Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen pénzt (25 db)

Ha nincs pénz, akkor nincs pénz. Attól még elmondhatsz neki dolgokat, de pénzt varázsolni akkor sem fog tudni.
A kérdező hozzászólása: De õ kezdett el mesélni róla behívott a nappaliba és mondta hogy van egy jóhírem aztán mesélt róla most meg jönn azzal hogy nincs pénz.
Mi az az Efen? egyébként meg kell értened, ha nincs rá pénz, akármi is legyen az.
A kérdező hozzászólása: egri eszterházy fõsulis napok.Akkor minek mondta õ kezdett el róla mesélni hisz tudta hogy nincs annyink mert megkérdezte egy csajtól aki megy.
A kérdező hozzászólása: :(:(
Tragédia. Már bocs, de örülj neki, h ez a legnagyobb problémád, és szintén kívánom, h ne legyen soha nagyobb. Amúgy sajnálom, mert elég rossz érzés lehet, de ha nincs pénz, akkor nincs. Amúgy ennek mi köze a bizalomhoz, meg a közös dumcsikhoz?
A kérdező hozzászólása: Itt mindenki enyire retardált? Nem én említettem anyámnak hogy szeretnék menni Efenre egyáltalán nem is mondtam neki ha õ nem mondja nem is tudtam hogy van.

Taszítom a nőket? Egyszerűen nincs mire csajoznom. Nincs kocsim, pénzem, házam, nem ültem három évet a sitten. Miért ilyen szar a világ?

21 éves létemre még egy kapcsolatom se volt /Nem szexeltem, nem volt komoly barátn?m se/. Úgy érzem taszítom ?ket, egy se akar velem járni. Nem vagyok egy Adónisz, de egyszer?en durva, hogy rohadt szemétládák minden csaj megkapnak, mig a hozzám hasonlók hoppon maradnak.

Legjobb válasz: A kérdés kiírójának alapvetõen igaza van,még ha általánosít is.Mert mit látni már szinte mindenhol? Szinte csak annak vannak esélyei,akinek van "mire" csajoznia hogy a kérdezõt idézzem.Én szerencsére már túl vagyok ezen az életkoron és az ebbõl adódó problémákon(33F),de már az én 20-as éveim elején is nehezebb volt,mint a szüleim idejében,mikor az emberi érték volt a legfontosabb és nem az hogy mennyibe került a ruha ami rajtam van,milyen kocsim van,mekkora házban élek.Persze most is akadnak olyan kedves és helyes csajok,akiknek nem a pénz számít(õk írnak most ide egy-két bátorító szót)de igen kevesen vannak,akikért viszont meg kell küzdeni!!Mivel hozzájuk kevés lenne egy nyaralás-meghívás,egy-két koktél vmi menõ nyálas helyen hogy lássák,én megtehetem hogy ott ücsörögjek,stb.,stb.Ne add fel,keress egy ilyen lányt,még ha nem is könnyû,mert megéri!!! -egy boldog kapcsolatban 12 éve élõ ffi-

