Találatok a következő kifejezésre: Miért ismétlődik a (9 db)

Miért ismétlődik a sinus és a cosinus 360°-onként periódikusan, ha egy derékszögű koordinációs rendszerben vázoljuk fel? Tudom, hogy alapdolog, hogy ezt teszi, ezt a vak is látja, de a tanárom valami szakszerű megfogalmazást vár el róla.

Legjobb válasz: Az, hogy miért ismétlõdik nem lehet megmagyarázni, mert ez a függvény definíciója. A tanárod a periodikus függvény definíciójára gondolt? Egy f(x) függvény periodikus, ha bármely x-re, melyre értelmezve van, értelmezve van x+p is (p nem egyenlõ nulla), akkor f(x)=f(x+p). Itt p a periódus. Az általad említett függvényeknél a periódus 2 pí (360°).

Az, hogy miért ismétlõdik nem lehet megmagyarázni, mert ez a függvény definíciója. A tanárod a periodikus függvény definíciójára gondolt? Egy f(x) függvény periodikus, ha bármely x-re, melyre értelmezve van, értelmezve van x+p is (p nem egyenlõ nulla), akkor f(x)=f(x+p). Itt p a periódus. Az általad említett függvényeknél a periódus 2 pí (360°).
Ja és nem koordinációs rendszer, hanem koordináta-rendszer.
Mert a sin és cos a körbeforgó egységvektor vetületei (a koordinátatengelyekre), tehát a forgás miatt ismétlõdik az értéke.

Miért ismétlődik a sors?

A párkapcsolataimat tekintve szinte mindig megismétlődnek ugyanazok a dolgok. 1. Elvált, azaz volt már házas 2. Gyerek az előző házasságból 3. Így vagy úgy, de 3. személy megjelenése a párom részéről Szerintetek ez mit jelent? Meg kell oldjam végre, vagy sosem a megfelelő férfival találkozom?

Legjobb válasz: nem gondolod hogy talán te hozod létre a külsõ sorsfordulatokat?

nem gondolod hogy talán te hozod létre a külsõ sorsfordulatokat?
Így pattintanak le, de nyugi, egyszer kifogynak a gyerekszínészekbõl is.
A kérdező hozzászólása: A férjem elvált volt, mikor megismerkedtünk, két gyerekkel, 12 év után elhagyott egy másik nõért. A jelenlegi párom elvált, szintén 2 gyerekkel, most jöttem rá arra, hogy a volt barátnõjét (nem a feleségét) még mindig nem sikerült elfelejtenie.
Talán ezen tényezõk hordozzák magukkal azt a leckét, amit meg kéne tanulnod.
A karma hatása ez Earl is megmondhatja, hogy a karma nagy úr :) Azért ismétlõdik, mert valamit mindig elfelejtesz, vagy rosszul csinálsz. És amíg nem jössz rá addig a karma újra és újra meg fogja ismételni ezeket a filmkockákat.
08:16 Ez most mi? Vagy hogyan kapcsolódik a kérdéshez?
nézd meg a számokat, hogy mit szeretnek nézni a népek. ez a válasz a kérdésre.
Én meg nem értem a kérdést, léteznek tematikus csatornák...
Rengeteg más, sokkal jobb csatorna van a 2 béna, magyar kereskedelmi csatornánál. Kapcsolgass.
Mert olcsó õket beszerezni és sokan úgyse tudnak mást nézni, hát megelégszenek vele.
Szerintem pedig a másik véglet a mérvadó. Én több mint 12 éve nem kapcsoltam be TV-t. Ha valami érdekel várható minõségétõl függõen: 1. Moziba megyek 2. Letöltöm Nekem nincs hozzá idegem, hogy 20 percenként a pofámba tolják a legújabb parasztvakító mosóport, internetet, telefont, óvszert, vagy nemzetközi balhét. Ha engem csak a film érdekel, akkor csak azt fogom nézni. Úgyhogy vagy kalózkodom, vagy ha biztosra megyek, akkor mozi. És ha "qurvajó" kategóriás, akkor még meg is veszem.

Miért ismétlődik velem mindig ez és mi lenne a megoldás?

