Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen mostani (135 db)

Miért ilyen mostanában?

Kislányom 1-én lesz 5hónapos. Eddig minden szép volt,jó volt,de most az utóbbi 1hónapban teljesen megváltozott. tudtunk menni vele mindenfelé,nagymamákhoz,barátokhoz,ez most megváltozott és akárhova megyünk vele mindenhol keservesen sír. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Kezdi felismerni,hogy ki az akit mindig lát és kik az idegenek. Nekünk is ekkoriban volt már ilyen.

Kezdi felismerni, hogy ki az akit mindig lát és kik az idegenek. Nekünk is ekkoriban volt már ilyen.
Nekem tegnap volt 5 hónapos, ugyanezt csinálja. hál istennek most megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. bárhova megyünk sír, bolt, mamáékhoz, bank, orvosi rendelõ. Sõt az enyém most már akkor is kiakad, ha hozzánk jön valaki idegen. remélem kinövi
A kérdező hozzászólása: Akkor mi is meg nyugodtunk!:) Nálunk is így van, ha jön valaki, vagy ha mi megyünk sír. Mi is csak azt reméljük, hogy ki növi!!! :)

Justin Bieber miért drogozik, és miért ilyen mostanában?

Kérlek ne írjatok b*zizó kommenteket, hanem tényleg értelmes válaszokat szeretnék kapni. Miért csinálja ezt? Mi lett a régi Justinnal?:(

Legjobb válasz: Valószínûleg csak tele lett a töke már a hírnévvel. Meg sokan szeretik de még többen utálják és szidják és õ ezt már kamasz kora óta kapja. Nem hiszem hogy ez jó hatása lenne egy gyerekre. Illetve a sztárság is egyfajta drog neki pedig már nem jut annyi mint amennyi régen. Már neki is kellenek a botrányok hogy még címlapon legyen.

Valószínûleg csak tele lett a töke már a hírnévvel. Meg sokan szeretik de még többen utálják és szidják és õ ezt már kamasz kora óta kapja. Nem hiszem hogy ez jó hatása lenne egy gyerekre. Illetve a sztárság is egyfajta drog neki pedig már nem jut annyi mint amennyi régen. Már neki is kellenek a botrányok hogy még címlapon legyen.
ez az elvárás. ugyanezért csinálja miley cyrus is, és igazából sok más ember is, csak nem jut mindenkinek elég botrány. bármilyen rosszindulat nélkül el lehet róluk mondani, hogy hanguk nincs. az, hogy hallgathatóvá teszik õket a stúdióban, az már nem rajtuk múlik. csak ez nyiván nem kifizetõdõ, amikor jó, ha ezer emberbõl csak durván az emberek fele az, aki valamilyen formában egyáltalán megvásárolja a lemezét. itthon ez látványosan mûködik, hiszen itt csak nagyon szûk réteg van, aki nem ingyen tölti le a zenéit valamilyen fájlmegosztóról. a koncertekkel sem tud olyan óriásit szakítani a menedzsment, ezért nyilván próbálják úgy intézni az életét, hogy nyugodtan csinálhat bármit, rá nem vonatkozik semmilyen törvény stb. és mivel õ is megszokta ezt az életstílust, õ is belemegy, mert tudja, hogyha nem csinálna botrányt, akkor nem lenne pénze a luxusra. szóval õ nem élvezi igazán ezt az életet, csak hát kénytelen így élni.
A kérdező hozzászólása: Értem.:) Mondjuk szerintem nagyon tehetséges, megnéztem egy hét éves videóját YouTubeon, nagyon jó hangja volt/van, de mindegy. Köszönöm, hogy értelmes választ adtatok!:) Azért remélem, hogy Justin elõbb-utóbb rendbe jön valamennyire...
Lindsey Lohan és Britney Spears is összekapta magát-totális szétesés után, õk is gyereksztárként kezdték.
A kérdező hozzászólása: Remélem Justinnal is így lesz:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); azért nem érdemes összehasonlítani olyanokkal, akik 5-10 éve voltak "gyereksztárok". akkoriban még nem volt ekkora mocsok, és nem is volt elvárás. az, hogy lindsay lohan is egy drogos lett, nem azért lett az, mert valaki mondta neki, hanem magának csinálta, mert akkor még színésznek vagy énekesnek tényleg igazi felelõsség volt, és sokkal nagyobb stresszel járt. ezzel szemben jb azért csinálja, mert õ így lett kinevelve, hogy a botrány az jó sok pénzt hoz, és neki semmi olyan szigorú kötelezettsége nincs, ami egy régebbi menedzsment szabott volna. mint mondtam, maga a zeneiparban már nincs pénz, ezért nem is arra fókuszálnak, hanem a show-ra, amit az életeként eljátszik, és amirõl a bulvár cikkezik minél többet. nyilván így ránézésre õ ezt a szakmát konkrétan holtan tudja csak elhagyni, mert vagy az életmód végez vele, vagy ha egyszer csak beérne a feje, és valamire nemet mondana, akkor otthagyná a menedzsment, mondván "rajta kívül találnak még millió olyan embert, akinek csak jól meg kell csinálni a stílusát, kinézetét, összedobni neki esetleg egy lemezt, és máris eladható", onnantól egybõl nem lenne neki olyan könnyû az élet, hiszen mint hétköznapi ember, soha nem élt még egy percet se. valószínûleg nem azért nem került a múltkor sem börtönbe, mert õ a justin bieber, meg mert van pénz. teljesmértékben megérthetõ az, hogy neki le van szervezve egy világméretû turné, ahol az állomások többségén a rajongók már elõre megvették a jó drága jegyeket, plusz nyilván a helyszínek is le vannak szervezve, és ha ezeket le kellene mondani azért, mert a sztár 1-2 évre börtönbe kerül, az nyilván jó nagy veszteség lett volna a menedzsmentnek, így hát amit kifizettek óvadékként, az csak aprópénz volt. el lehet hinni, hogyha nem borult volna semmi, simán börtönbe kerül óvadékletét nélkül.