A kérdés kiírójának alapvetõen igaza van, még ha általánosít is.Mert mit látni már szinte mindenhol? Szinte csak annak vannak esélyei, akinek van "mire" csajoznia hogy a kérdezõt idézzem.Én szerencsére már túl vagyok ezen az életkoron és az ebbõl adódó problémákon(33F), de már az én 20-as éveim elején is nehezebb volt, mint a szüleim idejében, mikor az emberi érték volt a legfontosabb és nem az hogy mennyibe került a ruha ami rajtam van, milyen kocsim van, mekkora házban élek.Persze most is akadnak olyan kedves és helyes csajok, akiknek nem a pénz számít(õk írnak most ide egy-két bátorító szót)de igen kevesen vannak, akikért viszont meg kell küzdeni!!Mivel hozzájuk kevés lenne egy nyaralás-meghívás, egy-két koktél vmi menõ nyálas helyen hogy lássák, én megtehetem hogy ott ücsörögjek, stb., stb.Ne add fel, keress egy ilyen lányt, még ha nem is könnyû, mert megéri!!! -egy boldog kapcsolatban 12 éve élõ ffi-
Azért nem csak a kocsi, meg a pénz számít.legalábbis nekem nem. Én önálló, 30 körüli nõ vagyok, és SOHA nem vártam el, hogy bárki eltartson!!(Egyedül nevelem a gyerekem lakáshitellel, stb.) A lényeg az, hogy a személyiséged milyen: nyitott vagy-e, természetes, kedves, türelmes stb. Mert IGENIS vannak nõk, akik ezt igénylik, és szerintem te is meg fogod találni.Semmirõl sem vagy lemaradva. Nem hiszem, hogy jobb lenne, ha a fél várost végigdugtad volna, mert akkor meg szexuálisan és érzelmileg is kiégtél volna...
Az Én barátom is 21 volt, amikor összejöttem vele, és énelõttem Neki sem volt senkije! Randijai voltak, de senkivel sem jött össze... Pedig nagyon helyes, kedves, aranyos srác :) Csak kicsit félénk volt, sõt, talán nem is kicsit :) De ez mára megváltozott :D Lassan két éve vagyunk együtt :) Nem lehet hogy az a probléma, hogy Te is túl félénk vagy, és nem kezdeményezel, stb?
Ismerek olyan fiúkat, akik helyesek, de mégsem jött össze nekik semmi komoly EDDIG. 20 vagy annál is több évet vártak mire megtalálták a megfelelõ lányt, viszont ez már nem is futókaland. Nem kell feladni, próbálkozni kell, de nem görcsösen. Megtalálod te is a pátod idõvel. 20L
ez általánosítás... nem így mûködik.. csak a csalódottság beszél belõled.. amugy még nem vagy elkésve semmivel. annyi az egész, hogy ha rágörcsölsz, nem fog menni.. nem kell minden nõben azt látni, hogy fúú dejó lenne de áh biztos nem jönne össze velem.. ismerkedj a környezetetdben lévõ lányokkal.. ahoz nem kell túl sokminden.. önbizalomkímélõ. :) amugy a nõket az taszítja, hogy ha látják valakin h görcsöl.. hogy tapad.. de lásd, nekem sincs se házam se kocsim..... se sittes nem voltam.. mégis mindig jó nekem :)
Keress valami uniszex hobbit, amit nõk is csinálnak, pl tánc, túrázás, akármi, aztán már könnyebben oldódik az ember, ha van közös beszédtéma.
Ez a te sorstragédiád....emelett lehetne bankszámlád, kocsid, priuszod-és úgy sem jönne össze senki..Ha nem sorstragédiának fogod fel, és végre teszel isn valamit az ügy érdekében, akkor majd fordul a kocka....El kell járni sportolni, társaságba, mûvelõdni, szórakozni, odamenni barátkozni, jó társaságot összeszedni és velük lenni.Ha õket megszoktad, majd menni fog az is, hogy lányoknál kezdeményezz.De haverok, barátok nélkül, és anélkül, hogy eljárj a szobádtól távolabb, aligha fog sikerülni!
hozzáálaásoddal van probléma, nem a bankszámláddal ;)
Amíg ekkora önbizalomhiányod van, addig nem is lesz egy barátnõd sem. Próbálj meg pozitívabban hozzáállni a dolgokhoz. Ha nem megy magadtól, szerezz be egy ezzel kapcsolatos könyvet. :)
Hallod nem sok 21 éves mondhatja el magáról, hogy kocsija vagy lakása van, szóval nem ez a probléma. Sokan mondják, hogy nem számít a külsõ, de igen is számít, nem azt mondom, hogy legyen überhelyes pasi az illetõ, csak ilyen alap dolgok: ne legyen kiszeltünde szemöldöke, legyen ápolt a bõre, törõdjön a testével. Belsõre se kell bunkónak lenni, inkább légy nyitott, kedves. figyelmes. Hova jársz ismerkedni? Tudnál lazán kezdeményezni? Legyél magabiztos, az sokkal jobban bejön a csajoknak, mint a nyuszi kisfiúk. Nekem van egy ismim 23 éves fiú még neki se jött össze barátnõ, de nõi szemmel kicsit bizarr: egyáltalán nem néz ki jól, szar a humora, és csak a bombanõt akar barátnõnek, amire valljuk be esélye sincs, mert az ilyen csajok rá se néznek, nem hogy szóba álljanak vele.
Én már többször is feltettem hasonló jellegû kérdést és akkor is azok a válszok jöttek h a nõknek nem számít a pénz. De igen nagon számít.És nyerõbb egy léhûtõ saját cipõfûzõjét bekötni nem tudó szülõk nyakán élõ 26éves srác mint egy tisztességesen dolgozó talpraesett önálló férfi aki mondjuk csak 130-at keres.Személyes tapasztalat. De nézzük csak meg közelebbrõl. egy férfi lehet akármilyen jóképû tele jó emberi tulajdonságokkal ha nincs kocsija lakása bizonynem biztos h van barátnõje. De ha megnézünk egy akármilyen ocsmány bunkó tapló parasztot..annak haven egy jó kocsija meg pénzze neki mindíg van nõje.Sõt több is egyzserre. Nekem van egy haverom(ült sitten)tele van lóvéval és több nõje is van egyszerre(mint a gazdagoknak általában)õ mondta egyzser nekem h inkább lesz egy gazdagnak a 26.számú szeretõje mint hogy egy átlagosnál legyen az elsõ.Ilyenek a nõk. Ja arró nem is beszélve h mikor a srác kijött semmije nem volt(lefoglalták mindenét)nem is volt nõje mert nem kellett a csajoknak.Pár hónap alatt összeszedte megát(kocsi milliók)és megint 4-5 nõje van.Ilyenek a nõk..sajnos :-(((((
A kérdező hozzászólása: Van egy rossz hírem. A világ tényleg így müködik. Néha azt érzem fel kell adni, meg kell magamat adnom a többségnek:(
Nem csak díszribancok vannak, akik a pénzre hajtanak, de ha neked ilyen csajok kellenek, akkor ne csodálkozz, hogy nem jönnek össze veled. Nekem volt csóró barátom, igaz a programok szintjén eléggé megrekedtünk, mert szinte mindenhol fizetni kell. Persze meg lehet oldani, de akkor is kellemetlen volt. Nem azt mondom, hogy legyen kõgazdag egy pasi, de azért meg tudjon hívni egy italra, vagy üdítõre (és nem a legdrágább koktélra gondolok).
21 évesen annak van kocsija, háza, pénze, akinek a családja a feneke alá rakja senki nem keres annyit ilyen fiatalon, hogy mindene meglegyen, persze a csajok elvárják ezeket ezért is mennek el az idõsebb, gazdagabb férfiakkal 30 éves korodra teremtsd meg ezeket és tapadni fognak rád a nõk, ne aggódj, fogsz tudni válogatni köztük, csak el ne felejtsd, hogy akkor már a pénzedre pályáznak
hát igen *zar a világ én is tapasztalom, még vagy 2 éve volt hogy otthagytam a sulit és összefutottam a buszon egy volt osztálytársammal egy jobbacska csaj (tetszet) és egybõl az volt a második mondata hogy "dolgozol már?" Engem a hideg kirázott, hogy vagy 2 hónapja hagytam ott a sulit végzetség nélkûl és ez már arról kérdezõsködik, hogy dolgozok e már van e Cash. Tehát fel is mérte az anyagi helyzetem, de ha azt mondom hogy ja dolgozok (gondolom) mindjárt másképp néz rám. Azóta van melóm itt ott kihagyással, van 1 közepes kocsim de otthon élek elég szûkösen csórón csaj nélkül bár nem is nagyon keresek bigét 20/F
Ilyen sz*r a világ, de nem is érdemes egyszer használatos ürítõtégely emberalatti erkölcsihalott ribancokra költeni a pénzt. Azt mellesleg külön utálják, ha a fiú érzékeny, kedves. Én mondjuk mellesleg biszex vok, sz'al megtehetem, hogy lesz*rom õket magasról... :) )

5 hónapja vagyok 18 és anyum kiakar rakni a házból! Pénzem nincs, szinte senkire nem számíthatok! Nagyon a padlón vagyok! Nem tudom, hogy hogyan tudnék kilábalni ebből! Miért ilyenek a szülők, vagy csak az enyém ilyen?

Legjobb válasz: Nem akarom vedeni, mert nem tudom mi tortent. Bar, ha csak nem olt embert, egy gyerek nem tudna olyat tenni-mert o meg az,hiaba papiron felnott- amiert en kiraknam a hazbol. Ot is meghallgatjuk,valoszinuleg keszseggel el fogja meselni, hisz nem hiaba kert segitseget. Viszont azert alljon mar meg a menet! Te, aki azt irtad, hogy tanulni kellett volna, megis mi a fenet kepzelsz magadrol? Te talan 18 evesen rendelkeztel tobbel, mint egy erettsegi? Max a regi idokben, mikor meg erettsegit+szakmat egyszerre lehetett kapni. Ma mar a legegyszerubb szakma is erettsegi utan, 2-3 ev. Nagyon ritkak az egy eves kepzesek,es rendszert semmit se ernek. Pl. egy gyogyszertari asszisztens szakma 3 ev, + meg ra a gyogyszerkiadoi,ami nelkul gyakorlatilag munkat se kapsz, az 2 ev, es meg ezen felul lehet szakosodni,amit szinten nem art. Tanulj mar meg szamolni! Raadasul manapsag a legtobb jobb esetben is 19-20evesen vegeznek. Egyreszt, mert sok az evvesztes, masreszt ma mar a szakmunkas osztalyokban is inditanak nyelvi elokeszitoket. Arrol meg ne is beszeljunk,hogy mi van, ha egyetemista, vagy most keszul oda... En az orvosi elott 2 evet hagytam ki, ha valaki akkor nekem azt mondja,hogy ingyenelo vagyok,mert bepotolom,amit az iskolaban nem adtak le, akkor fel is pofoztam volna! De meg a szuleim is! Mara mar egy jo szakember lett belolem,es semmit nem veszettem 2 ev alatt. Lehet mindez nem igaz a kerdezore,es 18 evesen otthon ul, de igy latatlanba ilyet irni az intelligencia teljes hianyat mutatja, raadasul meg az erzelmi intelligencia is hianyzik beloled, mert ide jon segitsegert,te meg a nagy magyar allampolgarhoz hiven meg bele is rugsz. Gratulalok neked is es a kedves szuleidnek is!

