja már a kezdetektõl a lehetõ legjobbat megadni a gyerekének azért mert be van tojva a szüléstõl és inkább jajjj doktor úr császározzon má meg. Ahhoz is jogom van hogy ezt leírjam, meg neked is jogod van a babád feje felett, a saját érdekeidet elõtérbe helyezve az óhajcsászár mellett dönteni.
Kedves 32-es! Én nem választottam a hüvelyi szülést, hanem a baba ott jött ki, ha akartam, ha nem! Öngól?,
Én császárral szerettem volna szülni a lelkem mélyén :) abszolút tisztában vagyok, mivel jár és hogyan zajlik egy császár, de jobban féltem egy szülés közbeni komplikációtól, sajnos volt a családban nem is 1. Ha lesz tesó, igen, császárral szeretném a világra hozni.Indítás volt 40+6 napra a dokim 8 óra után, 0 fájás és méhszájváltozás után tolt a mûtõbe. A mai napig boldog vagyok, hogy könnyû, fájdalommentes szülésem volt. Hamar felépültem, alig véreztem, ja és még mindig szoptatom a 11 hónapos fiamat
Szerintem, kissé kezd "gázos" méreteket ölteni ez a kis vita, és lassan személyeskedésbe torkollik, ha már nem tart ott. Ráadásul itt mindenki olyan tökéletes anya, aki mindent megad a gyermekének, de mégis a számítógép elõtt kuksol, és bõszen kötve az ebet a karóhoz mondja a magáét, hangoztatja, hogy "óhajcsászár" így, meg úgy, "õsanya" így meg úgy. Kérdem én, nem lehet, hogy azt a sok fölösleges energiát, amit arra fordítotok, hogy itt próbáljátok egymást szentül meggyõzni (úgy látom, nem sok sikerrel), inkább a gyerekeitekre fordítjátok, akit így vagy úgy, de világra hoztatok? Tán hasznosabb lenne, mintha itt vérre menõ harcot vívnátok, hogy ki a "jó anya". 29 hkm
Na ide figyelj! 1. attól még hogy ide írok, a gyerekem ugyan úgy megkap mindent. 2. oviban van a fiam, de ez hogy jön a kérdéshez? Én nem személyeskedtem, csak megírtam a véleményemet az óhajcsászárról, hogy konkrétan Te hogy szülsz meg mit tartassz jónak marhára nem érdekel, de nehogy már ne írhassam le a véleményemet anélkül hogy rámkötsz hogy miért nem inkább a gyerekemmel foglalkozom! És még én személyeskedem????
Óhajcsászár..az. Te me óhajtva szülsz, nagyügy. Te szenvedsz szülés elõtt, mi a szégyen óhajosok meg utána. Szerinted ez a jó a gyereknek, szerintem az. Mégse nézek le senkit. Én gyerekem majd eldöntöm mit, hogy szeretnék. Azt óbégathatsz míg a fiad oviba van.
Én nem is mondtam hogy csináld máshogy, mint írtam le.szarom magasról ki hogy csinálja, általánosságban írtam hogy errõl megvan a véleményem. Tán lehet véleményem róla nem? Ebben a kérdésben meg a véleményemet kérdezték, bocsika hogy leírtam és neked nem tetszett.
38-as! Te itt nagyon kevered a válaszolókat, és olyanoknak is flegmán válaszolsz, akik beléd se kötöttek. Szítod a veszekedést, és provokálsz másokat. Nem lehetne, hogy kulturáltabban válaszolj olyanoknak, akik normálisan kérdeznek?
Bocs ha flegma voltam de nálam kiütötte a biztosítékot az hogy miért nem inkább a gyerekemmel foglalkozom, ahelyett hogy a gép elõtt ülök. Miért ne tehetném meg ezt ha most nekem ehhez van kedvem? A gyerekemet ellátom becsülettel és imádom, rengeteget foglalkozok vele, de azért hagy ülhessek már le a gép elé.... vagy Te majd csak és kizárólag minden szabad idõdet a gyerekeddel fogsz tölteni? Egyébként mivel provokáltam másokat? Azért mert nekem más a véleményem az már provokálás? Nem én kezdtem el õsanyázni... hogy már lassan szégyen lesz természetes úton szülni meg sokáig szoptatni.
Azért szokták a császárt választani, mert azt hiszik könnyebb, igen, nomeg azt hiszik jobb a babának, pedig nagyon nem! A babára nézve már leírtam miért jobb a természetes szülés, engem nem tudsz az ellenkezõjérõl meggyõzni úgysem.
Ezt most komolyan írtad, h a császár (után) nem fáj?????? Remélem nem. Én csak azt gondolom, h a császár az biztosabb a babára nézve és nem úgy fetrengek a fájdalomtól, h a babámmal azt se tudom, h mi van odabent vagy félúton, hanem akkor (mûtét után), amikor már Õ biztonságban van kint a kiságyban.
1. és 3. teljesen igazatok van. A lepontozó õsanyák is megérkeztek.