Ez mért van miért ilyen mostanában?

Észre vettem a barátnőmön hogy egyre kevesebbet írja, mondja azt nekem hogy " szeretlek " egyre kevesebbet mondja azt hogy fontos vagyok neki, kezdem azt érezni hogy már nem szeret engem, nem akar velem lenni! Nagyon szeretem és nem akarom elveszíteni már 4 éve együtt vagyunk, és félek hogy nem szeret!:( Valaki valami tipp ?

Legjobb válasz: Nem az a fontos hogy mennyit mondja, hanem hogy mikor... Én szerintem max napi szinten 1-2x mondom a feleségemnek hogy szeretem, de akkor tudja hogy nagyon is komolyan gondolom. Nem mindegy hogy miközben takarít odavágja hogy szeretlek, vagy pedig este az ágyban egymás karjaiban fekve búgja a füledbe ugyanezt. Amúgy is, teszel érte hogy kimondja? Okozol neki nagyon kellemes meglepetést? Napi szinten érezteted vele hogy szereted? Te mondogatod neki? Ez egy adok-kapok játék. Elsõnek nézz magadban körbe, ha te mindent megteszel, és õ nem, akkor kérdezd meg tõle, miért nem mondogatja. De ameddig te nem mondhatod el magadról hogy 100%-ot nyújtasz, addig inkább változtass ezen elõször.

Nem az a fontos hogy mennyit mondja, hanem hogy mikor... Én szerintem max napi szinten 1-2x mondom a feleségemnek hogy szeretem, de akkor tudja hogy nagyon is komolyan gondolom. Nem mindegy hogy miközben takarít odavágja hogy szeretlek, vagy pedig este az ágyban egymás karjaiban fekve búgja a füledbe ugyanezt. Amúgy is, teszel érte hogy kimondja? Okozol neki nagyon kellemes meglepetést? Napi szinten érezteted vele hogy szereted? Te mondogatod neki? Ez egy adok-kapok játék. Elsõnek nézz magadban körbe, ha te mindent megteszel, és õ nem, akkor kérdezd meg tõle, miért nem mondogatja. De ameddig te nem mondhatod el magadról hogy 100%-ot nyújtasz, addig inkább változtass ezen elõször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod, minden nap minden percben, mondom neki hogy szeretem, minden nap kap tõlem valamit, ha csókit akkor csókit rozsát vettem neki tabot vettem neki, én úgy érzem sokkal többet teszek ezért a kapcsolatért itt nem a pénzrõl van szó, nem akarom megvásárolni õt! :( hanem örömöt akarok neki okozni, csináltam neki vacsorát, GYERTYAFÉNYESET voltam már nyálas, picit keményebb is, volt mikor veszekedtünk nem is keveset :( de igen én 100% beleülök ebbe a kapcsoltba minden nap mosolyt csalok az arcára, megteszem amit kér. Mindent megadok neki, pedig nagyon nehéz, mert nincs mibõl! és sajnos :( bármit mondok adok neki, már nem olyan mint régen volt :(
Ha viszont ezt viszed túlzásba az is gond lehet. Hidd el nekem ha mondom hogy eddig 4 kapcsolatom ment rá arra a viselkedésre amit te most csinálsz, és én is csináltam. Most az utolsó kapcsolatomra, már meg is házasodtam, megtanultam hogy mi a megfelelõ mérték. Sajnos a lányok ha túl sok mindent megadsz nekik, akkor úgy érzik hogy nem tudják neked ezt viszonozni, akármit is mondasz nekik, hogy nem megvenni akarod, vagy hogy neked jól esik ha azt látod hogy boldogok, bármi. Õket frusztrálja hogy nem tudnak egyenlõ félként melletted lenni. A férfi pedig attól férfi hogy magabiztosan kiáll a véleménye mellett. Szerintem beszélgess vele errõl, és kérdezd meg mi baja van veled... Nekem az utolsó 3 és fél évig tartott mielõtt pont emiatt véget ért. Nem bíztatlak semmi jóval, de lehet a tiédet még meg lehet menteni valahogy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :'(

A barátnőmmel lassan egy éve leszünk együtt, én nagyon szeretem (ő 16, én 17). Mostanság egyre kiakadóbb, mindenen kiakad, pedig mindent megadok neki amit tudok, elviszem rengeteg helyre, törődök vele. Miért csinálja ezt? Miért ilyen mostanában?

A problémák akkor kezd?dtek amikor a haverjaimmal szerettem volna lenni, mert jó lett volna bulizni végre egyedül, mert eddig mindig ketten mentünk, és amikor ezt megtudta, besért?dött és elkezdte mondogatni hogy nem is foglalkozom vele, nem is tör?döm vele stb stb...mi a teend??:s

Legjobb válasz: szerintem a legjobb módja ha leülsz vele és megbeszélitek a dolgokat. hogy pontosan mi is bántja õt,és mért változott meg. de szögezd le hogy te nagyon szereted és bármit hajlandó vagy megtenni hogy ne érezze magát elhanyagolva! de értesd meg vele azt is,h ugyanúgy ahogy gondolom õ szeret a barátnõivel lenni neked is szükséged van a haverjaid társaságára ahogy nekik is a tiedre!meg kell találni az egyensúlyt!de mondd meg neki h ettõl te nem szereted kevésbé!

szerintem a legjobb módja ha leülsz vele és megbeszélitek a dolgokat. hogy pontosan mi is bántja õt, és mért változott meg. de szögezd le hogy te nagyon szereted és bármit hajlandó vagy megtenni hogy ne érezze magát elhanyagolva! de értesd meg vele azt is, h ugyanúgy ahogy gondolom õ szeret a barátnõivel lenni neked is szükséged van a haverjaid társaságára ahogy nekik is a tiedre!meg kell találni az egyensúlyt!de mondd meg neki h ettõl te nem szereted kevésbé!
Én kerek perec leszögeztem a barátomnak h a hétvége péntek, szombat a barátnõimé!!! Sztem beszélj vele errõl...muszáj h megértse ilyen nincs, kell néha egy kis szabadság!!
Adjatok egymásnak szabadnapokat mikor õ a barátnõivel vagy a tesójával, nagyijával stb van , te meg szintén azzal a társasággal akivel szeretnél.Egy kapcsolatban meg kell adni egymásnak azt a bizonyos teret.Ha így áll hozzád akkor még meglepi ajándékot sem tudsz neki venni mert oda is menni akar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)

Mostanában miért ilyen nagy a játékok gépigénye?