Gyorsan találd ki, mihez szeretnél kezdeni az elkövetkezõ 3-4 évben. Ha van érettségid, akkor menj, tanulj valamilyen szakmát, okj-t vagy menj fõsulira, egyetemre, lehetõleg levelezõre, és mellette dolgozz. Anyudtól kérj haladékot addig, amíg egy-két havi albérlet árát össze nem szeded. Eleinte olyan albérletbe menj, ahol több hasonló korú fiatal is lakik, mert együtt sokkal olcsóbb bérelni, mint egyedül! Rengeteg ilyen albérlet van fõleg Pesten, és ott van több munka illetve tanulási lehetõség. NAGYON FONTOS, hogy tanulj meg egy idegen nyelven beszélni, írni minél magasabb szinten. Ez 3-4 éven belül sikerülni fog! Szintén Pesten erre is rengeteg lehetõséget találsz, társalgási klubokat, rengeteg tanárt, közösséget. Mindent. Nagyon nehéz lesz, de ha így kell élned, ne félj egy percet sem, hanem légy bátor, mert sikerülni fog minden szépen, csak ne kapkodj, hanem elõször tervezz! Tanulj valami olyat, ami érdekel, tehetséged van hozzá, és munkád is lesz, ha elvégzed. Az egészségügyi tanulmányokat nagyon ajánlom. Bár a munka nagyon nehéz, és a fizetés sem sok, viszont biztos megélhetést jelent, mert hiányszakma, illetve külföldön nagyon megbecsült, és jól megfizetik. Szóval ne félj! És a másik, hogy barátaidtól is kérhetsz segítséget, biztos õk is befogadnak rövidebb idõre, míg talpra állsz. Viszont az engem is érdekelne, hogy mi vezette erre anyukádat? Tanultál, dolgoztál, vagy csak otthon ültél és vártad a sült galambot? Ez fontos kérdés! Ha nem vagy szorgalmas, és nem akartál dolgozni, akkor ezen most változtatni kell! 24L
Nem akarom vedeni, mert nem tudom mi tortent. Bar, ha csak nem olt embert, egy gyerek nem tudna olyat tenni-mert o meg az, hiaba papiron felnott- amiert en kiraknam a hazbol. Ot is meghallgatjuk, valoszinuleg keszseggel el fogja meselni, hisz nem hiaba kert segitseget. Viszont azert alljon mar meg a menet! Te, aki azt irtad, hogy tanulni kellett volna, megis mi a fenet kepzelsz magadrol? Te talan 18 evesen rendelkeztel tobbel, mint egy erettsegi? Max a regi idokben, mikor meg erettsegit+szakmat egyszerre lehetett kapni. Ma mar a legegyszerubb szakma is erettsegi utan, 2-3 ev. Nagyon ritkak az egy eves kepzesek, es rendszert semmit se ernek. Pl. egy gyogyszertari asszisztens szakma 3 ev, + meg ra a gyogyszerkiadoi, ami nelkul gyakorlatilag munkat se kapsz, az 2 ev, es meg ezen felul lehet szakosodni, amit szinten nem art. Tanulj mar meg szamolni! Raadasul manapsag a legtobb jobb esetben is 19-20evesen vegeznek. Egyreszt, mert sok az evvesztes, masreszt ma mar a szakmunkas osztalyokban is inditanak nyelvi elokeszitoket. Arrol meg ne is beszeljunk, hogy mi van, ha egyetemista, vagy most keszul oda... En az orvosi elott 2 evet hagytam ki, ha valaki akkor nekem azt mondja, hogy ingyenelo vagyok, mert bepotolom, amit az iskolaban nem adtak le, akkor fel is pofoztam volna! De meg a szuleim is! Mara mar egy jo szakember lett belolem, es semmit nem veszettem 2 ev alatt. Lehet mindez nem igaz a kerdezore, es 18 evesen otthon ul, de igy latatlanba ilyet irni az intelligencia teljes hianyat mutatja, raadasul meg az erzelmi intelligencia is hianyzik beloled, mert ide jon segitsegert, te meg a nagy magyar allampolgarhoz hiven meg bele is rugsz. Gratulalok neked is es a kedves szuleidnek is!
Miert akar kirakni, azert mert 18 vagy, vagy mas okbol? Ha pusztan azert, mert 18 vagy, akkor sajnos nem tudom ra a valaszt, de az en anyukam nem ilyen, hanem inkabb pont az ellentete. 23 evesen is tamogat, amiben csak tud, cserebe, ha vegzek en is tamogatni fogom elete vegeig.
Biztos vagy benne, hogy ki akar rakni? Suliba jársz, dolgozol? Vannak tesók? Apukád? Ha suliba jársz, kérj tanácsot, segítséget a tanárodtól. vagy barátaidtól, szüleiktõl segítséget. Történt valami, ami miatt lenne oka ilyen meggondolatlanságra?
Tettél valami olyat ami miatt ki akarna rakni? Bár ez is érdekes téma... én szinte bármit tehetnék anyám akkor se lenne képes kivágni itthonról mint egy utolsó rongyot. Nem akarok elõre ítélkezni, de ha az van amire gondolok, hogy ok nélkül vágott ki, akkor az ilyen nem anya. Én a helyedben, amennyire lehetséges (a mai viszonyokhoz képest) találnék mihamarabb valami munkát, és ha van valakid, rokonod, akárki akinél meghúzhatod magad, ahhoz mennék. Ha össze szedted magad akkor meg lakás bérlés.. Sajnálom, hogy ez történt:( 20l és még mindig itthon élek munkanélküliként:/
Nem lehet, hogy ez egy fenyegetés, hogy menj tanulni vagy dolgozni esetleg, hogy szedd össze magad? Talán nem is gondolta komolyan, nem ismerjük a hátteret. Amennyiben igen, nos jogilag akkor sem rakhat ki, de el tud lehetetleníteni (nem ad enni/nem mos rád stb.) de ez megoldható amint rendelkezel önálló keresettel... Van olyan, hogy kényszer kijelentés a földhivatalnál/népesség nyilvántartónál: ilyenkor 2 szomszéddal nyilatkozni kell, hogy minden cuccodat elvitted és nem szándékozol visszajönni, szóval nem árt velük is jóban lenni... Ha nem akar beengedni és lecseréli a zárakat, de még ott van az állandó lakcímed bejelentve akkor jogodban áll feljelenteni (addig barátok, ismerõsök más rokonoknál talán meg tudod húzni magad), de ne fajuljanak el idáig a dolgok sose...
A tipikus magyar mentalitas itt mutatkozik meg, mert lepontoztak a 2. valaszolot, csak azert, mert normalis csaladban el, ahol a csaladtagok osszetartanak. Hat igen, az irigyseg nagy ur, amennyiben nem irigysegbol volt, ugy meg rosszabb. "Miert akar kirakni, azert mert 18 vagy, vagy mas okbol? Ha pusztan azert, mert 18 vagy, akkor sajnos nem tudom ra a valaszt, de az en anyukam nem ilyen, hanem inkabb pont az ellentete. 23 evesen is tamogat, amiben csak tud, cserebe, ha vegzek en is tamogatni fogom elete vegeig. A válasz 51%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad."
12.33-as vagyok. Jogilag kirakhatja az anyja, nem az szamit, hogy nappalin tanul e vagy sem, hanem, hogy elmult e 18. Egyebkent erdekes, hogy en rengeteg csaladot ismerek, es meg sose lattam olyat, ahol a szulok normalisan dolgoztak, nem repdestek a tanyerok, nem vertek a gyerekeket, ott nem is voltak drogos gyerekek vagy olyanok, akik nem mentek haza, akik kerultek az iskolat. Itt a gyakorin valahogy az osszes angyalka, a lelket is kitevo anyukanak (a kerdesek szerint), zullot, drogos gyereke van. Talan oda kellett volna figyelni kivetel baratkozik a gyerek, egy jo csaladbol szarmazo(a jo itt nem gazdagot jelent) gyerek, aki kiskoraban is normalisan viselkedett, nem lesz egyik naprol a masikra drogos. Biztos van ilyen, de hogy ez nagyon ritka az biztos.
Másnak is lehetnek ilyenek a szülei, igen ha a fiatalember vagy kisasszony, nem akar tanulni, sem dolgozni, sem nem segit semmit, csavarog, iszik, drogozik, helytelen szitukba keveredik.....stb.....ha igy van, édesanyadnak teljesen igaza van , mert mostmar nagykorú vagy, és nem felelö érted. Ha nem igy van, és angyal vagy akkor meg kell keresne az okat, ha nincs ra ok, akkor forulj a törvenyhez a jogaiert. Légy üdvözölve a felnöttek világában! :-)
Amíg nappali tagozaton tanulsz, addig köteles eltartani, nem rakhat ki. Ha viszont nem tanulsz, akkor dolgozz, másnak is abból van pénze. (Nincs munka? Jaa... tanulni kellett volna.)
Miért akar kidobni egyébként? Az a baj, hogy jogilag nagykorú vagy, ha akarja, megteheti... :/
Elég nehéz úgy segíteni meg válaszolni, hogy nem reagálsz, kedves Kérdezõ! Szóval, miért akar kirakni???
Jól nézel ki? ;) 31/F
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom, hogy anyum miért akar kirakni!! Nem csináltam semmi rosszat!! Amit tudok mindig segítek legyen ez fõzés, vagy pénzadás, vagy mosás!! Bármi ...és mégis!! Remélem, hogy csak én vagyok ilyen rossz helyzetben!! Mázlista az akinek olyan szülei vannak aki inkább el sem engedi sehova, mint kirakja otthonról!
Van egy ismerõsöm aki ugyanígy járt. Õ tényleg nem csinált semmi rosszat, egyszerûen a szülei közölték vele, hogy most már 18, mehet ahová akar. Õ most a nagymamájánál lakik, az fogadta be. Nem tudom neked van -e erre lehetõséged. Fõiskolai évfolyamtársamat meg ugyan nem rakták ki, de az anyja a pszichiátria rendszeres lakója volt, így kénytelen volt magáról gondoskodni. Õ diákként is dolgozott diploma után meg lelépett külföldre. Ez is egy járható út amennyiben tudsz nyelveket, bár erre nem sok esélyt látok az iskolai nyelvoktatás ismeretében. Próbálj meg tanulni és mellette diákmelózni, és ha már költözni kell mindenképpen Pest vagy Dunántúl, ott még több az esélyed elhelyezkedni.

