Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen ma munkahelyet (1 db)

Miért ilyen nehéz ma munkahelyet találni?

Elkeserít, hogy hiába akarok dolgozni nem tudok.Nem azért mert válogatok hanem mert mindenhonnan elutasítást kapok. Betelt , már nem aktuális szavakat hallom állandóan. Érettségim van, egyetemre f?sulira nem mehettem mert nincs rá pénzünk..Dühös vagyok mikor látom h nyugdíjasokat vesznek fel mert utánuk nem kell adót fizetni, és elkeseredett hogy mi lesz velem.Tisztességes munkát akarok , nem milliókat, csak annyit hogy a v?legényemmel vehessünk részletre egy házat és gyermeket tudjunk vállalni.. de úgy latszik túl nagy álmok:(

Legjobb válasz: szia! Én ismerem az érzést nekem is érettségim van és most csinálom a második szakmám!Azt javaslom neked is végezz el vmi tanfolyamot,ami érdekel és szívesen csinálnád! Mert szakmára szükséged lesz ha nem most de késõbb mindenképp.Vannak elég jó képzések mindenütt az országba...ha a pénz a visszatartó erõ akkor munkanélküli központból jelentkezz ott ingyen végezhetsz számos tanfolyamot! Sok sikert!

szia! Én ismerem az érzést nekem is érettségim van és most csinálom a második szakmám!Azt javaslom neked is végezz el vmi tanfolyamot, ami érdekel és szívesen csinálnád! Mert szakmára szükséged lesz ha nem most de késõbb mindenképp.Vannak elég jó képzések mindenütt az országba...ha a pénz a visszatartó erõ akkor munkanélküli központból jelentkezz ott ingyen végezhetsz számos tanfolyamot! Sok sikert!
Hát...a munkaügyibe nagyon járj rá az oktatást intézõ ügyintézõre, mert nekem sok ismerõsöm van, aki hiába évek óta munkanélküli, nem támogatják a képzésüket...viszont, ha gimibe érettségiztél és még nincs szakmád akkor azt támogatja a kormány, csak nem tudom a feltételeket, nézz utána...munkát találni szerintem azért nehéz, mert a munkahelyek 98%a úgy kerül betöltésre, hogy egy ismerõst vagy ismerõs ismerõsének az ismerõsét veszik fel...a maradék 2%on osztozunk mi!
Most már a nyugdíjjasok után is kell járulékot fizetni, csak megjegyzés. Szerintem is az lenne a megoldás, hogy elvégzel valamilyen tanfolyamot, képzést, és azzal próbálkozol, meg persze nem szabad feladni, nem szabad elkeseredni, folytatni kell az álláskeresést, nem tudom mióta keresed, de sajnos ma Magyarországon ez nem megy könnyen, az átlag fél-egy év alatt talál valamilyen munkát.
alkalmi munkakat (pl.fesztivalok, valasztasztasok, szorolapozas) megeri kiegeszitonek mert keves idot is jol fizetnek. allando jelleggel, csak erettsegivel.... pincer, elado....ilyesmik. pincerkent ha ugyes vagy a baksis+fizetesbol mar egesz jol lehet allni. ami az egyetemet illeti..... vannak ingyenes helyek is, vannak segelyek, osztondijak, stb. manapsag xtem csak az nem megy egyetemre aki nem akar. ha nem akarsz, ugyis rendben van, de tenyleg fog kellenni tanulj vmilyen szakmat, maskepp nagyon nehez es allandoan bizonytalan lesz. esetleg ha tudsz nyelveket a maganora is jo kiegeszitonek.
az alapján amit írsz (érettségi és semmi több), azért mert nem értesz semmihez. Szerinted mire lehetne téged alkalmazni?
Operatornak se vesznek fel? Addig , , operátorkodnál'' ilyen összeszerelö cégnél, mig nem találsz valami jobbat. Csak azért írtam ezt, mert addig se vilnál munkanélkül.
, , volnál"


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az engedélyezett, hogy mondjuk valaki hétfőtől péntekig napi 12 órába dolgozzon és szombaton pedig 4 órába? Vagy a 12 órák után van kötelező szabadnap valamikor? Vagy hogy van ez?

3

Jár távolléti díj? Kereskedelemben dolgozom.2nap munka 2nap pihi. Tehán nincs fix havi óraszám amit le kell dolgozni. Valamelyikünk így mindig többet dolgozik. A kolléganőm, bevan írva a beosztásba okt.23-ra.11órára. Értelemszerűen nem dolgozik.

Nekem szabadnapnak adta. És nem fizet semmit. Eddig minden helyen fiztték az ünnepet ha dolgoztam volna, ha nem. Sőt a szabadnapnál sem vették figyelembe. a szabadnapom 23-24 lenne, de az ünnep miatt ilyenkor mindig a 24-25 kaptam.Az erre vonatkozó jogszabályok nem egyértelműek.

