Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen gyenge a magyar (3 db)

Mi a véleményetek Tomori Zsuzsa incidenséről? Szerintetek miért ilyen gyenge a magyar válogatott?

Azt hittem sokkal többre képesek a lányok.. =/

Legjobb válasz: végülis az 5. hely sem olyan rossz...szerintem örülni kéne hogy legalább eddig eljutottak a lányok :)

A kérdező hozzászólása: végülis az 5. hely sem olyan rossz...szerintem örülni kéne hogy legalább eddig eljutottak a lányok :)
Én is csalódtam meg még jó sokan.
szerintem van pozitív dolog ... van védekezésünk!!! ráadásul nyitott is... de a támadásunk elképzeléstelen gyengus...de Görbével Zácsikkal Szucsánszkival Kovacsiccsal Bulathtal és sok gyakorlással ki lehet ezt küszöbölni...
tomori mentálisan gyenge sajnos... :S

A magyar hadsereg miért ilyen gyenge, miért nem fejlesztik a haditechnikát?

Amikor a Fidesz megnyerte a választást, akkor a honvédelmi miniszter Hende Csaba, azt ígérte, hogy a magyar hadsereg meg fog er?södni, mint kiképzésben, mint haditechnikában és modernizálva lesz. Miért nem gyárt Magyarország fegyvereket (tankot, helikopter...stb)? Állami költségvetésb?l azért ha lassan is lehetne fejleszteni, nem csak a politikusoknak a zsebét tömni.

Legjobb válasz: "kitõl féljünk? az ufoktól, vámpíroktól, babi nénitõl, démonoktól, pinakoboldtól, kerti törpéktõl és a bloggerektõl" Elõször is a NATO-hoz tartozunk, nekünk is vannak kötelezettségeink. A másik pedig az, hogy a magyar haderõ, bizony siralmas, pláne technikai szempontból. A kérdésre a válasz, hát ha netán lenne is lóvé rá és becsületesen költenének, a hadsereg modernizálására, szerintem akkor sem tudnák mi legyártani egy olyan modern vadászgépet vagy harckocsit, ami hatékony. Nincs meg hozzá a tudásunk se a technológiánk. Ráadásul elõbb egy fegyvergyárat is létre kellene hozni, sõt nem is egyet. Maximum kézifegyvereket tudnánk kifejleszteni és legyártani, de harci helikoptereket, tankokat és repülõket azt kizárt.