Mindig az van, hogy jóban vagyok egy emberrel (de nagyon nagyon sok barátommal megtörtént ez), nagyno bizalmasak vagyunk egymással, tényleg. Aztán valami történik, engem más is érdekelni fog, vagy több tapasztalatom lesz egy téren, kicsit felnövök a feladatokhoz. Ezután már teljesen kiismertem azt a személyt, és már nem tudunk egymásnak többet adni, egyszerűen már nem érzem magam önmagamnak sem, gyerekesnek, naivnak, éretlennek tűnik utána az a személy, és utána fárasztó lesz vele lenni. Ez ugye sokmindenkivel megtörtént már és az a helyzet hogy kezd ez lenni az osztálybéli barátaimmal is. Nincs nagyon osztályközösség, nagyobb klikkekben vagyunk, de nincs nagyon összetartás, a suli miatt vagyunk inkább együtt, pl egész nyáron csak 2-3 ember külön-külön találkozgat egyszer egyszer és ennyi. Az utóbbi fél évben egyre többet voltam bulizni (ivás), füveztem, smártoltam, stb. úgy érzem kinyílt előttem a világ, szóval valamilyen szinten boldog vagyok. Ugyanakkor velük egyáltalán nem vagyok el, az ő témáik a sztárok, filmek, a suli, idióta helyzetek és vicces jelenetek. Ezek engem nemigen hoznak lázba (eddig sem annyira), csak egy mélyebb szinten. Nem nagyon lehet velük beszélgetni a világ dolgairól, komolyabb témákról, önmagunkról. Ha valamilyen kérdezőset játszunk, ahol nagyon intim kérdésekre kell felelni, nem mondok soha semmit, meg nem mondom el hogy mit csináltam bulikon, mert egyszerűen az lenne, hogy hallgatják, és ennyi, utána megbeszélnék h amikor megismertek nem voltam ilyen (már akkor sem volt elég ami volt) és ennyi, de nem mondanák el az őszinte véleményüket. Egy igazi problémát nem tudok megbeszélni velük... Ha vonaton utazunk együtt, egyszerűen letagadnám őket és forgatom a szemeimet, és próbálok nagyon úgy viselkedni mint aki nem közéjük tartozik, mert nagyon idegesítőek és gyerekesen viselkednek. A gondolkodásmódjuk is az, és ezt unom... Mit tegyek? Legszívesebben elmennék a suliból, mert az osztályban ez már kialakult, nem lenne mással lennem. 15L

Legjobb válasz: szóval voltam táborokban, megismertem idõsebbeket, és velük egyszerûen nagyon jól elvagyok, önmagamnak érzem magam, szabadnak, mint pl a legjobb barátnõmmel.. de velük egyszerûen olyan mintha folytogatnának és nem tudom önmagamat adni.

A kérdező hozzászólása: szóval voltam táborokban, megismertem idõsebbeket, és velük egyszerûen nagyon jól elvagyok, önmagamnak érzem magam, szabadnak, mint pl a legjobb barátnõmmel.. de velük egyszerûen olyan mintha folytogatnának és nem tudom önmagamat adni.
A kérdező hozzászólása: meg így tudom mi a séma.. új barátok-új élmények-önbizalom, kiegyensúlyozottság-a gyakorlatias dolgok elutasítása, elhanyagolása-zavart énkép-elégedetlenség a környezettel-unalom-2-3 napig tartó mély depressszió, melankólia, önmarcangolás, önutálat-a változásra való kedv-új barátok mindig ez a séma..
Mindig azokkal az emberekkel vagy kontaktusban, akikre épp akkor szükséged van, vagy kölcsönösen szükségetek van egymásra. Ez az élet rendje, nagyon kevés életre szóló barát van.

Miért ismétlődik ugyanaz a három-négy kérdés?

Hogy kell kikormolni magamat anál el?tt, mennyi id? alatt durran el egy éretlen pöts, hogy kell levetk?zni...

Legjobb válasz: gyermekeim! nem kell ezt úgy a szívetekre venni! én má hónapok óta csak röhögni járok ide, meg néha feldobok pár kérdést, h teszteljem az ittlévõk IQját. amúgy nem kell olyan komolyan venni a kamuzókat. ha rászarunk, akkor abbahagyják. oda kell írni szépen a válaszba, h kamu, de vagy 2gx, és akkor leesik neki, h felesleges borzolni a kedélyeket.

gyermekeim! nem kell ezt úgy a szívetekre venni! én má hónapok óta csak röhögni járok ide, meg néha feldobok pár kérdést, h teszteljem az ittlévõk IQját. amúgy nem kell olyan komolyan venni a kamuzókat. ha rászarunk, akkor abbahagyják. oda kell írni szépen a válaszba, h kamu, de vagy 2gx, és akkor leesik neki, h felesleges borzolni a kedélyeket.
Mindig is voltak ismétlõdõ kérdések, sajnos az emberek nem használják a keresõt annyit, mint kellene. De hogy csupán 3-4 fajta kérdés lenne, az eléggé eltúlzott megjegyzés részedrõl.
Jéé, tényleg felkerült az oldal a Subbára, de azt hiszem nem is véletlenül (kétszer is!!). Hát Istenem, a pinavágósnak köszönhetõ ez a kétes hírnév :) )) Amúgy tuti, hogy rengeteg a kamukérdés, de szerintem elég egyszerû rájönni, hogy melyik az és melyik nem.
Az én kérdéseim általában valóságosak, meg normálisan válaszolok, de néha én is bedobok egy-egy kamukérdést, jókat szoktam röhögni :D