Kisnyugdíjas, miért ilyen kevés a pénzük?

Nem èrtem egyes emberek hogy kaphatnak 30-40e nyugdíjat.... mikor a környezetemben legalább 80ehuf nyugdíj.... viszont a bedolgozott èvek száma legalább vagy 30 èv... nem tom hány èvet dolgozott az aki ilyen keveset kap.. persze most a règi rendszerrõl van szó.

Legjobb válasz: A nyugdíjszámítás alapja az, hogy mennyi volt a bére az évek során. Az utolsó évek számítanak a legtöbbet. Ha akkor nem volt valakinek munkája, vagy 4 órás minimálbéres volt, akkor lesz ilyen alacsony a nyugdíja. Azt szokták mondani, hogy jó közelítéssel (kötekedni kívánók értsék úgy, hogy nem minden esetben) kb 60-80%-a lesz a nyugdíj az utolsó pár év nettó fizetésének.

A nyugdíjszámítás alapja az, hogy mennyi volt a bére az évek során. Az utolsó évek számítanak a legtöbbet. Ha akkor nem volt valakinek munkája, vagy 4 órás minimálbéres volt, akkor lesz ilyen alacsony a nyugdíja. Azt szokták mondani, hogy jó közelítéssel (kötekedni kívánók értsék úgy, hogy nem minden esetben) kb 60-80%-a lesz a nyugdíj az utolsó pár év nettó fizetésének.
Azoknak ilyen kevés, akik sosem fizettek járulékot vagy csak minimálisat, pl. egyes színészek sírnak emiatt, illetve régen is volt az egyéni vállalkozóihoz hasonló vállalkozói forma, akik szintén nem biztos, hogy fizettek.
Azoknak is ilyen kevés, akik már csak 62-65 éves korban mehetnek nyugdíjba. Mivel az utolsó években már nemigen van munkájuk vagy fizikailag sem bírják és épp ez idõ alapján számítódik a nyugdíjösszeg. Aki 55-57 évesen mehetett el, még elõtte keresett is valamit. /Ami nyugdíj azóta növekszik./ Kíváncsi leszek, mikor majd a 60 évesek fognak gyúrni az utolsó öt évükkel a magas nyugdíjra...

Ha valaki már fiatal korától segítség nélkül (kivéve a pénzt) gondozza a kutyáját és nem is olyan rosszul akkor az miért csak hazugság lehet rögtön? Miért ilyen irigyek az emberek?

Miért hiszik hogy mindneki egyforma? Csak mert ?k nem kaphattak kutyát fiatalon, vagy már ismernek fiatalokat akik rosszul bánnak a kutyával akkor mindenki olyan? Hogy mernek az emberek neten keresztül kielemezni másokat, közölni velük tényeket amikor sosem látták? Ha valaki nem tetszik nekik stílusra akkor az rögtön hazug, sz*r kutyás stb? Mi értelme ennek?

Legjobb válasz: Szerintem sok fiatal sokkal jobban tudja gondozni a kutyát, mint az idõsebbek. Az ok pedig egyszerû: a mai felnõttek a láncos kutya, jó neki az áztatott kenyér is - idõszakban nõttek fel, a fiatalok pedig sokkal többet hallanak, hallottak már gyerekkorukban a környezetvédelemrõl, állatvédelemrõl, és nekik ez sokkal természetesebb, mint az idõsebbeknek, akiknek esetleg a családi emlékekkel, hagyományokkal kell szembemenniük, ha máshogy akarják nevelni az állataikat, mint ahogy mindig is látták, pl. a nagyszülõknél.