Megint ez az õsanya dolog, mint a szoptatásnál! Elveszitek az ember kedvét, még a szüléstõl is, mert már lassan ciki hüvelyi úton szülni és szoptatni! Hát szedessétek ki a gyereketeket ahogy akarjátok, és fikázzátok azt, aki szemtelen módon kinyomja a gyerekét!
A gyerekszülés lényege az, h legyen egy gyereked és nem az, hogy dicsõségesen kinyomtad-e vagy sem. Szerintem.
Kedves 14 - es , 13-as vagyok! Erre próbáltam rávilágítani némi iróniáva! De továbbra is csak mártírkodjanak a császárral szültek, hogy õket nem értimeg a világ, holott pont õk teszik a megjegyzéseket mindenkire, aki le meri írni, hogy nem császárral szült!
Igen, Ti fikázzátok itt azokat akik természetes úton szültek. Figyi, mi akik természetes úton szültünk nem tehetünk arról hogy Nektek nem jött össze és most savanyú a szõlõ. :)
Besza.rok attól már õsanya is vagyok ha a szülésem komplikáció mentes volt és sikerült természetesen megszülnöm a gyerekemet? Most szégyelljem magam vagy mi????? Mennyetek a fenébe...
16-os, nekem nem volt vágyam természetesen szülni, hidd el. Nem az az õsanya, aki természetesen szült, hanem az, aki dicsekszik ezzel és azt hiszi, h felsõbbrendû emiatt. A többiek ne vegyék magukra, akinek nem inge....
Én nem nézem le azokat akik császárral szülnek, mert valami gond adódott és nem lehetett természetesen megszülni a picit, viszont az óhajcsászárt én is lenézem de nagyon! Ennyit nem képes valaki megtenni a gyerekéért???? Nem szoktam fölényeskedni, de igenis büszke vagyok magamra hogy sikerült természetes úton megszülnöm a fiamat. 16-os voltam
Kedves 16-os. Én óhajtottam a császárt, de nem is volt más lehetõségem orvosilag, szv jól jártam :) Ha elolvasod, a császárnak sokkal kevesebb kockázata van a babára nézve, mint a sima szülésnek. Az anyára nézve pedig pont fordítva, a császár a kockázatosabb. Akkor most ki nem képes megtenni mit??
Szerintem az orvos döntsön, és úgy a legkevesebb a kockázat, nem gondolod kedves utolsó? Na?
Amennyiben nincs semmi gond, akkor a babának mindenképpen a sima szülés a jobb. Az ugyanis tulajdonképpen felkészíti õt a "kinti" életre és nem csak egyszerûen valaki "kiragadja" az õ kényelmes, biztonságos kis helyérõl. Úgy alakította ki a természet/Isten (kinek-kinek hite szerint), hogy erre az "útra" szüksége van ahhoz, hogy minél zökkenõmentesebben alkalmazkodjon a kinti világhoz. (Pl. bizonyították, hogy a bölcsõhalál -ami alapból nagyon-nagyon ritka, de sajnos létezik- gyakoribb a császáros babáknál. Valószínûsítik, hogy a fentebb leírtak miatt.) Normális esetben az anyának is jobba sima szülés, könnyebben regenerálódik, valószínûleg könnyebben és hamarabb megindul a tejtermelés, tehát esélyesebb, . hogy rendben megy a szoptatás, a hormonok is így mûködnek a leginkább természetesen, normálisan.
21-es akkor leírom az esetemet: Én akartam császárt (megérzés?), de mikor az orvos meglátta a viszonyokat odabent, mondta, h jól tettem, mert nem tudtam volna megszülni hüvelyen át egész biztos. Akkor most szaranya vagyok?
További hiedelem, hogy a császárral született baba szebb, mert nem viselte meg a szülés. Lehet ugyan, hogy az ilyen újszülöttnek gömbölyûbb a feje, de mivel ezek a babák gyakran vajúdás nélkül születnek, mintegy "váratlanul" érheti õket a szülés. Normális, hüvelyi szülés során a baba feje és egész teste is nagy nyomásnak van kitéve a szûk szülõcsatornában: a nyomás hatására nagy mennyiségû stresszhormon szabadul fel az apróság szervezetében, ami segíti õt a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásban. Mivel a császáros babák ebbõl a szempontból sokszor felkészületlenebbek, gyakoribbak lehetnek náluk a különféle légzésproblémák, az aluszékonyság, továbbá szoptatási nehézségek is felléphetnek.
Én elég önzõ dolognak tartom ha valaki azért kéri a császárt mert úgy nem fáj. Ha ez Rád illik, akkor vedd magadra nyugodtan, ha nem, akkor pedig nem és ilyen egyszerû. Ennyit meg kell hogy tegyen az ember a gyerekéért.
És igen, megkezdõdtek a lepontozások! Így legyen ötösöm a lottón! :)