Úgy értem, ha a készítők nem dolgoznák ki olyan alaposan, részletesen a játékokat, akkor kisebb lenne a gépigényük. És kisebb lenne a gépigényük, akkor több gépen elfutnának (sajnos nem mindenki engedheti meg magának a csúcskategóriás számítógépet), és ha több gépen elfutna, többen meg is vennék a játékot, tehát nagyobb lenne a profit. Ti mit gondoltok erről?

Legjobb válasz: "Mostanában miért ilyen nagy a játékok gépigénye?" Mindig is nagy volt a játékok gépigénye az akkori technikához. "Úgy értem, ha a készítõk nem dolgoznák ki olyan alaposan, részletesen a játékokat, akkor kisebb lenne a gépigényük. És kisebb lenne a gépigényük, akkor több gépen elfutnának (sajnos nem mindenki engedheti meg magának a csúcskategóriás számítógépet), és ha több gépen elfutna, többen meg is vennék a játékot, tehát nagyobb lenne a profit. Ti mit gondoltok errõl?" Ha kevésbé lenne kidolgozott a játék kevesebben vennék meg. Nem az a megoldás, hogy gagyi, kidolgozatlan játékokat csinálnak, hanem jobban kell optimalizálni, kikapcsolhatóvá tenni az effektek nagy részét.

"Mostanában miért ilyen nagy a játékok gépigénye?" Mindig is nagy volt a játékok gépigénye az akkori technikához. "Úgy értem, ha a készítõk nem dolgoznák ki olyan alaposan, részletesen a játékokat, akkor kisebb lenne a gépigényük. És kisebb lenne a gépigényük, akkor több gépen elfutnának (sajnos nem mindenki engedheti meg magának a csúcskategóriás számítógépet), és ha több gépen elfutna, többen meg is vennék a játékot, tehát nagyobb lenne a profit. Ti mit gondoltok errõl?" Ha kevésbé lenne kidolgozott a játék kevesebben vennék meg. Nem az a megoldás, hogy gagyi, kidolgozatlan játékokat csinálnak, hanem jobban kell optimalizálni, kikapcsolhatóvá tenni az effektek nagy részét.
Ahogy elõttem mondja a kollega, mindig is nagyok voltak a játékok gépigényei. És manapság alapból divat "grafikab.zinak" lenni, és azzal mindent el lehet kb adni. Amúgy meg azt gondolom, hogy nem kell egy játékhoz csúcskategóriás gép, még a régi 8800GT-k is megbírkóznak elég sok mai játékkal is, vagy egy HD6670-es azért nem vészesen drága, és egy 5-6 éves Core2-es is elég mellé. Akinek meg valami olcsóbb gépre sem telik az ne játsszon. Ja meg alapból, ha te nem engedhetsz meg magadnak normális gépet, akkor 90% hogy a játékot is "lopod" és nem fizetsz érte.
"Úgy értem, ha a készítõk nem dolgoznák ki olyan alaposan, részletesen a játékokat, akkor kisebb lenne a gépigényük." Ezt a problémát próbálja kiküszöbölni a "skálázhatóság' fogalma. A programírás nagy részét ez teszi ki: úgy megírni egy programot, hogy az a lehetõ legtöbb gépen fusson. Ez van, amelyik programnál sikerül, és van, amelyiknél nem. De pont ezért lehet levenni a részletességet a játékok grafikájánál, meg a felbontást is. Szóval azért vannak komoly törekvések. [És ez a legnagyobb elõnye a konzoloknak is, hogy adott a hardver, valami vagy fut rajta tökéletesen, vagy egyáltalán nem]
Van h megáll pár évre az informatika is és akkor egy közép kategoriás gépen évekig tudsz játszani.Aztán hirtelen beindul és felugranak a gépigények.Figyeld meg kijönnek a nextgen konzolok és amik utána jönnek játékok na azoknak micsoda gépigénye lesz..aztán két 3 év és megint álni fog az egész..Am azért van ekkora gépigénye a mai játékoknak mert rohadt sokan nem tudnak programozni...Rengeteg játéknak aránytalanul magas a gépigénye..Nézd meg h készitenek egy játékot ma és régen..Ma megveszik a motort külön fizetnek egy csapatott aki debuggol stb stbMeg attól is függ mien nyelven irják meg.
Nézd meg a blizzard játékokat..sok mindent lehet rájuk mondani csak azt nem h csúnya vagy h nagy a gépigénye..Jól le optimalizálták..Nem oda raktak egy algoritmust h jo ez müködik hanem oda figyeltek h a lehetö leggyorsabban le tudjon futni a gép legkisebb terhelésével.(ettõl függetlenül nem szeretem az uj blizzard játékokat)

Miért ilyen és miért ekkora hülyék az emberek mostanában?

De komolyan kérdezem, ugyanis napról napra egyre hülyébbek az emberek, mindegyik csak nagy hang, meg feltűnősködik(ajtórugdosás, kemény falnak állás stb), de egyik mögött sincs semmi ész, csak nyögés, meg a gyengébbeket szekálják a hülyeségeikkel. Miért van ez? Milyen lesz így a jövő társadalma? Normális válaszokat kérnék.

Legjobb válasz: Szomorú tény, de mindig is ilyen volt az ember. Csak az ilyenek, akikrõl te beszélsz régen meghaltak, vagy megcsonkították õket, most meg toleráljuk õket. De ez nem konkrétan a jelenkor, inkább a genetika kisebb-nagyobb "hibáinak" a következménye.