Szerintem sok fiatal sokkal jobban tudja gondozni a kutyát, mint az idõsebbek. Az ok pedig egyszerû: a mai felnõttek a láncos kutya, jó neki az áztatott kenyér is - idõszakban nõttek fel, a fiatalok pedig sokkal többet hallanak, hallottak már gyerekkorukban a környezetvédelemrõl, állatvédelemrõl, és nekik ez sokkal természetesebb, mint az idõsebbeknek, akiknek esetleg a családi emlékekkel, hagyományokkal kell szembemenniük, ha máshogy akarják nevelni az állataikat, mint ahogy mindig is látták, pl. a nagyszülõknél.
Nem kell általánodítani. Itéljetek meg mindenkit külön. Nem azzal van a baj hogy pl azt írjátok a 11 éves kiscsaj anyjának hogy magának veszi a kutyát hanem az hogyha valaki véletlenül tehetséges és jó kutyás is ezt le is írja ide akkor hogy van mersze arra valakinek közölni hogy ez nem igaz, sz*r kutyás sõt kutyája sincs meg ilyenek? Ez elég nagy bunkóság. Miért fáj az másnak ha vannak tejetséges fiatalok? Hiszen sosem látta sem õt sem a kutyáját, csak látta egy anonim oldalon az írását. Miért nem lehet elfogadni? Elképzelhetlen hogy nem mindenki egyforma?
èn 10 évesen kaptam az elsö saját kutyát. elötte is volt mindig kutyánk de ekkor elpusztult az öreg kutya és a tesommel mindketten kaptunk egy fajkutyát. Mi etettük, vittük dokihoz, sétáltattuk. Apuék csak akkor etették ha nekünk nem volt rá idö, és mondtuk hogy ma ö nekik kell. Vag is elfelejtve a kutyák nem voltak. persze szüleink vetek meg mindent, de azt gondolom totál mi gondoztuk öket. Az elején persze megmutattak mindent, de mi magunk is akartuk.
Ez az én kérdésemhez ment. Azzal kapcsolatban. Ha valaki bunkó akkor már nem is lehet jó kutyás? Mi köze a kettõnek egymáshoz? És egyáltalán nem kell más helyeken kibeszélni, emlegetni. Mert ti sem vagytok jobbak.
Jól megy neked 13 évesen, hogy ennyi pénzed van. A szüleidet is te tartod el?
Nem, nem én tartom el. És nagyon is megdolgozom azért a pénzért. A szomszédok kocsiját + ablakait szoktam tisztítani. Meg néha füvet is szoktam nyírni valahol.
A kérdező hozzászólása: 19:53 te egy értékes ember vagy! Legyél büszke magadra. Nem arról van szó hogy legyen minden gyereknek kutyája!!!! Hanem arról hogy az emberek nem hiszik el ha valaki ritkább dolgot csinál. Pl gyerekkorban felelõsségteljesen és teljesen vagy csak pénzsegítséggel gondozza a kutyáját. Tehát amikor Már megvan a kutya akkor miért nem hisznek neki? Az mire jó? Velem is volt olyan hogy az ismerõs végignézte az összes trükött mindent amit tud a kutya (én parancsoltam neki) aztán közölte a szüleimmel! hogy milyen jó kutyájuk van és biztos sokat dolgoztak vele. Mikor közölték hogy õk egy percet sem foglalkoztak vele akkor nem hitték el és még õk voltak megsértve. :( Pedig látták hogy nekem dolgozik a kutya, de akkor én még egy senki voltam, kis cuki gyerek de semmi több.
A kérdező hozzászólása: Én még azt is támogatnám hogy legyen "kutyajogsi", nem arról van szó hogy mindenkinek kutyát osztogatnék. Ja és 81%-os : nem mindenki olyan mint te. Nem mindenki képes olyan lenni, attól még nem gonosz vagy buta, vagy hazug. És nem is biztos az a helyes mert biztos neked is van rossz tulajdonságod, pl lehet hogy éles helyzetben sem véded meg az igazad csak mosolyogsz.
Nem hiszik el, hogy tényleg jól bánnak a kutyával. Mert õk nem bánnak így a sajátjukkal mert azt hiszik, hogy "lehetetlen"!;)
Tudom hogy van hibám , mint minden embernek . De tudod azért van eszem hogy használjam , és használom is . Éles helyzetben is , mert tudom kezelni az embereket s, az állatokat is . Bennem máshol van a hiba . Le nem írom , de annyit mondok hogyha azt mondom most akarok valamit , és nem úgy van akkor bizony kitör a 3. világháború (persze pl.: ha én ma elmegyek kutyát venni , de nem az van amit én akarok , akkor azonnal hátat fordítok annélkül hogy mutatnának valamit )! Ilyenek :) Sajnos ez van . De a kérésben is megy a vagdalózás még mindig :)
13 éves vagyok. Van egy border colliem akivel most éppen az agilityt próbálgatjuk. Amúgy 3 éves. Én vagyok a falkavezér, abszolút én irányítok. Rengetek trükköt tud, amikre szintén én tanítottam. Én veszem neki a tápot (acana) és én fizetem/fizettem az állatorvost és a kozmetikust is. 4 éve kitûnõ vagyok + DÖK elnök. És egy csomó barátom van. És szerintem nem én vagyok az egyetlen ilyen gyerek.
Ha minden választ pontosan elolvasták volna , akkor láthattad hogy megindokoltam, nem csak én hanem mások is miért ne legyen a gyereknek kutyája ! Vedd alapul az 100-ból 5 gyerekes példát . És igazunk van . 100 kutya kerüljön gazdihoz , de mert a kérdezõ tökéletes ember , akkor 95 kutya dögöljön meg ott ahol van, mert a gyerekeknek kutya KELLLLLL :S Õ miért ócsárolhatta más kutyáit ?? Vagy sértegethetett mást éppen ?? Vagy miért kellet egybõl a feje tetejére állnia ?? Ha nekem igazam van és meghazudtolnak jót szoktam nevetni rajta , és lepattan :) Nem pedig neki állni pattogni , és ezzel mutatni hogy talán mégsincsen minden úgy ahogy írta talán . De persze ez csak az én véleményem .
A kérdező hozzászólása: És miért, nem lehet hogy tényleg tapasztalt? Amúgy meg azt mindenki elhiszi hogy egy gyerek szereti a kutyákat, a baj ott van hogy elképzelni sem tudják valaki felelõs lehet kisebb korban és tehetséges.
Tudod van aki tudja tisztelni az állatot, szeretni szíve minden szeretetével és van a másik véglet, aki csak azért tartja mert fél, vagy a nyakán maradt de van benne annyi együttérzés h nem adja be menhelyre. Aztán van a 3. kategória, aki nagyon tapasztalt kutyásnak érzi magát és beleokoskodik mindenbe...
A kérdező hozzászólása: De épp ez az hogy olyanoktól hallom akik kutyások, vagy legalábbis van kutyájuk.
De olyan fájó, hogy a szeretett kutyám valaki hazugásnak minõsíti pedig semmit nem tud rólunk. És az én korom sokkal fiatalabb volt, amikor kaptam ezért mégjobban lenéznek... Mégha igazam is van...
A kérdező hozzászólása: Ne itt veszekedjetek. Én kiváncsi vagyok azok indokára akik hazugságnak bélyegzik azt aki kicsit más, jobb valamiben mint a többi...
A kérdező hozzászólása: Más meg az állatokat tudja jobban kezelni mert pl az emberek nem annyira érdeklik, nem egy társasági lény. De könyörgöm attól még hogy neked nem szimpi, nem azt jelenti hogy rögtön hazudik is! Miért fáj az ha valaki tehetséges? Mert neked évekig kellett tanulni? Ha olyan lennél ahogy mondod akkor ezt is elfogadnád. Attól hogy valaki nem kedves veled akkor már jó kutyás sem lehet sõt kutyája sem lehet?

Miért ilyen drága Postával pénzt küldeni?

Ha rózsaszín utalvénnyal küldök pénzt,5000ft-ig 500ft.10000-ig 950ft.GYAKORLATILAG 10% Ami a feladott összeg arányában nő.Kiváncsi lennék ha 300km-re küldenék mondjuk 80000-et,mennyiért vinnék el?Ha feladok 200ft-ot 500ért viszik!! Vagyis a címzett postása, a helyi postáról ennyiért viszi ki a pénzt,ennyit kaszíroz a Posta!

Legjobb válasz: Ennyi az ára!! De amúgy egy sima ajánlott levél is már 430Ft körül van szóval ez a szolgáltatásnak ennyi az ára!