17 éves vagyok és már nem szűz. Volt egy komoly kapcsolatom és hát eléggé megbántam, hogy lefeküdtem vele. Nagyon szerettem a srácot, de akkor is bánom. Miért ítélnek el emiatt?

Volt egy fiú, akivel randizgattam, és kiderült, hogy már nem vagyok szűz, és emiatt lelépett(19 éves) nem ez az első eset sajnos :( nagyon elvagyok keseredve, hiszen annyira szeretnék már egy normális barátot, akit szerethetek és viszont szeret...! :(

Legjobb válasz: Hát,ne mondd el nekik,h nem vagy már szûz...bár én sem értem,h miért itélnek el :/

Hát, ne mondd el nekik, h nem vagy már szûz...bár én sem értem, h miért itélnek el :/
Szerintem is csak kifogás volt!VAGY:A srác még szûz volt, és beparázott, amikor megtudta, hogy neked már van tapasztalatod!:DD Minden esetre jó hülye volt!
hat ezt en sem ertem, tul kicsi volt a farka, es felt hogy nem erzed meg :D probalj idösebb pasival ismerkedni, vagy legalabb komolyabbal, mert ez nagyon gyerekes gondolkodas, hogy megijed, mert nem vagy szüz :)
ha 13 lennél és nem szûz azt mondom oké... de 17 évesen tök normális hogy már nem vagy szûz... szóval nem gáz :) hülye volt a srác... keress mást :)
nem vagy szûz és lelépett? hát biztos nem ez volt az oka... normális ma már alig alig van. én van aki szerint tök normális vagyok, van aki szerint egy idióta. szóval mindenkinek más a jó, más kell, és mindenki másra vágyik.
A kérdező hozzászólása: õ sem szûz már... volt vagy 3 komoly kapcsolata :/

Miért ítélik el azokat a nőket, akik nem akarnak gyermeket szülni?

ehhez senkinek semmi köze, az én szívem joga, hogy akarok-e vagy sem.

Legjobb válasz: Ki itéli el? Elég sûrûn van ilyen kérdés,és a válaszolók 95%ban nem itélik el.Ez már más témákban is feltünt,hogy túl sok itt az üldözési mániás fórumozó:)

Én sem találkoztam még olyannal, aki elítélt volna ezért egy nõt. Inkább mondja azt, hogy nem akar gyereket, minthogy szüljön egyet, mert elvárja a társadalom és utána szenvedjen a gyerek is és az anya is. Ennek semmi értelme. Mondom én, aki világ életében gyerekre vágyott.:) Én úgy gondolom, hogy egy gyerekkel lesz teljes az életem és ha senki sem szülne az országban engem az sem érdekelne, nekem kell és kész.:)
Ki itéli el? Elég sûrûn van ilyen kérdés, és a válaszolók 95%ban nem itélik el.Ez már más témákban is feltünt, hogy túl sok itt az üldözési mániás fórumozó:)
Azért, amiért azokat a nõket, akik több gyermeket szeretnének-vagy már több gyermeket szültek is elítélik! (pl. engem) Ilyen társadalomba élünk! Ha valaki nem akar gyereket, az a baj, ha valaki akar meg az! Szomorú! Ha Te nem akarsz szülni, akkor ne tedd! De ha nem akarod, hogy ezért megszóljanak a "kedves" emberek, akkor ne is beszélj arról, hogy Te nem szeretnél, mert csak piszkálni fognak, és ettõl csak ideges leszel! Látod, vannak normális emberek is a földön! 3. babánkat várom, és nem szekállak! :-D Szép estét!
Egy idõ után a szülõk elhalnak, a barátok lekopnak, fõleg, ha gyerekük is van. Ha megfelelõ társ sincs, akivel meg lehet öregedni együtt, akkor jön a magány érzése. Egy idõ után mindenki kicsit elgyengül lelkileg, amit szeretett fiatalon, az unalmassá válik. Hiányzik vmi majd az életbõl. Sokan a szülési fájdalomtól félnek, ezeknek a nõknek drága magánkórházat profi orvost ajánlok. Én özvegy lettem fiatalon, ha gyerekem sem lenne, teljesen egyedül lennék.
Inkább sajnálják, hogy annyira értetlen, hogy nem fogja fel, hogy egy idõ és kor után minden unalmas lesz. Mindenkinek egy gyomra van csak és egy idõ után az önmagával való foglalkozás és utazás stb. hobby is unalmassá ruitnszerûvé válik. Az öregedés nem kerül el senkit, és ekkor jön a felismerés, hogy üres gyerek nélkül az élet. Ez a felismerés 50-60-70 évesen jön, hormonális és egyéb változások miatt, senkit nem kerül el, de akkor már késõ.
Csak. Mert az a szokás, az az élet rendje, hogy a nõ, a nõstény utódot hoz a világra. Ennyi a magyarázat szerintem :) De én azt mondom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, ha nem akar, jobb is, ha nem szül egy nõ :)
Nem ítélem el, csak furcsállom. Nyilván jó oka van rá, hogy nem akar babázni, de nekem akkor is érdekes, hogy a "természettel" szembeszáll. Amúgy pedig való igaz, aki nem akar gyereket, még véletlenül se szüljön, mert az sem az anyának, sem a gyereknek nem lenne jó!
Hát biztos azért, ha õk szenvednek a porontyaikkal, akkor más is szenvedjen :) Nem túl toleránsak ám az emberek, azt hiszik, mindenkit az tesz boldoggá, ami õket, pl. gyerek. Aztán biztos van benne irigység is, hogy akinek nincs gyereke, annak megmarad csomó pénze meg szabadideje és karrierje is van. Mert persze minden kellene, a fentiek+gyerek is.
Mert "ez az élet rendje" hogy a nõ gyereket szül...de legalább is asszonyállat pl. ez apósom meglátása is többek között...volt is ebbõl konfliktus mivel én is sokáig úgy gondoltam nekem a világ minden kincséért sem kell gyerek! 17 évig éltünk a férjemmel házasságban mire nálam is "bekattant" valami és 36 évesen szültem! Eddigre már a család beletörõdött, hogy nálunk nem lesz utód, mivel én ezt hangoztattam folyton és ha valaki szóbahozta már annyira ideges voltam, hogy sokszor nem szépen vágtam vissza! Így a közvetlen család már szóba sem hozta.
Én sem tudom, miért ítélik el. Én sosem itéltem el, és én is jóval 30 fölött szültem amúgy. 5-en vagyunk barátnõk, ebbõl 3-nak van gyereke, 2-nek nincs, és nem is lesz. Mégis a legjobb barátnõk vagyunk mindjárt 20 éve :) Ja, és engem meg idegenek azért 'ítélnek' el, mert csak egy gyereket vállaltunk. Hát magasról szoktam tenni minden ilyen okoskodóra. :) Tedd azt te is! :)
2.valaszoloval szorol szora egyetertek.
Én nem ítélem el.Valahol inkább sajnálom õket.Õk nem tudják milyen érzés mikor egy kis élet mozog a hasukban, meg mikor szülés után elõször a kezükbe vehetik a babát.Milyen hihetetlen érzés hogy az a pici baba az övé.De az ilyen nõkbe valószínûleg nincs meg az anyai ösztön, és a babának is csak jobb ha nem szülnek. A 20.52-nek! Elõször is én nem mondanám se az én kislányomra se más gyerekére hogy poronty!Én nem érzem kínlódásnak, nem irigykedek másra hogy mennyi pénze van.Engem nem zavar hogy nem tudok havonta 20ezer Ft-ot magamra költeni, szívesebben költöm a gyerekemre.Karrier ugyan.Szabadidõ-gyerek mellett is bármit meglehet csinálni.De neked ezekrõl fogalmad sincs mert nincs gyereked.Ilyen felfogással ne is szülj.
Ki ítéli el? Szerintem senki. Érdekes, hogy ezt mindig azok a nõk gondolják, akik nem akarnak gyereket. Ez valami kárpótlás, hogy azt gondoljátok, foglalkozik veletek valaki, akárcsak annyi ideig is, hogy elítéljen? Hát, ki kell ábrándítsalak, szerintem senki. Magánügyed, ha akarsz gyereket, szülsz, ha nem akarsz, nem szülsz. Az élet ilyen egyszerû. Te életed, te döntésed.
Elisabeth Badinter: A szeretõ anya Ha "mélyebben" érdekel: ez a könyv kultúrtörténeti szempontból vizsgálja a kérdést.