Szomorú tény, de mindig is ilyen volt az ember. Csak az ilyenek, akikrõl te beszélsz régen meghaltak, vagy megcsonkították õket, most meg toleráljuk õket. De ez nem konkrétan a jelenkor, inkább a genetika kisebb-nagyobb "hibáinak" a következménye.
Mindig is ilyenek voltak az emberek, szóval az alapvetõ természetük nem változott meg.
Vegyünk alapul egy random társadalmat. Adott két eset. 1. Ebben a társdalomban az agresszió dominál. 2. A béketûrés, segítõkészség, kompromisszumkészség, önzetlenség dominál. Vajon melyik esetben van nagyobb jövõje az adott társadalomnak? Az a társadalom, amelynek tagjai többségében agresszívek, elõbb vagy utóbb kiirtja önmagát. Ezzel szemben a másik társadalom, amelynek tagjai önzetlenek, elég magas erkölcsi szinten áll ahhoz, hogy megmaradjon. Ha tehát az agresszívek elnyomják, elpusztítják a szelídeket, a legjobb úton haladnak afelé, hogy rövidesen önmagukat is elpusztítsák.
Tévedés, akik a gyengébbeket szekálják azok az életrevalóbbak. Szomorú tény de az agresszivitás döntõ jelentõséggel bír. Üdv:Egy préda.
A kérdező hozzászólása: #2 Életrevalóbbak? A legjobb tanulókat is szekálják, ijesztgetik pedig õk(jó tanulók) vihetik valamire az életben, de a nagy hang az életkedvüket is elveszi. Semmi hasznuk sincs, nem hogy életrevalóbbak. Azt sem értem, hogy mi értelme van annak, hogy a hülye kormány közigazgatási része felviszi évente az érettségi min 2-es szintjét 5%-al, holott attól, hogy õk ott édesdeden hülye módra tologatják a határt, attól még ugyan annyi hülye lesz a világon, csak nem 2-es hanem 1-es érettségivel. Komolyan mondom, nehéz megérteni ezeket a bohócokat, nem is beszélve a Parlamentben(Cirkusz) dolgozókról.
A kérdező hozzászólása: Végre egy jól gondolkodó ember :) !
Kérdezõ! Ezekre a dolgokra kellene hangsúlyt fektetni és irányzatokat alkotni, míg ki nem tör egy nagyobb lázadás. De mivel a csorda, csordát követ -> igazából ezzel el is mondtam a választ. Tekintettel! Azt ne akard tudni milyen lesz így a jövõ társadalma. Nagyon egyszerûen kiszámítható. Vannak képeim elõttem, amikkel most nem szemetelem itt a választ. Szia!
A kérdező hozzászólása: Szia! Én valójában nagyot csalódtam az emberek többségében. Csak így az a kérdés fenn áll, hogy hogyan tovább?

Miért aggódnak mostanában az emberek ilyen vadul a demokráciáért?

Legjobb válasz: ez már rég nem demokrácia, az az volt mikor a nép kiment a térre és a cserépszavazással döntöttek(valami ilyesmi, rég volt már mikor tanultam). A mostani rendszert kapitalizmusnak hívják, csak most nem gladiátorjátékok vannak, hanem 4 évenként választás.

