Találatok a következő kifejezésre: Miért iszik kutyám (15 db)

Az öreg kutyák miért isznak többet?

Legjobb válasz: Általában kevesebbet isznak. Ha a te kutyád többet iszik, akkor lehet idõskori cukorbetegsége. Érdemes lenne csinálni és vérképet.

Általában kevesebbet isznak. Ha a te kutyád többet iszik, akkor lehet idõskori cukorbetegsége. Érdemes lenne csinálni és vérképet.
Szerintem hamarabb kiszáradnak és több viz kell nekik.
Az ivás nem a kor függvénye.
De valóban többet isznak, az anyagcseréjül lelassul már, hamarabb kiszáradnak. Ezért javasolják, mindig legyen bõséges víz az idõs kutyák elõtt...
nekem ugyan annyit isznak a kutyáim mint 10 évvel ezelõtt
A kérdező hozzászólása: Annyira nem iszik feltûnõen többet, de pl reggel hamarabb kell kiengednem mint fiatalabb korában, mert bepisilne. Mindenkinek köszönöm a választ! :-)

Miért iszik sokat az idős Magyar Vizsla kutyám?

Mostanában nagyon sokat iszik az öreg vizsla kutyám. Viszont azt tudni kell róla h 2 évvel ezelőtt megvakult, és azt mondják hogy glaukómás. Mi lehet a baj hogy ennyit iszik ??

Legjobb válasz: Szegényke:( Nekem is vizslám volt, de szegény már meghalt:'( nem tudnám megmondani miért iszik olyan sokat, de nekünk akkor ivott sokat, mikor szegény lázas volt:(

Szegényke:( Nekem is vizslám volt, de szegény már meghalt:'( nem tudnám megmondani miért iszik olyan sokat, de nekünk akkor ivott sokat, mikor szegény lázas volt:(
Cukorbeteg lehet. Feltétlenül nézess cukorszintet nála.
tényleg az is lehet
A glaukóma szoros kapcsolatban van a cukorbetegséggel, szóval mindenképp nézess egyet. Ha van otthon esetleg vércukorszintmérõtök, akkor ti magatok is megmérhetitek. Az átlag: 4.4-6.6 mmol/l Etetés után: 13.6-16.5 mmol/l is lehet.

Miért iszik olyan sokat a kutyám? Ez normális?

Csak ma, egyébként normálisan iszik, de ma feltün?en sokat. Mi ennek az oka? 2 hónapos.

Legjobb válasz: biztos ma szomjasabb volt

biztos ma szomjasabb volt
Lehet, hogy többet mozogtatok, vagy sok száraz tápot evett. Viszont ha továbbra is feltûnõen sokat iszik, akkor érdemes megnézetni állatorvossal, mert ez a cukorbetegség egyik tünete is lehet.
A kérdező hozzászólása: ma is nagyon sokat iszik, nem változott. :( sürgösen el kéne vinnem orvoshoz? mert lehet, hogy csak holnap tudom.


Miért iszik a kutyám kb 1 hónapja 3x annyi vizet mint eddíg?

Legjobb válasz: Mert ha észre vetted volna sokkal melegebb van mint eddig, itt a nyár!

Mert ha észre vetted volna sokkal melegebb van mint eddig, itt a nyár!
Figyeld meg a viselkedését.Esetleg betegség is okozhatja a fokozott folyadékszükségletet.
Lehet, hogy cukorbeteg. Ennek a betegségnek szinte nincs is más látható tünete, csak a felfokozott folyadékszükséglet. El kéne vinni a kutyádat az orvoshoz!
esetleg többet játszik és futkároz

A kutyám 2napja nem eszik nem iszik és lusta, és mindig a fejét rázza, miért?

Legjobb válasz: Nem lusta, hanem valami baja van. Ha egy kutya akár egy napig nem iszik, eszik, nem mozog, akkor irány az orvos, minden betegség így kezdõdik. A rázza a fejét, lehet fülgyulladás is, de pl. a babesia egyik elsõ jele is, hogy szédül, kóvályog a kutya, rázza a fejét. Tehát rohanás az orvoshoz!

Nem lusta, hanem valami baja van. Ha egy kutya akár egy napig nem iszik, eszik, nem mozog, akkor irány az orvos, minden betegség így kezdõdik. A rázza a fejét, lehet fülgyulladás is, de pl. a babesia egyik elsõ jele is, hogy szédül, kóvályog a kutya, rázza a fejét. Tehát rohanás az orvoshoz!
Amúgy az én kutyám is rázta a fejét. és a földhöz dörzsölte, és kiderült, h légylárvák voltak a fülében... :(((
Két napja nem eszik iszik a kutyád? Orvoshoz miért nem viszed el? Már teljesen le lehet gyengülve! Gondolod, hogy csak úgy magától helyrejön???
Nem hobbiból csinálja, abban biztos lehetsz. Lehet babézia, lehet mérgezés. Ha az, már lehet késõ is. Futás az állatorvoshoz vele!
Beteg azért!

Miért nem iszik vizet a kutyám?