Miért nincs még ítélet a bkv-és Szalayné bűnügyben?

http://www.168ora.hu/itthon/dr-szalaine-dr-szilagyi-eleonora..

Legjobb válasz: Már miért lenne itélet. Az új kormány ebben miért nem intézkedett. Ez is éppen annyira gusztustalan http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100617-magyar-fejle..

Már miért lenne itélet. Az új kormány ebben miért nem intézkedett. Ez is éppen annyira gusztustalan http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100617-magyar-fejle..
Azok tûrik meg az ilyeneket, akik hasonló cipõben járnak. ( felsõ hatalom )
Ha visszagondolsz, akkor a legnagyobb bûnök többségénél a "független" bíróság évekig tologatja a papírokat és mire lesz valami ítéletecske, addig elfelejti az utca embere.
A kérdező hozzászólása: Na ez sem semmi, hányok:( Meddig tûri még a h*lye magyar ezeket a disznóságokat?
Évekig fogják még húzni, mire mindenki elfelejti, Szalayné kap egy kis ejnyebejnyét, valami pénzbüntetést, oszt'annyi. Meg fogja úszni õ is, mint az öszes többi sumák "ott fenn".

Miért ítélitek el azt, aki "beleül a készbe"?

Legjobb válasz: Én nem ítélem el, mert miért is lenne bûn, ha már adottak a dolgok? Azt viszont elítélem, mikor valaki henceg vele, holott nem tett érte semmit.