ez már rég nem demokrácia, az az volt mikor a nép kiment a térre és a cserépszavazással döntöttek(valami ilyesmi, rég volt már mikor tanultam). A mostani rendszert kapitalizmusnak hívják, csak most nem gladiátorjátékok vannak, hanem 4 évenként választás.
Azért, mert Magyarországon jó néhány éve nincs már demokrácia.Lassan már a látszat (demokrácia) sem mûködik. Mindenféle jogot felszámoltak, ami a munkásokat, szegényeket védte volna.
Aggódhatnának mondjuk azért is, hogy bizonyos emberek normálisabban és tisztelettudóbban álljanak a többi emberhez. Szerintem ez hiányzik mostanság, mert eléggé nagy az egoizmus az országban.
Azért aggódnak mert éppen most szûnik meg?
A demokrácia nem kívánságmûsor. A klasszikus (ógörög) demokrácia ma nagyon sok ok miatt mûködésképtelen, de az nem is számít, mert az akkori elvet nevezzük annak. És elég sok fokozata van. Szoktak mondani minimumfeltételeket, de ez sem éles határ. Sok mindenért, de például azért aggódhatsz a demokráciáért, mert indoklás nélkül megfigyelhetnek, bevihetnek, megvádolhatnak, elzárhatnak és megverhetnek. És semmi közöd ahhoz, kik hozzák a szabályokat.
demokrácia 300 évnél sosem bírta még tovább ... Nincs már igazi demokrácia, ma már a médiának, a cégeknek erõsebb szerepük van, mint a nép képviseletnek ... ez nem demokrácia ...
Mondjon már valaki konkrétumot, hogy mitõl nincs itt demokrácia, és milyen joga sérült meg mostanában... Valahogy nem látom mi a fene változott, jövõre már nem szavazunk vagy mi? Nem lehet tüntetni, akkor miért van minden héten egy 50 fõs elégedetlenkedõ? Valakit ok nélkül bevittek a rendõrök és bírósági tárgyalás nem illete meg? Valakit lelõttek a véleménye miatt és gátolták a szólás szabadságát? A média miatt is aggódnak, de nem látom, hogy az ATV vagy a Népszabadság akadályoztatva lenne a fröcsögésben.. Vagy talán hazángban gátólnák mondjuk a melegek jogait??? Vagy talán mostanába kilõtték a tüntetõk szemét valahol a rendõrök??? Azért mert állandóan azt mondják, hogy nincs demokrácia az nem biztos, hogy igaz is..
Kinek mi a demokrácia. Nem muszáj egy demokráciának a liberális nyugati mintát követnie , lehet más, de ugyanúgy demokratikus utakon is járni , csak sokan félnek ezekre az utakra lépni. A nyugati mintájú liberális demokrácia hosszútávon valóban nem jó. Egy másik modellre lenne szükség.
Miféle demokrácia? Ami itt van, az olyan mintha két farkas és egy bárány azon vitázna, mi legyen a vacsora.
Ja, minek az? A legrosszabb fajta rendszer. Királyt az ország élére.
Inkább a jogállam és a jogállami értékek épülnek le, ami egyébként alapja a demokráciának.
latszolag a mindennapi aggodok akik tonkretettek az orszagot, azert ebbol az aggodasbol jol es nagyon jovedelmezon elnek....
Milyen jogállami értékek épültek le??? Van olyan EU-s ország ahol nincs alkotmánybíróság, akkor nem jogállam? Nem kell már mindent elhinni.. A szocializmusban tényleg nem volt jogállam ozt sokan visszasírják.. A bírák 70 évesen mennek nyugdíjba, kit érdekel lesz helyettük más.. Az EU fizesse a bérüket, majd mi eldöntjük hány évesen kortól mennek nálunk nyugdíjba az emberek. Ennyiidõsen már autót se vezessenek emberek nem hogy tárgyalást..
A demokrácia túl fontos fogalom ahhoz, hogy csak ilyen elnagyoltan kezeljük. Továbbá egy állam berendezkedése, mûködése eléggé szerteágazó ahhoz, hogy ne lehessen egyetlen jelzõvel meghatározni. Ma Magyarországon még demokrácia van, mert annak legfontosabb ismérvei (intézmények, választás, hatósági mûködési módok) formálisan érvényben vannak akkor is, ha lépten-nyomon megsértik. Azonban a demokrácia erõsen korlátozott és szûkített módon mûködik, gyakran (de nem mindig!) diktatórikus eszközökkel helyettesítik. Ma Magyarországon a demokratikus mûködés feltételei erõsen korlátozottak és hiányosak. Ennek oka, hogy a hatalom mindenek feletti, és bármi áron történõ biztosításának igénye, valamint a demokratikus elvek alkalmazása, kizárják egymást. Az elõbbiek kivitelezése azonban technikailag sem lehetséges egyik pillanatról a másikra, ráadásul a megvalósítás úgy zajlik, hogy a látszat - amennyire lehet - megmaradjon. Tehát minden alábbi kijelentés úgy értendõ, hogy az olyan esetekben, ami lényegtelen, vagy ahol veszteség nélkül megvalósítható, ott nem érvényesek. Csak túlnyomó többségükben. Tehát - - Hiányzik néhány, a jogalkalmazás alapelvét jelentõ ismérv, például: nincs visszamenõleges hatály (nálunk sokszor van), a szavaknak és fogalmaknak eredeti jelentését kell használni (nálunk tetszõlegesen változhat a fogalmazó igénye szerint), a jogszabály egyértelmû, ellentmondásmentes és teljes (nálunk egyik sem áll, ha ez szükséges a hatalomgyakorláshoz), az intézmények feladatköre nem az általános elvek szerinti. - A média nem pártatlan, hanem kampánycélokat szolgál. E cél megvalósítása érdekében szervezték át a szerkezetét, mûködési szabályait, vezetését, személyi állományát. Ezáltal (itt is) megszûnt a minõségi munka, a szakma szabályai helyett az új feladatokhoz illeszkedõ szabályok érvényesek. Emiatt e média elbulvárosodott. Csak a mûszenzáció, bûnügyi és celebhír, vagy direkt politikai marketing lehet mûsor. Hírmagyarázatként kormánypropagandát kapunk, külföldi hír csak akkor jelenik meg, ha a kormány dicsõítésére alkalmas. - A gazdasági intézkedés és a propagandája élesen elválik, elõbbi a hatalom erõsítését, utóbbi ennek elfedését szolgálja. - Új szemléletet alakítanak ki (a megfelelõ orgánumok segítségével). Lényege, aki nem bennünket szolgál, az ellenség. Természetesen a hazáé. E szemléletet internacionalistává teszik. A világ bármely pontján, de különösen a szomszédságban és Európában, az a személy vagy ország aki/amely nem ért velünk egyet, az ellenség, a vesztünket akarja (értsd: fel kell ellene lépni). Ebben a világképben csak lelkes egyetértõ és tettleg támogató, valamint galád ellenség létezik. - E fórum válaszaiban is pontosan ez tükrözõdik, a hangnem ehhez igazodik. Itt ellenvélemény, ellenérv nem lehetséges, csak valaki, aki gügye, patkány, barom, és hasonlók. Hogy ember, aki szeretné megbeszélni a gondolkodásbeli különbséget, az kizárt. Ezért felhívnám azon felebarátaim figyelmét, akik a jelen helyzet tökéletesen demokratikus voltáról vannak meggyõzõdve, nem kívántam õket meggyõzni semmirõl. E hozzászólás a tájékozódni akarókhoz szól. Vagy egyetértenek vele, vagy elmondják, mit látnak másképpen.
Csak a médiában visítanak a farkon taposott patkányok, sz0ci0nista megbízásból ugyanis azok akarnak újra hatalomra kerülni. Jobbikosként nem szimpatizálok a kormánnyal, és kutya bajom. Tehát van véleményszabadság. Neten, és f2f is kötöttek már belém a véleményemért, fenyegettek és zaklattak is - minden egyes alkalommal liberális zsid0gyerekek!!! Ennyit errõl.

Mostanában miért ilyen olcsók a Gigabyte videókártyák?

Az összes gyártók közül az esetek legtöbbségében a Gigabyte a legolcsóbb.Ez miért van?Persze nem mintha rossz lenne,csak kíváncsi vagyok :)

Legjobb válasz: Gondolom azért, mert mostanában sok a hibás termékük, legalábbis én már nem szívlelem õket, mióta 3x is meghibásodott a HD6970-em... Ha drágább lenne, mint mondjuk egy ASUS vagy Sapphire, és a vásárló olvasna róla negatívumokat, akkor nem valószínû, hogy a Gigabyte-ot választaná, de így még van rá esély. Bár ez csak az én elméletem, de az is lehet, hogy az ipon olcsóbb helyrõl tudja beszerezni a Gigabyte VGA-kat.