"kitõl féljünk? az ufoktól, vámpíroktól, babi nénitõl, démonoktól, pinakoboldtól, kerti törpéktõl és a bloggerektõl" Elõször is a NATO-hoz tartozunk, nekünk is vannak kötelezettségeink. A másik pedig az, hogy a magyar haderõ, bizony siralmas, pláne technikai szempontból. A kérdésre a válasz, hát ha netán lenne is lóvé rá és becsületesen költenének, a hadsereg modernizálására, szerintem akkor sem tudnák mi legyártani egy olyan modern vadászgépet vagy harckocsit, ami hatékony. Nincs meg hozzá a tudásunk se a technológiánk. Ráadásul elõbb egy fegyvergyárat is létre kellene hozni, sõt nem is egyet. Maximum kézifegyvereket tudnánk kifejleszteni és legyártani, de harci helikoptereket, tankokat és repülõket azt kizárt.
Ha pedig netán mégis legyártanánk egy modern harckocsit vagy helikoptert, mire azt kifejlesztjük, mire leteszteljük és mire a gyártást beindítjuk, és ha legyártottuk utána hadrendbe állítjuk. Addigra már az a tank vagy helikopter (tök mindegy mi az), elavult lesz, mert az amcsik, a ruszkik és az izraeliek már addigra rendelkeznek egy tízszer jobb típussal. Ahhoz, hogy modern fegyvert gyártsunk már régen lépést kellett volna tartani a többi ország hadiiparával.
"Állami költségvetésbõl azért ha lassan is lehetne fejleszteni, nem csak a politikusoknak a zsebét tömni." megválaszoltad a kérdésed
Iszonyú erõs szövetségi rendszerbe tartozunk. Kitõl kellene tartanunk? Felesleges lenne rengeteg pénzt fecsérelni egy nagyobb sereg fenntartására.
kitõl féljünk? az ufoktól, vámpíroktól, babi nénitõl, démonoktól, pinakoboldtól, kerti törpéktõl és a bloggerektõl
Mégis mi a fenének? Kitõl kell félnünk?
Minek fektessük gyilkolásba az energiánkat, amikor értelmes dolgokra is lehet?
Mellesleg, ha szabad kérdeznem, honnan vagy ilyen jól értesült a magyar hadsereg állapotával kapcsolatban?
Mert Fidesz kormány van.
Igen, valóban a szomszédainknak több tank és vadászrepülõ van. De ezek támadó eszközök. Nekünk védelmi rakétáink vannak. Mit érnének a 2x annyi vadászrepülõvel, ha lelõjük õket amint a légterünkbe érnek?(És most nem a legfejlettebb hadieszközökre gondolok, mivel egyértelmû, hogy Oroszo-al vagy Amerikával szemben nem lenne esélyünk, viszont a körülöttünk levõk ellen igen)
Én azért kíváncsi lennénk arra, hogy hogyan lõnénk le õket.
Egy fenét rohanhatna le! Mégis melyik szomszédunk? Szerbia? Szlovákia? Csehek? Ugyanmár nevetséges! Az ukrán és osztrák haderõ ami lényegesen nagyobb/erõsebb, de Ukrajna jóval nagyobb, Ausztria meg jóval gazdagabb. Amúgy meg, felesleges a szájtépés. Minden ország hadereje fent van a neten. Ezek tények!
Azért ilyen gyenge, mert hentesek-mészárosok, szatócsok irányítják - mindent alárendelve az egyéni és a cimborák érdekeinek. Írtam már errõl itt egy-két aloldalon. Badarság, hogy Magyarországnak szüksége lenne arra a 150 000 fõs roncstelepre, amit anno, a Magyar Néphadsereg képviselt - a 90-es évek fordulójára, de ami itt folyt, folyik az elmúlt két évtizedben, azt ha szakbarbarizmusnak hívom, még akkor is finom voltam és nõies. Volt a magyar haderõnek hatékony légvédelme, hadtápszolgálata, tüzérsége, híradása, deszantja, páncélos ereje, rádióelektronikai felderítése, egészségügye... Hol volt, hol nem volt! - Lezúzta - minden elõzetes mérlegelés nélkül - a sok kontár. Az egyetlen ember, aki (hivatásos katonaként is részt vett az addigi Néphadsereg életében - és) eljutott a Honvédelmi Miniszteri posztig, - a Keleti György volt, de mint kiderült, az is szolgálta mindenki érdekeit, csak Magyarországét nem. A vezérkari fõnöknek álcázott bohócok úgy váltották egymást, mint a követségeket õrzõ rendõrök, - a látszat, a "fény és csillogás" alól hamar a felszínre került a [email protected], - nevezetesen az, hogy a politika bábjai, minden szakmaiságot nélkülözõ döntések végrehajtói valójában és nem több, így sorban otthagyták a "Magyar Honvédségnek" átkeresztelt hulladéktelepet, mert ha valami történt volna, akkor a szakmai felelõsség viszont az övég lett volna - régi jó "politikusi" viselkedésmodellekhez illõen, - nem vállaltak szakmai felelõsséget, inkább lemondtak, és átadták helyüket annak a következõ bohócnak, aki még hitt a mesékben. Volt arra példa, hogy felújítottak többtíz-többszáz (!) millióért (!) katonai objektumot és rá két-három évre eladták szarért-húgyért. Pl. Nagykanizsa. A többi ingatlant leamortizálták, elkótyavetyélték, - naná, hogy ezt is szarért-húgyért. Egész fórumok szólnak arról a számítógépes világhálón, hogy milyen ámokfutást vitettek végbe "politikusaink" a Honvédség szervezetén belül, mit hordott széjjel a "kisebbség" azóta, amióta folynak a "reformok". Személyes példa: Kettõ évet (!) dolgoztam annak érdekében, hogy hadra foghatóvá tegyek olyan technikát, amely az átvételkor mozgásképtelen volt. A második év végén - "érdemeim elismerése mellett" - vihettem leadni hulladékba (a már mûködõ hadifelszereléseket), kicsordult a könny a szemembõl, hogy így szarnak bele emberek tömegeinek (!) a munkájába Magyarországon (úgy általában). A 17:42-kor beküldött - sofõr - fórumtárs szerintem a tatárjáráskor volt katona, mert halvány füstje nincs a Honvédség valóságos helyzetérõl. Az általa említett földalatti objektumok 95-98 %-a legjobb esetben is gombatenyészetként üzemelnek, de alapvetõen az a jellemzõ sorsuk, hogy visszavette õket a természet magának, az enyészet virágzik romjaikon. Elsõsorban a szétbombázott honi légvédelem objektumai, a kivonult orosz katonai erõk objektumai ezek, - amelyek az általa erõsnek vélt Honvédségnek már évtizedek óta nem képezik részét.