Én nem ítélem el, mert miért is lenne bûn, ha már adottak a dolgok? Azt viszont elítélem, mikor valaki henceg vele, holott nem tett érte semmit.
Általában nem azt ítélik el aki beleül a készbe, hanem azt, aki ezt teszi, és utána elõadja milyen könnyû boldogulniaz életben, vagy pedig akkor, amikor aztán így is úgy gondolja pl váláskor, hogy neki jár a fele a mindennek, úgy, hogy semmiért nem dolgozott meg...
Én nem Itélem el, ha normális marad azután is. A sógórnõm beleült a készbe, szinte tényleg csak a ruháit vitte, szült 3 gyereket. Megállás nélkül szidja azokat, akik hitelt vettek fel, akik kevésbé jó anyagiak közé gyereket szültek, akik nem a legdrágább mosóporral mosnak és még sorolhatnám. Néha elmondanám neki, hogy ha nem a bátyámmal jön össze, akkor lehet még mindig a szüleinél lakik, a kis pincérnõi fizetésébõl pedig gazdálkodhatná ki a dolgokat.
Az a baj, hogy közülük sokan nem tudják értékelni, hogy mit is kaptak.
Én is megkaptam már, hogy a párom lakásába költöztem, micsoda számító liba vagyok, ráadásul õ duplaannyit keres, mint én. Mondjuk ebben az is benne van, hogy az a lakás sem az õ érdeme volt, a szülei vették neki a 18. szülinapjára. Szóval a szülei szenvedtek érte, a fiukat is megszólták már, hogy neki milyen jó, hogy a s*gge alá kapta a lakást, kocsit. Õ nem dolgozott meg érte, én korábban a kollégiumi szobámért is dolgoztam. Akkor most mit kéne csinálnunk? Amikor megismertem nem tudtam, hogy van lakása, akkor még a szüleinél lakott és vonattal járt. Mindig lesznek olyanok, akik azzal jönnek, hogy aha, a párod lakása te meg csak úgy idejöttél.
Én nem ítélem el, csak utána ne háborogjon, hogy válás után neki mennyi jár máséból.
Igen, szerintem is az irigység az oka. Meg amúgy vannak olyan emberek, akik szeretnek megdolgozni azért, amijük van.
Te mire tippelsz?
Általában aki "beleül a készbe", az még soha életében nem dolgozott meg semmiért. Így nem is tudja igazán értékelni.
Szerintem mert irigyek . Nekik szenvedni kell azért amibe te( vagy én) csak beleülünk.
Én nem ítélem el, csak többre becsülöm azt, aki megdolgozott azért, amije van. Ha odaköltöznék egy férfihoz, sosem érezném a magaménak a lakását. Meg rizikós, mert esetleges válás után mehet az utcára a csaj.
De a "gesztenye" miért csak a lakás, az ingatlan lehet? Elvégeztem az egyetemet, több nyelvvizsgám van, embereket gyógyítok, korábban a kollégiumért is melóztam, semmi szabadidõm nem volt. Nem azért jöttem össze a párommal, hogy neki van lakása és beköltözhetek hozzá, elõször nem is nagyon akartam mert kisvárosban lakik, de aztán kaptam itt munkát, így jöttem. Azokat, akik 70 éves bácsikkal jönnek össze, hogy beköltözhessenek a házukba, kaphassanak tõlük BMW-t, azokat el lehet ítélni. Õk így kaparják a gesztenyéjüket, csak ugye a társadalom elítéli õket. De pl. egy volt évfolyamtársam összejött egy vállalkozóval, elkezdett nála dolgozni, beköltözött hozzá, az egyetemet is otthagyta. Õ elítélendõ? "Beült" a kész házba, vállalkozásba, viszont megdolgozik érte.
#13: Ne az en szememben, hanem a sajatodeban. Nekem sikerult kikaparnom nem nagy, de kozepes gesztenyet. Es sokat is meloztam/melozom erte. Nem mindenki tudna utanam csinalni. Es az onbecsulesemet is erositette.
Nem ítél el; sok barátom van, akik "beleültek a készbe", és látom, mennyire nem látják a dolgok értékét, és nem érzik a súlyát sem. Majd megtanulják egyszer talán, hogy olyan is van, amit maguknak kell megszerezni, mert más helyettük nem fogja.
Szerintem azzal semmi gond nincs, ha valaki beleül a készbe, csak ne szaladjon el vele a ló. Tudni kell értékelni a megdolgozott pénzt. Pl., ha egy nõnek sikerül kifogni egy egy módosabb férfit, akkor szerencséje van. Nekem azzal semmi bajom nincs, ha egy nõ a (kifizethetõ) hobbijának él, vezeti a háztartást, nagy törõdéssel felneveli a gyerekeket, mert lássuk be, az utóbbi kettõ is komoly munka. Én ezt csak férfiként tudom mondani, nekem sértené az önbecsülésemet, ha egy nõ tartana el úgymond, mert nem véletlenül alakultak ki a szerepek. Csak a baj az, hogy sokszor a könnyen jött pénz könnyen is megy el.
Sok ilyen készbe beleültem lányt ismerek, nem olyanokat, mint az egyik válaszoló, azt még nem tartom annak. Hanem mindent a pasi áll, kocsi, ház, havi kiadások. Irigyelni keveset lehet, mert kevés helyen van annyira intelligens pasi, hogy ezzel ne éljen vissza.
Hidd el, nem ítélik el csak irigyek.
Szóval utolsó, akkor hagyjam ott a párom mert neki van lakása, költözzek albérletbe és gyûjtögessek, kaparjam ki a gesztenyét, vegyek magamnak lakást, csak hogy értékes lehessek a szemedben?
En nem itelem el. Csak nem ertekes a szememben. Talan a sajatjaban sem. Azert ul bele a keszbe, mert nem hisz abban, hogy maganak is ki tudna kaparni ekkora gesztenyet.
Vannak olyan esetek, amikor elítélem. Pl. amikor utána a szegényebbeket cikizi, meg hogy milyen gáz, hogy vkinek csak albérletre futja. Akkor is, ha azt gondolja, hogy õ ezt megérdemli, mert szép/tökéletes. Ha utána azt a sajátjaként kezeli, és simán kisemmizné a párját abból, amibe csak a pici fenekét rakta bele, és nem dolgozott érte egy percet sem. Minden a hozzáállástól függ. Ha vkinek nincs más életcélja, csak beleülni a készbe, és élni a pompás életet, azt elítélem. Ha vkinek más életcélja is van mellette, rendesen neveli a gyerekeit, harmonikus kapcsolatban él, és nem egy anyagias, felszínes vki, akkor semmi bajom nincs vele.
Azzal tényleg így vagyok, hogy nem érzem magaménak, õ (vagy inkább az anyja) rendezte be, a legtöbb bútor az övé, sokáig egyáltalán nem éreztem otthon magam. Még anyósom is mondta, hogy nyugodtan rendezkedjek, lakjam be én is. Na de sose lesz az én lakásom - egyébként van nekem is csak más városban, abban most tesóm lakik, hamarosan el is akar menni, szóval tudnék hová menni - egyébként is nekem eszem ágában sem lett volna itt ilyen lakást venni.

Az emberek miért ítélik el a leszbikusokat? Érdekel a véleményetek.