Gondolom azért, mert mostanában sok a hibás termékük, legalábbis én már nem szívlelem õket, mióta 3x is meghibásodott a HD6970-em... Ha drágább lenne, mint mondjuk egy ASUS vagy Sapphire, és a vásárló olvasna róla negatívumokat, akkor nem valószínû, hogy a Gigabyte-ot választaná, de így még van rá esély. Bár ez csak az én elméletem, de az is lehet, hogy az ipon olcsóbb helyrõl tudja beszerezni a Gigabyte VGA-kat.
Mindenütt olcsóbbak a Giga kártyák és én is valószínûnek tartom az elsõ hozzászóló elméletét. Remélem az én Giga lapomnak sem lesz egy darabig baja, bár 2-3 éve vettük és akkor még korrektek voltak.
A kérdező hozzászólása: Az alaplapokra nincs annyi panasz, de a videókártyákra tényleg elég sok van :)
nekem giga oc-s 7770 em van, es semmi gond nem volt vele eddig.. es igen giga volt a bestbuy + 3 ev gari.egy "szarra" csak nem valalnak 3 evet..

Miért ilyen a barátnő (im)? Mostanában rohadt ijesztő dolgokat csinálnak! Olvasd el légyszi.

Van egy barátn?im tavaly jött az osztályba ( 7.) és akkor nagyon aranyos ,szerény csaj volt. Most úgy 3 hónapja lett egy barátja ,aki cigizik és drogozik is.. na most nem csak barátja lett,hanem bekerült egy cigis ,drogos társaságba is. Aztán egyszer megbeszéltük ,hogy 3-an (én,? és másik bn?m) elmegyünk a közeli plázába,mert kell neki cip?.. Nos hát beállított a barátja és csak úgy se szó s,e beszéd el?ttünk lesmárolta :S ok éez nem nagy baj.. Viszont utána kimentünk a pláza elé a barátja meg rágyújtott és utána ? is. -.- Hát mondom,rohadt jó ,nem is tudtam. :/ Azt mondta ,hogy nem fog rászokni ,de rászokott mostanra. Kiderült ,hogy már drogozik is. :'( Nagyon sokat hiányozik a suliból és egyik nap kiszívott nyakkal jött suliba. Komolyan kezdek t?le félni.... Mit lehet tenni vele? 14 éves. MÁSIK Van egy másik bn?m ,hasonló a helyzete. Õ is olyan társaságba került,de ? nem amiatt kezdett el cigizni ,mert az húdemen? ,hanem azért ,hogy levezesse a feszültségét ,ugyanis a szülei válnak és ez ?t nagyon megviseli. Eleinte más milyen módon vezette le a feszültségét ,de arra rájöttek és abbahagyta(nem drog). Szóval ez a lány nagyon aranyos és ,,cuki" és nagyon furcsa,hogy ilyeneket csinál. Õt még lehet befolyásolni,de vajon hogyan? Segítenétek ötleteket adni? (cigijét kidobtuk,amit nála találtunk,de bármikor vehet újat) Egyébként beszélgettünk is vele,de nem segít. Még egy kérdés :D nekem is sok problémám van most.. nekem is válnak a szüleim , nagypapám hamarosan meghal :'((( , egyedül érzem magam ,mivel nincsenek igaz barátaim stb. Én miért bírom ki,hogy ne csináljak ,,olyan" dolgokat??

Legjobb válasz: Miért bírod ki? Önkontroll, büszke lehetsz magadra:) Nálunk is vannak ilyenek, sokakkal szoktam néha lógni is, de nem kell túl közel kerülni, amit ne akarsz egyszerûen utasítsd vissza. 14L