Még a kaliberben olvastam hogy volt kézi fegyver modernizácio. De a magyarok valami sz*rt vettek, aminek az árábol AKÁRMÉLYIK puskát megvehették volna.
Szép, szép, de nevetséges. Ismerek olyan embert, aki katona, és közel 35 (!) éves "technikával" görcsöl - 2011-ben, Magyarországon, amely állítólag tagja a NATO-nak.
Dantes Te annyira naiv vagy melyik szomszédunk rohanna le? Nem halottad azt a kijelentést JAN SLOTA-tol hogy a magyarokat tankkal kel elsöpörni? Vagy FICO amikor azt hogy a fegyveres konfliktust se tartsa kizártak?
Dantes ostoba vagy de mit is várjunk egy gyöngyösitõl?
Komondor harcjármûvet fejlesztünk csak titkos.Utána lehet nézni.
A kérdésedben benne van a válasz hogy kinek állna érdekében minket megtámadni. Egyébként ki a Gyöngyösi?
"Meg kell csak nézni a szomszédainkat." De meg ám! Szlovénia kivételével bármelyik lerohanhatna minket néhány órán belül! Amúgy meg valamelyik idióta azt mondta, hogy "merjünk kicsik lenni".
Maradjunk a tények talaján. A magyar haderõ, más hasonló helyzetben lévõ országokéhoz képest teljesen rendben van. Meg kell csak nézni a szomszédainkat. A magyar haderõ bajai inkább ugyanazok mint az egész ország bajai. Széthúzás, hozzánemértõ vezetõk, korrupció, stb. De maga a hadsereg amúgy rendben volna
A kérdező hozzászólása: Nem mind ha az MSZP kormány idején hû de fejlett volt a magyar hadsereg. Egyébként én is rühellem a Fideszt. Most pártokat ne vegyünk figyelembe, arra vagyok igazából kíváncsi, hogy ma lenne is megfelelõ anyagi támogatásunk. Akkor meg lenne a tudásunk, technológiánk ahhoz, hogy modern harcászati eszközöket gyártson Magyarország, a magyar hadseregnek?
Valami mintha hiányozna hozz. Mi is lehet az? Pénz, pénz, pénz. Még ha lenne is pénz akkor is lenne értelmesebb helye. PL oktatás, egészségügy, munkahelyek. de idén még zároltak az HM-tõl 26 milliárdot, mert elszámolták 250 milliárddal a költségvetést.
tudod van gy olyan dolog, hogy "gazdaság", talán már hallottál róla... egyszerûen nem éri meg. Ha le is tudnánk gyártani, akkor is 4-szer, 5-ször, vagy még ki tudja hányszor többe kerülne az ára mintha megvásároljuk máshonnan (pl a svéd grippen). egyébként sem tudnánk mindent legyártani, ezek a szerkezetek olyan technikával rendelkeznek, amiket mi egyszerûen nem birtoklunk. Pl honnan kapsz elõ egy turbina tervrajzot, plusz ezeket tesztelni i kell. Ha saját magunk fejlesztjük ki, ahhoz olyan mértékû K+F kellene, hogy sokszorosan megérné inkább megvásárolni az usától vagy valahonnan. Vagy pedig akkora felvevõpiac kéne, ami fenntartja, plusz ezeket folyamatosan fejleszteni kell. Márpedig mi nem állunk hadban senkivel. Egyébként is el lehetne költeni azt a sok száz vagy ezer milliárd forintot értelmesebb dologra is.
"Honnan veszed hogy Magyarország hadereje elmaradott? A térségben az egyik legjobb technikailag." AZ lehet hogy vannak újak csak kevesek. Egyik kérdésnél részleteztem ezt. Nekünk pl van 10-12 vadászgépünk. A szomszédoknak legalább 2X annyi van. Az ukránokról, románokról és a szerbekrõl nem is beszélve.
És nem csak vadászgépekbõl hanem harci helikopterekbõl.
"Iszonyú erõs szövetségi rendszerbe tartozunk. Kitõl kellene tartanunk?" Nekünk magyaroknak egyedül az iszonyú erõs szövetségi rendszertõl. Viszont attól nagyon.
"Minek fektessük gyilkolásba az energiánkat, amikor értelmes dolgokra is lehet?" Mert egyedül a háború az ami a világot elõremozdítja.
""Iszonyú erõs szövetségi rendszerbe tartozunk. Kitõl kellene tartanunk?" Nekünk magyaroknak egyedül az iszonyú erõs szövetségi rendszertõl. Viszont attól nagyon." És szerinted akik most a szövetségeseink megtámadnának mennyit érnék? (pl usa, angolok, franciák, németek, olaszok, stb)
17:56: hallod basszus veled sem szeretnék találkozni éjszaka az utcán... Milyen ember lehetsz te, ha más emberek életét semmibe veszed?
Hát az, hogy van 1-2 fejleteBB cucca a magyar hadseregnek az még igen kevés. Nem tudom, hogy az itt válaszoló ex-katona (aki sofõr volt), mikor volt katona. Igen is el van maradva technikailag a magyar hadsereg. És képtelenek is leszünk, modern tankokat, vadászgépeket és helikoptereket gyártani. Bár ha nem tennék a politikusok zsebre a lóvét és becsületesen költenének a hadsereg fejlesztésére annyi pénzt amennyi jár (úgy hogy más rovására ne menjen pl: egészségügy, oktatás..stb.), akkor legalább modern kézifegyvereket gyárthatnánk és fejleszthetnénk és mellette ha lassan is de folyamatosan (nem 10 évente egyszer), vásárolhatnánk modern harcászati eszközöket.
Tel-Avivnak nem érdeke.