Miért lehet az, hogy a ciklusaim hossza egy periódikus (hullám alakú) görbét formáz? Ez alatt azt értem, hogy egyik hónapban 25-27 napos, míg a másikban 33-34; és ez szabályszerűen így ismétlődik. Másnak is van ilyen ciklusa?

Egyébként 1,5 éve szeretnénk már babát, de nem jön... Azért tettem fel ezt a kérdést, hátha ez a jelenség utalhat valamilyen problémára. (Hormon és egyéb vizsgálataim jók lettek, de mindkét petefészkem PCO-s, viszont IR-t nem tudtak kimutatni.)

Miért nem akar betöltődni a Windows XP? Mi lehet az ismétlődő, ütemezett kattogás, amit betöltődéskor, betöltődés helyett hallok? (Részletek lentebb. )

Van egy régi, 2004-es beszerzés? számítógépünk.

Legjobb válasz: Ha kattog tuti vinyóbaja van. Több mint valószínû h meghalt, de elõtte húzd szét a vinyót meg az alaplapból is húzdki a vinyó kábeleit. Szedd ki a vinyót a gépbõl kicsit mozgasd meg meg egy kcisit az ujjaddal kocogtasd meg. Tedd vissza ha úgy se jó meghalt.

Ha kattog tuti vinyóbaja van. Több mint valószínû h meghalt, de elõtte húzd szét a vinyót meg az alaplapból is húzdki a vinyó kábeleit. Szedd ki a vinyót a gépbõl kicsit mozgasd meg meg egy kcisit az ujjaddal kocogtasd meg. Tedd vissza ha úgy se jó meghalt.
Kattogás: winchester rossz, ments le mindent és cseréld ki, az öt évnél régebbiekkel már komoly gondok vannak. A tied nyolc éves.
Merevlemez Kábelcsere Hard Disk Sentinel http://forum.techcorner.hu/index.php?showtopic=12933
Aranyos! "Triviális, de mit tegyünk akkor, ha kattog a merevlemez (vagy épp sípol)? Vadul mentsük az adatainkat, majd ha van rá lehetõségünk, toljuk a garancialevelet az eladó arcába".

Babám éjfélig szépen alszik majd elkezd kuszni-mászni keresi a helyét de nem akar felkelni alszik tovább de ez sokszor ismétlödik. MIÉRT? Ha van igy vki akkor segitsen az okát megfejteni esetleg leszoktatni róla.6 hos a babám

Legjobb válasz: Szia. Hát ez engem is nagyon érdekelne,mivel mi is így vagyunk. Kislányom 11 hónapos és már régóta csinálja ezt, hogy álmában "bejárja" az egész kiságyat. Hol hason, hol oldalt, stb... Bár én úgy vagyok ezzel, hogy míg nem ébred fel, szerintem ez nem gond, hiszen a felnõttek is sokat forognak álmukban. Egy nehezebb nap után, valószínû, hogy túl sok élmény, újdonság éri õket még és éjjel még a hatása alatt vannak, nem tudnak szinte mozdulatlanul aludni egész éjjel. Szerintem leszoktatni errõl a babákat nem lehet, lehet, hogy idõvel elmúlik majd náluk. Talán ha átkerülnek kiságyból a gyerekágyba, hiszen ott nincs rács, ami "megfogja" õket. Bocsi, ha segíteni nem tudtam!

Szia. Hát ez engem is nagyon érdekelne, mivel mi is így vagyunk. Kislányom 11 hónapos és már régóta csinálja ezt, hogy álmában "bejárja" az egész kiságyat. Hol hason, hol oldalt, stb... Bár én úgy vagyok ezzel, hogy míg nem ébred fel, szerintem ez nem gond, hiszen a felnõttek is sokat forognak álmukban. Egy nehezebb nap után, valószínû, hogy túl sok élmény, újdonság éri õket még és éjjel még a hatása alatt vannak, nem tudnak szinte mozdulatlanul aludni egész éjjel. Szerintem leszoktatni errõl a babákat nem lehet, lehet, hogy idõvel elmúlik majd náluk. Talán ha átkerülnek kiságyból a gyerekágyba, hiszen ott nincs rács, ami "megfogja" õket. Bocsi, ha segíteni nem tudtam!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!