Miért bírod ki? Önkontroll, büszke lehetsz magadra:) Nálunk is vannak ilyenek, sokakkal szoktam néha lógni is, de nem kell túl közel kerülni, amit ne akarsz egyszerûen utasítsd vissza. 14L
Nekem is vannak évfolyamtársaim, akik , , így vezetik le a feszültséget". Ennek ellenére kedves lányok, aranyosak és elvagyok velük. Néha járok el csak velük valahova, többször kínáltak cigivel, de mindig visszautasítottam, pedig nem vagyok az a tanárok kicsi aranyos kedvence. Ha nem vagy túl sokat velük (nem azt mondom, hogy nem beszélgethetsz velük vagy ilyenek) akkor nem fogsz velük egy társaságba keveredni, és hidd el, hosszú távon nekik lesz rossz. Amúgy én mindig úgy vezetem le a feszültséget, hogy valami jó zenét hallgatok, amit imádok, de akár futni is elmehetsz vagy olvashatsz egy jó könyvet. Remélem tudtam segíteni:
2. vagyok. Hát van ilyen:DD mindenkit más nyugtat meg. amúgy a gumicukor nekem is segít:)
általában akik járnak azok köszönés képpen egy smacival indítanak. mért baj a kiszívott nyak? nagyon jó érzés tud ám lenni amikor kiszívják ha jól csinálják a folt csak egy mellékes probléma. az hogy cigizik az azért van mert társaság vagy van vmi gondja vagy csak kiváncsi volt és megtetszett neki. énis így kezdtem a drogok pedig csak attól függenek hogy milyen beállítottságú van aki kipróbálja van aki pedig soha életébe nem fogja ez csak ember függõ nem tudsz ellene mit tenni ha már egyszer elkezdte csak egy dolgot ne tegyél ne nyomd fel a szüleinek mert azt te szívod meg. 14/f
A kérdező hozzászólása: A 2. lánnyal sokat vagyok , de elõttem nem szokta csinálni és most már meg is értette és nagyjából átszokott a rágóra. :) Meg bnõmmel kitaláltuk , hogy mindennap haza kísérjük ( arra lakom) , hogy ne történjen baj. Egyébként a lánnyal normálisan ellehet bezsélgetni sé hülyülni is lehet vele, szóval közel áll hozzám. :D <3 Elsõ csajban pedig nagyot csalódtam és [email protected] lett, de sajnálom és vissza akarom kapni a régi bnõmet.
Hát igazából a te megoldásod sem túl jó, hosszú távon hízáshoz vezet a mindennapos gumicukor zabálás.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság , hogy én népmeséket szoktam olvasni és közben tömöm magamba a gumicukrot és ez már vagy 3 hete :D Én is élem a depi korszakomat és engem ez nyugtat meg. xd Egyébként most ugrott be... :)
A kérdező hozzászólása: Nem hízom meg :D Mindennap rohadt sokat eszem mégis az átlagosnál kicsit vékonyabb vagyok.. :) Utolsó: Igen , de ott elõttünk a bnõi elõtt elég kellemetlen volt, mert nekünk nem is szólt h egyáltalán jönni fog a pasija.. A többirõl pedig... no comment :D Nem fogom felnyomni õket. -.-
Az elsõ csaj keményebb dió, de a másodikkal szerintem próbálj beszélgetni.Lógjatok együtt és csináljatok olyan dolgokat, amelyekbõl csak röhögés születhet, õrüljetek meg, hülyüljetek.Mutasd meg neki, hogy más módszerek isvannak a feszültség levezetésére, nemcsak a cigi.De arra vigyázz, nemhogy közben behálóz téged is! Én most tudtam meg, hogy az lb-m cigizik.Nem egy suliba járunk, még csak nem is egy városban lakunk de elrettentõ példákkal próbálok neki segíteni.
Népmesék jó ötlet, mert nem okoz függõséget, és esetleg késõbb is hasznod lehet belõle, sõt, néha a fõhõs épp hasonló nehézségeken megy keresztül, és ez egyfajta vigaszt is adhat, hogy más is van így. Persze közvetlen hasznot nem kell várni tõle, ezek nehéz kérdések. Az lenne a jó, ha tudna valaki felnõtt is segíteni a konkrét gondokban. A nagyon-nagyon durva esetekben meg névtelenül is lehet segítséget kérni http://www.kek-vonal.hu/index2.php?m=16 Egyébként gyerekkoromban népmeséket olvastam, késõbb áttértem a vadnépek meséire (eszkimók, ausztrál bennszülöttek, busmanok). Az a furcsa hogy minél , , primitívebb'' népe meséit olvassa az ember, annál inkább több furcsa helyzet van bennük, és ez sok szempontból jó. Persze ezt csak azért írom, mert a mese veszélytelen, és valami haszna is van, de konkrét életproblémák esetén mégis érdemes tanácsot kérni valakitõl, fõleg olyantól, aki direkt ilyesmivel foglalkozik. Nálunk ivás van otthon, volt késelés, rendõrség is, verekedések, én meg költözésre készülök (albérlet stb), szerencsére a konkrét gondokat, kérdéseket sikerült megoldanom. Egyébként meg a vadnépek furcsa meséi mellett szeretem még a természetet is, ebbe beleértve a természettudományok megnyugtatóan hûs, józan furcsa logikáját is.
Bocsánat, nem kékült be a link, amit írtam, most már jó lesz: http://www.kek-vonal.hu/index2.php?m=16
Egy õszinte beszélgetés segít :) sok sikert . Nem vagy Szabó vezetéknevû ?

Miért van mostanába ilyen sok buta lány meg szexmániás pasi?

én azt vettem észre hogy minden lány kb ugyanolyan már ugyanúgy néznek ki mindent ugyanazt csinálják, unalmasak meg kétszín?ek, a pasiknak meg csak a dugáson jár az eszük :( de már a lányok is kb ilyenek lesznek hogy 14 évesen már leszoptak mindenkit, stb... milyen világ ez? csak én látom ezt így? már nincsenek értelmes emberek csak ilyen állatok???

Legjobb válasz: Egyébként a mostani fiatalokat nézve elég sötét jövõ vár reánk.