Sziasztok. Az egyik kutyám egyszer?en sehogy sem akar vizet inni. Pedig minden nap többször is cserélem a vizet mindig friss,hideg. De ? nem iszik bel?le... Max: két korty és kész. Pedig látni rajta,hogy szomjas! Szerintetek miért nem iszik vizet. És mit csinálnál a helyembe???

Legjobb válasz: Mi azzal próbálkozunk, hogy ha iszik akkor kap 1 szem jutifalatot (leginkább száraz tápot) és mivel szereti (+ bírja is) a tejet idõnként azt is szokott kapni... (És persze ha "véletlenül" iszik akkor még levegõt sem veszek nehogy megzavarjam + úgy teszek mintha nem látnám amikor a pocsolyából iszik)

Mi azzal próbálkozunk, hogy ha iszik akkor kap 1 szem jutifalatot (leginkább száraz tápot) és mivel szereti (+ bírja is) a tejet idõnként azt is szokott kapni... (És persze ha "véletlenül" iszik akkor még levegõt sem veszek nehogy megzavarjam + úgy teszek mintha nem látnám amikor a pocsolyából iszik)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Majd kipróbálom! :)
Majd iszik ha szomjas lesz. Szerintem túlaggódod. nem fog szomjan halni. A vizet meg nem kell cserélgetni. mert ha rohangálnak, és utána isznak kifejezetten árt nekik a hideg viz. be kell tenni a tálat az árnyékba, ha elfogy ujratöltöd.

Miért nem iszik a kutyám? (többi lent)

Már jó 10 napja, hogy szegénynek megharapta egy németjuhsz a lábát. Elmentünk vele orvoshoz azonnal, teljes mértékben elláták a sebét, 4 naponta jártam vele kötés cserére. Most levették a lábáról a kötést, kiszedték a varratokat. Kék Lukács krémet kapott hogy azzal kenjem a sebét a lábfején. Kapott egy gallért, hogy ne nyalja le a krémet a lábáról. A baj az, hogy ő egy husky és nem szereti a 35 fokot. Ilyenkor már napi kétszer a patakra le szoktam vinni, de most nem tudom. Folyamatosan hűtöm. Vödör vízzel leöntöm, vizes törölközővel dörzsölöm a hasát, benedvesítem a fülét. A legnagyobb probléma, hogy nem akar inni. Adtam neki tejet és egyből benyakalt belőle egy litert. Aggódok , hogy lázas vagy normális, hogy kicsit kedvtelen ilyen melegben? Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Lehet hogy még a fájdalmaira figyel, próbáld meg lekötni a figyelmét, hideg és langyos közötti vizet próbálj neki önteni, hátha abból már iszik, de sose erõltesd, a harapásnak szerintem semmi köze nincs az egészhez, csak nem iszik ennyi a baj? De mozog rendesen meg minden?

Lehet hogy még a fájdalmaira figyel, próbáld meg lekötni a figyelmét, hideg és langyos közötti vizet próbálj neki önteni, hátha abból már iszik, de sose erõltesd, a harapásnak szerintem semmi köze nincs az egészhez, csak nem iszik ennyi a baj? De mozog rendesen meg minden?
Tejet egyáltalán nem kéne adni neki. Legyen elég víz a közelben, iszik majd, ha szüksége van rá.
Tejtõl nem lesz semmi baja, de az nem azt jelenti hogy napi 1 liter... hetente beosztva adtam összesen fél litert a kutyámnak
A kérdező hozzászólása: Teljesen megváltozott. Ha kimegyek el nem mozdul mellõlem rögtön bújuk, nyelogat, nem igazán ugrándozik meg semmi. csak szomorkásak jön a lábam mellett és várja h megálljunk. Mi a baj a tejjel? Muszáj volt neki valami folyadékot adnom. Másfél napja nem nyúlt hozzá a vizéhez.
A kérdező hozzászólása: Imádja a tejet, így szokott kapni néha egy picit, de most nem ivott már másfél napja és töltöttem neki, mert szó szerint kérte .
Kecsketej jobb lenne tehéntej helyett. A semmi folyadéknál biztos jobb a tehéntej is, de az emésztésére nem lesz jó hatással. A kecsketej a legjobb.
ha megissza a tejet, szépen, fokozatosan vizezd fel neki. A tej nem szomjoltó. Nem váltja ki a vizet.
Szerintem a kutyád testileg meggyógyult, de lelkileg közel sem.
A kérdező hozzászólása: levettük a gallért róla, meggyógyult a mancsa is. újra a régi :)

A kutyám miért nem iszik az edényéből? De más vödörből vagy edényből igen.

Legjobb válasz: Valamiért az az edény nem jön be neki. Túl alacsony, túl magas, túl széles, vagy zavarja a színe, teljesen mindegy. A másik edényt, amibõl iszik, nevezd ki az új vizestálkájának.

Valamiért az az edény nem jön be neki. Túl alacsony, túl magas, túl széles, vagy zavarja a színe, teljesen mindegy. A másik edényt, amibõl iszik, nevezd ki az új vizestálkájának.
Legyen akkor az a 'más' az övé. Mindjárt a 'sajátjából' fog inni.

Miért nem iszik a kutyám? Mit csináljak?