Ha vonzódom a saját nememhez, akkor mostmár attól féljek hogy elítélnek az emberek? miért van ez?

Legjobb válasz: Általában a lányokat nem ítélik el, inkább a fiúkat ... Én egyiket se ítélem el addig amíg nem elõttem nyalják- falják egymást ,de ezt heteroktól is alig viselem el ...

Fiúknál a melegeket 100x jobban elítélik, hidd el
Általában a lányokat nem ítélik el, inkább a fiúkat ... Én egyiket se ítélem el addig amíg nem elõttem nyalják- falják egymást , de ezt heteroktól is alig viselem el ...
Kinek ez- kinek az, bár az ókorban ez teljesen elfogadott volt ...
Mert egy leszbikus lányból pont a lényeg hiányzik: Nem tud kedves lenni a férfihez, és vetélkedni akar velünk.
Eléggé buta látásmód elítélni valakit mert a saját neméhez vonzódik. Mindenkinek a magánügye , hogy mit csinál otthon az ágyban.:)
Mert a legtöbb ember szerint ez nem fér bele a "normális", az "átlagos" és a "hétköznapi" kategóriába. Az emberek többsége természetellenesnek és gusztustalannak tartja a saját nemhez való vonzódást. Többnyire azok miatta a divatp*csák miatt gondolhatják, akik csakúgy tapasztalatszerzés miatt, viccbõl próbálják ki a legjobb barátnõjükkel a szexet, ez szerintem is undorító, mert ebben semmi érzelem, amikor viszont valaki tényleg a saját neméhez vonzódik és nemcsak tapasztalatszerzés meg a hecc kedvéért csinálja, azt elfogadom, nincs vele semmi baj
Ha már a nem normális dolgoknál tartunk .... Fogadjunk , hogy azt bezzeg nem ítélitek el , akinek a fülébe bazinagynagy lyuk van , vagy a haja eltakarja még az állát is.... Kérdezem én: KI HATÁROZZA MEG , HOGY MI A NORMÁLIS?????? VAN egy könyv , amibe le van írva??? Már bocsánat h felháborodtam , de nagyon el tudnak emberek- embereket ítélni ... Egy kicsit mindenki nézzen magába.... Más szemében a szálkát , sajátodban a gerendát.... Ezért tart ott a világ , ahol, mert nincs összefogás ....!!!!!
én a divatp!csák miatt undorodtam meg tõle. Azok tukmálják lépten nyomon a képedbe, hogy õk leszbik és itt most õk nyalják falják egymást... Köszönd a szex divatnak ezt az átkot!
Mi az a refis suli? Amúgy meg ha a vallást nézzük, a Bibliában tiltják, nem? De Isten elvileg minden teremtményét szereti. Semmi baj azzal, ha valaki a saját neméhez vonzódik. Miért? Mert minden egyes ember számára mást jelent a normális, mások a határok. És különben is, ez nem egy olyan dolog, amirõl te tudsz dönteni. Nem kérhetsz egy leszbikus lányt, hogy feküdjön le férfiakkal, ahogy egy heterót sem lehet rávenni, hogy hirtelen a saját neméhez vonzódjon.
Én nem ítélem el a leszbikusokat, inkább irigylem, mert eddig akiket megismertem azok mind dögösek és nem az az orosz díjbirkózó vagy az oregoni favágó alkat. Kicsit felidegesít, hogy milyen szép és jó lenne vele, de tabu. A tiltott gyümölcs édesebb ugye. 21/F
sokan azért ítélik el, mert nem ez a "normális" és évezredekig tabu volt személy szerint azokat vetem csak meg, akik divatot csinálnak a homoszexualitásból (pl. szivárványos zászló alatt masírozgatnak bugyiban) 17/L
mert genetika mirõl szól? láttál már b u z i madarakat tojáson ülni? ugyan az mintha 2 meleg gyereket nevelni... a fajfennmaradás nem arról szól hogy kinek a seggét túrja vagy nyalva, tehát világos hogy aki elítéli miért teszi? és nem is szép látvány
Ne félj az emberektõl, bár sokan elítélnek majd emiatt, de azért ne is hangoztasd úton-útfélen, mert az emberek többsége szûk látókörû, és hajlamosak megbélyegezni emiatt
A leszbiket pont nem ítélem el. Sõt, tök szívesen végignézném egyszer(sokszor XD), ahogy két nõ egymással játszadozik :D
A kérdező hozzászólása: én nem divatból gondolom.. mert nem kényelem hogy vonzódom a lányokhoz.. akkor most rettegjek? refis iskolába járok.. szóval ez is elég rossz.. de azt mondják Isten csak olyat teremtett ami neki tetszik..és ami jó. akkor ?
Amúgy 8-as válaszoló, minden tiszteletem
Basszus, ennél nagyobb hülyeséget!! Egy leszbikus lány azért nem jó, mert vetélkedik a férfiakkal, és nem kedves velük -.- Egy leszbikus lány nem is veletek akar kedves lenni, idióta férfiak, épp ez a lényeg, mert a saját neméhez vonzódik
11 -es , köszönöm (8-as)!!! Csak tudod bánt ez az egész dolog... Van egy sztorim ezzel kapcsolatban....: Volt egy srác (én lány vagyok) és munkatársam volt. Jókat hülyültünk , majd ez a kapcsolat elkezdett mélyülni (nem szerelemrõl van szó!!!!), megbíztunk egymásban/bizalmi kapcsolat alakult ki kettõnk között. A többi ott dolgozó lenézte ... Mert furcsa... Késõbb elmesélte nekem ez a srác, hogy Édesapjával nõtt fel és érzelmileg tönkretette, egoja nulla ... Nem részletezem az érzelmes részeket, a lényeg, hogy kiderült transzsexuális...:(. Tudni kell , hogy próbált küzdeni ellene , járt agyturkászhoz meg minden ... Végül feladta és mondta, hogy neki elege van , õ így érzi jól magát, ha nõként tud viselkedni , öltözködni ... Azt mondta , ha ezentúl másképp viszonyulok hozzá , megérti... De attól , hogy transzsexuális számomra ugyanaz az ember ...:) ennyi
KEDVES 10 -es !!! Refis suli = református iskola !!!!