Ennyi az ára!! De amúgy egy sima ajánlott levél is már 430Ft körül van szóval ez a szolgáltatásnak ennyi az ára!
Tedd a pénzt egy megcímzett borítékba. Ha 80 ezer, akkor küld 4 db 20 ezresben és nem tûnik fel (a boríték nem vastagszik). Nekem is évtizedekig millió forintokat küldött a rokonság (összesen) borítékban, postán. Egy forint nem veszett el.
Utalj inkább bankszámláról bankszámlára. Az a legolcsóbb, hosszútávon mindenképpen. A készpénzküldést én nem javaslom, szerintem nem biztonságos a borítékos módszer.
A kérdező hozzászólása: Ha lehet utalok, de nem mindenkinek van számlája!
Még mindig olcsóbb, mint elvinni autóval/busszal a 200-ast. Tehát azért ilyen drága, mert a posta is közúti/légi fuvarozással viszi el a csomagokat a címzetteknek, és annak megvannak a költségei. Persze nem hiszem, hogy ugyanazt a húszezrest kapja meg a címzett, amit feladtunk, lehet, hogy a címzett posta kap üzenetet, hogy kell majd oda egy húszas. (Azt is oda kell vinni valahogy) Azt meg hogy az összeggel együtt nõ a díj gondolom azzal lehet magyarázni, hogy a készpénz kezelésébõl fakadó biztonsági kockázat nagyobb.
A kérdező hozzászólása: UTOLSÓNAK ÜZI. 1.Bisztos hogy nem az én feladott pénzemet viszi a posta 200km.-re. 2. Ha nagyobb a kockázat, akkor a nyugdíjak kihordása mennyibe kerül?
Az egyfajta szolgaltatas. Ha atlagemberkent kersz ilyet ismered az arat, mivel itt nagymennyisegrol van szo a posta olcsobban fogja vallalni. Ugyan ugy mint a leveleknel is van mindenkinek kedvezmeny ha utanna olvasol. 10-15ev mulva meg kegesebben fogjak kp-ban kapni a nyugdijjat. Az allam leszeretne szoritani a penz hasznalatot 5-10% korulire ugyhogy nagy nagy valtozasban vagyunk benne. Csak kerdes hogy az altala hozott gazdasagpolitikan a sulyai mennyire fogjak motivalni az embereket erre....
Ez tényleg jó kérdés a nyugdíjakkal kapcsolatban, nekem eszembe sem jutott. talán a nyugdíjak kiszállítása azért olcsóbb, mert elõre tervezhetõ az elosztás, egyszerre nagyobb tételeket lehet hatékonyan teríteni. Míg ezekkel az egyszeri pénzküldésekkel külön külön egyenként kell foglalkozni kisebb-nagyobb idõeltolódásokkal. Adminisztráció-igényesebb. (nem tudom, mi lehet az igazság, csak próbálok én is magyarázatot találni)
A kérdező hozzászólása: 1 válaszolónak Tudom, ennyi az ára és kész, írod Te.Ha a Posta kétszeresére emelné a díjat, az is rendben lenne szerinted!?Egy levélcsomagot 350-ért szállítonak ki, a postás mindennap járja a körzetét, levelet, újságot visz, akkor mi abban a drága ha küldök 600ft-ot?

Miért ilyen az emberek lelkivilága a pénzzel kapcsolatban?

Nézem itt rengeteg kérdésnél a válaszokat és egyáltalán nem a válasz minőségétől függ az emberek reakciója (na meg a lepontozás), hanem hogy az illetőnek milyen az anyagi helyzete. Ha valaki elárulja, hogy jól keres (ld. 200 nettó körül, ami véleményem szerint még mindig nem egy normális fizetés, legalábbis ma nem kéne annak lennie), az szégyellheti magát, aki meg szinte villog, hogy neki milyen rossz, az éltetik. Mi ez a mentalitás? Ettől kinek lesz jobb? Egyrészt erre irányul a kérdésem, másrészt üzenem a sok kesergőnek, akinek annyira fáj, ha más embernek a saját erejéből jobban megy, hogy emelje fel a s-ggét és teremtsen magának jobb életet, ha már arra van ideje, hogy a - nyilván ingyenes - neten órákon keresztül másokat szapul.

Legjobb válasz: Egy dolgot hozzátennék még: fellépés, önmarketing. Sok új pozíció nyílt nálunk, a meghallgatásokon néha én is ott vagyok. Nem egy jó iskolákkal rendelkezõ jelentkezõt láttam, akinek nagyon nem volt meggyõzõ a fellépése. Volt, aki két mondatonként visszakérdezett az interjúztatónak, hogy "ugye nem túl stresszes a munka? nem bírom a stresszt...". Ezek után hiába voltak jó ajánlólevelei, a benti kupaktanács elutasította, mert féltek tõle, hogy nem állná meg a helyét. Vagy olyan, aki egy üzleties megjelenést kívánó állásra farmerban és focimezben érkezett. Innentõl nem is vették komolyan, a kézfogás pillanatában dõlt el a sorsa. Hasonlóképp a "beteg kutya" testtartású jelölt, aki olyan halkan és akadozva beszélt, hogy állandóan vissza kellett kérdezni, hogy mit mondott. Látszott rajta, hogy menekülne mielõbb. Pedig negyed órát szántak egy oldott, bevezetõ csevegésre, aminek pont az a célja, hogy oldja a helyzet feszültségét. Ugyanezek az emberek interjúztattak anno engem is. Idegesen mentem, mint mindenki, de az elsõ pár perc után teljesen megnyugodtam a mosolygós, kedves légkörtõl - ekkor tértek át a tényleges interjúra.