Minden reggel friss vizet adok neki....haza megyek és érintetlen...nem iszik...nagytermet?,elmult 10éves....az orra nedves,enni eszik,kedélye megfelel?...Más vízforrás nincs a közelébe..létezik,hogy ebben a kánikulában nem szomjas?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy kutyáknál is így van e, de az emberek idõs korban nem érzik úgy a szomjúságot. Valószínûleg annyit iszik, hogy ne haljon szomjan, de ilyen melegben annál többet kellene. Próbáld meg fecskendõvel itatni, vagy etess vele lédús gyümölcsöt. Az enyém imádja a görögdinnyét:)

Nem tudom, hogy kutyáknál is így van e, de az emberek idõs korban nem érzik úgy a szomjúságot. Valószínûleg annyit iszik, hogy ne haljon szomjan, de ilyen melegben annál többet kellene. Próbáld meg fecskendõvel itatni, vagy etess vele lédús gyümölcsöt. Az enyém imádja a görögdinnyét:)
Minél jobban erõlteted, lehet, hogy annál kevésbé fog inni. Vagyis: ne csinálj belõle gondot és stresszt magadnak-mert megérzi!!! Ha száraz táppal etetsz-áztasd be és mindjárt fog inni-vagy levest neki(persze sima, nem túl fûszeres csontos lét)a tápra! Trükközz!!!
Bocsi, elfelejtettem: kefír a kajára??? Nálunk szereti nagyon, az is jó eshet a melegben.
Az enyém sem akar a táljából inni, még akkor sem, ha épp az orra elõtt cserélem ki a vizet. A reggelijét 2x annyi vízzel öntöm fel, mint eddig, illetve zuhanyból/slagból itatom, onnan mindig kell neki. Meg az esti sétánál kiissza a fél folyót.
Idézek: "A kutya és macska melegben liheg, de ez nem egyértelmûen a szomjúság jele. Az ember kínálja õket, de azok nem akarnak inni. Miért? Nagy melegben mi, emberek is lihegünk, de emellett izzadunk is, így nálunk a hõség egyértelmûen összefügg a szomjúsággal: izzadtsággal pár óra alatt több liter vizet is veszíthetünk. Az állatoknál ez nem így van. A kutya és a macska nagy melegben nem ilyen mértékben v...eszít folyadékot, mert izzadni nem tud, így nincs is nagyon mit pótolni. (Persze lihegéssel is távozik folyadék, de sokkal kevesebb, mint izzadtsággal.) Az állatoknak az jelent segítséget a hõségben, ha „segítünk nekik izzadni”, vagyis testfelszíni párologtatással hõt veszíteni. Ehhez vizezni érdemes a nyak, a fej és a végtagok szõrzetét, de akár az egész testet is. Megszáradás után ismét."

Miért nem iszik a kutyám?

egy 2 és fél hónapos cane corsoról van szó..elég borzasztó körülmények között élt szegény.étvágya van de folyadékot alig vesz magához 2-3 naponta látom inni,akkr se sokat.a tejet issza de azt ritkán adok neki.az ételét szktam vizzel higitani hogy legalább annyi vizet vigyen be a szervezetébe.mit tehetek??

Legjobb válasz: cserélj tálat (sok kicsit pl. zavar a csillogó, vagy zörgõ tál), vizsgáld meg, hogy kényelmes-e neki pl kicsit megemelheted a tálat, hogy könnyebben hozzáférjen, de ne erõltesd, ne tologasd felé a vizet, ne állj felette, hogy "na mikor iszik már"... próbáld az õ szemével nézni a világunkat...a viselkedése elárulja a megoldást

cserélj tálat (sok kicsit pl. zavar a csillogó, vagy zörgõ tál), vizsgáld meg, hogy kényelmes-e neki pl kicsit megemelheted a tálat, hogy könnyebben hozzáférjen, de ne erõltesd, ne tologasd felé a vizet, ne állj felette, hogy "na mikor iszik már"... próbáld az õ szemével nézni a világunkat...a viselkedése elárulja a megoldást
tejet nagyon ritkán adj neki mert attól hasmenése lesz. Vesz õ magához annyi vizet amennyire szüksége van. Ilyen idõben amúgy is nagyon keveset isznak a kutyák. De ha valóban nem fog inni rendesen még 1 hét múlva se akkor hívd fel a dokit és mond el hogy mi van.
Mert nem szomjas. Biztos nem fog szomjan halni, ha van elõtte víz, nyugi.
Lehet, hogy tényleg fel kéne keresni egy dokit, ha nem javul a dolog. Annyit megtehetsz, hogy a száraz tápot (ha azt adsz neki) etetés elõtt pár órával beáztatod annyi vízbe, amennyit felszív. Így a gyomorcsavarodás kockázata is csökken (bár ez ilyen fiatal kutyánál még nem veszélyes) és vizet is vesz magához. Tejet ne adj neki, míg nem muszáj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
A vizébe tegyél egy teás kanál szõlõcukrot Nekünk bevált. Aztán szép fokozatosan csökkend a cukrot és utána már a rendes vizet is megissza - remélem
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, mindenképp megpróbálom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!