Egyébként a mostani fiatalokat nézve elég sötét jövõ vár reánk.
ezt látják a tévében, meg a neten, nem kell csodálkozni rajta
na figyelj rám nagyon! igen sok lány ilyen. DE NEM KELL ÁLTALÁNOSÍTANI! képzeld.. én is vasalom a hajam, csõgatyát hordok, sminkelek, és a legjobb cuccokba járok.. DE! nem iszok nem cigizek, nem drogozok, ja és érdekes még szûz vagyok (: Bulizni sem járok el mindennap... évente 2-3x.. ne általánosíts mert nem jó.. képzeld 15 vagyok.. és milyen rosszul esik az ha az utcán leku*váznak vagy azt mondják hogy több f*szt fogtam már mint kilincset.. Vannak olyanok akik már b*sznak, cigiznek stb stb de vannak sokan akik nem (: honnan tudod egyébként h szûz-e vagy nem? vagy honnan tudod hogy pl: nem-e erõszakolták-e meg ha nem szúz, vagy gyerekkel megy a kezében?? ezeken gondolkodj el.. a fiúk hát.... Arra nem tudok mit mondani.. Nem csak most lettek sex mániásak.. Nagyapám mesélt, meg apám.. szval nem csak ez a generáció a sex éhes :D na vissza térve: értelmes ember vagyok, SOHA NE ÁLTALÁNOSÍTS! vannak még rendes lányok, fiúk is.. Attól hogy valaki egyformán néz ki... divat azt kész.. és a 80-90es évekbe hogy néztek ki az emberek? nem tudom hány éves lehetsz, fiú-e vagy lány... de soha soha de soha ne általánosíts. mert nem esik jól. és ha nem öltöznénk így akkor meg csúfolnának.. stb... bocsi hosszú lett :D de remélem világos :DD 15L
Szerintem a férfiak régebben is ugyanígy vágytak a szexre, mint most, nézz utána a régi koroknak, meg hogy alapból mibe nézték a nõket...stb, szerintem ez a "szexmánia" dolog nem változott. Csak most már a nõket is emberszámba veszik, tisztelik õket, elérhetnek bármit ugyanúgy, mint egy férfi ( az esetek többségében). És most már a nõknek megadatott, hogy többet foglalkozzanak a külsejükkel, ez jött be mindenhonnan, ez ellen nincs mit tenni. Mindenki örül neki, hogy szebb lehet ilyen szépítõ szerek által, ami nem feltétlen egy rossz dolog. Én mondjuk 17 évesen kezdtem el sminkelni magam, akkor se erõsen, ezzel szemben a többi lány már általános iskolában... szerintem igen vicces egy ilyen felnõtteskedõ lány, dehát aki ezt választja ilyen fiatalon, hogy most õ lesz a tökéletes lány, hát tegye ezt... hidd el, az értelmesebbek rájönnek majd, hogy ez semmire se vezet, és belátják, hogy nem jó dolog tucatembernek lenni. Aki pedig ilyen marad, az se baj, vannak ostoba emberek, akik csak be akarnak olvadni a tömegbe, mert félnek megvalósítani a valódi önmagukat. A többség azért jár bulikba is részegen ismerkedni, mert így nem gáz, ha elutasítja õket valaki, vagy kialakul egysmás, mert ha utólag megbánja, ráfoghatja az alkoholra, és még ráadásul úgy is menõ lesz, mert pasizhatott/csajozhatott aznap... vagy legalább annyi idõre úgy érzi, hogy van valakije, valaki elismeri...stb, mert gondoljunk bele, aki betegesen igazodik a divathoz, szerintem nagyon nagy önértékelési bajai lehetnek, semmi önálló stíluselem...ilyenkor meg valakinek kell és máris boldog, hogy jééé biztos szép. Szóval jól jár, mert önbizalmat nyer, addig se magányos, szépnek gondolhatja magát, viszont nyilván nem egy életre szóló kapcsolatot keres, ezért váltogatja mindig. A srácoknak szintén jó, mert elsõre biztos bejön nekik egy olyan lány, aki divatos, igényes, sokat foglalkozik magával, kint van a fél melle, részeg, így könnyden elcsábítható ..stb... õ is jól jár, mert egy jó csajjal tölthette az estélyét... ez egy öngerjesztõ folyamat szerintem, mindkét félnek jó, de szerintem egyik fél se ezt akarja igazán, csak hát felszínesek vagyunk mi emberek... ez van.
Hogy hol? Bárhol... az ilyenek nincsenek helyhez kötve:D Csak járj nyitott szemmel..
A kérdező hozzászólása: "Nem, nem csak te látod így, sajna engem is körbevesznek az ilyenek (gimibe járok)... "Õk a jövõnk zálogai" De azért még találni értelmes embereket." és hol? :/ " na figyelj rám nagyon! igen sok lány ilyen. DE NEM KELL ÁLTALÁNOSÍTANI! képzeld.. én is vasalom a hajam, csõgatyát hordok, sminkelek, és a legjobb cuccokba járok.. DE! nem iszok nem cigizek, nem drogozok, ja és érdekes még szûz vagyok (: Bulizni sem járok el mindennap... évente 2-3x.. ne általánosíts mert nem jó.. képzeld 15 vagyok.. és milyen rosszul esik az ha az utcán leku*váznak vagy azt mondják hogy több f*szt fogtam már mint kilincset.. Vannak olyanok akik már b*sznak, cigiznek stb stb de vannak sokan akik nem (: honnan tudod egyébként h szûz-e vagy nem? vagy honnan tudod hogy pl: nem-e erõszakolták-e meg ha nem szúz, vagy gyerekkel megy a kezében?? ezeken gondolkodj el.. a fiúk hát.... Arra nem tudok mit mondani.. Nem csak most lettek sex mániásak.. Nagyapám mesélt, meg apám.. szval nem csak ez a generáció a sex éhes :D na vissza térve: értelmes ember vagyok, SOHA NE ÁLTALÁNOSÍTS! vannak még rendes lányok, fiúk is.. Attól hogy valaki egyformán néz ki... divat azt kész.. és a 80-90es évekbe hogy néztek ki az emberek? nem tudom hány éves lehetsz, fiú-e vagy lány... de soha soha de soha ne általánosíts. mert nem esik jól. és ha nem öltöznénk így akkor meg csúfolnának.. stb... bocsi hosszú lett :D de remélem világos :DD 15L " de most ebbe mi az általánosítás ha odaírtam hogy sok lány meg én vettem észre kb stb.....? nem azt írtam hogy biztos mindegyik!!! de én csqak ilyeneket látok. meg attól hogy hogy nem cigizel piálsz meg szûz vagy minek kell úgy kiöltözni meg úgy kinézni? ugyanúgy néztek ki mindegyik már, és ezért hiszi mindenki azt amit beszólogatnak neked mert úgy öltözöl mint azok! ezt nem tudják felfogni a mai lányok! meg hogy 15 évesen még szûz hát nagy cucc majd ha 19 leszel akkor mond ezt.. de ne értsd félre, felõlem úgy mászkál mindenki ahogy akar csak ez már annyira unalmas hogy mindenki ugyanúgy néz ki meg ugyanazt csinálják, meg ha nem is piálsz de azért egy csomóan már ezeket is csinálják :( meg a hülye divatos új ruhákat mindig meg kell venni meg a szempillaspirált meg az alapozót meg a hajfestéket meg a mûkörmöt mert jaj mi lesz ha nem vagyok tökéletes divatmodell.... ez mire jó? szerintem szánalmas hogy mindig a divat mondja meg mit kell csinálni meg azért csinál valamit mert az a menõ az osztályba stb...
Ilyenek régen is voltak, csak nem találkoztál velük.
Az egész világ a szex körül forog, minden visszavezethetõ rá. XDD
Nem, nem csak te látod így, sajna engem is körbevesznek az ilyenek (gimibe járok)... "Õk a jövõnk zálogai" De azért még találni értelmes embereket.
A kérdező hozzászólása: pfff mert az igényes hogy úgy nézki mint egy [email protected]? ez mire jó? meg amúgy is baromság mert pl ha most is csak meg akarnak dugni akkor az szerintem nem tiszteli a nõt, meg a sminkelés meg már többezer éves!! szerintem meg csak hülye [email protected] és kész....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!