Lányok, miért ítélitek el a lábfétises fiúkat?

Legjobb válasz: Én nem ítélem el.

Én nem ítélem el.
én se.. de azért vannak bizonyos határok :O
Én sem, ha ez megnyugtat :D
Én sem elítélem, de sajnos nem tudom megérteni. Ennek az az oka, hogy én viszont szinte azt lehet mondani, hogy undorodom a lábaktól.

Miért ítélik el ennyire a korkülönbséget?

Nem azért, de mi van akkor ha mondjuk hiába van köztük 7-8 év attól még tökéletesen megvannak, már nem kis ideje. Senki nem használ ki senkit. Nem erőltetik az együttlétet. Értelmileg egyszinten vannak. Az idősebb nem azért kezd ki a fiatalabbal mert mást nem talál, mondjuk éppenséggel itt elég sok más is lenne neki aki vele egykorú, de mégis a fiatalabb kell neki. A fiatalabbnak már volt másik kapcsolata tudja hogy mit hogyan kell, nem naív. Teljesen jó kapcsolat. Miért ítélkeznek mégis szörnyen az emberek? Nem értem... Miért kell ennyi idióta bunkónak lennie, amikor tapasztaljuk, hogy ez frankón megvan? Sokszor irigylik szerintem a másikat.

Legjobb válasz: Én nem ítélem el abszolút.