0

Hogyan dolgozhatnék régi könyvek között, amíg diákmunkán vagyok?

Milyen helyre kéne jelentkeznem? Múzeumba, könyvtárba, OSZK-ba? Alkalmaznának? Nagyon szeretem a régi könyveket, szeretek velük foglalkozni. Nem a fizetés a lényeg :)

3

Ha egyik napról a másikra szó nélkül lelépek a munkahelyről úgy, hogy be vagyok jelentve, az gáz lehet?

6

Vezetők, programozók! Mekkora fizetési igényt mondjak ilyen programozói tapasztalattal?

22 éves vagyok, egyetemen gazdasági szakon tanulok, az informatikát itthon tanultam meg.
Annak ellenére, hogy saját projekeket csinálok, szeretnék elmenni dolgozni, de tanácstalan vagyok, hogy mennyit kérjek fizetésnek. Nem szeretnék olcsó gagyinak tűnni, de nagyképűen sem szeretném felüllőni a limitet.

Kompetenciáim:
- OO PHP
- MySQL
- JS (Nem ismerem a jQuery-t)
- HTML5
- CSS
- JS (Ajax, WebSocket, Canvas)
- AS3
- Java SE
- Amazon AWS (RDS, S3, EC2, R-53) ismerete. Ezeken futnak a saját projektjeim
- Linux server adminisztráció (Amazon Linux AMI, Debian)
- Apróságok, mint JSON, XML, NGINX, MySQL config, Apache config, RFC6455
- Mac / UNIX ismerete
- Eclipse, NetBeans, Pixelmator, Espresso, MySQL Workbench, FlashBuilder ismerete
- Kevésbé értek a design-hoz, de azt mondják, hogy van izlésem

Szakmai tapasztalatom:

Saját célra szánt projektek:
- Egy chatroulette-hez hasonló P2P videochat oldal teljes (PHP/JAVA/JS/HTML/CSS/AS3/MySQL) fejlesztése (A JAVA a WebSocket miatt kellett) illetve üzemeltetése
- Tiszta JAVA alapú (nem EE!!!) WebSocket server, a fentebb említett chat oldalhoz. (Fontos megemlíteni, hogy AsynchronousServerSocketChannel-lel lett megoldva, hogy kevés erőforrást használjon és sokan tudjanak egyszerre rámenni. Más szerverek minden kapcsolatnál egy új thread-et nyitnak, ez egy thread-ben elvisz mindenkit)
- Egy kérdezz-felelek, ask.fm/spring.me-hez hasonló oldal teljes fejlesztése illetve üzemeltetése

Mind a két projekthez PayPal illetve Facebook integráció is van.

Ügyfélnek készített projekt:
- Mivel ügyfélnek csináltam, így nem kívánok témát vagy részleteket megadni, az egész egy Flash (AS3) oldal, kifejezetten infographics, a rengeteg megjelenített adat miatt sok és bonyolult MySQL-t használ

Csak egyéni vállalkozói jogviszonyom volt (van is), ebben csináltam a külső projektet. Ha dolgozni megyek, előnyben részesítem a vállalkozói státuszt, mert nekem is kevesebb adót kell fizessek illetve a munkáltatónak is kevesebbet kell kiadásra fordítania.

Tehát, adott a kérdés: Mennyit érek?

1

18 évesen 8 általánossal mit lehet csinálni?

ocs ha rossz kategóriába írtam, és előre köszi az értelmes válaszokat

8

Értékesítési munkát szövetkezetbe lépbe kellene végezni, vélemények, tapasztalatok?

Lehetne egyéni vállalkozóként is, de abból nem kérek, már voltam! Ezzel kapcsolatban személyes tapasztalatok esetleg?

0

Mennyi az idealis fix ber nettoba amit egy felszolgalo elkerhet Magyarorszagon?

0

Starbucks-ba barista tapasztalat nélkül is vesznek fel embereket?

Nagyon szeretnék bekerülni, de nincs vendéglátói tapasztalatom. Dolgoztam már hostessként, szóval az emberek "kiszolgálása" és a velük való kommunikáció nem áll távol tőlem, de példának okáért pénztárgépet még sosem kezeltem. Esetleg van köztetek olyan, aki vendéglátós előélet nélkül pályázott és megkapta az állást?

0

Egy csecsemő és gyermekápolónak kórházi ágy mellett van lehetősége 8 órás munkarendbe menni dolgozni?

A férjem sajnos úgy jár dolgozni, hogy nem tudja elvvinni sem elmenni a gyerekért, így nekem kell megoldanom a gyerkőc oviba jutását! Még GYED- en vagyok és már gondolkozom azon, hogyan tudnék a gyerekkórházban maradni úgy, hogy 8 órás munkarendbe menjek! Van valakinek ilyen tapasztalata?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!