Miért ilyen ritka gyenge a magyar sportkommentálás?

El?re leszögezem, hogy tisztelet a kivételnek ( ha van), illetve, hogy igen elfogultam szoktam kritikát gyakorolni.

Legjobb válasz: Én kifejezetten csipem Palikot mikor F1 et közvetit:) Csak szegény közvetitõtársát annyira elnyomja néha, mintha nem is hallané, ha mond valamit:D De szerintem még élvezetesebb, hogy ennyire beleéli magát :) Külön lehet rajta röhögni. Nekem ami nem teccik az a mûkorcsolya és a toronyugrás, szinkronugrás. Amikor monoton , unott nõi hangok ... Fociban hát ... azzal sem vagyok teljesen elégedett , de lehetne végülis rosszabb is :) NBA közvetitéseket viszont szeretem :) 17L

Én kifejezetten csipem Palikot mikor F1 et közvetit:) Csak szegény közvetitõtársát annyira elnyomja néha, mintha nem is hallané, ha mond valamit:D De szerintem még élvezetesebb, hogy ennyire beleéli magát :) Külön lehet rajta röhögni. Nekem ami nem teccik az a mûkorcsolya és a toronyugrás, szinkronugrás. Amikor monoton , unott nõi hangok ... Fociban hát ... azzal sem vagyok teljesen elégedett , de lehetne végülis rosszabb is :) NBA közvetitéseket viszont szeretem :) 17L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!