Én nem ítélem el abszolút.
Nekem tök8, hogy boldog vagy sem! Csak szerintem undorító, ha egy 20-22 éves "férfi" egy 14 éves kislánnyal van.
Annyira felidegesítenek az ilyen kérdések. 20 felett oké. alatta nem normális azért!
Kimaradt a fele. Ha mondjuk leszid a fõnököm, vagy akármi, akkor az nem ugyanolyan, mintha leszid az "ofõ".
ilyen tízen és huszonévesekkel más, szerintem igaz az õ dolguk de ez a korkülönbség késõbb egyáltalán nem nagy én nem ítélkezem, mert nem is tartozik rám és nincs is miért nekem ettõl volt nagyobb is N
"Akkor kérlek szépen.." Ezt a stílust meg a tinidiszkóba, oké?
A kérdező hozzászólása: Miért nem tudnék hozzászólni mondjuk a munkán belüli dolgokhoz? Eddig is hozzátudtam. És amúgy meg az hogy nem akarsz apa lenni. Van már egy apám, minek még egy? Az idõsebbik fél szerintem viselkedjen úgy, ahogyan jól esik neki. Természetesen most arra gondolok amik egy kapcsolaton belül megengedhetõek.
"Miért nem tudnék hozzászólni mondjuk a munkán belüli dolgokhoz? Eddig is hozzátudtam." Attól még, hogy Te ezt hiszed, nem biztos, hogy így van. Életedbe nem dolgoztál még, és élettapasztalatod sincs elég. Lehet, hogy szerinted van, de nincs.
A kérdező hozzászólása: Azért ne mondd már meg hogy milyen stílust használjak. Szerintem te is voltál fiatal, sajnálom hogy elfelejtetted. És képzeld nagyonis tudom hogy nem olyan ha a fõnököd szid le mint az osztályfõnököd. Mondjuk esetleg arra nem gondoltál, hogy voltam diákmunkán? Ráadásul eléggé kemény diákon voltunk, a haverom 12 órázott (igen illegális) míg én 10 órában dolgoztam egy gyárban.
Addig, amíg a diákmunkát a normális munkához hasonlítod, addig nincs mirõl beszélünk. Stílusodból ordít, hogy kiskamasz vagy még.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg egy vadidegen ne mondja meg, amíg nem ismer, hogy nekem mim van és mim nincs. Lehet, hogy sikerült már egy adag élettapasztalatot összeszednem. Én aláírom, hogy nem eleget, mert még fiatal vagyok, de valószínû, hogy ahhoz éppen elég van, hogy hozzá tudjak szólni dolgokhoz. Én nem apuci pici lánya vagyok, aki a kastélykában él és midnent megkap. Ha valamit szeretnék akkor azért meg kell dolgoznom, így vagy úgy, de muszáj. Beleértve a tanulmányaimat, a két munkámat, egy diák és egy mellékállás amiben tanítottam angolt, mert ha ezeket nem tettem volna meg, akkor nem lennék most ott ahol.
Ugyanezt gondoltam én is ennyi idõsen. És kb ugyanilyen életem volt nekem is. Vadidegen? Te kérdezted vadidegenek véleményét.
Nem olvastam el az elõzõ kommenteket, így pártatlanul írok :) Én anno 17 voltam amikor a párommal összejöttem, aki 26 volt. Igen 9 év korkül. DE! Ettõl függetlenül 6 éve élünk boldog párkapcsolatban! Minket sosem "bántottak" emiatt, nem ítélkeztek. Amikor összejöttünk, anyuék mondtak csak annyit, hogy lehet hogy most jól elvagyunk, de a korkül évek múlva ki fog ütközni köztünk. (Nézeteltérés, más igények, tervek stb. térre gondoltak). De határozottan kijelenthetem hogy semmi gond nincs a kapcsolatunkkal. Mint minden hol, nálunk is voltak régebben kisebb összetûzések, persze akkor még "ismerkedtünk", nem ismertük ki annyira a másikat, hogy tudjuk mikor mire gondol stb. Ebbõl kiindulva kérdezõ, ne foglalkozz azzal ha ítélkeznek , kibeszélnek stb. Persze csak akkor ha nem 14-15 éves vagy :) HA jól megvagytok, egy hullámhosszon vagytok, akkor ne számítson hogy ki irigykedik vagy ki mit mond. A ti dolgotok.
A kérdező hozzászólása: #27-es köszönöm a válaszodat. :) amúgy 17 vagyok a barátom 24. Az én szüleim abszolút nem ítélik el az egészet, mert mindkét félrõl imádnak minket. :)
27-es vagyok :) Nálunk is így volt, semelyikünkkel sem volt semmi gondjuk :) Sõt az õ szülei is imádnak, az elsõ találkozástól jó a viszonyunk, és a páromnak is a szüleimmel :) Szóval ne aggódj :)
Azt tartom partnernek, aki képes az életem eseményeihez hozzászólni. Teszem azt ha történik ott valami, fel tudja fogni. Mert ez nem ugyanolyan, mintha a gimnáziumban leszidna az osztályfõnököd. Sorolhatnám napestig az ilyen példákat. Az meg, hogy kérdezõsködsz... Nem apa akarok lenni, aki ezeket megtanítja, hanem az, aki ha munka után odaérek, akkor érdemben hozzá tud szólni.
A kérdező hozzászólása: Akkor kérlek szépen.. mondd el, hogy mi az hogy partner.. mit gondolsz te partenrnak. Azért azt szeretném leírni hogy nem vitatkozni akarok senkivel, minekinek a szíve joga, hogy mi a véleménye. Én csak megpróbálom veletek megosztani én mit gondolok és kérdezõsködni.
Attól függ, hol van a 7-8 év. Hány éves a fiú, hány éves a lány?
pontosan azért mert irigykednek rájuk vagy csak egyszerûen nem értik meg h az ilyen kapcsolatoknak is lehet jövõje
A kérdező hozzászólása: mondjuk az egyik illetõ 20 alatt van a másik meg fölötte... miért nem lehet normális, ha teljesen renden van a kapcsolat? kedves elsõ: talán fáj, hogy valaki boldog?
"nem naív." Lehet, hogy nem naiv, csak a lényeget nem fogja föl. Tudod, egy huszonéves nõt sokkal nehezebb boldoggá tenni, mint egy tinédzsert. Ezért a tini egyértelmûen "kényelmesebb" választás. Amit soha nem értek meg az ilyen kapcsolatokban, hogy azokhoz a dolgokhoz, amiket én huszonéves férfiként átélek, egy tizenéves (bármennyire is érettnek hiszi magát) hozzá se tud szólni. Lehet, hogy a tinédzser azt hiszi, hogy õ partner, mert nem képes még ezeket a dolgokat átlátni.
A kérdező hozzászólása: Nem éppen 14 évesrõl van szó, mert az még szerintem abolszút ne járjon senkivel. 16-17 évtõl fölfele miért baj?
Nekem az a meglátásom, ha a Férfi idõsebb a Nõnél az teljesen elfogadott, viszont fordított felállásban már nem.
Most 16, vagy 19? Mert ez sem mindegy.
A kérdező hozzászólása: #7-es nem ítéllek el. De mi van akkor ha a tini kénytelen volt hamar fölnõni anyagi helyzet, plusz családi problémák miatt? Ráadásul én úgy vagyok vele, hogy ha valamit nem tudok/nem értek, akkor arról érdeklõdök. És szerintem nem csak fiatalok nyitottak teljesen a világ felé. Bevallom õk még jobban, de mindenkinek kötelessége egy picit érdeklõdni. És azt is aláírom, hogy a fitalabb nem tud annyi mindent az életrõl mint az idõsebb. De ha kénytelen volt korán felnõni, akkor valamilyen szinten tisztában van vele.
én 15 voltam mikor összejöttem a barátommal aki 21 volt azért a 6 év sem kis korkülönbség de ez még jó de a 10 év az már durva szerintem és a felett , de mondjuk nõvérem és a férje között 8 év van és tökéletesen megvannak együtt 2 gyerekkel.
1-enek van igaza!
A kérdező hozzászólása: #12-s a 10 már szerintem is sok. Pont ezért írtam 7-8-at :)
15-21? Ezt nem is kommentálom. Lehet, hogy Te korábban nõttél fel, csak tudod manapság mindenki ezt gondolja... És attól még mindig nem tudsz partner lenni.
Kérdezõ! Bocs, de Te még nagyon gyerekes vagy egy idõsebb pasihoz. Oké, most érettnek gondolod magad, ez természetes, de ez sajnos nem így van. Egyébként #9-es leírta a lényeget!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!