Egy dolgot hozzátennék még: fellépés, önmarketing. Sok új pozíció nyílt nálunk, a meghallgatásokon néha én is ott vagyok. Nem egy jó iskolákkal rendelkezõ jelentkezõt láttam, akinek nagyon nem volt meggyõzõ a fellépése. Volt, aki két mondatonként visszakérdezett az interjúztatónak, hogy "ugye nem túl stresszes a munka? nem bírom a stresszt...". Ezek után hiába voltak jó ajánlólevelei, a benti kupaktanács elutasította, mert féltek tõle, hogy nem állná meg a helyét. Vagy olyan, aki egy üzleties megjelenést kívánó állásra farmerban és focimezben érkezett. Innentõl nem is vették komolyan, a kézfogás pillanatában dõlt el a sorsa. Hasonlóképp a "beteg kutya" testtartású jelölt, aki olyan halkan és akadozva beszélt, hogy állandóan vissza kellett kérdezni, hogy mit mondott. Látszott rajta, hogy menekülne mielõbb. Pedig negyed órát szántak egy oldott, bevezetõ csevegésre, aminek pont az a célja, hogy oldja a helyzet feszültségét. Ugyanezek az emberek interjúztattak anno engem is. Idegesen mentem, mint mindenki, de az elsõ pár perc után teljesen megnyugodtam a mosolygós, kedves légkörtõl - ekkor tértek át a tényleges interjúra.
A szegények mindíg irígykedni fognak a gazdagokra, ez teljesen emberi reakció. A magyar társadalom jövedelmi arányai pedig sajnos olyanok, hogy nagyságrenddel többen keresnek 100k alatt mint felett tehát sokkal több olyannal fogsz találkozni, aki emiatt frusztrált. Ne várd azt, hogy a jövedelmi helyzeted miatt tiszteljenek, ez nem az az ország, ahhoz itt túl soka mutyi (sajnos).
Mert a "csórók" irigyek. Nem magukba keresik a hibát, hanem másban, a rendszerben, a világban, a csillagok állásában... Na jöhet a 0%...
Mi, prolik irigyek vagyunk.
Én saját tapasztalatomból azt vettem észre, hogy amikor bele mersz vágni valami nagyobb kihívásba(nekem pl az egyetemi tanulmányaim elején) akkor körbelül 1 ember volt aki õszintén nem azt várta, hogy elbukjam, de másnak a példáját is fel lehet hozni, amikor pedig nem jött be a jóslatuk, és sikeres leszel, akkor 2 variáció van: 1. "Büszkék rád, holott végig akadályoztak amíg elérted a célodat. 2. Irigyek, és köpködnek. Persze most hiába írom, le azt, hogy bárki elérhet bármit ami csak lenni szeretne, le fognak pontozni, annak ellenére, hogy igazam van, csak bele kell tenni minden napodba azt amit csak lehet, és nem a tv-t bámulni.Azért járok ide fel, mert ha csak töredéke megfogadja a tanácsomat( diétához, meg az üzleti dolgokhoz értek) akkor tudok valamennyit segíteni, persze a pontozásomon ez nem feltétlenül látszik, pont azért amit a kérdezõ is megemlített.
Ezt én is észrevettem már, elég szánalmas. Én inkább örülök ha valaki jól keres mert örülök, hogy neki jó és ha õ el tudta érni akkor én miért ne. De nagyon sokan úgy gondolkoznak hogy mindenki keressen 80-100000-et, egyen tescos párizsis kenyeret és nehogy merjen szórakozni vagy néha venni egy tábla csokit mert az már luxus.
Felpontoztalak, nekem nem fáj az igazság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Sajnálom ezt a helyzetet egyébként, lehetne másként. Én a "gazdag" kategóriába tartozom (gondolom kiderült), de az egyik legjobb barátom iszonyatosan szegény. Néha mondom is neki, nem tudom mi hogy vagyunk még mindig barátok, de nagyon örülök neki. :) Ott segítek neki, ahol csak tudok, persze csak finoman, mert nem akarom megsérteni a segítségemmel. Persze nekem sem azokkal van bajom, akik kényszerhelyzetben vannak és valahogy viselik, hanem akik tényleg mindenkit utálnak a helyzetük miatt. Egy másik jóbarátom magától küzdötte fel magát jó sorba, a saját családja kiröhögte, hogy minek megy õ egyetemre, nem oda való, sosem segítették, csak akadályozták. Annyira jó lenne, ha a pozitív gondolkodás és hozzáállás széles körben elterjedne és engem rettenetesen elszomorít, hogy ez nincs így. Gondolkom is rajta egyébként, hogy miként lehetne a "magyar mentalitást" :) gyökeresen megváltoztatni, remélem sikerül valamit kitalálnom és röpke 50 év múlva már nem is létezik majd:)

Az OTP miért ilyen tetű lassú? Hogy lehet, hogy az általuk utalt pénz mindig később érkezik a kártyára?

Amikor a családi pótlékot átkértem kártyás utalásra, még nem tudtam, hogy rossz ötlet az OTP-nél kártyát csináltatni!Állítólag, akik más banknál vannak, azoknak már az utalás napján, pár órával az utalás után rajta van a pénz a kártyán!Míg annál, aki OTP-s, akár napok is eltelhetnek, mire utalás után felveheti a pénzét!Pl:Most megint péntekre fog esni elseje "nagyszerű"!Az OTP 1.-én utal,de ugyebár szombat, vasárnap "megáll az élet" így én csak hétfőn, azaz 4.-én tudom majd leszedni a kártyáról a pénteken utalt pénzemet!Baromi idegesítő!Mi a frászt csinálnak ezek?? Az megoldható esetleg, hogy megszüntetem az OTP kártyám és más banknál csináltatok bankkártyát, hogy ezután arra kapjam a pénzemet?

Legjobb válasz: En OTPs vagyok es az ismeroseim kozul mindig en kapom meg legeloszor. Az OTP egyebkent nem utal, a MAK utal, az OTP pedig fogad.

En OTPs vagyok es az ismeroseim kozul mindig en kapom meg legeloszor. Az OTP egyebkent nem utal, a MAK utal, az OTP pedig fogad.
Én Cibes vagyok, tesóm Erste-s. A családit minden hónap elsõ munkanapján utalja a MÁK, ha ez péntekre esik akkor mi is csak hétfõn jutunk hozzá.
ostobaság. a családit az otp-sek mindig a második munkanap kapják, soha nem jön meg aznap. Utalni pedig nem az otp utal. Mielõtt valamit elkezdesz szidni, illene megtanulni legalább az alapfogalmakat, ha már a többihez ostoba vagy. Szánalmas.
Azért nem érted, mert még az alapvetõ fogalmakkal sem vagy tisztában. Kártyára nem lehet utalni, csak számlára. A kártya csak a kulcs a számládhoz. De én már belefáradtam a sok proli okításába.
Más bank ügyfelei is csak hétfõn fogják megkapni. A MÁK utal nem az OTP. A MÁK-ra pedig nem érvényes a 4órás utalás. Egyébként, ha itt a gyakorin olvasgatsz, akkor meglátod, hogy mennyi kérdés van kiírva hónap elején a családi utalásáról. A válaszokból pedig látni fogod, hogy más bankokban sem kapják meg az nap.
nyugodtan le lehet pontozni, attól még egybites lesz a kérdezõ, és nem az otp-n fog múlni az, hogy a mák mikor utal :D
AZ OTP a legszemetebb bank az összes közül. Válts bankot.
A kérdező hozzászólása: A normálisak válaszát köszönöm!
Persze, hogy megoldható. Az OTP meg azért csinálja ezt, mert a világgazdaság nem áll meg péntek délután 4 órakor. Õ szépen használja azt a pár milliárdot, ami "bennragad" hétvégére és profitál az idegen tõkébõl egy pár napig.
hát most nem azért, de nekem február 19-én elindították az ösztöndíjam utalását otthonról ERSTE bankkal, és még mindig (!!!!!) nem érkezett meg. Anyukám szombat este küldött nekem pénzt OTP-vel, az hétfõ reggelre itt volt.

Miért ilyen kevés pénzt kapnak az anyukák? (gyes, gyed)

Felháborítónak tartom az öszegeket, és nem értek vele egyet. Hiába próbálok logikusan gondolkodni, hogy vajon miért ilyen kevés? Mi, anyukák semmivel nem dolgozunk kevesebb, azért mert otthon vagyunk. S?t!

Legjobb válasz: és még az állambácsi szeretné hogy minél több gyermek szülessen,már igy is 20 év mulva nem lesz aki eltartsa a nyugdijasokat...

és még az állambácsi szeretné hogy minél több gyermek szülessen, már igy is 20 év mulva nem lesz aki eltartsa a nyugdijasokat...
Tényleg felháborító! Nekem szerencsére a párom elég szépen keres, nade két munkahelyen melózik, összesen napi 10-12 órát, és még így is tesco gazdaságos kaján kell majd élnünk, ahogy kalkuláltam, ha a babának tényleg mindent megadunk (és én meg fogok). Ráadásul az sem érdekel senkit, hogy a legtöbb fiatalnak egy csomó adóssága van (lakáshitel, kocsihitel esetleg), akkor 50 évesen szüljünk? Naneeeee Sajnos akárhogy is nézzük, csajok, nem érezhetjük egyenjogúnak magunkat a mai világban. Kidolgozhatod a beled is, akkor sem kapsz többet... Én még 20 évesen úgy gondoltam, hogy lesz 4-5 gyerekem, szeretnék egy szép nagy családot. Nem telt el sok idõ (most vagyok 23), és arra jövök rá, hogy ennek leginkább anyagi akadályai vannak, tiszta igazságtalan! Nem lehetne valahol ez ellen fellépni?... valami aláírásgyûjtés vagy hasonló?... kérelmezni, hogy legalább egy minimálbért kapjunk, ha már egyszer 24 órán át dolgozunk...
Hát az igaz, hogy itthon lehet vele maradni három évig, de akkor felkopik az állad, hacsak nincs egy tuti jó munkahelyed havi 200ezres nettóval (persze ha három évig nem mész, tuti kirúgnak...) Én kénytelen leszek alkalmi munkákat vállalni már a gyerkõc születésétõl, hogy kényelmesen meglegyünk... Itt Magyarországon inkább az a baj, hogy a minimálbér annyira alacsony, hogy még a számlákat sem tudod belõle kifizetni. Ha mondjuk havi 300 ezer forintnak kapnánk a 70%át (dejó álmodozni:) ), akkor az rögtön jobban hangzik. De mit csinálsz havi 28500 Ft-ból? Veszel két új rugdalózót meg egy sapit a babának? Én inkább ezt tartom szomorúnak... Persze, várhattam volna a babával még 10-15 évet, akkor lehet, hogy picit jobban élnénk már (lehet!!!). De ha a gyerek érdekeit nézzük, akkor szerintem fontos, hogy egy fiatal, energikus mamája legyen, mert pénzünk még akár lehet is, de fiatalságot nem vásárolhatunk...
Sziasztok! Fellépni? Már én is gondolkoztam, hiszen mostanában mindenki sztrájkol. De mi lesz a munkabeszüntetés tárgya? Tisztába nem tesszük a gyerekeket vagy enni nem adunk nekik? Netán babakocsival lezárjuk a metrólejáratokat? Sajna nekünk nincsenek a kezünkben eszközök, így marad a zsíroskenyér....
Hát igen, jó annak, akinek jól keresõ férje van, nade senkinek nincs rá garancia, hogy az így is marad, bármikor megromolhat bármelyik kapcsolat, és akkor mi van? manapság már nem engedheti meg magának egy nõ sem, hogy ne tudjon megállni szükség esetén a saját lábán, vagy ha túlságosan a jólkeresõ férjre támaszkodik, az a saját baja, mert pl. ha a kedves férj félrelép, nem reagálhatja le egyenrangú félként a dolgot, mert mindjárt eszébe kell, hogy jusson, hogy ajjaj hogy élünk meg, ha elválunk emiatt??? nagynéném is a pénz miatt tûrt el mindent a férjének! Hát nem irigylem...:(
Én külföldön élek, és ahogy elnézem a legtöbb országban nincs is olyan, hogy 3 évig otthon maradhasson egy anyuka a gyermekével, így ez még egy óriási pozitívum Magyarországon. Amerikában 3 hónap, és lehet visszamenni dolgozni...Én Németben élek, itt 1 év, szintén 70%os fizuval, de maradhatok 2 évet is, ez a max, de akkor az 1 éves pénzt kapom 2 évig, azaz a fele, 35%a a fizunak...Ez mindenkinek szívás, amikor már beálltunk egy 2 keresõs háztartásra, jön a baba, ami ugye pluszkiadás, és erre kevesebb lesz a bevétel! Ez tényleg nagyon hülyén van megoldva, de általánosan, nem csak Magyarországon. Ráadásul még az is negatívum nekünk, hogy ha vissza is megyek dolgozni bármikor, költhetem a fele fizumat a babysitterre, mivel nagyszülõk ugye messze vannak...:(
Amerikában lehet, hogy 3 hónap, nade a múltkor láttam egy lakáshirdetést... 2 szintes, gyönyörû, 200 nm-es ház, modern, duplakomfortos. Megjegyzések között: fiatal, életüket kezdõ pároknak ajánljuk. Most õszintén: nem annyi babysittert ráznak ki a kisujjukból, amennyit akarnak?... Persze, tudom, ott is vannak szegények, de azok általában munkanélküliek is, és nem is lenne hova visszamenniük dolgozni...
Nem irígykedek, de ti még jól jártok, ha van férjetek. Nekem az sincs. És mennyivel kapok többet? Egy ezressel. Gyerektartás nuku. De nem piszkálásból írtam ám! Szerintem is fel kéne lépni valahogy, de hát pont azzal fenyegetõznek, hogy a GYED idejét lecsökkentik egy évre. Nekem a fiam megy két évesen bölcsibe, GYES-en már nem tudok itthon maradni vele. Igaz, én egyetemre megyek, jó is lesz, vehetem fel a diákhitelt, hogy élni tudjunk, meg ilyesmi, ezt is azért, hogy valamikor már végre emberi körülmények között tudjunk élni, ne kelljen hó végén huszasokkal átmenni a boltba. De mit csiálunk, ha ez nem tetszik? Sztrájkolunk? És az kit zavarna? A gyerekünket biztosan. De mást senkit.
Nos sztem ne hasonlítsuk a hazai dolgokat a külföldihez, mert legyen az amerika vagy németország a fizu a sokszorosa a magyaréhoz.Tudom, mert mindkét helyrõl van ismerõsöm és nem alaptalanul vagdalkózom.nekem olyan szakmám van amivel külföldön, tök mindegy hogy hol a sokszorosát kereshetném, de családdal menni már nem ugyan az mint egyedül..ezért nem is tehetem.Mikor teherbe estem jó munkahelyem volt, de váratlanul máshogy alakult és el kellett jönnömm onnan, másik helyre de ittmár terhesen csak hat.idõre vettek fel, most lassan 8hónaposan abbahygava a melót itthon vagyok passzív táppénzen , utánna meg munkanélkülin és nem tudom mibõl fogun megélni, mert kb 36ezer ftot kapok majd.sajnos 86tal voltam bejelentve(brutto)és ennyire jön ki.Kétségbe vagyok én is esve, mert csak a bérletem ami 8350ft és muszáj megvenni , mert khba el kell menjek, sok.És akkor még nem beszéltünk a számlákról-nem kell bemutatni a bérházat ugye?A férjem fizuja elmegy a lakásra ...szval ennyit arról mi a jó és mi nem, és sajnos még meg sem szültem de azon pörgök kb 2 hete mióta itthon vagyok, hogy hol dolgozzak -hogyan, hogy egy kicsivel több legyen és sajna nem tudok egyenlõre arra gondolni, hogy 3évig itthon maradok-de az sem jobb ha az ember bölcsibe adja, mert ott meg állandóan beteg lesz.szval akkor találj egy jó lehetõséget...azért ha tud valaki szóljon.

Miért keresnek ilyen sokat a focisták? Miért a labdarúgásba invesztálják a legtöbb pénzt? Itthon jól keres egy NB1-es labdarúgó?

Legjobb válasz: Mert sok embernek az a flúgja, hogy sok pénzt hajlandó költeni a focira.

Mert sok embernek az a flúgja, hogy sok pénzt hajlandó költeni a focira.
Pont láttam pár hete a fizetési listát. Az utolsó keres 1.7M /hó, az elsõ (a Thorgelle Sanyi) 7M körül! Én személy szerint ki vagyok a fociba tolt sok lóvétól.
A focira van a legnagyobb igény így az a legnagyobb üzlet (amúgy a Forma-1 is ilyen). Ha minden hájpacni sörrel a kezében a nõi szinkronúszás nézné naphosszat a fotelbõl, akkor abban lehetne hülyére keresnie magát a sportolóknak...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!